![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sivaburs;573320]Kızım düğün için henüz çok erken,
Yanlışa düşersin seçeyim derken, Saçları siyah sırma variken, Aklını yitirmiş kelinen gelir. :)[/QUOTE] akşam seçemiyom akı karayı eksik yazarsam bozar töreyi haydi siyahi fazla açma arayı buranın neşesi seninlan gelir |
Doldurmuşlar varı yoğu dolaba,
Almanya´da hasret kaldık salebe, Belli değil artık hoca, talebe, Bunlar okuluna zilinen gelir. |
Kızım dinlemedi bir kele vardı,
İçimi bir hüzün endişe sardı, Bari insan baştan sakin yatardı, :) Sırtlamış çocuğu çelinen gelir. |
[QUOTE=sivaburs;573328]Kızım dinlemedi bir kele vardı,
İçimi bir hüzün endişe sardı, Bari insan baştan sakin yatardı, :) Sırtlamış çocuğu çelinen gelir.[/QUOTE] Soran olmaz artık fakiri, açı, Yokluğu yaşıyor bilinmez kaçı, Omuzdan aşağı dökülmüş saçı, Oğlu, kızı hepten kılınan gelir. |
Hadi falcı bacı kurban sana can,
Yalan uydurursan tütmesin bacan, Kahvemi bitirdim kapalı fincan, Kısmetin iyisi falınan gelir. |
[QUOTE=sivaburs;573328]Kızım dinlemedi bir kele vardı,
İçimi bir hüzün endişe sardı, Bari insan baştan sakin yatardı, :) Sırtlamış çocuğu çelinen gelir.[/QUOTE] rüzgar ekenler fırtına biçiyor herkes bir yere mevzu açıyor ozanları gören burdan kaçıyor sohbetin tadı güzel dilinen gelir |
Açmadan soluyor nedense gülüm,
Yaşamak gurbette bitmeyen zulüm, Belli ki yakında gelecek ölüm, Felek kazma, kürek, belinen gelir. |
Falım iyi çıktı döndüm köşeyi,
Damın üstündeydi kırdım şişeyi, Bak özgür bıraktım bizim eşeği, Bana gelen kadın malınan gelir.:) |
[QUOTE=sandalli;573329]Soran olmaz artık fakiri, açı,
Yokluğu yaşıyor bilinmez kaçı, Omuzdan aşağı dökülmüş saçı, Oğlu, kızı hepten kılınan gelir.[/QUOTE] ikimiz bir yaptık aynı alıntı kafa eskidi benim eski kalıntı bazı ozanım diyenler yapar çalıtı az kızarır yüzü zülünen gelir |
Başımda dikilir çekilmez bela,
Burnumda tütüyor memleket sıla, Gurbette herkesle gidilmez yola, Sandalli´ya bunlar zulünen gelir. Osman abi özür dilerim yazdigini " zul " yazdigini sonradan gördüm. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:48. |
|