![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Sandallım sarıya ben se esmere
Takıldık kaldık oldu bir kere Allah sonumuzu hayır getire Tutmadı ki elim esmer meleğim Benim esmer gerçekten melek Bazen efkarlıdır bazen civelek Ona vurulalı yedirdi kelek Tutmadı ki elim esmer meleğim Güzel mi derseniz Sarıdan güzel Sarı onun yanında sıradan gazel Bana mahsus yaratmış Yaradan özel Tutmadı ki elim esmer meleğim Sarının adı var esmerin tadı Şekerci babanın şeker evladı Ben ona koştum o kovaladı Tutmadı ki elim esmer meleğim Vermiş Sandallım Sarıya değer Bunları duyarsa bana ne eyler SivaBURs yaşamaz sevmezse eğer Tutmadı ki elim esmer meleğim |
Baglamisim gönlümü sari dilbere,
Yüzünü benzettim narin güllere, Sari icin düstüm gurbet ellere, Tanimam üstüne güzel sevdigim. Yillar var ki askin ile yanarim, Ok degmiste yüregimden kanarim, Sen olmasan soguklarda donarm, Sevdan ile isit beni sevdigim. Esmerin kumralin adi mi olur, Sariyi görenler selama durur, Sevdanin acisi yürekten vurur, Güzelligin dile destan sevdigim. Bulunmaz dünyada sen gibi güzel, Seni cekemeyen okusun gazel, Sana olan askim herseyden özel, Ask kervani senle yürür sevdigim. Ilkbahar da ekilir tarlaya dari, Sandalli der nerde sen gibi sari, Nerede bulurum sen gibi yari, Mevlam seni bana verdi sevdigim. |
Çoktur memleketin soğuğu karı
Kar kalktığında ekerler darı Sandallım bıkmadı dilinde sarı Sarıyı bırak sen esmere takıl |
Gurbetin yagmasin yagmurun kari
Sevdani cekerim ben senin sari, Istemem esmeri hem de kumrali, Saridan baskasi yar olmaz bana. |
Günaydın güzel ülkem büyük Türkiyem
Verin bağlamamı ben bir türkü söyleyem Bütün insanlara sevgi, selam eyleyem Dürüstlüğe giden yola boş yerimiz var . |
[B]Bu dünyada yanımda sen yoksan,[/B]
[B]Artık hayat benim için hep noksan,[/B] [B]Gözlerimden akan yaşlara bir baksan,[/B] [B]Artık sana olan sevgimi ne olur anlasan[/B] |
....... gönül........
Lale sümbül mor menekese acinca, Gel seninle gönül yare gidelim. Güller acip kokusunu sacinca, Gel seninle gönül yare gidelim. Tarayip sacini zülfün dökünce, Ciftciler tarlaya tohum ekince, Cümle alem el ayagin cekince, Gel seninle gönül yare gidelim. Karanlik kavusup herkes yatinca, Dertlerime dermanini katinca, Vari yogu yok fiyata satinca, Gel seninle gönül yare gidelim. Sandalli da saclarini yolunca, Sel akipta yatagini bulunca, Sevdicegim kararini verince, Gel seninle gönül yare gidelim. |
[B]sandallım gelmişde görmemişim
inan seni gönülden özlemişim sebebi nedirbu sessiz gidişin yarın akşam burda söyleşelim[/B] |
[QUOTE=yiğidoturan;373826][B]sandallım gelmişde görmemişim
inan seni gönülden özlemişim sebebi nedirbu sessiz gidişin yarın akşam burda söyleşelim[/B][/QUOTE] Gardasim seslenmis hemen geleyim, Iste sen ugruna canim vereyim, Gelirsen yoluna güller sereyim, Yeter ki sen bize gelesin gardas. |
nasıl diyem bilemedim dostlar,
zaman girdi araya parmak şaşırdı, ne mektup geldi ne de bir selam, ayrılığın derdi ciğerimi pişirdi, |
memleket hasretimi burada deşerim,
derdimi kazdıkça derinleri eşerim, bir gün gelir o köyüme aşarım, gözlerim yollarda halım ne olur. |
Ozanlikta olmaz siyaset parti,
Dürüstlük olmali ozanin sarti, Eger ariyorsan kendine arti, Sevda deryasina dalip gelesin. |
Burada söylenir sevda türküsü,
Güzellikten baska yoktur ülküsü, Saziyla sözüdür ozanin mülkü, Yoklukta varligi bulup gelesin. |
[B]burası ozanların kültürün yeri
her birisi mert meydanın eri burda bulunmaz siyasetten eser burdakiler gönül neferi [/B] |
Yigido gardasim geliyor sesin,
Garibe kuvvettir senin nefesin, Mutlu eder beni senin hevesin, Güllerin solmasin ömrün boyunca. |
[QUOTE=sandalli;375310]Yigido gardasim geliyor sesin,
Garibe kuvvettir senin nefesin, Mutlu eder beni senin hevesin, Güllerin solmasin ömrün boyunca.[/QUOTE] [B]sesisimiz gider doğrudan dosta bazılarının dilleri kalpleri hasta kronick yapsada güzel bir pasta dostlarınan yiyek desem olmazmı [/B] |
Yapmayin yigitler sakin olalim,
Sevgiden saygidan nasip alalim, Dünyaya sivasin namin salalim, Kardesce yasamak ne güzel olur. |
Sevda doldu yürek artik,
Kalbimizdan askla baktik, Herseyi kafaya taktik, Olan yine bize oldu. |
Düstük birinin pesine,
Iman girmemis dösüne, Gercegine hem düsüne, Inanmam yalan hepsi. |
zehmer ayı geldi fırtına boran,
şu garip derdimi kimlere soram, bu yaşımda aldı derdinen verem, memleket merhem olur götürün beni sivasa |
keder bensiz ben kedersiz olamam,
artık daha buralarda duramam, yüreğim kül olmuş gayrı gülemem, dünya yalan imiş kime ne diyem, |
gamlı baykuş gibi söyler dururum,
taşına toprağına köyümün kurban olurum, ben daha sonra yine gelirim, kendinize iyi bakın dostlar. |
Nasil da dagildi kurulu düzen,
Istesem olamam uzakta gezen Olmayin dostlarim ozani üzen, Ozanim sitenin gülü gibisin. |
[QUOTE=sandalli;376565]Nasil da dagildi kurulu düzen,
Istesem olamam uzakta gezen Olmayin dostlarim ozani üzen, Ozanim sitenin gülü gibisin.[/QUOTE] [B][I]Hoş gelmiş sandalli kardeşim, Sitede de cana can katmış; Oznalar yas pus içinde kalmış, Tekrar gelmenlede güller açılmış.[/I][/B] |
Türkü tadinda siirler yazdik,
Ozanin namini göklere kazdik, Ufak birsey icin kimlere kizdik, Cekip de gitmek yakismaz bize. |
[B][I]Hepinize hayırlı geceler dilerim.
Yarın olur gene gelirim. Dostlar oldukça sag kalırım, Şimdilik sizlerden müsade isterim.[/I][/B] |
[B]hoş geldin gardaşım sandallı hasan
Allahından bulsun huzuru bozan sende hoş geldin sivaslı hazan geldin ya şen oldu bu garip ozan[/B] |
ozan dediniz de Bahtiyar Vahapzade'nin ölümüne çok üzüldüm. çok sevdiğim bir şairdi.Allah mekanını cennet etsin amin
|
Esti bir kara yel dağıttı hepimizi
Açtı bağrımız da derin bir sızı Ozanlar toplar yine hepimizi Birlik için el ele desem olmaz mı ? . |
[B]Sivassporumuz yine lider
Bu durum bizi mutlu eder Sezon sonunda da Şampiyonlar ligine gider...[/B] |
Felsefen dostluk olsun ilkende barış
Bu düşünceme karşı koyup eyleme yarış Gel benim düşünceme sende karış Tutalım kardeşliğe giden bu yola alkış |
Esecek burada dostlugun yeli,
Durmadan akacak sevginin seli, Ozanlar uzatti dostluga eli, Artik sitemiz de bayram olacak. |
herkes kendine yakısanı yapıyor
dost olan dostuna neşe katıyor akşamları zifir dünyayı karartıyor ama her akşam sonrası dogan güneş altın gibi dünyayı sarartıyor |
Kapansın geçmiş açılsın yeni bir sayfa
Kinden öfkeden kime ne fayda Bu ayda olmazsa gelecek ayda Dostluk çıkacak hep doruğa . |
Sevdasin cektigim, kurban oldugum,
Yollarina canim sersem olur mu, Gökte arar iken yerde buldugum, Yollarina canim sersem olur mu. Askin atesiyle yüregim kavur, Dagit saclarini rüzgarla savur, Al silahi eline cigerimden vur, Yollarina canim versem olur mu. Senle bir hayati cok görme bana, Bu ayrilik artik tak etti cana, Bir evet desen de geleyim sana, Yollarina canim sersem olur mu. Sandalliyim iste budur hayalim, Sensin benim bu dünyada meralim, Gel güzelim yaralari yine saralim, Yollarina canim sersem olur mu. |
dostluk denen kaleleri yıktılar
burçlara kötü sözler taktılar ihanetide başkent yaptılar dost bakan gözleri yıprattılar |
atılsın köprüler açılsın yollar
herkes dosttur sarılsın kollar kökünü sulayın uzasın dallar dostluk için dikildi nice çınarlar |
Sana derim sana ey nazli gelin,
Sekerler mi sürdün, balli mi dilin, Selvi gibi boyun incecik belin, Sarmadan ölürsem gamli giderim. |
Rahat uyusun Erenler,Alp'çedir davamız
Hamd olsun Mazluma ereniz Zalime gard'ız Özüm ALPEREN Kuranımdır tek rehber Gönlümde iman dilimde tekbir AllahuEkber |
Kasina cekmissin incecik kalem,
Yüzünü görende kalir mi elem, Bakislarin oldu yarama melhem, Sarmazsan yara mi gamli giderim. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:25. |