![]() |
Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....
[QUOTE=sivaslınet;610750]Hiç bir baskıya taraf değilim. Ancak samimi bir demokrat isek şu hukuku benimsemeliyiz.
"Madde 2- Herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal veya başka bir görüş, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş veya herhangi başka bir ayrım gözetmeksizin bu Bildirge ile ilan olunan bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir. Ayrıca, ister bağımsız olsun, ister vesayet altında veya özerk olmayan ya da başka bir egemenlik kısıtlamasına bağlı ülke yurttaşı olsun, bir kimse hakkında, [B]uyruğunda bulunduğu devlet veya ülkenin siyasal, hukuksal veya uluslararası statüsü bakımından hiçbir ayrım gözetilmeyecektir.[/B]" Her hangi bir yetkilinin kalkıpta her hangi bir inancı veya etnik kimliği programına alıp, öncelik tanıması bu evrensel hukukla bağdaşmaz.[/QUOTE] Hiçbir gruba ayrım,inanca ayrım yapılmıyor.Herhangi bir haktan mahrum da bırakılmıyorlar.Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede dinininden haberdar bir nesil yetiştirmekte tuhaf olan nedir?"Ben çocuğumu dindar yetiştirmek istemiyorum" diyene zor mu kullanıyorlar? |
[QUOTE=LaEdri;610752]"Ben çocuğumu dindar yetiştirmek istemiyorum" diyene zor mu kullanıyorlar?[/QUOTE]
Altını çizdiğim halde galiba anlaşılmamış. Yukardaki evrensel hukukta, bir guruba ait değerlere siyasi ve hukuksal öncelik tanınmaz, ayrım yapılamaz diyor. |
[QUOTE=sivaslınet;610760]Altını çizdiğim halde galiba anlaşılmamış. Yukardaki evrensel hukukta bir guruba ait değerlere siyasi ve hukuksal öncelik tanınmaz, ayrım yapılamaz diyor.[/QUOTE]
Biz o evrensel hukuk maddesini birgün dahi yaşamadık Cumhuriyet tarihinde.Yaşamakatan da ziyade hep belli gruba negatif ayrımcılık yapıldı.Bunca yıldır kimse de bu maddeyi okumadı,hatırlatmadı.Kaldı ki kast edilen dindar nesile herhangi bir hukuksal ya da siyasi öncelik de tanınacak diye bir ifade yok.. |
[QUOTE=LaEdri;610762]Biz o evrensel hukuk maddesini birgün dahi yaşamadık Cumhuriyet tarihinde.[/QUOTE]
İnsanlar doğru buldukları doğruları yaşayıp, yaşatmalı. [QUOTE]Yaşamakatan da ziyade hep belli gruba negatif ayrımcılık yapıldı. Bunca yıldır kimse de bu maddeyi okumadı,hatırlatmadı.[/QUOTE] İki yanlıştan bir doğru çıkmaz.. Yanlışlar yapılabilir. Biz doğrulara bakalım. [QUOTE]Kaldı ki kast edilen dindar nesile herhangi bir hukuksal ya da siyasi öncelik de tanınacak diye bir ifade yok..[/QUOTE] Sizce hangi değerler ifade ediliyor? :) |
[QUOTE=sivaslınet;610768]İnsanlar doğru buldukları doğruları yaşayıp yaşatmalı.
İki yanlıştan bir doğru çıkmaz.. Sizce hangi değerler ifade ediliyor? :)[/QUOTE] O evrensel hukuk maddesine sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum.Onda hemfikiriz. Benim isyanımda iki nokta var 1-Bugüne kadar bu hukuk maddesinin zerresini görmezken,insanalr sırfinançalrından dolayı dışlandı,haklarından mahrum bırakıldı.Ve kimse de evrensel hukuku tanımadı.Ama bugün "dindar nesil" lafı bile insanalrı birden evrensel hukukun içine itti. 2-Erdoğan bir gün çıkar der ki,"dindar nesile KPSS'de on puan fazla,ÖSS'de 20 puan fazla,memursa 100tl işçiyse 200tl fazla para,ailelerine böyle nesil yetiştirdiği için bedava lojman" vb şeyler derse,o zaman evrensel hukuk çiğneniyor dersiniz ki ben de desteklerim sizi.Ama sadece "dindar" kelimesinin bile yıllarca insanlığın hiçe sayıldığı,yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede bu kadar tepki çekmemeli! |
Şunu da sorayım size:
Bugün hala kamuda türban yasak.Bu konu hakında evrensel hukuk maddesini(desteklediğiniz) paylaşır mısınız? |
Sn. LaEdri,
Az ve öz konuşurum. Bana sorduklarınız açıkça yazılarımda belirtildi. Biraz daha dikkatli okursanız görebilirsiniz. Sonuç olarak; Kimden gelirse gelsin her türlü dayatmaya tam karşı olunmalı. Sözde değil. Gerçek demokratlık budur.. |
[QUOTE=sivaslınet;610773]Sn. LaEdri,
Az ve öz konuşurum. Bana sorduklarınız açıkça yazılarımda belirtildi. Biraz daha dikkatli okursanız görebilirsiniz. Sonuç olarak; Kimden gelirse gelsin her türlü dayatmaya tam karşı olunmalı. Sözde değil. Gerçek demokratlık budur..[/QUOTE] Ona ben de karşıyım. "dindar nesil" ifadesiyle bir dayatma olacağına mı inanıyorsunuz? |
[QUOTE=LaEdri;610774]
"dindar nesil" ifadesiyle bir dayatma olacağına mı inanıyorsunuz?[/QUOTE] Bu kadar bir yazışmadan sonra böyle bir soru sormak, hemen aklıma şunları getirdi.. Ne benim söylediklerim, ne de evrensel hukuk maddesi anlaşılamamış. Ya da, ne ben, ne de evransel hukuk söylediklerimizi açık olarak anlatamamışız? Tekrar baştan başlayalım mı? :) |
[QUOTE=sivaslınet;610777]Bu kadar bir yazışmadan sonra böyle bir soru sormak, hemen aklıma şunları getirdi..
Ne benim söylediklerim, ne de evrensel hukuk maddesi anlaşılamamış. Ya da, ne ben, ne de evransel hukuk söylediklerimizi açık olarak anlatamamışız? Tekrar baştan başlayalım mı? :)[/QUOTE] Aynı şeyi ben de düşündüm şu an. "Dindar nesil" ifadesinde evrensel hukuka aykırı bir durum yok. Ne yazdım? Dindar nesile şu,şu imtiyazlar tanınacak,şu haklar verilecek denirse o zaman isyan edersiniz dedim. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:24. |