![]() |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
Düşen Yar
İçimdeki acılar Her gün durmadan yanar Kimselere diyemem Benim yüreğim sızlar Hiç biri bende değil Aşkımdan yare eğil Yavaş yavaş gelecek Sevda denilen meyil Karanlıkta yalnızlık Bedendeki cansızlık Birden bire yok oldu Yüzündeki kansızlık Bitmek bilmiyor bunlar Hepsi hatıramda var Durmadan yara kanar Benden uzak düşen yar |
Bil bakalım kimim ben?
Belki gerçekten biliyorsun kim olduğumu; neyi düşünerek uyuyup uyandığımı yani… Belki gözümün ucundaki yaşı görüyorsun, ben gördüğünü bilmeden… Belki gülünce dudağımın kenarında çıkan çizgi kaldı aklında… Belki gizlice elimdeki küçük yarayı tutarken, senin de acıdı canın… Belki benden çok kimse görmedi gülüşünü… Belki hiç sesimi çıkarmasam, yok olsam aniden, yıkılacaksın. Belki “git” derken içinden “gidersen eksilirim” diyorsun… Belki hiç aklına gelmedi içimi çekerken içimden geçtiğin… İçimden, en kırılgan yerlerime basa basa geçtiğini hiç bilmeden yürüdün gittin belki… Belki hiç tanımadın beni… |
[B][FONT=Arial][COLOR=black]Hazan Yaprakları[/COLOR][/FONT][/B]
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=#800000][COLOR=black]Yine batıyor güneş, Nemli gözlerinin elasında. Gökkuşağı gibi bakışların, Batıyor Akdeniz'in ufkunda. Eylül sarısı saçların, Hazan yaprakları gibi, Eser kalmadı, Hazeran gülünden. Renk verir akşam güneşi, Bir zeytin ağacının başucundan. Çatlak dudaklarına nar çiçeği, Yüreğime gül kurusu hüzün düşer. Gülüşün yüreğimi ısıtsın, Bir dal kalmadı tutunacak, Sevdadan başka. Soğudu gülü tutan ellerim. [/COLOR] [/COLOR] |
GİDECEKSİN
BİLİYORUM GİDECEKSİN BU ŞEHİRDEN BAŞIN ÖNÜNDE OLACAKSIN KİMBİLİR KİMLERLE YAZDIĞIM O ŞİİRLERDE ANACAĞIM ADINI YİNE HASRET KOKAN ŞARKILARDA SABAH DĞAN HER GÜNEŞTE OKUYACAKSIN ADINI ANLAYACAKSIN SEVĞİMİ SENİ NASIL DELİCE SEVDİĞİMİ YOLUN ACIK OLSUN BENİ BULAN ECELİM SENİDE BULSUN DİLERİM ODA SENİN KADAR ACIMASIZ OLSUN!!!!!!!!!! senin olan pınarından |
SEN MAVİYE ÇALAN
Kondu beyaz martılar sayfana Bir çiçek açtı ucunda kalemimin rüzgarlar kovdu uykularımızı Sevgi yağmurlarıyla ıslandı kelimeler süzülürken sevinç gözyaşları gözlerinden Yaşam şiir olup dolmuşsa yüreğine ´´Yazmak´´ yaşamaktır.. yaşamaksa aşk Alabildiğine mavinin içinde bir şair Alabildiğine mavinin içinde Sanki âşık gibiydi, Ölümüne uçuyordu martılar Aşkının ölümüne maviliğinde. Her seferinde haykırdılar aşklarını, Mavi gözyaşları bile martının... Geceleri gemilere fener ışıltısıydı Gündüzleri istanbul´a aşkını anlattı, mavisini, Kayalıklardaki deniz kızlarına... Seni sevdiğim gibi martılarda gözlerini seviyorum, saçlarını, güneşli bakışlarını seviyorum Bakışların mavi, yeşil, kırmızı, siyah ya da kahverengi gibi Hep güzel bakıyor. Yok mu şu beni sana çaresiz kılan gülüşün, yalnızlığımı gideren sözlerin beyaz kuşlar gibi sayfalara martıların gözleri gibi Varlığından habersiz yürüyordum Kadıköy de sahilde Beyoğlu´nda yaşlı bir kemancının yanında Gözümde seneler, dudağımda eski şarkılar Gece limanda yıkılmamak için zorlandım Şarhoştum yaşamak için sebepler üretiyordum kendimce Korkarım gözlerine her bakışımda eriyeceğim Aldığın gibi yüreğimi çoğalacağım sen maviye çalan bir martı gibisin. Dünyanın en hassas, en tatlı martısı. süzülüyorsun,kanatlarını çırparken senle çırpınan sevda dolu yüreğime |
[COLOR=black]SEVGİ NEDİR
Sevgi doğuş Sevgi oluş Sevgi duruş Sevgi hasret Sevgi özlemdir Sevgi umut Sevgi çare Sevgi ölüm Sevgi kalım Sevgi isyandır Sevgi barış Sevgi yarış Sevgi ermek Sevgi Yunustur Sevgi Mevlana Sevgi Fuzuli Sevgi Nesimi Sevgi Ali Sevgi Osman’dır Sevgi Leyla Sevgi Mecnun Sevgi Ferhat Sevgi Şirin’dir Sevgi duygu Sevgi tutku Sevgi utku Sevgi hikemdir Sevgi insan Sevgi kan Sevgi damar Sevgi fikirdir Sevgi feda Sevgi vefa Sevgi yalnız Sevgi doğruluktur Sevgi vuslat Sevgi hicret Sevgi gurbet Sevgi çöl Sevgi yolculuktur Sevgi yürek Sevgi İbrahim Sevgi yakan Sevgi ateştir Sevgi türkü Sevgi şarkı Sevgi beste Sevgi şiirdir Sevgi kalem Sevgi selam Sevgi barış Sevgi esenliktir Sevgi çiğdem Sevgi menekşe Sevgi sümbül Sevgi gonca Sevgi güldür Sevgi eylül Sevgi hazan Sevgi hicran Sevgi hüzündür Sevgi diriliş Sevgi bahar Sevgi tomurcuk Sevgi kelebek Sevgi çiçektir Sevgi damla Sevgi su Sevgi yağmur Sevgi rahmettir Sevgi dağ Sevgi deniz Sevgi öteler Sevgi evrendir [/COLOR] [COLOR=black]SEVGİ HERŞEYDİR.[/COLOR] |
[B]Gurbet İşte (Türkü)
[/B] Nasıl başlayımda, neleri deyim Başında sonunda, gurbet kokuyor Onulmaz acıyla, dertle doluyum Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Ağlayan gözlerle eller sallanır Hasretler işlenip mendil yollanır Mektuplar yazılır selam salınır Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Hazırlanıp azık çıkılır yola Devletten devlete verilir mola Tekrar görüşmemiz gelecek yıla Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Konuşur anlamam, dilini bilmem Duygusalım ben, gurbete gelmem ALLAH'ım, inşallah burda ölmem Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Ağlatır anaları, yürekler sızlar Bir başka dertlidir, çalınan sazlar Duygusal olunur, dokunur sözler Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Akan yaşlarımı anam, silemez oldum Çıktım gurbet elede, dönemez oldum [B] İbrahim Tamer[/B] |
[B]Tsunami (Asya Felaketi)[/B]
Denizler kabarıp canlandı sular Devası dalgalar oluşuverdi Çil yavrusu gibi dağıldı kullar Bir anda ecelle bulşuverdi Okyanus'ta kırıldı neyse bu fay Sarstı Dünyayı bırkmadı bir köy Heryerde insan cesetleri boy boy Bir anda ölümle bulusuverdi Bu felakete Tsunami dendi Neydi,nasıl oldu bilinemedi Doğa gücü insanı yine yendi Çok büyük dramlar oluşuverdi Gömüldü sulara koca adalar Yıkıldı oteller bir bir odalar Yavruyu yitiren dertli analar Bir anda hasretle buluşuverdi Bacak belden,kol bedenden ayrıldı Herbir insan bir kenera savruldu Bütün Dünya acı ile kavruldu Bir anda Dünyamız karışıverdi Sarsıldı devletler,dağlar ovalar Yıkıldı binlerce mutlu yuvalar Yalan cennet olan yeşil sahalar Yaşanmaz çöllere dönüşüverdi Yüz çevirme, yardım et,sende katıl ALLAH'ın emriydi arama katil İlahi güce inan olma batıl Bak, deniz toprakla buluşuverdi [B] İbrahim Tamer[/B] |
[B][FONT=Arial][COLOR=black]SEVGİ[/COLOR][/FONT][/B]
[COLOR=#800000][COLOR=black]Sevgi ışık, sevgi umut Kâinatın gizi sevgi Sevgi soyut, sevgi somut Gönlün gören gözü sevgi Sevgi huzur, sevgi barış Sevgi ilmek, sevgi nakış Sevgi gülüş, sevgi bakış Gönüllerin közü sevgi Sevgi bahar, sevgi rahmet Sevgi kazanç, sevgi servet Sevgi dostluk, sevgi sohbet Ömrün tadı, tuzu sevgi [/COLOR] [/COLOR] |
[B]SIVAS YOLLARINDA[/B]
Sıvas yollarında geceleri Katar katar kağnılar gider Tekerleri meşeden. Ağız dil vermeyen köylüler Odun mu, tuz mu, hasta mı götürürler? Ağır ağır kağnılar gider Sıvas yollarında geceleri. Ne, yıldızlar kaynaşır gökyüzünde, Ne, sevdayla dolar taşar gönüller, Bir rüzgâr eser ki bıçak gibi El ayak şişer. Sıvas yollarında geceleri Ağır ağır kağnılar gider. Kamyonlar gelir geçer, kamyonlar gider Toz duman içinde, Şavkı vurur yollara, Arabalar dağılır şoförler söver, Sıvas yollarında geceleri Katar katar kağnılar gider. CAHİT KULEBİ |
[B]KARLI DAĞLAR KARANLIĞIN BASTI MI?
[/B] Karlı dağlar karanlığın bastı mı? Kahpe felek ayrılığın vakti mi? Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur. Bir bulut kaynıyor Sivas elinde Ucu telli mektup geldi yarimden Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur Allah şu askere ömürler vere Tezkeresin alıp geriye döne Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur |
erişti sinnimiz kemali tahtı
Tam coktu sinnime ihtiyarlık vakti felek beni böyle sona bıraktı aglayan gözlerim gülmüyor gayri cevahır gözlerın satılmaz oldu ilacım mayaya katılmaz oldu tutulan sözlerım tutulmaz oldu ailem yanıma gelmıyor gayri bakmıyor yuzume gelınım kızım görmüyor gözlerim tumuyor dizim avrada söyluyom kar etmez sözüm bulgur corbasından vermıyor gayri sırrımı söyleyim ahbaplara ellere acıp söylesem bana ne derler yakalarımı yırttım kazandım mallar evlatta kıymetım bilmiyor gayri (aşik seyit )ne söyluyon koyaktan cok soylersen haber al dayaktan düşmanım düşmesın elden ayaktan derler koca sinsiz ölmuyor gayri Seyit Türk, 1911 yılında Yıldızeli'nin Belcik köyünde doğmuştur. Şairliğe, 35 yaşında, başından geçen olağan üstü bir olaydan sonra başlamıştır. Kendisinin anlattığına göre, soğuk algınlığı sonucu yatağa düşer. Karısı onun için imamı çağırmaya gittiği esnada içeri giren yaşlı bir kadın ona hastalığını nasıl tedavi edeceğini anlatır. Yaşlı kadının söylediklerini uygulayan şair sonunda iyileşir ve bu kadının Hızır olduğuna inanır. Saz çalmayı bilmeyen aşık, şiirlerini irticalen söylemiştir. 1958 yılında, kendi çabalarıyla "Gönlümün Sesi" adlı bir şair kitabı yayımlamıştır. Bu kitap da yer alan şiirlerin çoğu dini muhtevalıdır. Konya ve Sivas Aşıklar Bayramı'na katılarak şöhret bulan Aşık Seyyit Türk, 1986 yılında köyünde |
Aylardan Ağustos, günlerden Cuma,
Gün doğmadan evvel iklim-i Rum'a Bozkurtlar ordusu geçti hücuma; Yeni bir şevk ile gürledi gökler... Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Önde yalın kılıç Türkmen başbuğu, Ardından Oğuz'un elli bin tuğu Andırır Altay'dan kopan bir çığı Budur Peygamber'in övdüğü Türkler Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi Malazgirt, Bizans'ın Türk'e secdesi Bu ses insanlığa Hakk'ın müjdesi Bu sesle irkilir çarpan yürekler... Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Nağramızdır bugün gök gürültüsü Kanımızdır bu gün yerin örtüsü Gazi atlarının nal pırıltısı Kılıçlarımızdır çakan şimşekler Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Yiğitler kan döker bayrak solmaya Anadolu başlar vatan olmaya Kızılelma'ya hey!Kızılelma'ya En güzel marşını vurmada mehter Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! BÜYÜK ŞAİR NİYAZİ YILDIRIM GENÇOSMANOĞLU |
Bir mecnun yarattın bak eserine,
Teselli ver desem,verecek misin? Kimleri oturttun gönül tahtına? Gözyaşım sel gibi silecek misin? Her serap görüşte sensin karşımda, Bir hayal gibi hep kaçacak mısın? Kadehi kadehe her vuruşumda, Böyle köpürecek,taşacak mısın? Bir yürek eriyor aşk ateşiyle, Bir yudum su desem,bulacak mısın? Bu ömür sönerse gününü birinde, Gönül ateşinle yakacak mısın? |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
En Zor Günüm Böyle Olsun,
Gözlerin Hergün Yaşla Dolsun Bahçendeki Güller Solsun Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B] EyüphanAydın[/B] |
[B][COLOR="Red"]Gülme Şu Masum Halime
Gelde Sarıl Şu Kırık Belime Nurlar Sardım Bak Elime Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN[/COLOR] ( EyüphanAydın )[/B] |
Yaşadığın Her Anı
Gel Gör Bakta Tanı Uzandı Artık Bak Şanı Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B]( EyüphanAydın )[/B] |
Karanlık İçinde Beni Ara
Uzadı Artık Şaçlarını Tara Gözlerindeki O Güzelim Kara Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B]( EyüphanAydın )[/B] |
Belki Güzeldi Sözlerin
Beni Etkiledi Gözlerin O Ne Güzeldi Özverin Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B] ( EyüphanAydın )[/B] |
Hiç Hor Görmedim
Arkandan Hiç Sövmedim Hiç Bir Zaman Dövmedim Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B]( EyüphanAydın )[/B] |
Aşkınla Yanıp Tutuştum
Senin İçin Belki Üç Kuruştum Satılık Değil O Güzel Duruşum Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B]( EyüphanAydın )[/B] |
Pencerendeki Goncan Olaydım
Bir Gül Gibi aCIP Solaydım Hiç Bir Zaman Sevmedin Beni Dolaylım Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B] ( EyüphanAydın )[/B] |
Rüzgar Deyip Geçme
Her İnsanı Kendine Şeçme Mezarını Bugünlerde Eşme Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B]( EyüphanAydın )[/B] |
Mahlastır İsmi Örten
Sendin Bana Yalakalık İle Sürten Aklımdaki O Güzelim Cilven Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [B]( EyüphanAydın )[/B] |
[B]Demir Gibi Sattın Beni
Evirdin Çevirdin Yuttun Beni Sen Neymişsin SENİ SENİ Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN ( EyüphanAydın )[/B] |
[B][QUOTE=sandalli;339019]Seni unutamaz sen öyle dersin,
Senin gibi adamin pesinden gelsin, Güzel ise yigit kiymetin bilsin, Istesede seni unutamaz ki.[/QUOTE] Uzanmış Yatıyor Şaçların Mübarek Gibiyidi O Güzel Kaşların Allahın Önünde Eğilir Başların Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN[/B] |
[B]Kollarımdaydın Uzun Zaman
Yeter Artık Aman Aman Sevgini Gördüğün Zaman Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [/B] |
Dudaklar'IM Kilitli Kaldı
Ellerim Ellerini Artık Saldı Seni aRTIK Başka Eller Aldı Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN |
Kalp Hırsızı Oldun
Bir Gül Gibi Açtin Soldun Sen Bugünlerde Çok Oldun Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN |
[B]Geldi Güzelim Zaman
Dur Gitme Aman Aman Otlar Büyüdü Oldu Saman Sen Beni Ömrümce Unutamassın[/B] |
[LEFT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN her seher açan al gülüm[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN visale yürünen yolum,[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN ağzımda en [/COLOR][COLOR=black]tatlı[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Mukaddes üç harfli hecem [/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN vatanım kentim bucağım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN şefkatli ana kucağım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN sevgiyle yanan ocağım[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Sevdamı tüttüren bacam [/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN şiryanda her an atanım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN aşk ile doğup batanım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN saflığı mesken tutanım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Karlı dağlardaki yücem [/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN sevincim kederde vayım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN şelale besleyen çayım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN buluta girmeyen Ay’ım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]En [/COLOR][COLOR=black]parlak[/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]yıldızlı gecem [/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN baharım şimşek çakışlım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN yüreği sevda nakışlım [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN can parem[/COLOR][COLOR=black] kahve[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Gönül ülkemdeki racam GÜNAYDIN [/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN dünyanın en melek yüzü [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN içimde dinmeyen sızı,[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GÜNAYDIN Derviş’in yemyeşil gözü, [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Gönlümün sultanı benim GÜNAYDIN[/COLOR][/FONT][/LEFT] |
[B]Sürgünmüdür Çektiğim Bilmem
Gözlerindeki Yaşları Hiç Silmem Ellerini Uzatsanda Gelmem Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN [/B] |
[B][I][COLOR="Magenta"]Yine seni siirlerle anlatmaya calisdim
Yine beceremedim Yine seni anlatacak sözleri bulamadim Yine seni anlatacak sözleri ararken Yine hayallerde kendimi buldum Yine o hayallerde seninle bulusurken Yine senin sevdigin gibi gülümsedim Yine hayallerde sana elimi uzattim Yine elimi uzattigim anda kayboldun Yine sadece hayallerde kaldin Yine gözlerim doldu ve basimi egdim Yine sensiz caresiz bir haldeyim Yine seni delicesine özlemekteyim A.G. [/COLOR][/I][/B] |
AÇ KAPIYI BEN GELDİM
Korka korka değil, usul usul değil Elim yüreğimde çarpa çarpa geldim Aç kapıyı bak ne diyeceğim Bir senin ellerinden, bir senin gözlerinden Dişlerinden dudaklarından Nergisler Ocak ayında açtı Kendimden bahsetmeyeceğim Yediveren güllerden Duvardan sarkan güllerden Çocuklardan, sabah erken okula giderlerken Atlardan bahsedeceğim Kan ter içinde atlardan. Aç kapıyı bak ne diyeceğim Ne kadar küsülü çocuk varsa barıştırdım, oynuyorlar Tam kırk çeşit sarmaşık gül buldum Penceremin dibinde açacak. Ekinleri dolu vurmadı, Çekirge gelmedi, Kurak olmadı. Yorgunum demeyeceğim, Bir evimiz olsa demeyeceğim, Yüreğim daralıyor demeyeceğim. Bir baksan gözlerime Başını çevirmeyeceksin, Yürüyüp gitmeyeceksin, Elini çekmeyeceksin. Bir baksan gözlerime Dağda yakılmış ateşler göreceksin. Aç kapıyı kim geldi bak Bak nasıl havalandı güvercin. Açmam diyemezsin artık, Aç! |
Açelya Çiçeği
Salınıp yürürsün uçarcasına, Bir uğur böceği gibisin güzel. Pembe pembe, al al yanaklarınla, Açelya çiçeği gibisin güzel. Öyle ılık meltem gibi bakarsın, Bahar gibi burcak burcak kokarsın, Sımsıcak sarılıp, sanki sıkarsın, Sen ana kucağı gibisin güzel. Güneş gözün bana dikildiğinde, Boynun hafif yana büküldüğünde, Saçların omzuna döküldüğünde, Ağustos sıcağı gibisin güzel. Çehrende her şeyin yerli yerinde, Gözün ezberimde, kirpiklerin de, Gül açıyor, gülünce her yerinde, Gülistan bucağı gibisin güzel. Öyle güzelsin ki, anlatmaz kelam, Belki ruha ilaç, mü’mine selam, Sanki şu elimde tuttuğum kalem, Bir ceylan bacağı gibisin güzel. Nazlı Nazlı, bir bir yürüyüşünle, Gönlümü ardında sürüyüşünle, Yaşın yetkin ama görünüşünle, İlkbahar göceği gibisin güzel. |
ACEMİ ŞAİR
Ne farkın var senin şiir hırsızlarından Onlar mısralarımı Sen duygularımı çaldın "Uçurum çiçeğim" dedim uçtun "Şiir gözlüm " dedim sustun "Yosun gözlüm" dedim soldun "Sen bensiz ben sensiz az mı ağladık dedim" güldün "Ne ateşler yaktım senin için" dedim söndün "Ben böyle olacak adam değildim" dedim küstün Ve bir sabah Ne var ne yoksa içimde Çalıp götürdün Görüyorsun işte Sen de acemi şairler gibi Doğmadan öldün. |
AY KARANLIK
Maviye/Maviye çalar gözlerin, Yangın mavisine/Rüzgarda asi, Körsem/Senden gayrısına yoksam Bozuksam/Can benim, düş benim, Ellere nesi? Hadi gel, Ay karanlık... İtten aç/Yılandan çıplak, Vurgun ve bela Gelip durmuşsam kapına Var mı ki doymazlığım? İlle de ille/Sevmelerim, Sevmelerim gibisi? Oturmuş yazıcılar Fermanım yazar N'olur gel, Ay karanlık... Dört yanım puşt zulası, Dost yüzlü, Dost gülücüklü Cıgaramdan yanar. Alnım öperler, Suskun, hayın, çıyansı. Dört yanım puşt zulası, Dönerim dönerim çıkmaz. En leylim gecede ölesim tutmuş Etme gel, Ay karanlık... AHMED ARİF |
[LEFT][B][FONT=Verdana][COLOR=black]ACI[/COLOR][/FONT][/B][/LEFT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]yasamak ugruna [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]ölmek bu olsa gerek [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]sevmek ugruna [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]aci cekmek bu olsa gerek [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]hayat ugruna [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]savasmak bu olsa gerek [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]peki ya sen ugruna [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]uzulmek niye?[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B]Yilmaz Erdogan[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] |
[B][I][COLOR="Magenta"]Gidiyorum artık, gidiyorum buralardan
Senden kalan son damla umudum da tükendi işte Ama aklımda sıcak bir gülüşün Bir de beni her gördüğünde nefretle bakan gözlerin var Gidiyorum belki yeni bir hayal kırıklığına Gidiyorum belki de her güneşin doğuşunda Beni yeniden umutlandıracak başka bir aşk diyarına Gidiyorum, ama vazgeçemediğimden Gidiyorum, ne kadar kızsam da Her ne yapsam da her defa yine sana aşık olduğumdan Gidiyorum. Beni hiç bırakmayan yalnızlığımda hâla yanımda Acı acı gülümsüyor bana Ama kızamıyorum ona, en vefalı dost gibi Her acımda, her umudumda, her hasretimde.... Gidiyorum, çünkü ağlamaktan kurudu artık gözyaşlarım Sensizliği taşımaktan çürüdü omuzlarım Her an bu acıyla yaşamaktansa Son defa, kalbime hançerini saplar giderim. Ama sen bir gel de, hiç düşünmeden gelirim Sen bir defa sev de, ben bin defa ölürüm Mutlu ol artık kahpe kader, yenildim sana Her ne yaptımsa sevdiremedim sana kendimi Acımadan yıktın her defasında ümitlerimi Bensa düşünmemiştim sevmekten başka hiçbir şeyi Mutlu ol gidiyorum artık Ama beni sakın unutma Gidiyorum, beni hep gülen gözlerimle hatırla. Yusuf TEPEKAYA[/COLOR][/I][/B] |
BİTMENİN ZAMANIMIDIR?
Sahile vuran hırçın dalgalarla Deniz isyanlarda; Saçlarımın arasında göz kırpan aklarla Zaman masum mudur? Gündüzler geceleri, Geceler gündüzleri kovalarken Ben yorulduğumda, Zaman yorulmaz mıdır? Yıllar mı bırakıp gidiyor, Yoksa biz mi tüketiyoruz yılları? Yakamıza yapışmış dönüp duran el Yoksa zamanın mıdır? Bir yılın daha son ayında Ağıt yakarken Aralıkta Her şeyi yoluna koymuşken İşin yoksa tekrar dön dur; BİTMENİN ZAMANIMIDIR? |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:38. |