![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Kötü işler yapıp beni bitirme,
Babanın malını ele götürme, Alman kızlarını eve getirme, Baban gibi masum olsana oğul. |
Fasıklar günahı süslü gösterir,
Helali güzeli puslu gösterir, Göneşli havayı sisli gösterir, İyi arkadaşlar bulsana oğul. |
Şayet biri sana beri gel derse,
Sonra ince telden sitem ederse, sivaburs ayrılıp öte giderse, Oturup saçını yolsana oğul. |
Kendini bırakıp boşluğa salma,
Yalandan uzak dur, harama dalma, Babadan, anadan beddua alma, Siyahi´ye candan gülsene oğul. |
Bir adam var idi öldüde gitti,
Mirası çocuklara böldüde gitti, Bir top kefenini aldıda gitti, Bu dünya fanidir bilsene oğul. Sivaburs inceden sitem edersin, işte er meydanı nere gidersin, Kenara çekilip bizi süzersin, Küsenin gönlünü alsana oğul |
Kimi canlar silmiş bizi listeden
Çok anlam çıkar ince fikirden Arif selam eder size yürekten Büyüğü küçüğü bilsene oğul |
Arif olan silinirmi listeden,
Kişilikler önce gelir cüsseden, Amacımız pay almaktır hisseden, Arifi cahili bilsene oğul. |
Seni silenleri ben de sileyim,
Haber ver yerini hemen geleyim, Sen yoksan be ağam nasıl güleyim, Arif´in kıymetin bilesin oğul. Ağam sessiz, sakin geçtin oturdun, Bir söz ettin inan beni bitirdin, içime şimdi bin acı getirdin, Yok yere sinemi deldin de geçtin. |
Siyahi, ozanlar koyup gittiler,
Mısrayı heceyi sayıp gittiler, Birer birer yatağa kayıp gittiler, Sen de bir görünüp geldin de geçtin |
Mansur gardaş bugün kafam karışık,
Kendimle küsülü, elle barışık, Hele kurban olam sen ver bir ışık, Benim bu halimi bildin de geçtin. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:49. |
|