![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Bugün de aşk olsun yazılan konu,
Ölmeden gelir mi sevdanın sonu? Vefasız o yare söyleyin bunu, O´nunla yaşanan haz bana yeter. |
güzel sivasın yollerı taşlı
üç can dost atışır akıllı başlı diyorlar diyariye çok yaşlı bu kadar yürüdüğüm hız bana yeter |
[QUOTE=OSMAN ECE;591570]sana karşı boynum kıldan incedir
bana gönderdiğin güller goncadır nerde kaldın bire yiğidim buncadır yürekten sökülen öz bana yeter[/QUOTE] Sizden haber sordum hep esen yelden, Uzağa gittiniz ne gelir elden, Ustalık kelamı dökülür dilden, Hecenle içime sız bana yeter. |
Acıyı dost bildim, derde sarıldım,
Sandalli der bende bana darıldım, Ömür geçti gitti boşa yoruldum, Artik üç beş metre bez bana yeter. |
Üstün yanım yoktur Laz’dan Arap’tan,
Parmağım çıkıyor yırtık çoraptan, Bu acı sevdadan bu ızdıraptan, Sivaburs kurtulsun tez bana yeter. |
ozanlar otağına kurmuşlar çadır
işte kardeşlik kaynaşmak budur aşık sefile burda ayrılık bedir ......... bedir erken manası bacım diye çağıran söz bana yeter |
işte şenlenmiş ozanların köşesi
buyursun buraya beyi paşası geldi zaman oğlunun neşesi bu morelle tırda hız bana yeter |
NE GÜZEL UYMUŞ
düşündüm düşündüm fikir eyledim dumanda dağlara ne güzel yaymış ol gani mevlaya şükür eyledim din iman islama ne güzel uymuş meğer seherde okunan ezanın güzel sesi siler gönüllerden vesvese kini pası zamaneye bakıp tutarım ben yası pravakatör dedikleride buyumuş meğer vermişin akılla fikri cümle insana selavatı şerife nede yakışır sana aşkınla coşmaktan bedenim yana en güzel nameler huuyumuş meğer mahrum etme divanında durmaktan korkarım azabından sual vermekten usanmam zikredip kuran dermekten kelamını anlayıp okumak suyumuş meğer herkesin fikrine vardır büyük saygımız imanımızla doğru gider bütün duygumuz geleceğe dair artar her gün kaygımız edepli erkanlı yetişmek vay imiş meğer büyük sevginle döner döner ağlarım anlatılmaz duyguyla yürek dağlarım aşık sefilim aşkınla yürek dağlarım adem ile havvadan gelen soy imiş meğer |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;591580]NE GÜZEL UYMUŞ
düşündüm düşündüm fikir eyledim dumanda dağlara ne güzel yaymış ol gani mevlaya şükür eyledim din iman islama ne güzel uymuş meğer seherde okunan ezanın güzel sesi siler gönüllerden vesvese kini pası zamaneye bakıp tutarım ben yası pravakatör dedikleride buyumuş meğer vermişin akılla fikri cümle insana selavatı şerife nede yakışır sana aşkınla coşmaktan bedenim yana en güzel nameler huuyumuş meğer mahrum etme divanında durmaktan korkarım azabından sual vermekten usanmam zikredip kuran dermekten kelamını anlayıp okumak suyumuş meğer herkesin fikrine vardır büyük saygımız imanımızla doğru gider bütün duygumuz geleceğe dair artar her gün kaygımız edepli erkanlı yetişmek vay imiş meğer büyük sevginle döner döner ağlarım anlatılmaz duyguyla yürek dağlarım aşık sefilim aşkınla dolar çağlarım adem ile havvadan gelen soy imiş meğer[/QUOTE] emeğine sağlık biraz daha dikkat ufak defek eksikleri görürsen sevinirim |
Bir aşkın uğruna yıktın bendini,
Terk eyledin sılan ile kentini, Boşuna uğraşıp yorma kendini, Geçecek bu ömrün kârsız derbeder. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:53. |
|