![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sandalli;594713]Bazen bakışlardan sevdalar aldım,
Ela göze bakıp hayale daldım, Nice güzellere baglandim kaldım, Can anamdan başka yar bulamadım.[/QUOTE] ana gibi yar olmaz ata sözü yerde kalmaz babaların yeri dolmaz sığınacak başka yer bulamadım |
[QUOTE=OSMAN ECE;594716]ana gibi yar olmaz
ata sözü yerde kalmaz babaların yeri dolmaz sığınacak başka yer bulamadım[/QUOTE] Onbir yaşındaydım çıktım yurdumdan, Ağlamadı üstad kimse ardımdan, Şimdi hasta oldum sıla derdinden, Bir kez halin nedir der bulamadım. |
[QUOTE=sandalli;594717]Onbir yaşındaydım çıktım yurdumdan,
Ağlamadı üstad kimse ardımdan, Şimdi hasta oldum sıla derdinden, Bir kez halin nedir der bulamadım.[/QUOTE] yaşlı kafa bugün çok yorgun gönül kötü kadere dargın ne yazdığının göremez fargın kaybolmuş gençliğim bir bulamadım |
[QUOTE=OSMAN ECE;594720]yaşlı kafa bugün çok yorgun
gönül kötü kadere dargın ne yazdığının göremez fargın kaybolmuş gençliğim bir bulamadım[/QUOTE] Sen yorumla abim kurban olurum, Senin gibisini nerde bulurum, Sözlerinden her gün ilham alırım, Sana giden yolda zor bulamadım. |
[QUOTE=sandalli;594721]Sen yorumla abim kurban olurum,
Senin gibisini nerde bulurum, Sözlerinden her gün ilham alırım, Sana giden yolda zor bulamadım.[/QUOTE] bu kadarmış feleğin yazdığı ferman yavaş yavaş çekiliyor dizlerde derman diyari baba olsun can dostuna gurban siyahi sivaburstan gayrı sır bulamadım |
[QUOTE=OSMAN ECE;594723]bu kadarmış feleğin yazdığı ferman
yavaş yavaş çekiliyor dizlerde derman diyari baba olsun can dostuna gurban siyahi sivaburstan gayrı sır bulamadım[/QUOTE] Siyahi der selam Sivas iline, Hasretim demiştim Yaraş beline, Neden köle olduk gavur eline? Gurbetin içinde hür bulamadım. |
[QUOTE=OSMAN ECE;594672]gezip yoruldu dünya turunu
diyari yaşıyor sağlık sorunu aradım bulamadım senin yerini sensiz cenazemi kıldırma sakın[/QUOTE] Koyver bana gelsin kederi ahı, Bir tek aman deme gönüller şahı, Bu garip ozanın sen padişahı, Senden başkasında ar bulamadım. |
[QUOTE=sivaburs;594726]Koyver bana gelsin kederi ahı,
Bir tek aman deme gönüller şahı, Bu garip ozanın sen padişahı, Senden başkasında ar bulamadım.[/QUOTE] Yolunu bekledim biraz geç kaldın, İkimizi birden meraka saldın, Nereye kapıldın, nelere daldın? Şimdi yeni ayak salıver gitsin. |
[QUOTE=sivaburs;594726]Koyver bana gelsin kederi ahı,
Bir tek aman deme gönüller şahı, Bu garip ozanın sen padişahı, Senden başkasında ar bulamadım.[/QUOTE] bütün ozanlara sevgi saygılar bu yaşlı yüreğime doldu duygular bu iki dostun dostluğuna olmaz kaygılar sizden başka sığınacak yer bulamadım |
[QUOTE=sandalli;594727]Yolunu bekledim biraz geç kaldın,
İkimizi birden meraka saldın, Nereye kapıldın, nelere daldın? Şimdi yeni ayak salıver gitsin.[/QUOTE] Sengisi damarda kanımdır akan, O varken şad olur burada mekan, O yoksa bu dünya olur camekan, Ustama dermanı buluver girsin. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:24. |
|