![]() |
Cevap: Sevdiğinize bugünkü cümlenizi yazın
ÖZLEDİM
BENİM OLMADIN SEN HİÇ BİR ZAMAN SENİ HER BULDUĞUMDA KAYBETTİM DÜŞÜNMEDİM SONRASINI HEP BÖYLE DEVAM EDER ZANNETTİM AĞLADIM ÇOK AĞLADIM ARDINDAN KADERİNE BOYUN EĞDİM KELİMELER TARİFSİZ KALIR SENİ ÇOK ÖZLEDİM ŞİMDİ DÖNSEN GERİ OLMAZ OLSUN BÖYLE SEVGİ SENDEN SONRA KALMADIKİ HİÇBİŞEYİN TADI KEYFİ |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
[B][COLOR="DarkRed"]Diyecegsin ki niye iste eyle ,
seni görüp yüreğim bir hoş olir yanir yanir tutuşur ataşlanir sonra işte öyle kaybolir sönir diyecağsanki niye işte eyle akşam olur davar gelir nahır gelir beklirem beklirem bir sen gelmirsen baban/anan seni bizim yakaya koymir diyecağsanki niye işte eyle geceleri seni hep düşünirem pencereye bakip seni görürem "gel" direm gaybolup birden gidiysen diyecağsanki niye işte eyle.... Bu siir doguya Kars, Erzurum taraflarina ait bir anonim siirdir, yöresel sivesi ile yazilmis muhtesem mahsum ve safligi insanin cok rahat yakaladigi bir siir, [/COLOR][/B] |
BİR TEK SENİ UNUTAMAM
Bir Başıma Bu Kentin Sokaklarında Yürüyorum. Üşüyorum. Ne Kadar Uzaksan Bana O Kadar Soğuyor Hava. Sen Yoksan, Sıcaklık Hep Mevsim Normallerinin Altında Bu Yüzden Meteoroloji Raporları Umurumda Bile Değil Kar Mı Yağıyor Yoksa Yağmur mu Bana Ne? Ben Senin Hasretinle Sırılsıklamım Zaten Daha Ne Kadar Islanabilirim Ki ? Burada mısın Değil misin Belli Değil Bazen Gidişlerin Kahramanı Oluyorsun Bazen Sonsuz Kalışların Doyumsuz Gecelerdesin Kimi Zaman Bazen de Yalnız Karanlıklardasın Bitmek Bilmez Bir Şarkısın , Ama Ben mi Notaları Yanlış Basıyorum da Sen Bu Şarkıyı Söyleyemiyorsun? Neden Susuyorsun ? Aşkın Sessizliği Ne Kadar Korkunç Olur Bilir misin? Bir Tek Kelimeye Hasret Geçen Gecelerin Hesabını Soracağın Kimse de Yoktur Üstelik Kendi Kendiyle Konuşana Deli Derler Ya Beni Çoktan Akıl Hastanesine Kapatmaları Gerekirdi. Hem de İflah Olmaz Hastalar Bölümüne Yokluğuna Alışmaktan Korkuyorum,Ne Kadar Kötü Yokluğunu Yürüyorum Sokaklarda Yokluğunu İçiyorum Kadeh Kadeh Hiç Gelmeme İhtimalin Bir İdam Mahkumuna Dönüştürüyor Beni. Hiçbir Şey Yapmadan Beklerler Ya Hücrelerinde, Ölümün Soğuk Nefesini Hissederek Anlamlı Olan Bir Şey Yoktur Onlar İçin Belki De Bir An Önce Ölmektir Akıllarından Geçen Bu Bekleme İşkencesi Bitsin Diye Bu Yokluk Hissi Öldürecek Beni Gelebilme İhtimalinse Yüreğimdeki Kuşları Havalandırıyor Kanat Seslerini Duy Gelmek İste Bana Bir Görsem Yüzünü,Ah Bir Dokunsam Sana Göreceksin,Sevdanın Çiçek Çiçek Açtığını Umudun Bir Yangın Gibi Alev Alev İkimizi Birden Sardığını. Anladım Ki Mümkün Değil Seni Sensiz yaşamak. Ben O Gönlü Genişlerden Değilim Madem İçimdesin,Yüreğimde Taşıyorum Seni O Zaman Yanımda Da Olmalısın Sensiz Yaşanmayacak Bu Aşk Ötesi Yok Şimdi Yalnız Geceleri Seviyorum Seni Yıldızlarda Buluyorum Daha Bir Dayanılır Oluyor Sensizlik Sancısı Mümkünü Yok Çıkmayacaksın Aklımdan Bu Yüzden Gece, El Ayak Çekilmişken, Hiçbir Ses Yokken Sen Ve Gece Zaman Geçer,Her Şey Unutulur Bir Örtüyle Kaplanır Acılar Ama |
[B][I][COLOR="Magenta"]Paramparça kalbim
paramparça kalbim ekmek kırıntıları gibi dökülüyor soframa her saniye düşüncemdesin kendini kaybetmiş,aşkı anlatan tüm arsız duygularım karanlık sokaklarda kimsin nesin nerden esiyorsun deli deli neden yüreğim kapıldı sana özgür düşünceler içinde mutlu yaşıyordu ruhum baharın ilk ışıkları ile süzülüyorsun odama merhaba dercesine bense yüreğimi sana yansıtmış matlaşmış bakışlarımla ışıltıyı yaşıyorum gözlerinde Mehmet Akçam [/COLOR][/I][/B] |
Yokluğuna Alışmaktan Korkuyorum,Ne Kadar Kötü
Yokluğunu Yürüyorum Sokaklarda Yokluğunu İçiyorum Kadeh Kadeh Hiç Gelmeme İhtimalin Bir İdam Mahkumuna Dönüştürüyor Beni. Hiçbir Şey Yapmadan Beklerler Ya Hücrelerinde, Ölümün Soğuk Nefesini Hissederek Anlamlı Olan Bir Şey Yoktur Onlar İçin Belki De Bir An Önce Ölmektir Akıllarından Geçen Bu Bekleme İşkencesi Bitsin Diye Bu Yokluk Hissi Öldürecek Beni |
[B][I][COLOR="Magenta"]Kalbim Acıyor Anne!
Sen, bana sevgi verdin. Sevmeyi öğrettin. Başımı, dik tutmayı, Dürüst ve çalışkan olmayı, İnsan gibi insan, olmayı, Adam gibi, sevmeyi öğrettin. Adam gibi. Sen bana, Tilkinin, kurnazlığını, Karganın ağzından, peyniri, Nasıl çaldığını, değil. Kurdun, sivri dişlerinin, Her şeyi nasıl, parçaladığını değil. Timsahın, gözyaşlarını, Çıkar savaşlarını, öğretmedin. Kimseyi, Kendinden fazla sevme, Demedin! Kelebeklerin ömrü, kısa olur. Kozanı delme, demedin. Kalbim acıyor, anne! Kalbim. Perihan Pehlivan[/COLOR][/I][/B] |
Gelebilme İhtimalinse Yüreğimdeki Kuşları Havalandırıyor
Kanat Seslerini Duy Gelmek İste Bana Bir Görsem Yüzünü,Ah Bir Dokunsam Sana Göreceksin,Sevdanın Çiçek Çiçek Açtığını Umudun Bir Yangın Gibi Alev Alev İkimizi Birden Sardığını. Anladım Ki Mümkün Değil Seni Sensiz yaşamak. Ben O Gönlü Genişlerden Değilim Madem İçimdesin,Yüreğimde Taşıyorum Seni O Zaman Yanımda Da Olmalısın Sensiz Yaşanmayacak Bu Aşk Ötesi Yok |
[B][COLOR="DarkRed"]
> Bİr Demet Şİİr.... Icimdeki sevgi Icimdeki sevgi her şeyi aşmıştı da Bir sana mı ulaşmadı yar Bu yüzü herkes güldüremedi Sen mi ağlattın yar... Yüreğimde yangın çıktı o gün Sen mi aldattın beni yar Çok seviyordun, çok üzülüyordun da Özlemin bitti mi yar Sana olan özlemim beni boğardı Özlemimi de aşıp, sen mi öldürdün beni Sevdamı bilirdin de, seviyorum derdin Buna rağmen sen mi gittin yar Hep yanındayım döneceğim derdin Bekle, pes etme, beni unutma derdin Sen yoktun ama hayalin yeterdi Yollar açıldı da yar, sen gelemedin.. Sana sarılacaktım doya doya Ayrılamam senden derdin hep bana Yağmur altında özgürce dolaşacağız derdin Yağmur yağmadı mı yar oralarda...... Alintidir;[/COLOR][/B] |
BIRAKMA BENİ...
Günlerdir ağladım yokluğunda Bekledim bana geleceğin o günü Senden uzak olsamda aldırmadım Hep umutluydum, beklemeye yeminliydim Düşünmedim sensizliği, yapamazdım zaten... Sensiz asla olamazdım Bir eksiklik vardı İçimde, gittiğinden beri Dönseydin bitecekti, ya dönmeseydin... İşte o zaman da ben bitecektim. Eğer sen olmayacaksan bu dünyada Bende olmayacam... İstesem bile bunu yapamayacam Sensiz asla olamayacam... |
[B][COLOR="DarkRed"]Ve Ben Sensiz Karşılarım Yüreğime Yağan Yağmuru...
Yalnızlığımın Rengi Solar Gecenin Karanlığında.. Gece Suskun.. Yüreğime Dokunur Hüzün Rüzgarı.. İçimde Eser de Durur.. Sevdamın Derinliğine Çöktü Hasretin Közü.. Alevi Durgun.. Kanar Yalnızlığım..Damarlarımda.. Kanar İçime Vurur... Gülmeyi Unuttu Bakışlarım..Unuttu Aynalar.. Süzülür Gece Gözlerimde.. Süzülür Simsiyah ve Sakin İçime Volkanlar Patlar..Kuşatır Hislerimi..Sarar Yüreğimi Lavlar.. Yağmur..Hüzün Yağdırır Üzerime.. Hüzün Yağar Yüreğime... Yükselen Çığlıklarımı Duyan Olmaz..Gece de.. Çözemez Zaman..Karanlığa Gömülen Kaderimi.. Gece...Acı Kokan Rüzgarını Estirir Gözlerime.. Katran Sızar..Sızdıkça Sızar Yanan Yüreğime.. Hüzünle Bakar Gözlerim.. Hüznü Konuşur Gayrı Dilim.. Kim Anlar ki?" Sessizliğe Boğulan Hıçkırıklarımı.. Susmalıyım.. Konuşmak Fayda Etmez..Acze Düşerken Hecelerim.. Yaşayan Var mı? Sorsam..Anlatsam Benim Yaşadıklarımı... Ve Bedenim Düşer..Yıkılıverir Öylece Yere.. Toprak Hüznümü Çeker Alır Yüreğimden..Hasretini Unutur Yüreğim.. Dalar Toprağımın..Derinlinğe.. En Derine Ve Ben Sensiz Karşılarım Yağmurun Yüreğime Yağışını... <Alıntı>[/COLOR][/B] |
şehla gözlerin esrari
şehla gözlerin beş vakit namaza divan durdugum eyilip secdeye alın vurdugum hilal kaşlarına kurban oldugum kalbimin kıblesi şehla gözlerin aşkını ruhuma mabet yaptıgım o har kor rengine nara yandıgım allah ımdan sonra inan taptıgım gönlümün kabesi şehla gözlerin kılıçtan keskin ve ince sırattan ibadetim var düşsem de kırattan bilirim durgundur deli fırattan bir ırmak hevesi şehla gözlerin ceylan bakışlım içimin uktesi acem aşiran buselik bestesi hüseyni makamı neva perdesi notamda la sesi şehla gözlerin o her hasretim vuslat a gidiştir murada ermeyiş bende bitiştir o nur cemalinde bir raks ediştir tanrı mucizesi şehla gözlerin esrariyim taptım günah sa günah yar bende afrodit ilah sa ilah vururum kendimi silah sa silah bir ölüm mermisi şehla gözlerin |
[I]UNUTMAK..........[/I]
Unutmak o kadar kolay olsaydı, Önce kendimi unuturdum gamzelim. İçimi yaktı ela gözlerin. Bakışlarında eridi yüreğim. Unutmak o kadar kolay olsaydı, Seni tanıdığım anı silerdim gamzelim. Belki sevmesini beceremedim. Belki çok sevdim. Korkuttu seni aşırı sevgim. Unutmak o kadar kolay olsaydı, Sevmesini unturdum gamzelim...... |
[B]ARADIM SENİ[/B]
hep türkülerde aradım seni,hep şarkılardaydın, nerde üzgün ,nerde ayrılık şarkıları varsa orda aradım seni, hani dinlemeyecektik ayrılık üzerine ne varsa........ yavuz bingölle başladım birtanem değmen benim gamlı yaslı gönlüme ben bir selvi yardan ayrıldım vay .... evvel bağ bal idim dostun bağında talan vurdu ayva nardan ayrıldım ayrıldım ayrıldım vay........ ben gönlümü çala yardan ayrıldım vay............. sonra daldım şarkılara ismail yk içim yanar kalbim yanar zor gelir bu ayrılık henüz erken daha erken doyamadım çok severken. ben seni günlük sevmedim ki, ben seni bir ömür sevdim sen benim umudum herşeyimsin ,canımın içisin isterim seni daha sana doymadımki özlerim seni henüz senden kopmadım ki.......... böyle sürüp gitti sarkılarda aradım seni yüreğim yanarak,kalbim kanayarak, çıkmadın telefonlara,konusmak bile istemedin, gururun yendi seni........... leman samın gül güzelini dinlerken akan yaslar yanaklarımdan süzüldü teker teker hatamı söyle yar.............. aradım seni her yerde, sahillerde,elele gezdiğimiz caddelerde, martılara sordum seni........... 1503 kere bağırdım seni seviyorum yar...... gururumu çiğneyerek söylüyorum geri dön yar arıyorum seni her nefesimde,her anımda....... geri dön yar ,ruhum öldü bedenimde ölmeden geri dön yar............ |
Göklerde Kartal Gibiydim
Göklerde kartal gibiydim Kanatlarımdan vuruldum Mor çiçekli dal gibiydim Bahar vaktinde kırıldım Yar olmadı bana devir Her günüm bir başka zehir Hapishanelerde demir Parmaklıklara sarıldım Coşkundum pınarlar gibi Sarhoştum rüzgarlar gibi İhtiyar çınarlar gibi Bir gün içinde devrildim Ekmeğim bahtımdan katı Bahtım düşmanımdan kötü Böyle kepaze hayatı Sürüklemekten yoruldum Kimseye soramadığım Doyunca saramadığım Görmesem duramadığım Nazlı yarimden ayrıldım |
[B]Sarhoş
Gecenin karanlık yollarından, Kaldırım asfaltlarından yürüdüm. Paketinden sigarayı çektim. Ateşim hiç olmaz aşkım olmadığı gibi, Neyseki yoldan geçen bir adamdan ateş aldım. Yaktım sigaramı, içtim. Ahh çektim. Hep kendime kızdım. Ahh ulan ahh dedim. istasyon caddesinin birahanelerinde gezdim. Çektim kafayı. İçtim rakıları. Efkar dağıttım dağıtabildiğim kadar. Okkalı bir ses geldi Orhan abiden ''bir teselli ver''. Bir teselli ver be insafsız verebildiğin kadar. Hani çok sevmiştin anlatamayacağın kadar. Sonrası güzelim,başım dönüyor. Sarhoş oluyorum. Dayak yemeden meyhaneciden kalkıp gidiyorum. Ayakta duramıyorum. Sağa sola çarpıyorum. Ateşim hiç olmaz aşkım olmadığı gibi, Sönmeden sigaram,sigaramı sigaramla yakıyorum. Kızıyorum vefasız dostlara. İsyan ediyorum ayyaşlığıma. sonra bu sarhoşluğuma. Sonrası güzelim,kapının önünden geçiyorum. Şeytan diyor sarhoş feryadıyla bağır, Melekler diyor çek git evine ağır ağır. Neyseki gidiyoruz evimize. Efendiliğimizi bozmuyoruz. Soytarılık etmiyoruz elaleme. Nede olsa delikanlı takılıyoruz bu alemde. Işığın sönsede,hani perden çekilsede, İçimize gömüyoruz sevdamızı acıyla,kederle,hasretle. Kendi kendime konuşuyorum karanlık yollarda. Gören,deli sanıyor. Deliyim ama kanlıyımda. Sonrası güzelim, Sarhoş oluyorum aşkınla, .............................. .......Sevdanla, .............................. .......................Rakıyla , .............................. .............................. ....Rakıyla ulan rakıyla.[/B] |
[B]Sen Benim Mucizemdin…
Sana dokunmak bir mucizeydi, seninle olmaksa bir mucizeyle yaşamak.. Gün geceye döndüğünde seninle olmak öyle güzel ki. Bütün bir gece seninle aynı havayı solumak, dinlediğim şarkılarda seni bulmak. Gündüzümde insanlar, mücadele, kavgalar, çirkinlikler var belki ama gecemde sadece sen ve ben… Belki bu yüzden geceyi sevişim. Sadece sana ait gecelerim, tıpkı kalbim gibi... Dün gece yine uzandı elim telefondaki tuşlara. “Aradığınız numara kullanılmamaktadır” Gülümsedim ve iletilemeyeceğini bile bile defalarca mesaj gönderdim. Her “iletilemedi” raporunda sanki “Buda geçecek. Geçecek değil mi Can’ım?” cevabını okudum… Aradım seni. “Ulaşılmaz” olduğunu bile bile aradım seni. “Ulaşılır” olsaydın keşke. Keşke biraz daha çok gülebilseydik yaşamın bize yaptıklarına. Keşke “Sen” yine yanımda olabilseydin. Keşke şu iç çekmeler olmasaydı. Acı olmasaydı keşke… Keşke… Keşke… “Keşke” kelimesini bilmese, öğrenmeseydik. Hayata tek bağımdı aşkın… Gelirdim yanına sokulurdum… Tüm dertlerden , kederlerden uzaklaşırdım gözbebeklerinde kendimi gördüğümde… Nerden bilebilirdim ki bir gün o gözlerde kaybolacağımı… Umutlarımın, hayallerimin, sevgimin, beklentilerimin, inançlarımın yok olacağını… Nerden bilebilirdim ki; o seyretmeye doyamadığım gözlerinde ölümün beni beklediğini… Oysa ben ayrılığı hiç düşünmezdim. Aklıma gelmezdi sensiz sabahlamak. Sen varken fark etmezdim mevsimlerin döndüğünü. Meğer ellerime kar yağabilir, gözlerime bulutlar değebilirmiş. Sen benim mucizemdin. İşte o mucizeye dokunmak, aslında seni sonsuza dek kaybetmekmiş. Bunu da öğrendim... Aradım seni Can’ım. Ulaşılmaz olduğunu bile bile aradım. Seni henüz özlemiş de değilim, yanlış anlama beni. Ne zaman özlerim bilmiyorum. Hâlâ benimlesin ve hâlâ gecelerim senin; tıpkı kalbim gibi….[/B] |
[B]Üç yağmur sonra geleceğim,
Korkma. Aydınlık, güne saklanmayacak. Saçaklara asılı bıraktığımız Yağmurluğu alıp dağlara gideceğiz Üç yağmur sonra... Üç yağmur sonra geleceğim, İki saklı mısra var Gökyüzüne çizdiğimiz resimlerde Birisi elleriyle yakacak o şiiri. Ve yağmur yetmeyecek artık Üç yağmur sonra geleceğim, Şakaklarımda duran bu gülümseyiş, Sadece anı olacak. Ve hüzün... Ve şiir... Ve yağmur getireceğim. Üç yağmur sonra... Üç yağmur sonra geleceğim, Bekleyecek misin hep o bıraktığım yerde ? Öznesiz şiirlerimle, Umutlar getireceğim çocuklara, Üç yağmur sonra... Yüklemim düşecek umut ağacımdan, Dedim ya üç yağmur sonra, Gideceğim... [/B] |
GİLGEMDE VAR OLUŞ
[COLOR=#800000][COLOR=black][/COLOR][/COLOR] [COLOR=#800000][COLOR=black]Yaprakta hayat [/COLOR] [COLOR=black]dalda hayat [/COLOR] [COLOR=black]gövdede hayat [/COLOR] [COLOR=black]hayat papatyada [/COLOR] [COLOR=black]kırda göz alabildiğince [/COLOR] [COLOR=black]varolmak dediğin nedir ki? [/COLOR] [COLOR=black]Gölgem de hayat [/COLOR] [/COLOR] |
[B]CANIM İSTANBUL[/B]
Canım İstanbul Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar. İçimde tüten bir şey, hava, renk, eda, iklim O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim. Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale. İstanbul benim canım Vatanım da vatanım İstanbul İstanbul... Tarihin gözleri var, surlarda delik delik Servi, endamlı servi, ahirete perdelik. Bulutta şaha kalkmış Fatih'ten kalma kır at Pırlantadan kubbeler, belki bir milyar kırat. Şahadet parmağıdır göğe doğru minare Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare? Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet. O manayı bul da bul İlle İstanbul'da bul İstanbul İstanbul... Boğaz gümüş bir mangal, kaynatır serinliği Çamlıca'da, yerdedir göklerin derinliği. Oynak sular yalının alt katına misafir Yeni dünyadan mahzun, resimde eski sefir. Her akşam camlarında yangın çıkan Üsküdar Perili ahşap konak, koca bir şehir kadar. Bir ses, bilemem tanbur gibi mi, ud gibi mi? Cumbalı odalarda inletir "Katibim"i Kadını keskin bıçak Taze kan gibi sıcak İstanbul İstanbul... Yedi tepe üstünde zaman bir gergef işler Yedi renk, yedi sesten sayısız belirişler. Eyüp öksüz, Kadıkoy süslü, Moda kurumlu Adada rüzgar, uçan eteklerden sorumlu. Her şafak Hisarlarda oklar çıkar yayından Hâlâ çığlıklar gelir Topkapı sarayından. Ana gibi yâr olmaz, İstanbul gibi diyar Güleni şoyle dursun, ağlayanı bahtiyar. Gecesi sümbül kokan Türkçesi bülbül kokan İstanbul İstanbul... |
Yağmurunu sevmiyorum bu şehrin.
Hoş güneşini de sevmedim. Ben bu şehri sevemedim. Yıllarımı gömüp kaldırımlarına, Eli boş terk edeceğimi düşünemedim. Gidiyorum işte, trenim gelir şimdi. Alır götürür beni bu şehirden, Alır götürür sensizliğe. Ağlayacak mısın arkamdan, Alışabilecek misin bensizliğe. Affedemiyorum seni, affedemem. Gidiyorum, sen beni affet. Uzun bir yol gidişim, geri dönemem, Zira sensizlik, uzak memleket. Ayberk |
[B]Şehitler, Kuvayi Milliye şehitleri,
Mezardan çıkmanın vaktidir! Şehitler, Kuvayi Milliye şehitleri, Sakarya' da, İnönü' de, Afyon' dakiler Dumlupınar' dakiler de elbet Ve Aydın' da Antep' de vurulup düşenler, Siz toprak altında ulu köklerimizsiniz Yatarsınız al kanlar içinde. Şehitler, Kuvayi Milliye şehitleri, Siz toprak altında derin uykudayken Düşmanı çağırdılar, Satıldık, uyanın ! Biz toptak üstünde derin uykulardayız, Kalkıp uyandırın bizi ! Uyandırın bizi ! Şehitler, Kuvayi Milliye şehitleri Mezardan çıkmanın vaktidir ! Vatan Şairi Nazım HİKMET-1959 Ölüm 3 Haziran 1963[/B] |
AŞK ESRARİ
GEREK KALMADI Ey aşk artık yüregimi Yakmana gerek kalmadı. Umudumu hayalimi Yıkmana gerek kalmadı. Bıktım viraneligimden Mecnun divaneligimden Bir yaş olup gözlerimden Akmana gerek kalmadı. Ömrüm çile dert yorgunu Gönlüm bir hasret vurgunu Kalbime hüsran kurşunu Sıkmana gerek kalmadı. Gönlümde buldum hüsranı Kalbimde acı hicranı Bu içimdeki isyanı Duymana gerek kalmadı. Perişanım ser sefilim Bu halimden yar kefilim Bak işte geldi ecelim Lokmana gerek kalmadı. |
ADRESİM ESRARİ
ADRESİM Bir sabah erkenden çıkıp yollara Ne olur aşıp gel dert deryasını Bitir bu hasreti allah aşkına Çal artık mazinin kır kapısını. Bırakıp gitmiştin beni burada Ne bahara erdim nede murada Daha fazla durma dön gel sılada Adresim hep aynı hasret sokagı. Kime sorsan beni tarif ederler Bura aşk rıhtımı çile duragı Sora sora bagdat bulunur derler Adresim hep aynı hasret sokagı. |
RÜZGAR ESRARİ
RÜZGAR Gençlik deli bir rüzgar Savurur durur beni. Aşk ateş yürek yakar Kavurur durur beni. Yagmur yagmaz gönlüme Hep hüzün var ömrüme Hazan vurmuş gülüme kurutur durur beni. Hasretim acılarım Özlemim sancılarım Gönlümde anılarım Avutur durur beni. Kaybeder gizlerinde Gölgesi izlerinde Zalim aşk dizlerinde Uyutur durur beni. |
Kahrediyor beni sensiz bu şehir
Böyle yaşamaya çoktan alıştım. Gözlerim bir ırmak sanki bir nehir Hasret bana ben hasrete karıştım. Özleyip yanmışım yüregim dolu Gülmeyecek yüzüm farkettim bunu Mazi sokagında kaybettim yolu Grbet bana ben gurbete karıştım. Haddi hesabı yok çektiklerimin Yüregi taş olmuş sevdiklerimin Farkı yok gündüzden gecelerimin Zulmet bana ben zulmete karıştım.. HÜSEYİN ATMACA OGLU,ESRARİ ŞİİRDEN,GÜFTEYE1976.DAN,2008.EEE,ESRARİCE ESRARİ O,TAM BİR MUAMMA FARKLI BİR GİZEM GÖNÜL SIRLARINDA BİR SÜL ESRARİ. AŞKIN OCAGINDA YANAN BİR KEREM SEVDA KORLARINDA BİR KÜL ESRARİ. |
[B][I][COLOR="Red"][COLOR="Black"]Unutamıyorum seni...[/COLOR]
Kader değil bu asi zamanın bize ettiği, Yarasını saklayan iki yorgun beden, Susup susup konuşmak isteyen ben Ve içimde büyüyen sen, hangi mısrayı silmeye uzatsam elimi odamın duvarlarına çizilir o eşsiz desen; gözlerin... Unutamıyorum seni, bu akşamda aklımdasın, düşünüyorum derin derin, Allah'ım çıldırabilirim! Yok mu benzerin? ...[/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Red"]Ben Seni Çok Özledim Kahve Bahane
Geleceğim yanına, ver bir müsaade Sürüver sen ocağa, birisi sade Dolduralım içine ballarla bade Bir yüzüme gülüver şenlensin hane Ben seni çok özledim kahve bahane Kırk değil yüzyıllarca kalsın hatırın İsterse acı yazsın her bir satırın Çeker bütün yükünü sevda katırın Sen yanımda olunca her şey şahane Ben seni çok özledim kahve bahane Ruhuma neşe katsın tatlı sözlerin Kanımı tutuştursun kahve gözlerin Yanacaksak yanalım, sönsün közlerin Sen yanımda olunca her şey şahane Ben seni çok özledim kahve bahane [/COLOR][/I][/B] |
TEK BİR ÜMİT ESRARİ
Tek bir ümit verseydin dagı taşı delerdim Bir rüzgar olup eser yagmur gibi çilerdim Aşkını kıble bilip inanki diz çökerdim Bir allah,a bir sana zikrederdim Tükenmezdi umudum bilsem dönecegini Ayrılıgı gönülden kalpten silecegini Ah.bir anlasam beni tekrar sevecegini O,zaman mantıgıma hükmederdim Bu büyük aşkla erdim virana berduşluğa Derbeder sakilige divane sarhoşluğa İnan ahrec ederdim o, eski mutsuzluga Mazideki günlere şükrederdim Ayrılıgın örseler ömrümün törpüsünü Miras bıraktın aşkın bu hazin öyküsünü Notalara döktügüm hasretin türküsünü Yâr o, gül cemalinde raksederdim Esrariyim harcardım gönlümün servetini Âbât et yüregimi tamamla hicretini Her emrine amade dünyanın servetini Ayagına sererdim vahşederdim |
[B][COLOR="DarkRed"]Yüreğin Üşüdüğü Gün
Yüreğin üşüdüğü gün sıcacık bir günü düşün sıcacık bir bahar gününü umudun büyüklüğünü ve sonsuz maviliğini göğün yüreğin üşüdüğü gün bir çocuğun gülüşünü düşün bir çocuğun beyaz düşünü göveren dal uçlarını çatlayan tomurcuğu ve çiçeklenen yerini her öpüşün yüreğin üşüdüğü gün bir ormanın gümbürtüsünü düşün bir ırmağın türküsünü bulutların beyazlığını güneşin kızıllığını ve ısıtan yanını özğürlüğün Nuri CAN[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]Güzelleme
yaprak dalında güzel dal çiçekte çiçek umutta umut baharda güzel sevda yürekte güzel yürek dostlukta dostluk barışta barış yarışta güzel özlem yağmurda güzel yağmur baharda bahar dağlarda dağlar seyranda güzel Nuri CAN [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]Küs Çiçeği
Bir rüzgar olsam ıssızda hıçkırsam tenhalara solgun güllere essem, yorgun yollara pınarlara seslensem, tomurcuklara okşasam incinmiş yapraklarını sesimle ay ışığı olsam ısızda akıp gitsem su gibi derelere yalnızlıkları yıkasam, sevgisizlikleri yıldızlar bir yanımı alıp götürse, güneş bir yanımı her gece, kapısı kapalı evlere düşsem, pencerelere solgun bahçelere, yorgun kollara nazlı bir şafak olsam dağlarda kızıl bir nar gibi serilsem gökyüzüne yıldız gülücükleriyle terli çocukların her sabah lekesiz alınlarından öpsem gün konmuş yanaklarından... ay bir yanımı alıp götürse, güneş bir yanımı dağ dağ, deniz deniz savrulsam bir bahar başlasa yeşil yaslasam başımı omuzuna dağların bir yol çiçeği gibi küs ve yorgun ağlasam nazlı bir çocuk avuçlarına saklasa gözyaşlarımı uzanıp uyusam incinmiş kirpiklerine bir daha uyanmasam Nuri CAN [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="darkred"]NAR ÇİÇEĞİM
Nar çiçeğim Kar çiçeğim Güneşle beslediğim Sevgiyle süslediğim Onca umut sanaydı Onca özlem sana Nar çiçeğim Kar çiçeğim Gelir diye düşlediğim Yüreğime işlediğim Bunca şiir sendin Bunca resim sen Kır çiçeğim Sır ciçeğim İnce bir yay kaşların Baygın bir ay bakışların Saplanır şu sineme Öldürür beni Naz çiçeğim Yaz çiçeğim Kervan geçmez Kuş uçmaz Kanadım değdi sevdaya Zulüm aşka yakışmaz Göz çiçeğim Güz çiçeğim Hasrete gül yükledim Mecnunum çöl bekledim Yıllar geçti tükendi ömür Ölüm geldi gelmedin Mor çiçeğim Kor çiçeğim Şarkı sözü 1972 Nıjmegen Nuri CAN[/COLOR][/B] |
[B]BAĞIŞLA
Ya zamanından çok erken gelirim.. Dünya'ya geldiğim gibi, Ya zamanından çok geç, Seni bu yaşta sevdiğim gibi.... Mutluluğa hep geç kalırım. Hep erken giderim mutsuzluğa.. Ya herşey bitmiştir çoktan, Ya hiçbirşey başlamamış... Öyle bir zamanında geldim ki yaşamın, Ölüme erken,sevgiye geç.. Yine gecikmişim bağışla sevgilim.. Sevgiye on kala,ölüme beş...... [/B] |
Kalpten kalbe bir yol vardır izlenir
Sevgim hazinemdir kalpte gizlenir Eyüp'ün sabrıyla gönül bezenir Sevda bilmez dosta sitem eylerim Dostun bahçesine güller ekmeyi Vuslat eylemeyip özlem çekmeyi Canımı yandırıp cana bakmayı Anlamayan dosta sitem eylerim Günleri aylara yıla ekledim Sevdamı ben yüreğimde sakladım Kış ayında senden gülmü bekledim Vefa bilmez dosta sitem eylerim Benim sevdam senin sözünü almaz Söylediğin sözden devasın bulmaz Kırdığın gönlümün tamiri olmaz Gönül bilmez dosta sitem eylerim Bahar gelmez artık benim gülüme Bülbül sussun figan etsin halime Taş basarım artık ben bu gönlüme Gül verdiğim dosta sitem eylerim. |
[B]Bu Hesap Sorulacak[/B]
Yiğit olanın lokması cana azıktır beyler Kimse bana söylemesin buna yazıktır beyler Soyu soysuz olanın sütü bozuktur beyler Bunların soyu bozulmuş Türk'e düşman göbekten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Kan istediniz canlardan bitmedi inadınız Oğuz size yar olmadı budüz idi adınız Senelerdir bu vatanın ekmeğini yediniz Suyunuzu keseceğiz dağlardaki gölekten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Dağlar, taşlar bu ovalar bilin ki Türk'ün yurdu Aslımız insan neslidir Türk'e semboldür Kurd'u Soyu ermeni olanlar nerden bilecek Kürd'ü İhaneti seyreyleyin perdedeki delikten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Alperenler şehadeti seslenirken çağrına İbrahim'in dedikleri nişan oldu bağrına Mehmetçik'ler şehit düştü bu vatanın uğruna Vatan mı istediniz lan beşikteki bebekten? Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Başı bozuk yaylalarda bol keseden savurdun Ne dinin var, ne imanın sen ne biçim gavurdun? Hem korkaksın, hem zavallı zoru gördün kıvırdın! Urgan bile dava eder boynundaki ilmekten! Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! [B] Aşık Sefai[/B] |
[B]Bayraksızlar![/B]
Bayraksızlar bayraksızlar Yere düşse bayrak sızlar Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar Ne olurdu yazmasaydım Ben bu kara yazıyı Bilmeseydi namert soysuz İçimdeki sızıyı Yıldızların isyanı var Hilâl taşıyan felek Damla damla kan akıyor Delik deşik bu yürek Al rengine kara bağlar Yastadır deli gönül Aşık'ın olmuşum senin Hastadır deli gönül Renginde şehitlik gizli Hilâlinde mana var Yüreğimde saklamışım Kurbanında kına var Toprağa düşse yiğit Ölüm güç verir bize İnancıma teslim oldum Zulüm güç verir bize Uğrunda ölen yiğit Kim ne bilsin ne kadar Geriye ne can kaldı Hepsini kurban adar Yamacında gezindiğin Şimdi dağlar ağlasın Bayrağım hançerlendi Şimdi çağlar ağlasın Bayrak yere düşerken Alkışlayan piçleri Kahredecek Türk milleti Destek veren güçleri Susmayın ey milletim Bayraksızda ar olmaz Susar ise yiğitler Vatan bize yar olmaz Başı bozuk yaylada Pusuları kurdular İki yaşında yiğit Kürşad'ımı vurdular Bundan gayrı düşmanım Bayrağa ters bakanlar Artık hesap vermeli Dağı taşı yakanlar Meleküt aleminde Destan olan can bizim Dalgalansın bayrağım Üstündeki kan bizim Dört aylık bebeklere Kurşun sıkan nerdesin Nereye gidersen git Öleceğin yerdesin Hükmü ilâhi varsa Belki korur Yaradan Kan düşmanı olmuşuz Çekilsinler aradan Bu vatanın ekmeğii Gözünüze durmalı Yiğit bir can gelmeli Sizden hesap sormalı Sefai'yem yaşamak ki Bundan gayrı ar gelir Ay yıldızlı bayrağa Bu yeryüzü dar gelir |
[B][I][COLOR="Red"]BEN SENİ NEDEN SEVDİM BİLİYOR MUSUN
ben seni neden sevdim biliyormusun ben senin özlemini sevdim platonik aşkını ve görmedigim gözlerini sevdim bilmedigim hırçınlıgını tutmadıgım ellerini yudum yudum içtigim hasretini sevdim yalnızlıgımda sen yokken yanımda ama dalgın dalgın bakarken duvarlara beynimde seni tasavvur edişimi sevdim ben seni neden sevdim biliyormusun gece karanlıgında kara karıncanın ayak izi gibi hayallerime sessizce gelişini sevdim duvarda beliren anlık suretini bir anda görüşümü sevdim ben seni sen oldugun için sevdim ben seni neden sevdim biliyormusun haberin yok ama sen benim ruhumda nakış nakış gönlüme desen çizişini sevdim bir gül gibi hayalimde açışını sevdim hiç demedin ama seni seviyorum diye bülbül gibi ötüşünü sevdim[/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Red"]BEN SENİ BİLMEDEN SEVDİM
Ben, seni; adını bilmeden sevdim. Ve, varlığınla gülüşünü... Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ve, ''yar''lığa süzülüşünü. Ben seni, sesini duymadan sevdim... Ve duymadan nefesini. Ben seni adını bilmeden sevdim... Ama; sevdim!.. Üşüyüşünü sevdim... Üşüyüşünü sevdim on üçüncü ayın ilk günü; Gel, ısıt deyişini!.. Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi... Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim... Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim. Bir de; Gel, ışıt deyişini!.. Ben seni, adını bilmeden sevdim. İhtiyacım... Cevabım... İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam... Gökkuşağım, ışığım... Kuşkanadım, pembe rüyam, çiy tanem... Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem... ...Sevdim işte! Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim... Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı! Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ben seni, sesini duymadan sevdim. Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni... ...seni sevdim. Seni sevdim. İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle... Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım. ...Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına... Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk?.. Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim!.. Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden... Yüzünü bilmeden, sesini bilmeden... ...seni bilmeden sevdim. Seni, bilmeden sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler... Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve, ben; seni adını bilmeden sevdim ... Cihan ANADOLULU [/COLOR][/I][/B] |
Seni Nasıl Sevdim Biliyor Musun
Bütün mevsimlerde yüzüm kırağı tutuyor sende benim gibi üşüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Milyonluk nüfusun içinde yapayalnızım, bir gölgelik ışık bile parlamıyor. Sende benim gibi korkuyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bıraktığın hatıralar kanıyor, yaralara gözyaşımı basıyorum. Sende benim gibi sızım sızım sızlıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun Seni senden, seni benden, seni onlardan, seni ağrıyan yanımdan bile çok sevdim. Yoksa sen gülüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Üstüne serpilecek topraktan da daha çok Sevgimden kefen biçip, aşkımdan tabut çaktım seni kalbime gömüyorum. Yoksa sen kaçıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bana on dakikanı ayır gözlerinle gözlerim buluşsun sana fısıldayacakları var diyorum bakarız kısmet, zaman diyorsun, beni zamana mı bırakıyorsun, bana saniyeleri heba mı görüyorsun, ben sana ömrümü veriyorum alıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Sana bir şey olmasın diye kalbime dokunamıyorum içinde sen yaşarsın, sana bir şey olmasın diye tenime dokunamıyorum tenimde teninin izi var. Sense benden aldığın beni cömertçe har vurup harman savuruyorsun seni nasıl sevdim biliyor musun? Seni nasıl sevdim diyorum, beni duyuyor musun? Beni duyman lazım, beni duymalısın çünkü ; sen padişahların, perilerin kızısın sen Aslı’sın, Şirin’sin, Leyla’sın Ferhat'a dağları deldiren aşkı bana yaşatan kadınsın beni duymalısın. Sen yeni doğmuş, saf, sabi, zerre kadar günahı olmayan taze bebek canısın, otuzunda bile süt kokarsın, sen zalim olamazsın beni duyarsın. Sen duru bir susun, Peygamberin torunusun beni duyuyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Sensiz gelen her sabahın doğan güneşine uyanmak ne kadar zifiri karanlıkta kalmakmış sen biliyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bütün saatlerde seni dolu dolu yaşarken, yüreğimin penceresinden sana koskoca Ankara'yı santim santim gezdirirken, ALLAH aşkına sen beni kaç saniye düşünüyorsun. Seni nasıl sevdim biliyor musun? Seni senden, seni benden, seni onlardan, seni ağrıyan yanımdan bile çok sevdim. Yoksa sen gülüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? |
Bulutsuz bir gökyüzüdür güzelliğin
Yıldızların en parlak olduğu zamansın Denizlerim senin kıyılarında sakin Bırak ellerini avuçlarımda kalsın |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:56. |