![]() |
Cevap: Güzel Sözler
Saf mantıksal düşünce, dünyayı anlamamız için yeterli değildir.Gerçeğe ilişkin tüm bilgiler deneyimle başlar, deneyimle biter. Saf mantıksal bir çerçeve içinde sunulan görüşler boş bir gerçektir.
Shirley Mc Lyne |
Demokrasi bir masal,anlatanlar sarayda;yoksul başa taş düşer,saraya altın yağsa.
|
İçin yanarken üşümek, Yüreğin kan ağlarken gülmek, Özleyip de sevdiğini görememek.. İşte aşk bu olsa gerek !
Can Yücel . |
"Bilmediğini bilenin arkasından gidin, bilmediğini bilmeyeni uyarın, bilmediğini bilene öğretin, bilmediğini bilmeyenden kaçının."
(Conficius) |
KIRGINIM Kime Olduğunu, Neden Olduğunu Bilmeden.. Belki HAYATA , Belki KENDİME , Belki de KIYMET BİLMEYEN HERKESE ..!
|
imanın iktidar olmadığı yürekte
şeytan ihtilal yapar |
Dilin Aşkı Yorumlaması Güzeldir Ama Dile Gelmeyen Aşk Daha Güzeldir.."
Hz.Mevlana.. |
"İlim yapmak, amelden hayırlıdır. Dinin kıvamı da verağdadır (arkada). Alim ilmi az da olsa, ilmi ile amel edendir."[I][B]
[RIGHT][SIZE=2]Hz. Muhammed[/SIZE][/B][/RIGHT] [/I] |
Sùrgùndekí umutlar kadar uzakta,yildizlarin arasindaki ay gibi yapayalniz,idam sehbasindaki mahkum gibi çaresiz olsamda:unutma bu BASBELASI DAÍMA SENÌ SEVECEK
Alinti |
Güven ruh gibidir, Terkettiği bedene asla geri dönmez".
. |
mevlanaya sormuşlar bu kadar okudun yazdın ne bilirsin
mevlananın cevabı"haddimi bilirim" |
İranlı bir şair diyor ki:
“AŞK’a uçarsan kanatların yanar” Bu söze cevaben Mevlana Hazretleri diyor ki: “AŞK’a uçmazsan kanat neye yarar,,,,, |
[CENTER][SIZE="6"][COLOR="Black"]Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... [COLOR="Red"]Â'râf[/COLOR]tα..... ... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." "Sesin DUA olsun yüzüme üfle.."[/COLOR][/SIZE][/CENTER] |
Ey güzel annem nerdesin?..Ayazda kalmış bir serçe gibi titriyor yüreğim...Üşüyor...um anne..Uzat o güzel ellerini ısıt kalbimi..Amansız sevdalardan ''aman'' diliyorum...Cebiyle kalbi arasında sıkışan sevdaların figüranıyım anne..Al beni buralardan kalp sahnende başrol oynat yeniden..Üşüyorum annem..Uzat o güzel ellerini ısıt kalbimi......
|
Ne tuhaf değil mi; içimi acıtan da sensin, acımı dindirecek olanda ...
|
Acıya kahkaha atabilmek bir sanatsa eğer; ben çok pahalı bir tabloyum.
. |
Tam olarak "unuttum" dersin
Ama unutamadığını sadece SEN BİLİRSİN Arkadaşlarına "lanet olsun ona" dersin Aslında küçük düşmemek için söylediğini sadece SEN BİLİRSİN !!! |
Sen rüzgardın ben yağmur ..
Sırf ıslanma diye yavaş yavaş yağdım .. Ama sen benim üşümem için delice estin ! Ben üstüne titredikce sen beni kendinden çektin |
İnsanın olgunlaşması İçin mutlaka acılarla yoğrulması gerekir. Çünkü o hem taş, hem de heykeltraştır.
|
"Dogru söz nereden gelirse gelsin alınız. Söyleyene degil söylenen söze bakınız"
Hz. Ali |
En güzel söz kısa olan En anlamlı söz ise Büyüklerin olandır
|
Çok Yükseğe Çıkamam; Bende Yükseklik Korkusu Var. Kimseyi Yarı Yolda Bırakamam; Bende 'Alçaklık' Korkusu Var.
|
"Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu ? Mademki yükselş var, iniş olmaz olur mu ?" (ÜSTAD Necip Fazıl Kısakürek)
:( |
"Bedenine değil kendine değer ver, ve gönlünü olgunlaştır ! Çünkü kişi; bedeni kadar değil, ruhu kadar insandır" .
İmam-ı Gazal . |
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
ATATÜRK |
Önüne geçeni değil uğruna öleni sev.Sana bakanı değil,sana tapanı sev.Seni ağlatanı değil,senin için ağlayanı sev.Sevmenin adını değil,gerçek sevmeyi bileni sev.
|
Sevilen kahri takdir buyurmussa sevene düşen çaresiz boyun eğmektir. Unutma beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır!
|
[B][COLOR=#008000][/COLOR][/B]
[COLOR=black]ßeni görüp [COLOR=black]Kendini[/COLOR] sınama...Sadece görebildiğin kadarım...Hayat bir kumar ise zarları ben atarım... :) [/COLOR] |
yüzsüzdür i,nsan oğlu kimse bilmez fendini
kime iyilik ettinse ondan koru kendini M.akif ERSOY |
[B]Hak yolu aramayla bulunmaz,Ama bulanlar ancak arayanlardır.![/B]
|
Ne olurdu, seninle tatlılaşsaydım; yaşayış zaten acı. Ne olurdu, sen razı olsaydın benden de, herkes kızsaydı bana. Ne olurdu, seninle aram düzgün olsaydı da, bütün alemlerle aram açılsaydı, dünya yıkılıp yansaydı. Sen beni sevdikten sonra malın mülkün değeri mi olur? Zaten toprak üstünde ne varsa hepsi de toprak olacaktır. Alem O'nunla kaimdir ve O'nsuz olan hiçbir şey yoktur. O'nun rızası, rahmeti, bereketi ve tecellisi olmayan hiçbir şeyin değeri yoktur. (Hz. Mevlana)
|
Gitme kal diye bilirmisin? Bileti kesilmiş bir yolcuya,
Yada idam etme diye bilirmisin? Kalemini kıran bir savcıya, Veya "Hadi beni anla"diyebilirmisin? yedi yabancıya, Ama hayat işte bazen inanıyorsun "Seni seviyorum" diyen yalancıya. |
Sana ne demeliyim bilmiyorum:günesim desem günes batiyor Hayatim desem:hayat cok kisa. Gülüm desem :oda soluyor.Sana canim demeliyim:cünki bu can seninle yasiyorrrrr...
|
"Yanında seni ısıtacak biri varsa, üşümek gerçekten güzeldir"..
|
Kula kulluk etme ! Unutma ki sen de kulsun. Ve kimseye gerektiğinden fazla önem verme ! Yoksa, unutulursun.. [Necip Fazıl Kısakürek]
|
[B][I]Ey nefis ne zamana kadar günahlardan zevk alacaksın.? Tövbe tatsız değildir; onu da tat.[/I][/B]
|
İki şeye hakkım olduğuna karar verdim, Özgürlük ve Ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim. Çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez!
|
Sevmekmi hic tatmadim:Ya gülmek coktan nnn unuttum:Yasamakmı BOS VERRRR.ASK nemi büyük birr yalan:Mutsuzlukmuu: İste o benim DÜNYAMM
|
İnsanların birbirlerini tanımaları için en iyi zaman ayrılmalarına yakın zamandır.
Fyodor Dostoevsky |
[B]Saman çöpü gibi her yelden titrersin. Dağ bile olsan, bir saman çöpüne değmezsin.
mevlana[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:13. |