![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;605905]Günlerce söyledik duyan olmadı
Sesimize kulak veren kalmadı Sizin kıymetiniz kimse bilmedi Kandilde yağ bitmiş boş şişe kalmış[/QUOTE] ne kadar seslensende duymazlar netteki kurallara asla uymazlar aynı görüş olmayanı insan saymazlar buranın düzelmesi hayal düşe kalmış |
HAK EDENE HAKKIN VERENLERDENİM
Biri benim için buda kim demiş Her insana saygı duyanlardanım Ne olur geçmişin söyletme bana Sivasın aynası olanlardanım Hak etmeyen hiç bir adamı öğmem Kötülük etsede kimseye söğmem Gücüm yeter diye güçsüzü döğmem Güçsüzün yanında kalanlardanım Menfaat uğruna adam satmadım Pişman olacağım işi yapmadım Helalı bırakıp haram yutmadım Azla yetinmeyi bilenlerdenim Çok ozan tanıdım siyahi başta Diyari babanın yeri bir başka Birde sivaburs var bu işte usta Hak edene hakkın verenlerdenim Bu hak ediş maddiyatla olmazki İnsanım der ama kıymet bilmezki Verilen emeğe saygı duymazki Bu tiplere karşı duranlardanım Biri çıkar emekliyi hor görür Siteyi malsınmış çok kostak yürür Dikiz aynasından dünyayı görür Bu dünyayı düm düz görenlerdenim Yazılan şiirin her bir satrını Ben bu geleneğin bütün şartını Bir fincan kahvenin kırk yıl hatrını Gözetmesin bilip sayanlardanım ÖZBEK söylenecek sözün çok amma Sitede yırtık çok tutmuyor yama Bu gidişat bizi düşürdü gama Sivas net'e gönül verenlerdenim NECMEDDİN ÖZBEK |
[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;606040]HAK EDENE HAKKIN VERENLERDENİM
Biri benim için buda kim demiş Her insana saygı duyanlardanım Ne olur geçmişin söyletme bana Sivasın aynası olanlardanım Hak etmeyen hiç bir adamı öğmem Kötülük etsede kimseye söğmem Gücüm yeter diye güçsüzü döğmem Güçsüzün yanında kalanlardanım Menfaat uğruna adam satmadım Pişman olacağım işi yapmadım Helalı bırakıp haram yutmadım Azla yetinmeyi bilenlerdenim Çok ozan tanıdım siyahi başta Diyari babanın yeri bir başka Birde sivaburs var bu işte usta Hak edene hakkın verenlerdenim Bu hak ediş maddiyatla olmazki İnsanım der ama kıymet bilmezki Verilen emeğe saygı duymazki Bu tiplere karşı duranlardanım Biri çıkar emekliyi hor görür Siteyi malsınmış çok kostak yürür Dikiz aynasından dünyayı görür Bu dünyayı düm düz görenlerdenim Yazılan şiirin her bir satrını Ben bu geleneğin bütün şartını Bir fincan kahvenin kırk yıl hatrını Gözetmesin bilip sayanlardanım ÖZBEK söylenecek sözün çok amma Sitede yırtık çok tutmuyor yama Bu gidişat bizi düşürdü gama Sivas net'e gönül verenlerdenim NECMEDDİN ÖZBEK[/QUOTE] Yürek güzel olunca ortaya böyle güzellikler cikar, sizi kutluyorum hocam, gönlünüze bereket. Selamlarimla. |
[CENTER][OSMAN ECE]
ne kadar seslensende duymazlar netteki kurallara asla uymazlar aynı görüş olmayanı insan saymazlar buranın düzelmesi hayal düşe kalmış [COLOR=red][B]Ümitsiz olma degerli abim[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Meyvesini verecek sabrin[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Altinla, yakutla ölcülmez degerin[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Buranin canlanmasi bize kalmis.:) [/B][/COLOR][/CENTER] |
gecen sene ben yazmıstım :) acaba ne yazmıştım merak ettım doğrusu :):)
|
yiğitoların buluştuğu yer
hani sayfamız ozansızmı kaldın sayfaya döktüler alında ter biz gittik gideli düzensizmı kaldın |
üyelerimiz gelmediğimize yakınırdı
burada imlek imlek şiirler dokunurdu minarelerimizde ezanlarımız okunurdu hafızlarınız gitti de ezansızmı kaldın |
hoş geldin saygıdeğer aşık sefil bacı
|
gelmiş yiğidolar hep akın akın
biz uzak olsakta gönüller yakın bir daha gönülü kırmayın sakın yaşlı yürekleri yormayın beyler |
[QUOTE=OSMAN ECE;606302]gelmiş yiğidolar hep akın akın
biz uzak olsakta gönüller yakın bir daha gönülü kırmayın sakın yaşlı yürekleri yormayın beyler[/QUOTE] Sessiz kaldık onlar bize vururken, Sahip çıkılmadı site kururken, Bizim bağın gonca gülü dururken, Yabanın güllerin dermeyin beyler. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:55. |
|