![]() |
Cevap: Doğum gününüzü tebrik ederim
[QUOTE=barikat58;384622]ben herkese yazdım burda abircan abi okadar fırça attı bana onun bile dogum günü topiçine yazdım yani :D demi alaattin abi ;)[/QUOTE]
ben burayı okumadan direk yazdım yukarıdaki sözleri, bak ne kadar haklıyım, adam beni başka bir yaratık sayıyor benim bile doğum günümü kutlamış olmayı, kendini yüceltmek mi desem yoksa kendinden bir feragat gösterisimi olarak sunuyor anlamış değilim, barikat alacağın ders daha çok kardeşim seninde, olgun olmak kolay iş değil, aydın olmak hiç kolay iş değil, daha bir kaç fırın ekmeğe ihtiyacın var , herkesin karşısındaki bireylerin birey olma özgürlüğüne saygı duymalı, onları ötelememeli, itelememeli, herkes insan, herkes aynı süreçlerden geçti dünyaya geldi, kimse kimseden üstün değil, kimse doğmadan önce kimlik seçmiyor, dil seçmiyor aidiyet seçmiyor, anne baba seçmiyor, bu yüzden kimse kimseden üstün değil, herkes eşit, biz sonrasında kendi kurallarımızla beklentilerimizle hayatta belli seçimler yaparak yol alıyoruz, bu yol alışta kimsenin hakkını gasp etmeden kimsenin ekmeğini elinden almadan, ama sen belli aidiyet ve seçimlerini haklı kılıp bunu benim ve diğerlerinin üzerinde baskı unsuru olarak kullanamazsın , sen türksün diye bu ülkede kürdün sırtına binemezsin, sünisin diye alevinin sırtına binemezsin, erkeksin diye kadının sırtına binemeyeceğin gibi, yani anlayacağın barikat kardeş sözüm sanaymış gibi anlama hepimize, hepinize tüm bu ortamı paylaşanlara, dah açok birbirimiz anlayalım, sevelim, daha çok birbirimize empati kuralım yani onun yerine kendimizi koyarak düşünüp hareket edelim, |
[COLOR="DarkRed"][B]Abircan kardesim. Sende cok muhalefetlik yapiyorsun.
niye leblebiden nem kapiyorsun. burasi bir site degilmi.? O kardesimiz size saygi gösterip dogum gününüzü kutlamis. Arana degil burasi. Kimseyide kimliginden ötürü yargilayan yok. Benim Herkese saygim var. Bana saygisi olanada iki kat olur saygim. Iyiliğe kötülük, şer kişinin kârı, İyiliğe iyilik her kişinin kârı, Kötülüğe iyilik de, er kişinin kârıymış oğul. [/B][/COLOR] |
[quote=abircan;384628]ben burayı okumadan direk yazdım yukarıdaki sözleri, bak ne kadar haklıyım, adam beni başka bir yaratık sayıyor benim bile doğum günümü kutlamış olmayı, kendini yüceltmek mi desem yoksa kendinden bir feragat gösterisimi olarak sunuyor anlamış değilim, barikat alacağın ders daha çok kardeşim seninde, olgun olmak kolay iş değil, aydın olmak hiç kolay iş değil, daha bir kaç fırın ekmeğe ihtiyacın var , herkesin karşısındaki bireylerin birey olma özgürlüğüne saygı duymalı, onları ötelememeli, itelememeli, herkes insan, herkes aynı süreçlerden geçti dünyaya geldi, kimse kimseden üstün değil, kimse doğmadan önce kimlik seçmiyor, dil seçmiyor aidiyet seçmiyor, anne baba seçmiyor, bu yüzden kimse kimseden üstün değil, herkes eşit, biz sonrasında kendi kurallarımızla beklentilerimizle hayatta belli seçimler yaparak yol alıyoruz, bu yol alışta kimsenin hakkını gasp etmeden kimsenin ekmeğini elinden almadan, ama sen belli aidiyet ve seçimlerini haklı kılıp bunu benim ve diğerlerinin üzerinde baskı unsuru olarak kullanamazsın , sen türksün diye bu ülkede kürdün sırtına binemezsin, sünisin diye alevinin sırtına binemezsin, erkeksin diye kadının sırtına binemeyeceğin gibi, yani anlayacağın barikat kardeş sözüm sanaymış gibi anlama hepimize, hepinize tüm bu ortamı paylaşanlara, dah açok birbirimiz anlayalım, sevelim, daha çok birbirimize empati kuralım yani onun yerine kendimizi koyarak düşünüp hareket edelim,[/quote]
ben abircana bile derken senin yaptıgın hakaretlere ragmen demiştim seni küçük gördüğümden değil sayın abircan.şimdi tek tek dökmeyim o msjları buraya hala kayıtlı pc de. |
[QUOTE=abircan;384624]bu geleneği sivasspor comda ben başlatmıştım burada devam ettirdim bir dönem ama kimse pek ilgi göstermedi nedense, çünkü herkesin daha büyük dertleri vardı herkes kendini belli ideolojilerin görevlisi misyoneri sayıyordu burada kimse kimseyi görmüyor tanımıyor bilmek istemiyor herkes ben de ben yine ben demekden etrafındakileri görmezden gelliyor, varsa yoksa kendi ideolojileri ve varsa yoksa anlamadıkları arapça kendilerince inançları ve topluma hizmet ettiği sanarak ısrarla burayı dini mesajlar verilen site haline getirme kaygıları dolayısıyla burayı günlük 20 kişinin keller körler birbirini ağırlar sitesi haline getirdi, herkes haklı bu stede, diğerlerinin hakkıda yok sözüde , bu anlayış kırılmadıkça bu sitede açılım , genişleme , demokratik forum olma özelliği taşıyamaz, istenen amacada bu şekilde kimse varamaz, temel prensipleri iyi koyup ve bunu her zaman uygulamak lazım, ama malesef uygulanmıyor, herkes özeleştiri yapmalı bende dahil, özellikle moderatörler[/QUOTE]
[B][I]İyide kardeş şimdi bunun burada ne alakası var; sen hep birşeyler arama peşindesin herkes hürdür fikirleri neyse onu yazar ve düşünür.Byurun 20 kişi içine siz de katılın sen uyum sağlamıyorsan biz ne yapalım. [/I][/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]Abircan mademki cok olgunsunuz.
Kizim sana diyorum, Gelinim sen isit kavramindan vazgecin. Ve polamige girdiginzi kisiye yazin bence.Demokratik toplumlarda bire bir olur tartismalar. genelleme olmaz yada ortaya. Unutmayalim akil yasta degil bastadir..... [/B][/COLOR] |
[B][COLOR="Magenta"][COLOR="Black"]Bugün Doğumgünü Olan Üyelerimiz(e) ALLAH'tan Hayırlı Ömür(ler) Dileriz...[/COLOR]
siyahatlı (48), yarenim (41), casbaron (34), yiğit58 (31), DOĞANŞAR 58 (31), zoraki (29), torpedo58 (27), torpedo (27), akıncı beyi (27), hadid58 (26), rıfattunç (26), KSK112 (23), ibrahim_58-18 (22), feskev (22), umitkrc (22), babacan_04100 (20), zaralı_ally58 (19), justwitch (19), YİĞİT EMİNE (19), NEBİKABAKTAŞ (18), fergie (18), mehase_58 (16), S+Z+A (16), BatuAN058 (16), mehmetcakir_58 (14)[/COLOR][/B] |
bugün doğum günü olan herkesin doğum gününü kutluyorum ....... Rabbim nice yaşlar nasip etsin inşallah....
|
allah hayırlı sağlıklı sevdiklerinizle mutlu ömürler versin
|
nıce mutlu yıllara her zaman umutlu ve onurlu olman dilegı ıle
|
[QUOTE=Kardelencicegi;384637][COLOR="DarkRed"][B]Abircan mademki cok olgunsunuz.
Kizim sana diyorum, Gelinim sen isit kavramindan vazgecin. Ve polamige girdiginzi kisiye yazin bence.Demokratik toplumlarda bire bir olur tartismalar. genelleme olmaz yada ortaya. Unutmayalim akil yasta degil bastadir..... [/B][/COLOR][/QUOTE] hadi şimdi sen bana polemik mi oldun ne oldu şimdi sen beni muhatap almış oldun , ne var bunda , şurada zaten 20 kişiyiz bazan senli benli bazan sizli bizli bazan hanımlı beyli konuşuyoruz , günün her saatindede psikolojimiz aynı değilki, muhataplarımız aynı değilki 60 yaşında yazanda var 6 yaşında yazanda var , ne nalına ne mıhına vurmadan olmuyor bazan , konu konuyu açar tartışıız diye nazımızın geçtiklerine bazan sataşıyoruz şurada ne var bunda , her daim baş öğretmen pozisyonunda olacak değiliz ya, kendimiz kasacağımız zamanlar var kasmayacağımız zamanlar var , sanal alem ama slında gerçek bir dünyayı paylaşıyoruz şuanda , herkesin herkesten bir alıp vereceği bilgi vardır diyor günlerimizi değerlendiriyoruz , aynen katılıyorum akıl yaşta değil baştadır |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:45. |