![]() |
Cevap: KURTLAPA BELEDİYESİ (MERKEZ)
bir kara deniz fıkrası ile yola devam
MEŞHUR KARA DENİZİN TEMELİ İLE DUSUNU İSTANBULDAN TRABZONA GİTMEK İÇİN UÇAĞA BİNER BİNERDE TEMEL HOP DİYE UÇAĞIN KOMPİTİNE GEÇER UÇUŞ SAATİ GELİR PİLOT UÇAĞA BİNER BAKARKİ KOMPİTTE TEMEL OTURUR PİLOT TEMELİN KALK MASI İÇİN TEMELİ UYARIR TEMEL KALKMAZ YOLCULAR GELİR TEMELİN YANINA YİNE KALKMAZ OLAYA DURSUN MÜDAHALE EDER TEMELİN KULAĞİNA BİR ŞEY FISILDAR DURSUN TEMELE DERKİ UÇAĞIN ÖNÜ TRABZONA GİTMEZ DER TEMEL ÖYLECE UÇAĞİN KOMPİTİNDEN KALKAR |
SİVASTA
oturanlardan kurtlapa sakinlerinden mehmetali cinaz hakka yürümüş allah rahmet etsin mekanı cennet olsun allah yakınlarına sarı niyaz etsin hepsinin başı sag olsun amin |
sevgili dostlar uzun süredir yoktum buralarda herkese selamlar sayğılar şimdi aldığım bilgiye göre belde halkımızdan m ali cinaz vefat etmiş ALLAHDAN RAHMET DİLER yakınlarına sabır dilerim
|
GÜNÜMÜZ İÇİN YAZMİŞ KARAKOÇ ABİ BU ŞİİRİ
bırak deli deli haydar bırak be gardaş kafayı bozmaya degmezbu dünya ister hızlı dönsün isterse yavaş sen seni üzmeye degmez bu dünya fani diyen varsın desin sana ne gönül veren gitsin varsin sana ne hadut vuasun hırsız yesin sana ne gücenip kızmaya degmez bu dünya nerede kan akıtip kavga edenler nerede şimdi sefasını sürenler ne ğötürdü kucağına girenler bir yırtık çizmeye degmez bu dünya hayeler kur tesbih tanesi zannet hepsi de senindır otuz üç adet bırak kalsın orda hiç çekme zahmet ipliğe düzmeğe değmez bu dünya kulpu yokkı neresın den tutasın sana göre lokma değl yutasın içine ğireni ALLAH kurtarsın üstünde gezmeğe degmez bu dünya bilesin canım haydar bilesin seni bekler soğuk mezar bilesin ebediyet ötede var bilesin tek satır yazmağa degmez bu dünya kulakları çınlasın abdurrahım karakoç ne ğüzel izah etmiş bizi KAHROLSUN SEFIL ESARET YAŞASIN ŞANLI ÖLÜM |
sevgili avcınınoğlu bu güzel şiiri emek veripyazıp paylaşımından dolayı sana teşekür ediyorum büyük şair üsdat ABDURRAHIM KARAKOÇ ABİMİZEDE ALLAHDAN UZUN VE SAĞLIKLI ÖMÜR DİLİYORUM onun yüeyne sağlık
|
selamün aleyküm kurtlapalılar
vay aleykümselam nasilsin iyimisin iyiyim ALLAHA şükürde yalnız lık canımi sıkıyor sıkma canını sen ne yalnızlılar yaşadın bununda üstesinden gelirsin inşallah orasi öylede gel senbu deli gönüle anlat sen bunları kime söylüyon tabiki kendime kime olacak senden başka kim var bu alemde hadi kendine iyi bak sag ol iyi günler |
eyüphancım gerçekten gezilecek ve piknik yapılacak en güzel köy
kurtlapa zümrüt gibi yemyeşil tıpkı masallardaki gibi bir defa gördüm ama içinden çıkmak istemedim vallahi hemşehrilerim sizi kutluyorum harika bir köyünüz var vallahi bir başka köye gidiyorduk ama nersi olduğunu unuttum içinde durduk kardeşlerimle hayran hayran bakdık o güzel köyünüzesorduk adını kurtlapa dediler ordan aklıma geldi konuyu görünce değerini bilin köyünüzün. |
sevgili dostlar uzun bi süredaha uzak kalacağım herkese sağlık afiyet diliyorum
|
KUTLU DOGUM HAFTASI MESAJI
insanlığın içinde bulundugu karanlık dünyadan kurtarmak insanlara kılavuzluk yapmak yolarını aydınlatmak üzerez vazifelendirilmiş işiklar saçan bir haftadır o geceki sevgili peygamberimiz sallahu aleyhi ve selemmin dogum gecesidir ki o gece bütün melekler secde ye varırlar o geceki bütün kayinat nurla dolar işte onun içindırki bu adı almiştır BÜTÜN İNSANLIGIN VE İSLAM ALEMİNİN KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLU VE MUTLU OLSUN |
TAAAAA CİZREDEN SELAMLARRRRRRRRRRR
değerli hemşerilerim her ne kadar sizlerden vede eşi benzeri olmayan köyümüzden uzakta olsamda yüreğim orda ve sizlerin yanında, buradan herkezi saygı vesevgilerimi gönderiyorum, bu siteye uzun zamandan beri giremiyorum, malum mesleğimiz vede görevyaptığımız yerin konumu gerçi bahane sayılmaz yinede HERKEZE SELAM SAĞLIK VE MUTLULUKLA KALIN Mustafa ASARKAYA |
selam kurtlapa'lı hemşehrilerim.uzun süredir siteyi ziyaret edemedim malum iş güç,
bu uzun arada katılan bir çok arkadaş olmuş.avcınınoğlu o güzel şiirler için teşekkürler. |
hebişoğlu sen izmirdenmi yazıyorsun yosa ben yanlışmı hatırlıyorum yinede hoşgeldin benden annene babana selam söyle ALLAHA amanet ol
|
izmirden yazıyorum reis
annemi babamı ben bi görsemde senin değerli selamlarını da iletebilsem. telefonla ulaştırırım selmanı. bendende tüm aileye selam olsun. özellikle oğuza |
aleyküm selam yeğenim sende benden tekrar ev halkına selamlarımı söyle hepinize YÜCE MEVLADAN SAĞLIK AFİYETLER DİLERİM ALLAHA EMANET OLUN
sevgili hemşerilerim cumanız mubarek olsun |
merhaba sevgili hemşerilerim herkese selamlar sayğılar ALLAHA AMANET OLUN
|
sevgili kurtlapalılar hayırlı cumalar hayırlı günler herkese selamlar
|
hayirli cumalar kardaslar kurtala belediyesine selamlar sevgiler
|
BU ÇAĞRIM SİZEDİR BUTÜN DOSTLARIM
bir damla su gönder bana eğer ğöndere bilirsen ana sütü ğibi tertemiz olsun bir damlası kara deniz bir damlası ak deniz olsu a bir avuç toprak ğönder edirne koksun ağrı koksun her zaman burcu burcu türkiye koksun sivas koksun ana doludan çağrı koksun bir dilim ekmek ğönder yiyince lezzetini hissedeyim bereketini hissedeyi köy köy tarla tarla memleketimi hissedeyim bir demet çiçek gönder bana rekleri sarı kırmızı beyaz ve mavı olsun rehası estetıği semavi olsun bir tutam sevde göder bana veysel garani yunus emrenin sevaesından olsun mevlanin mevlasından olsun sevdalarin hasından olsun bir damla alın terı göder bana yazdığin şiirleri ğönder bana okumaya ihtiyacim var KAHROLSUN SEFİL ESARET YAŞASIN ŞANLI OLUM |
anadolu sevgisi
sen bizim dağları bilemezsin be ğülüm hele boz dumanlar çekilsinde ğör her haftası düğün her ğünü bayram hele yaylalara çikılsında ğör bilemezsin ovalar nasilır bide kağnılar yollarda yocalar dizde saydıklarım damla değil denizde hele bir ekinler ekilsinde ğör ğörmedin sen bizim mavi suları karlar eriyice yıkar yolları köpük olur beyaz sel olur sarı hele taştan taşa dökülsünde ğör sen bizim köyleri ğömedinki hiç yoları toz çamur evleri kerpiç o kırli kabukta o en temiz iç hele bir yakından bakılsında ğör anlamaz bilmezsin sen bizim halkı sevgiyi bulasın yakına gelki kapılar gerçeği göstermez belki ğönül perdeleri açılsında ğör İMAN ŞAHLANIRSA KÜFÜR YOK OLUR |
sevgili hemşerilerim cumanız mubarek gününüzbereketli sağlığnız sihatiniz yerinde mutlu huzurlu uzun ömürler diliyorum
|
KANDİL MESAJI
ALLAHIN nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Reğaip kandilnde bin yıllık yaşantımızı ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çeki düzen vereceğiz samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz Bugece hayırlı birgece. yüreklerimiz ibadetle çarpsin Gönüllerimiz bir olsun ... Kandiliniz mübarek olsun... Ömrünüz uzun olsun .... kazanciniz helal ve bereketli olsun... cumaniz mubarek olsun... benim ğüzel memleketimin güzel insanları tüm sivas lılar net aylesinin Regaip Kandili kutlu olsun |
miraç kandili
Dertlseriniz zerere kadar küçük seviçleriniz nisan yağmuru ğibi bol olsun kandiliniz mubarek ğeceniz sevapla dolsun ,,,KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN,,,, |
KURTLAPA BELDESİ
sakinlerinden belediye başkani ahmet darının annesi ALLAHIN rahmetıne kauşmuşturALLAH rahmet eylesin akraba ve aylesinin başı sağ olsun yine kurtlapalı olup sıvasta ıkamet eden hüseın yıldırım rahmamı rahıme ıntıkal etmiş her ikisinede ALLAH rahmet Etsin mekanlrrı cennet olsun |
KISSDAN HİSSE
Tasavvuf ehlinde anlatılana ğöre kafileler yolculuk yaparlarken uzun bir vadiden geceleyin yolculuk yaparlar ken içlerinde tasafvuf ehli olan birisi yerdeki taşları ğöstererek bunlar çok kiymetli taşlar dır bunları toplayalım der ehil sahibi kışiler taşlardan tolarlar içlerinden bazıları bu taşlar şişe yaramaz der ve taşları zahmetlı iş der bunları almayıp yollarına devam eder düny meşakatına meylederler tasvvuf ehli olan insanlar bu atşları alırlar yolarına devam eder ler Nitekim güneş doğar bakarlarkı taşların çok kıynetli oldugunu görürler 0 zaman taşları toplayanlar ne kadar mutlu oldugu gibi toplamayanlar da bir o kadar üzüntü içinde olurlar tabi hiç birşeyin geri gelmiyecegıni anlarlar zaman zühür eder Ulamalar tefsirine göre taşların cenabı ALLAHIN emir ve yasakları oldugu anlatılır bunlar ALLAHIN insanlıga sunduğu birer hazınedir islamın içinde bulundugu ana öğelerdir helal kazanç hayırlı ilim haç zekat oruç namaz ve saır ilimlerdır bu küflete katlananlar sevabına nail oldugu gibi cenabı ALLAHIN huzurunade hoşnut olarak varırlar peygamber efendimiz onlar dan razı oldugu gibi şefaatçı olur obur tarafta zahmet edip taşlardan almayan lar ise ALLAHI gazabın dan kendilerini kurtaramayıp halak olanlardır cenabi mevla bizleri o takıl taşları alanlar zümresine eklesin tabi budan şunu çikartırız ALLAH .hın emir ve kuran.ı azimu şanın ayetlerini peygamberi nişan efendimizin süneti seniyesini kamil manada yapmak ve o takıl taşlar misali zahmetli işleri yapmak nasip etsin yoksa bizleri ne ne çocularımız nede mal marlıgımiz kurtarır yeterki ALLAH.IN kudret eli yetişmesin AMİN .... |
OFLU,,RİZELİ,,BAYBURTLU,,NAMAZ KILARKEN
RİZELİ..OFLUYA ..namazdayız ama haberin ola arabamı satıyorum der .... OFLU namazdayız ama kaç lira istiyorsun der... RİZELİ namazdayız ama 15 bin istiyorum der .. OFLU namazdayız ama10 bin vereyim der .. RİZELİ namazdayız ama az olur der .. OFLU namazdayız secdeye gidiyoruz orda bir düşün der .. OFLU SECDEDEN KALKINCA RİZELİYE DERKİ NAMAZDAYIZ AMA DÜŞÜNDÜNMÜ DER.. RİZELİ namazdayız ama ben onu .. BAYBURTLUYA SATIM ONU DER.. |
ON BİR AYIN SULTANI
MUBAREK RAMAZAN AYININ KUTSALLIĞI Şu içinde bulunduğumuz ayın kıyneti ve değeri nasıldır iyice anlayalım ve ona göre yaşayalım şimdi arı duru bir cevher daha geldi .ki ender bulunur bu cevher risalet kaynağından alın malıdır Henuz tazedir onun yüzünü kımse görmemiştit . Henüz onun mana derinliğine hiç bir el uzanmamiştır Şöyleki Kiyamet günu halk mahşer ğünü mahşer meydanın da toplanacak herkes kendi yerinde duracak .. O anda ramazan ayı suret bulup orda gözükecek ,fakırini zenginini isteyecek secdeye kapanacak yüce hak katından onların bagışlanmasını dileyecek . Bunun üzerine hak katindan şu hitap gelecek . *Dünyada iken her kim senin hakkını bildiyse geldiğin zaman seni ağırladı ise hemen onun elinden tut kendisine yardımcı ol .. *onu koruki bu gün bu türlü şavaş alanında perişan olup gitmeye *Bu emir üzerine ramazan ayı ümmetin arasın da gezip dolaşmaya başlar her kim ramazan ayına sayğılı olup hakkını ödemiş ise hemen onun elinden tutup ilahi sancağin açildığı dergaha grlir *orada bu oruç tutanların bağişlanması için yalvarıp yakarmağa başlar Yüce yaratıcıya niyaz eder .ki *Bu yalvarıp yakarmalar üzerine o sutanlar sultanı suyu toprağı yaratan yüce Allah ,lutufla hitap eder ramazan ayına sorar.. *Bugun kapımızdan ne dileğin var,dile... Ramazan ayı şu dilekte bulunur .. **EY Yüce Allahım ,,senden dileğim o ki başima vakur tacını vurasın,, *Şunun için ki degerli olmak degersizliği silip götüre, // Bunun üzerine Yüce Allah ,emreder ramazana bir tac degil bin tac verinki hangisini isterse istediğini istedigi anda giye, //*Ramazan ayı tacını giydikten sora oruç tutanlara şefaat eder onların bağişlanması için dilekte bulunur her dilegide kabul edilir /*Burada anlatılanlara binaleh YÜCE ALLAH KURANI AZIMUŞANDA Zümer suresinde 39 cu sıradaki 10 nuncu ayetinde şöyle buyurur //*Ancak sabredenlere mükafatları hesapsız verilecektır//* Bir fıkra OFLU Ali ozun zamandır kendi yüzünu aynada görmemiştir bir gün aynaya bakarki yüzü öyle bir olmuşkı insan bakmağa korkuyor haliyle kendiside korkmuş başlamiş ağlamağa ağlaya ağlaya eve gelmiş karısı sormuş neye ağlıyorsun diye o da şu cevabı vermiş baksana şu yüzüme ne halde demiş karı bakmiş her zamankı gibi normal yüz demiş ona ne var yüzünde o de bakdemiş ne kadar korkunç demiş onun için ağlıyorum demiş hanımida ona demiş ki ben bu yüzü tam kırk yıldır bakıyorum benin halım ne olacak demiş,, |
Bence özel konulara böyle genel sitelerde girip, bizim bölge insanlarını mahcup etmeseniz derim. Bölgenin özelliğini iki kelimeyle ortaya koymuşuz;
1. Belediye personeli buradan başkanına hürmetler göndererek, "acaba başkanlarını hiç görmüyorlarmı da buradan yağdanlık yapıyorlar?" sorusunu akla getirmiş oluyorlar 2. Bir başka arkadaşımızda hemen Başkanını onure etme yerine "bir soru sormuşsunuz ama peki bunları başkan bilebilecek yetenektemidir. o beldeyi bilen biri olarak sizi aydınlatayım istedim" diyerek bölgede başkanını kötüleme yoluna gidiyor... Kısacası biz Sivaslı olarak aynı yanlışları hep yaparız, OXSFORT MU vardıda okuyup başkanlık yapmadı ? sonuçta köy her ne kadar beldede desek, 5 ayrı belde; Yakupoğlan-Yıldız-Gümüşdere-Güneykaya-Kurtlapa .... bunlar bizim ihmal edilmiş geri bırakılmış, üzerinde durulmamışlarımız... Herkese saygı ve selamlar, uzaktan bizin yapacaklarımız çok şeyler var yeterki isteyelim. |
Bütün sivaslilar aylesinin kadir gecesi mubarek olsun dualarınız makbul namazlarınz kabul olsun ve tüm kurtlapa hakının kadır gecesikutlu duaları makbul namazları kabul olsun
|
BİTMEZ BİR GARİP HİKAYE
otuz yaz otuz kış aynı durakta bekle babam canmı dayanır kara yalanları beyaz kundakta sakla babam sakla canmı dayanır her yanımız gurbet her yanı sıla ömür bitmez çile ,ölüm fasıla günleri aylara ayları yıllara ekle babam ekle canmı dayanır çare say çanak tut çağ zilletine sarmazmı umutlar sarpa çetine katır tırnağını gül niyertine kokla babam kokla canmı dayanır bedavacı çomak soksun davana niğmetler kurnaza ülkü mazluma cehennem ettiler yurdu mazluma pakla babam pakla canmı dayanır işte bizim memleketin hali ahvali bundan ibaret kimi çile çeker kimi sefa sürer BİR GARİP ÜLKÜDÜR BENİM ÜLKÜM.....//* |
BİR FİKRA
bir köşe başında dilencinin biri dileniyormuş adamın biri süreklı olarak bu dilenciye para vermeye devam ederiyor dilenciye para veren adam nişanlanır daha önce dilenciye 20 lira veriyor nişanlanandan sonra 20lira yerine15 verır dilenci sesini çikarmaz nişanli adam evlenir dilenciye 10 lira verie dilenci yine normalmiş gibi davranir adamin çoluk çocuk olur bu sefer 5 lira verir dilencinin sabrı tükenır adama derki arkadaş daha önce 20 verirdin sesimi çikarmadım15 verdin yine bir şey demedim 10 verdın yine demedin şimdi 5 veriyorsun neden böyle yopıyorsun demiş adamda dilenciye demişki bekardım 20 verdim nişanlandım 15 verdim evlendim 10 verdim şimdi çoluk cocuk oldu beş veriyorum demiş dilenci de adama demişki desene benim parayla ev geçindıriyorsun demiş.*... |
*******14/02/2011,,,,*
*******Kandil mesajı.... **Gönüler aşka doysun .... **Kuşlar güle konsun,,,, **Siz Allaha kulsunuz,,, **Ey yüreği güzel insanlar,,, **Kandiliniz mubarek olsun,,, |
***SUSARSAM HAKKINI HELAL ETMESİM,,,,
Canım sağoldukça rahmetli babam, Susatsam hakkını helel etmesin,, Ak sütünü emziren ihtiyar annem.. Susarsam hakkını helal etmesin... Yeriddir daha aklim iradem,,, Ve işte yeminim işte iradem,,, İlk insan ilk nebi Hazreti Adem, Susarsam hakkını helel etmesin,, Nüsret versin yeri gögü yaratan,, Çekip çikartalın akı karadan,,, Ertugrul Bey,Osman Gazi,, Susarsam hakkını helel etmesin,, Allah rızasıdır arzum emelim,, Bu necip milleti ondan severim,, Hazreti Muhammet(S.A.V)gerçek rehberim ,, Suarsam hakkını helal etmesin,,, |
*** /04/03/2011***
***Tüm islam aleminin cuması mubarek olsun** |
tüm islam alemine kutlu doğum haftası kutlu olsun
|
Tüm islam aleminın kurban bayramını iştenlıkle kutlarım
|
çok uzun zaman oldu bu sayfalarla buluşmayalı, herkesten özür diliyorum, depremin vurduğu van'dan bu satırları okuyan herkese selam ve saygılar olsun..........
|
tüm islam aleminin kandili mubarek olsun
|
sen olmazsan bu alemi yaratmaz dim sözüne nail olan peygamberti nişan efendimizin kutludogum haftası tüm insanliğa mazharomasini rabbimden niyaz eder ve insnlığa rahmet dilerim....*
|
selamün aleyküm güzel kardeşlerim arada bir uğrayıp sizleri burda görünce köyüme gittim zannediyom kendişmi hepinizden allah razı olsun en güzel günler sizlerin ve sevdiklerinizin olsun yaradana emanet olun cümleten sevgi ve saygılarımı iletirim herkese
|
[QUOTE=güleser_58;615978]selamün aleyküm güzel kardeşlerim arada bir uğrayıp sizleri burda görünce köyüme gittim zannediyom kendişmi hepinizden allah razı olsun en güzel günler sizlerin ve sevdiklerinizin olsun yaradana emanet olun cümleten sevgi ve saygılarımı iletirim herkese[/QUOTE]
Hoşgeldiniz tekrar aramıza umarım iyi hoş vakit geçirirsiniz iyi forumlar dileriz.. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:27. |