![]() |
Cevap: ULAŞ-Yapalı
allah ikinize uzun ömür versin dilerim
diyari babamla mutluluklar dilerim sıla özleminize sabırlar dilerim yüreğim sivasda dağlarını özledim. |
[QUOTE=aysima58;584720]allah ikinize uzun ömür versin dilerim
diyari babamla mutluluklar dilerim sıla özleminize sabırlar dilerim yüreğim sivasda dağlarını özledim.[/QUOTE] ayşıma allah herkese dileğin versin diktiğin fidanlar filizler sürsün analar yavrularının müvetin görsün geçirdiğim çocukluk çağlarını özledim |
yatsı namaz saati geliyor
kalk namazını kıl aşık diyari yaş ilerledi vakit doluyor unutmayasın bunu bil aşık diyari |
bu canı adadım allah yoluna
bakmadım dünyanın para puluna hiç minnet etmem muhanat kuluna pirimden öğrendim doğru yol aşık sefil |
muhanat kuluna eğmedim başım
yavrulara hasret gözümde yaşım erken çaldı kapıyı boranım kışım götürdü mahsuli sel aşık diyari |
gelip köyüm yaylalarında yayladım
otuz yıdır dertlerimi sana söyledim birini dost sanıp sohbet eyledim yaraladı derinden beni dil aşık sefil |
güvenme yalan dünyanın dostuna
kurt olup bürünmüştür kuzu postuna unut gitsin daha düşme üstüne şaşar beşer kul aşık diyari |
aşık diyarım kalmaz hiç kem söze
hergün derdimi dökerim saza kasıpta kendini çekerse naza olurum bende kıl aşık sefil |
sefilim bilirim büyüğümü saymak
yapalının dağları hep oymak oymak olsaydım köyümde çekerdim kaymak görünüyor uzaktan yol aşık diyari |
yine görüyorum iki kırmızı gülü
oğlunuz sizin için oluyor deli kimse kesmesin oturduğu dalı açarım bahtına fal benim canlarım |
[CENTER][AŞIK SEFİL;584692]canım kardeşim kardelen
başım üstüne konuk gelen tatlı dili ile gönül çelen dostlarla oynanan toyu özledim [B][I][COLOR="Red"]Asik SEFIL canim ablam Gönlümde taht kurdu yerin Ömür boyu sürsün isterim Abla sevgisine hep özlem duyarim[/COLOR][/I][/B][/CENTER] |
bütün sevgilere kucak açarım
bazen buğday eker diken biçerim saygısız olana güler geçerim senin sevgin yürekte kor oldu kardelen |
ömrüm talan oldu rüzgar savurdu
bazı dostlar bize yüzün çevirdi koca çınarı kem söz ile devirdi siteden ayrılmak zor oldu kardelen |
Düşmedi hala yolum sılaya,
Gelirsem ugrarım Yapalı'ya Selamlarım olsun Osman Dayıya Gitme, Sen gereksin buraya.. |
bir çok zorluğa göğsümü gerdim
ulaş yapalıdır vatanım yurdum insanlığı sevmek benim tek derdim ozanlar sitesi dar oldu kardelen |
Benden selam olsun yapali koyune.
Kulak verin Diyari babanin sozune. Onlari uzenin bakmam yuzune. Buyuge saygisizlik moda oldu. |
diyari babamı üzen
beni görsün karşısında sen gidersen babacım bende durmam burada sen sitenin can suyusun sen bizlerin babasısın sitemizin tek gülüsün uyma babacım kem sözüne sen gidersen ben ağlarım vallah yüreğim dağlarım inan karalar bağlarım gitme babam kurban olam. |
[QUOTE=ismail 58;584929]Düşmedi hala yolum sılaya,
Gelirsem ugrarım Yapalı'ya Selamlarım olsun Osman Dayıya Gitme, Sen gereksin buraya..[/QUOTE] hoş geldin diyelim ismail gardaşa ömrümü bitirdim gurbette boşa gahpe felek beni getirdi tuşa siz dostların sevgisi ile yaşarım |
Atışmaya dönmesin mısralarım,
Ben bu konuda fakir fukarayım, Dedim birkaç satır karalayayım, Müsadenizle ben şimdi ayrılayım. |
babacım beni derinden üzdün
sivasla sitenin gonca gülüsün yetiyordu bize bir tek gülüşün kim kırdı söyle vereyin sözün. |
[QUOTE=ismail 58;584938]Atışmaya dönmesin mısralarım,
Ben bu konuda fakir fukarayım, Dedim birkaç satır karalayayım, Müsadenizle ben şimdi ayrılayım.[/QUOTE] bizim köyde bağ bahçe yeşermiş insanlar yanılır şaşar beşermiş herkes kazdığı kuyuya düşermiş sen yoma güzel başını hemşerim [QUOTE=aysima58;584939]babacım beni derinden üzdün sivasla sitenin gonca gülüsün yetiyordu bize bir tek gülüşün kim kırdı söyle vereyin sözün.[/QUOTE] sivasta ben halaycı başıyım ilimin yurdumun temel teşıyım aşık sefilin yoldaşı ve eşiyim atışmaz laf oldu ayşime bacım takma boş ver işte köyümdeyim |
[B][COLOR="DarkRed"]Sitemizde ozanlarin basisin
Birak kem söz sahibinde kalsin Seni üzen hemen özür dilesin Sensizlik cok Aci olur be Usta[/COLOR][/B] [QUOTE=OSMAN ECE;584928]ömrüm talan oldu rüzgar savurdu bazı dostlar bize yüzün çevirdi koca çınarı kem söz ile devirdi siteden ayrılmak zor oldu kardelen [B][I][COLOR="DarkRed"] Koca cinar cok badireler atlatir Kem sözle yikilmaz asirlik cinar Ayrilirsan yürekler kor olur yanar Bizi sensiz birakma be Usta.[/COLOR][/I][/B] |
Buranın gülüdür Diyarı Baba.
Yapalıdan kopmuş şu an diyarda. Sobayı yakıpta oturak burda. Dergahi dostlara acalim usta. |
[QUOTE=bilal kose;584969]Buranın gülüdür Diyarı Baba.
Yapalıdan kopmuş şu an diyarda. Sobayı yakıpta oturak burda. Dergahi dostlara acalim usta.[/QUOTE] çok teşekkür ederim bilal can bozulmaz damarda asilse kan gönlüm sana saray yüreğim han insana kıymet biçelim usta |
insan kıymetini kendi belirler
diline dolar da durmaz zehirler alışmış lakırtıya edebi neyler insan sansınlar seni biraz sus da Köyümün yolları tozdan topraktan haber ver bana elbali kavlaktan çıkıp bakasım gelir goramazdan gurbette göz ağlar yürekse yasta |
[QUOTE=goramaz;585395]insan kıymetini kendi belirler
diline dolar da durmaz zehirler alışmış lakırtıya edebi neyler insan sansınlar seni biraz sus da[/QUOTE] alışmış lakırtıya edebi neyler kötülerden kan ağlar k. köyler toplumda kendini bilmeyen beyler dostumuzu iyi seçelim usta |
bir güngelir kötüye rast gelirsen
oturup onunla muhabbet kurma içi pas olanı altın görürsen kadirden kıymetten geçelim usta iyi akşamlar Osman Ece abi.. |
[B][I][COLOR="DarkRed"]Kisi bencilse onda saygi arama
Diyari baba kem söze kara baglama Senin yüregin som altinla, Pirlanta Insan Sarrafi olasin sen Usta[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=goramaz;585401]bir güngelir kötüye rast gelirsen
oturup onunla muhabbet kurma içi pas olanı altın görürsen kadirden kıymetten geçelim usta iyi akşamlar Osman Ece abi..[/QUOTE] kavlağın insanı asilmi asil yetişir bağrında iyi nesil düğünde zurna çalar fasıl geçilide çayımızı içelim usta |
Belli ki çok büyük burda yıkıntı,
Kime doğru gider bunca akıntı, Kendine edinmiş birkaç takıntı, İstenmezsek eğer kaçalım usta. |
[QUOTE=Kardelencicegi;585402][B][I][COLOR="DarkRed"]Kisi bencilse onda saygi arama
Diyari baba kem söze kara baglama Senin yüregin som altinla, Pirlanta Insan Sarrafi olasin sen Usta[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] diyari herkese büyük baba saygılıdır asla konuşmaz kaba verir har zaman insanlığa çaba büyüklük erdemliktir takma be usta |
[QUOTE=sandalli;585404]Belli ki çok büyük burda yıkıntı,
Kime doğru gider bunca akıntı, Kendine edinmiş birkaç takıntı, İstenmezsek eğer kaçalım usta.[/QUOTE] ozanlarda bir konu açtım buğday ektim diken biçtim pir elinden badeler içtim ben diyarim tor deyil ustam |
Burası nere ben nere geldim
Ozanlar altınıza post serdim Dost bağında güller derdim Bizim ele ne oldu be usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;585408]ozanlarda bir konu açtım
buğday ektim diken biçtim pir elinden badeler içtim ben diyarim tor deyil ustam[/QUOTE] On gündür girmedim ne idi konu, içimde canlandı binlerce anı, Yakındır dünyanın bana da sonu, Sandallı´nın derdi bir değil usta. |
[QUOTE=OSMAN ECE;585403]kavlağın insanı asilmi asil
yetişir bağrında iyi nesil düğünde zurna çalar fasıl geçilide çayımızı içelim usta[/QUOTE] birden anımsadım bizim illeri misk gibi kokar yaban gülleri kışın halı dokur güzel elleri buyur bizim köye gidelim usta |
[QUOTE=Arif Coşkun;585409]Burası nere ben nere geldim
Ozanlar altınıza post serdim Dost bağında güller derdim Bizim ele ne oldu be usta[/QUOTE] burası aşıklar yurdu yapalı köyü misafir perverdir bayanı bayı aşık erdem canın içilir çayı içime sevinçler doldu be usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;585412]
burası aşıklar yurdu yapalı köyü misafir perverdir bayanı bayı aşık erdem canın içilir çayı içime sevinçler doldu be usta[/QUOTE] Eksik olmaz ilimin aşık ozanı Sevmezler insanı yolda koyanı Derde düşmüş bizim köyün çobanı Mal davar yok diye üzülür be usta |
[QUOTE=Arif Coşkun;585414]Eksik olmaz ilimin aşık ozanı
Sevmezler insanı yolda koyanı Derde düşmüş bizim köyün çobanı Mal davar yok diye üzülür be usta[/QUOTE] canım kurban memleketime ilime anam imlek imlek nakış yaptı kilime gidemedim gurbet set çevirdi önüme yad ellerde mezarım kazılır be usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;585415]canım kurban memleketime ilime
anam imlek imlek nakış yaptı kilime gidemedim gurbet set çevirdi önüme yad ellerde mezarım kazılır be usta[/QUOTE] yoktur sivasımın eşi benzeri nazlıdır kızları yiğit erleri gömülmüş tarihe nice sırları dağlarında ne güzel gezilir be usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;585415]
canım kurban memleketime ilime anam imlek imlek nakış yaptı kilime gidemedim gurbet set çevirdi önüme yad ellerde mezarım kazılır be usta[/QUOTE] Bilene soralım gurbeti kim yarattı Ayırdı can dostları gurbete attı Bu sene sılaya yolculukta yattı Allah uzun ömürler versin be usta |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:43. |