![]() |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
Şiir Gibi
Şiir tadında, Berrak, Dupduru, Samimi, Su gibi... Çıkarsız.. Yalansız... Sevgimi verip, Karşılığında yine Sevgi istiyorum Bu hayattan ve Senden... Yaşamı Güzelleştiren , Kar beyazı Düşlerime sahip, Çkacak, Cesaretin ve İç rahatlığın var mı ? Evet ise cevabın, hiç durma !! Bu yüreğin özlemleri öyle çok ki... Aşkın kanadında uçmak, İnandığın doğrulara Cevap olmak için Gel. Her şeyimizi Kaybettiğimiz bu hayatta, Birbirimizi bularak Yeniden Başlamak için Gel ! Şiir yüreğim sana ! Şarkı gözlerim sana ! Bir ışık ol, Karartılıp kapatılan iç dünyama ! Gel ! Er’ isen Yar isen ve de yalnız Benim isen Gel... El ele, gönül gönüle Şarkıdan Türkülere Türküden Şiirlere Ne varsa bize dair Yaşadığımız ve Yaşayacağımız her değere Göğsümüzü gere gere Hakkın huzurunda Duracak İç rahatlağın varsa ! GEL... GEL.. Ya da Sen çağır ben gelirim... |
gerçekten çok güzel ellerinize sağlık
|
[B]NANIYORUM
Yıldızların ne kadar parlak olduğuna inanıyorsam, Gökyüzünün de ne kadar yüksek olduğuna inanıyorsam, Ve ölümün ne kadar yakın olduğuna inanıyorsam, Bilki seni sevdiğime de o kadar inanıyorum, Eğer inanıyorsan sende yıldızların parlaklığına , Gök yüzünün de ne kadar yüksek olduğuna, Ve ölümün ne kadar yakın olduğuna inanıyorsan, Sende beni seviyorsun !!! İNANIYORUM........ [/B] |
Yalnızlık
Yalnizlik nedir bilirmisin arkadas?݂ Boslukda dolanip, sonsuza dogru Kendini kaybetmis, söyle bilirmisin? Bombos hersey, ne yapsan anlamsiz Zamansiz yasamak, nasil gecer bilirmisin? Umutsuz hayata bakis, anlam bulamamak Karanliklar icinde hevessiz, nasil düsündürür bilirmisin? Bir gün gelir, dostun bile kalmaz Akar sular sürükler seni acimasizca, götürür seni yalnizlar diyarina Hele geceler uzar uzar, karanlik geceler, Icin burkulur yalnizliginda, yaninda biri olmayinca Dilersin Allah`tan hayat arkadasi ömür boyu icin, Kirilir kalbin, dileklere bile kahredersin Canyoldasini kaybetmek nasildir bilirmisin? Yillar gecer böyle, caresiz yalnizligini cekersin Nasil kader yazmis arkadas söylermisin? Karlar yagmis saclara, sen hala yalnizmisin? Sende mi, arkadas artik gideceksin? Git git sende git arkadas, zaten alismisim Yalnizlik sende giders݃©n bir gün, kara toprak, Sen bana arkadas olurmusun? Cünkü iste o zaman, bak arkadas, Yalnizligimin sonu gelmis olur!!!! |
[B]Başkalık Vardı
Yemin ediyorum Başbuğum yemin, Gülüşünde bile başkalık vardı. Kürsüye gelirdin kendinden emin Gelişinde bile başkalık vardı. Gelip 'Bozkurtlarım' deyince hele Zelzele olurdu sanki zelzele Davudi sesinle mevzuyu ele Alışında bile başkalık vardı. Her derdini düşünürdün ülkenin Ferasetin müthiş, müthişti fenin Herkesin bildiği konuyu senin Bilişinde bile başkalık vardı[/B] |
Bir Çiçek Aldım
Dün gece yine yalnızdım Sokağa çıktım Ve kendime bir çiçek aldım Kendim almamış gibi yürüdüm sokaklarda Ve yalnız değilmişim gibi düşündüm Ama her gece gibi Dün gece de yalnızdım Ve kendime bir çiçek aldım Bir saat geri alınmış saatler Ben geri almadım Ve bir saat daha yalnız kalmadım Bir masaya oturdum İki çay ısmarladım Ben içtim Sen soğutdun Sana söyleyeceğim herşeyi unutdum Çok dert etmedim Çünki yoktun Dün gece yine yanlızdım Rahat ağladım Yokluğunda gizlemedim gözyaşlarımı Ve lambaları hiç karartmadım Dün gece Her gece gibi yanlızdım Sokağa cıktım Ve kendime bir çiçek aldım Sen sandım KOKLAMADIM..! |
[B][COLOR="DarkRed"]Umudum Olur musun?
Ben sen gibiyim. Ya sen ben olur musun? Ben durulmak istemeyen bir nehir. Sen üzerimdeki virane sal olur musun? Açsam diyorum yüregimin Tüm kapılarını sana. Sen içeri süzülen sevdam olur musun? Darbe üstüne bir büyügü daha! Ama ben uslanmadım. Umudum Olur musun? Ben sen gibiyim. Ya sen ben olur musun? Ben durulmak istemeyen bir nehir. Sen üzerimdeki virane sal olur musun? Açsam diyorum yüregimin Tüm kapılarını sana. Sen içeri süzülen sevdam olur musun? Darbe üstüne bir büyügü daha! Ama ben uslanmadım. Ben sen gibi karanlıkta gün’ü yasadım. Bir dilenci misali soruyorum: Gün’ümdeki karanlıgı yırtan umudum olur musun?[B][I][COLOR="DarkRed"][/COLOR][/I][/B] Ben sen gibi karanlıkta gün’ü yasadım. Bir dilenci misali soruyorum: Gün’ümdeki karanlıgı yırtan umudum olur musun?[/COLOR][/B] |
Yol Verin Bana
Gecenin vurgun yemiş ayazındayım Ayın prangalarını söküyorum Ellerim kan revan Yüreğimde hasret tortusu Tutuklu düşlerim isyankâr Mızrak girmiş göğsümde Serseri bir çırpınma Bakışlarım sevdaya koşar Kurşun yemiş düşlerimin Tadı damağımda Sigaramın dumanına Sarılır sensizlik Çektikçe dolar içime Yapışır ciğerime Parmaklarım sararmış Boş kovan tedirginliğinde Ellerim zaten depremlerde Yüzümde yaşamın darbı İnsafsız düşlerdeyim Serseri mermi misali Azimle söküyorum Gecenin karanlığını Tan’ın kızıllığını içiyorum Doluyorum boynuma Senli hayallerimi Göz pınarlarımda Buz kristalleri Haykırıyorum isyanımı Geçitsiz dağlara Gecenin vurgun yemiş ayazındayım Yol verin bana |
[B]sana gelmek istedim dün gece.
hasretin, bulutlarda bağdaş kurmaktaydı, ve kanımda da şarap vardı. mendilci çocuklar oynuyordu otobüs durağında; geçip de gözlerimdeki kalabalıklardan kapına gelmek istedim. bütün otobüsler boştu, ve bütün duraklar. adını bile bilmediğim birinin yatağındaydım, ve dürbünlüyordu gölgemi dikbaşlı bakışlar. gecenin zulasında yola çıkmıştı uğrular, ay karanlık; unutmuşum ayaklarımı kapı önünde, çalmışlar... ellerini tutmak istedim dün gece. çöplükler sokak kedilerine güneşli bir demet sunmaktaydı, ve kanımda da konyak vardı. kuş soluğu kokulu yağmurlar yağıyordu sokağına, derip de yediveren şiirleri yürek soframdan pencerene ürkek serçeler getirdim. bütün evler boştu, ve bütün apartmanlar. insancıl olan her duyguyu hesapsızca paylaşmalardaydım, ve umudun rengine bürünüyordu asi şiirler, senli yazılar. oysa,aşkını çalmaya hırsızlanmıştı ellerim birden doğdu geceye ay, aydınlık; yakalandım polise, ellerimi kesip atmışlar... gözlerini görmek istedim dün gece. bir sokağın kuytusunda ölüler kurşunlanmaktaydı, ve kanımda da votka vardı. gökyüzünde birer birer yıldızları söndürüyordu Hera. serip de bıçaklanmış uykuları urbasından, kirpiklerinin parmaklığında, gözlerinde tutuklanmak istedim. bütün mezarlar boştu, ve bütün tabutlar. karaları değil, yıldızları kuşanmalardaydım, ve tenceresinde tehlikeli şiirler pişirmekteydi sarhoşlar. zamanın bilinmezinde durmuştu bütün saatler saklamıştım cüzdanımda, şanssızlık; düşürmüşüm bilmediğim bir yerde gözlerimi, kaybolmuşlar. şimdi; ne el, ne ayak, ne de göz kaldı. gökdelenlerin görkemli şahikasının gölgelendiği yerde, baltalanmış çınar gibi ayrı düşmelerdeyim. bir ceset, şişiyor parkın ortasında yavaş yavaş kara gözlüklü, kara gölgeli adamlar yarın, onu sehpada asacaklar. başı puşilenmiş korkulardayım, ve bu gece, içkiyi böyle karıştırmamalıydım. gelemiyorum sana, yok işte ellerim, ayaklarım, ve gözlerim yok işte. göremiyorum, yokluklardayım. oysa, yüreğimizden hüzün dolu çiçekler derlemiştik; damarlarımda alkol, damarlarımda kara gölgelerin ayak sesleri; kopardılar. yetiş! bir yüreğim kaldı bende, ..emanetin. ihanetsiz soluklarla, ölü köpek bakışlarındayım.[/B] |
Yalnızlığım ve Ben
Yalnızlıgımla basbasayım yine Hayaller ve anılarla Yasamımı hatırlayıp Agladıgım yalnızlıgımlayım Sadece duygularımı paylasan Kader var yanımda Yalnizliga düşmüş bir kuş gibi Çaresiz kanadı kırık Yinede yılmadan ama gözyaşlarına yenilerek... Terkedilip bırakılan bir güvercin gibi Anılarımla ve kaderımle paylaşıyorum herşeyi... Çaresizligimi,umarsızlıgımı Yalnız bırakılan fakat yılmayan Kimseye muhtaç olmayan Ama aglayan... Bir dag yamacına oturmuş Geceyi ve gündüzü düşünüyorum sadece... Sadece içimi yakan ateş gibi Kıvılcımlanıp yasadıgım acı günleri yakmak istiyorum... Yakmak istiyorum ki Kül olup ortadan kalksınlar diye Beni sadece yalnızlıgımla bıraksınlar diye Düşünüyorum..... Seni düşünüyorum yinede Yılmadan bıkmadan Damla,damla dökülen yagmurlar gibi İşte yine yanaklarım ıslandı Yine aynı şey oluyor Ne zaman seni düşünsem Hep aynı şey oluyor bana Ama sen beni hiç sevmedin ki Beni yalnızlıgımla başbaşa bıraktın İimdi kuş olup uçmak isterdim Bulutlarin üzerinde Asagıya bakmak isterdim Seni görürüm diye Sevgimin bitmedigini Sana göstermek için Sensizligin acı yüzünü Sevmenin şevkatsizligini Göz yaşlarımın bile ezildigini Sana göstermek için ... |
ŞAİRİM BEN...
Dünyaya kafa tutarım, kavgam kendimle benim. Şairim ben, Eylemci değil, söylemciyim. Vardır benimde bir inancım, Hatta dünya görüşüm. Onun adamı, bunun yandaşı değilim. Be şairim, yüreği sevgi dolu! Gönül gözüyle gözlemlerim hayatı, Toplumdaki çarpıklıkları, Mazlumların hakkını korumak isterim. Ezilene, çaresize çare olmaktır dileğim. Ben şairim, kimsenin malı değil. Dünyayı iyisile kötüsüyle severim. Böyle sevmek kolay değil, Tek derdim kendimle, Kimseye muhalif değilim. |
[B]Büyük Olmak İçin...
Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, Kimseyi üstün görmeyeceksin, Hiç kimseyi aldatmayacaksın, Ülke için gerçek idealin ne ise onu görecek, O hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır; Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır; Önüne sonsuz engeller yığacaklardır, Fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil,küçük,bir hiç sayarak, Kimseden yardım görmeyeceğine inanarak Bu engelleri aşacaksın. Bütün bunlardan sonra da 'büyük' derlerse Söyleyenlere gülüp geçeceksin[/B] |
Ben Ölürsem...
Ben ölürsem akşamüstü ölürüm İehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir akşam bir kente girerim Kayısı ağaçları arasından Gidip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye başlar Kuş sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır Sana bir şiir getiririm Sözler rüyamdan fışkırır Dünya bölümlere ayrılır Birinde bir pazar sabahı Birinde bir gökyüzü Birinde sararmış yapraklar Birinde bir adam Her şeye yeniden başlar |
[B]YUNUS'DAN DiZELER
Her sey sende gizli Yerin seni cektigi kadar agirsin Kanatlarin cirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gozlerinin uzagi gordugu kadar genc... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kotu.. Ne renk olursa olsun kasin gozun Karsindakinin gordugudur rengin.. Yasadiklarini kar sayma Yasadigin kadar yakinsin sonuna ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir omrun.. Gulebildigin kadar mutlusun uzulme Bil ki agladigin kadar guleceksin Sakin bitti sanma her seyi,sevdigin kadar sevileceksin Gunesin dogusundadir doganin sana verdigi deger Ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gun yalan soyleyeceksen eger Birak karsindaki sana guvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Gunesin seni isittigi kadar sicak Kendini yalniz hissetigin kadar yalnizsin Ve guclu hissettigin kadar guclu Kendini guzel hissettigin kadar guzelsin..iste budur hayat! Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar usursun Ve karsindakini unuttugun kadar cabuk unutulursun Cicek sulandigi kadar guzeldir Kuslar otebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir Ve herseyi ogrendigin kadar bilirsin Bunu da ogren , sevdigin kadar sevilirsin...'' YUNUS EMRE [/B] |
[B][I][COLOR="Magenta"][CENTER]Arkadaslar lütfen kopyala yapistir yaptiginiz siirlerin altina kimin yazdiginida belirtirseniz sevinrim.
Birde biraz daha yavas kopyala yapistir yapinda herkesde okuyabilsin güzel siirleri. [/CENTER][/COLOR][/I][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]****ANLAYA BİLİRMİSİN?****
Bir şeyler anlatsam sana Anlamlı veya anlamsız Dinlermisin beni? Yada bir şeyler sorsam sana Mantıklı veya saçma sapan alakasız Cevap verirmisin sorularıma? Yada gözlerim ansızın dalıp gitse uzaklara Aklım bir düşünceye takılıp kalsa Düşlerim karmakarışık bir haldeyken bile Anlaya bilirmisin beni? Alintidir: [/COLOR][/B] |
Gölgelerde kalan umutlarimiz
kaçarken kızılllığımdaki tebessüm, çoğalıyor gönlümdeki sevgi, mutsuzluğa sitemdi uykularımın kaçışı, gölgeyle anlattim masalımı.... kara bir hayattı, eskimeyen utanmazlığımın, ahında kalan hükümsüz, kara kaçışlarıydı dünyam... su yolunu bulsada, kaybolurdum yasaklarında, mülteci bir tortu kalir belleğimde, vakitsizce, otekileşerek... ne yalnızlıklar yaşadım, iz’siz yolların yolcusuyken, mevsimleşir dururdu yüreğim, ürkerek ve mırıldanarak... bedenler yorgun, ruhlar sarhoş, gidişlerinle, prangalaşır yürekler... oysa, düşlerimi gittiğin yerde bırakarak, topladım benliğimi sevgi tadında, hüzünsüz bir hükme inat, yol aldım akşamlara..... |
[quote=Sweetgirl;341264][B][I][COLOR=magenta][CENTER]Arkadaslar lütfen kopyala yapistir yaptiginiz siirlerin altina kimin yazdiginida belirtirseniz sevinrim.[/CENTER]
[/COLOR][/I][/B] [CENTER][I][B][COLOR=magenta]Birde biraz daha yavas kopyala yapistir yapinda herkesde okuyabilsin güzel siirleri. [/COLOR][/B][/I][/CENTER] [/quote] Evett bende ayni şeyi diyecektim teşekkürler |
[B]***NASILSA CENENNEM***
***SENDEN SONRASI**** ***KÜLLEREDE DÜŞSEM*** *****ATEŞİM SEN OL***** Gardaş mahlaslı bir isim.[/B] |
Attila İlhan'a Nazire
"Duvar"’dı, orta yerimizden bölen bizi, "Sisler Bulvarı", dağılmıştı gecenin kollarında. "Yağmur Kaçağı", yağmura kaçmıştı bu defa. Ve "Ben Sana Mecburum", sona mecbur olmam gibi. "Bela Çiçeği", saksılardan balkona inen. "Yasak Sevişmek", konuşmak gibi, ölmek gibi. Yasak... "Tutuklunun Günlüğü"’dür, raflarımda tozlanan. "Böyle Bir Sevmek", hiç olmadı. "Elde Var Hüzün", sen çıktın, ben bölündüm. "Korkunun Krallığı", saraylarda hüküm süren. "Ayrılık Sevdaya Dahil", hayata hariç. "Kimi Sevsem Sensin", on ikiye bölünmüş şiir gibi... [B]Orhan KARAHAN[/B] |
TeKiN'le NiSaN YaĞMuRLaRı
[U][FONT="Fixedsys"]BiLMeK iSTeRiM[/FONT][/U]
[I][FONT="Fixedsys"][COLOR="DarkGreen"]Çok görme ömrüme yarınlarımı, Beni hiç sevdinmi?-Bilmek isterim. Nehirlere dönen göz pınarlarımı, O güzel elinle silmek isterim. Perişan halimi,Güldürme ele. Şu yüce sevdamı,Düşürme dile. Saklarım yaşımı,Ağlarken bile. Ben,senin yanında gülmek isterim. Kendi yaşantımdan çok uzaklaşıp, Bütün anılara adını yazıp, Seni yıldız diye göklere dizip, Yanına AŞKIM'la gelmek isterim. Gittiğin yollarda yıllarca koşup, Dua eder gibi seni konuşup, En son nefesimde sana kavuşup, Ayak uçlarında ölmek isterim.[/COLOR][/FONT][/I] |
Cevap: TeKiN'le NiSaN YaĞMuRLaRı
[U][FONT="Fixedsys"]GiTME SEVGİLİ[/FONT][/U]
[COLOR="DarkGreen"][I][FONT="Fixedsys"] mutluluğa beş kala buldum seni öyle mutsuzluklar içinde öyle biçare öyle yanlız gözlerindi tetikleyen beni uykulara gem vurdum da bir duygulara vuramadım yapamadım sevgili zaman imkansızlığa akarken sevgimiz dökülüyordu bakışlarda dudağında hasretin tadı yüreğimde deprem sancısı ellerinde güneşin sıcaklığı vardı. gitme sevgili hoyrat bakışlara satma sevgimi gitme ne olur, dur acılar bağlayıp düşlerime.. [/FONT][/COLOR][/I] |
[U][FONT="Fixedsys"]KIRIK DÖKÜK[/FONT][/U]
[B][COLOR="DarkGreen"][I] Gizlice yağmura ver yüzünü Karanfil kokularıyla işlenmiş Bir şubat akşamında Yüreğimin sargılarını sök Ağır yaralıyım. Yorgun bir mevsime başlarken Eskiyen eylüllere gömüyorum anılarımı Uçsuz bucaksız okyanus ortasında Kısacık bir ayraçtı mutluluklarım Belki de biraz akşamdım Sayısız güller kanadı dikenlerimde Umutlar usul usul düşerken Her yarayı bir hüzünle dağladım Kanayan yaralarım Örselenen yüreğimde Ayrılığa savrulurken oklar Kan sürdüm gözlerimin akına[/I][/COLOR][/B] |
TeKiN'le NiSaN YaĞMuRLaRı
[FONT="Fixedsys"][U]SENİ SORDUM[/U][/FONT]
[FONT="Fixedsys"][COLOR="DarkGreen"][I]Seni yazdım sahildeki kumlara, ismini fısıldadım içimdeki duygulara, Sordum dalgalara,Gelsin dedim -Yeter dedim... Ve sen yanlızca birtanem,,, Dinlediğim şarkılarda, Duyduğum dalgalarda, Sigaram olduğun anda, Bir hayal olup,Bir özlem olup kaldın. Seni sordum sevdalara, Göklerdeki yıldızlara, içimdeki korkulara, Gönlümdeki arzulara. Günler oldu,,, Sen gelmedin Sevgilim.. [/I][/COLOR][/FONT] |
[FONT="Fixedsys"][U]GİTMELERİN[/U][/FONT]
[I][FONT="Fixedsys"][COLOR="DarkGreen"]Bir eylül sonu gözlerimde Güneşin ellerimden kayıp Gidişi canlanıyordu Gelmelerin değil,gitmelerindi Geni son bahar eden Sonra neden; tekrar gelişlerin... Tekrar gidişlerin Gözlerin yosun yosun Ellerin güneş güneş... Nasıl yitiğim,nasıl yetimim yokluğunda Sen bilmiyorsun Hep geliyor; gidiyorsun... Yağmur misali Ardına bile bakmıyorsun... Korkuyorum bilmiyorsun Ya birgün diyorum Gidişlerin geliş olmazsa Yosunlar dalgalanmazsa Ta en diplerde Güneş bir daha düşmezse; Avuçlarıma... Mevsim hep hazan kalır Aldırmıyor Gidiyorsun... [/COLOR][/FONT][/I] [COLOR="Red"]Tekin BARLAS[/COLOR] |
[U][FONT="Fixedsys"]FARKINDAYIM
[/FONT][/U] [FONT="Fixedsys"][I][COLOR="DarkGreen"]Uzatıyorum kollarımı, bileklerimde kalın iki kelepçe sözlerin. Tutuklanmış sıcaklığı avuçlarımın. Parmak aralarımdan sızıyor gülün rengi. Koyu bir al... Al... şu sol göğsümün altındaki çırpınan feryadı. Tek suçlusu o bu cinayetin Kelimelerinden kur darağacını ve sallandır katili. Isınır belki canhavli son nefesini vermeden önce, buz tutmuş yürek Acınmaz Duyguya [/COLOR][/I][/FONT] [COLOR="Red"]Tekin BARLAS[/COLOR] |
tatlı dudaklarında badem ezdiğim:
-aşka ve yaşama teğet geçmeden- nisan yağmurlarında, coşkulu yürek atışlarında bekleyiş ve arzulu dudaklarında ateş yıldızlaşırsa; sert renkli kayaları yıkayan, kulakları okşayan ve köpürerek deli deli yılan gibi kıvrılan ırmakta peri kızları yıkanırsa; saçların ışıltılarından gökyüzünde yıldızlar çoğalır, çiçek kar altında boy atar, karanlık senin beyaz göğsünde aydınlanır. |
Eyy! Mavi
bitmeyen öyküm gök perçemini kesti astarını yüzünün dilimde eskiye açılan kilitler içimde rengine kuruyan nehirler vakur akşamların ıssızlığında tümcesini yitirdi yıldızlar aynada dünden kalma gözlerinin yol haritası seraba dönen senli siluetlerin gölgesi ıssız uçurum yıkıma çoğalan bir şehir eşkiyası yüreğim kendime doğrulttuğum bir namludan vuruyorum seni kalbim paramparça ateş sancısı sancıdan öte ölüm acısı düşerken açık gözlerimden ellerime uzanamayan ellerini düşlüyorum Eyy! Mavi soluğu Deniz kokan sevgili ilahi bir yalnızlığın karanlık dehlizinde adımlarım yürüdükçe uzayan uzadıkça karanlığa çıkan ucu zehir diken yollarım dibe çekiliyor sevi’ye yeltenen sanrılar kadavrasını acıya perçinlemiş yelkovanın alazındayım girişleri sana açık çıkmaz bir sokak oluyorum sensiz tüm adreslerim mühürlü cevap anahtarı seni gösteren çözümsüz bir bulmacanın ivediye dönen telaşındayım yazdıkça çoğalan bir karmaşayım boğazım düğümlenir seni düşündükçe Mavi’ye yağan bir yağmuru yüklüyorum sırtıma Eyy! Mavi dudaklarıma düşen yağmur damlası tenin giderken hüznü serpiştirdiğin kaldırımların izdüşümündeyim yazılması muhtemel bir bestenin çığlığında yankın kulağımda duvar dibi derinlik bildiğim tüm dualardan bir avuç toprakla sunuyorum dileklerimi son kez belki de tut ellerimi diyorum öyle yalandan değil çocukça olsa da bırakma ellerimi bir adımlık yol kırlangıçlar mevsim değiştirmeden bitsin ayrımı iklimlerin küskün sözcüklerimi topladım tüm sayfalardan maviye boyadım kalbimi gelişine bayram duruyorum Eyy! Mavi yüreğimde ki depremin öncüsü *gözlerinden kalan yakamozları saklıyorum içimde adının anlamında bir Deniz donuyor affında mülteciliği soyunuyor gurur yapan hücrelerim bilirsin savruk yılların enkazındayım yarım öyküden kurtarılan asi bir göçebe hala senin kadar deliliğim deliliğim gibi senim rüzgardan çaldım öfkeyi ektim toplanmayacak fırtınaları bil ki kalbim tanımaz nefreti *üzerinde seviştiğimiz yeşil üstüne hatta kıyamadığım Mavi üstüne Seni sevdiğimi anlatacak kelimeleri yazamıyorum |
MAVİ II
Eyy! Mavi içimdeki deliliği özgür bırakıyorum kaybetmek için aklımı bir kez olsun dinle sana ait cümlelerimi ezber değil kalbine inen öykümün sancısı sazına ibadete duran kimliksiz bir türkünün diliyim bağır beni çığlık çığlığa umutsuzluk akarken damarlarımdan kalbime gözlerinden Mavi bir nehir getir iç beni soluk soluğa şafak vakti uyandır yıldızları yeniden gözlerinden ışıklı nergisler düşsün üstüme -sen gök ama yüzüm- -yüzüm sen sadece mavi- Eyy! Mavi özgürlüğüm yüreğinde kuş kanadı taşikardi çılgınlık içimde elzem duygular silsilesi bir tufan kırılmaya hazır bir fay hattından geçiyorum yıkılmaktan habersiz her şehir benim her şehirde imdat çığlığı bir siren sesi kalbim öyle avaz böyle beklenmedik viran -senden koptuğum an- -an diye her şey talan- Eyy! Mavi *şaşkın bir sözcük işçisi aciz bir anlatıcıyım nasırlaşan rutubetli bir yol seansındayım bir dağ köyünde topla ıssızlığın naçar devasını sahiline tutkun bir Deniz’in hasretine çal duvarlarımı sana adadığım her harften yargılanıyorum beni hayallerimden asabilir misin? seni düşünmek bir iç savaştır Mavi ben kanayan bir yarayım ellerinden ellerin kadar uzaktayım sığınmak talebi nedir bilir misin? b i l e m e z s i n bitmeyen bir açlıkla çürüyor bedenim vasiyetimdir bolca Mavi’den olsun kefenim sen bir intihar süsü ben bir vicdan öyküsü ölüyoruz.. sen gözlerini toprakla ben ruhumu ızdırapla doyuruyorum Ahhhh! Maviiii... |
[B][COLOR="DarkRed"]
Nisan Yagmuru Bir Nisan yağmurunda Islandı soldu gönlüm Sarı sarı yapraklarla Ay düştü soldu gönlüm Tam gemiler kaçtı derken Turnalar uçtu derken Sen çıkıp gelsen Bir Nisan yağmurunda Islandı yandı gönlüm Sarı sarı yapraklarla Ay düştü soldu gönlüm Tam gemiler kaçtı derken Turnalar uçtu derken Sen çıkıp gelsen[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="darkred"]Nisan Yağmuru
Yine nisan yagmurunda ıslanacagım Yine sensiz bulutlarla dertleşecegim Farkında olmadan üşüdügümün Hasret ateşiyle kavrulacagım Benim böyle feryadımı duymuyor musun Sensin benim tek tesellim anlamıyorsun Şimdi çok uzaklarda gurbet ellerindeyim Hayatın çekilmeyen pençesindeyim İstersen sessiz gel haber vermeden Göreceksin beni ben ne haldeyim Belki birgün uzaklardan koşup gelirsin Belki gördügünde beni tanıyamazsın Gücenirim diye sakın düşünme Hayli zaman oldu canım sende haklısın Gelde bitsin dertlerimiz kederlerimiz Gelde gülsün gözlerimiz gönüllerimiz Şimdi çok uzaklarda gurbet ellerindeyim Hayatın çekilmeyen pençesindeyim İstersen sessiz gel haber vermeden Göreceksin beni ben ne haldeyim [/COLOR][/B] |
[B]Atilla İlhan
[/B] Kadınlar Sonbahar kadinlar sonbahar yapraklarini dokmeye baslar titrek dudaklarinda sarisin bir keder nabiz kaybolur kan susar dolasim yavaslar sisli bir nebuloz gokte yazilmamis siirler dargin sevgililer yalnizliklarina uzaklasiyor anlasilmaz cocuklugun ortaokullarindan ders zilleri kilitli defterlerde kurutulmus menekseler tehlikeli yolculuklarin kanat cirpan mendilleri sazdan saza azalan hicranli kocekceler dunku delikanlilari yasliliga tasiyor eylul sehirleri yagmurlu gurultulerle alir yerlerini deniz kahvelerinde son kadehlerde bulutlar birikir ilik bir aydinlikla yikayip yorgun ellerini gorgulu ihtiyarlar bir bir ortaliktan cekilir yaslandikca insan dunya baskalasiyor |
[B]AKŞAMLAR[/B]
Gözlerim Sonsuza varmak istercesine Kapanır akşamları Ve bazen Sözlerim tükenir Kalınca bir başıma Yine akşamlar Neyin peşinde koştuk Yıllarca durmadan Neden,neden uzaklaştık Yaşamın anlamından Akşamlar beni bana bağlar Akşamlar derdimi yakarlar Akşamlar,bitmeyen akşamlar [B]Yavuz AKGÜL[/B] |
Kabardı gönlümün vuslat arzusu
Ey sevgili, kabuğun sıkmadı mı? Çık da gözlerin görsün sonsuzu Gönlün inadından bıkmadı mı? Dar gelir bilirim sana mekanın, Bilirim gönlünün saray halini. Sen ki özendiği kulsun mevlanın, Çık da görsün gözüm gül cemalini… Ayberk |
[FONT=Verdana] [B]TUTUKLU[/B][/FONT]
Birden Kurşun yemiş gibi susar Gözbebeklerine karşı Susar da Açılıp yol verir şehir Sade radyolarda bir gamlı hava "Elaziz uzun çarşı" Firarda gözüm yok Namussuzum yok Yok pişmanlık bir halim Yaslanıp bir cigara yakmak isterim Dumanı cevahir değer Mağlup mu desem mahçup mu Ama ikisi de değil Ben garip sen güzel Dünya umutlu Öyle bir tuhafım bu akşam üstü Sevgilim Canavar götürür gibi iki yanım İki süngü. Ahmet Arif |
geçmiş hâlin aşkı
duyamazsın tınısını sonsuzun gitar ışığıyla çalınan ay gölgesinde güneş yiterken dünyalar üstü solarken harikası boşluğun bulamazsın göç yönünü sevdanın tozan örtüyle sakınan azığı bir lokma mekân yüzünde son gülüşün nefesi kışlık dumanca naif göremezsin örgüsünü siyahın bebek suçuyla koşan çınar ömründe yaprak kadar narin metal bir at diklenirken şaha kılıcında safkan hain kıramazsın fanus yaşamını isli bir kan ağlar camında pıhtıdır kentsel yargılar ünlem soru ve vurgusuz kırık kenarda kör satırlar silemezsin izini parmağın dokunduğun lekeler denize kaçar solucan kirlenir tünelinde firari anılara özenen boğumunda tırnak çentiği bilemezsin aşkın geçmiş halini kimbilir kaç düş özler dantel kesilirken gelinbaşları suyuyla yıpranır taşçiçekler geceye açar katran gülleri.. |
[B]Ölmüş karga gözümü oysun ki[/B]
[B]Boş tüfek beni vursun ki[/B] [B]Boş havuzda boğulayım ki[/B] [B]Bozuk araba bana çarpsın ki[/B] [B]Seni hep düşünüyorum:D:D[/B] |
Bir şiir yazmak geldi içimden yine,
Gönül kabarık, duygular yoğun. Yoo sana değil, bu kez ilhamım değil yokluğun. Öylesine yazacağım satırlarımı, herkese mal olsun, sen hariç. Sana her yazdıkça, boşa gitti mürekkebi kalemimin, Karşılığında ne gördüm senden sevdaya dair, sadece bir hiç. İri taşlar tıkamış kanallarımı, suyu çekildi gönül çeşmemin. Umrumda değil artık, suyunu nereden içersen iç. Ayberk |
[B]hiç koku almadan
hissedebilir misin en güzel kokuyu, görmeden denizi tarif edebilir misin en güzelini denizlerin, görmeden gökyüzündeki yıldızı güneşi ayı, tarif edebilir misin sonsuzluğu görmeden karanlığı, bekler misin hasretle aydınlığı, görmeden güneşi, yanar mı alev gibi bedenin, görmeden gökyüzünü anlatabilir misin en güzel maviyi, duymadan sesi, dansedebilir misin en güzel ezgiyle, beynin durmuşsa kurabilir misin en güzel düşü, buz tutmuşsa yüreğin, yaşayabilir misin en güzel sevdayı, görmeden martıyı, bilir misin anlamını özgürlüğün bir gün dayandı kapıma bir martı, taşıdığı bir yudum sevgiyle onda buldum en güzel maviyi, en sıcak güneşi,en parlak yıldızı, o yaşattı bana en güzel düşü, özgürlüğü kavradım onun kanatlarıyla, ve yaşadık birlikte en güzel cenneti, alev gibi korlaşan yüreğimizdeki sevdayla, öyle kavratmıştı ki özgürlüğü, tutsak hissediyor olmalı avuçlarımda kendini, bense en zalim gardyan, özgürlüğü öylesine benimsedim ki, açtım avuçlarımı, martı kanatlarını savururken en güzel maviye, gagasında getirdiği bir yudum sevgi gözümde yaş, ama biliyorum ki birlikte yaşayacağiz en güzel cenneti, engüzel maviyi, en sıcak güneşi, en güzel düşü, öğrettiği sonsuzluğu, yaşatacağim yüreğimde bıraktığı en güzel kardelenle sevgi yaş oldu döküldü gözümden, bakarken ardından en güzel martının, özgürlüğe kanat çırpışına[/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]İklim Döngüsüdür
Karanlığa tutsak bir yalnızlıktı yokluğun, Dinle sevdalım, Seninle büyüyen bir aşkın çaresizliğiydi içimde, Her haykırışta binlerce parçaya ayrılan suskunluğun, Geçer gözlerin önünden aylar,hesapsız yıllar, İstemesende, Döner yüzünü mevsim,saçlarını savuran rüzgara, Ve ben bir yağmur damlası, Bir seni bilirim, Seni özlerim, Kapılıp giderim peşinsıra kör kuşlara, Dağ olurum geçit vermem, Nehir olurum beklemeyi sevmem, Sen olurum, Seni hiçkimseye değişmem, Düşerim bulutları öptüğün sabahlara, Kimseyi sen kadar özleyemem, Her suretten sensizlik kalır mühürlenmiş sevdalara, İklim döngüsüdür avuçlarındaki hasret, Yürek törpüsüdür,inanamazsın, Bu gözler,bu dudaklar, Yokluğuna yazılan,ne şiirlerin sürgünüdür, Ağlamak istersinde, Ağlayamazsın, Ve geçer sevdiğim dokunamadığın her zaman, Geçer gider ömürden aşk, Anlayamazsın.... BIRKAN ASKAN [/COLOR][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:56. |