![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=ELLİSEKİZ;622222]TORUNDAN DEDEYE
Haberdar edeyim seni buradan Ektiğin her şeyi biçtiler dedem Sonumuzu hayır etsin yaradan Daha toplamadan saçtılar dedem Kültürden sıyrıldık geçen zamanla Sorarsan uzağız yüce Kur'anla Müttefik güç olduk seni vuranla Bizimle şerefe içtiler dedem İcadı biz olduk bulduk hileyi Akılsız başlardan çektik çileyi Geçilmez dediğin Çanakkale'yi Düşmanlar silahsız geçtiler dedem Sahipsiz camiler öksüzdür kubbe Boş beyin taşıyor üstünde cübbe Ceddine sövüyor utanmaz züppe Eroin esrarla uçtular dedem Mukaddes emanet dediğin yerler Dile gelse dile isyan ederler Tükendi cengaver o yiğit erler Kayboldu meçhule göçtüler dedem Neslini beğenmez muhabbet keser Yadlara kol açar dostuna küser Edepten hayadan eser yok eser İlimden irfandan kaçtılar dedem Bilirim kabrinde sızlar kemiğin Ziyana çıkardık bütün emeğin Sofrada tadı yok artık yemeğin Keseyi harama açtılar dedem ELLİSEKİZ ( Osman ÇAKIR )[/QUOTE] işte ozanlık işte şairlik işte edbiyat aşkı saygı değer osman çakır yürekten kutluyorum emeğine kalemine sağlık iyik varsınız |
GELİN KAYNANA
Tembelliği huy eyledin Erken kalkmak zor mu gelin Ben sustukça sen söyledin İcraatın şer mi gelin Tembel değil çalışkanım Bunu böyle bil kaynana Dokundukça yanar canım Allah'ından bul kaynana Bağırırsın aygır gibi Yatıyorsun beygir gibi Üstün başın kevgir gibi Kıyafetin tor mu gelin Beni hiçe saymıyorsun Bildiğinden caymıyorsun Bağırmazsam duymuyorsun Daha beter ol kaynana Gençim deyip hoşlanırsın Şimdi gençsin yaşlanırsın Yaş geçtikçe dışlanırsın Ettim buldum der mi gelin Gencim tabi yaşlı bunak Dön aynaya tipine bak Saçlarını bürümüş ak Kambur olmuş bel kaynana Ne iş bilir ne de yemek İnsanlığa vermez emek Ağır gelir ana demek Dik başlılık kâr mı gelin Hasret kaldım can bacıya Mevlam bana hep acıya Yoldan geçen hurdacıya Satsam etmez pul kaynana Geçenlerde beni yaktı Kaynayan su baştan aktı Hastalandım komşu baktı Merhametin var mı gelin Yetti artık cana yetti Kimse bilmez neler etti Dırdırından herif gitti Şimdi kaldın dul kaynana Osman ÇAKIR |
YUTAMAZSIN YUTAMAZ
boz kurtlarım sel halinde geliyor durdurmaya yetemezsin yetemez akı karayı artık milletim biliyor akıncıları tutamazsın tutamaz sizden olmayana üvey baktınız ikilik tohumlarını yurda ektiniz milletin mallarını peşkeş çektiniz haram lokmayı yutamazsın yutamaz köşeyi döndüler vekilleri bakanı milletim anladı boş palavra sıkanı elbette tutan olur birgün yakanı yatağında yatamazsın yatamaz ağadan kesildi ekmeğin aşın babadan yok idi bir dikili taşın Saddam gibi ipe takılır başın varlı vakitli ötemezsin ötemez esti diyari baba yine deli esti başkanın kimseye geçmiyor desti fettullah beyde arpayı kesti yalanla kimseyi utamazsın utamaz |
[QUOTE=OSMAN ECE;623682]YUTAMAZSIN YUTAMAZ
boz kurtlarım sel halinde geliyor durdurmaya yetemezsin yetemez akı karayı artık milletim biliyor akıncıları tutamazsın tutamaz sizden olmayana üvey baktınız ikilik tohumlarını yurda ektiniz milletin mallarını peşkeş çektiniz haram lokmayı yutamazsın yutamaz köşeyi döndüler vekilleri bakanı milletim anladı boş palavra sıkanı elbette tutan olur birgün yakanı yatağında yatamazsın yatamaz ağadan kesildi ekmeğin aşın babadan yok idi bir dikili taşın Saddam gibi ipe takılır başın varlı vakitli ötemezsin ötemez esti diyari baba yine deli esti başkanın kimseye geçmiyor desti fettullah beyde arpayı kesti yalanla kimseyi utamazsın utamaz[/QUOTE] Günümüz konjonktürüne uygun bir şiir olmuş, emeğinize, yüreğinize sağlık. Kutluyorum sizi. [url]http://www.youtube.com/watch?v=BzVWRoXyQvw[/url] Verdiğim linki vatanını toprağını seven her kişi izlemeli dinlemeli, dinletmeli. |
[QUOTE=Sılam_58;623683]Günümüz konjonktürüne uygun bir şiir olmuş, emeğinize, yüreğinize sağlık. Kutluyorum sizi.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=BzVWRoXyQvw[/url] Verdiğim linki vatanını toprağını seven her kişi izlemeli dinlemeli, dinletmeli.[/QUOTE] vermiş olduğunuz link için çok teşekkür ederim sılam 58 feysimde paylaştım |
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]NİCE OLDU?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İki bin beşte geldik siteye[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zamanla tanıştık olduk biz bize[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Selam saldık eşe dosta herkese[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İlk gelen can dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tanıdık sandallı ozan diye[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yazdı şiirini gönülden dile[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kronik yemekler yaptı bize[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kek yapan “tatlı dil” nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Atıştık Sivaburs Osman Ece’yle[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Her gece ozanlarda vardı eğlence[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Oyun vardı sorulurdu bilmece[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Üç kişiye çiçek veren nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bazen dörtlükle katılırdı Hazan[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çıksa da arada oyunu bozan[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gönüller bir olup coşunca o an[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Birlik sağlayan dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Seçilirdi bazen sitenin enleri[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Atmıştık bir kenara kederi[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çok özledim ben o eski günleri[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bağımlı olan dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Arif Coşkun / 2013[/SIZE][/FONT] |
[QUOTE=Arif Coşkun;623689][FONT=Times New Roman][SIZE=3]NİCE OLDU?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İki bin beşte geldik siteye[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zamanla tanıştık olduk biz bize[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Selam saldık eşe dosta herkese[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İlk gelen can dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tanıdık sandallı ozan diye[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yazdı şiirini gönülden dile[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kronik yemekler yaptı bize[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kek yapan “tatlı dil” nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Atıştık Sivaburs Osman Ece’yle[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Her gece ozanlarda vardı eğlence[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Oyun vardı sorulurdu bilmece[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Üç kişiye çiçek veren nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bazen dörtlükle katılırdı Hazan[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çıksa da arada oyunu bozan[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gönüller bir olup coşunca o an[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Birlik sağlayan dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Seçilirdi bazen sitenin enleri[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Atmıştık bir kenara kederi[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çok özledim ben o eski günleri[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bağımlı olan dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Arif Coşkun / 2013[/SIZE][/FONT][/QUOTE] BURDAYIZ inan arif bey yeriniz dolmaz uzakta deyiliz işte burdayız yürekte eski dostluklar ölmez tipide boranda kışta burdayız |
dostluk ırmağı tersine akmaz
çoşsada kendi kenarın yıkmaz ozanlar sitesi akıldan çıkmaz yediden yetmiş yaşta burdayız |
diyari baba herkese seslendim
sizlerin ilhamından beslendim atışmaya atışmaya iyice paslandım bu akşam saat beşte burdayız |
Gördüm Arif abi sormuş bizleri,
Soranlara selam olsun Diyari, Ben de çok özledim inan sizleri, Erenlere selam olsun Diyari. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:53. |