![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[B]Goramaz hocamda artık bir şair
Her gün yazar inşallah buraya şiir Akşama davetliyim Size hocam İftara şimdiden madımak pişir :)[/B] |
şiir yazmak hüner ister...
.................... ....................... ..................... (dahası gelmiyor yazamıyorum işte...siz yazmaya devam edin ben okuyucu olarak katılayım) |
Madimak deyipte desme yarayi,
Vatan ile actik zaten arayi, Cikardim aklari giydim karayi, Madimak yemeden cikarmam artik. |
[B]Hasan abi çokmu seviyorsun madımak yemeği ?
O yemekte Sivas'lı anaların çok var emeği Hasan abi emek diyipte geçme sakın Yemeği yapan analara iyi bakın Hasan abiye saygılarımla :)...[/B] |
Sevilmez mi Vatanimda madimak,
Kalir tadi dilde unutmaz damak, Etmemeli insan paraya tamak, Insanlik yardima muhtacken dostum. |
[B][I][COLOR="Navy"]*****Gelsene*****
Yolunu beklemek tak etti cana, Canım can olandan geçti gelsene. Azalmadı arttı sevdalar sana, Yürekten aşkların taştı gelsene. Gelde yad ellere kalmasın meydan, Gönül sana aşık, gözlere hayran, Sen yoksan yanımda karalı bayram, Akıl deli oldu şaştı gelsene. Dizlerim büküldü kalmadı derman, Delidir bu gönül işlemez ferman, Kahroldu geçmişim, geçmiyor zaman, Sevdalar boyumu aştı gelsene. Vuslatı beklerim, seni özlerim, Yollarını yıllar oldu gözlerim, Senden başkasını anmaz sözlerim, Dillerime adın düştü gelsene. Ne bir haber ettin, ne mektup saldın, Merakta yüreğim, nerede kaldın, Kalpte ki çiçektin, dilimde baldın, Ağzımızın tadı kaçtı gelsene. Özlemler içimde büyüdü durdu, Akıl firar etti, terketti yurdu, Ayrılık acısı gönlümü vurdu, Dertleri yüreğe saçtı gelsene. Kurudu bağlarım, soldurdun gülüm, Yetmez mi gönlüme ettiğin zulüm, Aşkından gelcek yakında ölüm, Sineme yarayı açtı gelsene. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B] |
[B][I]Hasan emmi yine döktürmüssün yani............................[/I][/B]
|
[B]Hasan abinin duyguları sel olmuş
Ozanlar gelmezler artık el olmuş Ömer abinin benzi sararmış solmuş Merak ettim Ömer abi sana nolmuş ? :)[/B] |
[QUOTE=sandalli;452981][B][I][COLOR="Navy"]*****Gelsene*****
Yolunu beklemek tak etti cana, Canım can olandan geçti gelsene. Azalmadı arttı sevdalar sana, Yürekten aşkların taştı gelsene. Gelde yad ellere kalmasın meydan, Gönül sana aşık, gözlere hayran, Sen yoksan yanımda karalı bayram, Akıl deli oldu şaştı gelsene. Dizlerim büküldü kalmadı derman, Delidir bu gönül işlemez ferman, Kahroldu geçmişim, geçmiyor zaman, Sevdalar boyumu aştı gelsene. Vuslatı beklerim, seni özlerim, Yollarını yıllar oldu gözlerim, Senden başkasını anmaz sözlerim, Dillerime adın düştü gelsene. Ne bir haber ettin, ne mektup saldın, Merakta yüreğim, nerede kaldın, Kalpte ki çiçektin, dilimde baldın, Ağzımızın tadı kaçtı gelsene. Özlemler içimde büyüdü durdu, Akıl firar etti, terketti yurdu, Ayrılık acısı gönlümü vurdu, Dertleri yüreğe saçtı gelsene. Kurudu bağlarım, soldurdun gülüm, Yetmez mi gönlüme ettiğin zulüm, Aşkından gelcek yakında ölüm, Sineme yarayı açtı gelsene. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Geldim Hasan Abim, geldim burdayım Gitti cilalarım, artık hurdayım Dibi görünmeyen bir çukurdayım El atıp çukurdan, çıkaranım yok. (Sanki bana gel demiş gibi, nasıl da üzerime mal ettim) Rabbimdir alına yazıyı yazan Yazıyı bozanı bekliyor hazan Affın isteyene fırsat Ramazan Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. |
[QUOTE=sivaBURs;453247]Geldim Hasan Abim, geldim burdayım
Gitti cilalarım, artık hurdayım Dibi görünmeyen bir çukurdayım El atıp çukurdan, çıkaranım yok. (Sanki bana gel demiş gibi, nasıl da üzerime mal ettim)[/QUOTE] Hos geldin gardasim getirdin sefa, Senin gibi dosttan beklerim vefa, Eder mi can olan canina veda, Cukurda degilsin, dorukta yerin. |
Her zaman başımın üstünde yerin
Dilerim Rabbimden dinsin kederin Peygamber olsun cennet rehberin Sağol Hasan Abim, iyi ki varsın... |
[B]Ozanlar bu gün bensiz mi kalmış?
Yürekleri kedersiz gamsız mı kalmış ? Hasan abi kendisi yorulunca Sivaburs'u üstüme salmış :D...[/B] |
Metin ne de güzel yazmis sözünü,
Inceden caliyor gönül sazini, Hakk´a teslim etmis dürüst özünü, Insanliga ibret veriyor Metin. |
Geçiyor günler, ömürler yaşar hazan
Senede bir ay tutulur güzel ramazan Unutulmaz gerçek dostlar hiçbir zaman Sevgi ekilsin, biçilsin olsun harman |
[B][I]Kimim Var
Hüsranlar içinde yanan gönlümü, Söndürecek senden başka kimim var? Acı, keder çökmüş çirkin yüzümü, Güldürecek senden başka kimim var? Bırakıpta gitme dertler içinde, Gariban yüreğim türlü biçimde, Verem oldu deli gönül peşinde, Sevilecek senden başka kimim var? Sitemim sanadır değil feleğe, Aşkın ağır geldi dertli yüreğe, Vura vura sinem döndü eleğe, Sarılacak senden başka kimim var? Vuruldu bu gönül ela gözlere, Çok çabuk inandı tatlı sözlere, Attin yüreğimi kızgın közlere, Çıkaracak senden başka kimim var? Yarınım sen oldun, ebedim sensin, Öyle içimdesin bende ki bensin, Gelde be güzelim acılar dinsin, Dindirecek senden başka kimim var? Sandalli der senin olsun bu beden, Terkeylemek için yoktur bir neden, Affedemem seni olursan giden, Özlenecek senden başka kimim var? Hasan Ilter [/I][/B] |
[B]Hasan abi böyle güzel şiir yazar
Yereğimize su serper azar azar Böyle Duygulanır beni de üzer Sıkıntılı hasretli gurbette gezer Hasan abi senden alır ozanlar ilhamı Belli etmezler hüzünü derdi gamı Demir almış artık kalkıyor gemi Hasan abi gurbet elleri ezer.[/B] |
Metin sende gezdin gurbet elleri,
Yüreginde yetir nazli gülleri, Sözler ile costur dertli dilleri, Sözünden dökülen türküne kurban. --- Sivas´in sitesi hep sana hayran, --- Güldür gönlümüzü gardas her bayram. |
hasret yaktı yüreği
sevgili bilmez halimi zindan etti gecemi beklerim beklerim yar gelmez |
Kalptir sevginin temeli
Eğer ölümse aşkın bedeli Kırılsın kalp ödensin diyeti Bu sevenin acı vasiyeti :( üühü ühü ühü :) |
Bekle bekle bosa gelmiyor yarim,
Yar gelemzse inan bu gönül yarım, Duyulmaz gurbetten ah ile zarım, Sabir tasi parcalandi gelmedi. |
Artırdı hasreti zifiri gece
Tükendi nefesim kalmadı hece Harap oldum yar gelmeyince Ölüm geldi vefasız gelmedi |
şu dünyaya geldim bir gün gülmedim
akdı gözyaşlarım küstüm silmedim özledim vefasızı bu senede görmedim ölümüyüm yaşıyommu bende bilmedim. |
Tükendi kandilin yagi,
Acilmaz felegin agi, Basima yikti da dagi, Vefasiz yarim gelmedi. |
yüreğine sağlık kardeşim teşekkür ederim.
|
Yanlızlık soğuk kış gibi
İlerisi yok hayal düş gibi Aşka düştüm sarhoş gibi Dolandım dolandım yar gelmedi |
Kafayi vururum tasa,
Gözden akan kanli yasa, Yaptiklarim gitti bosa, Ömrüm gecti yar gelmedi. |
yine bahar geldi dağlar süslendi
yar oturdu ben dizine yaslandım ağladımda kirpiklerim ıslandı bu türküyü deliktaşlı genç bir aşıktan dinlemiştim. |
Yaşadım yaşadım yılları bitirdim
Yürüdüm yürüdüm yolları bitirdim Bir yar sevdim zamansız yitirdim Bekledim bekledim can gelmedi |
Yaz baharim döndü güze,
Meyil verdim cirkin kiza, Ne gerek var artik söze, Gönül sustu yar gelmedi. |
Bu aşkın sonuda hüsran
Umutlarım oldu toz duman Yürek sevdiğine pişman Yinede bekledim can gelmedi |
Bosuna sever mi insan,
Yar diye sarilan düsman, Ayriliktan oldum pisman, Yine nazli yar gelmedi. |
Yanlızlık düştü aşkın peşine
Hasret koydu yüreği eşine Doğmamış günün güneşine Yemin olsun can gelmedi |
[B][COLOR=darkorange]yağmur yağdı yokluğunda
mevsim döndü hazana ömrüm de eriyor artık sonbahara baharım gelse bile yarim gelmedi [/COLOR][/B] |
Vücut hasta gönül yorgun,
Kizilirmak akar durgun, Bu yürek canana vurgun, Günler gecti yar gelmedi. |
Bu aşkın son durağı musalla taşı
Arkamdan derler gençti yaşı Dediler gel gel eserini taşı Biçare bekledim can gelmedi |
ömrümü yoluna serdim
yıllarca özlemin çektim mecnun oldum aklım verdim ecel geldi yar gelmedi |
Yikildi basima askin diregi,
Belli olmaz gariplerin duragi, Cok güzeldi, sivasimin melegi, Aklim gitti bastan yarim gelmedi. |
[B][COLOR=darkorange]simsiyah saçlarıma doluştu aklar
güşüllerim yüreğim yarası saklar gelmez artık der durur dostlar dostlar bildi de ben bilemedim [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yarimi gurbetten getiremedim [/COLOR][/B] |
Vefasız güzele meyil verdim
Gururu yıkıp yüreği serdim Beni sevse uğruna neler ederdim Bekledim bekledim can gelmedi |
kim güle kim ağlaya
ereyim dedim murada vuslat kaldı son bahara ecel geldi yar gelmedi |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:23. |
|