![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[B]Gidiyorum arkamdan sallanmaz nebir el ne de kol:)
Görünüyor bana da galiba artık yavaş yavaş yol Burada durulmuyor susuz iftar gelmiyor sıcaklar bol Akşam görüşürüz izninizle şimdi gitmek güzel olur ...[/B] |
[QUOTE=metin 0758;457067][B]Gidiyorum arkamdan sallanmaz nebir el ne de kol:)[/B]
[B]Görünüyor bana da galiba artık yavaş yavaş yol[/B] [B]Burada durulmuyor susuz iftar gelmiyor sıcaklar bol[/B] [B]Akşam görüşürüz izninizle şimdi gitmek güzel olur ...[/B][/QUOTE] Gidiyosun sen güle güle Metin Ozan Nöbetçi ozan oluyor gece heran Dostlarla geçiyor anlaşılmıyor zaman Ayrılıp yeniden kavuşmak güzel olur. |
[QUOTE=sandalli;457052][B]HaZaN gelmiş bakın yok mu selamı,[/B]
[B]Neden çok görüyor bize kelamı,[/B] [B]Şiire mi küsmüş yazmaz kalemi,[/B] [B]Öyle sessiz olma yaz güzel olur. [/B][/QUOTE] [B][I]Sivaslilar.Netin beyaz atlı prensisin.[/I][/B] [B][I]Hasan abim ozanların direğisin,[/I][/B] [B][I]Şirlerinle coçmuş güzel yüreğin[/I][/B] [B][I]Bütün mutlululklar senin olsun dileğim[/I][/B] [QUOTE=arifcoskun;457063]Sende özlettin kendini yiğide ozan Gel artık sende yaz ordan burdan Haber alırız arada güzel sıladan Ozanların atışması güzel olur[/QUOTE] [I][B]Bende özlemişim sizlerle atışmayı,[/B][/I] [B][I]Duman sarmış köylerdeki bacayı.[/I][/B] [B][I]Bu yıl bende özlemeşem sılayı,[/I][/B] [B][I]Sıralırım bundan sonra dörtlükleri :)[/I][/B] |
böyle bozuk düzen olmaz
her saz çalan ozan olmaz bu dügümü çözen olmaz çözen varsa işte meydan diyari baba uzatma gençlere söz atma aşıklara saz atma bilen varsa işte meydan |
[QUOTE=OSMAN ECE;457174]böyle bozuk düzen olmaz
her saz çalan ozan olmaz bu dügümü çözen olmaz çözen varsa işte meydan diyari baba uzatma gençlere söz atma aşıklara saz atma bilen varsa işte meydan[/QUOTE] [B]osman abimiz gelmiş tüm gençlere yol görünmüş arif abi nerde kalmış çarpışırsan işte meydan[/B] |
[QUOTE=OSMAN ECE;457174]böyle bozuk düzen olmaz
her saz çalan ozan olmaz bu dügümü çözen olmaz çözen varsa işte meydan diyari baba uzatma gençlere söz atma aşıklara saz atma bilen varsa işte meydan[/QUOTE] Düzenİ insanlar yapar Bu kanunu kim koyar Küçük biraz büyük sayar Gelen varsa işte meydan Diyarı baba söyler sözü Şu insanın iki yüzü Mertlik, dostluk olsun özü Yazan varsa işte meydan |
Ben o meydanda çok gezdim
Manileri art arda dizdim Şairim diyenleri ezdim Varsa yan bakan işte meydan :D |
[B]ozan kimmiş şair kimmiş şaşarım
akşam olmuş aş bişecek koşarım yorulmuşum aç karnına çoşarım coşmayanlar varsa işte meydan[/B] |
[QUOTE=sivaslı fd;457209]Ben o meydanda çok gezdim
Manileri art arda dizdim Şairim diyenleri ezdim Varsa yan bakan işte meydan :D[/QUOTE] Geze geze yorulmuş dizlerin Kimse anlamamış sözlerin Bakma bana öyle serin serin :) Rakibim olamazsın işte meydan :D |
[B]Ozanların ustasıyım,
Güzellerin hastasıyım, Mektup gider postasıyım, Alan varsa işte meydan. Yiğit adın sende gizli, Cananım var ela gözlü, Söylüyorsun sazlı sözlü, Çalan varsa işte meydan. [/B] |
[B]Hasan abi ben yokken meydan okuyor
Benim gibi adamın aklına neler sokuyor Sandalli Şiir yazmıyor sanki kilim dokuyor Nerdesin üstadım ben geldim işte meydan[/B] |
Metin çağır ben gelirim,
Dostun kıymetin bilirim, Kardeş için can veririm, Veren varsa iste meydan, |
ağlamadan gülemem
kötü söz söyleyemem gözüm gayet açıktır laf altında kalamam bu dağlar demirdendir geçen gün ömürdendir feleğin bir kuşu var pençesi demirdendir. |
Sevdalar agir demirden,
Gözüm karadir kömürden, Verecegimiz emirden, Korkan varsa iste meydan. |
[B]Hasan abi senin için can verilmez mi?
Büyük ozan, gel dersin de gelinmez mi? Seninle ağlayıp seninle gülünmez mi? Sabaha kadar burdayım işte meydan...[/B] |
Yaziyorsun Osman Ece,
Söylüyorsun hece hece, Gündüzlerin olur gece, Sözün varsa iste meydan. |
[B]Bırak şimdi abi Osman'ı heceyi
Ben burda alt ettim niceyi:) Soruyorum çöz bilmeceyi Çözebilirsen işte meydan...[/B] |
elim ermez gözüm görmez
yavrular gurbette ben sılada yıllardır haber gelmez yavrular gurbette ben sılada seherde bül büller ötmez salarım mektubum gitmez yaşlandım dizlerim tutmaz yavrular gurbette ben sılada kahrolsun gurbetin parası pulu gidip göremiyom uzaktır yolu diyari babanın gözleri dolu yavrular gurbette ben sılada |
[QUOTE=sandalli;457253][B]Ozanların ustasıyım,
Güzellerin hastasıyım, Mektup gider postasıyım, Alan varsa işte meydan. Yiğit adın sende gizli, Cananım var ela gözlü, Söylüyorsun sazlı sözlü, Çalan varsa işte meydan. [/B][/QUOTE] Yettim üstat söyler dilim Hakikaten nakşın kilim Lokman hekim gibi ilim Bilen varsa işte meydan |
Metin gardas bos atarsin,
Geceler erken yatarsin, Ugrasma benle batarsin, Sazin varsa iste meydan, |
yıldırım vurdu beni
dal gibi kırdı beni araya girdi cleyle duman siteden ayırdı beni kasaturam çelikten nam salmışım yürekten türk kadını yılarmı siteden ayrılmaktan |
[B]Ben de geldim ey ozanlar
Burda benim de sözüm var Bu gece de sahura kadar Yazan varsa işte meydan[/B] |
Diller söylesinler sözü,
Kara olur askin gözü, Asigin elinden sazi, Alan varsa iste meydan. |
Saçlarında bitin bitmez
Gazinoya gücün yetmez Cariye beş para etmez Kölen varsa işte meydan |
Kirden görünmüyor elin,
Cok konusur dertli dilin, Niye kambur oldu belin, Bilen varsa iste meydan. |
Mehmet dimdik su uyudu
Memleketi atam kurdu Kıçına bakmadan yurdu Bölen varsa işte meydan |
GÜNAHTIR GÜNAH
Yiğidi öldürde hakkını yeme Doğru olan söze yalandır deme Seversen candan sev gönül eyleme Seveni aldatmak günahtır günah Yarın ne olacak bu gün bilinmez Dil yarası yürekten asla silinmez Söz namus demektir geri dönülmez Seveni aldatmak günahtır günah Bir demet gül alda yanına yaklaş Dola kollarını sar yavaş yavaş Kumrular gibi sev seviş koklaş Seveni küstürmek günahtır günah |
kara bulutlar hiç kalkmıyor üstünden
kırılsın kanadın kolun almanya ayırdın yareni eşi dostundan başına çalınsın paran pulun almanya sayfa sayfa destanların yazılmış duvar yıkıldı düzeniniz bozulmuş ırkcılık sizin beyninize kazılmış yanlışa gidiyor yolun almanya yediniz domuzu şaha kalktınız müslümanı diri diri yaktınız gerilerden sinsi sinsi baktınız soyarlar semerin çulun almanya yıllardır esir ettin arabını türkünü iççini sırtından döndür çarkını aşık diyari baba gördü farkını işte senin budur halin almanya |
Yar cagirmis gelinmez mi,
Yar kiymeti bilinmez mi, Vatan icin ölünmez mi, Ölen varsa iste meydan. |
Su verdiler harığıma
Tuz bastılar yarığıma Benim yırtık çarığıma Gülen varsa işte meydan |
Suyla doldurdum testimi,
Sizlerden sectim dostumu, Benim bu kara postumu, Delen varsa iste meydan. |
Fakire gülmemiş felek
Unu bitmiş kalmış elek Alın terini bilerek Çalan varsa işte meydan |
SEN NE BİLİRSİN Kİ ZATEN
Sen hiç karanlık gecelerde uykusuzluğu bilir misin Gözlerini her açtığın da aynı dakika da olmayı Yanlızlığı,ayrılığı,aşkı,sevgisiz yaşamayı Bilir misin ki sen her gece gözyaşı dökmeyi Göz pınarlarının kurumasını Yaşarken ölmenin ne demek olduğunu Peki akan yaşların değerini O yaşların anlattığı duyguyu İçindeki duygulara isim verememeyi Kopan her fırtınadan sonra sessizliği Ya bakışların sözlere kattığı anlamı Peki sevmeyi? Beni beklettiğin o seneleri Sen ne bilirsin ki zaten; söyliyeyim Gelmediğin günlerde yalan sölemeyi Gönlüme sapladığın hançeri Sözlerinle,gözlerinle verdiğin acıyı |
Selam verdik borclu ciktik,
Hayatin kendinden biktik, Kefereyii yere yiktik, Yalan varsa iste meydan. |
Yatın ey sefiller yatın
Uykunuza uyku katın Senin eşeğinde altın Palan varsa işte meydan |
GERÇEKLER
Hastalığı kabullenmekte Ölüm de bir geçek Doğumda. Aldanmak aldatmak Doğa kanunu sanki Gerçekler sana ihanet ettiyse Hayallere sığın Ağlamayı istemekte Gülmeyi öğrenmekte Senin elinde Gerçekler sana ihanet eder Hayaller hasta Geçmişin yaşanmışlar da Geçmişinle yüzleşmekte bir gerçek Gerçeklerden kaçılmaz Hayaller toslamaya, Sen gerçeklere mahkum Alın yazısıymış, kadermiş boş ver Sen olamazsan da Şansın bahtlı olsun Sen dünyayı sev Dünya seni sevmese de Avun, kendini kandır Hayatın ta gerçeği bu |
Bosa gecti gitti ömür,
Bu gönlüme gecmez emir, Kirilmiyor askin demir, Bölen varsa iste meydan. |
Pir olsan da camiye git
Namazı alamaz nakit Beş vakiti on beş vakit Kılan varsa işte meydan |
Unutma sakin edebi,
Derinde sevdanin dibi, Sonbaharda güller gibi, Solan varsa iste meydan. |
YALANCI
Başarılı olmanın hazzını unutursan, Yaptım diye yapmayıp,kendini aldatırsan, Sana güvenenleri,böylece kandırırsan, İnanki bu durumun,senin sonun olacak..ç Vazifenin aşkıyla,kaynaşarak yanmazsan, Aldatmak fiilini,hep öne çıkarırsan, Sana insan demeye,binlerce şahit yetmez, İnanki bu tutumun senin sonun olacak.. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:18. |
|