Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Yöresel Yemekler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=350)
-   -   madımağa buyrun (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=13095)

abircan 09.01.2008 12:22

--->: madımağa buyrun

[QUOTE=UTKUM_58;225141]abi yapma allah askina ya yemekle ne alakasi var 93 olaylarinin.madimak yemegi asirlardan beri var.ben 6 yasindayken annem yapardi bir tencere yerdim ama simdi arkadas tarif vermis sen nediyorsun abi.BELKIDE SENDE
COK SEVIYORSUN MADIMAK YEMEGINI AMA ISINE GELMIYORDUR simdik:)
AMA YEMESENDE DENEMENI TAVSIYE EDIYORUM lutfen..[/QUOTE]

hadi oradannn sen babanın aklında yokken ben madımağın en hasını yiyordum sivasta, hem yeşilini, hemde kışın kurusundan yapılanı, mevzunun o olmadığı kaba tabirimle bizde derler affet büyüğünüm eeşşek gibi biliyor onu kasteden siteye taşıyan, başka yemeğimiz yokmu niye sadece madımak bir düşünn

UTKUM_58 09.01.2008 15:03

[QUOTE=abircan;225165]hadi oradannn sen babanın aklında yokken ben madımağın en hasını yiyordum sivasta, hem yeşilini, hemde kışın kurusundan yapılanı, mevzunun o olmadığı kaba tabirimle bizde derler affet büyüğünüm eeşşek gibi biliyor onu kasteden siteye taşıyan, başka yemeğimiz yokmu niye sadece madımak bir düşünn[/QUOTE]

tamam abi :) hehehe ya alemsin sen ya bazen kizdiriyosun ama :) aklin seytan gibi isliyor abi:))ZATEN sitenin en bilmisi en muhalifi ve en okumusu secilmisin:) tebrikler.ben hingel yemegini seviyorum

dede58 09.01.2008 20:28

İşte yaşanan olaylara rağmen sivas insanını bu yüzden seviyorum.Saygı her zaman yerinde olması ne güzel.Düşünce ayrımcılığına düşebiliriz ama şunu iyi bilirizki bizler birer sivaslıyız :) Yıllardan beri bizleri birbirimize kırdıran insanları lanet olsun diyorum.Abircan abinin yazılarını takip ediyorum ve severek okuyorum.Kendisi aslında hiç bir zaman dini ele almamış aldığı şey kullanılmamız.Ve bunu gören gözlere sahip olabilmesi çok güzel.Evrensel bakmasından kaynaklanıyordur sanırım.Çünkü dinimizde sevgi barış Hoşgörü bulunmaktadır ve yaşanış tarzı hep böyle olmuştur.Ama oynanan bazı oyunlar sayesinde bölünmeye kadar yol açılmıştır.Arkadaşlar bunu yazmak bunları görüpte belirtmek çok hoş güzel birşey değilmidir sizce.Amacı birlikteliği sağlamaktır.İçleri feshat olan arkadaşlar nedense kabullenemiyorum.Ne olur artık Yüce Rabbim tarafından verilen gözlerimizle bakmalıyız yaşama hayata ve yaşananlara.Her ne olursa olsun seni seviyorum Sivas.

seva 06.02.2008 16:47

madimak güzel yemeklerden biridir severim.

FatihCan 06.02.2008 17:05

ooo mükemmell canım istediyaa madımağın mevsimi gelsede hem toplasak hemde güzelce yesek :)

By_CharisMa_15 10.02.2008 12:10

çok guzel bi yemektır paylasım için soal :D

nıl 11.02.2008 12:22

aay olsada yesekk ne guzeelll gorunuyo

fatoş_yvz 11.02.2008 12:59

evt çok guzeL bı yemek oLsada yesek:)

serhatcan 11.02.2008 13:44

Yaa bende madımağa buyrun diye başlık görüncee,Sivas için yüzkarası madımak katliamı ile ilgili bi yazı bulacağımı swandım.

abircan 11.02.2008 14:16

[QUOTE=serhatcan;233020]Yaa bende madımağa buyrun diye başlık görüncee,Sivas için yüzkarası madımak katliamı ile ilgili bi yazı bulacağımı swandım.[/QUOTE]

bulamazsın kardeşim,
bu başlık adice bir kışkırtma , aşağılık bir tavır ve anlayış bulursun başkada birşey bulamazsın, allahım , o güzel allahım bunun hesabını onlardan yancakları ateşin yanında madımağın atesi yanında temmuz sıcağında nisan yağmuru gibi yapar o sütü bozuklar için art niyetli, timsah gülüşlü, şeytan dişli yaratıklar için inşallah, bu vahşice heves boğazlarına düğümlenecek inşallah, bu dünyada olmazsa obür dünyada mutlaka

WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:15.