![]() |
-->: Cochineal Nedir?
[B]Ya şimdi meyan kökü katılıyor ama. Meyan kökü kötü veya zararlı bir şey değil. Tam tersine çok sağlıklı bir bitki. ama fareyi bilemem.[/B]
|
--->: Cochineal Nedir?
farelerde meyan kökü bitkisinden besleniyor.ama fabrikada bu fareler ayıklanmıormuş bir tanıdıktan duydum onun yalancısıyım
|
-->: --->: Cochineal Nedir?
[QUOTE=sivaslı_gız;249171]farelerde meyan kökü bitkisinden besleniyor.ama fabrikada bu fareler ayıklanmıormuş bir tanıdıktan duydum onun yalancısıyım[/QUOTE]
[B]Oh ne güzel ayıklanmadan sürüyolar fırına, kıvamına gelince paketliyorlar :D[/B] |
[QUOTE=cahar;243949][B]Epey bir zaman önce kola içmeyi bırakmıştım,bir kaç yıl önce El Ezher Üniversitesi Fetva
kurulu kola için Haramdır Fetvası yayınlamıştı. Birde kolaya rengini ve tadını verenin bir çeşit böcek olduğunu öğrenmek çok acı,keşke hiç içmez olaydım bu mereti...[/B][/QUOTE] Maşallah Eğitim yuvalarının fetvalarını ilanlarını iyi takip ediyorsun. Yurdumuzdaki üniversiteleri bitirdin şimdi taa El Ezher e kadar gittin. Bırak onları hemşehrim bırak. Araptan ne zaman fayda gördük. Bir böcek türü olduğunu kesinlikle biliyorum. Kolaya renk vermek için kullanıldığı söyleniyor. |
--->: -->: --->: Cochineal Nedir?
[QUOTE=ofgurleyuk78;251071]Maşallah Eğitim yuvalarının fetvalarını ilanlarını iyi takip ediyorsun. Yurdumuzdaki üniversiteleri bitirdin şimdi taa El Ezher e kadar gittin. Bırak onları hemşehrim bırak. Araptan ne zaman fayda gördük. Bir böcek türü olduğunu kesinlikle biliyorum. Kolaya renk vermek için kullanıldığı söyleniyor.[/QUOTE]
[B]Sizede maşallah bir böcek konusunu bile Arap düşmanlığına getirmeyi başardınız. Ülkemizde ki Üniversitelerin Fetva verme yetkisi yoktur hatta Türkiye de fetva verme yetkisi olan kurum da yoktur. Neyse konuyu saptırmayalım bu bir böcek türüymüş ve kolada kullanılıyormuş. Yıllardır vatandaşlarımız içinde ne olduğunu bilmeden içti, bakın görüyormusunuz batıdan da fayda göremiyormuşuz. :D [/B] |
[B][QUOTE=ofgurleyuk78;251071]Maşallah Eğitim yuvalarının fetvalarını ilanlarını iyi takip ediyorsun. Yurdumuzdaki üniversiteleri bitirdin şimdi taa El Ezher e kadar gittin. Bırak onları hemşehrim bırak. Araptan ne zaman fayda gördük. Bir böcek türü olduğunu kesinlikle biliyorum. Kolaya renk vermek için kullanıldığı söyleniyor.[/QUOTE]
Fetva makamı benim "müslüman" memleketimde yoksa tabiiki oradaki fetva makamlarını dinleyeceğim... Benden cahar gibi yıllar önce böyle bir fetvayı okuyunca bıraktım... Bu arada unutmadan batnın ürettiği kolanız sağlığada pek faydalı mideye iyi geliyor(!) haberin olsun... Batı üretiyor ya ilaç... :)[/B] |
ya kolanın siyah rengi bu böcekten kaynaklanıyor işte buradan geliyor yanii..biz bi çeşit böceği içiyoruz arkadaşlar.....böcek şöle dursun verdiğimiz paralar da yabancı ülkelere gidiyor onlar kazanıyor..neyse bu bilgi yeter :D
|
[QUOTE=gürün_güzeli;257487]ya kolanın siyah rengi bu böcekten kaynaklanıyor işte buradan geliyor yanii..biz bi çeşit böceği içiyoruz arkadaşlar.....böcek şöle dursun verdiğimiz paralar da yabancı ülkelere gidiyor onlar kazanıyor..neyse bu bilgi yeter :D[/QUOTE]
ya biliyosan içinde kalsın milletin midesini ne bulandırıyosun.. |
[QUOTE=serrrkan;257704]ya biliyosan içinde kalsın milletin midesini ne bulandırıyosun..[/QUOTE]
bulandırmıyorum bilgilendiriyorum seninki bulandıysa bizene allahım yaa tartışmaya girme benimle serkan bey!!!!mümkünse bana yorum da yapma ok..işine bak lütfen.. |
[QUOTE=gürün_güzeli;258892]bulandırmıyorum bilgilendiriyorum seninki bulandıysa bizene allahım yaa tartışmaya girme benimle serkan bey!!!!mümkünse bana yorum da yapma ok..işine bak lütfen..[/QUOTE]
sanane benm yorumlarımdan zorunamı gitti... misal sen yemeğin içinde bir pislik bulduğunda çıkartıp aaa millet bakın ne buldummu diyosun?sözlerimi yalnış anlamışsınız. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:58. |