![]() |
--->: PİR SULTAN ABDAL NEFESLERİ
tmm bnde yazarm.... walla ya çok beğendim..
|
[COLOR="Red"][FONT="Arial Black"]BU YIL BU DAGLARIN
Bu yil bu daglarin kari erimez Eser bâd-i sabâ yel bozuk bozuk Türkmen kalkip yaylasina yürümez Yikilmis asiret il bozuk bozuk Kizilirmak gibi çagladim aktim El vurdum gögsümün bendini yiktim Gül yüzlü ceranin bagina çiktim Girdim bahçesine gül bozuk bozuk Elim tutmaz güllerini dermeye Dilim tutmaz hasta hâlin sormaya Dört cevabin mânasini vermeye Sazim düzen tutmaz tel bozuk bozuk Pir Sultan'im yaratildim kul diye Zalim pasa elinden mi öl diye Dostum beni ismarlamis gel diye Gidecegim amma yol bozuk bozuk DOSTUN BAHÇESINE BIR HOYRAT GIRMIS Dostun bahçesine bir hoyrat girmis Korudur hey benli dilber korudur Gülünü dererken dalini kirmis Kurutur hey benli dilber kurutur Su meydanda serilidir postumuz Çok sükür Mevlâ'ya gördük dostumuz Bir gün kara toprak bürür üstümüz Çürütür hey benli dilber çürütür Kendisi okur da kendisi yazar Hak hilâl kasina eylemis nazar Senin akranlarin cennette gezer Hürüdür hey benli dilber hürü Hangi dinde isen ona tapayim Yarin mahser günü bile kopayim Egil bir yol ak gerdandan öpeyim Beri dur hey benli dilber beri dur Dervise n'olursa kendi tacindan Irakibe ölüm yâre gecinden Benzimin sarisi senin ucundan Saridir hey benli dilber saridir Pîr Sultan Abdal'im basindan baslar Iyisini yer de kemini taslar Bin çiçekten bir kovana bal isler Aridir hey benli dilber aridir GEL BENIM SARI TAMBURAM Gel benim sari tamburam Sen ne için inilersin Içim oyuk derdim büyük Ben anin'çin inilerim Koluma taktilar teli Söyletirler bin bir dili Öldüm ayn-i cem bülbülü Ben anin'çin inilerim Koluma taktilar perde Ugrattilar bin bir derde Kim konar kim göçer burda Ben anin'çin inilerim Gögsüme tahta döserler Durmayip beni oksarlar Vurdukça bagrim deserler Ben anin'çin inilerim Gel benin sari tamburam Dizler üstünde yatiram Yine kirildi hatiram Ben anin'çin inilerim Sari tamburadir adim Göklere agar feryadim Pîr Sultan'imdir üstadim Ben anin'çin inilerim [/FONT][/COLOR] |
Bende Hz.Ali özlü sözler bakıom....
|
[COLOR="Red"][FONT="Arial Black"]EMEK ÇEKTIM
Emek çektim bir ev yaptim erenler Yine bu güzele bildiremedim Bahar geldi çiçek bitti ot bitti Toprak güldü tasi güldüremedim Yüregimde belli belli yaralar Seytan kalbin almis gözün köreler Hakk'in niyaz eylemeye âr eyler Egilip bir secde kildiramadim Hû demine bir ikrari güdenin Tu yüzüne ikrarindan dönenin Pîr Sultan'im münafigin nâdanin Gönül aynasini sildiremedim AYIR EDEM DERKEN Hayir edem derken islerim ser oldu Elimden bir kaza çikti erenler Evliye ceminde yerim dar oldu Elimden bir kaza çikti erenler Benim ahtim oldur hatir yikmayim Evliyanin buyrugundan çikmayim Yüzümü çevirip serre bakmayim Elimden bir kaza çikti erenler Indim ilim deryasini boyladim Günahim çok ama bir bir söyledim Sanki yaninizda hata eyledim Elimden bir kaza çikti erenler Benim bir sözüm var efsane sözde Ne günah der isen bulunur bizde Erenler nisani var ise bizde Elimden bir kaza çikti erenler Pîr Sultan Abdal'im belâli basim Ferahtan ayrildim gamdir yoldasim Al olan malimi sag eyle basim Elimden bir kaza çikti erenler HEY SEVDIGIM Allah Allah desem, kalksam yürüsem Acap su daglari asamam mola Boz atli Hizir'i yoldas eylesem Varip efendime düsemem mola Sevdigim, baginda güllerin gonca Usuldur boylarin, bellerin ince Adi güzel Imamlarin önünce Kerbelâ'da sehit düsemem mola Sakin hey sevdigim, nâsiden sakin Erenler geri almaz attigi okun Irak yerlerini sen eyle yakin Iki atlayip bir dem düsemem mola Ben güzel pîrîme verdigim ikrar Doluda, kirçindan, borandan saklar Ihlâs âsik olan ikrarin bekler Ikrarin bendini çesemem mola PIR SULTAN ABDAL'im, dost çiresine Arzumanim kaldi Sah cilvesine Altmis ile yetmis üçün arasina Özümü irfana kosamam mola[/FONT][/COLOR] |
[COLOR="Red"][FONT="Arial Black"]KUL OLAYIM KALEM TUTAN ELINE
Kul olayim kalem tutan eline Kâtip ahvalimi Sah'a böyle yaz Sekerler ezeyim sirin diline Kâtip ahvalimi Sah'a böyle yaz Allahi seversen kâtip böyle yaz Dün ü gün ol Sah'a eylerim niyaz Umarim yikilir su kanli Sivas Kâtip ahvalimi Sah'a böyle yaz Sivas illerinde zilim çalinir Çamli beller bölük bölük bölünür Ben dosttan ayrildim bagrim delinir Kâtip ahvalimi Sah'a böyle yaz Münafikin her dedigi oluyor Gül benzimiz sararuban soluyor Gidi Mervan sâd oluban gülüyor Kâtip ahvalimi Sah'a böyle yaz Pir Sultan Abdal'im hey Hizir Pasa Gör ki neler gelir sag olan basa Hasret koydu bizi kavim kardasa Kâtip ahvalimi Sah'a böyle yaz SEHER VAKTI KALKAN KERVAN Seher vakti kalkan kervan Iniler de zârilanir Bir güzele düsen gönül Çiçeklenir korulanir Bahçemizde güller biter Dalinda bülbüller öter Engel gelir bir kal katar Olan isler gerilenir Bülbül geldi kondu dala Bülbülden yok hata güle Engel bir tas atar göle Yüzen ördek yaralanir Pîr Sultan Abdal göçelim Pîr elinden bâd'içelim Inkâr olandan kaçalim Inkâr birgün paralanir SERSERI GIRME MEYDANA Serseri girme meydana Asiktan ahval isterler Kallaslik ile urma dem Tasdik ehli kal isterler Uyan bu gaflet habindan Isbat isterler batindan Her asika sohbetinden Ikrar ile yol isterler Erenler oynar utulmaz Bu yola hile katilmaz Burda harmühre satilmaz Ya gevher ya lâ'l isterler Kili kirk pare ederler Birin yol tutup giderler Dile n'itibar ederler Hâl içinde hâl isterler Pir Sultan Abdal n'eylersin Muskil halledip söylersin Arisin çiçek yaylarsin Yarin senden bal isterler[/FONT][/COLOR] |
[COLOR="Red"][FONT="Arial Black"]MEVLÂ'M ÇÜN YARATTI
Mevlâ'm çün yaratti Ahmed'i nurdan Insan olan gelir nura çevrilir Böyle kurulmustur bu çarh-i devran Mansur olan gelir dâra çevrilir Yegin sular dâim engine akar Pervaneler özün odlara yakar Serçe kanda olsa aslina çeker Bülbül olan gelir güle çevrilir Gümanli gönülde nur mu eglenir Cennet haricinde hur mu eglenir Arisiz kovanda bal mi eglenir Ari olan gelir bala çevrilir Bir sürçmekle at ayagi kesilmez Bir suç ile âdemoglu asilmaz Bu yolu erenler kurdu basilmaz Yol ehli kandaysa yola çevrilir Pîr Sultan Abdal'im yatir hastadir Elinde gülleri deste destedir Âdemoglu bir acayip nesnedir Muhabbetle tatli dile çevrilir. Ademoglu su dünyaya gelince Yeni açmis güle benzer misali Anasindan dogup kirki çikinca Kalaylanmis tasa benzer misali Mushaf alip hocasina varinca Destur alip mektebinden dönünce On yasindan on besine girince Yen'aslama fidan olmus misali Yirmisinde kara sakal getirir Otuzunda bagdas kurup oturur Kirk yasinda da sohbetler yetirir Önü bendli göle benzer misali Ellisinde kara sakal bozari Altmisinda o da Hakkin nazari Kalbi dikizlenir akli azali Içi çürük koza benzer misali Yetmisinde deve gibi muzular Sekseninde ilik kemik sizilar Doksaninda yol göründü gaziler Gazel olmus güle benzer misali PIR SULTAN'im bunu böyle buyurdu Müminleri Hak kendisi kayirdi Yüz yasinda talan geldi savurdu Uçup gider kusa benzer misali __________________ [/FONT][/COLOR] |
Deyişler,Nefesler,Şiirler
[FONT="Arial Black"]Muhammed Ali'yi Candan Sevenler
Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah İmam Hasan'ın Yüzün Görenler Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah İmam Zeynel'den Bir Dolu İçtim İmam Bakır'da Kaynayıp Coştum İmam Cafer'e Vardım Ulaştım Bundan Özge Yola Sapmaz İnşallah İmam Musa'dan Gelen Erenler Can Baş Feda Edip Cemler Görenler İmam Rıza'ya Zehir Verenler Divanda Şefaat Bulmaz İnşallah Bir Gün Olur Okuturlar Defteri Şah Oğlunun Belindedir Teberi Uyanırsa Taki Naki Askeri Açılan Gülümüz Solmaz İnşallah Hatayi Der Bu İş Bizi Bitire Özünü Kata Gör Ulu Katara Mehdi Şevki Bu Cihanı Tutar Şah Oğluna Sitem Olmaz İnşallah ---------------------------------------------------------------------- Gel gönül incinme bizden Kalsın gönül yol kalmasın Evvel âhır yol kadimdir Kalsın gönül yol kalmasın Erenler bize pusudur Yalan söyleyen asidir Bu gerçekler nefesidir Kalsın gönül yol kalmasın Bahçede açılan güldür Hakk'ı söyleyen de dildir Pes ezelden yol kadimdir Kalsın gönül yol kalmasın Başındadır altın tacı Budur erenler miracı Keskindir yolun kılıcı Kalsın gönül yol kalmasın Ey divane ey divane Âşık olan kıyar cane Hatayi'm der taç u hane Kalsın gönül yol kalmasın Gönül Ne Gezersin Seyran Yerinde Alemde Her Şeyin Var Olmayınca Olura Olmaza Dost Deyip Gezme Bir Ahdine Bütün Yar Olmayınca Yürü Sufi Yürü, Yolundan Azma Elin Gıybetine Kuyular Kazma Varıp Her Dükkanında Metaın Çözme Yanında Mürşidin Var Olmayınca Kalktı Havalandı Gönlümün Kuşu Kavga, Gıybet Etmek Kötünün İşi Üstadın Tanımaz Bunda Her Kişi Anın Kim Mürşidi Er Olmayınca Varıp Bir Kötüye Sen Olma Nöker Çarhına Değer De Dolunu Döker Ne Huda'dan Korkar Ne Hicap Çeker Bir Kötüde Namus Ar Olmayınca Şah Hatayi'm Edem Bu Sırrı Beyan Kamil Midir Cahil Sözüne Uyan Bir Baştan Ağlamak Ömredir Ziyan İki Baştan Muhip Yar Olmayınca ----------------------------------------------------------------------- Usul Erkan Bilmez Nadan Elinden Usul Ağlar Erkan Ağlar Yol Ağlar Bülbülün Figanı Gonca Gülünden Bülbül Ağlar Diken Ağlar Gül Ağlar Kamil Olanların Bellidir Yeri Aşk Yoluna Koydum Can İle Seri Hakk'ın Didarını Görelden Beri Derya Ağlar Irmak Ağlar Göl Ağlar Haçan Cüşa Gelse Akar Bu Seller Açılmış Laleler Kırmızı Güller Çalkanır Şahanlar Dökülür Teller Şahan Ağlar Pençe Ağlar Tel Ağlar İyi İle Konuş Olasın İyi Felek İyi Bilir Paşayı Beyi Bu Çarhın Elinden El Aman Deyi Hünkar Ağlar Vezir Ağlar Kul Ağlar Şah Hatayi'm Neler Gelir Dilimden Hakikat Kuşağın Çözme Belinden Nice Özün Bilmez Derviş Elinden Hırka Ağlar Tülbent Ağlar Şal Ağlar Mürüvvet Şah-ı Merdan Sana Sığındım. Pervaneyi aşk oduna düşüren Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım Dalga vurup deryaları coşturan Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım Mansur’u berdar eyleyip astıran Çekip Zülfikar’ı taşı kestiren Miraç’ta habibe nişan gösteren Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Fani imiş şu dünyanın ötesi Söylerim sözümün var mı hatası Hasan ile Hüseyin’in atası Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Zindanda Zeynel’in paçını veren Muhammed Bakır’ın gönlüne giren Mahrum kalmaz dergâhına yüz süren Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Cafer-i Sadıksın, Musa-i Rızasın Mümine ikrar münafığa cezasın Sahibü’l evliya setri Huda’sın Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Taki, Naki her dertlere devasın Hasan’ ül Askeri şerif likasın Muhammed Mehdisin Şah evliyasın Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Pir HATAYİ'm ziyan etmez kârından Her kula bir sevda vermiş serinden Sırattan, mizandan, mahşer yerinden Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım Kalk Gidelim Gönül Hüseyin'e Doğru Evvel baştan Muhammed’e selavat Kalk gönül gidelim Hüseyin’e doğru Ecel gelmiş pervaneler yanmaya Kalk gönül gidelim Hüseyin’e doğru. Hasan Hüseyin de Ali’nin oğlu Şehitlik yoluna giderler doğru İmam Zeynel İmam Hüseyin oğlu Kalk gönül gidelim Hüseyin’e doğru. Muhammed Bakır’dan aldık keremi Cafer-i Sadık ile sürelim demi Kâzım Musa yetiş gönlümüz gamı Kalk gönül gidelim Hüseyin’e doğru. İmam Rıza’dan ola inayet Taki’den, Naki’den ere hidayet Ahir nefeste ol Sahip Zaman Kalk gönül gidelim Hüseyin’e doğru. ŞAH HATAYİ'm eydir gel Pirim aman Müminin kalbinden çıkmasın iman Ahir nefeste ol sahibi zaman Kalk gönül gidelim Hüseyin’e doğru ---------------------------------------------------------------------- Hata Ettim Günahımı Bağışla Sabah oldu kutlu günler doğuyor Hata ettim günahımı bağışla İhsan ettiğine nurlar yağıyor Hata ettim günahımı bağışla. Yağan yağmur için esen yel için Dergâhına varan doğru yol için Urum’da Hacı Bektaş Veli için Hata ettim günahımı bağışla Seksen bin Urum erleri için Doksan bin Horasan pirleri için Müşkülleri halleden rehber için Hata ettim günahımı bağışla. Talip olmaz Rehbersiz Pirsiz Harman mı savrulur yelsiz yabasız Kul hatasız olmaz, hata tövbesiz Hata ettim günahımı bağışla Eyüp Peygamber’ in gözü yaşı için İnip inip deldiceği taş için Yusuf Peygamber’ in aziz başı için Hata ettim günahımı bağışla Musa’ya verdiğin Tûr’un hakkı için İsa’ya verdiğin surun hakkı için Ol Şemsi kamerin nuru hakkı için Hata ettim günahımı bağışla. Cümle biten çiçeklerin hakkı için On dört Masum-u Pakın hakkı için Sen Ganisin Ganiliğin hakkı için Hata ettim günahımı bağışla. HATAYİ çağırır aman enel-Hak Münkir olan kullardan uzaksın uzak Sen Ganisin senden başka kimse yok Hata ettim günahımı bağışla. __________________ [/FONT] |
--->: ŞAH HATAYİ NEFESLERİ
[FONT="Arial Black"]Benim Pirim Şah-ı Merdan Ali´dir.
Sefiller Carına Yeten Haydardır. Kapıyı Hayberi Şahadet Parmağıyla. Kaldırıp Asumana Atan Haydardır Dost. Haydar Haydar Haydar Pirim Alidir... Onlar Girer Zahir Batın Donunda. Onların Rızkı Gelir Kudret Kolunda Asuman Yüzünde Aslan Donunda. Resulün Yolunda Yatan Haydardır. Haydar Haydar Haydar Pirim Alidir... Şah Hatayı 'm Müşkülümü Kaldıran Hü Deyip Cebrail Perimi Yakan Üç Yüzyıldan Sonra Nerfgizi Getiren Nergizi Selmana Sunan Haydardır Dost. Haydar Haydar Haydar Pirim Alidir... Aşkın kitabını sen al eline Serimize ne yazılmış görelim Selavat kelimesin getir diline Din serverine selavat verelim Din serveri hak Muhammed Alidir Bizden ihtiyarlar bizden uludur hidayet umduğum bektaş velidir Derdimizin dermanını bulalım Sultanım Dertlere derman eylesin şah İmam Hasan Ummanları boylasın Hüseyn erkan-ı ayın söylesin Sıtk ile kulak tutup dinleyelim Dinle gelen İmamların sesidir İmam zeynel İmamların hasıdır İkrarında inkar Hakka asidir İnkarı inkar boynuna saralım İkrarında inkar Hakka kul olmaz Coşkun akıp Muhabbeti sel olmaz Muhammed Bakırın sırrı deyilmez Sizin ile hal evine varalım Hal evinde hal olalım hal ile İmam cafer bir yol kurmuş yol ile gelin tanışalım tatlı dil ile Yürü git nasihatımız alalım Teselli ver canım müşkülüm kandır Yönümü Musa-i kazıma döndür Haklı Muhabbetin şemasın yandır Muhabbette Muhammedi bulalım Sultanımdır Hak nazarın bahş eden Musa Kazım Rıza bizi okutan Ne aradın buldun yetmiş ikiden Seç özünü yetmiş üçe varalım Müminlerin dini yetmiş üç olur İsmaile inan kurban koç olur Evvel ahir bu dünyadan göç olur Konan göçmüş biz nemize duralım Geliciden gel olunca durulmaz Takiyi Nakiyi seven yorulmaz İkilikle Hak didara erilmez İkiliği Öz evinden silelim Hak da sever teslim olan kulları Coskun akar Muhabbetin selleri Hasan el askerinin gonca gülleri Firdevs-i alada açmış derelim şah Hatayim bülbül intizar güle şah Muhammed Mehdi zuhura gele Düşmüşlerin elin ala kandıra Hakka temennayı niyaz kılalım Şah Hatayi YOKTUR Bir yol oglu ile eyle pazarı Ki zira gönlünün gümanı yoktur Pir-i perver ile aşina olki Herbiri yahşidir yamani yoktur Musahibsizlerle durup oturma Kaçar bir ugrudur imanı yoktur Havaric canina eylen teberra Onun ondan ozge dermani yoktur Ozünü rızaya teslim etmeyen Torbasi basinda samani yoktur Imamlar yolunda can bas eyleyen Yezide zerrece amanı yoktur Halini arz eyle sultan HATAYI Sahın bundan ozge divanı yoktur Havaric: « ayrılanlar », « dışta kalanlar » anlaminda kullanılır Batınımda dedi bana bir aziz Muhabbetten geçen Hak'tan da geçer Vermen nasibini kesin gıdasın Muhabbetten geçen Hak'tan da geçer Muhabbet ademi Kakk'a yaradır Muhabbet etmeyen can müdaradır Dünyada ahrette yüzü karadır Muhabbetten geçen Hak'tan da geçer Gerçek olan bir nefese inana Canımız veririz kurban canana La'net olsun ikrarından dönene Muhabbetten geçen Hak'tan da geçer Muhabbetten hasıl olan Muhammed Ali'ye verildi cümle velayet On'ki imamın erkanı şefaat Muhabbetten geçen Hak'tan da geçer Dört kapı kırk makam yetmiş iki kat Muhabbet denilen tecelli-i zat Mü-mine müslime hayır hasenat Muhabbetten geçen Hak'tan da geçer Muhabbet dediğin haslar hasıdır Muhabbet olmayan Hakk'ın nesidir Dost Hatayi'nin bu hak nefesidir Muhabbetten geçen Hak'tan da geçer [/FONT] |
[FONT="Arial Black"]Muhammed'i candan sevki
Ali'ye Kamber olasın Hanedana yüzler sür ki Ali'ye Kamber olasın Muhammed'i hazır belle Canı Hakk'a nazır belle Her gördüğün Hızır belle Ali'ye Kamber olasın Muhammed'e göz gönül kat Cehd eyle rehbere yet Bir kamilin eteğin tut Ali'ye Kamber olasın Hasan ile vardım ceme Hüseyin'in sırrın deme Müsahipsiz lokma yeme Ali'ye Kamber olasın İmam Zeynel İmam Bakır İmam Cafer İmam Kazım Rıza'ya bağlı özün Ali'ye Kamber olasın Taki'den Naki'ye eriş Askeri'de bir hayır iş Mehdi sürüsüne karış Ali'ye Kamber olasın Şah Hatayı'm özün ırma Baktığından gözün ırma Yezide sırrını duyurma Ali'ye Kamber olasın __________________ [/FONT] |
[FONT="Arial Black"]AYİN-İ CEM
DARI DİVAN DURDUK DUA ALDIK AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. EĞİLİP ELLERİMİZE NİYAZ ETTİK AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. DEDE HAKKIN SOHBETİNİ EDER CANLAR HUŞUYLA PİRİ DİNLER CÜMLE MÜMİNLER YOLU SEVER AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. ON İKİ HİZMET EDER HİZMETİ MÜRŞİT DEDE EYLER HİMMETİ HİZMET SAHİBİ ALIR DUAYI AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. DUAZLAR OKUNMAYA BAŞLAR MÜMİNLERİ BİR ŞEVK SARAR TÜM CANLAR SIDKLA YANAR AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. BİRLİK İÇİNDE TEVHİD EDİLİR ALLAH'IN BİRLİĞİ ZİKREDİLİR OD OLUNARAK KATAR ÇEKİLİR AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. MİRAÇLA HAKK EVİNE VARILIR DOKSANBİN KELAM DANIŞILIR HAKK SIRR PERDESİ ARALANIR AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. KIRKLAR BİR SEMAH EYLEDİLER BİR CAN KEMERBEST OLDULAR MUHAMMEDLE GÖĞE VARDILAR AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. YA HÜSEYİN DEYİ AĞLAŞILDI MATEMLE KARALAR BAĞLANDI ŞİFA İÇİN SAKKA SUYU İÇİLDİ AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH. OZANİ SEN HİZMETİ BİTİRME ALİ YOLUNDAN TAVİZ VERME MÜSAHİBİ HİÇ AMA HİÇ ÜZME AŞK İLE DİYELİM ALLAH ALLAH...[/FONT] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:11. |