![]() |
--->: İslamı Tanıtma
[QUOTE=puar;244365]YOK YA BEN ANLATAMADIM.. :) KABİLELER VAR YA İLKEL İNSANLARDAN BİR FERT OLARAK GELSEYDİK DÜNYAYA ??[/QUOTE]
Anladık da cevabını bulamadığımız için kıvırıyoruzdur... :D Allah'ın varlığını bulmaya engel değil bu. Şöyle bir etrafına bakınsalar bu mükemmeliyetin bir sahibi olduğunu anlarlar. Ama 5 vakit namaz, kapalılık, oruç... Bundan nasıl haberdar olunur bilemicem. Din dersi hocamın anlattığı bir şey vardı: Afrika'da dünyadan habersiz ilkel yaşam süren bir kabile varmış. Keşfedildiklerinde dikkati çeken şey, Müslüman oluşlarıymış. |
--->: İslamı Tanıtma
[QUOTE=sonbahar5803;244394]Anladık da cevabını bulamadığımız için kıvırıyoruzdur... :D
Allah'ın varlığını bulmaya engel değil bu. Şöyle bir etrafına bakınsalar bu mükemmeliyetin bir sahibi olduğunu anlarlar. Ama 5 vakit namaz, kapalılık, oruç... Bundan nasıl haberdar olunur bilemicem. Din dersi hocamın anlattığı bir şey vardı: Afrika'da dünyadan habersiz ilkel yaşam süren bir kabile varmış. Keşfedildiklerinde dikkati çeken şey, Müslüman oluşlarıymış.[/QUOTE] HEMEN HEMEN AYNI DÜŞÜNÜYORUZ. Cenabı Allah insanları yaratırken her insana Meleklerin aşıladığı şey islamdır Ki insanlar islam fıkıhı ile dünyaya gözlerini açar....bahsettiğim kabilede yaşayan insan kendi aklını kullanarak hiçrbirşeyin kendiliğinden olmadığını iyi kavrarsa kendisininde bir yaradanı olduğunu düşünür...vede dünyaya neden gelişinin sebebini araştırı gücü yettiği kadar isterse herşeyide bulur...zaten dinimiz mantık üzerinedir En doğrusununda orda olduğunu bildiğimize göre Melekler sayesindede islam dini yaşamış olur...diye düşünüyorum... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:08. |