Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Anlaşmazlık maddi mi manevi mi? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=33628)

edebiyatisyen 12.02.2010 20:34

Cevap: Anlaşmazlık maddi mi manevi mi?

Sivasa yatırım tapamazlar çünkü bu belediye önceki belediye gibi haksızlık yapmıyor kanunlara uyuyor.Bir belediyenin kanunlara uymayan imara izin vermemesi kadar doğal bir hakkı var mıdır? İş adamları TV ye çıkmış"yok efendim hakkımızı yiyorlar, önceki belediye ile anlaşmmıştık bu belediye olmaz diyor..." yav kardeşim diğer belediye yasal şuç işlemişse ve bu belediye de bu suçu devam ettiriyorsa biz o zaman neden oy verdik? Kimseye peşkeş çekemeyiz kardeşim.
Başka bir konu da "sıcak çermiğe 5 yıldızlı otel yapamayacagız" diye tehdit ediyorlar.Yav siz kimsiniz de Sivası, Sivaslıyı ve T.C.nin belediyesini tehdit ediyorsunuz.Hem bu çermik yaklaşık 20 yıldır olduğu yerde duruyor bu güne kadar nerdeydiniz? Gören görmeyen de Sivasın çıkarı için çalışacak sanıyor.Şunu unutmayın hiç bir iş adamı-özellikle de Sivaslı- memleketinin çıkarını düşenmez.Varsa yoksa kendi çıkarıdır.Zaten öyle olduğu için Sivas bu durumdadır.
Madem kendinizi haklı görüyorsunuz verin belediyeyi mahkemeye, tabi eski belediyenin ve kendinizin yaptığı kanunsuzluğun ortaya çıkmasından korkmuyorsanız.......

edebiyatisyen 12.02.2010 20:38

[QUOTE=BOUN;521008]Ben böyle bir yatırımın önünü tıkamazdım

Son günlerde iş adamları ve Sivas Belediyesi arasında fırtınalar estiren eski garajlar üzerine yapılması planlanan AVM ile ilgili olarak eski belediye başkan Sami Aydın, bir yerel gazeteye konuştu. AYDIN üzerine basa basa "Ben böyle bir yatırımın önünü tıkamazdım"

Eski Belediye Başkanı Sami Aydın “İş adamlarının talebi gayet makul. Ben olsaydım, arsayı Belediyeden almamış olsalar dahi böyle bir yatırımın önünü tıkamazdım. Belediye meclisi neden yetkisini böyle kullandı bilemem ancak talepte kanunsuz ve haksız bir durum yok” dedi.

Son günlerde eski köy garajlarını Belediyeden satın alan 5 iş adamının oluşturduğu konsorsiyumla Belediye arasında sert rüzgârlar estiren konu ile ilgili olarak Eski Belediye Başkanı Sami Aydın ilk kez konuştu. Aydın, arsanın satışını yapan Belediye başkanı sıfatı ile konuya en vakıf isimlerden birisiydi ve söyleyecekleri merakla bekleniyordu. Aydın konuyu özetlerken; “Şuan benim gördüğüm iş adamı grubunun talebinde gayri yasal ve etik dışı bir talep gözükmüyor. Bu iş adamları arsayı Belediyeden almamış olsalardı dahi ben Başkan olsam bu yatarımın önünü tıkamazdım” dedi.

Aydın, arsa konusunda gelinen süreci ise şöyle özetledi; “ Biz görevdeyken o arsayı satmaya karar verdik. Satış ihalesini yapmadan öncede arsayı alanlara fikir vermesi açısından Sivas Mimarlar Odası ile bir protokol yaparak avam proje hazırlattık. Otel ve alışveriş merkezi olarak karma bazı fikirler, bazı projeler ortaya çıktı. Bahse konu proje, yarışmada birinci seçildi. Sonra biz ihaleye çıktık. Bizim amacımız o arsayı en iyi şekilde değerlendirmekti. İhaleyi şehrimizden beş arkadaşımızın oluşturduğu bu konsorsiyum kazandı. Biz bu işe para veren, yatırım yapan arkadaşlarında kazançlı çıkmalarını tabiî ki önemsedik. Ve onlara dedik ki yapacağınız proje estetik olsun, bu şehre değer katacak bir eser olsun. Bu çerçevede imar yoğunluğunu aşmamak kaydı ile size her türlü kolaylığı sağlarız. Ben bu günde aynı şekilde düşünüyorum” dedi.

Prosedürlere takılmayı doğru bulmadığını kaydeden Aydın,
“Bazı prosedürlere takılıp kalmayı doğru bulmuyorum. Belediye meclislerinin görevleri arasında imarda tadilatlar yapmak vardır. Kanunlar ve düzenlemeler yapılırken o günün şartlarına göre yapılır, imar düzenlemeleri de böyledir. Bugün yaşanan sorunun burada bu olduğuna inanıyorum. Sivas’ın imar revizyon planı 1984 yılında yapıldı. Aradan 30 yıl geçti. Bugünün bakış açısı ile inşaatların sistemleriyle arada uçurumlar oluştu. Belki o gün AVM denin ticaret merkezi hiç düşünülmüyordu. Ama bugün böyle bir ihtiyaçla karşı karşıyayız. Dolayısı ile orası blok nizam hatta ayrık nizam olarak düzenlenmişti. Ayrık nizam olduğu zaman imar kanununa göre blok yüksekliği 30 metreyi geçemez. Blok nizam olduğu zamanda 50 metreyi geçemez. Bu gün arkadaşlarda yaptıkları projenin 50 metre civarında olduğu ifade ediliyor. O nedenle Blok nizam da değişiklik yapılması gerekir. Bu değişiklikte o arkadaşlara ayrıcalık sağlamaz, haksız bir kazanç sağlamaz. 30 yıl önce yapılmış bir mevzuata takılıp kalmak Sivas adına doğru olmaz. Oraya yapılacak proje Sivas ekonomisine katkı sağlayacak. O yatırım istihdama katkı sağlayacak. Bu nedenle olaya böyle bakmak gerekli. Bu haklı talebin yerine getirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ancak Belediye meclisleri kararlarını özgür iradesi ile karar verirler yine öyle yapmışlardır. Onların aldığı kararı ben beğenmeyebilirim. Ama onlarda o kararı almakta serbesttirler. Ben sadece kendi bakış açımdan Sivas’ı düşünerek söylüyorum. Bu talep yerine getirilmeli imar tadilatı yapılmalıdır. İnşaat yoğunluğunu artırmamak kaydı ile bunun altını çizerek söylüyorum. İnşaat yoğunluğu dediğimiz şudur. Orada ki arsa 11 bin metre kare yoğunluğu üçtür. Yani toplam inşaat alanı arsa alanın üç katını geçemez. Buna bağlı kalmak şartı ile kat esnekliği, Blok boyutunda esneklik sağlamak, Belediyeye en ufak bir sıkıntı en ufak bir zarar getirmez. Tam tersi daha güzel bir proje ortaya çıkıyorsa böyle bir projeye destek olunması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Bu durum Belediyeye hukuken de bir sıkıntı getirmeyeceğinin altını çizen Aydın, “Bu durum Belediyeye hukuken de bir sıkıntı getirmez. Belediye meclisinin yetkisindedir. Meclisler düzenleme yapmak hakkına sahiptir. Nasıl TBMM günün şartlarına ve gereksinimlerine göre kanun yapıyorsa Belediye Meclisi de yoğunluğu korumak kaydı ile her türlü düzenlemeyi yapabilir. Bu düzenlemenin hukuken bir sıkıntı çıkarması mümkün değil. Ben bu fikirleri sayın Belediye başkanına da ilettim. Biz bu gün başkan oluruz yarın vatandaş, Yatırım yapanları sevip sevmemek gibi bir şey yöneticilikte olmaz. Olaya şehir açısından bakmak şarttır. Önemli olan şehrin menfaatleridir” dedi .

Aydın; “Şehirle ilgili konularda duygusal yaklaşılmaz. Olaya kişisel değil şehrin kazançları açısından bakmak zorundayız. İnsanların önünü açmak zorundayız. İş adamlarının güçlenmesi bu şehrin güçlenmesidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İzci Gazetesi[/QUOTE]

Senin zamanını da gördük sami bey???

BOUN 12.02.2010 20:49

[QUOTE=edebiyatisyen;521019]Senin zamanını da gördük sami bey???[/QUOTE]

Sivas kasaba görüntüsünden çıkıp biraz orta halli şehir görüntüsü kazandıysa bu Sami Bey sayesinde oldu hemşerim.

Mevcut belediye ile koca bir yıl geçti, dandik bir Yenişehir kavşağından başka ne gördük ki? ''Sami Bey izindeyiz'' deyip onun yolundan gitseler ve yaptığı işin çeyreğini yapsalar öpüp başımıza koyarız sen merak etme!

edebiyatisyen 12.02.2010 22:32

[QUOTE=BOUN;521021]Sivas kasaba görüntüsünden çıkıp biraz orta halli şehir görüntüsü kazandıysa bu Sami Bey sayesinde oldu hemşerim.

Mevcut belediye ile koca bir yıl geçti, dandik bir Yenişehir kavşağından başka ne gördük ki? ''Sami Bey izindeyiz'' deyip onun yolundan gitseler ve yaptığı işin çeyreğini yapsalar öpüp başımıza koyarız sen merak etme![/QUOTE]
Sami Bey ilk 2 yıl ne yaptı bana söyler misin?Üstelik Doğan Ürgüp "Benim şu projem var" dediğinde "fazla hayal kuruyorsun"diyen Selami Uzun değil mi?

WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:49.