Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=33904)

ayten58 01.03.2010 16:52

Cevap: Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı

bakın beyefendi ben haddini bilen bir bayanım ağzımda gayet topludur her zaman ama siz özellikle ayrım yapmaya çalışıyosunuzsize şunu söyleyim veysel baba sizin nasıl atanızsa benimde öyle atamdır benim torunlarımın gittiği okulun adıda aşık veysel şatıroğlu ilköğretim okuludursizi biraz daha birlik ve beraberliğe davet ediyorum kendi atasına saygısı olmayanın benim atama hiç hiç saygısı olmaz özrünüzü şimdilik kabul ediyorum tabii bir daha tekrar etmezseniz bir ikincisi kimse fakir fukarayı küçükde görmüyor horda görmüyor somuncu baba sebil ekmeği o zatın kendisinin adet ettiği bir gelenekdir bu yeni değildir osman hulusi efendide o geleneği bu güne kadar sürdürmüştür ve şimdide o düzen tarihten beri kaldığı yerden devaam etmektedir yani konu fakir fukaranın onuruyla oynamak değil kültürümüzü tanıtmaktır onlarda haber yapmışlar ne var bunu bu kadar büyütüp milleti kışkırtacak anlamadım lutfen sizi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdıryani bu bir töre yada bir gelenek halini almış davranıştır somuncu tbabayı tanımanızı beklemiyordum zaten tanıyında demiyorum sadece azcık saygı istiyorum nasılki ben ayırt etmeden saygı duyuyorsam benim için ha benim atam somuncu babadır hada veysel baba hiç fark etmez ikisinede saygım ve sevgim sonsuzdur çünkü ikiside benimde bizlerinde atasıdır sizinde öyle davranmanızı dilerim hiç değilse bundan sonra.

Pusula_58 03.03.2010 14:46

[QUOTE=ayten58;526939]ikiniz bir birinizden berbatsınız pusulayla abircan

Berbat olan şey bence sizin yazılanı algılayamamanız veya sizin savunduğunuz, Kulu kulluk İnsanı insana köle yapan zihniyet olabilirmi. Bunun başka bir mantığı tarifi olabilirmi. Yazdığımda ne gibi bir berabtlık var? Onuruyla, kişiliğiyle, insan gibi yaşamanı istemenin nesi berbat anlamadım.

ozanberk2010 03.03.2010 14:53

[QUOTE=ayten58;525814]yanılıyosun abircan efendi ben somuncunun torunuyum sivastaki şahin eczane torunu milli sünnetçi kemal özkan torunu sultanbeylideki karabağ bir market ve karabağ iki market torunu istasyon caddesindeki hastane tarafındaki dükkanları sahibi dayımdır kendisi torunu daha sayardım ama yeri değil yine beni çıldırtma istersen edebinle otur somuncu baba hep vardı ve var olacakta tıpkı veysel babanın var olduğu gibi o zaatda bir dönem yaşadı ve hakkın rahmetine kavuştu tıpkı veysel bab gibi hatta adresini verde sana kitaplarını göndereyim ha ne dersin hulusi efendiye hele hiç dilini uzatma oda bu sülalenin damadıydı mekanı cennet olsun çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir zaatı muhteremdi beni az dolaştırmadı darende içmecelere kadar götürdü tedaviim için nuur içinde yatsın sen susmayı denesen bence daha hayırlı olur nedersin en azından milletin sinirini kaşımazsın.[/QUOTE]

yav sen neyin reklamını yapıyorsun. datuınların marketlerinin reklamınımı:))))) allah akıl fikir versin ne diyeyim

ozanberk2010 03.03.2010 14:55

[QUOTE=ayten58;527155]bakın beyefendi ben haddini bilen bir bayanım ağzımda gayet topludur her zaman ama siz özellikle ayrım yapmaya çalışıyosunuzsize şunu söyleyim veysel baba sizin nasıl atanızsa benimde öyle atamdır benim torunlarımın gittiği okulun adıda aşık veysel şatıroğlu ilköğretim okuludursizi biraz daha birlik ve beraberliğe davet ediyorum kendi atasına saygısı olmayanın benim atama hiç hiç saygısı olmaz özrünüzü şimdilik kabul ediyorum tabii bir daha tekrar etmezseniz bir ikincisi kimse fakir fukarayı küçükde görmüyor horda görmüyor somuncu baba sebil ekmeği o zatın kendisinin adet ettiği bir gelenekdir bu yeni değildir osman hulusi efendide o geleneği bu güne kadar sürdürmüştür ve şimdide o düzen tarihten beri kaldığı yerden devaam etmektedir yani konu fakir fukaranın onuruyla oynamak değil kültürümüzü tanıtmaktır onlarda haber yapmışlar ne var bunu bu kadar büyütüp milleti kışkırtacak anlamadım lutfen sizi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdıryani bu bir töre yada bir gelenek halini almış davranıştır somuncu tbabayı tanımanızı beklemiyordum zaten tanıyında demiyorum sadece azcık saygı istiyorum nasılki ben ayırt etmeden saygı duyuyorsam benim için ha benim atam somuncu babadır hada veysel baba hiç fark etmez ikisinede saygım ve sevgim sonsuzdur çünkü ikiside benimde bizlerinde atasıdır sizinde öyle davranmanızı dilerim hiç değilse bundan sonra.[/QUOTE]

bu çağda bu kafa. insanların neden ekmeğe muhtaç olduğu değil,muhtaç edenlere el açmayı savunan bi zihniyettesin. ülkenin geleceği için felaket bir zihniyet.

goramaz 11.03.2010 23:06

Türkiye uzaya füze fırlattı da Osman Hulusi Efendi'nin somunları mı füzeye takıldı?

İnsanların bir geleneği yaşatması bu amaçla somun dağıtmaları nasıl bir gericiliktir anlamadım gitti..

Emin olun o insanlar da en az sizin kadar haramı helali ve kula kul olunmaması gerektiğini bilir.
Ayten abla size gıpta ettim şimdi.. Fikrimin ve gönlümün beslendiği duru kaynaklardan biridir Osman hulusi Efendi .. Nasip olsaydı da ben de tanıyabilseydim onu

ayten58 12.03.2010 01:52

bana bak ozan berkmisin ne sin zihniyetsizlik senin gibi kendini bilmez üç beş kişinin içine işlemişse bunda benim suçum ne geri kafalılık sizdeki ne dediğimi anlamak istemiyosunuz bu bir gelenektir diyorum baştan beri ve reklam yapmakda senin gibilere yakışır somuncu babayı bilmeyenmi varki reklam yapayım be ben senmiyim aslım belli köküm belli benim neyin reklamını yapacağım söylermisin haa neyin

WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:26.