![]() |
Cevap: sensizlik fakültesi
[IMG]http://www.hizliresim.com/2008/11/10/7991.jpg[/IMG]
|
Duygularım...............................
|
[B][COLOR="DarkOrange"]Söylesene beni kaç harfle sevdin?
Hani anlat desem içindeki sevgiyi, ilk kelimenden sonra kaç dakika sürer? Zamanı ellerimle yakasından tutup havaya kaldırsam ne kadar anlatırdın? [B][COLOR="SeaGreen"]Hadi anlatsana beni kaç harf sevdin? [/COLOR][/B] Oyunuma geldin sevgili. Kandırdım seni az önce. Bana olan sevgin kaç harf diye sordum sende bana anlatmaya başladın. Cümlelerle kelimeleri süsleyerek anlatmak yeterli oldu. Demek sadece [B][COLOR="Purple"] SENİ ÇOK SEVİYORUM [/COLOR][/B]da özetim. [B][COLOR="DeepSkyBlue"]Oysa bana yaşadığımızı sandığım bu büyük aşkı tarif edememen lazımdı.[/COLOR][/B] Ağzından hiçbir kelime çıkmamalıydı. Düğümlenmeliydi ses tellerin, ellerin titremeli, avuçların terlemeliydi. Bocalamalıydın. Her anlatmaya kalktığında saçmalayıp örneklerle izah etmeye çalışmalıydın. Başaramamalıydın. [COLOR="Red"][B]Anlamını bilecek kadar bir aşk bize yakışmazdı oysa.[/B][/COLOR] Bak sokaklara hep onlarla dolu. Ellerinden tutabildiğin bir aşk bu sendeki. Bana olan sevgini özetlememeliydin sevgili. Özetlenecek bir aşk sadece kitaplara konu. Yazılabilecek kadar basit bir aşkı ben bir damla gözyaşıyla anlatırdım sana. Bana benim sorumu sorma sevgili. Peki, sen anlat o zaman deme bana. [COLOR="Black"][B]Beni sadece 16 harf seven birisine ben ne anlatayım?. [/B][/COLOR][/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkOrange"]Hep de geceleri dayanilmaz oluyor yoklugun,
Anlayamadim ki neden... Hep de geceleri yenik oluyorum sana karsi Geceleri daha cok seviyorum seni sanki Daha cok arzuluyorum Neden bilmem ama hep geceleri isyan ediyorum yokluguna... Yine kendimle kaldigim gecelerin birindeyim iste Yine dayanamadigim bir yalnizlik kaplamis odamin duvarlarini Hic de özlememisim kendimi Yasamayi unutmus, gülmeyi unutmus biriyim En cok sevdigi oyuncagini kaybetmis bir cocuk gibiyim... Anla iste Senin olmadigin bir beni nasil özlerim ki... Anlamiyorum hala Herkes öyle rahat yasiyor ki, Günes dogmuyor Geceyi gündüzden ayiran ne var ki artik... Ay yok geceleri, Yildizlar coktan terk etti gökyüzünü Geceleri daha bir karanlik simdi... Depremler oluyor, yanginlar kül ediyor her yeri Sen yoksun diye... Yoklugunu bir tek ben fark ediyorum... Herkes mutlu, herkes gülüyor Hayata SIKICA sariliyor... Ben coktan biraktim yasamayi, Nereye gittigimden habersiz yasiyorum.... Emanet bir elbiseydi zaten hayat üzerimde... Özgürlügümü, hareketlerimi kisitlayan, Büyük bir elbiseydi hayat üzerimde bol duran Cocuk kalmama izin vermedi... Büyüdüm... Sahip oldugum herseyi kaybederek büyüdüm... Hayallerimi, dostlarimi, vatanimi hepsini kaybederek büyüdüm.. Bu da yetmedi kaybettiklerim icin aglamama da izin vermez oldu... Bir tek sen kalmistin ki Yasamak icin gülmek icin bir tek sen kalmistin sebebim Sen de gittin... iste böyle sevgilim Sen gittin... Yasanmaz oldu sanki dünya.. [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkOrange"]Kaçsamda Üzerime Yağıyor İhanetin
Yitip gittin benden .. Yüreğim habersizdi bu gidişten .. Gittin mi? Bittim mi? Bittin mi? Yoksa sende .. Bir yalnız tebbessüm kaldı yüzümde .. .. Hepsi bu .. Bir de ihanet saklı kutular ellerimde .. sakladığım, Önceleri içinde aşk sözcükleri İçlerine bir bir ayrılık yağmurlarının biriktiğini Gözlerimi yıldızlara sunduğumda gördüm; Parlayan ışıkların karanlıklara gömülüşünü tek tek .. [B][COLOR="DarkOrchid"]Yalan mıydın? Yalan mıydım?[/COLOR][/B] Ben hiç ayrılıklara yürüyüşlere çıkmadım sevgilim ! Kimse incitmek için derinlerime koşmadı hevesle .. Heceler bitti konuşamıyorum . [B][COLOR="DarkOrchid"]Son muydun? Son muydum?[/COLOR][/B] Ayrılıklarında adını aşk koy yüreğim; Kaçsamda üzerime yağıyor ihanetin .. [B][COLOR="DarkOrchid"]Gittin mi? Bittim mi? [/COLOR][/B] Bittik mi biz şimdi ?.... [/COLOR][/B] |
Merhaba can özüm!
Nerelerdesin? Duydum ki beni hala seviyormuşsun Numarama bakıp “nasılsın?” “seni özledim” diyip atıp kırıyormuşsun telefonu Dualar okuyorsun Duydum ki evlilik sana cehennem olmuş Seni hiç mutlu etmemiş Bir de mesajın geldi dün gece sabaha karşı fark ettim Nasıl olsa kimse aramıyor diye almıyorum telefonu yanıma Ara/da bir bakıyorum Aklıma düşmüştün, tan vaktinde batkımda gördüm “Nasılsın, ne yapıyorsun, mutlu musun?” demişsin mesajda Evet mutluyum sen gittin ama sevdam kaldı ona mutluyum Nasıl mıyım? onu sorma geç gitsin Neler mi yapıyorum Yarım bıraktığım sigaramı söndürüp söndürüp yakıyorum Kirli sakalıma aklar düşmüş tel tel sayıyorum Hani kuşum vardı o konuşmaya başladı “Babacık/anne/aşkım” diyor Ona bakıp sabaha kadar onu dinliyorum Yarım kalan sigarımı yakıp Nefes nefes özlemini çözüyorum içimde Birde neden olduğunu bilmediğim sorunları çözüyorum Beynimden geçirmeden Aklıma getirmeden Hani “nasılsın” demişsin ya Nasıl mıyım? Yaşıyorum seni yaşata bilmek için Ağlıyorum sevdam kurumasın diye İçimdeki yangın soğusun diye Özlüyor Ve hala seviyorum |
[B][COLOR=darkorange]Günlerdir sınırında yaşıyoruz aşkın[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Günlerdir uçurumunda[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Bu kaçıncı atışım kendimi[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Kollarından yalnızlığa[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Bu kaçıncı dargınlık[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Bu kaçıncı barışma[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Belli ki[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Sensizliğe sürgün artık bu gözler[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Sensizliğe sürgün bu dudaklar bu eller[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Şimdi yorgun bir çınar gibi kalbim[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Artık sana değil[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Sensizliğe yaslanacağım [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Hoşçakal güzçiçeğim hoşçakal[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Seni artık[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Gözyaşlarınla ıslanmış[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Yastıklara bırakacağım[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]Oysa yıllarca[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]Yemyeşil bir orman köyünde sakladım gözlerini[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]Dağ başlarında çoban ateşleri yaktım üşümesin diye[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]Ellerine kör gecelerin karanlığında sarıldım[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]Ve haykırdım[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]En dipsiz kuyulara adını[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]Ezberlettim seni kutlara-kuşlara[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]Sense beni sokaklara vurdun[/COLOR][/B] [B][COLOR=yellowgreen]Ve en zehir şarkılara[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Bilirsin[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Rüzgara bıçak[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Yağmura ateş[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Buluta kurşun işlemez[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Sen de öylesine vurdun ki beni[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Artık bana[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Hiçbir acı kar etmez[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Neylersin[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Önce melekler terk etti bizi[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Sonra masmavi düşler[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Öpüşler, gülüşler, çiçekler[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Büyüsü kalmadı artık kavuşmaların[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Bundan böyle[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Bizi her köşede[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Bambaşka bir cehennem bekler[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Sen de bundan böyle[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]İçi boş şarkılarla avut kendini[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]En ucuz aşklarla yıka kirli ruhunu[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Açılırsın[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Taşlar yosuna sarılır bilirsin[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Sarmaşık duvarlara[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Geceler karanlığa[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Sende yalnızlığına sarılırsın[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Ve kadınsın[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Ağlayabilirsin gönlünce[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Gözyaşların pınarlar misali çağlar[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Ama unutma ki erkeğim ben[/COLOR][/B] [B][COLOR=indigo][U]Ve erkekler hep yalnız ağlar[/U][/COLOR][/B] [B][COLOR=indigo]__________________[/COLOR][/B] [B][COLOR=indigo][IMG]http://www.hizliresim.com/2008/11/14/6866.jpg[/IMG][/COLOR][/B] |
-->: sensizlik fakültesi
[B]Yüreğine sağlık.
Pek çoğunda kendimi görmem mümkün maalesef.:)[/B] |
Cevap: -->: sensizlik fakültesi
[quote=Yiğiter;332828][B]Yüreğine sağlık.[/B]
[B]Pek çoğunda kendimi görmem mümkün maalesef.:)[/B][/quote] [B][COLOR=darkorange][/COLOR][/B] [B][COLOR="DarkOrange"]erkekler yanlız mı ağlarlar?............[/COLOR][/B] |
--->: sensizlik fakültesi
Ahmet Selçuk İlkan
__________________ Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür, O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür... Erkekler yanlız gözlerinden yaş ağlamaz......Gece olur Yüreğinden kan ağlar............... |
Umrumda Değilsin
Senin için uğraştım kalmadı ki el, ayak Geldi bana yâr oldu senin gibi bir salak Sana hergün güzel bir dayak atmalı dayak Binlercesi kapımda umurumda değilsin O küçücük beyninle sakın benle oynama Eh! Sıkıyorsa sen gel onu bunu yollama Ulan nesin kimsin ki dünkü çocuk, ******* Binlercesi kapımda umurumda değilsin Bir bakışım yeterli yakarım tüm canları Unutamaz hiçbir kız benle geçen anları Gülüşlerim yakıyor kavurur sol yanları Binlercesi kapımda umurumda değilsin Diyorsun ki sen bana yendim seni kabul et Yakarım kızım seni ne deri kalır ne et Ama acıdım sana artık yat kalk dua et Binlercesi kapımda umurumda değilsin |
BÖYLE SEVDİM İŞTE
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil, yüreğimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüreğime. Bir başka yerde olamazdın zaten. Sen, benim en değerli yerimde, yüreğimde olmalıydın, orada kalmalıydın. çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek, ilk kez bukadar kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk değildin artık. Bu yüzden ne ağırlama faslı vardı, ne de uğurlama. O yüreğin gerçek sahibiydin. Şimdi sonbahar, kışa giriyoruz ya... Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı zayıf kaldı, senin renklerin karşısında. Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelya idin pembeliğinle. Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayı sevdim seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim. Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da... Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık. En kızgın, en tahammülsüz olduğum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana. İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı, güldüm. Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek olduğunu, nasıl güzel bir şey olduğunu anladım seninle... Her şeye rağmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacağım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttuğunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim, kül ederdim. Sana ulaştığımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin. Sevdim ve hayrandım da... Her halin çekti beni. Duruşunu, uyumanı, gülmeni, kızmanı, şaşkınlığını, saflığını, kurnazlığını, çocukluğunu, olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını, kaprislerini, sitemlerini, korkularını sevdim. Seni ve o doyumsuz sevdanı, uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çoğu zaman. Sığmadın cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı. Seni severken yorulmadım. çünkü sen yaşam kaynağıydın. Her gün yenilendim. Seninle çoğaldım, büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliğin ta kendisiydin. Sevdim işte ötesi yok... |
BELKİ O ZAMAN UNUTURUM SENİ
Güneş ne zaman dünyaya küserse, Gece ne zaman gündüz olmazsa, Dünyayı güneş değilde,ay aydınlatırsa, Belki o zaman unuturum seni. Yıldızlar birgün parıldamayı bırakırsa, Dün ne zaman,bugüne alınırsa, Kavuşalım diye ettiğim dualar kabul olmazsa, Belki o zaman unuturum seni. En sonunda kalbim atmayı bırakırsa, Dünyada birgün adalet sağlanırsa, Seni benim kadar seveni bulursan eğer, Belki o zaman unuturum seni. Gözyaşlarım bir başkası için akarsa, Ay doğupta bir daha batmazsa, Çöle bir gün kar yağarsa, Belki o zaman unuturun seni. Seni ne zaman düşünmeyi bırakırsam, Aklıma senden başkasını koyarsam, Seni değilde bir başkasını yanımda bulundurursam, Belki ozaman unuturum seni. Seni ne zaman kalbimden silersem, Senden ayrıldığıma birgün sevinirsem, Eğer sende beni terkedip gidersen, İşte o zaman unuturum seni. Seni gördüğümde heyecanlanmazsam, Yanına geldiğimde,gözlerine değilde yere bakarsam, Seninle vedalaşmadan ayrılıyorsam, İşte ozaman UNUTMUŞUMDUR SENİ. |
vefasız
gittin işte yüreğim yangın yeri içim öyle acıyor ki öyle bitmiş haldeyimki gittin işte birde sen gittin herkes gibi sen vardın canımdın benim ama; anlamadın nasıl sevdiğimi anlamadın unutmamam lazım seni bu kalbin seni unutması lazım daralıyorum o gözlerini görüyorum yar ezip gittin beni bu aşk böyle olmamalıydı hani sözlerimiz yeminlerimiz vardı ya neredesin şimdi neden gittin neden neden yapamam sensiz bu aşk bedenime öyle işlemiş ki ne yapsam çıkmıyorsun şu yüreğimden ah bir gelsen uğruna ölmez miyim vermezmiyim bu canımı şimdi halim perişan yokluğun her yeri sardı sanki sanki durdu bu dünya kahretsin unutmaya çalışırken o hayalin çıkıyor karşıma bitti. dimi bitti... karşına geçip haykıra haykıra ağlamak istiyorum içip içip unutmak istiyorum seni yada bu şehirden gitmek istiyorum kokunu duymadığım bir yere sesinin kulaklarımda çınlamadığı bir yere hayalinin dolaşmadığı bir yere sen beni bitirdin bu aşkı değil ellerinle öldürdün o kadar masundu ki içimde yaşadığım aşk ama haketmemişsin şimdi kimler tutacak o ellerini kim sarılacak sana zoruma gidiyor birtanem belki yasaktı bu aşk evet ama bitmemeliydi dayanılmaz bir acı deli gibib severken yoksun yanımda ruhum acı çekiyor çıldırıyorum yalvarıyorum unutayım diye seni ama işşte kahretsin aldandım hesabı vermedengittin işte ne yazık ki ağlayan yine ben oldum sen ise hala aynısın VEFASIZ İNSAFSIZ VE KÖR... |
[CENTER][B]Sensizlik fakültesi...[/B]
Girmek için ne sınav gerekli, ne lise diploması, ne de ikamet belgesi.. Tek bir şartı var bu fakültenin, SENsizliğin ertesi.. Gittiği an başlıyor ve nefes aldığın sürece devam ediyor. İlk günleri çok zordur. Hani hiç ingilizce bilmiyorsundur da, tüm dersler ingilizcedir ya.. Öyle bir şey işte. Bu fakülteye girene çok rastladım da, mezun olana hiç rastlamadım daha yaşamım boyunca. Dünyanın en büyük yüz ölçümüne sahip, en büyük fakültesi. Adresi belli değil... Belki de evrenin her yeri.. Derslere devam mecburiyetin yok, ama mecbur kalırsın tüm dersleri görmeye. Bir kaç ders sonra seçmeli ders diye seçmeli aşkları seçersin.. En zor ders ilk girdiğindedir. Üstelik de gece dersi.. "Ilk sensiz geceler" yani.. Uyuyamazsın, uyuduğunda ansızın uyanıp sabahı sabah edersin, yarın asılacağını bilen bir mahkum misali.. Duşta, yemekte, otobüste, yolda, evde, işte, cafede, kalabalıkta, yalnız kaldığında, uyurken, içerken, ibadet ederken.. Her saniye devam eder dersler.. Ve bir kez kayıt olmuşsundur.. Ne kaydını dondurabilirsin, ne de bırakıp gidebilirsin.. Kaçmayı denersin bir süre.. Belki kısa bir tatile, belki hiç bilmediğin bir şehre, belki de bildiğin bir şehrin en ücra köşesinde bir yere hapsedersin kendini.. Başaramazsın.. Rektör de, profesör de, öğrenci de sensin.. Yoklama yaparsın bazen.. Yalnizlik.. Burada hocam.. Aferin, bak en azimli sen çıktın.. İlk andan beri devamsızlığın hiç olmadı.. Zamanla azalır, hafifler acılar.. Her gece "unuttum" diye bağırırsın öfkeyle karışık.. "Yeter, yeter" diye yankılanır sesin sessizlikte.. Bazen günlerce hiç aklına gelmez.. Tam "Tamam, mezun oldum" dersin.. Bir şiir, bir şarkı, bir roman, bir mekan hatırlatır seni.. Anlarsın devam ediyor dersler, yer "Sensizlik fakültesi".. Düşünürsün zamanla bilinçlendikçe.. İlk bir kaç ay ümidin vardır, arayacak diye.. Telefon çalar.. "Buyrun, sensizlik fakültesi" diye açmak istersin sessizce.. Ama arayan hep sensizliktir.. Dönecek dersin, gelecek ve vereceğim bitirme tezimi, mezun olacağım bir gün.. Ve bu hayallerle ana dersleri görmeye başlarsın.. 1-Gurur 2-Dönse bile eskisi gibi olur muyuz? 3-Intikam 4-Neden girdim bu fakülteye Dersler uzar, geceler daha da uzar.. Anlamaya çalıştıkların, anlamlandırmaya çalıştıkların, unuttum sanıp ertelediğin gerçekler, anlamsız gerekçeler, uykusuz geceler.. Bir gece bir bakmışsın, her gece derslerde bir ben, bir ben ve bir ben daha.. Tartışmaların başlar.. Bir kızarsın, bir gülersin, bir ağlarsın karşılıklı.. Bilirsin yalnız olduğunu.. Yine de daha bir koyulaşır sohbetleriniz.. Ve nihayet ilk sınavın.. "Bir sizofren olarak yasamayi nasil sürdürebilirim?" Öyle ya.. Bir ben, yalnız kalabalıklarda.. Öyle bir ben, sendeki beni kurtarmaya çabalamakta.. Bir ben, sen sandığı vücutlarda.. Dedim ya, mezun olanı görmedim.. Zaten mezun olunacak bir fakülte de değil.. Tek bildiğim, bu okulun öğrencisinin çok olduğu.. Sakın bu fakülteyi merak etmeyin.. Bir gün olur da girerseniz, çekip gitmeyi de boşuna denemeyin... -alıntı-[/CENTER] |
Sen İmzayı Atarken
Cevapsız sorular var, nikahına gelirken Hayat gönlümde soldu sen imzayı atarken Kalbimi mabet yapıp seni orda beslerken Mabetlerim yıkıldı sen imayı atarken Davetiye elimde titreyerek baktım da Mecnun gibi aşkımı şu gönlüme taktım da Gelinlikle görünce yüreğimi yaktım da Şu yüreğim burkuldu sen imzayı atarken İnanmadın sen bana güvenmedin sözüme İki damla yaş düştü dertten çökmüş yüzüme Evet derken sevgilim neden baktın gözüme Gözlerim sende kaldı sen imzayı atarken Dedin ya “arkadaşım” kavruldu şu sol yanım Gözlerime baktıkça nasıl da yandı canım Şu sözlere geç kaldım “canözüm çok pişmanım” Sanki dilim tutuldu sen imzayı atarken Herkes mutlu mesutken ben sessizce ağladım Kendimi nasıl tuttum gözlerimi bağladım Hayat çekilmez artık yüreğimi dağladım Dar ağacı kuruldu sen imzayı atarken Nikah hediyem olsun gözümdeki yaşlarım Yavru bir serçe gibi artık yalnız kışlarım Alnından öptü seni şu bağrımı taşlarım Göz yaşlarım sel oldu sen imzayı atarken |
Ben seni; adını bilmeden sevdim.
Ve, “ var ”lığınla gülüşünü… Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü kaşını bilmeden sevdim. Ve, “ yar ”lığa süzülüşünü. Ben seni, sesini duymadan sevdim… Ve duymadan nefesini. Ben seni adını bilmeden sevdim… Ama; sevdim!.. Üşüyüşünü sevdim… Üşüyüşünü sevdim onüçüncü ayın ilk günü; “Gel, ısıt” deyişini!.. Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi… Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim… Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim. Bir de; “Gel, ışıt” deyişini!.. Ben seni, adını bilmeden sevdim. İhtiyacım… Cevabım… İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam… Gökkuşağım, ışığım… Kuş kanadım, pembe rüyam, çiy tanem… Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem… …Sevdim işte! Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim… Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı! Ben seni, gözünü kaşını bilmeden sevdim. Ben seni, sesini duymadan sevdim. Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni… …seni sevdim. Seni sevdim. İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle… Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım. …Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına… Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk?.. Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim!.. Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden… Yüzünü bilmeden, sesini bilmeden… …seni bilmeden sevdim. Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler… Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve, ben; seni adını bilmeden sevdim...!!! |
[B][COLOR="DarkOrange"]hayat ...
ZİYADE OLSUN Kaçıncı yanılışım bu ! Bir tekneye atlayıp da denizin , o en erişilmezin ortasında kaçıncı yalnız bırakılışım ! Gücüm yok Taakatim yok alıp da elime kürekleri çekecek Çekip de kürekleri geri dönecek ! Böyle biçare , böyle yalnız , böyle ıssız ..... Kaldım daha önce de evet ve ama bu hani tamda tamam derken bir kere daha işte ! Heveslerim , umutlarım , tüm mutluluklarım alındı yine ellerimden Çalan kim ! Kapıp kaçan kim Koşsanıza peşinden , yakalasanıza ! Kaybettim ruhumu , hükümsüzdür yazdım yüreğime kalın puntolarla , görüdünüz mü.. Düşününce şimdi nasıl da zor geliyor , hayat boyu süreceğini bildiğim o mahkeme kapısından girmek içeri Hakkımı aramaya kalkmak hiç bitmeyecek bir kitabın ön sözü olarak kalmak olacak , biliyorum ! Önsöz okunacak , sırası geçecek ama kitap hiç bitmeyecek ! Biliyorum Yaşadım çünkü ! O giriş paragrafındaki en afilli cümle oldum daha öncede Anlayarak okumak , okuduğunu anlamak öğretildi bana , girdiğim bütün türkçe derslerinde Ahhh çocukluğum Ahhh kanayan dizlerim Fasülyedenmiş verdiğin acı , yüreğim kanıyor artık , Bilir misiniz acısını Hepiniz mi kaçırdınız dersleri söyleyin ! Hep birlikte mi kaçtınız okuldan anlatın ! Nerdeydi aklım Kocaman bir sınıfın içinde , kahverengi bir sıranın üstünde , dev gibi bir yalnızlıkla oturuyorken kimdi gözlerimi kapatan , görmeyeyim diye daha en başından en sonunu ! Toplayıp da gücümü atabilseydim üstümdeki o karabasanı , görebilirdim şimdiki bu eşsiz yalnızlık senfonisinin ilk parçalarının yapa boza nasıl bitirmeye başlandığını taa o zamanlar Uzun cümlelerden sıkıldım ! İçerimdeki sızıyı kalabalık kelimeler eylemleriyle çoğaltmaktan yoruldum ! İçinden çıkamadığım bu kuyudan , çıkmak için güç aldığım her elin terkinden usandım ! Demiş ya kim dediyse işte ; -Herkes Hakettiğini Yaşar- Ağzımın payını aldım Hakkımı da Mavi ütopyalarım iç ceplerimde .... Ben çekiliyorum.. Hayat.. Ziyade olsun sana !!!!!! ALINTI...[/COLOR][/B] |
[COLOR="DarkOrange"][B][I]Varlığını hiç istemediğim bir aşktın yüreğimde...
Geceler her seferinde seni unutturmaya gebe... Sabahlar ise unutmaya gebe o gecelere inat tüm güzelliğinle seni hatırlatır her seferinde... Bense sabaha inat her gece unutuyor,geceye inat her sabah yeniden aşık oluyorum sana... Her çiçek ayrı ayrı bütün masumluğuyla,bütün saflığıyla ve bütün güzelliğiyle seni yaşatır yüreğimde. Hani demiştin ya; ''Her çiçek ayrı ayrı masumdur,ayrı ayrı saf ve tek tek güzeldir,tıpkı senin gibi.''diye. Ben sana en güzel masumiyetimi,en derin saflığımı ve en güzelimi sundum,bütün çirkinliklerimden arındırılmışımı. Ben sana bütün varlığımı,bütün benliğimi ve tek geleceğimi sundum. Ben sana senle dolu,her anı senle biçilmiş bir beni sundum. Sense geçmişinden getirdiğin bütün intikamını benden alırcasına önce,önce güldün yüzüme. Belki mutlu ettin önce ama,öyle bir bıraktın ki beni... Öyle bir sensiz bıraktın ki... Hani rüzgarın dallarda ürkekçe sallanan yaprakları hiç acımadan attığı gibi...İşte tıpıkı onun gibi fırlatıp attın beni... Bense tüm yokluğunda hiç yıkılmadan,yeni bir umutla kalktım ayağa,yeni bir özlemle... Ben hiç nefret etmedim gecemi gündüzümü çalan senden... Hiç bıkmadım beni hayata küstürenden... Hiç lanet okumadım uykularımı esir alan sana... Hele,hele rüyalarımı çalana öyle bir özlem duydum ki..... Ben seni hep sevdim,sevdim... Ben çok mu sevdim seni sevmeyi sanki, Özlem mi duydum bu aşka,bu hasrete,bu kahrolası sensizliğe... Ama sevdim,sadece sevdim... Yalnızca,seni sevdiğim için,sana şu kocaman dünyada bu küçücük yüreği layık gördüğüm için ÖZÜRDİLERİM BİTANEM... [/I][/B][/COLOR] |
Sen bende hükümdesin
Ben hükümsüz esirinim Gülüşünde adım, Küsüşünde acım var. Gah Sonbaharında yaprak yaprak dökülmekteyim Gah Baharında çiçek misali açmaktayım Tek dileğim var sevgilim Her sabaha seninle başlayayım... |
bu şehre yazıyorum bıkmadan; köşebaşlarına, çıkmazlarına, minarelerine ve kubbelerine... bir de insanlarına; ki hayırsız kaç baş taşımaktadır omuzlarında, nereye bile götürdüklerini bilmeden... eziyor yalan yok; yalan ve yok sayıyor umursamadan... mezar taşlarına bakınca eyübün tepesinden, en çok yalnızları düşündüm, en kalabalık olduğum anda... sokaklarım karıştı sonra birbirine, çıkmazlarına çıkmazlar ekledi... kendimi buldum dediğim yerde en çok kendimi kaybetmişim oysa... kubbelerini başıma bir taç gibi çektiğim anda; en çok yıldızlar düştü peşime...
bu şehri düşünüyorum durmadan / ve duraksız iklimleri soluyorum. bu şehrin minarelerini yazıyorum, gökkubbesini çekip başımın üstüne, yıldızlara semah duruyorum. eyübün tepesinde yıkılmaz bir baş, yalnızlık abidesiyim gibi tıpkı. yani istanbul'da en kalabalık halimle mezar taşlarına selam dururken, yok sayıyorum hayatı umursamadan... istanbul'a benziyorum galiba ve gitgide karışıyor sokaklarım birbirine. günbatımında batıyor günlerim ve hiç doğmuyor. seni düşünürken istanbul; diyorum ya; karıştı sokaklarım birbirine ve en çok yıldızlar düştü peşime... korktum, üşüdüm; yıldızları görünce çocuk oldum sandım, yani fi tarihte bir gün, büyüme hayalleri kurardım. şimdi ise; utanıyorum çocukluk düşlerimden... sahi; insan neden ölürdü?... yaşamak için mi?... bilir miydi neden öldüğünü ya da ölürken bilir miydi, neden ölündüğünü...neydi son nefesin ilk nefesten farkı; bilir miydi hiç?... soru sormaya vakit yok belki de, heyhat ki; vakit amansız, umarsız bir hızla ilerlemekte... soruların cevapları, cevapların sorularını aradığı bu başdöndüren alamet içinde, alfabenin bütün harfleri kadar yalnız, bir elif kadar başı dikiz... sorular ve cevaplar arasında, arasında herşeyin ve bir şeyin içindeki her şeyle müsemma; ne kadar girift gelip gitmekte nefesleriniz... sanıyorum ki her yerde varsınız, gölgelerinizden biliyorum sonra: ama gölgeleriniz gidiyor, siz kalmıyorsunuz geride... ve siz gidiyorsunuz; gözlerim takılıyor gölgelerinize... ölmek için yaşadım, yalan yok ve yalan yok ki belki de, doğru olan bir şey yok. bu sokaklar gibi karışık; her şey, nasıl da birbirine muhteşem zıtlıkta ve bir o kadar eş olmakta. sorular soruyorum cevabını arayan cevaplar veriyorum insanlara. yani size; omuzları üzerindeki baş, ayakları üzerindeki beden, bedenler altındaki ayaklar; sahi nereye gidersiniz; nereden geldiğinizi bile bilmeden... her şeyin içinde muamma bir yokluk. yani yok olduğunu bilmediğin bir şeyin içinde yok olmak ki ne acı. cevaplar her şeyin içinde, sorular her bir cevabın içinde. doğurdukça, birbirini doğuran karanlık iklimlerde; ey insanlık siz gidiyorsunuz, gölgeniz bile kalmıyor geride... /// üç nokta: (s)övgü... avucumda kaldı yaşamak... bir el falı gibi tıpkı ama fallarda çıkmayan; her şeyi yaşamak gibi ama her şeyi yaşamış saymamak gibi bir yanı da yok değil... üç aşağı beş yukarı varsaydım sadece... hani nefes almak gibi ama yine de bununla tanımlanamayan bir şeyler gibi... yaşamak diyorum; üç nokta'nın ilerisinde... yaşamak dediğin; ne çok şeyle anlatılır çocuklaktan başlayan, ilk aşkını anlata anlata bitiremeyen ve son aşkını dilinden hiç düşürmeyen... mesela / ve galiba; en sevdiğim yemeği, merhaba ve hoşçakal demeyi, seni seviyorum demeyi ve seni seviyorum demeyi özleyeceğimi... hatta; insanın kendisini dahi özleyeceği aklına gelir miydi... diyorum ya; yaşamak avucumda ve dilimde kaldı... en çok kendime söyledim; "sen ölecek adam değildin" / ve, yeter miydi yaşamak; bunca nefesi aldıktan sonra... ama doymadan kalkmalı sofradan. yaşamak dediğin; biraz da tadı damağında kalmalı... eyvallah!... |
Biliyorum kızgınsın, kırgınsın
Söylemek istemediğin sözler dilinin ucunda. Hani biraz tutmayıp, bıraksan kendini, hepsini yüzüme vuracaksın. Zor duruyorsun kibarlığından. Ya da doğru kelimeleri arıyorsun hala. Yok… Boşuna arama. Sevginin arkasında bıraktığın her gece kaybolmuş sayılır. Derin bir kuyuda şimdi onlar, ulaşılmaz, karanlık, dipsiz. Bırak orda kalsınlar. Onlar çirkin, dokunsan elini, dilini yakarlar. Canını acıtırlar. Benim de… Yüzünden, gözlerinden, dudaklarının titremesinden, Bilmediğin bir melodiyi ıslığa dökme çabandan anlıyorum işte; Kızgınsın. Senin olmayanları bırak, bana kendi kelimelerinle ulaş… Haydi söyle! Bağır, çağır, yüzüme haykır ama kızgınlığını yüreğinde saklama ne olur. Gözlerini kaçırma benden, büyütme. Her şeyi hemen şimdi söyle. Affedeceksen şimdi affet beni Zaman yok… |
[B][COLOR="DarkOrange"][INDENT]Düğümlendim.. [/INDENT]
Her bir düğümü tek tek çözmeye çalıştıkça ellerimle yeni düğümler oluşuyor adeta..! hiç çözülmeyecekmişçesine.. [INDENT]Bu kez her şey daha zor... [/INDENT] Aslında zor olan ne sensin ne de hayat. Zor olan benim bana.. [INDENT][COLOR="DarkOrchid"][B]Artık zor geliyorum kendime.. Yoruldum... [/B][/COLOR][/INDENT] Bir daha düşersem kalkamayacağım ayağa hissediyorum. Belki uzatacaksın elini ama bu ez ben tutamayacağım biliyorum... Gözümün bebeğinde yüreğimin en saklı yerindesin sen. Kimselere göstermiyorum seni hatta bazen kendimden bile gizliyorum. [INDENT][INDENT]Varsın aklım sensiz bilsin yüreğimi... [/INDENT][/INDENT] Yokluğun içimi acıtıyor. Buna rağmen kal istiyorum içimde bir yerlerde.. Sanki seni çıkarıp atarsam tamamen kaybolacakmış gibi geliyor sana dair ne varsa.. Sana ait olan izler silinip yok olacakmış gibi senli kelimeler yazamayacakmış gibi kalemim bir daha.. [INDENT][COLOR="DarkOrchid"][B]Her tutunmaya kalktığımda sana dipsiz kuyulara çekiliyor ruhum. Çıkmaya çabalarken gücüm tükeniyor gitgide. Bir gün temelli bitecek fark ediyorum..[/B][/COLOR][/INDENT] Tüm şarkılarım tutsak olup sensizliğe çığlığa dönüşüyorlar içimde. Yüreğimle bağırıyorum sen duymuyorsun sen bilmiyorsun.. Bir zamanlar gecelerimi aydınlatan gözlerin şimdi karanlığa çağırıyorlar beni. Kapatıp gözlerimi düşlerimde buluyorum seni. Açtığımda yine gidiyorsun. Ve ben yine karanlıklara uyanıyorum. Üşüyorum... Beni üşüten ne ayazları kışın ne de yalnızlığım. Yokluğun üşütüyor beni bir yandan yakarken yüreğimi.. [INDENT][COLOR="DarkOrchid"][B]Göremezsem gözlerini hiç aydınlanmayacak günlerim.. Tutamazsam ellerini hiç ısınmayacak yüreğim... [/B][/COLOR][/INDENT] [B][COLOR="MediumTurquoise"]Ne Derler Bilirsin[/COLOR][/B] [B][COLOR="SlateGray"]insan hep kendi için iyi olanı yapmaz....[/COLOR][/B] [B][COLOR="SeaGreen"]Benim için ne kadar kötü olabilirsin ki [/COLOR][/B]..[B][COLOR="Red"]Hayat gözlerinde son bulurken iyi yanım sen kalıcaksın[/COLOR][/B] [/COLOR][/B] |
HOŞ GELDİN
Hoş geldin! Kesilmiş bir kol gibi omuz başımızdaydı boşluğun... Hoş geldin! Ayrılık uzun sürdü. Özledik. Gözledik... Hoş geldin! Biz bıraktığın gibiyiz. Ustalaştık biraz daha taşı kırmakta, dostu düşmandan ayırmakta... Hoş geldin. Yerin hazır. Hoş geldin. Dinleyip diyecek çok. Fakat uzun söze vaktimiz yok. YÜRÜYELİM..... Nazım Hikmet Not: Özür belki sizin şiirlerle uyumlu olmadı ama buraya yazamyı daha uygun buldum :rolleyes: |
Ben seni, sen doğmadan önce sevdim, sevgili!..
Kalbime sızan bir ışık gibiydi sevgin. Şimdi yoksun, şimdi uzaktan melankoli ışık sesleri geliyor... Nasıl, delice çarpıyor yüreğim... Yokluğunun kederi, nasıl da aptalca bir yaşama sevinci veriyor bana... Oysa yoksun, oysa senden bir ışıktan başka hiçbir şey yok hayat denen kalbimde... Ve senden başka bir şey yok içimde... Çünkü ben seni, sen doğmadan önce sevdim, sevgili!.. Günlerdir, ölümleşiyor sabahlarım... Günlerdir, uyumuyorum. Sabahlara dek dolaşıyorum orada burada... Kimseyle bir derdim yok, sadece iyi kalpli, okumuş, acemi bir seni sevenim ben... Kibar bir adamdan başka bir şey değilim, bu kentte... Ve sen sevgili, haksızlık yaptın bana... Haksızlık yaparak, bu şehri, kalbimdeki ışığı bir kez daha bağışladın bana. Haksızlık yaparak, bana hayatımı yeniden bağışladın... |
[B][COLOR="DarkOrange"]İnceldiği yerden kopuyor hayat.
Düşüyorum. [COLOR="DarkOrchid"][B]Düş-tüm. [/B][/COLOR] Dağınıklığımın çatlak sesleri yükseliyor göğe. Yıldızlar kendini gökyüzüne asmış. Müstear sevdalar doldurulmuş yüreklere, Şakağıma dayıyorum mavileri. Akşam yoklamış olmalı duygularımı. Bir ölü ne kadar soğuksa, bende o kadar üşüyorum. Hayatın gölgesi var birde kendisi .. Uyduruk kahkahalarımın arkasına gizlenmiştim oysa… Sobelendim! Gece el sallarken rüyalarıma. Rüzgarların çirkin sesi vuruyor yüzüme. Fırtınalar koparken alnımın çizgilerinde, Dört mevsimi bir arada yaşıyor düşüncelerim. Ve kuşlar intiharları koparıyor gözlerinde. Beynim İstanbul kadar karışık, .. Karadeniz kadar hırçın. Zaman tik tak sesleri eşliğinde ninnilerini okurken kulaklarıma, Sorgusuz gidişlerin , sualsiz kahramanlar yaratıyor.! __________________ Sevdalı ömrümün dakikası beş para etmedi [B][COLOR="DarkOrchid"]..[ödedim].. [/COLOR][/B] Geçmişten nefes alıp geçmişe nefes verdim felç oldu hislerim! [B][COLOR="DarkOrchid"]..[ödedim].. [/COLOR][/B] [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkOrange"][COLOR="DarkOrchid"][B]En acıtanı ne biliyor musun dedi biri..
[/B][/COLOR] Hani o gidişlerin var ya... sessizce... suskun .. Kırılan sen olduğun halde... kendisiymiş gibi... hani o arkasına dahi bakmadan gidişleri.. Hani senin "o an" "oracıkta" "ancak" arkasından baka kaldığın... anın durması için yalvardığın, tutup ucundan geri çevirmeye çalıştığın an varya, hani yapabilsen o merdiveni, hani yapabilsen o kapıyı, hani yapabilsen o sokağı tutup ucundan geri çevirmeye canını bile verebileceğin o an.. O işte...[COLOR="DarkOrchid"][B]en acıtanı o..[/B][/COLOR] Hani o tıpkı elinden düşen en sevdiğin, hani o tıpkı tutamadığı gibi... hani o tıpkı tüm gidenlerde yaşadığı gibi... hani o bir ince sızı varya içe akan... işte...tam öyle incecik... yırtarak kayan... düşen kanatan... acıtan.. tutamadığın... parçalanan... tuzla buz olan... zamana savrulan... zamanda akıp giden... hani o zamanla çatıştığın ama zaman içinde yok olmayan herkesin inandığı o kocaman ... "zaman her şeyin ilacıdır" yalanı ... bunun bir yalan olduğunu tekrardan hatırladığın an... ve kendini kandırmaya başladığın an ... istemeye istemeye inanmaya başladığın an.. O işte...[COLOR="DarkOrchid"][B]en acıtanı o..[/B][/COLOR] Ama senin orda oldugunu hep bildiğin .. Ama senin hep hissettiğin.. Ama bir dahası olmayan.. Ama zaten hiç senin olmayan.. Ama senin hep bildiğin.. Ama senin hep hissettiğin.. Ama bir daha sana geri gelmeyecek olan.. Ama buna rağmen Gelmeyeceğini bile bile senin beklediğin.. O işte...[B][COLOR="DarkOrchid"]en acıtanı o..[/COLOR][/B] Sonra o kocaman kocaman, akıp gitmek bilmeyen zaman.. O durduramadığın an' ın karmaşası tezatlığı.. Kördüğüm oluşu.. O "acabalarla" , "keşkelerle" dolu soruların .. İçindeki kısır döngülerin.. Ve o an .. Hiç bir şey yapamamanın çaresizliği.. O işte...[B][COLOR="DarkOrchid"]en acıtanı o..[/COLOR][/B] Belki de sadece çaresizliğin... Çaresizliğim...lütfen beni artık acıtma...! [COLOR="DarkOrchid"][B]ACD 12....[/B][/COLOR] [/COLOR][/B] |
SENSİZLİK COK ACI
Sensizlik öğle acı veriyor ki bana Dalıp dalıp gidiyorum bak uzaklara Kalbim derinden sızlıyor ağrıyor işte Küsüyorum işte ben bu yalnızlığıma Perişan olsam da yaşadığım bu hayatta Mutlu olacağım belki öbür dünyada Senden önce yaşamadım ki ben sevdayı Sen öğrettin bana sevmeyi ve de aşkı Bense kıymetini bilemedim belki de Bilmelisin sen varsın sadece hayatımda Sensizlikten ötesi nedir ki zaten bana Ben bir kere sevdim bunu anlasana Başkasına nasıl veririm kalbimi bir daha. Onun sadece sende olduğunu anlasana Beni sevecek bir başkası olamaz hayatımda Sensizlik çok acı veriyor inan ki bana. Bir kez daha benim yanımda olsana. Gönderen: Meryem BURMA |
[B][COLOR="DarkOrange"]En fazla içimde ölürsün
Yanağında yanar avucum Avucumda imlası bozuk bir şiir kalır Gözlerinin namlusu döner, yakar kirpiklerimi Kulağımda bir tepenin rüzgârı uğuldar Gırtlağıma kadar aşka batarım Yeteri yok. Eksiği fazla. Neyin kaldı eksilenlerden arta İçeri doğru kapanan bir kapıydın Saçlarından geçtim önce Ve kendimden öylece Neyim yoksa var bildim [B][COLOR="Black"]Eğildim Eksildim Eridim Bir seni bitirmedim [/COLOR][/B] Hangi rüzgarlara sattın da saçlarını Uğultusuna tutunamadın Ömürden nefes çalarak ne kadar yaşarsa insan Öyle yaşadım gözlerini Tenimde itiş kakış Cebimde depremlerin Esrarlı gece ayinleri Volkanik şiirler Usul usul giymedim mi sözlerini Yalnızlığın tiradını kapamadım mı her sefer Sensizlik seni anlattı en çok [B][COLOR="Black"]Vazgeçmeler vazgeçmekten vazgeçti [/COLOR][/B]Söyle saçlarında öldüğümBir geri gidiş kaç günde gelirdi? En fazla içimde ölürsün Cesedini sürüklerim gittiğim her yere Tenimin yırtıldığı yerden mi girdin içeri Açar gibi yaparak açık bir kapıyı Beni ikiye böldün [B][COLOR="Black"]Hadi içimi kendine aldın da Beni nerde bıraktın [/COLOR][/B]Hangisini seçerdin benim için Ve hangisinden vazgeçerdin kendin için Ben yarama çoktan sen bastım Yaşım kadar gencim Adın çabuk diye geçti Ardında aç köpekleri bırakarak Ezberimden geçtim. Hızla biten aşk şarkılarından geçtim Senden bir şey eksiltmeden sana çok şey bırakmaktı aşk Bildim Biz dalkavuk bir aydınlığın yerine Onurlu bir karanlığı seçtik Ve bir öyküden ağlarcasına geçtik Cesurduk çünküKendimizi kendi düşlerimizden kovacak kadar Ömrüne yüz çevirmiş iki masalcıyız [B][COLOR="Black"]Gerisi hiçlik Gerisi yokluk [/COLOR][/B] Sensizliğin anlattığı ne vardı senden başka Bir hayatın tüm yanılgılarını Saçlarında çözdüm Şimdi beni hangi yanımdan susacaksın Sessizlikte bir dildir Çoğul susulur Pusulur Şimdi beni hangi yanımdan kusacaksın Yıkık şehrimin izbesi!... [B][COLOR="Black"]En fazla içimde ölürsün[/COLOR][/B] [B][COLOR="Black"]En çokGözlerime gömülürsün[/COLOR][/B]. Gözlerimi kaparım Vasiyetimi yazarım.. [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkOrange"][B][COLOR="DarkOrchid"]Yağmur Yağıyordu,
[/COLOR][/B]Ve Sen yine içime düştün, Ahh Sevgili, Yağmurlar neden hatırlatıyordu Seni? Gerçi her şey hatırlatıyordu ya, Yağmurların ne suçu var? [B][COLOR="DarkOrchid"]Yağmur yağıyor ve Ben Seni özledim[/COLOR][/B] Ruhum geçmişte mi kaldı ne? Çırpınıyor, Silinmiyor işte tek hamlede. Ruhum sanki kaldı Sende, Yapamıyor bu gönül, Büyük Savaşlar versede, Atamıyor bu gönül. Çığlık çığlığa bağırsamda Kimse duymuyor... Yine [B][COLOR="DarkOrchid"]yağmur [/COLOR][/B]yağıyor, Yüreğime de .. Ardından yine gözlerim ağlıyor, Sonra yüreğim ağlıyor.. Ve ruhum da.. Sana yalnızca gözlerim değil, Bedenim de ağlıyor, Sözlerim de.. Ben sevmiyorum yağmuru, [B][COLOR="DarkOrchid"]Yağmur yağınca ağlıyorum,[/COLOR][/B] Bir tek Seninle seviyorum yağmuru , Bir tek Seninle olan yağmur güzel. Ağlamıyorum o zaman. Bu yalnızlık, suskunluğuma eşit olduğunda ağlıyorum Bir yalnızlığı, bir de Sensizliği yaşıyorum bu kadar sesliliğe rağmen.. Varlığındayken, Yokluğunu kabullenemiyorum, Ağlıyorum hem de avaz avaz.. Hayallerim bir özlemden mi ibaret? Hep çığlıklarım mı Ağlayacak Sensizliğime? Hep yok mu olucaksın Varlığımın sınırlarında? Benim sınırlarım, Senin yolların.. Sanki bir yolsun Sen, dışına çıkılması zor, Çıksam düşeceğim çünkü... Çıksam ağlayacağım çünkü.. Yalnızlığıma, Sensizliğime.. Sonra yine yağmur yağıcak... Ben yine mi ağlayacağım? Belki de artık satırlarıma "Sen" değil de, "Özlem" dökülecek" Belki Ben her yağmur yağdığında ağlayacağım. Şimdi de [B][COLOR="DarkOrchid"]YAĞMUR YAĞIYOR Ve Ben AĞLIYORUM!...[/COLOR][/B] [/COLOR][/B] |
Hani gökyüzü açık olacaktı bu gece
Hani görebilecektim yeryüzünde seni Önümü kesiyor kara bulutlar Amanım kırılıyor, Zamanım daralıyor Tükeniyor mu nedir umutlar. Bir damla olup da yağmur içinde Okşamak isterdim yavaşça yanaklarını Gök gürültüsüne, gecenin karanlığına inat Sererdim yüreğine aydınlığımı Üzerine yağan yağmurlar, heyhat, Şimdi sana getiriyor gözyaşlarımı! Canını acıtacak bu sözlerim biliyorum Yıldızın olarak seçmeyecektin beni Hesaba katmalıydın gelemeyeceğimi sana Gelemem, İnemem düşlerine, Avuçlarına kayamam. Beni çok uzağında, Ancak gökyüzünde görürsün. İsteme ne olur, sana kıyamam, Ben kayarsam; sen ölürsün….. Ayberk |
Nefesimsin
Sen bir çiçek değilsin ki ; sonbahar geldiğinde dal dal kuruyacaksın sen bir gün değilsin ki ; gece olunca karanlığa karışacaksın sen bir şiir değilsin ki ; son satırında sonra noktayla sonlanasın sen nesin biliyor musun? Yasadıkça seninle devam edip seninle biten içimdeki nefessin sen.. Ve biliyorsun ki ben nefessiz yaşayamam. |
Seni gördüğümde, gözlerimi yere çeviriyorum fark ettin mi?
Gözlerine bakma cesareti yok gözlerimin. Yanlış anlama, görmek istemediğimden değil seni. Özür bekleyen haklı taraf sen, günah işleyen benmişim gibi, Yakıyor gözlerin gözlerimi! Suçlu muyum? Yola çıkarken hedef belirlemez sevenler. Gaz lambası ışığında, hayal meyal de olsa aklındaki sevgili, Vücut hatlarını çizemese de milimetrik, O, artık onun için her şeydir. Etrafı çitle çevrili, Pembe panjurlu evinin çiçeğidir. Umutlu muyum? Yokluğunda acı çekiyorum diyeceğim ama Varlığın niçin daha fazla yakıyor yüreğimi? Niçin bende yangınlar varken, buz kesiyor ellerin? Niçin senden esen soğuk rüzgarlar, söndürüyor gaz lambamın ışığını? Ve kaplıyor tepeden tırnağa bedenimi Sibirya iklimi… Mutlu muyum? Suçlu muyum? Umutlu muyum? Mutlu muyum? Hayır… Ayberk 25/11/2008 |
[B][FONT=Arial][COLOR=black]Umut[/COLOR][/FONT][/B]
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=#800000][COLOR=black]Umut kalbe saplanmış Umut derde dermanmış Umuda bel bağlanmış Umutsuz zaten yanmış Umut binbir ayaklı, umut Güneşte saklı Umut edenler haklı, umut insanın hakkı Umut insanla doğar Umut yağmurdur yağar Kimi gün keder olur Kimi sevince boğar Umut binbir ayaklı, umut Güneşte saklı Umut edenler haklı, umut insanın hakkı Usanma yalanlardan Umutsuz kalanlardan Belki denize maya Umut et yarınlardan Umut binbir ayaklı, umut Güneşte saklı Umut edenler haklı, umut insanın hakkı [/COLOR] [/COLOR] |
[B][COLOR=darkorange]Yağmurlar yağmıyor mu inceden ince[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Rüzgarlar esmiyor mu serince[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Bir sigara yakıyorum efkarlanarak[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Çıkıp karşıma sen geliyorsun[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Saçların ıslanmış oluyor[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]"Gel" diyorum duymuyorsun beni bir türlü[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Seni böyle hayal meyal yaşamak çok zor[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Uzanıp tutsam diyorum incecik ellerinden[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Ellerim boşlukta kalıyor.[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Bir gün çıkıp gideceksin[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Sonra arkandan yine ince bir yağmur yağacak[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Cadde cadde,sokak sokak[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Sayıklar gibi dolaşıp seni arayacağım[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Beni bir köşe başında ağlıyor bulacaklar.[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Saklamak zor olacak,çaresiz kalacağım[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Seni sevdiğimi anlayacaklar.[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Üstüme yağmurlar yağacak[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]İnce bir dal gibi birden kopup kırılacağım[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Kaldırım taşlarında sıcaklığım kalacak[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Kahrolacağım.[/COLOR][/B] [B][COLOR="DarkOrange"]Bu şiiri yağmur yağarken yazdım Ezanlar okunuyordu minarelerden Seni düşünmeseydim yağmurlu havalarda Sokaklara çıkmayı göze almazdım. Melul mahzun dolaşmazdım akşam karanlığında Duraklarda yapayalnız kalmazdım Yağmurlar yağmıyor mu inceden ince Rüzgarlar esmiyor mu serince Bir sigara yakıyorum efkarlanarak Çıkıp karşıma sen geliyorsun Saçların ıslanmış oluyor "Gel" diyorum duymuyorsun beni bir türlü Seni böyle hayal meyal yaşamak çok zor Uzanıp tutsam diyorum incecik ellerinden Ellerim boşlukta kalıyor.![/COLOR][/B] |
Bir gün daha bitiyor,
Güneş çoktan vardı diğer yarım küreye, Karanlık başladı yavaşça. Çekildiler birer birer evlerine, sahte dünyamın sahte insanları. Soğuk ve loş şimdi şehrimin tüm mahalle ve sokakları. Ne oldu bu şehre, parklarda eser yok sevenlerden, İzleri belirginleşmiş insanların yüzlerinde, üşümüşlüğün. Eşkıya mı indi duygulara dağlardan, Amansız bir salgın mı götürdü ruhları, nedir gördüğüm? Hangi güç kelepçe vurmuş kalplere, Yaşam kördüğüm. Ben bu şehirde sevmiştim oysa, bu şehirde bulmuştum öbür yarımı. Bu şehirde severken ben, mevsim bahardı. Sevdalara düştü mü ayrılıklar, Açmazdı yapraklarını kasımpatılar, kumrular ağlardı. Sevmiyor çıkmasından en çok üzülense, sevenler değil; Papatyalardı… Ayberk |
[B][COLOR="DarkOrange"]Ömrüm..
Buz gibi soğuk bir gecede,senden kilometrelerce ötede,her hücremde hissederken seni; Geçmek bilmiyor saatler... Akrep yelkovana ulaşamazken;ki yeterince uzun geceler,ben bu karanlıkta sensiz ama hayalinle,izlerinle...dopdoluyum seninle... Aynı şehrin ışıkları almalı gözlerimizi oysa, Aynı gökyüzüne bakıp, Aynı kayan yıldıza çevirip yüzümüzü,birbirimizi dilemeliyiz oysa... Senden uzakta olmayı susuzluk bellemişken,dilim-damağım kupkuru.Kat kat giydim üstüme ne bulduysam...İlla ki üşüyorum ellerin olmadan. Soğuk iliğime kadar işliyor. Sen yoksun ya buralarda,tüm rüzgarlar yüreğime esiyor!!! "Oysa tırnağımın ucuna kadar buz tutmuş bedenim..." Belki üşümemeli bu kadar,belki ısıtmalı bu güneş az biraz.. Bakmaya alışmış,güneş bellemişken gözlerini...yapamıyorum buralarda [B][COLOR="DarkOrchid"]O yüzden... Senden uzakta yaşadığım eksiklik yüzünden, Aynı havayı solumadan seninle,içime basan kasvet yüzünden, Ve sayamadığım daha bir çok neden,içimi acıtan onca yol varken Bekle beni... En güzel gülüşümle yüzümde,tüm ayazı bırakıp yollara..Sana Geleceğim... [/COLOR][/B] Ellerimde huzur...yüzümde sevinç...gözlerimde gözLerin kalbimde sen... Bu can Bu anlam,Yaşam..Feda oLsun sana.. An ve an seni yaşarken,gözlerinde erimeyi düşünürken.. (Seninleyim ve korumasızım, yalnızım... Ne müthiş bir çelişkidir bu!) Gözlerimi kapatıyorum. Artık susma vaktidir. Sevgili(m) ! Ömrümün varı! Ey hayal! Ey Gerçeğim! SeNi SeViYorUm..!!! ÖmRüM..!! __________________ [/COLOR][/B] |
Aşk mıydı bu şimdi?
Ben mi yaşadım? Ömrü bir göz açıp kapama zamanı, Dövüp geri gelmesi kadar dalgaların limanı, Yazarı belirsiz aşk romanından kısa bir alıntı. Ben aşk mı yaşadım şimdi? Neyin hesabını kimden soruyorum, Allah aşkına Adam olamıyorum, bin kere bozuyorum tövbemi. Ya ben unutmuşum aşkın ne olduğunu ya da hiç kalmamış onurum. Her çağırdığında gidiyorum tekrar, kapısında sabahlıyorum. O, Mevlana oluyor, ben günahkar, Ağladıkça ağlıyorum. Tutsağı oldum duygularımın, Ve hiç bilmiyorum ne kadar yatarım. Suç ve ceza. Parmaklıklar arkasındayım, Parmaklıklar arkasında geçiyor hayatım… Ayberk |
[B][COLOR="DarkOrange"]ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?
Şimdi Sen Yoksun Ya .. Öyle Garip, Öyle Yetim Ki Yüreğim. Yaşamaktan Geçtim, Nefes Alamaz Oldum. Ah Bir Görebilsem Seni. Ah Bir Gözlerine Bakabilsem, Yüreğine Dokunabilsem. Elini Tutmak İstesem Çok Mu Olurum? Ya Dudaklarından Öpmek İstesem? Sarılsam Sana Şöyle Sarılmadığım Tüm Zamanlar İçin.. Acısı Dinse Sensizliğimin. Aç Kalmış Yüreğimi Doyursan Sevginle. Sahi… Sen Hiç Acıkmaz mısın?! Yok, Yok Çok Oldu Biliyorum. Şimdi Sen Yoksun Ya… Sana Dair Herkesten Sakladığım Gülüşlerim Soldu, Sadece Seninle Dolu Olan Yüreğim Kanadı. Senden Başkasını Görmeyen Gözlerim Ağladı. Sensizlik Sardı Dünyamı, Hani İçinde Sadece Senin Olduğun, Seninle Yaşadığım Dünyam. Şimdi Sen Yoksun Ya… Dünyam Yok… Ben Yok… Yok, Yok Çok Oldu Biliyorum. Hani Şöyle Bir Sesini Duyabilsem, Seviyorum Desen. Bu Bile Yeterdi Yaşamam İçin. SANIRIM GÖZLERİM AĞLIYOR YİNE! [/COLOR][/B] |
[COLOR="Pink"][B] son bir gözyaşım
bu gece yanlızım yine aglıyorum aglıyorum tutamıyorum gözlerimin umutsuzca akan yaşlarımı gece olunca çöküyor hüzün gözlerimde yine yaş kalbimde bir sızı üşüyorum sensizlige üşüyorum sevemiyorum senden başkasını hayal bile edemiyorum olmaz diyorum sessiz aksamlarda seni düşünüyorum uzatsam ellerimi bana gelirmisin bak canım yagmur yagıyor penceremde yine senin hayalin kalbimde göz yaşların aklımda sensin gittin mi şimdi sen benden Hep agladım duy sesimi diye Bagırdım yanlızlıga bana seni getirsin diye Hep özledim seni Bana geri dön diye Sen sabahladın mı beni düşünerek Sen aksamın olmamasını istedin mi Hiç hayal kurdun mu benle Sen sevmedin bu bendeki seni ben sevdim şimdi son bir umudum şimdi son bir gözyaşım şimdi son bir hayalim var avunmaya çalışıyorum... bilki seni seven birileride vardır bu riyada... [/B][/COLOR] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:07. |