![]() |
--->: Başıboş...
[CENTER][B]Leona Lewis - I will always love you[/B]
If I Should stay I would only be in your way So I'll go But I know I'll think of you every step of the way And I... Will always Love you, oohh Will always Love you You My darling you Mmm-mm Bittersweet Memories That is all I'm taking with me So good-bye Please don't cry We both know I'm not what you You need And I... Will always love you I... Will always love you You, ooh [Instrumental/Sax solo] I hope life treats you kind And I hope you have all you've dreamed of And I wish you joy and happiness But above all this I wish you love And I... Will always love you I... Will always love you [Repeat] I, I will always love You.... You Darling I love you I'll always I'll always Love You.. Oooh Ooohhh[/CENTER] |
[CENTER][B]Özcan Deniz - Annem gibi / Efkarliyim[/B]
güvenmek istedim kendime fırsatım vardı olmadı birazcık sahlansam yakıştırılmadı tatmin oldular elden birşey gelirmi kıymet bildiklerim gibi benimde bilinirmi sen haklıydın her zaman annem gibi haksızlığıda koydum bavuluma yanlızlığıda aldım yanıma teşekkür ettim her şey adına gidiyorum gidiyorum ama bitmiyorum...[/CENTER] |
[CENTER][B]Bitti diyorsun....[/B]
bitti diyorsun kocaman bir hava boşluğu oluşuyor yüreğimde birden üşüyorum çok üşüyorum garip bir dengesizlik../..yön devinimi otomatik bir yüreğim yok ki, o girsin devreye ve kurtarsın beni ne garip değil mi..? şimdiki zamanı yaşayıp, gelecek zamanı düşünürken, birdenbire geçmiş zaman kipinde takılı kalmak ve dalıp gitmek garip bir bilinmezliğe hemde çok garip türk dili edebiyatı şeklinde yaşanıyor aşklar türk dil kurumuna kendini beğendirmek ister gibi bitti diyorsun kırılıyor düşler birer birer ortalık düş kırıklığı sitesi ortalık yangın yeri nasıl toplarsın diye sorsam.. hayır../..cevaplama konuşmama hakkına sahipsin söylediklerini aleyhine delil olarak kullanabilirim istersen bir avukat tut diyeceğim ama bir avukat bile temizleyemez, çıkardığın yangının küllerini susuyorum susmak ağır gelsede bu kadar kolay işte kocaman bir yaşanmışlığı, sokaktan geçen eskiciye verir gibi, arkanı dönüp de gitmek üstüne kaç para aldın, yetti mi bir akşamlık otuzbeşliğine..? bitti diyorsun vuruyor bütün dalgalar yüreğime vuruyor umarsızlığın bütün bedenime şarkılar söylüyorum hiç durmadan şarkılar söylüyorum bir kalemde silebilenlere bitti diyorsun bu kadar kolay söylüyorsun cinsiyetsiz bir sevda bırakıyorsun şehir çöplüğüne bitti diyorsun tek bir kelimeyle kan döküyorsun.. alinti[/CENTER] |
[CENTER][B]Özcan Deniz - Nasip Değilmiş[/B]
Yangin her askin yolu sevdim gördüm gözlerin karanlik kuyu düstüm öldüm ah gönlün simdi baska yare mesken ah el cekmiyor kara sevda benden sen hangi elde sevda olup actin ben karli daglar misali yalnizim yok bir sitemim hayatta hersey kismet soldu gencligim ömrümü askla ziyan ettim agla gönlüm nasip degilmis vuslat rahat uyu yar sana hakkimi helal ettim ah gönlün simdi baska yare mesken ah el cekmiyor kara sevda benden sen hangi elde sevda olup actin ben karli daglar misali yalnizim yok bir sitemim hayatta hersey kismet soldu gencligim ömrümü askla ziyan ettim agla gönlüm nasip degilmis vuslat rahat uyu yar sana hakkimi helal ettim[/CENTER] |
[CENTER][B]Tuğba Özerk - Yıkıldı Duvarlarım[/B]
Küçücük bir söz bile söylemedin Acım vardı hiçbir şey demedin Gittin anlamsız kaldı gecelerim Önümde sorular ve alışkanlıklar Sözsöz tutulmak için verilirmiş sevgilim Vazgeçtin işte benden ve bu şehirden neyleyim Yıkıldı duvarlarım Önümde binlerce insan Aşkım bir hiç Sonu yerle yeksan Yıkıldım derin Kalbim delik deşik Ömrüm senin Nerdesin koca adam Hiçbir ben kalmadı ardında bıraktın Benden geçti artık anladım Arkamda kocaman dağlar vardı Önümde birsürü çıkmaz yollar[/CENTER] |
[CENTER][B]Sezen Aksu - Kınalı kuzum[/B]
ne yiyor, ne içiyorsun elde değil aklım sende gece çok geç yatıyorsun gel de bir demli çay iç bende olmadı akşam yemeğe yetiş bari yolunu gözlüyor perihan hanım bu ayrı ev işine alışamadım sızlıyor ince ince sol yanım a nenni nenni kınalı kuzum büyüdün de adam mı oldun yanağı pembem, dudağı kirazım gözü okyanusum iyi ki doğdun bu yürek çarpıntısı ömürlük biliyorsun büyümedin hiç gözümde bebeğim sen ne diyorsun bir dualık mesafedeyim ne zaman sıkışırsan yanındayım ha bu arada soğudu havalar aman ha üşütme yine, kurbanın olayım a nenni nenni kınalı kuzum büyüdün de adam mı oldun yanağı pembem, dudağı kirazım gözü okyanusum iyi ki doğdun benim icin en özel sarkilardan biridir, rabbim bana da nasip etsin bir bebis insallah... [IMG]http://billounette.b.i.pic.centerblog.net/d02l1dgc.jpg[/IMG][/CENTER] |
[CENTER][B]Onur San - Anladim[/B]
Sevdim seni sevmiyorsun Aska kiymet vermiyorsun Vefa nedir bilmiyorsun Cennet olsam cehennemsin Günahtan gayri nemsin Maksat ayri yürek ayri Anladim anladim bitsin Anladim benim degilsin Anladim gönlün sevinsin Olamayiz senle gayri Yolumuz ezelden ayri Anladim yarim degilsin Gülün olsam soldurursun Kulun olsam öldürürsün Yarin olsam kandirirsin Basim öne egdirirsin Beni ele güldürürsün Yol tek olsa hedef ayri Anladim anladim bitsin Anladim benim degilsin Anladim gönlün sevinsin Olamayiz senle gayri Yolumuz ezelden ayri Anladim yarim degilsin[/CENTER] |
Cevap: Başıboş...
NE KADAR COK YAZMISSIN EMEGINE SAGLIK....
|
[CENTER][B]Iyi Niyetli Hatalarim [/B]
Hatalar... Bazen can sıkan, bazen can yakan hatalar... Bazen eksilten bazense olası olumlu sonuçları nedeniyle çoğaltan hatalar... Bazen gerip kopartan, bazense gerginlikten sonraki çekimle daha da birleştiren hatalar... Bazen yıkıcı, bazense yapıcı sonuçlara yol açan hatalar... Hatalar... Bazen kötü niyetli, bazen iyi niyetli hatalar... Bazen nefret dolu, bazense sevgi dolu hatalar... Bazen kasıtlı, bazense bilmeden, istemeden yapılan hatalar... Ömrüm boyunca çok hatalar yaptım, sonuçlarından çok dersler aldım... Bazen azaldım, bazen çoğaldım, çoğalttım... Hatalarımla hayattan koptum yeri gelince, yeri gelince hatalarımla hayata tutundum... Hayatı öğrendim düşe kalka... Yıka döke... Düşmeden kalkmayı öğrenmek zor... Yıkmadan yapmayı öğrenmek zor... Yaşayarak öğreniyor insan... Hataları ve doğruları yaparak öğreniyor hayatı, ve hayata dair herşeyi... Kendini ve karşısındakileri bu hatalar ve doğrular ile tanıyor, tanıtıyor... Büyüklüğü kıstas alırsak en ağır hatalarım kendime karşı olanlar olmalıydı aslında... Normal koşullarda beni en çok yıpratanların bunlar olması gerekirdi... Ancak ben karşımdaki kişilere karşı yaptığım hatalarda yıprandım hep... Onlara zarar verme düşüncesi ile, onları kırıp üzme gerçeğiyle acı çektim... Kendimle savaştım hep, savaş oklarımın yönü hep beni buldu... Kendime olan tahammülümü en çok bu anlarda yitirdim... Hatalar... Hatalarım... Özellikle sevdiğim kişilere karşı yaptığım iyi niyetli hatalarım... Sevdiklerimi üzdüklerim... Destek olayım derken yaraladıklarım. .. Yanında durayım derken acı verip karşıma aldıklarım... İyi niyetli hatalarım... Sebepleri en başta sevgim... Sonrasında bazen iyi bazense kötü sonuçlar doğuran empati yeteneğim... Olan olmayan her türlü olasılığı zihnimde ve duygularımda yaratabilme, yaşayabilme özelliğim... Sonrasında bazen o olasılıklar arasında yanlış olanlardan birini seçme ihtimalim... Empati yeteneğim... İyi niyetli hatalarımın çıkış noktası... Bir anlığına da olsa karşımdaki gibi düşünme, hissetme çabam... Ve sonrasında olasılıklar silsilesinde savruluşum... Çok açılı düşünmeye çalışıp, her açıdan birşeyler alıp ortalamasını bulma ve bunun gerçekliğine inanma yanılgım... İyi niyetli hatalarım... Karşımdakilere ve hatta bazen 3. kişilere zarar veren hatalarım... Beni en çok kahreden hatalarım... Her defasında sarsıldığım ama sonrasında yeniden, durmadan yaptığım hatalarım... İstesem de çoğu zaman engelleyemediğ im, çünkü sevgimin getirisi olan hatalarım... Ömrüm boyunca hatalarımla, özellikle iyi niyetli hatalarımla üzüp yaraladığım herkesten özür diliyorum... Ve inanıyorum ki çoğu bu hataları niye yaptığımı biliyordur.. . Biliyorlardır ki benim sevgim bazen beni bile aşacak şekilde psikopattır.. . Biliyorlardır ki hatalarımın esas sebebi onları kendimden önce tutuşum, ve yaralasam bile kendimden korumaya çalışıyor oluşumdur... Benim sevgim anaçtır, hatta psikopattır.. . Bağlanırım ve feci sahiplenici olurum... Bağlandıkça sevgim ve empatim artar... Özellikle dostlarım ailemden biri gibi olur... Bazen böyle iyi niyetli hatalar da yaparım... Sevgi söz konusu oldu mu herşey mübah olur bende... Benim sevgimi taşımak zordur, ama taşıyabilene de her zaman açıktır... Kim mi yazmış bunu? Ben, sen,o, herhangi biri.. Hatalarıyla çoğalan, büyüyen biri.. alinti[/CENTER] |
Ömrüm boyunca hatalarımla, özellikle iyi niyetli hatalarımla üzüp yaraladığım herkesten özür diliyorum... Ve inanıyorum ki çoğu bu hataları niye yaptığımı biliyordur.. . Biliyorlardır ki benim sevgim bazen beni bile aşacak şekilde psikopattır.. . Biliyorlardır ki hatalarımın esas sebebi onları kendimden önce tutuşum, ve yaralasam bile kendimden korumaya çalışıyor oluşumdur...
|
[B]İnsan neden sevdiği insana karşı koyamaz hep onunla hep ıonla beraber olmak ister....
İster çünkü herşeyidir o hayatta vazgeçemediği herşeyini paylaşdığı o güzelim insan onun bitanesidir... Ama en kötüsü nedir biliyo musunuz severken ayrılmaktır....[/B] |
@ dark yamtar
kendimden birseyler buldugum icin bu güzel yaziyi paylasmak istedim, kusursuz degiliz hic birimiz mühim olan hata ve kusurlarimiza ragmen kabul edip birbirimizi sevebilmemiz, insaniz ne de olsa... @ yerliturkuaz severken ayrilmak cok aci olsa gerek, dilerim rabbim bana ya da sevenlere yasatmaz, bazen de böyle birseyin olmasi gerek diye düsünüyorum, herkes ayni düsünmüyor iste, kimisi tek kalemde siliyor, kimisi affediyor, bu da insanina bagli... |
[CENTER][COLOR="Blue"][B]Mavilere uyanmak[/B][/COLOR]
yedi iklim geçer, ağarıp solan güz ışıklarından yalan pencerelere doğru... uykularda olur ne olursa yangınlar, takvim ziyanları, gömülü sevdalar... iksir gibi yayılır hücrelerimin rehavetine ıslaklığın düş tüccarları ağır mesaidedir... uykularda olur ne olursa, talanlar ve beton serinliği inşaat halindeki aşkların... uykularda ölür ne ölürse, kıpırdayan su gülümseyen yel... yedi iklimin oralarda kavalını kırmış bir çobandır gökyüzü, aklında new orleans heybesinde caz! yedi iklimin bar olduğu yerdedir uykunun alkol imparatorluğu kalabalık avındadır bakışlar... uykularda olur ne olursa, bitmez efkar kırları bazı saçlarda ve ölüm gibi suskunluklar açar derin kuyularda... ve şaka gibi ve sarsak sarsak ve kımıl kımıl bir yaşamaktır MAVİLERE UYANMAK en kesif karanlıklara kafa tutan gözlerinin mavisine kuşanmak... senin kanatların var, benim köylü yüreğim... operada tezek kokusu bu şehirdeki varlığım! .. beni taşıyacak vesaitim yok bu caddeüstü sevdada ellerinden gayrı.. 'gayrı dayanamam ben bu hasrete' ya beni de yitir ya sen de git beni götürdüğün yere... türküleri sev yalan kahkahalardan uzak dur canımın suyuyla yıka ellerini.. aklımın maharetiyle giydir en mavi yerlerini... senin adın buzul mavisi! çünkü mavilerde uyur, benden sana geçen sende beni kalkındıran ne varsa! sevdiğim, açlığımın uzak ufku, her sabah; güneşten ne zaman işaret alırsan ne zaman dar gelirse soluğun böyle uzun sarılmaklara, fikrini kurcalarsa eğer açık korkular, işte o zaman mavilere, mavilere uyandır beni... Yilmaz Erdogan[/CENTER] |
Sevmek Sana yakışıyor
Aylar sonra gülüyorsun Kahkahalar atıyorsun Şaka bile yapıyorsun Sevmek sana yakışıyor İyi gördüm bugün seni Yüreğinle sevdin belli Mutlu ettin inan beni Sevmek sana yakışıyor Bayıldım bu duruşuna Mağrur,güçlü bakışınla Aşka saygı katışınla Sevmek sana yakışıyor Gönlün sanki bayram yeri Yakışıyor,yakışıyor Gülmek sana yakışıyor Sevmek sana yakışıyor |
Aşkıma ihanet edersen birgün
Ben bunu yanına bırakır mıyım Sen benim boynumu büktükten sonra Seni bu alemde yaşatırmıyım Kurşuna dizseler senin yüzünden Bir damla yaş gelmez inan gözümden Ölmeyi kafama koymuşum zaten Seni bu alemde yaşatır mıyım Bırakıp gitmeyi düşünme sakın Güneşim parlamaz gelmez sabahım Diline düşersem dostun, düşmanın Seni bu alemde yaşatır mıyım Kurşuna dizseler senin yüzünden Bir damla yaş gelmez inan gözümden Ölmeyi kafama koymuşum zaten Seni bu alemde yaşatır mıyım __________________ |
BEKLENEN
Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar? BEKLEYEN Sen, kaçan ürkek ceylânsın dağda, Ben, peşine düşmüş bir canavarım! İstersen dünyayı çağır imdada; Sen varsın dünyada, bir de ben varım! Seni korkutacak geçtiğin yollar, Arkandan gelecek hep ayak sesim. Sarıp vücudunu belirsiz kollar, Enseni yakacak ateş nefesim. Kimsesiz odanda kış geceleri, İçin ürperdiği demler beni an! De ki: Odur sarsan pencereleri, De ki: Rüzgâr değil, odur haykıran! Göğsümden havaya kattığım zehir, Solduracak bir gül gibi ömrünü, Kaçıp dolaşsan da sen, şehir şehir, Bana kalacaksın yine son günü. Ölürsün... Kapanır yollar geriye; Ben mezarla sırdaş olur, beklerim. Varılmaz hayale işaret diye, Toprağında bir taş olur, beklerim... |
[CENTER][B]Toygar Işıklı - Sardunyalar[/B]
En son sardunyalarda soldular Sen orda ben burada yüreğim yanar Bu ayrılık değil ölüm bana Ne olur ağlama kıyamam sana Bu aşk saklı içimde Sen de gitme Acılarla olmaz böyle Ayrılık niye O masum yüzünde Sessiz çığlıklar gibi her sözün Git desende kal desende yaş dolar gözüm O masum teninde yorgun Ellerinde hep hüzün Sensizlikten her nefeste Yaş dolar gözüm Dokunma yaralarıma İçimde çıkmaz yollara Yapma dudaklarınla Kalbime dokunup onu acıtma Vurma yaralarıma Kar yağmasın baharıma Yapma dudaklarınla kalbime Dokunup onu acıtma En son sardunyalar da soldular[/CENTER] |
Kapatma gözlerini;
Ki ışık vursun yüzüme! .. Kapatma gözlerini; Kesilmesin aydınlığım... Kirpiklerinin gölgesiyle oynayayım; bazen elime bazen koluma bazen de kucağıma düşürerek! .. Kapatma gözlerini; Ki korkmayayım! .. Kapatma gözlerini; Çünkü sen kapattıkça gözlerini ben gökyüzünü göremiyorum... Ve ışık dökülmüyor başıma; Korkuyorum... Ve her korktuğumda yüreğine yaslayıp kulağımı; Adımı dinliyorum!.. Parmak uçlarımın ve avuçlarımın dokunuşunu hissettin mi geçende?.. Sildim ya hani dört bir yönüme attığım çiziklerin hepsini... Şimdi ben; Zamandan da bîhaber... Bilmiyorum ne zamandır burdayım!.. Kapatma gözlerini; Karanlıkta kalmayayım!.. Kapatma gözlerini; Kesilmesin ışığım!.. |
[CENTER][B]Demet Akalin - Aldatıldım[/B]
Ne kadardır sürüyordu Başka kimler biliyordu Söyle kaç arkadaş kaç dost Arkamdan gülüyordu Demek ki ben senin için Hiç birşeyden ibaretim Hayatına girip çıkan Sıradan bir hikayeydim O kadar mı değerim yok O kadar mı kıymetim yok Ne kadar acı... Bir o kadar açık; Aldatıldım! Şimdi hangi yüzle karşımda duruyorsun Hem suçlu, hem güçlü, sabrımı zorluyorsun Utanmadan birde hesapmı soruyorsun Yıkıl karşımdan durma sen sevmeyi bilmiyorsun[/CENTER] |
Yar? Duyuyormusun? Bütün mumları yak..Ağacın altı aydınlık olsun.. Bir melodi..Damlalar ve sen... Sus konuşma.. Sadece gözlerime bak.. Konuşursam...isyan ederim.. Konuşursam...Sevdiğimi söylerim... Konuşursam...İnanki Gidemezsin.. Bavulunda boş bir köşe ayır bana.. Ne kadar güçlüyüm desem de sana, Bavuluna sığmak için küçülebilirim... Küçülecek kadar büyük sevdam.. Bir bavulda yaşayacak kadar isyanım var.. Korkuyorum... Korktuğum sadece rüzgar..Öyle sinsi ki bu gece..Hani dalsam bir ara gözlerine.. Kaybolsam..Alıp gotürecek seni.. Lanet olsun sana kalemim.. Susmuyorsun yine bu gece.. .. Ağlamak yok.. |
[CENTER][B]Unutamam[/B]
Unutmadım unutamam Kara sevdam merak etme Yaşamaksa, yaşadım lakin Canımın çoğu kaldı sende Pişman mıyım asla, güzelleştim yasla Sevmedim mi sevdim evet Senden sonra ihtirasla... Ama benim ciğerim yanar Ten oyalanır, can kanar İki gözüm, iki çeşme haberin yok İçerime içerime akar... Söz - Müzik: Sezen Aksu Seslendiren: Mustafa Ceceli Hayatimdaki en özel parcalardan biri...[/CENTER] |
[CENTER][B]Demet Akalin - Gururum[/B]
Kalk gururum bugün burdan gidelim Ne olur ona yenilmeyelim Hadi dik dur toparlan gidelim Gel gururum her zalim böyle degil Egileceksen sen gerçek aska egil Gözlerinden kurtul da gidelim Oooff teslim etme beni ona Son kelime asktan sana Artik seni sevmiyorum Kalbime dönüyorum Sevdama agliyorum Umrumda degil ki onun Ask benim sonum[/CENTER] |
Cevap: Yalnız bir Opera
[CENTER][B]Hüzünbaz…[/B]
Kalp dedigin biraz yorgun olmali böyle patavatsizca susmali bazen savasmaya hali yoksa aptali oynamali belkide bitiyorum sana bos suretimi de sevme diye tutsana ne duruyorsun hala anlamiyormusun? Gitmek iki hecedir bir kelimede, ya da bir eylemdir kendi alfabesinde, gel diye dilek agacina yaslanmadim neticesinde.. Faili asikar, magduru muamma, lirik bir agitti yasadigimiz Bir destan degil…. Kendini kendimden sürdün, masal degildi ama süründün, simdi benim yarama tuz mu sürdün? Sanki düsmüssün en büyük düsünde, düsün de bul hadi.. Yargisiz ama insafsiz bu ic cekis. Simdi bir elimi tutsan digeri kiskanir, degeri iskalanir.. Gittim sanma diye geldim, bitisimi yorma diye gittim.. Kederin yüzölcümü senden büyükmüs bilmedim.. Bitisini imzalamaktayim koyu kalemlerle, mürekkepler tükense de gözyaslarim var, yersiz sebeplerim var aska dair hala.. Elinde bavul, icinde siirlerim.. Bu duvarlar, bu bahar ayazi var mi gercekten.. Bitiyorum yalvartma! Ders olsun hayallere, aleme ibret.. Bak demiyorum mutlu ask var diye, ama anliyosun, susuyorsun, belki de gidiyorsun.. kov beni istersen, ya da sar ne bileyim.. alinti[/CENTER] |
Dudaklarında ıslanan türkülerle sevdim seni. Dudaklarından taşan yosun kokusu nefesine vurgun sevdim seni. Aslında seni hayallerimde buldum da sevdim. Radyoda eski türküler çalarken ben herşeyin eskimişliğiyle sevdim seni. Hayallerime sığmadın bir süre sonra. Seni yaşamın en olağan yerinde aradım. Yanıbaşımda. Nasıl ısındı içim nasıl üşüdü. Yaşamın zıtlıklarıyla sarıldım sana.Ben hep seni mahzun bir sewdayla sevdim gulum
|
Arkadaşlığın bÜyÜsÜnÜ tadanlardanım
Dostluğun kavramını yaşayanlardanım Bir söz söyle bana taaa uzaklardan İçten olsun. Arkadaşça, dostça bir selam gönder bana YÜrekten olsun. Atma içine ÜzÜntÜlerini Tatma kederli saatleri Paylaş kardeşçe mutlu sevgileri DÜşÜnme, Ardına bırak ÜzÜntÜlerini Gel arkadaşım Birlikte atalım kederli dÜşÜnceleri DÜnya değmez hiç bir ÜzÜntÜye Kapıl git yepyeni sevgilere İnandır dÜnyanın sevgi dolu olduğuna Evrende saygının var olduğuna çocuk gibi, saf, temiz, tertemiz YÜreğinin bir köşesinde Yer var mı bana da? Canımı verirdim o yÜrek için. Arkadaşça, sevgiyle, dostça Bir selam gönder bana Ama ne olur yÜrekten olsun... |
[B][COLOR="DarkRed"]SENİ TERK EDİYORUM
BENİM GÜCÜM YOK SANA BİTTİ DİYEMİYORUM YANIYOR İÇİN İÇİN ÇEK GİT DİYEMİYORUM SENİ VARYA SENİ BEN MAZİYE GÖMÜYORUM ANLA ARTIK EY KALPSİZ SENİ TERK EDİYORUM ÇOK ZOR ANLAR YAŞADIM KALBİMLE ÇOK SAVAŞTIM BENİM ENZOR KARARIM SENİ SANA BIRAKTIM...[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]Seni Dilendim Şarkı Sözleri
Gözümde hasretin dinmez yağmuru Kadere el açıp seni dilendim Bitirdin bendeki bütün gururu Yüz kızartıp senden seni dilendim Bir ümit görmüştüm önce sende ben Severek mutluluk bekledim senden sensizlik sarhosu oldum bilmeden İçtiğim kadehten seni dilendim Bekledim rüzgarlar esip geçtikçe Seni bana geri getirmedikçe Açıp ellerimi böyle her gece Doğmayan güneşten seni dilendim Bir ümit görmüştüm önce sende ben Severek mutluluk bekledim senden sensizlik sarhosu oldum bilmeden İçtiğim kadehten seni dilendim [/COLOR][/B] |
SEVGİLİYE VEDA
KELİMELER DÜĞÜMLENİR BAZEN BOĞAZIMA GÖZYAŞLARIM BOĞAR GÖZLERİMİN SÖZLERİNİ SESSİZ ÇIĞLIKLAR TIKAR SÖZLERİMİ,KONUŞAMAM HER SOKAK BAŞINDA HAYALİN DÜŞER PEŞİME VE BİR KAÇIŞ BAŞLAR BENLİĞİMLE BEN ARASINDA SEN BENİM GÜNBATIMINDA ÇAYIMI YUDUMLARKEN İÇİME DOLAN SICAKLIKSIN VE SEN GECELERİN AYAZINDA SARILDIĞIM YILDIZLARSIN YILDIZLAR TEK TEK DÜŞÜ VERSELER DE GÖKYÜZÜNDEN DÜŞMEYECEKSİN SEN HİÇ GÖZÜMDEN, KALBİMDEN ... |
[B][COLOR="DarkRed"]
Canim yaniyor...... senden bana ah neler varsa kapilara kilit vurdular kopardilar ayirdilar seni benden caldilar olmaz dedim ya olmaz dedim kendi kendimi ben yedim nasil ettin izinverdin gururuma yediremedim canim yaniyor canim yaniyor adini andikca oof icim gidiyor oof yurek kaniyor oof seni ariyor[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]
İntizar Ah Senin Küsmelerin Şarkı Sözleri Yuva bilmez kuslar gördüm, Bahar bilmez kislar gördüm. Kar altinda kalmi$ bütün a$klar, Yüregim üzgün, acim zamansiz Yar beni anlamaz dinsiz imansiz. 2x Aaah senin küsmelerin boynumu bükmelerin, Habersiz gitmelerin yetmezmi..yetmezmi..yetmezmi.. 2x Yuva bilmez kuslar gördüm, Bahar bilmez kislar gördöm. Kar altinda kalmis bütün a$klar, Yüregim üzgün, acim zamansiz, yar beni anlamaz dinsiz imansiz. 2x aaah senin küsmelerin boynumu bükmelerin habersiz gitmelerin yetmezmi..yetmezmi..yetmezmi.. 2x [/COLOR][/B] |
... İçinden Geleni Söyle...
yerin seni çektiği kadar ağırsın kanatların çırpındığı kadar hafif... kalbin attığı kadar canlısın gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... sevdiklerin kadar iyisin nefret ettiklerin kadar kötü... ne renk olursa olsun kaşın gözün karşındakinin gördüğüdür rengin... yaşadıklarını kar sayma: yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa sevdiğin kadardır ömrün... gülebildiğin kadar mutlusun üzülme, bil ki ağladığın kadar güleceksin sakın bitti sanma herşeyi, sevdiğin kadar sevileceksin... güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın bir gün yalan söyleyeceksen eğer bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın... ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın güneşin seni ısıttığı kadar sıcak... kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın ve güçlü hissettiğin kadar güçlü kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin... bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun çiçek sulandığı kadar güzeldir kuşlar ötebildiği kadar sevimli bebek ağladığı kadar bebektir ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren: SEVDİĞİN KADAR SEVİLİRSİN... |
Sana ben hayaller düşler büyüttüm
Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm Sana ben hummalı aşklar büyüttüm Söyleyemedim... Gözlerimden gitmiyor bakışın. Gülüşüne bakarken gülüşünü özlüyorum. Bana gülmeni istiyorum sadece. Benim için gülmeni. Gülümserken küçülen gözlerine aşık oluyorum durup durup. Durup durup seni seviyorum. Sen bilmesen de ben biliyorum. Sen sevmeden de ben seviyorum. |
[B]Teşekkür ederiz ' tatli-dilli ' ablacım:)
Çok güzel paylaşımlar ve yazılar.[/B] |
[COLOR="DarkRed"][B] Gül, Sonbahar, Sonra
Bir alev-gül baygın dudaklarında Düş düş... Yalnızlık ormanları kuytu Bütün masallar büyümüş... Oltalarda mercan balıklar Yalnızlık denizleri, derin... Düşünüyorum, kuytu odalarda Bir güle uzanıyor ellerin... Bir damla yaş gibi sıcacık Bakışlarında eylül bahçeleri... Bir gül gibi topluyorum usulca Uykusuz geceleri... Bir gül yaprağısın uzakta Hayal gibi yok musun, var mısın? Yalnızım, dertliyim, çaresizim Duyar mısın? [/B][/COLOR] |
[B][COLOR="DarkRed"]Yapraklar
Hüzün ve yalnizlik sarar içimi, Serin sonbahar akşamlari.. Ay işiği vurmuştur ağaçlarin dibine; Dökülen yapraklarini göstermek için ağaca.. Aynen damlayan gözyaşlarimi aydinlatan, Masadaki lamba gibi.... Nasil bir ağaçta sonbahar burukluğu varsa; Benim de sizlar içim Kopar benim de bir parçam, Süzülür issiz, sakin sokaklara... Animsarim çünkü; Mutlu sonbahar günlerimi, Dolaştiğim parklari hatirlarim; Yerleri sade kupkuru yapraklari olan... Yaslandiğim sevgilimin omuzlarini hatirlarim; Soğuk gecelerde sicacik elleri olan... Yok ama artik hiçbiri, Ne o yaslandiğim omuzlar.. Ne o sicacik eller... Ağaçlar bile bu mevsim, Dökmüyor yapraklarini inatla Ben bile ağlayamiyorum artik... Tek dostum siz kaldiniz ağaçlar, Dökün yapraklarinizi da, Ağlayayim ben de doya doya, Ne olur dökün artik!.... [B][COLOR="DarkRed"][/COLOR][/B][/COLOR][/B] |
[B]ÇIPLAK [/B]
iki çıplak yara iki çıplak düşman şimdi karşı karşıya artık herşey olabilir artık bütün dünya karanlık imkan geç geçebilirsen ruhum bir daha buralardan aşktaki düşmanlık değil düşmanlıktaki aşk onları şimdi birbirinden ayıran ruh ölür, beden unutur av kurtulur kendine kurduğu mazinin tuzağından kendinin sonuna geldi mi yeniden görür insan çıplak hüküm, acı özgürlük! kana karışan aşk zamana intikamla sızar bilirim, çok geçtim buralardan benim zaferim ayrıldıktan sonra başlar aşkta zafer olmadığını anlayana kadar Murathan Mungan |
[B]YALNIZLIK...[/B]
Ben ne zaman yalnız kaldım, bilmiyorum Ne tuhaf, vaktim olmazdı yalnızlığı bunca bilirken kendimi hiç yalnız sanmazdım çevremde hep birileri vardı, ben hep birilerinin yanındaydım günler belirsiz bir gelecek için neredeyse kendiliğinden hazırlanırdı aramızda habersiz gidip gelen gündelik armağanlarla kendi kendini taşıyan bir ırmağın akıntısında hayat bizi kendi sahillerimize ulaştırırdı bazı evlerden taşınırdık, bazı insanlar girip çıkardı hayatımıza bazı mektuplar alırdık, bazı sözler, çiçek selamları sonraları bazı tanıdıklarımızın ölümleriyle de karşılaştık elde olmayan nedenle sudaki halkalar gibi genişleyen küçük alınganlıklardan büyük dargınlıklara vazgeçişler, unutuşlar, kayıplar birbirimizi çok sevdik hep yıllarla azala azala şimdi ne zaman yalnız kaldığımı düşünsem, yalnız olmadığımı kanıtlamak istiyorum kendime eskiden iki albüme sığdırdığım hayatım, şimdi sığmıyor eskilenlerle çoğalmış fotograflara telefonun başına geçiyorum alt alta dizilmiş onca ad arasında seken ömür parçası gün ölüyor meşgul numaralarla şimdi ne zaman yalnız olduğumu düşünsem, şimdi ne kadar yalnız... yalnız olduğumu anlamam için beni hiç yalnız bırakmadınız. Ben ne zaman yalnız kaldım, bilmiyorum her zaman yalnızdım, bunu biliyorum büyücü ellerimin kara sanatı yazı en çok ben onardım dostlukları, en çok benim elim dikiş tuttu bağışlamasız sanarken kendimi en çok ben unuttum kalbimin benden sakladıklarını tığla içeri çektim takılmış kazakların ipini denenmemiş başlangıçları göze aldım, hafifletilmiş hasarları, görmezden gelinen enkazı mutfağı beklemek hep bana kaldı bir şiirden bir romandan bir filmden çıkıp her seferinde aydınlık bir inat gibi yeniden karıştım hayata hiç el değmemiş gibi yeniden konuk geldim odalarınıza, ruhlarınıza buraya eski aşklarım neredesiniz? Hepinizi çok özledim. Şimdi birdenbire bir köşeden çıkıp bana, yalnızca, Merhaba, deseniz, o zamanlar hiç mutlu etmediğiniz kadar mutlu edersiniz, bir zamanlar bütün ağladıklarımı geri verebilirim size sağ olun demenk isterim, sağ olun, sağ olun sanki beni yeniden sevdiniz ama biliyorum, pis bir yağmur başlıyor, şemsiyem yok yanımda, yağmurda yürümekten nefret ederken, yürümekte ısrarlıyım gene de isterseniz, kederdeki bütünlük, diyelim buna ne kadar ıslansam, o kadar çıkacağım sanki bir zamanlar çok daha bütün olduğumu sandığım o yıkanmış zamanlara... yeni değil keşfine gençlik verilmiş gerçekler her zaman yalnızdım kitaplar kadar yalnız yalnızca yalnızlığımdan gürültücü bir kalabalık yaptım herkes için farklı aldanışlar kurtarılmış hayatlar yok pahasına her zaman yalnızdım yanardağlar kadar yalnız ey kafiye sevenler, şimdi beni gökyüzünde bir yıldız sananlar, yanıldınız! nankörlük etmeyeyim gene de, yalnızlığımı daha az hissettiğim anlarım oldu yalnız evimde hep aynı anda çalar telefonla kapı gene öyle oluyor; hiç yalnız bırakmazlar beni yalnızlık bilgisiyle çatılmış arkadaşlıkların korunaklı gölgesinde yalnızlık için çalar telefonlar kapılar İstersen bana uğra, ya da, Akşama buluşalım, ölmeden yapacak çok iş var... MURATHAN MUNGAN |
[B]SİYAH FERMAN...[/B]
ferman siyahı ya da siyah kan nereden okuduğuna bağlı aşk körü gözlerin kendini inandırdığı falı bir hikayeyi sonuna kadar yaşamak uğruna daha başlangıçta göz yumulan birkaç karanlık işaret aktıkça siyaha boyar bütün ferman fermanın okunmaz siyah olanı denir görmezden gelinen karanlığın kanıdır oysa ilerledikçe fermanı siyah yapan okunmaz yazı değil bu kaderin daha başından okunabilirliğidir en kısa fermandır siyah olan aşk ile ölüm arasında en kısa yolu seçmiştir ölüme gitmek için aşk her ne kadar sonlarda okunsa da fermanların ilkidir MURATHAN MUNGAN |
[B]ÖDÜNÇ HANÇER ÖLDÜRMEZ BENİ...[/B]
bir küfür gibi kara kayış dilini ver binlerce kez açıklasam da dilini çözemediğim ihanet gel bir daha bende dene kendini ne sen öldürebiliyorsun beni bu cenkte ne ben yenebiliyorum seni yazıldığın mevsime çok su ver kendi izinden giden yolları suçlarından arındır arkanda kaldı seni ilerde bekleyenler unutkan şiirler, kopmuş alıntılar hiçbir zaman kullanamadığın hatıralarla kendine yazdığın yaşam öyküsü! ah, bu kadar aşk herkesi yanıltır gelme üstüme boşalmış yeminlerin bileği ben sandığın sözcüklere vuran aksimdir ödünç hançer öldürmez beni ya başka bir silah seç kendine ya bırak başkasının ellerine ölüm aşkın işidir kork benden sevgilim ahretin olurum senin bu kadar çok seven öldürmesini de bilir ben seni çok yanılmış kalplerin sağlamlığıyla sevdim gücümdü güçsüzlüğüm ey, izini sürdüğüm ruhumdaki kara gölge, büyüttüğüm oğullarımı bir bir elimden alan hayat yanıltma beni, beni bana yakıştır son darbeden önce ilk sözü söyleyemeyen! kolay değil ödenmiş hayatın katili olmak kör eder hançerini içimin gücü ölümü göze alan yaşamasını da bilir MURATHAN MUNGAN |
[B]MIRILDANDIKLARIM...[/B]
Kırdın mı incittin mi birilerini Kimleri kazandım, yitirdiklerim kimler. Kendimi yeniledim mi yazdıklarımda? Yeniden düşünmeliyim Dostluklarımı, ilişkilerimi Gözlerim çocukluk fotoğraflarında mı kaldı Yitirdim mi yoksa masumiyetimi? Borçlarımı ödedim mi? Doğru seçtim mi soruların fiillerini? Tırnaklarım kesilmiş, dişlerim fırçalanmış, saçlarım taranmış, giysilerim ütülü, odam düzenli mi? Geri verdim mi aldıklarımı: Aşkları, dostlukları, sevgileri, güvenleri, bağları, Kitaplara, sayfalara, satırlara borcumu ödedim mi? Yokladım mı duygularımı Hala sevebiliyor muyum insanları? Ovmalı gümüşleri, bakırlarımı; cila geçmeli ahşaplarıma ovmalı umutları Saklı tutmalı gelecek inancını, yarınları eksik etmemeli ağzımızdan Ey uzak akrabalarım, üvey aşklarım Mevsim sonu dostlarım, işporta malı ayrılıklar Arkadaş ölümleri, dost hançerleri, talan ettiğimiz zulalar Gece telefonları, ıssız konuşmalar Mağrur incelikler, vurgun yemiş ilişkiler Uçurum duygusuyla yaşadığımız hayat ey O kadar çok anlattım ki Kendime kaldım anlatmaktan... Bunaldım kendisiyle boğuşmasını Başkalarında çözmeye çalışan insanlardan Usandım sözcük oynamalarından, tılsımlı sıfatlardan, Ofset duyarlılıklardan Kaç zamandır duru, yalın, çalışkan, iyi insanlar özlüyorum 'içtenliğin' yada 'dünya görüşünün' kirletmediği Kendime bir yeni yıl kartı yazarak bunları diliyorum Aranıp duruyorum adresini yitirdiğim insanları vitrin camlarına yansıyan yüzlerde Bilmiyorum kalmış mıdır adresini yüzlerinde taşıyan insanlar Hala bir umut var mıdır Çikmaz bir sokağa benzeyen bu avare avunması vitrinlerde Ne çıkmaz sokaktayım nede mutsuz Sadece rüzgarlardan daha güçlü olmak istiyorum o kadar Açık denizlerde nice yolculuklara yelken açarken Kış güneşinin mutlu ettigi bir kedi gibi mutlu, emin, tasasız Sere serpe ve keyifli olmak tek isteğim ve dileğim senin ve benim , yani bizim için... MURATHAN MUNGAN |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:29. |