Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Arşiv (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=365)
-   -   Ülkemizde Kriz Var Mı ? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=22404)

albina58 24.11.2008 21:16

Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?

[QUOTE=Nazligül;338237][B][I][COLOR="Red"]Bakin beyfendi siz 8 - 9 senedir gecen krizden bahsediyorsunuz burda.
Oysa ben Dünya'ca 3 - 4 ay icerisinden gelisen krizden bahsediyorum. Ayriyetden bu alisilmis bir durum olmasi gerekiyor sizin icin artik. Birde lütfen düsünün 8 - 9 senedir o kadar is yerleri kapaniyor diyorsunuz. Peki neden halen o kadar calisan insanlar var Türkiyede? Her sene 200.000 - 300.000 isci cikarilsa bunun yanina yeni gelen issizlerde eklenmis olsa, sizin hesaba göre 10 - 15 Milyon yeni issiz olmasi gerekir.
Bu hesabi yaparken, sizin hesaba göre isci cikarma varken hic kimse yeni isci almaz.
[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

[B]Yok bacım sen rahat ol,
Bizim ülkemizde kriz felan yok,zira koskoca Almanya'yı vurduğu halde bizi etkilemedi elhamdürillah,hep bu kendini bilmez(ben dahil) birkaç kişinin 9-10 aydır ileri geri konuşmasından kaynaklanmaktadır.
Ülkemizde kasım 20 itibariyle sadece 11 milyon işsiz vatandaşımız bulunmaktadır.Hele şu vergi affı felan gibi konularda,birazda IMF ile anlaşmalardan üçbeş kuruş gelirse çok şükür önümüzdeki seçimleri atlatırız.Ondan sonrası Allah kerim.[/B]

Nazligül 24.11.2008 21:18

[QUOTE=dark_yamtar58;338230]Arkadaşlar dünyada varmı böyle bir ülke Ev kirasının 500 ytl olduğu bir ülke ve Asgari ücretin 480 yetl olduğu başka bir ülke düşünebiliyormusunuz.Gelin halimize şükredelim.........Nasıl olacaksa bu şükür.[/QUOTE]

[B][I][COLOR="Red"]Türkiyedekilerin sorunu ancak baskalarini elestirmek, hic kimse kendinden suc aramaz. Sorunun kendinden basladigini düsünmez.
Simdi siz her alisveris yaptiginiz yerden fisinizi aliyormusunuz?
Kira alirken kira verirken verginizi ödüyormusunuz?
Kacak isci calistirlan yerleri hic ihbar ediyormusunuz? Veya bunlara dahil olanlardanmisiniz?
Cevrenizde gördügünüz haksiz olaylari ihbar ediyormusunuz, mesela "kocasindan yasal olarak bosanipda" babasinin emekli maasini alanlar?
Memur olabilmek icin memur olana kadar 99 takla atip memur oldukdan sonra bulundugu yeri begenmeyip isyan edipde konusanlardanmisiniz?
[/COLOR][/I][/B]

Arif Coşkun 24.11.2008 21:20

[quote=Nazligül;338237][B][I][COLOR=red]Bakin beyfendi siz 8 - 9 senedir gecen krizden bahsediyorsunuz burda. [/COLOR][/I][/B]
[I][B][COLOR=red]Oysa ben Dünya'ca 3 - 4 ay icerisinden gelisen krizden bahsediyorum. Ayriyetden bu alisilmis bir durum olmasi gerekiyor sizin icin artik. Birde lütfen düsünün 8 - 9 senedir o kadar is yerleri kapaniyor diyorsunuz. Peki neden halen o kadar calisan insanlar var Türkiyede? Her sene 200.000 - 300.000 isci cikarilsa bunun yanina yeni gelen issizlerde eklenmis olsa, sizin hesaba göre 10 - 15 Milyon yeni issiz olmasi gerekir. [/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=red]Bu hesabi yaparken, sizin hesaba göre isci cikarma varken hic kimse yeni isci almaz. [/COLOR][/B][/I]
[/quote]
Yani yalanmı söylüyoruz size. Galiba 2000 km. den farklı görüyorsunuz.Biz burada işin içindeyiz Şimdi Almanya'daki sosyal haklarla Türkiye'dekinimi karşılaştıralım. Siz gelin buradaki maaşla ev kirası yemek icmek gecimizinizi saglayin ondan sonra tartisalim. Buradaki asgari ücret ne kadar biliyormsun yani bir ay calisacaksınız yaklasık 200 euro alıp onunla bir ay yaşamınızı sağlayacaksınız birde çoluk cocukta varsa Allah kayıra.
Neyse bu konu fazla kişiselleşti bu kadar yeter.

Nazligül 24.11.2008 21:21

[QUOTE=albina58;338250][B]Yok bacım sen rahat ol,
Bizim ülkemizde kriz felan yok,zira koskoca Almanya'yı vurduğu halde bizi etkilemedi elhamdürillah,hep bu kendini bilmez(ben dahil) birkaç kişinin 9-10 aydır ileri geri konuşmasından kaynaklanmaktadır.
Ülkemizde kasım 20 itibariyle sadece 11 milyon işsiz vatandaşımız bulunmaktadır.Hele şu vergi affı felan gibi konularda,birazda IMF ile anlaşmalardan üçbeş kuruş gelirse çok şükür önümüzdeki seçimleri atlatırız.Ondan sonrası Allah kerim.[/B][/QUOTE]

[B][I][COLOR="Red"]Yalniz bu vergi affindan en cok yararlananlar en cok isyan ediyor.
Örnek: Dogan sirketler holding
Petrol'de parayi götürüyorlar, dogal gazi zamini isyan ediyorlar. [/COLOR][/I][/B]

albina58 24.11.2008 21:22

[QUOTE=Nazligül;338255][B][I][COLOR="Red"]Türkiyedekilerin sorunu ancak baskalarini elestirmek, hic kimse kendinden suc aramaz. Sorunun kendinden basladigini düsünmez.
Simdi siz her alisveris yaptiginiz yerden fisinizi aliyormusunuz?
Kira alirken kira verirken verginizi ödüyormusunuz?
Kacak isci calistirlan yerleri hic ihbar ediyormusunuz? Veya bunlara dahil olanlardanmisiniz?
Cevrenizde gördügünüz haksiz olaylari ihbar ediyormusunuz, mesela "kocasindan yasal olarak bosanipda" babasinin emekli maasini alanlar?
Memur olabilmek icin memur olana kadar 99 takla atip memur oldukdan sonra bulundugu yeri begenmeyip isyan edipde konusanlardanmisiniz?
[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

[B]Benim Maliye bakanım vergi yolsuzluğundan(Naylon fatura düzenlemekten) mahkemeye çıkmış,
Benim başbakanım yolsuzluktan yargılanmış,
Benim halkım,argo konuşan başbakanı ayakta alkışlar,
Benim halkım selçuk PARSADAN gibi başbakanı bile dolandıranı ''helal olsun be ne kafalı adammış'' diye alkışlar,

Ya,ordada böylemi acaba,[/B]

dark_yamtar58 24.11.2008 21:23

[QUOTE=Nazligül;338237][B][I][COLOR="Red"]Bakin beyfendi siz 8 - 9 senedir gecen krizden bahsediyorsunuz burda.
Oysa ben Dünya'ca 3 - 4 ay icerisinden gelisen krizden bahsediyorum. Ayriyetden bu alisilmis bir durum olmasi gerekiyor sizin icin artik. Birde lütfen düsünün 8 - 9 senedir o kadar is yerleri kapaniyor diyorsunuz. Peki neden halen o kadar calisan insanlar var Türkiyede? Her sene 200.000 - 300.000 isci cikarilsa bunun yanina yeni gelen issizlerde eklenmis olsa, sizin hesaba göre 10 - 15 Milyon yeni issiz olmasi gerekir.
Bu hesabi yaparken, sizin hesaba göre isci cikarma varken hic kimse yeni isci almaz.
[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

Ya bacım acıyorum bu almanyanın haline tüh kıriz var ha Neden bırakıp da memleketinize gelmiyorsunuz burda herşey süper 150 Üro aylıkla size asgari ücretten bir de iş buluruz ne güzel kiranızı verir Faturalarınızı öder Son modelde bir araba alır burda gününüzü gün edersiniz Almanın kahrını neden çekiyorsunuzk ki.Bu kadar güzel herşeyin dört dörtlük olduğu bir ülkeniz varken orada neden gariplik çekiyorsunuz gelin memleketinize.

Nazligül 24.11.2008 21:24

[QUOTE=arifcoskun;338257]Yani yalanmı söylüyoruz size. Galiba 2000 km. den farklı görüyorsunuz.Biz burada işin içindeyiz Şimdi Almanya'daki sosyal haklarla Türkiye'dekinimi karşılaştıralım. Siz gelin buradaki maaşla ev kirası yemek icmek gecimizinizi saglayin ondan sonra tartisalim. Buradaki asgari ücret ne kadar biliyormsun yani bir ay calisacaksınız yaklasık 200 euro alıp onunla bir ay yaşamınızı sağlayacaksınız birde çoluk cocukta varsa Allah kayıra.
Neyse bu konu fazla kişiselleşti bu kadar yeter.[/QUOTE]

[B][I][COLOR="Red"]Bakin siz halen devam etmektesiniz. Burdaki konuda kisisellesme felan yoktur.
Eger ülkenizdeki bir kac sene önceki krizden bahsediyorsaniz bunu basliginizdada yazmaniz gerekirdi. Bu konuya girmezdim hic. Ben sadece Dünya da olan global krizden bahsediyorum. Oysa siz halen benimle Türkiyenin gecmis sarltlarinda olan seylerden bahsediyorsunuz. Bu eskidende vardi. Yeni birsey degilki. [/COLOR][/I][/B]

Nazligül 24.11.2008 21:28

[QUOTE=dark_yamtar58;338262]Ya bacım acıyorum bu almanyanın haline tüh kıriz var ha Neden bırakıp da memleketinize gelmiyorsunuz burda herşey süper 150 Üro aylıkla size asgari ücretten bir de iş buluruz ne güzel kiranızı verir Faturalarınızı öder Son modelde bir araba alır burda gününüzü gün edersiniz Almanın kahrını neden çekiyorsunuzk ki.Bu kadar güzel herşeyin dört dörtlük olduğu bir ülkeniz varken orada neden gariplik çekiyorsunuz gelin memleketinize.[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Red"]
Oldu Dünyada Global kriz baslasin, ben almanyadaki krizden kacip türkiyeye gelim. Sizce bu mantiklimi????
Halen eger anlamakta güclük cekiyorsaniz, özel ders almanizi tavsiye ederim. Burda türkiyenin asgari ücretinden vs. bahsedilmiyor
sonucda KRIZ den bahsediliyor
Yazilarimi düzgünce okuyun ona göre cevap verin derim :) [/COLOR][/I][/B]

Nazligül 24.11.2008 21:33

[QUOTE=albina58;338259][B]Benim Maliye bakanım vergi yolsuzluğundan(Naylon fatura düzenlemekten) mahkemeye çıkmış,
Benim başbakanım yolsuzluktan yargılanmış,
Benim halkım,argo konuşan başbakanı ayakta alkışlar,
Benim halkım selçuk PARSADAN gibi başbakanı bile dolandıranı ''helal olsun be ne kafalı adammış'' diye alkışlar,

Ya,ordada böylemi acaba,[/B][/QUOTE]
[B][I][COLOR="Red"]
Öncelikle Alman yargisinin ve hukukunun bir tutarliligi var. Yaniii ya tuz kokarsa olayi yok. Bu TUZ unda kokarken nelere sarilip neleri koruyoruz diye kokusmusluk icine girerse o ülkede hersey olmasi normaldir.
Türkiyede Anayasa mahkemese, Danistay ve Yargitay kararlari komedi gibi.
Bunlari Avrupa mahkemelerinde göremezsin.

Bu arada konuyu saptirmiyormusunuz????[/COLOR][/I][/B]

dark_yamtar58 24.11.2008 21:35

[QUOTE=Nazligül;338270][B][I][COLOR="Red"]
Oldu Dünyada Global kriz baslasin, ben almanyadaki krizden kacip türkiyeye gelim. Sizce bu mantiklimi????
Halen eger anlamakta güclük cekiyorsaniz, özel ders almanizi tavsiye ederim. Burda türkiyenin asgari ücretinden vs. bahsedilmiyor
sonucda KRIZ den bahsediliyor
Yazilarimi düzgünce okuyun ona göre cevap verin derim :) [/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

Bizde çok güzel bir ata sözü vardır bilirmisin......:D

Davulun sesi uzaktan hoş gelir........................::D

Ama davul yakına gelince nalet bir gürültü hiç hoş olmayan bir zıngırtı,uzaklaşmak zorunda klırsınız.

Almanyadan bana ahkam kesme biz oraları çok iyi biliyoruz eğer memnun değilsen gitmeyi bildiğin gibi gel ve memleketinde verimli ol bilgilerinden bizleri yararlandır.Güzel olmaz mı.

Nazligül 24.11.2008 21:47

[QUOTE=dark_yamtar58;338280]Bizde çok güzel bir ata sözü vardır bilirmisin......:D

Davulun sesi uzaktan hoş gelir........................::D

Ama davul yakına gelince nalet bir gürültü hiç hoş olmayan bir zıngırtı,uzaklaşmak zorunda klırsınız.

Almanyadan bana ahkam kesme biz oraları çok iyi biliyoruz eğer memnun değilsen gitmeyi bildiğin gibi gel ve memleketinde verimli ol bilgilerinden bizleri yararlandır.Güzel olmaz mı.[/QUOTE]

[B][I][COLOR="Red"]Neden halen yakiniyorsunuz.
Anlasilan yazilarimi dogru dürüst takip bile etmiyorsunuz. Sizinle daha bu davulun sesini konusmaya gerek varmi???
Ben burdan sikayetci degilimki geleyim oraya, ben sadece dünya global krizin burayi sizin ordan daha cok etkiledigini söyledim. Neden gercekleri görmüyorsunuz. Daha halen asgari ücretinizde inat ediyorsunuz.

Ayriyetden o dediginiz asgari ücretde bundan 7 - 8 sene öncesi 105 $ iken bugün itibari ile 285 $ .

Fazla bu konuyu konusmaya gerek varmi?
Benim yasadigim ülkede ise, bunun tam tersi bir durum gerceklesiyor. Ama Allaha cok sükür hic birseyden sikayetci degilim. [/COLOR][/I][/B]

dark_yamtar58 24.11.2008 22:04

[QUOTE=Nazligül;338293][B][I][COLOR="Red"]Neden halen yakiniyorsunuz.
Anlasilan yazilarimi dogru dürüst takip bile etmiyorsunuz. Sizinle daha bu davulun sesini konusmaya gerek varmi???
Ben burdan sikayetci degilimki geleyim oraya, ben sadece dünya global krizin burayi sizin ordan daha cok etkiledigini söyledim. Neden gercekleri görmüyorsunuz. Daha halen asgari ücretinizde inat ediyorsunuz.

Ayriyetden o dediginiz asgari ücretde bundan 7 - 8 sene öncesi 105 $ iken bugün itibari ile 285 $ .

Fazla bu konuyu konusmaya gerek varmi?
Benim yasadigim ülkede ise, bunun tam tersi bir durum gerceklesiyor. Ama Allaha cok sükür hic birseyden sikayetci degilim. [/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

Sevgilikardeşim siz Almanyadan yakındınız Türkiye güllük gülistanlık dediniz bizde uzaktan detayları göremezsin gel birkaç sene yaşada gör dedik o kadar.

Bak arkadaşım bende içindeyim Bir zamanlar Almanyaya gitmek için nekadar çeşitli yollar denemiştik.Ne kepazeliklere katlanmıştık,Sahte pasaportmu kullanmadık Yengemizle Nikah mı yapmadık,parayla kadın bulup anlaşmalı evlilikler mi yapmadık.Mülteci olup m emleketi mi kötülemedik.Bunları sadece orda kalabilmek için yapmadık mı.Bizim ülkemiz o kadar güzeldi de dışarı gitmek için neden bu kadar basit ve utanç verici şeylere baş vurduk.Evet bizim ülkemiz İnsanıyla değerleriyle güzel dünyanın yegane ülkesi ama satılmış ve dışarıya bağımlı hükümetletrin bizi getirdiği nokta işte burası.Artık dibe vurduk arkadaşım çıkacak bir kapımız,satacak baba malımızda kalmadı.84 senelik atatürk cumhuriyetimizin bütün birikimleri bütün edinimlerini 7 senede sattık savdık yedik.Şimdi ne yapıcaz Ya toprak satacağız yada Kıbrısı gözden çıkaracağız.Hangisi yapılacak diye bekliyoruz.

Sizinle şahsi bir sorunumuz yok sadece muhabbet bunlar bizi aşar zaten siz ta ordan bizide düşünmeyin.

Zaten arada sırada gelip sizinde birikimlerinizi toplayıp geliyorlar zaten bu insanların zararı tek bize değil ki.......

Nazligül 24.11.2008 22:13

[QUOTE=dark_yamtar58;338308]Sevgilikardeşim siz Almanyadan yakındınız Türkiye güllük gülistanlık dediniz bizde uzaktan detayları göremezsin gel birkaç sene yaşada gör dedik o kadar.

Bak arkadaşım bende içindeyim Bir zamanlar Almanyaya gitmek için nekadar çeşitli yollar denemiştik.Ne kepazeliklere katlanmıştık,Sahte pasaportmu kullanmadık Yengemizle Nikah mı yapmadık,parayla kadın bulup anlaşmalı evlilikler mi yapmadık.Mülteci olup m emleketi mi kötülemedik.Bunları sadece orda kalabilmek için yapmadık mı.Bizim ülkemiz o kadar güzeldi de dışarı gitmek için neden bu kadar basit ve utanç verici şeylere baş vurduk.Evet bizim ülkemiz İnsanıyla değerleriyle güzel dünyanın yegane ülkesi ama satılmış ve dışarıya bağımlı hükümetletrin bizi getirdiği nokta işte burası.Artık dibe vurduk arkadaşım çıkacak bir kapımız,satacak baba malımızda kalmadı.84 senelik atatürk cumhuriyetimizin bütün birikimleri bütün edinimlerini 7 senede sattık savdık yedik.Şimdi ne yapıcaz Ya toprak satacağız yada Kıbrısı gözden çıkaracağız.Hangisi yapılacak diye bekliyoruz.

Sizinle şahsi bir sorunumuz yok sadece muhabbet bunlar bizi aşar zaten siz ta ordan bizide düşünmeyin.

Zaten arada sırada gelip sizinde birikimlerinizi toplayıp geliyorlar zaten bu insanların zararı tek bize değil ki.......[/QUOTE]

[B][I][COLOR="Red"]Bakin beyfendi nerden nereye geldik, önce krizden asagari ücrete, asgari ücretden kibris satisina.
Ayriyetden ben kaldigim yerden yakinmadim. Ben degilim asgari ücreti su kadar bu kadar diye sikayet eden. Yani sizin yaptiginizi bana yülemeyin.
Benim ailem sizin dediklerinizin hic birisini yapmadi. Benim ailem serefi ile buraya geldi. Ve burda oldugu halde hem parasini ödedi hemde sanli askerligini yapti.

Isterseniz bu tartismamizi baska bir topicde devam sürdürebiliriz. Ben burda sadece kriz konusundaki fikrimi söyledim, oysa siz Türkiyenin kac yillik sorununu tartisiyorsunuz. [/COLOR][/I][/B]

Arif Coşkun 24.11.2008 22:14

[quote=Nazligül;338293][B][I][COLOR=red]Neden halen yakiniyorsunuz.[/COLOR][/I][/B]
[I][B][COLOR=red]Anlasilan yazilarimi dogru dürüst takip bile etmiyorsunuz. Sizinle daha bu davulun sesini konusmaya gerek varmi???[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=red]Ben burdan sikayetci degilimki geleyim oraya, ben sadece dünya global krizin burayi sizin ordan daha cok etkiledigini söyledim. Neden gercekleri görmüyorsunuz. Daha halen asgari ücretinizde inat ediyorsunuz. [/COLOR][/B][/I]

[I][B][COLOR=red]Ayriyetden o dediginiz asgari ücretde bundan 7 - 8 sene öncesi 105 $ iken bugün itibari ile 285 $ . [/COLOR][/B][/I]

[I][B][COLOR=red]Fazla bu konuyu konusmaya gerek varmi?[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=red]Benim yasadigim ülkede ise, bunun tam tersi bir durum gerceklesiyor. Ama Allaha cok sükür hic birseyden sikayetci degilim. [/COLOR][/B][/I][/quote]

Ben sizin ne yapmaya çalıştığınızı neyin reklamını yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim.
Benim anladığım;
Sürünmeye devam edin halinizden şikayet etmeyin diyorsunuz
Emekli maaşına ve çalışanın ücretine yılda yüzde 4,5 zamma göbek atın doğalgaza gelen bir yılda yüzde 82 zamma ses çıkarmayın kuzu kuzu suzun.Yada yakmayın soğukta oturun.
Yolsuzluklara ses çıkarmayın Allah bizede verir deyip susun,
Önce 105 dolarmış şimdi 200 euroymuş ne güzel savunma, o zamanki 105 dolar şimdiki 200 eurodan daha çok bereketliydi,
Kaşıkla verip kepçeyle alan bir sistem ne güzel ne mutlu bize...
Ülkede ne var ne yok satılsın ses çıkarmayın gerçi şimdide bişe kalamdı satacak nasıl olsa IMF miz var ne derse sözünden çıkmıyoruz bize yine kredi verir tabi.

yerliturkuaz 24.11.2008 22:17

[B]Gün geçtikçe ülkemizde kendini hissettirmeye başlyana bir ekonomik kriz vardır...[/B]

Nazligül 24.11.2008 22:24

[QUOTE=arifcoskun;338318]Ben sizin ne yapmaya çalıştığınızı neyin reklamını yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim.
Benim anladığım;
Sürünmeye devam edin halinizden şikayet etmeyin diyorsunuz
Emekli maaşına ve çalışanın ücretine yılda yüzde 4,5 zamma göbek atın doğalgaza gelen bir yılda yüzde 82 zamma ses çıkarmayın kuzu kuzu suzun.Yada yakmayın soğukta oturun.
Yolsuzluklara ses çıkarmayın Allah bizede verir deyip susun,
Önce 105 dolarmış şimdi 200 euroymuş ne güzel savunma, o zamanki 105 dolar şimdiki 200 eurodan daha çok bereketliydi,
Kaşıkla verip kepçeyle alan bir sistem ne güzel ne mutlu bize...
Ülkede ne var ne yok satılsın ses çıkarmayın gerçi şimdide bişe kalamdı satacak nasıl olsa IMF miz var ne derse sözünden çıkmıyoruz bize yine kredi verir tabi.[/QUOTE]

[B][I][COLOR="Red"]Ben burda birseyin reklamini yapmiyorum. Siz halen inat ediyor ve benim asil söylemek istedigimi kendinize göre yorumluyorsunuz. Sizin kriziniz dünya global krizden kanyaklanmiyor. Bunu halen anlayamadinizmi???
Yani bunu bu kadar söylememe ragmen halen siz kendinize göre benim yazdiklarimi yorumluyorsunuz.
Dünya gerceklerini görün artik. [/COLOR][/I][/B]

Arif Coşkun 25.11.2008 20:42

Biz gerçekleri gayet iyi görüyoruz, 2000 km den bizim kadar iyi göremeyeceğiniz gibi.

seva 26.11.2008 13:31

BU ÜLKEDE KRİZ YOKTUR
KRİZ İNSANLARIN KAFASINDA
NERDE BİR OLUMSUZULUK VAR BAHANE KRİZ
BIRAKIN BU KRİZ LAFLARINI
ZORLAMI KRİZE SOKACAKSINIZ BU ÜLKEYİ
İŞİNE GELMEYEN KRİZ İN ARKASINA SIGINIYOR

Arif Coşkun 26.11.2008 14:08

Tabi canım hergeçen gün çoğalarak kapanan işyerleri hayal,
Evlere banka kredisi vergi hacizleri baskınları hepsi yalan,
İşten çıkarılmalar hepsi yalan,
Acilen can simidi gibi IMF ye sarılmamız gerçekten yalan,
Atmış bin aile evine ekmek dahi alacak para bulamıyor,
Herşey güllük gülistanlık, toz pembe baloncuklar uçuyor havalarda,
Bırakın şu kriz felan işinide biz işimize bakalım,
Nasıl olsa yok demekle yok oluyor yok iyi ne güzel " lafla peynir gemisi bakalım nereye kadar yol alacak"

Bırakın şimdi yok demeyide çözüm nedir nasıl kurtulacaz ona bakalım. Artık eskimeye başladı bile kriz bu beladan nasıl kurtulacaz onun araştırmasını yapalım artık.
Eğer kafa yoracaksak kriz neden oluşur? Neden yaşanır, çaresi neler?
Boş yere vardı yoktu tartışması yerine,

Onlara kafa yorsak çok daha iyi olacak...

seva 26.11.2008 14:46

[QUOTE=arifcoskun;339350]Tabi canım hergeçen gün çoğalarak kapanan işyerleri hayal,
Evlere banka kredisi vergi hacizleri baskınları hepsi yalan,
İşten çıkarılmalar hepsi yalan,
Acilen can simidi gibi IMF ye sarılmamız gerçekten yalan,
Atmış bin aile evine ekmek dahi alacak para bulamıyor,
Herşey güllük gülistanlık, toz pembe baloncuklar uçuyor havalarda,
Bırakın şu kriz felan işinide biz işimize bakalım,
Nasıl olsa yok demekle yok oluyor yok iyi ne güzel " lafla peynir gemisi bakalım nereye kadar yol alacak"

Bırakın şimdi yok demeyide çözüm nedir nasıl kurtulacaz ona bakalım. Artık eskimeye başladı bile kriz bu beladan nasıl kurtulacaz onun araştırmasını yapalım artık.
Eğer kafa yoracaksak kriz neden oluşur? Neden yaşanır, çaresi neler?
Boş yere vardı yoktu tartışması yerine,

Onlara kafa yorsak çok daha iyi olacak...[/QUOTE]

HERGEÇEN GÜN ÇOGALARAK KAPANAN ŞİRKETLERİN BİR LİSTESİNİ GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ 60 BİN AİLE EVİNE EKMEK ALACAK PARASI YOK DİYORSUNUZ O AİLELER NERDE İMİŞ GÖNDERİRSENİZ İYİ OLUR BU ÜLKENİN SOSYAL YARDIM VAKIFLARI BELEDİYELERİ ÖZEL VE RESMİ KURULUŞLARI YARDIMLARI DAĞLARA OVALARA MI YAPIYOR BU İNSANLARI BIRAKIPTA
YALAN OLDUGUNU YAZMIŞINIZ ZATEN BENDE YALAN DİYORUM
KRİZLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVLET TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR SİZİN BİR PROJENİZ VARSA DEVLETE SUNUN

Arif Coşkun 26.11.2008 16:06

[quote=seva;339414]HERGEÇEN GÜN ÇOGALARAK KAPANAN ŞİRKETLERİN BİR LİSTESİNİ GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ 60 BİN AİLE EVİNE EKMEK ALACAK PARASI YOK DİYORSUNUZ O AİLELER NERDE İMİŞ GÖNDERİRSENİZ İYİ OLUR BU ÜLKENİN SOSYAL YARDIM VAKIFLARI BELEDİYELERİ ÖZEL VE RESMİ KURULUŞLARI YARDIMLARI DAĞLARA OVALARA MI YAPIYOR BU İNSANLARI BIRAKIPTA
YALAN OLDUGUNU YAZMIŞINIZ ZATEN BENDE YALAN DİYORUM
KRİZLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVLET TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR SİZİN BİR PROJENİZ VARSA DEVLETE SUNUN[/quote]

Benim yazmama gerek yok elinin altında internet denen bir teknoloji harikası var başka şeylere zaman ayırmak yerine birazda onlarla uğraş. İstersen de yazabilirim, tüm haberleri satılmış medya aracılığıyla değilde başka medya haberlerinide okur yada izlersen eminimki bu istediklerini hergün göreceskin.
Yardımlaşma kurumlarını görüyoruz iki oy uğruna kimlere ne dağıttığını. Bugün savunduğun hükümetin bile krizi kabullenmek zorunda kalıp tutuşup neler yapabilirim diye kara kara düşünürken sen tutmuş hala nelerden bahsediyorsun, bırak tamam dağınık kalsın lüzumu yok!!!

Kibrisli 26.11.2008 16:37

Herkes kendi işlerine baksın kazancına baksın geçen yılki faturaları ile bu seneki faturalarını karşılaştırsın kriz var mı yok mu anlar. Devlet elini çektikçe sektörlerden krize karşı korumasız kaldık, ne kadar çekti elini o kadar korumasız kaldık, bunlar iyi günlerimiz daha kötüye gitmez inşallah, finansbank yunanda, oyakı ingilizlere sattılar, bir banka fortis oldu (Belçika Lüksenburg ortak bankası) Fortis'te çok değil bundan bir ay önce mali krize girdi ve Fransız bir banka tarafından satın alındı. 2 yıl önce Bursa'da 3 büyük fabrika kapandı, Yörsan 600 işçisini işten çıkarttı 1 yıl önce adamlar 1 yıldır grev yapıyorlar, Kocaelinde lastik firmalarından toplam 500 kişi işden çıkartıldı 7 ay oldu, bu ayın başında Güneydoğunun Tekstil başkenti olarak bilinen Adıyaman'da 22 tesis kapandı 3500 kişi işsiz kaldı Adıyaman sanayii odası başkanı ne diyor: "44 fabrikanın 22 tanesi kapandı. 3 bin 500 kişi işten çıkarıldı. Zaten toplamda 6 bin 500 çalışan var. 9 aydan beri işten çıkarmalar devam ediyor. En büyük şirketlerden Sanko Holding 1500 çalışanını 200'e düşürdü", bu fabrikalar iplik üretiyorlardı artık üretemiyorlar, Denizli ve Bursa'daki tesislere iplik satıyorlardı bu üç bölge birbirine hammadde sağlıyordu, Bursa üretemeyince Adıyaman'dan iplik alamadı, Adıyaman kapatınca Denizli'deki fabirkalarda üretimini durdurdu. Türkiye'de 3 yıldır kriz var dış kriz vurunca artık satılacak mallara alıcı kalmadı, devlette para kalmadı, devlet üretimi yapan şirket kalmadı, kısacası hükümetin günü kurtaracak tek kaynağı yine ne yazık ki IMF kaldı, ama geçen yıllarda ekonomi politikalarını bu şekilde yapmasaydı Türkiye az hatta belki hiç etkilenmezdi krizden. Buyrun size sadece son bir ayda ve sadece iplik üretim sektöründe kapanan firmaların listesi toplam işsiz kalan kişi sayısı son bir ayda bu iş yerlerinin kapanması ile 15 000 i geçti 400 000 kişi de işsizlik korkusu yaşamakta;

Adana ve Çukurova Bölgesi : Yidaş AŞ , Aydız Tekstil, Arı Tekstil, Ulaş AŞ , Mensa , Gürteks, Yaprak Tekstil, Yüksel Tekstil kapandı. Üç firma da kapasite düşürdü.

Adıyaman : Gateks Tekstil, Seryap Tes . Ltd. Adıyaman Tekstil, Turanlı Tekstil, Saftat İplik kapandı. İki firma kapasite düşürdü.

Ankara : Dört El Tekstil kapandı.

antalya -Isparta : Phaselis Tekstil, Isparta Mensucat, Antbirlik , Çıraklar Tekstil kapandı.

Bursa : Sis Sayılgan kapandı. İki firma kapasite düşürdü.

Denizli : Abalıoğlu Tekstil, Göveçlik , Tümteks , Gökhan Tekstil , Burçe Tekstil kapandı.

Diyarbakır : Akyıl Tekstil kapandı.

Gaziantep : Gidsan Gaziantep İplik Dokuma , Akkoza Mensucat, Yıldız İplik, Okan Tekstil , Özka Tekstil, Kapteks Tekstil, Akmert Tekstil, Horozoğlu Tekstil, Türkmen Tekstil, Doka Tekstil, Remteks İplik Dokuma , Pamuk Tekstil, Furteks Furkan Tekstil, Ünaldı Tekstil, Çelikaslan Tekstil, Ayteks, Enisteks Tekstil, Nizip İplik Tekstil, Aysan , Elyaf İplik, Akmert İplik, İpteks, Yıldız Tekstil kapandı. 4 firma ise fabrikalarının yüzde 70-90'lık bölümlerini kapattı .

İzmir ve Ege Bölgesi : Çakmak Tekstil, Pütaş Tekstil, Çetineller, Güçbirliği Tekstil, Davas Tekstil kapandı. Birçok firma kapasite düşürdü.

İstanbul ve çevresi: MEBal Tekstil, Aykan Tekstil, Bilkont, Sirkeci Tekstil, Kaya Tekstil, Changir İplik, KıVanç Tekstil, Marmara , Örteks Tekstil, KıVanç Tekstil, Şahteks Tekstil, Ayka Tekstil, Fersah Tekstil, Ünal Tekstil kapandı. Üç firma kapasite düşürdü.

kahramanmaraş : Has Dokuma , Çimteks Tekstil, Dokuteks, Edeteks, Gürteks Cotton , Has Cevher Tekstil, Hilal Tekstil, İşkur Tekstil, Karacasu İplik, Kurteks, Mariteks, Marmis K. Maraş İplik, Marsan Tekstil, Matesa Tekstil, Mem Tekstil, Modasan, Narteks, Nazar Tekstil, Nevres Tekstil kapandı. 18 firma yüzde 20 ile yüzde 50 arasında kapasite düşürdü. 5 firma ise 1-3 ay arasında üretime ara verdi.

Karaman : Kombassan kapandı.

Kayseri : Hipaş Tekstil, Birlik Mensucat , Katartaş Tekstil, Evsan Tekstil, Mimotaş Tekstil, Metaş Mensucat kapandı. 3 firma kapasite düşürdü.

Konya : Ereğli Tekstil kapandı.

Malatya : Yerteks kapandı. 11 şirket düşük kapasite ile üretime devam ediyor.

Niğde : Sarteks kapandı, 2 firma kapasite düşürdü.

Urfa : Gapsan, Versun İplik, Polteks İplik, Mezapotamya İplik, Külahlı Tekstil, Akyıl Diyarbakır Tekstil, Aksu İplik , Akbeş Tekstil, Şanlı İplik kapandı.

Uşak : Erteks ErdoğMuş Tekstil, As İplik, Gimsan Gediz İplik kapandı.

TÜRKİYE'DE KRİZ VAR DÜNYA DAKİ KRİZ TABİİ Kİ TÜRKİYE'Yİ VURDU, 29 BUNALIMI BUNDAN BÜYÜKTÜ AMA ETKİLENMEYEN TEK ÜLKE TÜRKİYE İDİ, SOSYALİST SSCB'DE ETKİLENDİ, LİBERAL AMERİKA'DA AMA KARMA EKONOMİK SİSTEMİ UYGULAYAN TEK ÜLKE OLAN, KEMALİST EKONOMİK SİSTEMİ UYGULAYAN TEK ÜLKE OLAN TÜRKİYE ETKİLENMEDİ, BU KRİZDEN KURTULMANIN TEK YOLU 21. YÜZYILA UYGUN KARMA EKONOMİK SİSTEM OLUŞTURMAKTIR.

Saygılarımla

Arif Coşkun 26.11.2008 16:43

[quote=Kibrisli;339554]Herkes kendi işlerine baksın kazancına baksın geçen yılki faturaları ile bu seneki faturalarını karşılaştırsın kriz var mı yok mu anlar. Devlet elini çektikçe sektörlerden krize karşı korumasız kaldık, ne kadar çekti elini o kadar korumasız kaldık, bunlar iyi günlerimiz daha kötüye gitmez inşallah, finansbank yunanda, oyakı ingilizlere sattılar, bir banka fortis oldu (Belçika Lüksenburg ortak bankası) Fortis'te çok değil bundan bir ay önce mali krize girdi ve Fransız bir banka tarafından satın alındı. 2 yıl önce Bursa'da 3 büyük fabrika kapandı, Yörsan 600 işçisini işten çıkarttı 1 yıl önce adamlar 1 yıldır grev yapıyorlar, Kocaelinde lastik firmalarından toplam 500 kişi işden çıkartıldı 7 ay oldu, bu ayın başında Güneydoğunun Tekstil başkenti olarak bilinen Adıyaman'da 22 tesis kapandı 3500 kişi işsiz kaldı, bu fabrikalar iplik üretiyorlardı artık üretemiyorlar, denizli ve bursadaki tesislere iplik satıyorlardı bu üç bölge birbirine bağlıydı Bursa üretemeyince Adıyaman'dan iplik alamadı, Adıyaman kapatınca Denizli'deki fabirkalarda üretimini durdurdu. Buyrun size sadece son bir ayda ve sadece iplik üretim sektöründe kapanan firmaların listesi toplam işsiz kalan kişi sayısı son bir ayda bu iş yerlerinin kapanması ile 15 000 i geçti 400 000 kişi de işsizlik korkusu yaşamakta;

Adana ve Çukurova Bölgesi : Yidaş AŞ , Aydız Tekstil, Arı Tekstil, Ulaş AŞ , Mensa , Gürteks, Yaprak Tekstil, Yüksel Tekstil kapandı. Üç firma da kapasite düşürdü.

Adıyaman : Gateks Tekstil, Seryap Tes . Ltd. Adıyaman Tekstil, Turanlı Tekstil, Saftat İplik kapandı. İki firma kapasite düşürdü.

antalya -Isparta : Phaselis Tekstil, Isparta Mensucat, Antbirlik , Çıraklar Tekstil kapandı.

Denizli : Abalıoğlu Tekstil, Göveçlik , Tümteks , Gökhan Tekstil , Burçe Tekstil kapandı.

Gaziantep : Gidsan Gaziantep İplik Dokuma , Akkoza Mensucat, Yıldız İplik, Okan Tekstil , Özka Tekstil, Kapteks Tekstil, Akmert Tekstil, Horozoğlu Tekstil, Türkmen Tekstil, Doka Tekstil, Remteks İplik Dokuma , Pamuk Tekstil, Furteks Furkan Tekstil, Ünaldı Tekstil, Çelikaslan Tekstil, Ayteks, Enisteks Tekstil, Nizip İplik Tekstil, Aysan , Elyaf İplik, Akmert İplik, İpteks, Yıldız Tekstil kapandı. 4 firma ise fabrikalarının yüzde 70-90'lık bölümlerini kapattı .

İzmir ve Ege Bölgesi : Çakmak Tekstil, Pütaş Tekstil, Çetineller, Güçbirliği Tekstil, Davas Tekstil kapandı. Birçok firma kapasite düşürdü.

İstanbul ve çevresi: MEBal Tekstil, Aykan Tekstil, Bilkont, Sirkeci Tekstil, Kaya Tekstil, Changir İplik, KıVanç Tekstil, Marmara , Örteks Tekstil, KıVanç Tekstil, Şahteks Tekstil, Ayka Tekstil, Fersah Tekstil, Ünal Tekstil kapandı. Üç firma kapasite düşürdü.

kahramanmaraş : Has Dokuma , Çimteks Tekstil, Dokuteks, Edeteks, Gürteks Cotton , Has Cevher Tekstil, Hilal Tekstil, İşkur Tekstil, Karacasu İplik, Kurteks, Mariteks, Marmis K. Maraş İplik, Marsan Tekstil, Matesa Tekstil, Mem Tekstil, Modasan, Narteks, Nazar Tekstil, Nevres Tekstil kapandı. 18 firma yüzde 20 ile yüzde 50 arasında kapasite düşürdü. 5 firma ise 1-3 ay arasında üretime ara verdi.

Kayseri : Hipaş Tekstil, Birlik Mensucat , Katartaş Tekstil, Evsan Tekstil, Mimotaş Tekstil, Metaş Mensucat kapandı. 3 firma kapasite düşürdü.

Urfa : Gapsan, Versun İplik, Polteks İplik, Mezapotamya İplik, Külahlı Tekstil, Akyıl Diyarbakır Tekstil, Aksu İplik , Akbeş Tekstil, Şanlı İplik kapandı.

TÜRKİYE'DE KRİZ VAR DÜNYA DAKİ KRİZ TABİİ Kİ TÜRKİYE'Yİ VURDU, 29 BUNALIMI BUNDAN BÜYÜKTÜ AMA ETKİLENMEYEN TEK ÜLKE TÜRKİYE İDİ, SOSYALİST SSCB'DE ETKİLENDİ, LİBERAL AMERİKA'DA AMA KARMA EKONOMİK SİSTEMİ UYGULAYAN TEK ÜLKE OLAN, KEMALİST EKONOMİK SİSTEMİ UYGULAYAN TEK ÜLKE OLAN TÜRKİYE ETKİLENMEDİ, BU KRİZDEN KURTULMANIN TEK YOLU 21. YÜZYILA UYGUN KARMA EKONOMİK SİSTEM OLUŞTURMAKTIR.

Saygılarımla[/quote]

Bu bilgiler için tşk. ediyorum kıbrıslı gardaşım.
Kişisel polemiğe girmek istemiyorum ama, cevap hakkı olduğu için yazıyorum buda "seva" nickli üyemize kapak olsun kapak dahi olsa iceleyip okursa tabiki.

seva 26.11.2008 23:22

Şimdi öncelikle şurdan başlayalım. 3 yıl önce IMF ile yaptığımız ve o zamanın Ekonomiden Sorumlu Bakanı olan Ali Babacan'ın "bu son anlaşma olacak" dediği anlaşma Mayıs'ta bitti. Yani Türkiye 6 aydır, IMF olmadan kendi ekonomi politikalarıyla yürüyordu.

Günümüz koşulları nedeniyle küreselleşen dünya, haliyle ABD'de çıkan ekonomik, finansal veya mali krize açık konumdaydı. Gitgide yayılan kriz zengin ülkeleri vururken Başbakanımız ve Hükümetimiz, krizin ülkemizi teğet geçeceği öngörüsünde bulunuyorlardı..

Kriz Türkiye'ye Geldi mi?

Taraf yazarı ekonomist Süleyman Yaşar'ın önceki günkü yazısında ve o yazıyı alıntılayan Taha Kıvanç'ın bugünkü yazısında yer aldığıı gibi "Türkiye'de gelişmiş ülkelerdeki gibi batan bir banka, (batan) finansal kuruluş, (ödenmeyen) fon ya da ödenemeyen devlet garantili bir senet olmamasına rağmen nasıl olurda "kriz var" havası estirilir.

Peki Kriz Havası Estirilmesinin Nedeni Nedir?

Yine aynı yazarlar üzerinden özetleyerek devam ediyorum.
Geçen 15 Eylüld'e Lehman Brothers yatırım bankasının batmasıyla başlayan süreçte Türkiye'de oturan ama paralarını yurtdışındaki bankalara yatıran, yüksek kazançlı diye riski fonlara yatırım yapan, işler iyi gidince dört köşe olan, kriz gelince de çarpılan, yani ava giderken avlanan bu yatırımcı grubu Türkiye'de hemen bir kriz lobisi oluşturdular ve paraları sanki Türkiye'de batmış gibi bir karmaşa yarattılar. Yaşanan dünya krizinin merkezini Türkiye'ye taşıdılar.

TÜSİAD, Neden Hükümeti MF ile Anlaşma İçin Sıkıştırıyor

Süleyman Yaşar: "Bugüne dek hep Türkiye'de çıkan kriz bu defa en güvenilen zengin ülkelerde çıktı, paralar bu sefer orada battı." İşte bu yurtdışı batığı patronlar grubunu temsil eden kurum Tüsiad'dır. Tüsiad, Hükümet'e baskı yaparak, derhal IMF ile (35 milyar dolarlık) anlaşma yapılmasını ve bu paranın kendilerinin finanse edilmesinde kullanılmasını yoksa işçi çıkaracaklarını hatta Türkiye ekonomisinin batacağını söylüyorlar.

Peki, Ne Yapılmalı?

Yine adı geçen yazarlarımızın sözlerini özetliyorum. IMF ile anlaşma yapılabilir ama IMF'den alınacak borç kesinlikle bu yurtdışı batığı gruba verilmemeli tıpkı Obama'nın ABD'de yaptığı ekonomi paketinde olduğu gibi üretime yönlendirilmelidir. Aksi halde Türkiye ekonomisi işte o zaman batar.

Son Sözler

Taraf Yazarı Ekonomist Süleyman Yaşar:
"Merkez Bankası kaynaklarından oluşturulacak ekonomiye destek fonları düşük gelir gruplarına yönlendirilmeli."

AKP hükümeti tuzağa düşerse ve açacağı yeni ekonomik paketle kriz fırsatçılarının kasalarına para koyarsa, inanın paralar boşa gider. Önümüzde Barack Obama’nın dar gelirlilere destek veren harcama planı örnek olarak dururken başka yollara sapmak büyük hata olur."

Taha Kıvanç:
"Parayı lobiye vermektense talebi artıracak şekilde kullanalım. Çare bu."

seva 26.11.2008 23:26

Tüketici Güven Endeksi 2008 yılının Ekim ayında %8,03 oranında azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Aylık Tüketici Eğilim Anketi, tüketicilerin harcama davranış ve beklentilerini değerlendirmektedir.

Endeksin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durum, 100 olması ise tüketici güveninde ne iyimser ne de kötümser durum olduğunu göstermektedir.

2008 yılı Eylül ayında 80,72 olan Tüketici Güven Endeksi, 2008 yılının Ekim ayında Eylül ayına göre %8,03 oranında azalarak 74,24 değerine düşmüştür.

seva 26.11.2008 23:27

Güven endeksindeki düşüş, tüketicilerin mevcut ve gelecek dönem satın alma gücü, gelecek dönem genel ekonomik durum, gelecek dönem iş bulma olanakları ve mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğuna dair değerlendirmelerinin kötüleşmesinden kaynaklanmaktadır.

Tüketici eğilimine ilişkin soru bazında endeksler

Endeks Bir önceki aya göre değişim oranı (%)
08/2008 09/2008 10/2008 09/2008 10/2008
Tüketici Güven Endeksi 79,85 80,72 74,24 1,09 -8,03
Satın alma gücü (mevcut dönem) 75,51 76,17 71,96 0,88 -5,53
Satın alma gücü (gelecek dönem) 78,10 78,62 74,39 0,67 -5,38
Genel ekonomik durum (mevcut dönem) 69,84 71,71 64,33 2,69 -10,30
Genel ekonomik durum (gelecek dönem) 74,91 75,55 67,77 0,86 -10,30
İş bulma olanakları (gelecek dönem) 76,42 76,39 71,49 -0,04 -6,42
Yarı-dayanıklı tüketim mallarına yönelik harcama yapma düşüncesi (gelecek dönem) 99,22 101,16 95,60 1,96 -5,49
Mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğu 94,31 96,87 85,59 2,71 -11,64
Dayanıklı tüketim malı satın alma ihtimali (gelecek dönem) 16,09 17,24 15,93 7,20 -7,62
Otomobil satın alma ihtimali (gelecek dönem) 8,87 9,01 9,06 1,55 0,57
Konut satın alma ya da inşa ettirme ihtimali (gelecek dönem) 9,08 8,34 8,09 -8,10 -3,02
Konut tamiratına para harcama ihtimali (gelecek dönem) 21,28 18,93 18,01 -11,05 -4,84
Tüketimin finansmanı amacıyla borç kullanma ihtimali (gelecek dönem) 33,98 33,75 31,84 -0,69 -5,66
Mevcut dönemin tasarruf etmek için uygunluğu 58,22 60,20 56,42 3,41 -6,29
Tasarruf etme ihtimali (gelecek dönem) 17,55 18,63 18,00 6,14 -3,39
Gelecek dönemde fiyatların değişim yönüne ilişkin beklenti 51,09 53,75 51,67 5,20 -3,87

seva 26.11.2008 23:33

[QUOTE=arifcoskun;339537]Benim yazmama gerek yok elinin altında internet denen bir teknoloji harikası var başka şeylere zaman ayırmak yerine birazda onlarla uğraş. İstersen de yazabilirim, tüm haberleri satılmış medya aracılığıyla değilde başka medya haberlerinide okur yada izlersen eminimki bu istediklerini hergün göreceskin.
Yardımlaşma kurumlarını görüyoruz iki oy uğruna kimlere ne dağıttığını. Bugün savunduğun hükümetin bile krizi kabullenmek zorunda kalıp tutuşup neler yapabilirim diye kara kara düşünürken sen tutmuş hala nelerden bahsediyorsun, bırak tamam dağınık kalsın lüzumu yok!!![/QUOTE]

[url]http://www.tuik.gov.tr/Start.do[/url]
medya çapırtırıyor abicim...

seva 26.11.2008 23:34

[QUOTE=Kibrisli;339554]Herkes kendi işlerine baksın kazancına baksın geçen yılki faturaları ile bu seneki faturalarını karşılaştırsın kriz var mı yok mu anlar. Devlet elini çektikçe sektörlerden krize karşı korumasız kaldık, ne kadar çekti elini o kadar korumasız kaldık, bunlar iyi günlerimiz daha kötüye gitmez inşallah, finansbank yunanda, oyakı ingilizlere sattılar, bir banka fortis oldu (Belçika Lüksenburg ortak bankası) Fortis'te çok değil bundan bir ay önce mali krize girdi ve Fransız bir banka tarafından satın alındı. 2 yıl önce Bursa'da 3 büyük fabrika kapandı, Yörsan 600 işçisini işten çıkarttı 1 yıl önce adamlar 1 yıldır grev yapıyorlar, Kocaelinde lastik firmalarından toplam 500 kişi işden çıkartıldı 7 ay oldu, bu ayın başında Güneydoğunun Tekstil başkenti olarak bilinen Adıyaman'da 22 tesis kapandı 3500 kişi işsiz kaldı Adıyaman sanayii odası başkanı ne diyor: "44 fabrikanın 22 tanesi kapandı. 3 bin 500 kişi işten çıkarıldı. Zaten toplamda 6 bin 500 çalışan var. 9 aydan beri işten çıkarmalar devam ediyor. En büyük şirketlerden Sanko Holding 1500 çalışanını 200'e düşürdü", bu fabrikalar iplik üretiyorlardı artık üretemiyorlar, Denizli ve Bursa'daki tesislere iplik satıyorlardı bu üç bölge birbirine hammadde sağlıyordu, Bursa üretemeyince Adıyaman'dan iplik alamadı, Adıyaman kapatınca Denizli'deki fabirkalarda üretimini durdurdu. Türkiye'de 3 yıldır kriz var dış kriz vurunca artık satılacak mallara alıcı kalmadı, devlette para kalmadı, devlet üretimi yapan şirket kalmadı, kısacası hükümetin günü kurtaracak tek kaynağı yine ne yazık ki IMF kaldı, ama geçen yıllarda ekonomi politikalarını bu şekilde yapmasaydı Türkiye az hatta belki hiç etkilenmezdi krizden. Buyrun size sadece son bir ayda ve sadece iplik üretim sektöründe kapanan firmaların listesi toplam işsiz kalan kişi sayısı son bir ayda bu iş yerlerinin kapanması ile 15 000 i geçti 400 000 kişi de işsizlik korkusu yaşamakta;

Saygılarımla[/QUOTE]

BU yazılanlar ne derece doğru

[url]http://www.tuik.gov.tr/Start.do[/url]

Arif Coşkun 26.11.2008 23:39

Üstte bir oran var sanırım o herşeyi söylüyor

seva 26.11.2008 23:39

son olarak kapanan şirketlerle ilgili siz bakmazsınız ekleyim buraya...

Kurulan şirket ve kooperatif sayısı geçen yılın aynı ayına göre % 26,7 azaldı.

2008 yılı Ekim ayında; 2007’nın aynı ayına göre kurulan şirket ve kooperatif sayısı % 26.7 azalarak 4126’dan 3026’ya düşmüştür. Bu ayda yeni kurulan 3026 şirketin; 1141’i İstanbul, 314’ü Ankara, 198’i İzmir ve 1373’ü diğer illerde bulunmaktadır.

2008 yılı Ekim ayında kurulan toplam 3026 şirket ve kooperatifin % 93,1’i (2818) limited şirket, % 5’i (152) anonim şirket, % 1,8’i (54) kooperatif ve % 0,1’i (2) kollektif şirkettir.
2008 Ekim ayında 874 şirket ve kooperatif ticaret sektöründe kuruldu.

2008 Ekim ayında kurulan toplam 3026 şirket ve kooperatifin; 874’ü Toptan ve perakende ticaret, motosiklet, kişisel ve ev eşyalarının onarımı, 534’ü İmalat, 432’si İnşaat, 414’ü Gayrimenkul, kiralama ve iş faaliyetleri, 261’i Ulaştırma, depolama ve haberleşme, 114’ü Otel ve lokantalar, 75’i Eğitim, 74’ü Madencilik ve taşocakçılığı, 69’u Sağlık işleri ve sosyal hizmetler, 59’u Mali aracı kuruluşların faaliyetleri, 53’ü Diğer toplumsal, sosyal ve kişisel hizmet faaliyetleri, 33’ü Tarım, avcılık ve ormancılık, 32’si Elektrik, gaz, buhar ve sıcak su üretimi ve dağıtımı ve 2’si Balıkçılık sektöründen oluşmaktadır.
Kurulan ticaret ünvanlı işyerleri sayısı geçen yılın aynı ayına göre % 9,4 azaldı.

2008 Ekim ayında; 2007’nın aynı ayına göre kurulan ticaret ünvanlı işyeri sayısı % 9,4 azalarak 3306’dan 2994’e düşmüştür. Kapanan ticaret ünvanlı işyerleri sayısı ise geçen yılın aynı ayına göre %64,4 artarak 1174’den 1930’a yükselmiştir. Bu ayda yeni kurulan 2994 ticaret ünvanlı işyerinin; 1200’ü İstanbul, 349’u Ankara, 117’si İzmir ve 1328’i diğer illerde bulunmaktadır.
2008 Ekim ayında ticaret sektöründe 1161 ticaret ünvanlı işyeri kuruldu.

2008 Ekim ayında kurulan toplam 2994 ticaret ünvanlı işyerinin; 1161’i Toptan ve perakende ticaret, motosiklet, kişisel ve ev eşyalarının onarımı, 558’i İnşaat, 420’si Ulaştırma, depolama ve haberleşme, 228’i İmalat, 208’i Otel ve lokantalar, 197’si Gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri, 88’i Mali aracı kuruluşların faaliyetleri, 85’i Diğer toplumsal, sosyal ve kişisel hizmet faaliyetleri, 27’si Eğitim, 8’i Sağlık işleri ve sosyal hizmetler, 6’sı Tarım, avcılık ve ormancılık, 5’i Madencilik ve taşocakçılığı, 2’si Elektrik, gaz, buhar ve sıcak su üretimi ve dağıtımı ve 1’i Balıkçılık sektöründen oluşmaktadır.

Şirket kooperatif ve ticaret ünvanlı işyerlerinin bir önceki yıl aynı dönemine göre değişimi

* Kapanan ticaret ünvanlı işyerleri sayısı, yapılan tebligatlarla ticari faaliyeti bulunmadığı tespit edilen ticaret ünvanlı işyerlerinin kayıtlarının ilgili ticaret sicil memurlukları tarafından Ticaret Sicili Tüzüğünün 41. maddesine istinaden re’sen silinen işyerlerini de kapsamaktadır. 2008 yılı Ekim ayında 687, Ocak-Ekim döneminde 10668 ticaret ünvanlı işyeri re’sen kapatılmıştır.

Türlerine göre şirket ve kooperatifler

Not: Haber bülteninde yer alan veriler TOBB tarafından günlük olarak yayınlanan Ticaret Sicil Gazetelerinden derlenmektedir.

Haber bülteninin tüm tablo ve grafiklerine [url]http://www.tuik.gov.tr[/url] adresinden ulaşabilirsiniz.

seva 26.11.2008 23:41

Türkiye'de hemen bir kriz lobisi oluşturdular ve paraları sanki Türkiye'de batmış gibi bir karmaşa yarattılar. Yaşanan dünya krizinin merkezini Türkiye'ye taşıdılar.

Arif Coşkun 27.11.2008 09:54

[quote=seva;339833]Türkiye'de hemen bir kriz lobisi oluşturdular ve paraları sanki Türkiye'de batmış gibi bir karmaşa yarattılar. Yaşanan dünya krizinin merkezini Türkiye'ye taşıdılar.[/quote]

Siz hala kendi kafanızca yapılan eleştiriler sırf hükümeti yıpratmak amaçlı yapıldığını gereksiz yere ortaya bu tür söylentiler atıldığı inancına şartlandığından kim ne derse desin her haberi bilgiyi yalancılıkla suçladığınız sabit bir fikirdir.
Ülkemizde ekonomik kriz yeni oluuşan bir şey değildi, bilindiği gibi daha evvelde iki kez kriz süreçleri yaşandı, önlemler alındı,tekrar geçen bu süreçte ne var ne yok satılarak, cumhuriyet tarihi boyunca dışradan borç para alınan kadar kredi bu hükümetin görev süresince alınmıştır 2002 borç 238 milyar dolar 2008'de 489 milyar dolara çıkmıştır. Böyle olmasına rağmen hala ekonomi iyiye gitmemiş sıkıntılar artarak devam etmiştir ve edecektirde.Bu sadece bu hükümetin sorunu değil bu ülke meselesi haline gelmiştir. Kim iktidar olursa olsun anında refaha kavuşturacak diye bir kaidede yok. Ne olmuştur bilgililer ilgisiz ilgililerde bilgisiz olduğu zaman hatalı kararlar yanlış ekonomik politikalar la birleşince işte sonuç.
Bir bakanımız kendi dönemlerinde 100 m.dolar la ihracatlarının rekor kırdığını açıklarken 160 m.dolarla ithalat rekorundan hiç bahsetmemiştir. Buda şunun bir ifadesi "üretmeden tüketmek" buda elbetteki kriz doğuracaktır.

Dünyada yaşanan kriz de kapitalizmin sistem çöküşüdür. Tükenmişliktir, bitmişliktir yeni bir yönetim şekli arayışıdır.
Kapitalizm şimdiye kadar irili ufaklı birçok kriz yaşadı. Bu kriz de son kriz olmayacak kuşkusuz. Bu krizlerin ortak olan ve olmayan birçok yönü var. Ama tuhaf biçimde çözüm hep aynı yolla oluyor: Krizin üstünü parayla örtmek. Çinlilerin dediği gibi ‘para her türlü ayıbı örter.’ İçinde bulunduğumuz küresel krizden çıkış için geliştirilen yol da yine devletin para saçması. Düne kadar devleti ahmaklık ve özel sektöre engel olmakla suçlayanlar bugün devletin kendilerini ve şirketlerini kurtarmasını ve piyasaya para saçmasını talep ediyorlar. Ne var ki para saçılarak atılan çözüm adımları ahlaki değerleri zedelemekten, kamu maliyesinin disiplinini düşürmeye, enflasyondan rekabeti bozmaya kadar ileride doğabilecek yeni krizlerin altyapısını oluşturuyor.

Kibrisli 27.11.2008 18:40

Seva kardeşim Türkiye'de kriz var mı yok mu? Şöyle böyle ya da şu bu nedenden ötürü var, bundan önceki krizlerin nedeni genelde dış ülkelerin Türkiye üzerine oynadıkları oyunlardan ötürü oluşuyordu, bu kez onlar kriz yaşıyor bizim ekonomik sistemimizde küreselleşmiş liberal ekonomi olduğu için etkileniyoruz. Dünyadaki kriz finans krizidir, Türkiye'deki finans kuruluşları ne kadar gelişmiş durumda? Tabii ki finansal kriz yaşanmayacak Türkiye'de, ya da henüz yaşanmayacak, bakın İMKB ve Türkiye'deki yabancı bankaların oranına ne kadar Türk var İMKB'de kaç banka Yabancı banka, geçen hafta yaşanan endeks düşüşlerinin tek nedeni çok küçük miktarda yabancı yatırımcının İMKB'den çekilmesidir, merak ediyorum bu kriz dünyada artarsa ne olacak İMKB'ye?
TÜİK enflasyon oranlarını verirken havyardan işlenmemiş doğal gaza yapılan zamları hesaplayacar veriyor, o yüzden benim verdiğim haber değil TÜİK'in rakamları inandırıcı değildir, benim verdiğim hayatın içinden örnekler, istatistik değil. Bakın ben serbest iş yapıyorum haziran ayında 3-4 iş aldıkda onlarla ayakta duruyoruz yoksa çökeceğiz son bir haftada 3 tane çek kırdırmak zorunda kaldık. Taraf gazetesinin adından da belli olacağı gibi taraftır AKP tarafı değildir, AB ve ABD tarafıdır o bakımdan böyle yorumlar yapması normaldir, 7 sene Kıbrıs'ta yaşadım Annan planı dönemi orada aniden ortaya çıkan ve Soros'tan beslenen gazeteler gibi yorum yapıyor. Ancak katıldığım bir nokta var IMF'den bir para alınacaksa o Tüsiad'a verilmemeli, ama talep yaratmak için tüketiciye de verilmemeli, 1929 yılı bunalımında yapılanlar incelensin, neden etkilenmemişiz, 21. Yüzyıla uyarlansın ve kullanılsın. Ben bir örnek vereyim, devlet silolarını doldursun çifçiye kredi verilsin ve ekim artırılsın çıkan verimde kesinlikle satın alınsın ve silolar dolsun,artık liberal ekonomiyi bıraksın 6 1980'den beri yaptığımız bu hatadan dönelim, bin nasihat edildi inanmadılar belki nüsubet gelmeden başımıza doğruyu bulurlar çünkü eğer dünyada derinleşirse bu kriz ve Türkiye doğruyu bulamazsa çekeceğimiz var.
Arif abi bu arada Kapitalizm tükenmez bitmez yeni yönetimde aramazlar bu adamlar eğer arasalardı 1929 bunalımında 2.5 milyon insan ABD dahil her yerde açlıktan ve soğuktan öldüğü zaman ve Sosyalizm bu kadar gelişmişken Sosyalist olurlardı:D ama sanırım onun da doğru olmadığını düşündüler tıpkı benim gibi, ben son derece iddialıyım Türkiye ve Türkler için en doğru ekonomik sistem Devletçi, Karma, Güdümlü, Kemalist ekonomik sistemdir, denenmiş başarılı sonuçları alınmıştır, 21. Yüzyıla uyarlanıp Türkiye ekonomisini dünyanın en büyük ekonomisi haline getirmelidir.

Saygılarımla...

seva 28.11.2008 12:59

[QUOTE=arifcoskun;339922]Siz hala kendi kafanızca yapılan eleştiriler sırf hükümeti yıpratmak amaçlı yapıldığını gereksiz yere ortaya bu tür söylentiler atıldığı inancına şartlandığından kim ne derse desin her haberi bilgiyi yalancılıkla suçladığınız sabit bir fikirdir.
Ülkemizde ekonomik kriz yeni oluuşan bir şey değildi, bilindiği gibi daha evvelde iki kez kriz süreçleri yaşandı, önlemler alındı,tekrar geçen bu süreçte ne var ne yok satılarak, cumhuriyet tarihi boyunca dışradan borç para alınan kadar kredi bu hükümetin görev süresince alınmıştır 2002 borç 238 milyar dolar 2008'de 489 milyar dolara çıkmıştır. Böyle olmasına rağmen hala ekonomi iyiye gitmemiş sıkıntılar artarak devam etmiştir ve edecektirde.Bu sadece bu hükümetin sorunu değil bu ülke meselesi haline gelmiştir. Kim iktidar olursa olsun anında refaha kavuşturacak diye bir kaidede yok. Ne olmuştur bilgililer ilgisiz ilgililerde bilgisiz olduğu zaman hatalı kararlar yanlış ekonomik politikalar la birleşince işte sonuç.
Bir bakanımız kendi dönemlerinde 100 m.dolar la ihracatlarının rekor kırdığını açıklarken 160 m.dolarla ithalat rekorundan hiç bahsetmemiştir. Buda şunun bir ifadesi "üretmeden tüketmek" buda elbetteki kriz doğuracaktır.

Dünyada yaşanan kriz de kapitalizmin sistem çöküşüdür. Tükenmişliktir, bitmişliktir yeni bir yönetim şekli arayışıdır.
Kapitalizm şimdiye kadar irili ufaklı birçok kriz yaşadı. Bu kriz de son kriz olmayacak kuşkusuz. Bu krizlerin ortak olan ve olmayan birçok yönü var. Ama tuhaf biçimde çözüm hep aynı yolla oluyor: Krizin üstünü parayla örtmek. Çinlilerin dediği gibi ‘para her türlü ayıbı örter.’ İçinde bulunduğumuz küresel krizden çıkış için geliştirilen yol da yine devletin para saçması. Düne kadar devleti ahmaklık ve özel sektöre engel olmakla suçlayanlar bugün devletin kendilerini ve şirketlerini kurtarmasını ve piyasaya para saçmasını talep ediyorlar. Ne var ki para saçılarak atılan çözüm adımları ahlaki değerleri zedelemekten, kamu maliyesinin disiplinini düşürmeye, enflasyondan rekabeti bozmaya kadar ileride doğabilecek yeni krizlerin altyapısını oluşturuyor.[/QUOTE]

Hükümetler sürekli eleştirlir sürekli yıpratılır kimileri hükümetlerin icraatlarını begenir kimileri ise beğenmez ben bu hükümetin icraatlarını beğenenlerdenim 2002 yılı öncesine göre ama yeterlimi elbetteki yeterli değil daha çok icraat daha çok insanların hizmetinde olması gerekir.
Beğendiğim icraatlardan bazıları Milli Eğitim Hizmetleri Sağlık Hizmetleri vb gibi
İnternette yayınlanan haberler tamamıyla yalan demiyorum ama inanmak içinde resmi sitelerden teyitine bakmak lazım diyorum.
Ülkemizde ekonomik kriz YOKTUR kriz çıkarılmak isteniyor zorla kriz ortamına sürüklenmek isteniyor.
Dünyada yaşanan kriz Kapitalizmin çöküşüymüş dünyada hangi izm kaldıki kapitalizm kalsın onlr çooook geride kaldı hertürlü izm çöktü
Ülkemizde ekonomik kriz var diye yazılı ve görsel basın sürekli işliyorsa onlara inat çözüm alışverişi kesmek değil yine önceki gibi alışverişe devam etmektir.
Ekonomik ve sosyal göstergeler devletin resmi sitesi olan [url]www.tuik.gov.tr[/url] adresinden yayınlanmaktadır ordan daha sağlıklı bilgiler alınır.

dark_yamtar58 28.11.2008 13:05

Yok kardeşim Ülkemizde kıriz falan yok Sevacım sen haklısın ne kırizymiş ya yok öylebirşey.Bu sadece Malum kişilerin ve Malum Medyanın işi...!!! Ohhh Beee.

seva 28.11.2008 13:06

[QUOTE=Kibrisli;340261]Seva kardeşim Türkiye'de kriz var mı yok mu? Şöyle böyle ya da şu bu nedenden ötürü var, bundan önceki krizlerin nedeni genelde dış ülkelerin Türkiye üzerine oynadıkları oyunlardan ötürü oluşuyordu, bu kez onlar kriz yaşıyor bizim ekonomik sistemimizde küreselleşmiş liberal ekonomi olduğu için etkileniyoruz. Dünyadaki kriz finans krizidir, Türkiye'deki finans kuruluşları ne kadar gelişmiş durumda? Tabii ki finansal kriz yaşanmayacak Türkiye'de, ya da henüz yaşanmayacak, bakın İMKB ve Türkiye'deki yabancı bankaların oranına ne kadar Türk var İMKB'de kaç banka Yabancı banka, geçen hafta yaşanan endeks düşüşlerinin tek nedeni çok küçük miktarda yabancı yatırımcının İMKB'den çekilmesidir, merak ediyorum bu kriz dünyada artarsa ne olacak İMKB'ye?
TÜİK enflasyon oranlarını verirken havyardan işlenmemiş doğal gaza yapılan zamları hesaplayacar veriyor, o yüzden benim verdiğim haber değil TÜİK'in rakamları inandırıcı değildir, benim verdiğim hayatın içinden örnekler, istatistik değil. Bakın ben serbest iş yapıyorum haziran ayında 3-4 iş aldıkda onlarla ayakta duruyoruz yoksa çökeceğiz son bir haftada 3 tane çek kırdırmak zorunda kaldık. Taraf gazetesinin adından da belli olacağı gibi taraftır AKP tarafı değildir, AB ve ABD tarafıdır o bakımdan böyle yorumlar yapması normaldir, 7 sene Kıbrıs'ta yaşadım Annan planı dönemi orada aniden ortaya çıkan ve Soros'tan beslenen gazeteler gibi yorum yapıyor. Ancak katıldığım bir nokta var IMF'den bir para alınacaksa o Tüsiad'a verilmemeli, ama talep yaratmak için tüketiciye de verilmemeli, 1929 yılı bunalımında yapılanlar incelensin, neden etkilenmemişiz, 21. Yüzyıla uyarlansın ve kullanılsın. Ben bir örnek vereyim, devlet silolarını doldursun çifçiye kredi verilsin ve ekim artırılsın çıkan verimde kesinlikle satın alınsın ve silolar dolsun,artık liberal ekonomiyi bıraksın 6 1980'den beri yaptığımız bu hatadan dönelim, bin nasihat edildi inanmadılar belki nüsubet gelmeden başımıza doğruyu bulurlar çünkü eğer dünyada derinleşirse bu kriz ve Türkiye doğruyu bulamazsa çekeceğimiz var.
Arif abi bu arada Kapitalizm tükenmez bitmez yeni yönetimde aramazlar bu adamlar eğer arasalardı 1929 bunalımında 2.5 milyon insan ABD dahil her yerde açlıktan ve soğuktan öldüğü zaman ve Sosyalizm bu kadar gelişmişken Sosyalist olurlardı:D ama sanırım onun da doğru olmadığını düşündüler tıpkı benim gibi, ben son derece iddialıyım Türkiye ve Türkler için en doğru ekonomik sistem Devletçi, Karma, Güdümlü, Kemalist ekonomik sistemdir, denenmiş başarılı sonuçları alınmıştır, 21. Yüzyıla uyarlanıp Türkiye ekonomisini dünyanın en büyük ekonomisi haline getirmelidir.

Saygılarımla...[/QUOTE]

TÜRKİYE de kriz yoktur.
TÜRKİYE zorla krize sürüklenmek isteniyor.
TÜRKİYE de bankalar yeterince güçlendi.
TÜRKİYE ye hiç bir türlü izm çare olmaz.
TÜRKİYE ye hiç bir list çare olmaz

Arif Coşkun 28.11.2008 13:12

[quote=seva;340622]Hükümetler sürekli eleştirlir sürekli yıpratılır kimileri hükümetlerin icraatlarını begenir kimileri ise beğenmez ben bu hükümetin icraatlarını beğenenlerdenim 2002 yılı öncesine göre ama yeterlimi elbetteki yeterli değil daha çok icraat daha çok insanların hizmetinde olması gerekir.
Beğendiğim icraatlardan bazıları Milli Eğitim Hizmetleri Sağlık Hizmetleri vb gibi
İnternette yayınlanan haberler tamamıyla yalan demiyorum ama inanmak içinde resmi sitelerden teyitine bakmak lazım diyorum.
Ülkemizde ekonomik kriz YOKTUR kriz çıkarılmak isteniyor zorla kriz ortamına sürüklenmek isteniyor.
Dünyada yaşanan kriz Kapitalizmin çöküşüymüş dünyada hangi izm kaldıki kapitalizm kalsın onlr çooook geride kaldı hertürlü izm çöktü
Ülkemizde ekonomik kriz var diye yazılı ve görsel basın sürekli işliyorsa onlara inat çözüm alışverişi kesmek değil yine önceki gibi alışverişe devam etmektir.
Ekonomik ve sosyal göstergeler devletin resmi sitesi olan [URL="http://www.tuik.gov.tr"]www.tuik.gov.tr[/URL] adresinden yayınlanmaktadır ordan daha sağlıklı bilgiler alınır.[/quote]

Milletin başka derdi kalamdıda sırf kriz çıksın diye yayın yapıyor huzurlu rahat ortam batıyor demekki onlara, sırf kriz çıksın diye böyle neler yayınlıyorlar demek:D, başka dertleri kalmadı, sana bunu inandıran ne anlamadım, aynı zamanda meraklandımda, :rolleyes: Senin resmi web sayfası dediğin nedirki elbette "ayranım kara demez " kimse. Sırf onun ve yanlı medyanın etksinde kalmışın sen. Ben 20 yıllık esnafım seva hanım. Neyin iyi gittiğini neyin kötü gittiğini çok iyi bilen bir insanım bunu bire bir yaşıyorum. Lütfen taraftarı olduğun bir iktidar olabilir ama gerçekler ordata ne kadar sakalrsan sakla tezgah altından çıkar gerçekler boşver şimdi burada bana hikaye anlatmayın lütfen. Çevremde kapanan işyerleri kiralık satılık dükkanları görünce kahroluyorum bu sadece beni değil 70 milyonu ilgilendiriyor siz neden kendinizi bunun dışında tutuyorsunuz buda ayrı bir konu tabiki.

seva 28.11.2008 17:00

[QUOTE=arifcoskun;340631]Milletin başka derdi kalamdıda sırf kriz çıksın diye yayın yapıyor huzurlu rahat ortam batıyor demekki onlara, sırf kriz çıksın diye böyle neler yayınlıyorlar demek:D, başka dertleri kalmadı, sana bunu inandıran ne anlamadım, aynı zamanda meraklandımda, :rolleyes: Senin resmi web sayfası dediğin nedirki elbette "ayranım kara demez " kimse. Sırf onun ve yanlı medyanın etksinde kalmışın sen. Ben 20 yıllık esnafım seva hanım. Neyin iyi gittiğini neyin kötü gittiğini çok iyi bilen bir insanım bunu bire bir yaşıyorum. Lütfen taraftarı olduğun bir iktidar olabilir ama gerçekler ordata ne kadar sakalrsan sakla tezgah altından çıkar gerçekler boşver şimdi burada bana hikaye anlatmayın lütfen. Çevremde kapanan işyerleri kiralık satılık dükkanları görünce kahroluyorum bu sadece beni değil 70 milyonu ilgilendiriyor siz neden kendinizi bunun dışında tutuyorsunuz buda ayrı bir konu tabiki.[/QUOTE]

Milletin kriz derdi yok Medya ise evet aynen söylediğiniz gibi sırf kriz çıksın diye yayın yapıyorlar. Medyanın derdi milletin huzurunu kaçırmak başka dertleri olamazki onların küresel kriz çıkalı bir ay olmuş oda üstelik finanas sektöründe başka sektörlerdede değil bizim medya bizim ülkemizde bütün sektörlerde kriz var diye zorla memleketi krize sokacaklar.Devlete güvenmeyeceksinde bu medyayamı güveneceksiniz.
Ekonomi sadece BORSA ve DÖVİZ değil heralde
Medya bu yayınlara devam ettikçe insanlar alışveriş yapmaz alışveriş olmayıncada esnaf nakit sıkıntısı çeker.
Ben Cimbom taraftarıyım.
AKP iktidarında elbetteki iyi şeyler yapıldı TÜRKİYE iyi yolda Eğitim Sağlık vb.
Hikaye anlatmıyorum elbetteki açılan kapanan işyerleri olacak elbetteki kiralık satılık işyerleri yada dükkanlar olacak bunlar gerçek ülkede kriz olursa elbetteki sizde bende etkileniriz etkilenmemek içinde bu MEDYA nın kriz tellalığının önüne geçilmesi lazım eş dost akraba ve çevreye alışverişleriniz yine aynı şekilde devam etsin diye telkinlerde bulunulması lazım

eslem_22_07 28.11.2008 17:06

[B][COLOR="Magenta"]KRiZ Yok DiYeNLeR BiR ARaYa GeLSiN Bi GöReYiM OnLaRı NaSıL KRiz YoKMuş[/COLOR][/B]

seva 28.11.2008 17:29

[QUOTE=eslem_22_07;340759][B][COLOR="Magenta"]KRiZ Yok DiYeNLeR BiR ARaYa GeLSiN Bi GöReYiM OnLaRı NaSıL KRiz YoKMuş[/COLOR][/B][/QUOTE]

Sana bişey soracam Kriz nedir Kriz nasıl oluşuyor ???

WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:52.