![]() |
-->: -->KİTAP OKUYALIM!
[B][QUOTE]leblebi82 [/QUOTE][/B]
[B]çok sağolasın yiğido ALLAH razı olsun... hepsini not aldım...[/B] |
[CENTER][IMG]http://www.yamanlar.k12.tr/upload_haberler/d1a542ab6fd56bd65bfc667df0b79e8deb028a87db888e80f2ba7133d9ef7a83.jpg[/IMG]
[B][COLOR="DarkRed"]"KİTAPLARI RAFLARA KOYARAK DOST OLAMAZSINIZ, ONLARA DOSTLUĞUNUZU OKUYARAK GÖSTEREBİLİRSİNİZ!..." [/COLOR][/B]m.c.[/CENTER] |
[B][COLOR="DarkRed"][IMG]http://www.ilyayayinevi.com.tr/wgmgz/images/eylul.jpg[/IMG]
Bugün size yakın zamanda okuduğum Eylül romanını kısaca özetleyeceğim... Eylül romanında süreyya bey ve suat hanım evlidirler. Süreyya yazları ailesiyle birlikte geçinmekten sıkılır ve sürekli boğazda yalı olmasını ister. Suat hanım en sonunda babasından aldığı para ile boğazda yalı kiralarlar. Mutlu bir yuva olur ama zaman öyle şeyler gösterir ki şaşırıp kalırsınız... Aileye ziyarete gelip giden Necip'in Suat'a gösterdiği saygı şiddetli bir sevgiye dönüşür. Suat ve Necip'in arasındaki engel Süreyya'dır. Suat en sonunda Süreyyadan ayrılamayacağına karar verir. bu iki sevgi bir yangında yok olur gider...[/COLOR][/B] |
--->: -->KİTAP OKUYALIM!
[B][COLOR="Indigo"]Bu eser aynı zamanda Türk Edebiyatının ilk psikolojik tahlil romanıdır bildiğim kadarıyla. [/COLOR][/B]
|
-->: --->: -->KİTAP OKUYALIM!
[QUOTE=leblebi82;225032][B][COLOR="Indigo"]Bu eser aynı zamanda Türk Edebiyatının ilk psikolojik tahlil romanıdır bildiğim kadarıyla. [/COLOR][/B][/QUOTE]
[B][COLOR="DarkRed"]Evet gardaş kusura bakma yazmayı unutmuşum ALLAH razı olsun...[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Blue"]'Televizyonu kapat, kitap oku'[/COLOR]
[IMG]http://image.haber7.com/haber/94994.jpg[/IMG] [COLOR="DarkRed"]Bursa'da Fethiye ilköğretim okulu öğrencileri, "televizyonu kapat, kitap oku" kampanyası düzenledi. 'Televizyonu kapat, kitap oku' Bursa'da Fethiye ilköğretim okulu öğrencileri, "televizyonu kapat, kitap oku" kampanyası düzenledi. Kampanyada bir ay boyunca en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilirken, mahalle muhtarı, esnaf, belediye, polis ve Milli Eğitim Müdürlüğü de kampanyaya destek verdi. Fethiye İlköğretim Okulu ve Okul Aile Birliğinin işbirliğiyle "Fethiye İlköğretim Okulu Okuyor" isimli kampanya başlatıldı. Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve televizyonun etkisinden kurtarmak gayesiyle başlatılan projede, sürekli kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor. Okumaya bütün öğrencilerin katılımını temin etmek ve onları teşvik etmek için " kitap oku, özet çıkar, ödül al" sloganıyla her sınıfta en çok okuyan öğrencinin ödüllendirilmesine başlandı. Kampanya çerçevesinde ilk ödül törenine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, veliler ve çok sayıda kişi katıldı. Fethiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlı, okul kütüphanesine 100 kitap hediye ederek kampanyaya destek olacağını ifade ederek, başarılar diledi. Nilüfer Belediyesi, birinci olan öğrencilere özel kalem hediye ederken, mahalledeki pastane öğrencilere baklava ikram etti. Fethiye İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Tahir Ak, okuma kampanyası ile birlikte okul kütüphanesini daha da zenginleştirmek ve çekici hale getirmek için kitap bağış kampanyasının da başladığını ifade etti. Kampanya çerçevesinde her ay sonu bir tören düzenlenecek ve en çok okuyan öğrenci ödüllendirilecek. [/COLOR] İHA [/B] |
[CENTER][IMG]http://image.haber7.com/processing.gif[/IMG][B][COLOR="Blue"]Okumayan toplum dedikodu üretir[/COLOR][IMG]http://image.haber7.com/processing.gif[/IMG][/B]
[IMG]http://www.egitimedestek.meb.gov.tr/images/index_r37_c2.jpg[/IMG] [COLOR="DarkRed"]Hamza AYDOĞDU Eğitime %100 Destek Projesi Genel Koordinatörü[/COLOR][COLOR="Red"][/CENTER] [B]Araştırma, sorgulama, üretkenlik beklediğimiz nesil, magazin dedikoduları arasında kayboluyor. Kitapla barışık olmayan, okumayan toplum sefalete sürüklenir[/B][/COLOR] Toplumsal erozyonun had safhada olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu öylesine bir fırtına ki; kökleri sağlam olmayan her ağacı sürükleyip götürüyor... Bu sürükleniş yediden yetmişe herkesi olumsuz bir şekilde etkiliyor... Fırtınadan ve sürüklenişten kurtulmak adına atılan adımlar da yetersiz kalıyor. Gözümüzün önünde sele kapılıp giden binlerce insanımızı görmemize rağmen tedbir almıyor; kalınlaşan gaflet uykusundan bir türlü uyanamıyoruz.. [COLOR="Blue"]Üreten, okuyan, araştıran, sorgulayan bir nesli beklerken; dedikodu üreten, magazin programlarına mahkum olan, televole kültürüyle yetişen bir gençlikle karşılaşıyoruz... [/COLOR]Başladığımız noktayla geldiğimiz nokta arasındaki uçurumu görünce de başlıyoruz haykırmaya: 'Ne olacak bu insanların hali!'!... Her toplum bir kitaba dayanır... Senin kitabın hangisi sorusunu soranlara istihzayla bakıyor; kitapla barışık bir toplum olmadan kendimizi Avrupa'ya kabul ettirmeye çalışıyoruz. [COLOR="Blue"]Unutulmamalıdır ki; medeniyetler kalemlerden neşet eden kitapların eserleridir.[/COLOR] Bütün büyük uluslar bir taraflarını bilgeliğe dayandırırlar. [COLOR="Blue"]Kitapla barışık olmayan bir toplum, kültür ve ahlak normlarına bağlı kalmayan, hedefsizce hareket eden, sadece şekli düşünen, içerikten yoksun olan, günlük dedikoduların bulanık ırmağında gelişi güzel akan bir toplumdur...[/COLOR] Kitapla barışık olmayan bir toplum; aydınını küçümser ve onu sefalete terk eder. Sözde aydın ve sanatçılara prim verir. Onları zirveye taşır... Böylece o ülkenin yetişmiş insanları bir yığın haline gelir. Yığın haline gelen bir millet de payidar olamaz. Düşünceyi ve okumayı küçümsüyoruz. Kitaba harcadığımız parayı, sigara, kumar ve eğlence için harcadığımızla kıyaslarsak, yerin dibine geçmemiz gerekir. [COLOR="Red"]'Niçin kitap okumuyoruz?'[/COLOR] sorusu üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucundan çıkartılan şu maddeler insanı dehşete düşürüyor. [COLOR="Blue"]Türk toplumunda; okumak, zeki olmayanların kullandıkları bir araç olarak görülmekte, bir çekingenlik meydana getirmektedir. Kamuoyunda hayranlık toplayanlar okuyanlardan çok, güzellik, zenginlik gibi nitelikleriyle ön planda bulunanlardır.[/COLOR] Bugün külutürel programların az olması, gün aşırı her kanalda magazin ve dedikodu programlarının revaçta olması bu araştırmayı her yönüyle destekler mahiyettedir. [COLOR="Red"][B]Her türlü olumsuzlukta dünya ülkeleri arasında ilk üç sıradan hiç düşmeyen ülkemiz; meaalesef okumada son sıralara demir atmıştır.[/B][/COLOR] [COLOR="Red"]En çok kitap satın alan ülke sıralamasında almanya birinci gelirken, Türkiye sonuncudur.[/COLOR][COLOR="Blue"] Gençlerimizi % 69'u uzun zamandır kitap okumadıklarını söylemektedirler. Rusya'da 2549 kişiye bir halk kütüphanesi düşerken, Türkiye'de kütüphanelere üye olan insan sayısı 7 milyon, Fransa'da 16 milyon ve Meksika'da ise 39 milyondur.[/COLOR] *Rusya'da yılda 82 bin kitap basılırken, bu rakam ülkemizde 7 bindir. *Kişi başına düşen kitap sayısı Rusya'da 18 bin, ABD'de 12 bin, Almanya'da 2 bin 700 iken; Türkiye'de 7 adettir. Gazete ve dergilerimiz ise okunmayacak kadar az basılmaktadır. Okumayan toplumlar, kökü toprakta olmayan ağaçlar gibi yıkılmaya ve çürümeye mahkumdur. [COLOR="Blue"]Bu rakamlar gösteriyor ki; toplum olarak kitap okumuyoruz.[/COLOR] Kitapsız toplum ise, muhakeme yeteneği sürü idrakine indirgenmiş, gündelik hazlarla kuşatılıp güdülmeye müsait hale getirilmiş bir toplumdur. Kitaptan uzaklaştırılan bir toplum, düşünceden uzaklaştırılır, düşünceden uzaklaşan toplum ise; sürekli dedikodu üretir. Bu ülkede sürekli televole kültürü pompalayan ve dedikodu üretenlerin fildişi kulelerden topluma yön vermeye çalışmaları, okumayan bir toplumun aynada yansıyan traji komik yüzüdür. [B][COLOR="Red"]Evet, dedikodu ve magazini seviyoruz; çünkü okumuyoruz.[/COLOR][/B] [COLOR="DarkRed"][B]Hepimiz bir ana prensibi çok iyi kavramalı ve bunun üzerinde sürekli düşünmeliyiz: 'Bir ülkede okumaya karşı istek artmadıkça, gaflet ve gafletten doğacak felaket azalmaz.'[/B][/COLOR] |
bende bir çok kitap okudum ayrıca hızlı okuma eğitimi aldım
YAHUDİNİN TAHTA KILICI ( bu kitapta yahudilerin türklerin başına ne beelalar açtogını anlatıyor özellikle atatür/ün ölümü ve beni Türk hekimlerine emanet edin sözünü neden söylediği konularına, asala örgütüne, pkk ya, filistine, türk aile yapısını bozma çalışmalarına ermeni meselelerine kısacası osmanlıdan günümüze kadar her şeye değiniyor tavsiye ederim 8, GÜN (bu kitap amerikada hizbullahın useme bin ladin'in amerikanın göbeğinde bir nükleer bir bomba patlatma çalışmasını anlatan sürükleyici bir roman |
daha bir sürü kitap var müsait oldukca yazarım
|
[CENTER][B][COLOR="Blue"]Her sabah eğitime ‘kitap okuma’ töreniyle başlıyorlar[/COLOR][/B]
[IMG]http://images.habervitrini.com/haber_resim/kitap2.jpg[/IMG] [B] Rize'nin Çayeli ilçesindeki özel bir ilköğretim okulunda yönetim yalnızca öğrencilere değil personele de kitap okuma kuralı koydu.[/B] [COLOR="DarkRed"]Öğrencisinden öğretmenine müdüründen aşçısına kadar herkesin 20 dakika kitap okuyarak güne başladığı okulun müdürü Harun Var, son yıllarda ülke genelinde bir okuma seferberliği başlatıldığını, kendi okullarında da geçen yıldan bu yana öğrencilerin her sabah derslerden önce 20 dakika kitap okuduklarını söyledi. Uygulamayı öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanması amacıyla yaptıklarını ifade eden Var; ''Ancak bir kurumda hep birlikte hareket edilmezse istenilen hedefe ulaşılamayacağını gördük. Bu nedenle biz de bununla ilgili nasıl bir uygulama yapabileceğimizi düşündük. Daha sonra öğrencilerin yanında okulda bulunan bütün personelin de sabah mesaiye başlamadan önce kitap okumalarını kararlaştırdık'' dedi. Söz konusu uygulamayı bu yıl başından itibaren uyguladıklarını belirten Var, şöyle konuştu: ''Uygulamamızda sabah işlerimize başlamadan önce mutlaka 20 dakika kitap okuyoruz. Öğretmeni, öğrencisi, müdürü, aşçısı, temizlikçisi, muhasebeci, herkes istisnasız bütün işlerini bırakarak her sabah 20 dakika kitap okuyor. Başka bir iş yapılmasına kesinlikle müsaade etmiyoruz. Mutlaka yapılması gereken başka bir iş varsa o zaman erken gelinmesini istiyoruz.'' Harun Var, uygulamanın oldukça verimli olduğunu ve herkesin uygulamadan memnun kaldığını vurgulayarak, artık personelin sabah işten önce zevkle kitap okuduğunu, bunun da kendilerini gururlandırdığını kaydetti. Bu uygulamanın dışında da öğrencilerine evlerinde kitap okumaları için ödev verdiklerini ve öğretmenlerinin bunu takip ettiklerini belirten Var, bazı velilerin evlerinde kitap okuma saatinde çocukları ile birlikte kitap okuduklarını söyledi. Var, her ay sonunda herkesin ne kadar kitap okuduğunun belirlendiğini, en fazla kitap okuyan öğrenciye değişik ödüller verildiğini kaydetti. Öğrenciler ise her sabah derse başlamadan önce kitap okumaktan memnun olduklarını dile getirerek, ''Sürekli kitap okumaya başladıktan sonra kelime hazinemiz arttı. Artık okuduklarımızı daha iyi anlıyoruz. Derslerimizde daha başarılı oluyoruz'' dediler.[/COLOR] kaynak: AA[/CENTER] |
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]bu güzel tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim
bende genelde roman türü okuyorum her sene türkiyeye gitmeden önce alacagim kitaplari listeliyorum ve türkiyeden alip getiriyorum gecen sene türkiyeye gitmedigimizden dolayi yine listem bayagi kabardi :) En cok begendigim kitaplar: Emine Senlikoglu'nun kitaplari ve bunlarin arasinda en cok hosuma giden CIN ISKENCESI ve HARCANDIK son bir ayda begenerek okudugum üc kitaplar: Üstün Inanc - Yalniz degilsiniz Ibrahim Ulvi Yavuz - Bahari Beklerken Hüseyin Gedik - Cildirtan Süphe[/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
[CENTER][B][COLOR="Blue"]Yakın Tarihin Kara Delikleri / Küller Altında Yakın Tarih 2[/COLOR][/B]
[IMG]http://www.dunyabulteni.net/images/author/52_s.jpg[/IMG] [COLOR="Blue"] Mustafa Armağan[/COLOR] [IMG]http://www.mustafaarmagan.com.tr/kitaplar/36.jpg[/IMG] [COLOR="Red"]*[/COLOR] Vahdettin Sevr Antlaşması’nı imzaladı mı? [COLOR="Red"]*[/COLOR] Misak-ı Millî sınırları var mıydı? [COLOR="Red"]*[/COLOR] Atatürk hangi mektubunu unutturmak istedi [COLOR="Red"]*[/COLOR] Mustafa Kemal’in Kerkük’n mesaj neydi? [COLOR="Red"]*[/COLOR] Mustafa Kemal, Vahdettin konusunda nasıl yanıltıldı? [COLOR="Red"]*[/COLOR] Kurtuluş Savaşı’na gönderilen Rus altınları borsada nasıl batırılmıştı? [COLOR="Red"]*[/COLOR] Soykırım iddialarını bitirmeye kararlı Osmanlı Sadrazam'ı kimdi? [COLOR="Red"][COLOR="Red"]*[/COLOR] Ermeni’nin Ermeni’ye yaptığı tehciri biliyor musunuz? *[/COLOR] Menemen kışkırtması neyi örtüyordu? [COLOR="Red"]*[/COLOR] Menderes idamdan önceki son mektubunda hangi kehanette bulundu? [COLOR="Red"]*[/COLOR] Atatürk Mehmed Akif'i neden eleştirildi? [COLOR="Red"]* [/COLOR]Atatürk Masonluğa girmiş miydi? [COLOR="Red"]*[/COLOR] Çanakkale zaferi Abdülhamid'in gözbebeklerine mi mal olmuştu? [COLOR="DarkRed"][B]Gibi sorulara cevap arıyor değerli yazar. Bu sorular malum tartışmalı birçoğu bu yüzden kitabı direk okumanızı tavsiye ederim...[/B][/COLOR][/CENTER] |
[CENTER][COLOR="Red"][B]Gül'ün önderliğinde okuma seferberliği
[/COLOR] [IMG]http://img.mynet.com/ha3/g/gul_cumhurbaskani.jpg[/IMG][/CENTER] [COLOR="Blue"]Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önderliğinde Mart ayında "Türkiye Okuyor" kampanyası başlatılacak. [/COLOR] Toplumun her kesimini kapsayacak kampanyayla Türkiye'deki 3 milyon okuma-yazma bilmeyen yetişkine okuma yazma öğretilmesi, bilgisayar kullanamayanlara bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazandırılması ve kitap okuma alışkanlığının artırılması hedefleniyor. Kampanyada öncelikli hedef kitleler; okulöncesi, ilköğretim ve lise çağındaki çocuklar ve gençler ile okuma-yazma bilmeyen yetişkinler olacak. Kampanya ile ayrıca Türkiye’deki hiç okuma-yazma bilmeyen 3 milyon yetişkinin okuryazar duruma getirilmesi, okuryazar olup da ilköğretim düzeyinde eğitimi olmayan 2 milyon yetişkinin aşamalı olarak ikinci kademe (ilköğretim tamamlama) eğitimine alınması planlanıyor. Hiç okuma alışkanlığı olmayan veya az okuyanların ayda 1 kitap okur hale gelmesi, orta düzeyde kitap okuma alışkanlığı olanların da ayda 2 veya daha fazla kitap okur hale gelmesinin amaçlandığı kampanya, öncelikle çocuk ve gençler olmak üzere herkesin bilgisayar okuryazarı olmasını da hedefliyor. [COLOR="Red"]İNTERNET SİTESİ HAZIRLANACAK[/COLOR] Kampanyanın tanıtımı için geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Bu çerçevede, öncelikle bir internet sitesi hazırlanacak. Ayrıca, ulusal televizyonlarda reklam ve spotlar yayınlanacak. Yazılı ve görsel basın ile internette kampanya reklamları yer alacak. İş ve alışveriş merkezlerinde kampanyanın tanıtım stantları kurulacak. Toplu taşıma araçlarına kampanyanın tanıtımına ilişkin afişler asılacak. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü biletlere "Türkiye Okuyor" logosu basacak. Posta işletmesi Genel Müdürlüğü ise kampanyaya özel klişe hazırlayacak. [COLOR="Red"]OKUMA YAZMA KURSLARI AÇILACAK[/COLOR] Okuma-yazma bilmeyenlere yönelik okuma-yazma ve ilköğretim düzeyinde kurslar açılacak. Bu kurslara katılım için tanıtıcı ve özendirici önlemler alınacak. Kursların yaygınlaştırılmasında kamu kurumları, gönüllü kuruluşlar ve yerel yönetimler arasında işbirliği sağlanacak. Kurslarda görev alacak öğretmenlere de hizmetiçi eğitim verilecek. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkesin bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazanması için Türkiye Bilişim Derneği ile işbirliğine gidilecek. Bu amaçla eğitim içerikleri ve öğrenme ortamları hazırlanacak. Eğitim için gerekirse eğitim gönüllüleri platformu oluşturulacak. Bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazananlar, Avrupa Birliği Bilgisayar Kullanım Yetkinlik Sertifikası’na (ECDL) sahip olabilecek. [COLOR="Red"]OKULLARA "OKUMA SAATİ" KONULACAK[/COLOR] Kampanyada, okuma alışkanlığı kazandırılması ve artırılmasına yönelik ayrıca etkinlikler düzenlenecek.Bu çerçevede, okullar ve halk kütüphaneleri işbirliği yapacak. Okullarda ve kütüphanelerde okuma saatleri düzenlenecek. Okullarda, halk eğitim merkezlerinde yeni kütüphaneler kurulurken, mevcut kütüphaneler zenginleştirilecek. Öğrenciler kütüphanelere üye olmaya özendirilecek. Ceza ve tutukevleri ile ıslahevlerinde, hastanelerde, yetiştirme yurtlarında ve huzurevlerinde geçici kitaplıklar oluşturulacak. Yazarlar ile okuyucular buluşturularak, kültürel ve eğitici faaliyetler düzenlenecek. [COLOR="Red"]GEZİCİ KÜTÜPHANELERE YENİ GÜZERGAH BELİRLENECEK[/COLOR] Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında önemli rol oynayan gezici kütüphaneler gözden geçirilerek ihtiyaçları giderilecek ve bu kütüphaneler için yeni güzergahlar belirlenecek. Çeşitli mekanlarda okuma köşeleri oluşturulacak. Okullarda, kütüphanelerde ve topluma açık merkezlerde okuma alışkanlığını ve kitap kültürünü yaygınlaştırıcı yerel programlar uygulanacak. Sponsorlar ve yayınevlerinin desteğiyle okul ve halk kütüphanelerine kitap bağışı teşvik edilecek. Vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtılacak. Ayrıca, kampanyada çalışmak ve kampanyanın hedefini bölge halkına anlatmak üzere gönüllü ekipler oluşturulacak. [B] [COLOR="Red"]İLLERDE VALİLER BAŞKANLIK EDECEK[/B][/COLOR] "Türkiye Okuyor" kampanyası, merkezde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri başkanlığındaki "Merkez Yürütme Kurulu"nca, illerde de valilerin başkanlığındaki "il yürütme kurulları"nca yürütülecek. İl yürütme kurulunda, belediye başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcisi, il milli eğitim müdürü, il kültür ve turizm müdürü, üniversite temsilcileri, il halk kütüphanesi müdürü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer alacak. Kampanya, Mart ayında düzenlenecek basın toplantısıyla başlatılacak. [/B] kaynak:milliyet |
En SoN HaNGi KiTaBı oKuDuNuZ?
[B][COLOR="Red"]Merhaba arkadaşlar konu daha önce açıldıysa özür dilerim(baktım göremedim)en son hangi kitabı okudunuz ve tavsiye ettiğiniz kitabları yazarsanız sevinirim böylece değişik konu ve başlıklarda kitab okumak isteyen arkadaşlarada yardımcı oluruz...[/COLOR]
[COLOR="Blue"]benim en son okuduğum kitaplar [I]BAYPİPO=Soner YALÇIN & Doğan YUDAKUL TEŞKİLATIN İKİ SLAHŞÖRÜ = Soner YAÇIN İÇİMDEN GELGİĞİ GİBİ = İkbal GÜRPINAR şu anda HAKANTÜRK'ün KABADAYILARIN DÜNYASI isimli kitabını okuyorum...[/I][/COLOR][/B] |
--->: En SoN HaNGi KiTaBı oKuDuNuZ?
Güzel bir konu açmışsınız,buradan kitap tavsiyesinde de bulunabiliriz.Son okuduğum kitaplar Hal Hellman'ın Büyük Çekişmeler ve Ahmet Ümit'in Beyoğlu Rapsodisi.
Şu anda 3 kitap var elimde üçünüde bitiremedim,zaman buldukça okumaya çalışıyorum. 1- Anılar... Sorunlar... Sorumlular Orhan Erkanlı (27 Mayıs - 12 Mart 1971 Türkiyesi) 2- Ne Olur İhanet Etme Emine Şenlikoğlu ( Roman) 3- Gidenlerin Ardından Yavuz Bülent Bakiler (Bakiler'in gözünden çeşitli Portreler) |
Bende Seyyid Ahmet Arvasinin kitabını okuyorum.
|
[QUOTE=sivaslıgenç;232445]Bende Seyyid Ahmet Arvasinin kitabını okuyorum.[/QUOTE]
[B][COLOR="Indigo"]Gerçekten tebrik ederim seni sivaslıgenç... Çok iyi bir seçim. Arvasi hocanın başta Türk-İslam Sentezi olmak üzere diğer esererini de okumanı tavsiye ederim. [/COLOR][/B] |
[B][I][COLOR="Black"]Dikkatinizi cekerim burasi kitap tavsiye forumudur....
Kimin ne tavsiye etdigine saygi duyun ve siyaset konusunu buraya tasimayin bir daha bu konu hakkinda uyari yapmadan üyeliginiz yasaklanacaktir[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=leblebi82;232452][B][COLOR="Indigo"]Gerçekten tebrik ederim seni sivaslıgenç... Çok iyi bir seçim. Arvasi hocanın başta Türk-İslam Sentezi olmak üzere diğer esererini de okumanı tavsiye ederim. [/COLOR][/B][/QUOTE]
Evet abi gerçektende güzel konuları işliyor.Dediğin kitaplarıda okumayıda düşünüyorum.Sağol. |
[QUOTE=Sweetgirl;232475][B][I][COLOR="Black"]Dikkatinizi cekerim burasi kitap tavsiye forumudur....
Kimin ne tavsiye etdigine saygi duyun ve siyaset konusunu buraya tasimayin bir daha bu konu hakkinda uyari yapmadan üyeliginiz yasaklanacaktir[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] [B][COLOR="Indigo"]? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?[/COLOR][/B] |
[B]iskender palanın "düşte kalan" adlı kitabı tek kelişmeyle mükemmel..okuyunuz :)[/B]
|
[B]Gerçekten İskender Palanın yazılarını takip ediyorum değerli bir yazarımız...[/B]
|
[B][COLOR="Indigo"]Evet ben de kendisiyle tanışmıştım. Çok değerli bir hocamız. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kültür hizmetlerini yürütüyor. [/COLOR][/B]
|
[B]Ben bunu bilmiyordum vay be bide çok karizma adam valla[/B]
|
--->: -->: -->KİTAP OKUYALIM!
[QUOTE=ceylankimya;236367][B]Ben bunu bilmiyordum vay be bide çok karizma adam valla[/B][/QUOTE]
[B][COLOR="Indigo"]Aynen öyle. Yalnız sadece karizmatik değil son derece sıcak ve içten birisi. Ben kendisiyle ilgili birşeyler öğrenirken o da benimle ilgili birşeyler öğrenmek istedi. Neler yaptığımı falan sordu. Çok güzel bir andı benim için. [/COLOR][/B] |
[B]iskander palanın her kitabı mükemmel...
daha doğrusu okuduğum her kitabı mükemmel olan 3 isim var... iskander pala,yavuz bülent bakiler ve cengiz aytmatov..[/B] |
[COLOR="Magenta"]Ali Rıza UĞURLU ( DEDE )
Aşk-ı Muhabbet Adlı Kitabı Tek Kelime İle SÜPER[/COLOR] |
[B][COLOR="Indigo"]Yavuz Bülent Bakiler , Erol Güngör , Samiha Ayverdi, Osman Yüksel Serdengeçti ve Hüseyin Nihal Atsız'ın bütün eserlerini tavsiye ediyorum ..[/COLOR][/B]
|
[IMG]http://kapak2.netkitap.com/170zk/4/06042086.jpg[/IMG]
[B][COLOR="Indigo"]EROL GÜNGÖR'ÜN ÇEVİRİSİNİ YAPTIĞI "DÜNYAYI DEĞİŞTİREN KİTAPLAR" MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN ESERLER ARASINDA BANA GÖRE.. Kitap ; inkılapların , savaşların , ideolojilerin temelini oluşturmuş , büyük kitlelere çok farklı bakış açıları kazandırarak hayatlarını yönlendirmiş kitaplardan söz ediyor... Kitap içerisinde 16 kitaptan bahsediliyor. Bu eseri okuyarak aşağıdaki eserler hakkında büyük fikir edinmiş olacaksınız. Thomas Paine: Sağduyu Niccolo Machiavelli: Hükümdar Thomas Malthus: Nüfusun Artışı Üzerine Deneme Adam Smith: Milletlerin Zenginliği Karl Marks: Kapital Henry David Thoreau: Sivil İtaatsizlik Harriet Beecher Stowe: Tom Amca’nın Kulubesi Adolf Hitler: Kavgam Alfred T. Mahan: Tarihin akışı üzerinde Deniz Gücünün Etkisi Sir Halford J. Mackinder: Tarihin Coğrafi Mihveri Sir İsaac Newton: Principia Mathematica Nicolaus Copernicus: Gök Kürelerinin Dönüşleri Üzerine William Harvey: İlmi Tıbbın Şafağı Sigmund Freud: Rüyaların yorumu Albert Einstein: Özel ve Genel İzafiyet teorisi Charles Darwin: Türlerin Kökeni Bu kitap batı dünyasının -ve dolayısıyla bütün dünyanın- bugünkü halini almasında büyüktesirleri olmuş bulunan on altı eseri asıllarından ve bütünüyle okuma imkanı bulamayanlar için tertiplenmiştir. Ötüken Neşriyat; Yazar: Robert B. Downs; Çeviren: Erol Güngör [/COLOR][/B] |
[B]Yavuz Bülent Bakiler gerçekten Türkiye'de yetişen en değerli şairlerimizden birisi bence ve Sivaslı olması da cabası...![/B]
|
--->: -->: -->KİTAP OKUYALIM!
[QUOTE=ceylankimya;236640][B]Yavuz Bülent Bakiler gerçekten Türkiye'de yetişen en değerli şairlerimizden birisi bence ve Sivaslı olması da cabası...![/B][/QUOTE]
[B][COLOR="Indigo"]Evet inşallah hocamızın Mart ayında Sivas'ta olması için bir çalışma başlattık. 16 Mart günü güzel bir konferans hazırlığımız var. İnşallah gerçekleşir. [/COLOR][/B] |
Sivaslıyım deyip de iş bu ''Altıncı Şehir'' isimli kitabı okumadıysanız...
... ... ... hemen okuyun, ne diyim!:):):) Altıncı Şehir, Ötüken Yayınları Sivaslı yazar Ahmet Turan Alkan'ın, Sivas'ı anlattığı deneme kitabıdır. Kitabın arkakapak yazısı: Üniversite yılları sayılmazsa hep Sivas'ta yaşamış ve sevdiği şehri bütün hurda teferruatı ile tanımış bir aydın olan Ahmet Turan Alkan, folklorla sınırlı kalmayıp Türkiye'de yaşanan büyük değişmeyi Sivas bazında incelemiş olmak bakımından diğer şehir tarihçilerinden ayrılır. Altıncı Şehir, bu bakımdan sadece Sivas'ın değil, bütün Türkiye'nin hikâyesidir. |
Arkadaşlar aşağıdaki kitap sahibi hemşerimiz olan Kitabevi yayınlarından çıkmıştır. Mühim bir kaynak eser. Kütüphanenizde bulunması gerekir diye düşünüyorum.
Müjgan Üçer KİTABEVİ Türk mutfak kültürüyle ilgili olarak son yıllarda büyük bir yayın patlaması yaşanıyor, Türk yemekleri dünyanın dört bir yanında tanıtılıyor, araştırılıyor ve beğeni kazanıyor. Bu çalışmalar için en kalıcı ve etkili olan ise tarih bağlantılı araştırmalar, konuyla ilgili eski ve temel metinlerin yayımlanması, bölge yada il monografilerinin hazırlanması ve dünya çapında gerçekleştirilen tanıtım etkinlikleridir. Birbiriyle bağlantılı ve birbirini etkileyen bu çalışmalar içinde il monografileri büyük bir yer tutuyor. Türkiye'nin büyük illerinden biri olan Sivas da mutfak kültürü bakımından dikkate değer özellikler arzetmektedir. Sivas Kitaplığı'nın dördüncü kitabı olarak yayımlanan Anamın Aşı Tandırın Başı, il merkezi ve ilçelerle birlikte çeşitli tarihlerde buraya yerleşmiş Rumeli ve Kafkasya göçmenleri de göz önünde tutularak, konusuna hakim bir araştırmacının uzun yıllara yayılan gayretleriyle hazırlanmış büyük ve kapsamlı bir monografidir. |
[QUOTE=BOUN;237614]Arkadaşlar aşağıdaki kitap sahibi hemşerimiz olan Kitabevi yayınlarından çıkmıştır. Mühim bir kaynak eser. Kütüphanenizde bulunması gerekir diye düşünüyorum.
Müjgan Üçer KİTABEVİ Türk mutfak kültürüyle ilgili olarak son yıllarda büyük bir yayın patlaması yaşanıyor, Türk yemekleri dünyanın dört bir yanında tanıtılıyor, araştırılıyor ve beğeni kazanıyor. Bu çalışmalar için en kalıcı ve etkili olan ise tarih bağlantılı araştırmalar, konuyla ilgili eski ve temel metinlerin yayımlanması, bölge yada il monografilerinin hazırlanması ve dünya çapında gerçekleştirilen tanıtım etkinlikleridir. Birbiriyle bağlantılı ve birbirini etkileyen bu çalışmalar içinde il monografileri büyük bir yer tutuyor. Türkiye'nin büyük illerinden biri olan Sivas da mutfak kültürü bakımından dikkate değer özellikler arzetmektedir. Sivas Kitaplığı'nın dördüncü kitabı olarak yayımlanan Anamın Aşı Tandırın Başı, il merkezi ve ilçelerle birlikte çeşitli tarihlerde buraya yerleşmiş Rumeli ve Kafkasya göçmenleri de göz önünde tutularak, konusuna hakim bir araştırmacının uzun yıllara yayılan gayretleriyle hazırlanmış büyük ve kapsamlı bir monografidir.[/QUOTE] Kitabın ismini de vereyim bari::) Anamın Aşı Tandırın Başı / Sivas Mutfağı |
kitap okumak lazım tabiiki;özellikle tarihi kitaplar sarıyor.....
|
[QUOTE=BOUN;237615]Kitabın ismini de vereyim bari::)
Anamın Aşı Tandırın Başı / Sivas Mutfağı[/QUOTE] [B][COLOR="Indigo"]Kitabevi Yayınları'nın sahibi Sivaslı olduğu için Sivas Kitaplığı projesi kapsamında bu kitaplar yayımlanıyor. Şu ana kadar bahsetmiş olduğunuz eserle birlikte birkaç eser daha yayımladılar. Yeni kitaplar da zamanla piyasaya çıkacak. [/COLOR][/B] |
[IMG]http://kapak2.netkitap.com/170zk/4/06042083.jpg[/IMG]
[B][COLOR="Indigo"]Arkadaşlar şimdi size 2000 yılında okumuş olduğum bir kitabı tanıtacağım. Okumanızı da tavsiye ediyorum. Son yüzyılda yetişen en büyük sosyal bilimcilerden [COLOR="Red"]Erol Güngör[/COLOR] hocamızın [COLOR="red"]Dünden Bugünden ( Tarih-Kültür-Milliyetçilik )[/COLOR] isimli eseri ... Milliyetçilik fikrinin temel kaynakları tarih ve kültür meseleleri üzerinde durulan bu eserde konular bölümler halinde işlenmiş... Ötüken Yayınları tarafından basılan eserin içerisinde yer alan bir metin kitabın arka kapağına da eklenmiş ve kitabın genel çerçevesini aktarıyor. Hatırladığım kadarıyla o metinde şu ifadeler vardı ; "Aydınlarımızın Batıcı olanları kadar Muhafazakar olanları da Batı medeniyetinin yüksek bir medeniyet olduğunu ve bu medeniyeti tam olarak alamadığımızı söylerler. Bunlar içinden kendi medeniyetimizin yeterli olduğunu düşünenler az sayıdadır. İşte biz kendi medeniyetimizin büyük bir medeniyet olduğunu düşünenlerdeniz. Medeniyetimiz için alınabilecek her yeniliğe açık olduğumuz gibi Batı Medeniyetinin bizim medeniyetimize uymayan yönlerini de dışlamaya hazırız. " Bu Batılılaşma meselesi ile ilgili bir konu gibi görünse de aslında bizim hangi yolu seçmemiz gerektiği ile ilgili bir yol ayrımıdır. Kitap içerisinde bu çerçevede yer alan konuları bugün bile tartıştığımızı görmek Erol Güngör'ün ne derece ileri bir bakış açısına sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Din dersleri konusu, eğitim-öğretim hakkı v.s. birçok konu Erol Güngör Hoca tarafından eserinde dile getirilmiş olmakla birlikte bugün dahi birçoğunu tartışmaktayız. Erol Güngör Hoca kendisine örnek olarak Dündar Taşer hocamızı almıştır. Bugün ise Erol Güngör ekolü Yılmaz Özakpınar ile devam etmektedir. Yılmaz Özakpınar'ın İslam Medeniyeti ve Türk Kültürü adlı eseri bu anlamda tamamlayıcı bir eser olarak görülebilir. [/COLOR][/B] |
ımam GAZALİNİN olum ve otesı adlı kıtabını tavsıye ederım
|
[CENTER][IMG]http://yusufemin.googlepages.com/osmannuri_c.gif/osmannuri_c-full.gif[/IMG][IMG]http://gonuldunyamiz.altinoluk.com/images/kitap/vakif_infak_hizmet.gif[/IMG][/CENTER]
[B]Size en son okumaya başladığım bitirmeye az kalmışken derslerden dolayı ara verdiğim [B][COLOR="DarkRed"]Sevgili Osman Nuri TOPBAŞ[/COLOR][/B] Hoca efendinin [COLOR="navy"][B]Vakıf,İnfak,Hizmet [/B][/COLOR]adlı kitabını tanıtacağım: Bu kitap gerçekten çok güzel. Kitabın kendi tanıtımıyla: kitap [COLOR="darkred"][B]Osmanlı[/B][/COLOR]'yı hayranlık derecesinde seven bir gönülden doğmuş... [COLOR="Navy"][B]VAKIF İNFAK HİZMET[/B][/COLOR] adıyla tecessüm etmiş bir insan gibi günümüz insanına rehberlik ediyor. Çıkar çatışmalarının tozu dumana kattığı dünyamızda, sevgi ve merhamete susayan insanlığın yüreğine su serpiyor. Bu kitapta, Osmanlı'nın hizmette açtığı hayırlı çığırı yeniden ihya etmenin heyecanını bulabilirsiniz: Öşrü, unutulmaya yüz tutan sadaka taşlarını, kuş evlerini, hastalanan hayvanlara yardım için kurulan vakıfları, evlenemeyen yoksullara çeyiz temini maksadıyla tesis edilen hayır müesseselerini... Ve ecdada layık olmanın yolunu bulabilirsiniz. Kitap nadide bir çiçek buketi gibi; özenle seçilmiş cümlelerden oluşuyor. Albenisiyle kendini okutuyor ve damarlarınıza hizmet aşkını zerk ediyor. Bu kitap okundukça, yeryüzünde iyilik ve hayır yarışı yeni bir ivme kazanacak. Gerek sahabilerden gerekse yakın zaman alimlerinden verdiği örnekler insanı düşünmeye ve dünyaya gelme nedenini anlamaya çağırıryor...[/B] |
-->: --->: -->KİTAP OKUYALIM!
[QUOTE=bayatlı kenan58;238077]ımam GAZALİNİN olum ve otesı adlı kıtabını tavsıye ederım[/QUOTE]
[B]o kitabı okudum güzel... ancak önemli bir husus var ki o da imam gazalinin sahih olmayan hadisleri de kullanıyor olması..kitabında verdiği hadisler çoğu sahih değil..kutub-i sitte dışındaki hadis kaynaklarını da doğru sayıyor..[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:58. |