![]() |
Cevap: Okuldan Kaçan Soluğu Kalede Alıyor
bu konuyu açıldıgı günden büğüne takip ediyorum bi suçlu arayısında herkes aslında suçlu bana göre kişinin yani bunu yapan ögrencinindir adam lise çagına gelmiş aklı yokmu bunun neyin dogru neyin yanlış oldugunu bilebilecek çagda ha bide ögretmen aile suçlu tartışması var evt bu konuda sunu söleyecegim aile ve ögretmen aslında her ikisi bütündür birlikte hareket ederek ögrencinin sorunu çözülür evde aile terbiyesi sonra okul gelirinanın bi insan önce evde terbiye alır soonra okulda evet egitmeninde dikkat etmesi gerekenler çok fazla ama önce aile çünkü cocuk önce aileyi tanır tabi arkadaş etraf kurbanı olan çocuklar yok degil bunuda önleye bilcek yine kişinin kendisi ya biraz akıllı olan ve mantıga sahip olan neyin nasıl ne zaman yapılcanı biler iyiyi kötüyü ayırt edebilir herkesin görüşüne saygı duyarım
|
[B]Konu dışında yazılan yazılar ve kişisel tartışma içeren mesajlar silinecektir.
Bilginize...[/B] |
ya aıle veya ögretmenı dınlemıyen evlata ne yapcak mıllet en ıyısı beledıye guzel bı duzen vercek guvenlık görevlısı fılan koycak ve sorun kendılıgınden kalkacak aksuda neden bışi olmuyor ben orda oturan vatandaşa acıyorum ve su testisi su yolunda kırılır bır ınsanın içinde olmadıkça kimse bişi yapamaz
|
O halde o çocukları potansiyel suçlu olarak cezaevine koyalım. Hiç uğraşmayalım topluma kazandırmak için ,
Arkadaşlar abiler , ablalar el insaf yahu bunlar bizim hemşerilerimiz , vatandaşlarımız , kardeşlerimiz. Bu olayın birinci muhatabı aileler ve eğitimciler daha dikkatli olunmalı, çoçuklarımıza , kardeşlerimize , herşeyden önemlisi bir insan sonuçta bu konu hepimizin sorunu... |
[quote=GuNaY;418312][B]Konu dışında yazılan yazılar ve kişisel tartışma içeren mesajlar silinecektir. [/B]
[B]Bilginize...[/B][/quote] seni takdir ediyorum :D |
bende yasadiklarima dayanarak ve iki evladimida yanliz yetistirdigim icin söylüyorum,eregenlik dönemindeki genclerimizle ve kizlarimizla ilgilenmek gerekiyor.cahil aileye bir sey anlatamayiz cocugu dünyaya gelir gelmez ailelerin kendini egitmesi ve cocukluk,ergenlik hakkinda okumasi bilgi edinmesi gerekiyor.bir psikolog`danda yada pedegog`danda yardim alina bilinir yani.birde aile bireylerinin kendi zamanlarindan yola cikarak hareket etmeleri gerekir anlayis önde olmali.cocugun ne önünde ne yaninda arkasinda olup onun gidecegi yöne egrisini dogrusunu söyleyerek eslik etmeli.O zaten en az hatalarla ancak bu dönemi atlatabilir.Okullardada egitmenlere de cok görevler düsüyor aile bir egitimci iki yani okullardada pedegog ve psikolog egitimi almis ögretmenlerimizin bulunmasi gerekiyorki saglikli bir egitim verilebilsin.hangi dersi zayif ise ögrenciler haftanin bir yada iki saat`i bir araya gelip pedegoglar tarafindan bir yelpaze gibi genisletilmis sekilde derleri algilayacaklari ve cözecekleri sekilde yapabilirler.asla tünel bakisli bir egitim cocuklara ve genclere yararli olmaz sikici gelir bilgi dagarciklari kisitli olur.benim cocuklarimda sevmezlerdi bir kac ögretmeni dersleri zayif olurdu ama ben ögretmenin hareketine degil derslerine konsantre olmalarini ögütledim.ve okul toplantilarini hic kacirmadim aileler cocuklari ile A dan Z ye utanmadan sikilmadan her seyi konusabilmeliler,bir arkadas bir dost gibi tartisabilmeliler.Ne korkutulmali nede dövülmeli ,yalan asla arada olmamali cocuklar ilk önce aileyi örnek alir sonra cevreyi.
|
Eğitim sistemini bilmeyen,ders geçme kalma yönetmeliğini birkez okumamış,öğrencinin ve öğretmenin haklarını bilmeyen,teknikle,yöntemle eğitim olacağını düşünenler yani "Türkiye'de öğretmek ve öğretmenlik" hakkında bilgisi olmayan kim varsa hepsi konuşuyor..
Burada yazılan tavsiye edilen şeyler sanki hiç bir öğretmenin aklına gelmiyor,hiç biri uygulanmıyor tek sizler biliyorsunuz ne yapılması gerektiğini.. Bir laf vardı "Bu ülkenin yarısı doktor yarısı da avukat" diye..Bu lafı çevirelim "Bir kısmı doktor,bir kısmı avukat bir kısmı da öğretmen oldu".. |
Eğitimde ailenin önemi
Çocuk eğitiminde ailenin önemi ve sorumlulukları son derece önemlidir. Gerek çocukluğun ilk yılları olan okul öncesi dönemde, gerekse okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim veya takındığı tavır çocuğun kişilik gelişimini önemli oranda etkilemektedir. Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki çocuğun kişilik gelişiminin % 65`i okul öncesi dönem dediğimiz 0-6 yaş döneminde oluşmaktadır. Bu dönemde çocukta oluşan olumlu veya olumsuz kişilik yapısı daha sonraki dönemlerde telafisi zor sonuçları doğurmaktadır. Yaşamın ilk yıllarını olumsuz koşullar içinde geçirmiş olan bireylerin bu olumsuzlukları yetişkin olduklarında da devam ettirdikleri gözlenmiştir. Birey yetişkin olsa da çocuklukta yaşamış olduğu ailenin ve almış olduğu aile eğitiminin etkilerini taşımaktadır. Ailenin etkisi okul döneminde de devam etmektedir. Her ne kadar çocuk okula gitmiş olsa da zamanının büyük bölümünü ailenin içinde geçirmektedir. Ailedeki herhangi olumsuz bir durum çocuğun akademik başarısını da etkilemektedir. Ailenin yaptığı hatalar Duygusal durumlarda kaygılı olan anne babalar gerçeği doğru olarak algılamakta güçlük çekerler. Bu nedenle çok küçük şeyleri bile abartma eğilimindedirler. Endişe ve kaygıları o kadar abartılı olur ki çocuğun yaşamsal alanını kısıtlama durumu ortaya çıkar. Çocuklarına yaşamış oldukları çevreden her an bir tehlike geleceğinin düşünürler ve çocuğun çevresiyle ilişki kurmasını engellerler. Çocukluk döneminde çevresiyle yeterince ilişki kurmamış bir çocuktan ileriki hayatında sosyal bir insan olmasını beklemek çok da doğru değildir. Bazı anne babalar çocuklarıyla gerektiği gibi ilgilenmezler. Çocuğa karşı davranışlarında onu birey olarak görmeme eğilimi yüksektir. Aralarında geçimsizlik bulunan anne babalar çocukları için bu duruma katlandıklarını ifade ederler. Bu durumda çocuk kendisinin istenmediğini düşünür. Anne babalar çocuklarını ayrı bir kişi ayrı bir birey olarak görmezler. Kendileri nasıl davranıyorsa çocuktan da aynı davranışları beklerler. Bu durum çocuğun kişilik ve ruhsal gelişimini olumsuz etkiler. Aile sıcaklığı önemli! Bazı anne babalar aşırı hoş görülü olur. Çocuğun her dediğini yaparak onun mutlu olmasını sağlamaya çalışırlar. Har dediğini yaptırmaya alışmış çocuk aile dışına çıktığında çok ciddi disiplin problemleriyle karşılaşmaktadır. Bu da kişilik olarak çekingen, başkalarına bağımlı ve zayıf iradeli çocukların (yetişkinlerin) oluşmasına neden olur. Başka bir anne baba modelin de ise bunun tam tersi bir durum söz konusudur. Aile çocuğu tamamen ilgiden ve sevgiden yoksun bırakmıştır. Aile sıcaklığını yaşamamış bir çocuktan sağlıklı bir kişilik gelişimi beklenemez. Hayatında istediği yerlere gelememiş anne babaların ideallerini çocuklarının üzerinde gerçekleştirmek istediklerini görüyoruz. Örneğin gençliğinde doktor olmak isteyip de olamayan anne veya baba bu isteğini çocukla gerçekleştirmek istiyor. Çocuğu tanımadan onun ilgi ve isteklerini görmezden gelerek sırf kendi isteğini gerçekleştirmek için çabalayan binlerce aile var ülkemizde. Gideceği liseyi veya üniversiteyi ailesi istediği için tercih edipte yok olup giden binlerce genç var ülkemizde. Motivasyon olsun diye başka çocuklarla kıyaslanan bir çocuktan kendisi olmasını bekleyemezsiniz. Amcasının oğlu A üniversitesinin B bölümüne gitti diye o üniversiteye ve o bölüme gitmek için kendi hedef ve ideallerinden vazgeçen veya vazgeçirilen gençler mensubu bulunduğu ailenin ürünüdür. Çocuğun elde etmiş olduğu başarıyı hemen sahiplenen, buna karşın başarısızlıkta kendisi dışında herkesi sorumlu (suçlu) tutan aileler yok mu çevremizde? Neler yapmalı? * Çocukların ayrı bir birey olduğunun farkına varılmalı. Onun ilgi ve isteklerinin olabileceği bilinmeli * Çocuklar sevgiden ve ilgiden yoksun bırakılmamalı; fakat bu sevgi ve ilgi gereğinden fazla olmamalı *Çocuklara sorumluluk verilmeli, onun kendini ifade etmesi ve gerçekleştirmesi teşvik edilmeli * Çocukların çocukluklarını yaşamaları sağlanmalı, çocuk oyun oynamalı, bisiklete binmeli, toprakla oynamalı vb. *Başkalarıyla kıyaslanmamalı. Çünkü insanların akademik ve sosyal becerileri akraba olsalar da birbirinden farklıdır. * Ailenin önceliği çocuğunun sağlıklı bir kişilik yapısı oluşturmasını sağlamak olmalıdır. Kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını alabilen bir birey hayatında mutlu ve başarılı olacaktır. * Sonuç olarak bu maddeleri uzatmak mümkündür. Elbette her anne ve baba çocuğunun iyi yetişmesini ister. Bunun için tutulan yolar farklı farklı olsa da amaç aynıdır. Çocuğun mutluluğu. * Yapılan yanlışları görmemek mümkün değildir. Değişen çağla beraber anne baba olarak bizlerin de bu değişime ayak uydurması kaçınılmazdır. * Çocuklarımızın iyi birer yetişkin olması bizlerin iyi birer anne ve baba olmasına bağlıdır. ittikahaber bu hatalar çok oluyor .. |
[QUOTE=seva;418671]Eğitimde ailenin önemi
Çocuk eğitiminde ailenin önemi ve sorumlulukları son derece önemlidir. Gerek çocukluğun ilk yılları olan okul öncesi dönemde, gerekse okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim veya takındığı tavır çocuğun kişilik gelişimini önemli oranda etkilemektedir. Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki çocuğun kişilik gelişiminin % 65`i okul öncesi dönem dediğimiz 0-6 yaş döneminde oluşmaktadır. Bu dönemde çocukta oluşan olumlu veya olumsuz kişilik yapısı daha sonraki dönemlerde telafisi zor sonuçları doğurmaktadır. Yaşamın ilk yıllarını olumsuz koşullar içinde geçirmiş olan bireylerin bu olumsuzlukları yetişkin olduklarında da devam ettirdikleri gözlenmiştir. Birey yetişkin olsa da çocuklukta yaşamış olduğu ailenin ve almış olduğu aile eğitiminin etkilerini taşımaktadır. Ailenin etkisi okul döneminde de devam etmektedir. Her ne kadar çocuk okula gitmiş olsa da zamanının büyük bölümünü ailenin içinde geçirmektedir. Ailedeki herhangi olumsuz bir durum çocuğun akademik başarısını da etkilemektedir. Ailenin yaptığı hatalar Duygusal durumlarda kaygılı olan anne babalar gerçeği doğru olarak algılamakta güçlük çekerler. Bu nedenle çok küçük şeyleri bile abartma eğilimindedirler. Endişe ve kaygıları o kadar abartılı olur ki çocuğun yaşamsal alanını kısıtlama durumu ortaya çıkar. Çocuklarına yaşamış oldukları çevreden her an bir tehlike geleceğinin düşünürler ve çocuğun çevresiyle ilişki kurmasını engellerler. Çocukluk döneminde çevresiyle yeterince ilişki kurmamış bir çocuktan ileriki hayatında sosyal bir insan olmasını beklemek çok da doğru değildir. Bazı anne babalar çocuklarıyla gerektiği gibi ilgilenmezler. Çocuğa karşı davranışlarında onu birey olarak görmeme eğilimi yüksektir. Aralarında geçimsizlik bulunan anne babalar çocukları için bu duruma katlandıklarını ifade ederler. Bu durumda çocuk kendisinin istenmediğini düşünür. Anne babalar çocuklarını ayrı bir kişi ayrı bir birey olarak görmezler. Kendileri nasıl davranıyorsa çocuktan da aynı davranışları beklerler. Bu durum çocuğun kişilik ve ruhsal gelişimini olumsuz etkiler. Aile sıcaklığı önemli! Bazı anne babalar aşırı hoş görülü olur. Çocuğun her dediğini yaparak onun mutlu olmasını sağlamaya çalışırlar. Har dediğini yaptırmaya alışmış çocuk aile dışına çıktığında çok ciddi disiplin problemleriyle karşılaşmaktadır. Bu da kişilik olarak çekingen, başkalarına bağımlı ve zayıf iradeli çocukların (yetişkinlerin) oluşmasına neden olur. Başka bir anne baba modelin de ise bunun tam tersi bir durum söz konusudur. Aile çocuğu tamamen ilgiden ve sevgiden yoksun bırakmıştır. Aile sıcaklığını yaşamamış bir çocuktan sağlıklı bir kişilik gelişimi beklenemez. Hayatında istediği yerlere gelememiş anne babaların ideallerini çocuklarının üzerinde gerçekleştirmek istediklerini görüyoruz. Örneğin gençliğinde doktor olmak isteyip de olamayan anne veya baba bu isteğini çocukla gerçekleştirmek istiyor. Çocuğu tanımadan onun ilgi ve isteklerini görmezden gelerek sırf kendi isteğini gerçekleştirmek için çabalayan binlerce aile var ülkemizde. Gideceği liseyi veya üniversiteyi ailesi istediği için tercih edipte yok olup giden binlerce genç var ülkemizde. Motivasyon olsun diye başka çocuklarla kıyaslanan bir çocuktan kendisi olmasını bekleyemezsiniz. Amcasının oğlu A üniversitesinin B bölümüne gitti diye o üniversiteye ve o bölüme gitmek için kendi hedef ve ideallerinden vazgeçen veya vazgeçirilen gençler mensubu bulunduğu ailenin ürünüdür. Çocuğun elde etmiş olduğu başarıyı hemen sahiplenen, buna karşın başarısızlıkta kendisi dışında herkesi sorumlu (suçlu) tutan aileler yok mu çevremizde? Neler yapmalı? * Çocukların ayrı bir birey olduğunun farkına varılmalı. Onun ilgi ve isteklerinin olabileceği bilinmeli * Çocuklar sevgiden ve ilgiden yoksun bırakılmamalı; fakat bu sevgi ve ilgi gereğinden fazla olmamalı *Çocuklara sorumluluk verilmeli, onun kendini ifade etmesi ve gerçekleştirmesi teşvik edilmeli * Çocukların çocukluklarını yaşamaları sağlanmalı, çocuk oyun oynamalı, bisiklete binmeli, toprakla oynamalı vb. *Başkalarıyla kıyaslanmamalı. Çünkü insanların akademik ve sosyal becerileri akraba olsalar da birbirinden farklıdır. * Ailenin önceliği çocuğunun sağlıklı bir kişilik yapısı oluşturmasını sağlamak olmalıdır. Kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını alabilen bir birey hayatında mutlu ve başarılı olacaktır. * Sonuç olarak bu maddeleri uzatmak mümkündür. Elbette her anne ve baba çocuğunun iyi yetişmesini ister. Bunun için tutulan yolar farklı farklı olsa da amaç aynıdır. Çocuğun mutluluğu. * Yapılan yanlışları görmemek mümkün değildir. Değişen çağla beraber anne baba olarak bizlerin de bu değişime ayak uydurması kaçınılmazdır. * Çocuklarımızın iyi birer yetişkin olması bizlerin iyi birer anne ve baba olmasına bağlıdır. ittikahaber bu hatalar çok oluyor ..[/QUOTE] çokta güzel dile getirmişiniz teşekkürler |
[QUOTE=Yiğiter;418662]Eğitim sistemini bilmeyen,ders geçme kalma yönetmeliğini birkez okumamış,öğrencinin ve öğretmenin haklarını bilmeyen,teknikle,yöntemle eğitim olacağını düşünenler yani "Türkiye'de öğretmek ve öğretmenlik" hakkında bilgisi olmayan kim varsa hepsi konuşuyor..
Burada yazılan tavsiye edilen şeyler sanki hiç bir öğretmenin aklına gelmiyor,hiç biri uygulanmıyor tek sizler biliyorsunuz ne yapılması gerektiğini.. Bir laf vardı "Bu ülkenin yarısı doktor yarısı da avukat" diye..Bu lafı çevirelim "Bir kısmı doktor,bir kısmı avukat bir kısmı da öğretmen oldu"..[/QUOTE] Herkes cahil bir tek sen bilirsin :D |
[QUOTE=seva;418673]Herkes cahil bir tek sen bilirsin :D[/QUOTE]
Kimseye cahil dedim mi Seva? Cahil olmak başkadır,bir konu hakkında bilmeden konuşmak ayrıdır.. Benim kızdığım ehli olmayan herkesin konuşması.. Doktorluk hakkında konuşuyor musun Seva? Şu ilacı değil de bu ilacı vermedi diye eleştiriyor musun? Kolumdan değil de neden bacağımdan iğne yaptı diye hemşireye laf söylüyor musun? Bizim milletimiz öğretmenliğin doktorluk,avukatlık gibi profosyenel bir meslek olduğunun hala bilincinde değil. Öyle internette okuduğunuz kadarıyla,kopyala yapıştır yazılarıyla hallolacak kadar kolay değil mi eğitim? İlköğretim öğretmenlerinin öğrenciler karşısında elinin kolunun bağlandığından haberiniz var mı Seva? Öğretmenlerin öğrencilerin oyuncağı hale yasalar sayesinde getirlidiğinni farkında mısın Seva? İnternette bir şeyler okuyup,ya da eğitimle alakalı bir iki kitap okuyp,daha da ilerleyip eğitimle ilgili hiç bir şey bilmeden konuşmayla bu işin olmayacağının farkında mısın Seva? |
[QUOTE=seva;418673]Herkes cahil bir tek sen bilirsin :D[/QUOTE]
Çok bilen Çok yanılır. |
Ben doktorlar sayesinde sakat kaldım demekki doktorlarında bilmediği veya yanlış uyguladığı tedaviler varmış hah tamam bunu biz mi uyaracaz tabiki hayır biz devlette siğinacaz devlette gereğini yapar..
devlet gereğini yaptı ama bacaklarım geri geldimi hayır.. Öğretmenlerinde bilmediği konularda mesela bir örnek filmde izlemiştim okula yeni gelmiş bir kız çocuğu olumsuz davranışlar sergiliyor yani el kol hareketleriyle bişeyler göstermeye çalışıyor Ve öğretmen anlamıyor anlamadığı içinde kızı herkesin önünde rencide ediyor vuruyor ve o kız ağlayarak kaçıyor bir öğrenci parmak kaldırarak diyorki öğretmenim o kız konuşamadığı için öyle yapıyor diyor ve öğretmen oracıkta gözleri fal taşı gibi açılıyor :D ve hatasını telafi etmek için kızın arkasından koşuyor ama kız beni dövecek düşüncesiyle kaçıyor ve araba çarpıyor oracıkta ölüyor.. Yani demek istediğim su ki o çocuk söylemeseydi bilmeyecekti.. çocuğun hasas yönlerini öğretmen değil aile biliyor öğretmen anlamaya çalışmak için ailesindende tavsiye alması gerekiyor Sivaslisandy-58 dediği gibi psikoloji eğitimi alması gerek.. kopyala yapıştır la herşey halolacak mı tabiki hayır kimse hareket etmeden o tavsiyeleri uygulamadan halolacağını sanmasın herşey uygulamada başlar sergilemedede biter... |
[QUOTE=seva;418693]Ben doktorlar sayesinde sakat kaldım demekki doktorlarında bilmediği veya yanlış uyguladığı tedaviler varmış hah tamam bunu biz mi uyaracaz tabiki hayır biz devlette siğinacaz devlette gereğini yapar..
devlet gereğini yaptı ama bacaklarım geri geldimi hayır.. Öğretmenlerinde bilmediği konularda mesela bir örnek filmde izlemiştim okula yeni gelmiş bir kız çocuğu olumsuz davranışlar sergiliyor yani el kol hareketleriyle bişeyler göstermeye çalışıyor Ve öğretmen anlamıyor anlamadığı içinde kızı herkesin önünde rencide ediyor vuruyor ve o kız ağlayarak kaçıyor bir öğrenci parmak kaldırarak diyorki öğretmenim o kız konuşamadığı için öyle yapıyor diyor ve öğretmen oracıkta gözleri fal taşı gibi açılıyor :D ve hatasını telafi etmek için kızın arkasından koşuyor ama kız beni dövecek düşüncesiyle kaçıyor ve araba çarpıyor oracıkta ölüyor.. Yani demek istediğim su ki o çocuk söylemeseydi bilmeyecekti.. çocuğun hasas yönlerini öğretmen değil aile biliyor öğretmen anlamaya çalışmak için ailesindende tavsiye alması gerekiyor Sivaslisandy-58 dediği gibi psikoloji eğitimi alması gerek.. kopyala yapıştır la herşey halolacak mı tabiki hayır kimse hareket etmeden o tavsiyeleri uygulamadan halolacağını sanmasın herşey uygulamada başlar sergilemedede biter...[/QUOTE] Hala neden anlamak istediğin gibi yorumluyorsun.. Herkesin hata yapabilceğini bilmeyen var mı? Doktor da hata yapıyor ancak onun işine karışıyor musunuz diyorum ben? Hemşire de,mühendis de hepsi de hata yapıyor neden bunlara karşı milletimiz sesinizi çıkaramazken,onların işine karışamazken öğretmenin işine bu kadar kolay karışabiliyor? Doktorluk,hemşirelik,mühendislik hakında bilgimiz yok konuşmuyoruz... Öğretmenlik ve öğretme hakkında ne bilgimiz hangi tecürbemiz var da rahat rahat işine karışıyoruz.. Bir öğretmen aynı okuldaki başka öğretmenin işine bile karışamıyor ama onun dışında herkes karışıyor nazar değmesin! Ha o izlediğin filimlere bakarak da hareket etmemelisin! o filimlere bakarsan Türkiye'de dürüst imam yok..hepsi içkici,kadın düşkünü insan..Filimlerle de olmaz bu işler! Üniversitede bize bir sürü filim izletirdiler öğretmenlik üzerine hepsi de boşmuş ! |
AsLında her okulun öğrencilerinin takıldıkları bir yer vardır belkide okuldan sonra orada takılıyorlardır.
|
[QUOTE=Yiğiter;418695]Hala neden anlamak istediğin gibi yorumluyorsun..
Herkesin hata yapabilceğini bilmeyen var mı? Doktor da hata yapıyor ancak onun işine karışıyor musunuz diyorum ben? Hemşire de,mühendis de hepsi de hata yapıyor neden bunlara karşı milletimiz sesinizi çıkaramazken,onların işine karışamazken öğretmenin işine bu kadar kolay karışabiliyor? Doktorluk,hemşirelik,mühendislik hakında bilgimiz yok konuşmuyoruz... Öğretmenlik ve öğretme hakkında ne bilgimiz hangi tecürbemiz var da rahat rahat işine karışıyoruz.. Bir öğretmen aynı okuldaki başka öğretmenin işine bile karışamıyor ama onun dışında herkes karışıyor nazar değmesin! Ha o izlediğin filimlere bakarak da hareket etmemelisin! o filimlere bakarsan Türkiye'de dürüst imam yok..hepsi içkici,kadın düşkünü insan..Filimlerle de olmaz bu işler! Üniversitede bize bir sürü filim izletirdiler öğretmenlik üzerine hepsi de boşmuş ![/QUOTE] Bi kere karışmak değil kızmak daha uygun oluyor Doktorların işine vardır elbet siz heralde ben doktorum istediğimi tedavi ederim diyen binlerce doktorlara kızanları görmüyorsunuz Mühendislere bende kızıyorum binada veya bir okulda resmi dairelerde engelliler düşünülmüyor bende bu yüzden sürekli evdeyim belkide biz ses vermezsek bizim bizde varız demezsek hiç bişey yapmayacak bu mühendisler varya :D sen 5 parmağın 5 ini bir sanarsan senin çocukların hepsi derslerine çalışmıyor mu ?? |
Ben Yinede Kaleyi Seviyorum Ordaki Çay bahçesinden Her yer gözüküyor
[URL=http://img198.imageshack.us/my.php?image=panaroma3.jpg][IMG]http://img198.imageshack.us/img198/3214/panaroma3.jpg[/IMG][/URL] Panaroma resmim Ben çekmiştim. |
[QUOTE=H_Turan;418712]Ben Yinede Kaleyi Seviyorum Ordaki Çay bahçesinden Her yer gözüküyor
[URL=http://img198.imageshack.us/my.php?image=panaroma3.jpg][IMG]http://img198.imageshack.us/img198/3214/panaroma3.jpg[/IMG][/URL] Panaroma resmim Ben çekmiştim.[/QUOTE] Çok güzel ilk defa görüyorum vesile olduğun için tşkler... |
[QUOTE]Çok güzel ilk defa görüyorum vesile olduğun için tşkler...[/QUOTE]
Birşey değil Benim Arşivimde daha çok resim var onları fotoğraf sitesine sivası tanıtmak için koymuştum bu resmde onlardan Kalenin Kötü Taraflarını Anlatırken İyi taraflarınıda göstermek istedim Gerek havası gerekde manzarası çok güzel biraz pahalı ama olsun. |
[QUOTE=H_Turan;418721]Birşey değil Benim Arşivimde daha çok resim var onları fotoğraf sitesine sivası tanıtmak için koymuştum bu resmde onlardan
Kalenin Kötü Taraflarını Anlatırken İyi taraflarınıda göstermek istedim Gerek havası gerekde manzarası çok güzel biraz pahalı ama olsun.[/QUOTE] bakmadım ama bakacam oralara para harcamaya değer bence :) |
[QUOTE=barikat58;416688]bu saatten sonra okula kim gider.sınavlar bitmiş yaz gelmiş.bir egitim döneminin stresini atıyorlar belkide.devamsızlık hakkını sonuna kadar kullanan birisi olaraktan genc kardeşlerimizi yadırgamıyorum.[/QUOTE]
tam olarak neyi yadırgamıyorsun. yani evet dersler bittikten sonra bizlerde az okuldan kaçmadık bu yadırganamaz. ama gidip taşkınlık yapılmasını doğanın kirletilmesini vs. bunları yadırgıyorum yakıştıramıyorum . böyle gençleri gördükçe insan gelecekten endişe ediyor. |
BİZDE ÇOK KAÇAR KAYTARIRDIK AMA HEP OYUN İÇİN OLURDU
|
[B][I]Çocuklarınıızın terbiyesi sizin terbiyeniz demektir.Çocuğun ilk terbiyesi ailesi ile başlar.Çocuk aileden görüdü saygı ve sevgiyi insalığada yansıtır.Ama ailede kötü bir alışkanlık varsa (küfür vb.) gibi çocuk bunlarıda er,geç zamanda dışarıya yansıtacaktır[/I][/B]
|
VAY BE KALE NE HALE GELMISSSSS YAAAAA
|
[QUOTE=barikat58;416703]20 gün devamsızlık hakkının 19.5 unu kullanırdım :D o hakkı devlet vermiş kullanmak lazım.[/QUOTE]
Dimi abi ya sonuna kadar abanacaksın:DDevletin malı abi kaç kaç bitmıor:D |
[B]doğru diyonuz mustafa devlet bize 20 gün yıllık izin :D vermiş bunu kullanmak gerek dimi :)[/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:07. |