![]() |
Cevap: Buyrun Görüntülü Canli Sohbete ;)
[QUOTE=goramaz;489474]Kıymetli kardeşim.
Lütfen bu mesajımı eleştiri olarak almayın da bir kardeşinizin size tavsiyesi olarak kabul edin. Öyle tahmin ediyorum ki davete sadece bu sitede devam etmiyorsunuz. Ancak bu görüntüler her platformda karşınıza çıkacaktır. O zaman da konunun gidişatını uygun olmayan mesajları silin mi diyeceksiniz?Bakın burada Eceli kardeşimizin bir teredütü var. ve bu konuda bunun gibi retle karşı karşıya kalbilirsiniz. Makul bir cevap veriseniz davanızda daha çok kişiyi etkiler hem de Cübbeli Ahmet Hocayı eleştirenlerin kafasındaki soru işaretlerini gidermiş olursunuz.. Ancak dünya malından köşe bucak kaçan Ebu Zer Gıfariyi ve Mekkenin en zengini iken İslam dan sonra yamalı elbiselerle dolaşan ve şehit düştüğünde kefen olarak kullanlına elbisenin bedenini sarmaya yetmediğini de bilirsiniz. Evet Cübbeli Ahmet Hocaefendinin şu görüntüsü şeriate uygundur.Ancak bana göre takvaya uygun değildir. Saygılar[/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"] Musab bin Umeyr r.d. örnek vermissiniz dogrudur,takvanin siniri yok kim önceki halinden bir üstünü yasiyorsa o alttakinden daha takvadir..Allah razi olsun eyvallah.. Hocamiz zaten bircok sefer kendisi acikladi o konulari..Devamli devamli ayni konulari öne sürmenin bir anlami yokki kardesim. mesela diyelim size karsi birisi bir hata isledi ve sizden özür diledi siz her gördügünüzde o hatasini basinami kalkarsiniz?? Benim bu yukardaki mesajim biraz da kisisel oldu hocamiza söz ettirmek istememem bagli oldugum kapiyi korumak adina..ama dediginiz gibi herkes benim bakis acimla bakamayabilir. zaten bu fakirin tavsiyesi hocamizi medyadan degil birebir kendi programlarindan sohbetlerinden,kendi meclisinden dinlesinler ne icin calistigina bizleri ne gibi tehliklere karsi gözümüzü acmaya ugrastiklarina kendileri sahit olsunlar görsünler ögrensinler.. [/FONT][/B] |
Cevap: Cübbeli Ahmed Hocamız Canlı Yayında Habertürk'te(13 aralik)
[B][FONT="Comic Sans MS"]InsaAllah izliyecegim . Allah senden razi olsun .[/FONT][/B]
|
[B][COLOR="Navy"]tşkler duyurduğun için çok bilgili doğru konuşan bir hocamız [/COLOR][/B]
|
[QUOTE=Naksidamlasi;486235][B][FONT="Comic Sans MS"]muhterem kardesim bu konu zaten dinlemek izlemek,sirf Allah icin faydalanmak isteyen kardeslerim icin acilmis bir konu,bu forumdada salim kardesim gibi (Allah razi olsun kendisinden)hocamizi seven kardeslerimin oldugunu bildigim icin sohbet duyurusu yapiyorum,sohbet günlerini kacirmamalari icin...
dinlemek ve izlemekte herkes serbesttir,amma velakin hocamizi tanimadan hakkinda SUI ZAN da bulunmaniza müsade edemem bunda serbest degilsiniz.. ilgi alaniniz degilse baska konularla ilgilenin veya cok yorum yapmak icinizden geliyorsa,önce bir kac sohbetini birebir dinleyin kendisini medyadan duyduklarinizla degil kendisinden taniyin ondan sonra yorumunuzu yapin,terbiye cercevesi icerinde.. selam ve dua ile.. Not:Nihat Hatiboglu hocaefendiyi bizde dinleriz.Fikhi konularda degil ama Peygamber efendimiz Sallallahu aleyhi vesellemi ve ashab-i kirami anlatirken cok etkilenirim..Rabbim ondanda razi olsun,yanliz dedigim gibi fikhi konularda dikkat etmek lazim..[/FONT][/B][/QUOTE] KARDESIMMI DIYEYIM OGLUMMU DIYEYIM BILEMIYORUM YASINI BELIRTMEMISSIN!?KARDESIM:BEN O KADAR SEYLER DINLEDIMKI BU BEYIN YIKANMIYOR KOLAY KOLAY! DÜNYA MALINA BAKAN BIRI,DENIZ KENARINDA GÜNESLENECEK ESI YANINDA KAPALI OTURACAK!?HANGI CAGIN HOCALIGINI YAPIYOR!? BENIM TERBIYEM YETERLI SIZDE VERILEN YORUMLARA SAYGILI OLUN BURDA SAYGISIZ BIR TERBIYESIZ KELIME KULLANMIYORUM. KALP GÖZÜ ACIK OLDUKTAN VE ALLAHU TAALANIN ISTEGI DOGRULTUDA ZATEN INSANOGLU HERSEYI BIRGÜN IDRAK EDECEKTIR.ONU ISTEDIGI YOLA SOKACAKTIR. SÖYLESEM TESIRI YOK SUSSAM GÖNÜL RAZI DEGIL (FUZULI) ben sahteliklerin serrinden korkarim agzi iyi laf edenlerinde öylelerin pesinden gidenlerinde |
[B]aslında takip ettiğinde biraz o kadar yamuk birisi değil anlatıldığı gibi...
haa yorumlamaları bazen gayet mantıklı ve makul birisi Ahmet Hoca... Ancak kendisinin ve tarikatının şiddetle eleştirdiğim kısmı müsriflik. Şahsa ait havuz meselesinde mesela Peygamber Efendimizden örnek verdi, yüzmesinden vs. Ancak şahsa mutahassıs bir havuz yapacak kadar israfa gerek yok kannımca. Din kardeşleriyiz umumi havuzlarda İslama göre yüzebiliriz. Hadi desinler orada islama uygun olmayan şekilde yüzenler var tamam diyelim eyvallah diyelim kendilerine has değilde kendileri gibi yüzeceklere has havuz yaparak ammeyle ilişkillendirsin bu işi. Ayrıca tarikat, cemaat gibi oluşumlar birer kamu oluşumudur, müritleri de buna riayet etmekle mükelleftir takva açısından... Yani bilhassa kendilerinin yararlanacakları bir hizmet sunmaları sakıncalıdır. Gerekli koşullar konulur, şeriata göre havuza girme adabı belirlenir ona riayet eden herkes girebilir o havuza. Neden bunu savunmuyor da müsrifliği savunuyor bu da düşündürücüdür...[/B] |
[QUOTE=Urumçi;489580][B]aslında takip ettiğinde biraz o kadar yamuk birisi değil anlatıldığı gibi...
haa yorumlamaları bazen gayet mantıklı ve makul birisi Ahmet Hoca... Ancak kendisinin ve tarikatının şiddetle eleştirdiğim kısmı müsriflik. Şahsa ait havuz meselesinde mesela Peygamber Efendimizden örnek verdi, yüzmesinden vs. Ancak şahsa mutahassıs bir havuz yapacak kadar israfa gerek yok kannımca. Din kardeşleriyiz umumi havuzlarda İslama göre yüzebiliriz. Hadi desinler orada islama uygun olmayan şekilde yüzenler var tamam diyelim eyvallah diyelim kendilerine has değilde kendileri gibi yüzeceklere has havuz yaparak ammeyle ilişkillendirsin bu işi. Ayrıca tarikat, cemaat gibi oluşumlar birer kamu oluşumudur, müritleri de buna riayet etmekle mükelleftir takva açısından... Yani bilhassa kendilerinin yararlanacakları bir hizmet sunmaları sakıncalıdır. Gerekli koşullar konulur, şeriata göre havuza girme adabı belirlenir ona riayet eden herkes girebilir o havuza. Neden bunu savunmuyor da müsrifliği savunuyor bu da düşündürücüdür...[/B][/QUOTE] SAYIN KARDESIM TAKVA DIYORSUNUZ TM:DIYEYIM AMA ISLAM DINIDE BU KADAR YOZLASTIRILAMAZ YA BURALARDA TARIKATLARIN ADINA ACILAN CAMILER YÜZÜNDEN KIMSE BIR DIGER CAMIYE AYAK BASMIYOR BUNA NE DEMELI!?DINIMIZ ISLAM ISE !NERDE KALDI BUNUN TEMELI DIREGI!? AGAC BILE KÖKLERINDEN AYRILMAYA BASLARSA CÜRÜMEYE YÜZ TUTAR...üzerinde yasayan börtü böcekte beraberinde gider.. bilmiyorum ne demek istedigimi anlatabiliyormuyum!? SAHSEN BEN BÖYLE UZANTILARA KARSIYIM ISTEYEN ISTEGI OLAN GERCEK HAZINEDEN ÖGRENEBILIR |
[B]Dikkatinle orada zaten bu tarikatlerin herkese açık olduğunu ve tarikatlerin amacının müridlerine iyi bir islam öğretisi sunmak yanında kamuya hizmet amacı güdmeleri gerektiğinin üzerine değinmişim... Ben de tarikatleşmeye cemaatleşmeyekarşıyım lakin böyle bir gerçek var ortada, ama yanlış ama doğru... Madem öyle bu tarikatler, cemaatler biraz takva sahibi olmalı en azından.
Yoksa müsriflikle, kaçmayla müslüman olunmaz...Adaletten kaçan Müslüman olur mu mesela hiç. Hadi ona kılıf uydurdular mesela şu aralar hasta o yüzden uzaklarda. Bre zındık denir Atatürk bile kendini bu ülkenin has evladı doktorlara emanet etmiş, sen ne hamaset yemeye oralardasın falanda denilebilir...Anlayana tabii... Azıcık da dokundurma...[/B] |
[QUOTE=Naksidamlasi;489359][B][FONT="Comic Sans MS"][CENTER][COLOR="DarkRed"]Cübbeli Ahmed Hocamız Canlı Yayında Habertürk'te....
Ahmet Mahmut Ünlü Hocamız 13 Aralık 2009 Pazar günü saat 22:00'de canlı yayında Teke Tek programına konuk olacaktır. İstifadenize sunuyoruz. [url]http://www.lalegulfm.com/[/url] [url]www.cubbeliahmethoca.tv[/url] diger bütün sitelere ve tanidiklarimizada duyuru yapalim,ins..[/COLOR][/CENTER][/FONT][/B][/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"]Esselamü Aleyküm muhteremler bu konu neden birlestirildiki? ikisi cok farkli duyurular..Tekrar ayrilmasini rica ederim mümkünse..[/FONT][/B] |
[QUOTE=Naksidamlasi;489633][B][FONT="Comic Sans MS"]Esselamü Aleyküm muhteremler bu konu neden birlestirildiki? ikisi cok farkli duyurular..Tekrar ayrilmasini rica ederim mümkünse..[/FONT][/B][/QUOTE]
Bende tamamen kaldırılmasını rica ediyorum mümkünse... |
[B][I][COLOR=blue]En büyük önderimiz H.Z MUHAMMET S.A.V ondan baskasini lider olarak kabul etmiyorum.ISLAMI KENDIMIZE DEGIL BIZ ISLAMA UYALIM [/COLOR][/I][/B]
|
[B][FONT="Comic Sans MS"][B][FONT="Comic Sans MS"]Güzel kardesim neyden rahatsizsiniz,anlamadim ki,
derdimiz yaratilis amacimiza hizmet..Allah rizasi disinda su konuyu acmamin arkasinda ne gibi bir niyet olabilir..konu hosunuza gitmiyorsa yok sayin canim kardesim,baska konularla ilgilenin..Biz kimseyi zorlamiyoruzki,sadece bu dünya islerine dalmisligin icinde gaflet halimizden siyrilmamizi ve yaratilis gayemizi hatirlatiyoruz..bu kadar basit ve iyi niyetli..Ahiret var, hesap var, mizan var,cennet-cehennem var bu dünyada kalici degiliz gün gelecek iki metrelik bir yerde yanliz kalacagiz,o zaman kim,kimler bize dost olacak,Mevla teala hazretlerimiz ve sevdigi dostlari haricinde,bir düsünün güzel kardesim..Bilmiyorsaniz bir bilene sorun sözüne göre hareketle size dogru ehl-i sünnet saglam itikadli adreslere yönlendiriyoruz,gösteriyoruz.. Rabbimiz Teala Zariyat suresinin 56. ve devamindaki ayet-i kerimlerinde buyuruyorki: 56-Hatırlatılması gerekli olan vazifenin esasının ne olduğuna gelince; [COLOR="Red"]Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet ve kulluk etsinler diye yarattım. [/COLOR][COLOR="Navy"]İşte hatırlatılması gereken vazife budur.[/COLOR] Cin ve insan cinsinin yaratılmasının hikmeti ALLAH'ı tanıyıp ona ibadet ve kulluk etmektir. [COLOR="Red"]Bunun dışında başka şeylere tüketilen ömürler, ameller zayi edilmiş olur[/COLOR], onun için azabı hak eder. Bazıları "bana ibadet etsinler diye..." ifadesinde "beni tanısınlar diye" şeklinde bir tefsir nakletmişlerdir. Bunun mânâsı da "Beni mabud tanısınlar." demektir. Bu ise benim emirlerimi tutarak bana kulluk ve ibadet etsinler demeye gelir. İbadet ve kulluk, isteyerek yapılan fiillerden olarak istenen fiil oldukları için bazılarının bunu yapmaması insan ve cin cinsi için en mükemmel gaye olmasına aykırı olmaz. Bundan yüce ALLAH'ın muradının geri kalmış ve yerine getirilmemiş olması mânâsının çıkarılması da gerekmez. Çünkü bu gibi yerlerde, Fıkıh bilginlerinin dedikleri gibi "Hikmet,fertlerin herbiri itibarıyla değil, cins itibarıyla göz önüne alınır." Kısaca bunun mânâsı ibadet ile mükellef olmak üzere yarattık demektir. Yoksa hepsinin salih kullardan olmasını takdir eyledik, demek değildir. 57-Böyle ibadet ve kulluğun yararının ALLAH'a ait olmayıp yine kulların menfaatleri için olduğuna dikkat çekmek için buyuruluyor ki: Ve ben onlardan bir rızık istemem, bana yemek yedirmelerini de istemem, yani diğer efendilerin kullarından, uşaklarından bekledikleri gibi efendilerin menfaatine kulluk değil. 58- Zira ALLAH'ın kendisidir o rızık veren ve kuvvet sahibi metin, yani kuvvetli şiddetli, onun için O'na kulluk, O'nun kuvvetinden istifade ile kullarına yararlı olmak ve o sayede vaad buyurduğu yüksek sevaba ermek içindir. [COLOR="Red"]Onun için ALLAH'a kaçın, ve ALLAH'a kulluk edin.[/COLOR] Elmalili Muhammed Hamdi Yazir Efendi (Kuran-i Kerim Tefsiri)[/FONT][/B] Bu sohbet duyurulari tarikat yolu ile alakasi yoktur,sadece ve sadece islami dosdogru yasamak, ehli sünnet vel cemaat yolumuzu korunmak ve bozuk itikadlardan uzak durmamiza yardimci olmak amaclidir.. Tarikatlerde kesinlikle gelin bu tarikate girin demek gibi birsey yoktur aksine her önüne gelen istediginde giremez..istihare gibi bir takim yapilacak islerden ve uygunsa kabiliyeti varsa alinir,yani nasib isi,Rabbimin istegiyle olcak isler,ama biz istersek Rabbim Teala neyi nasib etmez ki.. Mevla Teala herkese gönlünde her ne istegi varsa onu kabul buyursun.. selam ve dualarimla..[/FONT][/B] |
[B][I][COLOR=blue]Lafim sana degildi kardesim yalnis anlasilma var sanirim.[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=#0000ff]Lafim ortaya, biz günahkar müslümanlar olarak hep ISLAMI kendimize uydurmaya calistigimiz icin simdi bu haldeyiz. Eger biz ISLAMA uysaydik bugün daha farkli bir yerlarde olurduk, YÜCE RABBIM bize hidayet nasip etsin,bizi yolundan saptirmasin derim...............................................[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=ömer yalcin;489651][B][I][COLOR=blue]Lafim sana degildi kardesim yalnis anlasilma var sanirim.[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=#0000ff]Lafim ortaya, biz günahkar müslümanlar olarak hep ISLAMI kendimize uydurmaya calistigimiz icin simdi bu haldeyiz. Eger biz ISLAMA uysaydik bugün daha farkli bir yerlarde olurduk, YÜCE RABBIM bize hidayet nasip etsin,bizi yolundan saptirmasin derim...............................................[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] tabiki kardesim,anladim sizi,benim yazdiklarimda konunun kaldirilmasini ve tepkili mesaj yazan arkadaslarimiza aciklamaydi..Allah razi olsin ömer kardesim.. |
[B]vaktim oldukça dinlemeye çalışıyorum. hoş ve tatlı bi anlatımı var.[/B]
|
Ya dinleyin dinlemeyin,şimdi bu konunun burda ne işi var.Reklam ücreti ödüyormu size bu cübbelimidr nedir?
|
Akşamdan beri sesimi çıkartmıyorum diyorum,sabırda bir yere kadar.
Hadi kanaltürk reklam reytink için yapiyo para kazaniyo ya sen. |
[B]açılan hiç bi konu reklam ücreti ödemediği gibi bu konuda ödemiyor bilginize.:)
okuyan izleyen dinleyen olması gayet normal kimse dinleyecek veya dinlemek zorunluluğu yok.konu açılmış isteyen katılır istemeyen katılmaz doğal olanda budur..[/B] |
[QUOTE=gönlüm58;489663]Akşamdan beri sesimi çıkartmıyorum diyorum,sabırda bir yere kadar.
Hadi kanaltürk reklam reytink için yapiyo para kazaniyo ya sen.[/QUOTE] Kardeş burada kazanan biri daha var paşalar gibi yaşayan işte cübbelimi şalvarlımı ne ise o. Bu sitede böyle birşeyi reklam yapmak kime ne fayda sağlar anlamış değilim. |
[QUOTE=gönlüm58;489663]Akşamdan beri sesimi çıkartmıyorum diyorum,sabırda bir yere kadar.
Hadi kanaltürk reklam reytink için yapiyo para kazaniyo ya sen.[/QUOTE] akşamdan beri sabredip beklemeniz sizde bu düşünceyi oluşturmuştur. isteyen dinler istemeyen dinlemez her görüşe saygı yokmu sizde yok galiba. ne diyelim inşallah birgün doğru olanı öğrenirsiniz.tabi iş işten geçmesse. ya bide geçerse kurtuluşu zor olur......... |
[QUOTE=goramaz;489494]Arkadaşım elbette Mustafa Kemal o zamanın şartları içinde bu sözü söylecektir.
Ancak neden şeyhler dervişler diğer taraftan dedelere olan ilgi azalmıyor. Şarlatanlığa kaçmadığı ve insanları sömürmediği sürece şeyhli ve dervişliğin ne zararı var. şeyhimin illeri uzaktır yolları diyerek şeyhine bağlılığını anlatan derviş yunusun ne zararı vardı.İnsanın seyru sulukunda bir rehbere ihtiyacı vardır. bu yüzden insanların gönül erenlerine bağlıkları bitmiyor . tekrar hatırlatıyım insanların duygularını sömürmeyenleri kastediyorum[/QUOTE] Siz sanıyorum eğitimciydiniz. Yazık Layık Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devlette böyle eğitimcilerin olması. Keşke kafanızı bu tür şeylere yorma yerine Ulu Önder M.K. Atatürk'ün gençliğe çağrısını onun ne demek istediğini ilkelerini tam anlamöıyla anlayabilseydiniz. Bir gerçek var, duygu sömürüsü yapanlar belli, yüce dinimizi kullanıp alet edip, kendileirni derviş, şeyh diye adlandırıp tarikat adı altinda, Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı, Hüseyin Üzmez gibi din bezirganlardır. Bu Layık Ülke bir Diyanet İşleri kurmuş herkes gerekli olduğu gibi dinini, islamı kitabını öğrensin diye. Bu tip şarlatanlara meydan vermemek içindir. Ama şu var bu ülkede çok suistimal oldu heleki son zamanlarda, bu tiplerin yaptıkları anayasal olarak suçtur, gerektiği gibi Cumhuriyet Savcıları bu işe baksa bu tip okkabazlarda meydanlarda ne yazıkki olamaz. |
kardesler kimi kimin kullandigi gayet ortada acik secik..din konusu oldumu lafi sözü nereye getirenleri herkes görüyor..dert baska cünkü..
Hocamin sohbetlerini bir kere bile dinlemediginiz gayet belli,cünkü dinlemis olsaydiniz her sohbetinin arkasindan sehitlerimize askerlerimize vatanimiza milletimize nasil dualar yaptigini görürdünüz,siz bile daha bu dertle ciddi bir sekilde dertlenmemissinizdir.. bu konum kapanacak olursa Rabbimin huzurunda siz ve digerlerinden hak isticem haberiniz olsun..Kimsenin isine karismiyoruz zorlama yok,nedir bu yahu.. iyi niyetli kardeslerimi Allah icin seviyorum,Rabbime emanetsiniz canim kardeslerim.. |
[QUOTE=gönlüm58;489662]Ya dinleyin dinlemeyin,şimdi bu konunun burda ne işi var.Reklam ücreti ödüyormu size bu cübbelimidr nedir?[/QUOTE]
Allah rızası için yapılan bir iştir bu..Ne Ahmet hoca için nede bir başkası için yapılmıştır.Sivas müslüman bir şehir elhamdulillah.Bu sitede sivaslıların toplanma yeri.Ahmet hoca'da islam için çalışan bir insan.. ABES OLAN NE ? |
Hadi kanaltürk reklam reytink için yapiyo para kazaniyo ya sen.[/QUOTE] Allah rizasi için... bilirmisin ablam. :) Bence biraz daha sabir çek , cunku bu konularin olmasi çok dogal , malum Demokratik bir Ülke'nin insanlariyiz dimi ;) |
[QUOTE=özgüven;489673]akşamdan beri sabredip beklemeniz sizde bu düşünceyi oluşturmuştur.
isteyen dinler istemeyen dinlemez her görüşe saygı yokmu sizde yok galiba. ne diyelim inşallah birgün doğru olanı öğrenirsiniz.tabi iş işten geçmesse. ya bide geçerse kurtuluşu zor olur.........[/QUOTE] Herkesin dogrusu farklıdır,bunu bu zamana kadar ögrenemediysen zaten senin için iş işten geçmiş.Sende her görüşe saygı olsa dedigim dedik öttürdügüm düdük demezsin. |
[QUOTE=Dilsad Hatun;489749]Allah rizasi için... bilirmisin ablam. :)
Bence biraz daha sabir çek , cunku bu konularin olmasi çok dogal , malum Demokratik bir Ülke'nin insanlariyiz dimi ;)[/QUOTE] Allah razı olsun Kardeş. |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;489690]Siz sanıyorum eğitimciydiniz. Yazık Layık Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devlette böyle eğitimcilerin olması.
Keşke kafanızı bu tür şeylere yorma yerine Ulu Önder M.K. Atatürk'ün gençliğe çağrısını onun ne demek istediğini ilkelerini tam anlamöıyla anlayabilseydiniz. Bir gerçek var, duygu sömürüsü yapanlar belli, yüce dinimizi kullanıp alet edip, kendileirni derviş, şeyh diye adlandırıp tarikat adı altinda, Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı, Hüseyin Üzmez gibi din bezirganlardır. Bu Layık Ülke bir Diyanet İşleri kurmuş herkes gerekli olduğu gibi dinini, islamı kitabını öğrensin diye. Bu tip şarlatanlara meydan vermemek içindir. Ama şu var bu ülkede çok suistimal oldu heleki son zamanlarda, bu tiplerin yaptıkları anayasal olarak suçtur, gerektiği gibi Cumhuriyet Savcıları bu işe baksa bu tip okkabazlarda meydanlarda ne yazıkki olamaz.[/QUOTE] Arkadaşım yorumumu tekrar oku istersen. ben sizin verdiğiniz isimleri, insanları sömüren din istirmarcılarını dışarda tuttum değil mi? Size tavsiyem Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas kongresinde kongre üyeleriyle çektirdiği bir resim vardır. Atatürk'ün hemen yanında Arap şeyh vardır resimde.Tanırmısınız bilmem . Kabri sivas lisesinin hemen altında istasyına giderken sağdadır.İşte o maneviyat erleri sayesinde de Kurtuluş Savaşımız kazanılmıştır. Bunu söylememe gerek var mıdır bilmem? Tasavvuf nasıl ortaya çıkmıştır? Amacı nedir? Derviş sufi kimdir ? Mürşit ne iş yapar ? Halvet nedir çile nedir? Bir lokma bir hırka anlayışı nedir? Bunları araştırmış iseniz ve zararlı olduğunu düşünüyorsanız burada bizimle paylaşın da ben de cahil kafamın içini sayenizde aydınlatayım. |
[QUOTE=gönlüm58;489751]Herkesin dogrusu farklıdır,bunu bu zamana kadar ögrenemediysen zaten senin için iş işten geçmiş.Sende her görüşe saygı olsa dedigim dedik öttürdügüm düdük demezsin.[/QUOTE]
sizin doğrunuz neyse o yönde ilerlemeye devam edin.. illa bu konuya girmenizi zorlayan birilerimi var acaba. bu konuya neden takıldınız anlayamadım. belkide hiç dinlemediniz kulaktan dolma sözlerle belki farklı düşünüyorsunuz. bi kulaklık takıp dinleyin sizden başka kimse duymaz, korkmayın kötü şeyler söylemiyor. tavsiyemdir...... |
Hadi kanaltürk reklam reytink için yapiyo para kazaniyo ya sen.[/QUOTE] [I][B]Kendinize sponsor bulunda sizinde açacağınız konuları görelim bi[/B][/I] ;) |
[QUOTE=gönlüm58;489751]Herkesin dogrusu farklıdır,bunu bu zamana kadar ögrenemediysen zaten senin için iş işten geçmiş.Sende her görüşe saygı olsa dedigim dedik öttürdügüm düdük demezsin.[/QUOTE]
[I][B] Herkesin dogrusu farklıdır sözü palavradan ibarettir.Doğru tektir kimileri doğruyu bilir kimileri doğru bildiğini sanar [/B][/I];) |
[QUOTE=Naksidamlasi;489702]kardesler kimi kimin kullandigi gayet ortada acik secik..din konusu oldumu lafi sözü nereye getirenleri herkes görüyor..dert baska cünkü..
Hocamin sohbetlerini bir kere bile dinlemediginiz gayet belli,cünkü dinlemis olsaydiniz her sohbetinin arkasindan sehitlerimize askerlerimize vatanimiza milletimize nasil dualar yaptigini görürdünüz,siz bile daha bu dertle ciddi bir sekilde dertlenmemissinizdir.. bu konum kapanacak olursa Rabbimin huzurunda siz ve digerlerinden hak isticem haberiniz olsun..Kimsenin isine karismiyoruz zorlama yok,nedir bu yahu.. iyi niyetli kardeslerimi Allah icin seviyorum,Rabbime emanetsiniz canim kardeslerim..[/QUOTE] [I][B] Nakşi damlası paylaştıgın konular çok güzel hepside birbirinden anlamlı hele hayatını islamı ögrenmeye ve ögretmeye adamış bir insanın sohbetlerini burdan bildirmeniz gayet güzel teşekkür ederim[/B][/I].[U][I][B]Malum merve veren ağaç taşlanır.[/B][/I][/U] |
[QUOTE=Naksidamlasi;489702]kardesler kimi kimin kullandigi gayet ortada acik secik..din konusu oldumu lafi sözü nereye getirenleri herkes görüyor..dert baska cünkü..
Hocamin sohbetlerini bir kere bile dinlemediginiz gayet belli,cünkü dinlemis olsaydiniz her sohbetinin arkasindan sehitlerimize askerlerimize vatanimiza milletimize nasil dualar yaptigini görürdünüz,siz bile daha bu dertle ciddi bir sekilde dertlenmemissinizdir.. bu konum kapanacak olursa Rabbimin huzurunda siz ve digerlerinden hak isticem haberiniz olsun..Kimsenin isine karismiyoruz zorlama yok,nedir bu yahu.. iyi niyetli kardeslerimi Allah icin seviyorum,Rabbime emanetsiniz canim kardeslerim..[/QUOTE] [I][B] Nakşi damlası paylaştıgın konular çok güzel hepside birbirinden anlamlı hele hayatını islamı ögrenmeye ve ögretmeye adamış bir insanın sohbetlerini burdan bildirmeniz gayet güzel teşekkür ederim[/B][/I].[U][I][B]Malum meyve veren ağaç taşlanır.[/B][/I][/U] |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;489666]Kardeş burada kazanan biri daha var paşalar gibi yaşayan işte cübbelimi şalvarlımı ne ise o. Bu sitede böyle birşeyi reklam yapmak kime ne fayda sağlar anlamış değilim.[/QUOTE]
[B][I] Sana sağlamıyor diye başkasınadamı fayda saglamaz bir konu ? Bu sitede sadece sen yoksun hatta cogu zaman sen hiç yoksun bile.Sana fayda sağlamıyor ve zararda sağlamıyor.Ne bu konu seni aşağılıyor nede hocanın anlattıkları merak etme...[/I][/B] |
[QUOTE=barikat58;489776][I][B]
Herkesin dogrusu farklıdır sözü palavradan ibarettir.Doğru tektir kimileri doğruyu bilir kimileri doğru bildiğini sanar [/B][/I];)[/QUOTE] Aynı senin gibi bildigini zanneder,hemen dalar. |
[QUOTE=barikat58;489784][B][I]
Sana sağlamıyor diye başkasınadamı fayda saglamaz bir konu ? Bu sitede sadece sen yoksun hatta cogu zaman sen hiç yoksun bile.Sana fayda sağlamıyor ve zararda sağlamıyor.Ne bu konu seni aşağılıyor nede hocanın anlattıkları merak etme...[/I][/B][/QUOTE] Sen varsında ne farkediyor gelip oraya buraya saldırıp gidiyorsun. |
Ben konudan memnunum Sevmiyende girmez Dini vaaz veriyor zorla sevin veya uyun demiyor Konuyu açan arkadaş Allah razı olsun ondan Bizleri düşünmüş
|
[QUOTE=gönlüm58;489785]Aynı senin gibi bildigini zanneder,hemen dalar.[/QUOTE]
[I][B] Tamam hadi anlat bildiklerinide bizde öğrenelim doğruları.Şimdi sanatçılar gibi falso yapma (benim sayemde prim yapmana izin vermem falan gibi) ne biliyorsan söylede ögrenelim bizde düzeltelim.[/B][/I] |
[QUOTE=gönlüm58;489786]Sen varsında ne farkediyor gelip oraya buraya saldırıp gidiyorsun.[/QUOTE]
[I][B] Tıpkı senin akşama kadar sabredip akşam saldırdığın gibimi[/B][/I] ;):) |
[QUOTE=barikat58;489780][I][B]
Nakşi damlası paylaştıgın konular çok güzel hepside birbirinden anlamlı hele hayatını islamı ögrenmeye ve ögretmeye adamış bir insanın sohbetlerini burdan bildirmeniz gayet güzel teşekkür ederim[/B][/I].[U][I][B]Malum meyve veren ağaç taşlanır.[/B][/I][/U][/QUOTE] Körler sagırlar birbirni agırlar,zaten şebeke gibi aynı anda toplanıyrsunuz.:):):)Saldırıya geçiyorsunuz... |
[QUOTE=barikat58;489790][I][B]
Tıpkı senin akşama kadar sabredip akşam saldırdığın gibimi[/B][/I] ;):)[/QUOTE] Öyle degil akşamdan beri sabrettim,sabah başladım iyi oku.:):) |
[QUOTE=gönlüm58;489791]Körler sagırlar birbirni agırlar,zaten şebeke gibi aynı anda toplanıyrsunuz.:):):)Saldırıya geçiyorsunuz...[/QUOTE]
[I][B] bak aynısı senin içinde söyleyebiliriz önce vatanla sen bu kör topal aman kör sağır sözüne uyuyorsunuz[/B][/I]... [I][B] Ayrıca laf atmayı bırakın cübbeli Ahmet hoca hakkında bildiginiz dogruları anlatın kaynaklarıyla birlikte aktarın buraya bizde ögrenelim.[/B][B]Evet bekliyorum doğru bilgileri!!!!!!!![/B][/I] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:35. |