Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dünya ve Türkiye'den Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=202)
-   -   Genelkurmay'dan sakal açılımı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35489)

filografozan 07.07.2010 13:37

Cevap: Genelkurmay'dan sakal açılımı

[QUOTE=LaEdri;563560]TSK ,eşi Halkalı'da şehit düşen Elif Öğretmeni askeri liseye teğmen rütbesiyle öğretmen atayacak.Yapılan doğu bir harekettir.Devlet şehidine sahip çıkmalıdır.Ancak diyorum ki acaba Elif Öğretmen türbanlı biri olsaydı?Yine de askeri liseye alınır mıydı?Hatta deseydi ben başımı açmaya razıyım desydi,yine de alınır mıydı?[/QUOTE]

kesinlikle kabul görmezdi laedri kardeşim.öyleki değiştirilemez,değiştirilmesi teklif dahi edilemez kanunu uygulanırdı...

Siyahnur 07.07.2010 16:12

[QUOTE=ÖnceVatan_58;561741]Gerçeklerin açıklığıyla anlatılması senii ne kadar rahatsız etmiş hemen bir yakıştırma bulmuşunuz, asıl senin gibilerin neslii ortaçağ karanlığında kalmış hala yeniden o çağları yaşaman çok zor artık, günümüz bilimsel teknolojik çağda geçersiz artık, herkes gidiyor mersine siz hala gitmek istiyorsunuz tersine, bak başka devletler uzayda inşaat başlatmak üzere. O sizin anlattıklarınız kulak dolması ordan burdan duyma bilgilerle yok evi aranmışmış yok ibadedine bakılmışmış, bu ülkede sadece sizmi ibadet ediyosunuz başka ibadet eden yokmu? Bırakın yüce dinimizi silah yapıp saldırı yapmayı, yemezler, din hepimizin dini inanç hepimizin inancı, bu ülkede saygılı şekilde ibadedeni yapana hiç bir kimsenin bir şey demeye hakkı yok, ama dini tarikatlarla, irticai faliyetlerle Cumhurieyti yıkmaya yönelik davranışlarada asla müsade etmez Atatürk'ün ordusu. Sizin ve sizin gibilerin amacı Atatürk Devrim ve İlkelerine bağlı olan orduyu yıpratmaktan başka birşey değil, ama bu amacınıza ulaşamayacaksınız ne yaparsanız yapın yeni bir Mustafa Kemal gelir birgün bunların hesabını sorar sizden. Bu ülkede Mustafa Kemal'ler bitmez!!![/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Hı Hı...:)
Bu noktada size "cevabul ahmak-us es sükut" en güzel cevabtir...
[/COLOR][/FONT][/B]

Timur İSLAMOĞLU 07.07.2010 19:06

Türkiye askerine sahip çık!

Bir insanın dizlerine dirseklerine bakarak namaz kılıp kılmadığı nasıl anlaşılır? GurbetsokakLari...
Eğer baktılarsa istihdam edilecek kişinin(kuzeninizin) ortopedik bir kusuru olup olmadığı kontrol edilmiştir.Benden mülakatlara girerken anne-baba ve 12 yaşından büyük kardeşlerimin resimleri istenmişti ve bana da "annenin başı açık resimini çektir de götür" diyenler olmuştu:)
Ayrıca bizim ordumuz hala peygamber ocağı meraklanmayınız orada peygamber ahlakıyla gençler eğitilip vatana millete faydalı fertler yetiştiriliyor.

Sandalli, iyi bir ozansınız, ozanlar sayfasındaki bazı şiirlerinizi gördüm teşekkür de ettim ama haddim olmayarak sizden ufak bir ricada bulunuyor ve sizin mümkünse bir daha ordumuzla ilgili yorum yapmamanızı istiyorum. Çünkü bilerek veya bilmeyerek ordumuzu yanlış tanıtıyorsunuz.Şiir yazmanız daha hayırlı olacaktır.:)
İkidir Kayseri'den bahsediyorsunuz 1.Kom.Tug. Kom.lığı'ndan söz ettiğinizi düşünüyorum taktir edersinizki orası bir komando birliği disiplinin en üst düzeyde olması gerekir. bugün özel sektörde bir çalışan ya da bir devlet memuru işini bırakıp namaz kılmaya gidebiliyor mu? İşte olunca çalışıtığımızdan namaz kılamıyoruz ama askerde olunca rütbeliler dinsiz ondan namaz kılamıyoruz.:rolleyes:

LaEdri size bir soru soruyorum: din düşmanı ilan ettiğiniz kendi ordunuzla mı yaşamak istersiniz? ABD, İsrail Yunanistan ordularının birinin işgali altında mı?

Dilsad Hatun'un derdi ortada o yüzden ona cevap yazmaya bile gerek yok!

LaEdri 07.07.2010 19:21

"LaEdri size bir soru soruyorum: din düşmanı ilan ettiğiniz kendi ordunuzla mı yaşamak istersiniz? ABD, İsrail Yunanistan ordularının birinin işgali altında mı?"

Soruna soruyla cevap vereyim.

[B]TSK'da bir tane bile İmam-hatip kökenli subay var mıdır?
Elif Öğretmen türbanlı olsaydı,yine de teğmen rütbesiyle askeri liseye atanır mıydı?[/B]

Bir yerde disiplin namaz kılmakla bozulmaz.Kaldı ki o askerlerin eğitimden sıyırıp,kaçıp namaza gitikleri de yoktur.Tüm saccadeleri toplatmak demek bu askerler eğitim,operasyon dışındaki saatler de namaz kılmasın demek değil midir?Peygamber ocağında disiplin ya da disiplinsizlik 5 dakikalık namzla mı mümkün ya da değil.

Ben muhafazakrım ve bu TSK muhafazakar kesmi temzil etmemektedir.Türkiye'nin ordusuysa,tarafsız olmak zorundadır,her kesimi temzil etmek zorundadır.Sen cemaatcisin seni almam,sen imam-hatiplisin seni yurduma sokmam diyemez.

Timur İSLAMOĞLU 07.07.2010 19:23

LaEdri "Bir tane İmama-Hatipli subay var mı orduda?" diye bir cümle yazmış.

Ben de 2. sorumu yönelterek kendisine diyorum ki: subay olmak isteyen bir öğrenci neden İHL'ne kayıt yapttırır? İHL'ne yazıldığına göre çocuk imam olmak istiyor besbelli:) eğer subay olmak isteseydi askeri liselere giderdi.

LaEdri 07.07.2010 19:26

Ortaokulda İmam-HAtip okuyanalr neden alınmaz peki.Ben orta-okulu İmam-Hatipte okudum liseyi de Askeri Lisede okumak istiyorum,subay olmak istiyorum!Hakkım değil mi?

Timur İSLAMOĞLU 07.07.2010 19:32

""Bir yerde disiplin namaz kılmakla bozulmaz.Kaldı ki o askerlerin eğitimden sıyırıp,kaçıp namaza gitikleri de yoktur.Tüm saccadeleri toplatmak demek bu askerler eğitim,operasyon dışındaki saatler de namaz kılmasın demek değil midir?Peygamber ocağında disiplin ya da disiplinsizlik 5 dakikalık namzla mı mümkün ya da değil.""

Geçen yıl Ramazan Ayı'nda en üst kattaki koğuşu namaz kılamak için tahsis etmiş ve bir ay boyunca teravih namazı kılmak isteyen [B][U]görevde olmayan[/U][/B] askerlerin teravih namazı kılmalarını sağlamıştık.

Bu kişiden kişiye birlikten birliğe değişir. İşçi patron örneğinde anlatmaya çalıştığım gibi.

LaEdri 07.07.2010 19:36

Brilikten birliğe bazı değişiklikler olabilir.Ancak TSK2nın genel mantığı değişmez.Sen sadece şu soruma cevap ver.
"Ben orta-okulu İmam-Hatip'te okudum.Sonra lise için Askeri Lise'ye gidip subay olmak istedim.Niçin alınmıyorum ben niçin?"

Timur İSLAMOĞLU 07.07.2010 19:46

Aynı cümlemi tekrarlıyorum LaEdri hemşerim eğer gerçekten asker olmak istiyorduysan iyice araştırıp hadi sen o zaman küçüktün ailenin iyice araştırıp İmam-Hatip'e göndermemelilerdi.
İslamı öğrenmek kötü bişey değil elbette ama ordunun personel temini kapsamında bazı esnemeyen şartları var. Örneğin benim kardeşim bikaç dişi çörük diye elendi ona bakarsak bir askerin iki dişinin çörük olması onun görev yapmasını nasıl engeller?

goramaz 07.07.2010 19:50

İslam kardeşim kişinin mesleki tercihleri yaş dönemlerine göre değişir. bu süreçten hepimiz geçtik . ilkokul 5 bitiminde asker olmak düşüncesine gelmeyen birisi orta sonda asker olmak isteyebilir. burada bir tezat yok mudur? imam hatip liselerinin müfredatı milli eğitim bakanlığına bağlıdır.

Reform 07.07.2010 19:55

Meslekler farklı farklıdır ona görede okullar açıldığına göre, İmam olmak isteyen ihl ye subay olmak isteyen subay yetiştiren liselere. Öğretmen olmak isteyen öğretmen okuluna.
Neden illada imamhatip den sonra illa subay olmak isteniyor bunu anlamış değilim.
Burada maksat olsa olsa din üzerinden kurumlara saldırmak işte ben bu tür dini alet edenleri anlayamıyorum. Neden herşeyin üzerine illa din alet edilerek gidiliyor. Laik bir ülke din ile devlet işleri ta baştan ayrılmış, bunu tartışmanın bir anlamı varmı?
Bazı yorumcular laiklik kalksın şeriata dayalı bir yönetim şekli oluşsun demek istiyor ben öyle anlıyorum. Orduda laiklik güvencesi olduğu için ha bire din üzerinden orduya saldırmak yıldırmak başka bir çaba değil bu yapılanlar.

goramaz 07.07.2010 20:01

insanların hele ki gelişim çağındaki bir gencin düşüncelerinin değişmesi son derece normaldir. zaten çocuk anne babasının yönlerdirmesiyle bu tür okullara gidiyor. ülkemizde öğrencinin ilgisine ihtiyacına göre bir yönlerdirme yok. anne babasının istediği okula gidiyor çocuk , kendini tanımaya başlayınca da başka alanlara yöneliyor. (belki anne babasının isteğiyle ) imam hatip e giden bir öğrenci sonra subay olmayı istiyorsa bunda ne gibi bir art niyet olabilir. ya tam tersi bir insan hem imam hatip e gidip hem subay olamaz mı?

Timur İSLAMOĞLU 07.07.2010 20:05

goramaz hemşerim çocukların hayalleri sürekli değişiyor diye tektip bir lise uygulamaya koyalım ve bu liseyi bitiren muhasebeci, doktor, asker, mobilyacı, öğretmen yani kısacası her meslek alanına tercih yapabilsin diğer liselerin hepsini kapatalım. Sizce bu mantıklı olur mu?

sandalli 07.07.2010 20:06

Islam bey bana askerler hakkinda yorum yapmayi yasaklamis ama ben bildiklerimi yazdim, icinde en ufak bir degisiklik yok, bölük komutani üsttegmen seccadeleri toplamam icin bana emir vermisti. Sürekli Kayseri´den bahsetmem normaldir cünkü ben yedek subaylik dönemimi o birlikte gecirdim. Asker toplumdan kopuk, özellikle yüksek rutbelilerin milletin haliyle, diniyle ilgisi yok. Dünyanin bircok ordusunda subay sinifinda din görevlileri vardir, bizim ordu da din gericilik demektir. Neyse benim siir yazmam daha iyi. :D

goramaz 07.07.2010 20:11

bunun çözümü tek tip lise değildir ki. 5+3+3 ya da 5+3+2+2 neden olmasın? bugün ki sisteme bir bakın. çok mu doğru?

doktor eline Kuranı Kerimi almış açıklamaya çalışıyor, din adamı çıkmış fizik anlatıyor, mühendis gidip öğretmen oluyor.
çok uzağa gitmeye gerek yok daha 3 yıl önce sbs sistemi değişmişti bugün yine sistem değişti. nitelikli bir insanın yetişmesi ortalama yirmi yıllık bir eğitim öğretim süreci gerektirir. ama üç yıl sonrasını planlayamayan bir sistem içerisinde gençlerimize ve dahi ailelerine ne demeye hakkımız olabilir ki?

LaEdri 07.07.2010 23:43

[B]Ben orta-okulu İmam-HAtip'te okudum diyorum ORTA-OKUL.[/B]
Ne yazdığımı işinize geldiği gibi okumayın.Lisede askeri lise okumak istesem kapı dışıydım.Bir bellemişler İmam olmak istemiş oraya gitmiş.Başka lafınız yok çünkü sonuna kadar haksızsınız.Peki Anadolu Öğretmen Lisesine gidenlerin hepsi öğretmen mi oluyor,yoksa onlara subaylık,doktorluk,mühendislik gibi imkanlar da açık mı?Kendinizle çelişmeyin.Orta-okulda 3 yıl İmam-hatip okumuş birisinin subay olması ile laikliğin zedelnemesi arasındaki bağıntıyı anlamak çok zor, çünkü öyle bir bağıntı yok.

[B]Ben orta okulu bitirene kadar dini vecibelerimi öğrenmek istedim, lise çağına gelince de vatanıma subay olarak hizmet etmek istedim,olamaz mıydı?[/B]

goramaz 07.07.2010 23:50

nesnel kavramlara öznel yorumların tezahürleridri bunlar.

Cley 07.07.2010 23:51

[B]Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz. Boşuna uğraşıyorsunuz Goramaz ve LaEdri[/B]

sivaslıgenç 07.07.2010 23:55

[QUOTE=LaEdri;563685][B]Ben orta-okulu İmam-HAtip'te okudum diyorum ORTA-OKUL.[/B]
Ne yazdığımı işinize geldiği gibi okumayın.Lisede askeri lise okumak istesem kapı dışıydım.Bir bellemişler İmam olmak istemiş oraya gitmiş.Başka lafınız yok çünkü sonuna kadar haksızsınız.Peki Anadolu Öğretmen Lisesine gidenlerin hepsi öğretmen mi oluyor,yoksa onlara subaylık,doktorluk,mühendislik gibi imkanlar da açık mı?Kendinizle çelişmeyin.Orta-okulda 3 yıl İmam-hatip okumuş birisinin subay olması ile laikliğin zedelnemesi arasındaki bağıntıyı anlamak çok zor, çünkü öyle bir bağıntı yok.

[B]Ben orta okulu bitirene kadar dini vecibelerimi öğrenmek istedim, lise çağına gelince de vatanıma subay olarak hizmet etmek istedim,olamaz mıydı?[/B][/QUOTE]

Görmek , duymak , anlamak istedıklerınden öteye gidemıyorlar abiciğim boşver .Bılıyorlar neyin ne oldugunu ama işlerine gelmıyor..

ÖnceVatan_58 08.07.2010 10:16

[QUOTE=GurbetsokakLari;563589][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Hı Hı...:)
Bu noktada size "cevabul ahmak-us es sükut" en güzel cevabtir...
[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

Bencede hı hı...:)

"Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz"

Mustafa Kemal ATATÜRK

LaEdri 08.07.2010 11:18

[QUOTE=ÖnceVatan_58;563756]Bencede hı hı...:)

"Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz"

Mustafa Kemal ATATÜRK[/QUOTE]

Allah'tan bu sözü söylemiş Atatürk.Yoksa sıkışınca hangi lafı diyecektiniz.:)
Hem Atatürk'ün düşünceleri bilim doğruları mıdır,kesin doğru mudur?

ÖnceVatan_58 08.07.2010 11:53

[QUOTE=LaEdri;563769]Allah'tan bu sözü söylemiş Atatürk.Yoksa sıkışınca hangi lafı diyecektiniz.:)
Hem Atatürk'ün düşünceleri bilim doğruları mıdır,kesin doğru mudur?[/QUOTE]

Sıkışacak bir şey yok LaEdri bey, sadece bu sözmü söylenecek o kadar çok söz varki, anlaşılan Atatürk'le ilgili bir şey duyunca sizde alerji başlıyor tüylerin diken diken oluyor.
Sana şunu tafsiye edeyim, bir kağıt kalem al Atatürk bu ülkeye ne vermiş ne kazandırmış, birde sen ne vermişsin? İkisini bir karşılaştır muhasebe yap ondan sonra onun sözleri hakkında gerçekmidir doğrumudur diye kararıını ver.

LaEdri 08.07.2010 12:00

Bende alerji falan yok.Atatürk büyük insan,ulu önderdir.Ancak insandır, yani hatasız kul olmaz.Atatürk'ün yanıldığı,hata yaptığı hiçbir mesele yok mu yani,hayatı boyunca hatasız mı yaşadı?"Şeyhler ve dervişler.." sözü subjektif bir yorumdur.Hem bu sözü haklı olsa bile günümüzde zaten şeyh ve derviş bir başbakan,bakan,müsteşar yoktur.ikide bir tekrar etmenin mantığı,sıkışmılşığı gösterir.

ÖnceVatan_58 08.07.2010 12:07

[QUOTE=LaEdri;563780]Bende alerji falan yok.Atatürk büyük insan,ulu önderdir.Ancak insandır, yani hatasız kul olmaz.Atatürk'ün yanıldığı,hata yaptığı hiçbir mesele yok mu yani,hayatı boyunca hatasız mı yaşadı?"Şeyhler ve dervişler.." sözü subjektif bir yorumdur.Hem bu sözü haklı olsa bile günümüzde zaten şeyh ve derviş bir başbakan,bakan,müsteşar yoktur.ikide bir tekrar etmenin mantığı,sıkışmılşığı gösterir.[/QUOTE]

Refah hükümetinde gördük başbakanlıkta şehyleri dervişleri farklı ülkede yaşamıyoruz sanırım. Bunlarda onların talebeleri değilmi? Tek fark bunların daha çok Amerikancı olamları sözünden çıkmamaları gel gel git git maşallah sevsinler senii.

LaEdri 08.07.2010 12:12

Ülkenin ilk 3 adamının [B]size göre şeyh[/B] olması ne kadar zor değil mi?İmam-Hatipli başbakanın olması gurur verici.Ve onları halk seçmiştir,darbeyle gelmemiştir.Halkın hemen hemen yarısı böyle olmasını istemiştir.tekrarlıyorum,devir tersine dönüyor..:)

ÖnceVatan_58 08.07.2010 12:22

[QUOTE=LaEdri;563785]Ülkenin ilk 3 adamının [B]size göre şeyh[/B] olması ne kadar zor değil mi?İmam-Hatipli başbakanın olması gurur verici.Ve onları halk seçmiştir,darbeyle gelmemiştir.Halkın hemen hemen yarısı böyle olmasını istemiştir.tekrarlıyorum,devir tersine dönüyor..:)[/QUOTE]

Özel kişilikleri beni aslında çokta ilgilendirmiyor ama devlete kanunlara saygılı olsunlar, bu ülkenin ne şeyh sorunu ne derviş sorunu onları amaç ve çıkarları için kullanmasınlar.
Bu ülkenin terör belası var, bu ülkenin açlık işsizlik sorunu var, bu ülkenin hırsızlık sorunu var bunları görmezlikten gelip din üzerinden prim sağlamak hiç bir kişilğe yakışmaz.
Önce onları halletsinler sekiz yıl yerinde sayıp satıp savıp ülkeyi borç batağına saplayıp yedi sülaalerini zengin edip gider ayak ülkenin genleriyle oynamak onlara kalmadı .
TERÖR AÇLIK İŞSİZLİK YOKSULLUK bunları çözsünler,

LaEdri 08.07.2010 12:25

Terör yoktu,Ak Partiden sonra oldu.
Ülkede bir tane işsiz yoktu,Ak Partiden sonra oldu.
Ülkede tek kuruş borç yoktu,Ak Partiden sonra oldu.
Ülkede herkes toktu,aç olan kimse yoktu,Ak Partiden sonra oldu.

Hey Allah'ım.:)

ÖnceVatan_58 08.07.2010 12:41

[QUOTE=LaEdri;563790]Terör yoktu,Ak Partiden sonra oldu.
Ülkede bir tane işsiz yoktu,Ak Partiden sonra oldu.
Ülkede tek kuruş borç yoktu,Ak Partiden sonra oldu.
Ülkede herkes toktu,aç olan kimse yoktu,Ak Partiden sonra oldu.

Hey Allah'ım.:)[/QUOTE]

Soruya soruyla cevap olmaz!!

Ama bu kadar şehit vermiyorduk, artık sıradan bir normal şeymiş gibi alıştırdınız millete. Açlığı yoksulluğu kader diye yutturdunuz millete.

Usta ben mutfağa geçeyim demişti, usta benim demişti helva ben yaparım demişti unuttunmu bunları. Meğersem ustalığı Çamlıcada 5 adet ailesine 5 milyon dolarlık havuzlu villalar almakmış, ABD de hayırlı iş adamalrının burs parasıyla okutup oğlucuğuna 4 yıl sonra 2.7 milyon dolara gemicik almakmış.

Sevimli çocuk

goramaz 08.07.2010 13:02

OECD nin rakamlarına göre Türkiye gelişmekte olan 2. ülke. yunan ekonomisi çöktü japonya ekonomisi sallanıyor. bunları da görün.

kimse de gelip açlığı fakirliği anlatmasın. 29 yaşımdayım 2 defa develüasyon gördüm. akşam orta halli bir aile idik , fakir olarak sabahladık bizim gibi binlerce aile öyle oldu.

insanlar çocuğunu doktora götürmek dişinden tırnağından artırdığı altınını bozdurduğu günlere de şahit olduk.

hem madem akp iktidarından önce vaziyet güllük gülistanlıktı bu millet aptal mı o refahı bırakıp da sefaleti tercih etsin. hem de üstüste iki seçim dönemi boyunca..

ÖnceVatan_58 08.07.2010 13:04

[QUOTE=goramaz;563798]OECD nin rakamlarına göre Türkiye gelişmekte olan 2. ülke. yunan ekonomisi çöktü japonya ekonomisi sallanıyor. bunları da görün.

kimse de gelip açlığı fakirliği anlatmasın. 29 yaşımdayım 2 defa develüasyon gördüm. akşam orta halli bir aile idik , fakir olarak sabahladık bizim gibi binlerce aile öyle oldu.

insanlar çocuğunu doktora götürmek dişinden tırnağından artırdığı altınını bozdurduğu günlere de şahit olduk.

hem madem akp iktidarından önce vaziyet güllük gülistanlıktı bu millet aptal mı o refahı bırakıp da sefaleti tercih etsin. hem de üstüste iki seçim dönemi boyunca..[/QUOTE]

Size bir öneri, hemen araştırabilrisiniz ekonomisi çökmüş bitmiş dediğiniz Yunanisanın kişi başı milli geliri ile Türkiyeninkini araştırı gelin ondan sonra size yanıt vereyim.

goramaz 08.07.2010 17:28

yunanistanın nüfusu türkiyenininkinin yedide biridir kişi başına düşen milli gelir tabi ki fazla olacaktır. bakmadım bu arada. çünkü yunanistanla kıyastan çok türkiyenin kendi tarihi içindeki seyri seyri daha önemlidir.siz de araştırın 10 yıl içinde türkiyede alım gücü artmış mı azalmış mı?

Salim58 19.07.2010 22:14

[CENTER][url=http://resimzade.com/Show.html?i=22121&token=12575][img]http://resimzade.com/Show.html?i=22121&token=12575[/img][/url]

[I][B]Paşa'ya göre türbanlılar provokatör! [/B][/I]

[B]Balyoz zanlısı İbrahim Fırtına'nın Hava Kuvvetleri Komutanı'yken, tesettürlü, sakallı ve türbanlı kişilerin VIP statüsü taşısalar dahi askeri alanlara alınmamalarının yazılı emir verdiği ortaya çıktı. Fırtına'ya göre bunlar provokatör!..[/B]

Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın, Hava Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde, “irtica ile mücadele” adı altında tesettürlü, sakallı ve türbanlı kişilerin VIP statüsü taşısalar dahi askeri alanlara alınmamalarının emredildiği ortaya çıktı. Şok belgede, komutan ve amir konumunda olan personele bu konuda asla zafiyet göstermemeleri emrediliyor.

10 Kasım 2003 tarih ve İrtica ile Mücadele konulu, “gizli” ibareli olarak Hava Harp Akademisi Komutanı Hv. Plt. Tümg. Rasim Arslan'a gönderilen yazının altında, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral H. İbrahim Fırtına adı olduğu görülüyor.

[B]ŞOK EMİRLER[/B]

[B]Yazıda İrtica ile Mücadele adı altında şu 4 madde sıralanıyor:[/B]

“1- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü parçalamak, Atatürk ilkeleri doğrultusundaki çağdaş anlayışı yıkarak, kendi görüş ve fikirlerinin etkin olduğu bir rejim kurmak için faaliyet gösteren kıyıcı ve bölücü unsurlar, amaçlarına ulaşmak için ellerindeki siyasi erk dahil tüm güç unsurlarını kullanarak, kendilerine en büyük engel olarak gördükleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratma gayretlerini artırmışlardır.

[B]KENDİLERİNE MÜDAHALE EDİLMEYECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE…[/B]

2- Alınan tüm önlemlere rağmen, özellikle sivillere açık ortamlarda Garnizon Komutanlıkları bünyesinde yürütülen faaliyetlerde (Zafer ve Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonlarında), VIP statüsünde olup irticai fikirleri benimseyen art niyetli kişilerin, statülerinden faydalanarak kendilerine müdahale edilemeyeceği düşüncesi ile hareket ettikleri ve özellikle inkılap kanunları hilafında giyinen tesettürlü eşleriyle anılan faaliyetlere katıldıkları gözlenmektedir. Bu tür provokatif girişimlerin basın yoluyla kamuoyuna yansıtılması, TSK'yı güç durumda bırakmakta, irticai unsurları ve taraftarlarını cesaretlendirmektedir.

3- 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesi gereği Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamakla görevli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan Hava Kuvvetleri mensuplarını, her türlü ideolojik akımın etkisine karşı korumanın, komutan ve amirin en önemli görevlerinden biri olduğu asla unutulmayacaktır.

a- Komutan ve amir pozisyonunda bulunan personel, Anayasanın özüne ve esasına, inkılap kanunlarına, irtica ile mücadele kapsamında yayınlanan direktif ve emirlere aykırı davranışlara ve girişimlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.

[B]ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINACAK VE GELİŞTİRLECEK[/B]

b- İnkılap kanunlarına aykırı, siyasi veya dini bir akım veya ideolojiyi simgeleyen kılık ve kıyafete sahip olanların (tesettür, türban, sakal), VIP statüsü taşısalar bile lojmanlar bölgesi, orduevleri, askeri gazinolar, birlik, karargah ve kurumlar ile TSK'ya ait her türlü sosyal tesislere girmelerine müsaade edilmeyecek, önleyici tüm tedbirler alınacak ve geliştirilecektir.

[B]ZAFİYETE KESİNLİKLE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK[/B]

4- 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu gereği kendilerine tevdi edilen komutanlık ve amirlik görevlerini yerine getirmeyen, irticai unsurlarla mücadele azim ve kararlılığı konusunda zafiyeti tespit edilen komutan ve amir yetkilerine haiz personele, kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini rica ederim.”

10 Kasım 2003 tarihinde dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına tarafından Hava Kuvvetleri birliklerine gönderilen genelgede, “VİP statüsünde olsalar bile başörtülü ve sakallıları birliklere, merasim alanlarına sokmayın” deniliyor.

Aynı İbrahim Fırtına 8 Eylül 1999 yılında da Hava Korgeneral'ken de yine örtü yasağının sıkıca uygulanmasını istemiş. Bu haber de 1 Şubat 2010 tarihli gazetemizde belgesiyle birlikte yeralmıştı.

(Vakit)[/CENTER]

filografozan 20.07.2010 11:34

foyaları meydana çıkıyor,rezillikleri dağları aşıyor.simalarında zerre insanilik yok.ihanetlerinin bedelini, gariban insanların çocukları canlarıyla ödüyor.
insaf,vicdan,vatan sevgisi,askerlik haysiyeti,ALLAH KORKUSU yok.
bunlar şeytanın uşakları.
ALLAH sizi bildiği gibi yapsın.O nun adaleti ,en güzelidir.

Arif Coşkun 20.07.2010 11:48

Bazı şeyler oldu yaşandı bitti artık bir duraklama dönemi başlamışken bu tür şeyleri haber yapmak bunu ya vakit yada taraf yapıyor. Durmuş kabuk bağlamış bir yarayı ikide bir kaşımak, buda ayrı bir provakatörlük olsa gerek.

LaEdri 20.07.2010 11:48

Bu ülkede herkes gerçekleri az çok biliyor ancak dile getirmek son 3 yıla kadar imkansızdı.Artık bazı gerçekler dile getirilmeye başlandı şükür.Sırada cezalandırılmalar olur inş..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:50.