![]() |
Cevap: Alevî liderlerinden referanduma 'evet' çağrısı
alevi yada farklı yollarla ayrım yaptığın yetmiyomuş gibi ağarmış saçlarındanda utanmayarak millete düdük diyen tipik sen alevileri kayırırken madımak oteli yangınından önce medyaya sunulmayan az çok gizli tutulan alevilerin yaktığı köyü duymadın heralde... bak renkli düdük sen burda milleti ayırmaya çalışırken senin paşanın atanın dedenin örnek aldırıp komunistlerede film yaptırdığı pir sultan abdalın bile o saçma filmde cenazsi yok..açıkcası nerden geldiğiniz belli olmamasına rağmen geçmişten bu yana israil oğulları gibi arıza çıkaran bi ırk yada bir topluluk olmanıza rağmen sizleri sevdik,kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık, doğru yolu göstermekten çekinmedik hepinize...biz bunları yaptık evet şu saatten sonrada şikayetimiz yok. ama senin gibi bazı gündelik kelebekler alevi sünni kardeşliğini bozmaya çalıştığı gibi ateistleride bu işe katarak komunistlerden aldığı yardımla kendi taraflarına insanları sosyalizm adı altında çekmeye çalışıyolar...halk evlerine sözümüz yok dine dile ırka sözümüz yok biz türküz türk evladıyız biz lazları sevdiysek biz ermeniyi sevdiysek biz çerkezi kürdü sevdiysek benimsediysek aleviyide benimsemişizdir ....şimdi bu yazıyı sen okursun dahada sinirlenirsin umurumda olmaz aslında bişi sölüyümü senin gibi çakma komedyenleri kimse takmaz onun için ne ağzını ne parmaklarını yor o parmaklarını bu yazılarımı okurken ettiğim kapaklardan dolayı kafanı kaşımak için kullan bu herkes için hayırlı olacaktır...sevgilerimle gördünmü aysima58 nasıl bilgiye sahip sen üniv. okumuşun ya kafamı bozma benim abir daha neler biliyorum açtırma ağzımı siteden atılırım senin yüzünden.
|
Abircan bey burda mutabık olduk..ya niye yapıyoruz birbirimize ithamlar niyet okumalar etiket yapıştırmalar...ya objektif olduğuna inandığımız şeyeleri paylaşalım ,bilgi sahibi olmadğmız şeylerde ısrarcı olmayalım ,değerlerimizi en iyi yaşayarak temsil eder yaya biliriz ..söz ile halledilmiş bir şey yokdur ,hal ile de halledilememiş bir şey yok..artık kulaklar sağır herkes malumat yığınlari ile dolmıuş üst düzey olmuş kemer beline yetişmiyo dinozor gibi olmuşlar konusrda konusurlar ,,artık gözler aç gözler iyiye hoşgörüye onu temsil edecek neferlere aç...gelin ramazanda tutmama özgürlüğü var ama o saatte bi komsumuzla iftar yapalım...muharemde e devam ettirelim..bir birimize açalım sinelerimiz bu anca toplumda mutabakatla diyalogla çözülecek bi mesele..ben umutluyum inş sivas olarak artık demokratık bi ortam oluşmaya baslıyor.inşallah şu eferandum bi bitsin de ...bu arada bdp ramaznda ateşkes ettirecekmiş hayırlı olsun...sunlara da dua edelim de su güzel günlerde yasanacak güzel atmosfer hürmetine kalplerine imanı aşkı rabbım koysunda...amin..sağlıcakla kalın..selametle..
|
[QUOTE=aysima58;570103]alevi yada farklı yollarla ayrım yaptığın yetmiyomuş gibi ağarmış saçlarındanda utanmayarak millete düdük diyen tipik sen alevileri kayırırken madımak oteli yangınından önce medyaya sunulmayan az çok gizli tutulan alevilerin yaktığı köyü duymadın heralde... bak renkli düdük sen burda milleti ayırmaya çalışırken senin paşanın atanın dedenin örnek aldırıp komunistlerede film yaptırdığı pir sultan abdalın bile o saçma filmde cenazsi yok..açıkcası nerden geldiğiniz belli olmamasına rağmen geçmişten bu yana israil oğulları gibi arıza çıkaran bi ırk yada bir topluluk olmanıza rağmen sizleri sevdik,kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık, doğru yolu göstermekten çekinmedik hepinize...biz bunları yaptık evet şu saatten sonrada şikayetimiz yok. ama senin gibi bazı gündelik kelebekler alevi sünni kardeşliğini bozmaya çalıştığı gibi ateistleride bu işe katarak komunistlerden aldığı yardımla kendi taraflarına insanları sosyalizm adı altında çekmeye çalışıyolar...halk evlerine sözümüz yok dine dile ırka sözümüz yok biz türküz türk evladıyız biz lazları sevdiysek biz ermeniyi sevdiysek biz çerkezi kürdü sevdiysek benimsediysek aleviyide benimsemişizdir ....şimdi bu yazıyı sen okursun dahada sinirlenirsin umurumda olmaz aslında bişi sölüyümü senin gibi çakma komedyenleri kimse takmaz onun için ne ağzını ne parmaklarını yor o parmaklarını bu yazılarımı okurken ettiğim kapaklardan dolayı kafanı kaşımak için kullan bu herkes için hayırlı olacaktır...sevgilerimle gördünmü aysima58 nasıl bilgiye sahip sen üniv. okumuşun ya kafamı bozma benim abir daha neler biliyorum açtırma ağzımı siteden atılırım senin yüzünden.[/QUOTE]
işte sen busun kimi yollayacaksın bıçakla dürttüreceksin arkadaşım nasıl da kendini yok ediyosun nasılda hemen insanlıktan bu kadar çabuk sıyrılıveriyorsun söylediklerinin hepsi yalan 5 kuruşluk hoşgörün yok beş kuruşluk saygın yok senden olmayana sen kimsen onuda bilemedim melek mi şeytan mı katil azmettiricissimisin nesin arkadaşım yolun açık olsun allah gönlüne göre versin lütfen daha yazma bana [QUOTE=kasparix;570106]Abircan bey burda mutabık olduk..ya niye yapıyoruz birbirimize ithamlar niyet okumalar etiket yapıştırmalar...ya objektif olduğuna inandığımız şeyeleri paylaşalım ,bilgi sahibi olmadğmız şeylerde ısrarcı olmayalım ,değerlerimizi en iyi yaşayarak temsil eder yaya biliriz ..söz ile halledilmiş bir şey yokdur ,hal ile de halledilememiş bir şey yok..artık kulaklar sağır herkes malumat yığınlari ile dolmıuş üst düzey olmuş kemer beline yetişmiyo dinozor gibi olmuşlar konusrda konusurlar ,,artık gözler aç gözler iyiye hoşgörüye onu temsil edecek neferlere aç...gelin ramazanda tutmama özgürlüğü var ama o saatte bi komsumuzla iftar yapalım...muharemde e devam ettirelim..bir birimize açalım sinelerimiz bu anca toplumda mutabakatla diyalogla çözülecek bi mesele..ben umutluyum inş sivas olarak artık demokratık bi ortam oluşmaya baslıyor.inşallah şu eferandum bi bitsin de ...bu arada bdp ramaznda ateşkes ettirecekmiş hayırlı olsun...sunlara da dua edelim de su güzel günlerde yasanacak güzel atmosfer hürmetine kalplerine imanı aşkı rabbım koysunda...amin..sağlıcakla kalın..selametle..[/QUOTE] allah razı olsun gerçekten bu güzelim memlekette sağduyuya gerçekten ihtiyacımız var ekmek kadar su kadar hemde, inşallah bir iftarı paylaşırız , inşallah bir muharremdede muharrem orucumuzu beraber açarız, kürt meselesi bir şekilde çözülsün hoşgörü bırakın türkiyeyi tüm dünyaya buradan yayılacak çünkü bu milletimizde mevcut tarih buna şahit |
[QUOTE=aysima58;570103]alevi yada farklı yollarla ayrım yaptığın yetmiyomuş gibi ağarmış saçlarındanda utanmayarak millete düdük diyen tipik sen alevileri kayırırken [B][COLOR=red]madımak oteli yangınından önce medyaya sunulmayan az çok gizli tutulan alevilerin yaktığı köyü duymadın heralde[/COLOR][/B]... bak renkli düdük sen burda milleti ayırmaya çalışırken senin paşanın atanın dedenin örnek aldırıp komunistlerede film yaptırdığı [B][COLOR=red]pir sultan abdalın bile o saçma filmde cenazsi yok..açıkcası nerden geldiğiniz belli olmamasına rağmen geçmişten bu yana israil oğulları gibi arıza çıkaran bi ırk yada bir topluluk olmanıza rağmen sizleri sevdik[/COLOR][/B],kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık, doğru yolu göstermekten çekinmedik hepinize...biz bunları yaptık evet şu saatten sonrada şikayetimiz yok. ama senin gibi bazı gündelik kelebekler alevi sünni kardeşliğini bozmaya çalıştığı gibi ateistleride bu işe katarak komunistlerden aldığı yardımla kendi taraflarına insanları sosyalizm adı altında çekmeye çalışıyolar...halk evlerine sözümüz yok dine dile ırka sözümüz yok biz türküz türk evladıyız biz lazları sevdiysek biz ermeniyi sevdiysek biz çerkezi kürdü sevdiysek benimsediysek aleviyide benimsemişizdir ....şimdi bu yazıyı sen okursun dahada sinirlenirsin umurumda olmaz aslında bişi sölüyümü senin gibi çakma komedyenleri kimse takmaz onun için ne ağzını ne parmaklarını yor o parmaklarını bu yazılarımı okurken ettiğim kapaklardan dolayı kafanı kaşımak için kullan bu herkes için hayırlı olacaktır...sevgilerimle [B]gördünmü aysima58 nasıl bilgiye sahip[/B] sen üniv. okumuşun ya kafamı bozma benim abir daha neler biliyorum açtırma ağzımı siteden atılırım senin yüzünden.[/QUOTE]
[B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Bilginiz karşısında ağzım açık kaldı doğrusu :rolleyes:[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Sadece gülüyorum bende :)[/COLOR][/SIZE][/I][/B] |
size sözüm yok siz neden atladınızki kardeşim
gördüğünüz gibi alevininde sünniinde hem iyisi hem kötüsü çıkabiliyor dimi sana ne oldu şimdi benim kafamı attıran abirdi madımak kardeşim biliyomusun biz ayrım yapsaydık bacımı aleviye vermezdik biz alevileri sizden daha çok sevdik ve benimsedik ama neden bilinmez abircan bizi benimseyemedi sende buna dahil olmuşun ya bravo ben seni aklı başında saygın biri olarak görüyordum artı o kırmızı yaptığın yerleri ben bilerek yazdım sırf abircanı kızdırmak sende yedin atladın sazanım. |
[QUOTE=aysima58;570152]size sözüm yok siz neden atladınızki kardeşim
gördüğünüz gibi alevininde sünniinde hem iyisi hem kötüsü çıkabiliyor dimi sana ne oldu şimdi benim kafamı attıran abirdi madımak kardeşim biliyomusun biz ayrım yapsaydık bacımı aleviye vermezdik biz alevileri sizden daha çok sevdik ve benimsedik ama neden bilinmez abircan bizi benimseyemedi sende buna dahil olmuşun ya bravo ben seni aklı başında saygın biri olarak görüyordum artı o kırmızı yaptığın yerleri ben bilerek yazdım sırf abircanı kızdırmak sende yedin atladın sazanım.[/QUOTE] [B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Yapmayın Allah aşkına,ne demek abircan'ı kızdırmak.Biliyor olmanız gerek ki abircan'ı kızdırmak için yazdığınız alevilikle ilgili her söz beni ve diğer canlarımızı da kızdırır...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Ben gayet aklı başında biriyim.Size burada bütün aleviler iyidir savunması yapmadığım gibi,bütün sünniler de kötüdür karalaması yapmadım.Öyle sazan gibi (veya diğer kişilere ithaf ettiğiniz) kelimeleride bir bayana hiç yakıştıramıyorum...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Şimdi lafı çevirmeyinde söyleyin Allah aşkına,saatlerdir kafama takıldı.Şu Madımak Oteli YANGINI!'ndan önce medyaya sunulmayan,az çok gizli tutulan,Alevilerin yaktığı köy hangisi?[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]O üstün bilgilerinizden yararlanmak isterim.Neden Pir Sultan Abdal'ın cenazesi yok! Aleviler nereden gelmişler! Bunların cevaplarını verirseniz çok mutlu olurum.[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Bu Sorular sadece size değil;[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Sayın AKÇA ve Sayın OSMAN_ECE'ye de...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Saygılar...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] |
arkadaşlar bazen yorumlar gerçekten çok saçma oluyo..........bence fazla bilgi sahibi olmadığımız konularda çok derin yorumlar yapmamalıyız...........ha illa yapacaksak yüzünden bi yorum yapıp geçiştirmeliyiz diye düşünüyorum.......:):):)....
|
Insanoglu kendi egolarini tatmin etmek icin ne kalpler kiriyor, ne canlar incitiyor. Oysa Yunus Emre´yi dinelese, O´nu anlasa hayat insanlar icin ne kadar kolay olurdu.
Bir kez gönül yıktınısa Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin yüzün yumaz değil |
[QUOTE=madımak_58;570160][B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Yapmayın Allah aşkına,ne demek abircan'ı kızdırmak.Biliyor olmanız gerek ki abircan'ı kızdırmak için yazdığınız alevilikle ilgili her söz beni ve diğer canlarımızı da kızdırır...[/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Ben gayet aklı başında biriyim.Size burada bütün aleviler iyidir savunması yapmadığım gibi,bütün sünniler de kötüdür karalaması yapmadım.Öyle sazan gibi (veya diğer kişilere ithaf ettiğiniz) kelimeleride bir bayana hiç yakıştıramıyorum...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Şimdi lafı çevirmeyinde söyleyin Allah aşkına,saatlerdir kafama takıldı.Şu Madımak Oteli YANGINI!'ndan önce medyaya sunulmayan,az çok gizli tutulan,Alevilerin yaktığı köy hangisi?[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]O üstün bilgilerinizden yararlanmak isterim.Neden Pir Sultan Abdal'ın cenazesi yok! Aleviler nereden gelmişler! Bunların cevaplarını verirseniz çok mutlu olurum.[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Bu Sorular sadece size değil;[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Sayın AKÇA ve Sayın OSMAN_ECE'ye de...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Saygılar...[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/QUOTE] ALEVİLİĞİ PEK BİLMEM BİLMEDİĞİM ŞEYİNDE TARTIŞMASINI YAPMAM SADE DUYDUĞUM ALEVİLER İLK TÜRKLER ALEVİYLER İLK MÜSLÜMANLAR PİR SULTANIN MEZARINA GELİNCE ÖLMEYEN ADAMIN MEZARI OLMAZ TAMAM ASILDI AMA ÖLMEDİ KÖK EKİN AYAĞININ ALTINA DİREK OLDU VE KARDAŞLAR MEVKİİNDE GİDERKEN GÖRENLER OLMUŞ BUDA YİNE ESKİ BÜYÜKLERİMİZİN SÖYLENTİSİ YİNE TAM BİR BİLGİM YOK BU GÜN HEP BENİMLE OĞRAŞTINIZ BEN ALEVİLİK HAKKINDA ALEVİ DOSTLARIMI RENCİDE EDECEK HİÇ BİR KELİME KULLANMADIM BUNA HAKKIMDA YOK SAYGILAR |
[QUOTE=OSMAN ECE;570018]BİZİM SİVASLILAR NET SEVGİ KARDEŞLİK MUHEBBET TANIŞMA BİRLEŞME ALANINDAN
ÇIKTI AĞIR HAKARETLER İÇEREN BİR SİYASET MEYDANINA DÖNDÜ LÜTVEN DAHA FAZLA BİRBİRİMİZİ KIRMAYALIM BİR KAÇ İNSAN BENİ ÇOK KIRDI CAHİLLİĞİNE VERİYORUM AFFETTİM LÜTVEN BAŞKA KONULARA GEÇİN [/QUOTE] osman abim seni kıranın aklından şüpe ederim ben yorun yapmiyorum okuyorum sadace abir cana cevap vermeyi değmez çünki beynine ayrimcilik yapmak yerleşmiş ona ne desen boş nasihat ediyorsunuz oda kar etmiyor ben biraz önce bizim yakınımızdan alevi köyü var oradaydim biz kardeş gibiyiz hiç bir sorunumuz yok ama abir canın gözünde onlar adam değil halbuki insanlıkda iyi adamlık olurmu insanlığın üsdüne bir söz daha varmı ve cay yemek yedirmedende salmadılar abircan nedir senin derdin kardeşim neden bu ayrimcilik neden ayrim yapalım hepimizi ALLAH.ım yaratmadımı onun kulları değilmiyiz bukadar hided niye ne fayda sağlıycan celalenince yakışıyomu sana yapdığın yorumlar küfürlü ağza alinmiycak sözler burada bir cok üye var ayıp değilmi yapdığın yorumlar not:alevi sünlü abaza çerkez kürt türk laz ve sağire türekiye cumhuriyeti catısı altında yasayan herkez kardeşdir eğer bunun aksini idda eden varsa kalleşdir vatan hainidir insan zaten değildir |
[QUOTE=OSMAN ECE;570165]ALEVİLİĞİ PEK BİLMEM BİLMEDİĞİM ŞEYİNDE TARTIŞMASINI YAPMAM
SADE DUYDUĞUM ALEVİLER İLK TÜRKLER ALEVİYLER İLK MÜSLÜMANLAR PİR SULTANIN MEZARINA GELİNCE ÖLMEYEN ADAMIN MEZARI OLMAZ TAMAM ASILDI AMA ÖLMEDİ KÖK EKİN AYAĞININ ALTINA DİREK OLDU VE KARDAŞLAR MEVKİİNDE GİDERKEN GÖRENLER OLMUŞ BUDA YİNE ESKİ BÜYÜKLERİMİZİN SÖYLENTİSİ YİNE TAM BİR BİLGİM YOK BU GÜN HEP BENİMLE OĞRAŞTINIZ BEN ALEVİLİK HAKKINDA ALEVİ DOSTLARIMI RENCİDE EDECEK HİÇ BİR KELİME KULLANMADIM BUNA HAKKIMDA YOK SAYGILAR[/QUOTE] [B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Sizinle uğraşmak adına birşey yazmadım ben.Bir yoruma teşekkür etmek sizce ne anlama geliyor? Bildiğiniz şeyleri yazdığı için onu desteklemek anlamına gelmiyor mu? [/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Eğer Sayın aysima58'in o bilgi ve birikim dolu yorumuna teşekkür ettiyseniz o yazıya ortak oldunuz demektir.Bu durumda ona sorduğum soruya teşekkür edenlerinde cevap vermesini bekleyebilirim değil mi? Bir teşekkür bile söz söylemiş kadar etkileyebiliyor insanı...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Saygı Bizden...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] |
Madem ayrima karsiyiz, neden sadece abircan´i elestiryoruz, bu konuda ayrim yapan sadece abircan mi? Diger ayrim yapanlara neden söz etmiyorsunuz? Kendi inanci disindaki inanclarla alay edenleri neden uyarmiyorsunuz? Sadece ayrim yapan abircan derseniz o zaman ayrimcilik yaparsiniz, kardesiz sözünüze de kimse inanmaz. Benim inanmadigim gibi.
|
sandalı yorumun banaysa acıklayım tabiğki diğerleride var ama abircan gibi seviyesiz yorum yapan yok ondan abircan yazdım kardeşlik kelimesinide sen inan diye yazmadım biz buradaki elevilerle kardeş gibiyiz o benim kişisel yorumum istersen inanırsın isdersen inanmassin ama yorumada ben herkesin yorumuna saygılıyım ama seviyeli olursa
|
[B]Her sey Allah icin Islam icin olsun LAILAHEILLAHMUHAMMEDENRESURULLAH[/B]
|
İmranlı kazasının 108 köyü var bunun 100 tanesi alevi ve diğerleri sunni olmakla beraber ben orada yaşadığım günlerde köylerimiz arasında hiç bir sorun olmamıştır. Gidip gelmeler hatta çocuklar sünnet olduğunda kirvelik de olurdu. Ve bir akrabadan farksız yakınlaşma dostluklar kurulurdu.
Dünyada 7-8 milyara yakın kişi yaşıyor, ve herkesin kendine özgü bir dini ve inanış biçimi var. Arkadaşlar ne olur din üzerinden dinimizi kullanarak birbirimize saldırmayalım. Her inanışa saygılı olmak durumundayız. Çözüm karşılıklı hoşgörü ve saygıdan geçiyor. Lütfen konuyu kişiselleştirmeyelim. |
[B]bir müslüman olarak alevi fikirlerini nasil savuna bilir insan anlamiyorum gerci insanlarin kisiligiyle ilgili bir sey bu cok görmemek gerek diye düsünüyorum herkesin görüsü kendine.[/B]
|
[QUOTE=kartal-;570186][B]bir müslüman olarak alevi fikirlerini nasil savuna bilir insan anlamiyorum gerci insanlarin kisiligiyle ilgili bir sey bu cok görmemek gerek diye düsünüyorum herkesin görüsü kendine.[/B][/QUOTE]
Şu yorumunu okuyupta hala kanadını kırmadılarsa daha sözüm yok. |
[QUOTE=kartal-;570186][B][COLOR=red]bir müslüman olarak alevi fikirlerini nasil savuna bilir insan anlamiyorum[/COLOR] gerci insanlarin kisiligiyle ilgili bir sey bu cok görmemek gerek diye düsünüyorum herkesin görüsü kendine.[/B][/QUOTE]
[B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Boşverin siz,anlamaya da çalışmayın.Kapasite meselesi belki de ;)[/COLOR][/SIZE][/I][/B] |
[QUOTE=Kamera;570187]Şu yorumunu okuyupta hala kanadını kırmadılarsa daha sözüm yok.[/QUOTE]
Allah icinse seve seve kanadimi degil canimida feda ederim hür yasadim hür yasarim,hangi cilgin bana zincir vuracak sasarim.:D:D:D |
madımak 58 öncelikle şu bna sölediğin sözlerden önce evine bir tv al daha 3 gün önce haberlerde çıktı bu köy olayı ikincisi pir sultanın o saçma filmde cenazesi yoktu sizin gibi komik tipler pir sultanla isayı karıstırıyo olmalıki yürümüş gitmiş yok yukarı çıkmış yok inek içmiş bbilmem ne nedir bu sünilere yezit diyen çakma herifi kayırmanız umurumda diil demiştim parantez içinde belirtiyoruym aleviler geçmişten bu yana en çok ayrım yapan taraf diilmidir soruyorum sizlere en çok ayrım yapan diilmidir abircan da kimoluyo yenipir sultanmı? elalemi yada milleti birbirine dşürenler neden bu kadar seviliyo ttuluyo anlamadım o abircansa bende aysimayım şimdi internete girin ve köye bakın artı ben sözümden dönmemde kıvırmamda ben abircana yazdım biz ali düşmanı değiliz benim bacım alevilerin gelini ve iki yeğnim var artı benim babamın eşimin dedesinin babamın amcasının ve oğlumun adı da alidir artı oğlumda kangallıdır benim ve sülalemin alevileri sevdiğikadar sizler sünnileri sevseydiniz şimdi abircan gibi zihniyeti kıt biri yüzünden burada tartışıyor olmazdık sayın madımak asıl ortamı bozan sizlersiniz diğer alevilerinde günahını almayın herkes sizin gibi bölücü değildir ayrıca anlıyomusun inşallah anlıyosundur birdaha abircan yüzünden benimle tartışma.
|
[QUOTE=aysima58;570192]madımak 58 öncelikle şu bna sölediğin sözlerden önce evine bir tv al daha 3 gün önce haberlerde çıktı bu köy olayı ikincisi pir sultanın o saçma filmde cenazesi yoktu sizin gibi komik tipler pir sultanla isayı karıstırıyo olmalıki yürümüş gitmiş yok yukarı çıkmış yok inek içmiş bbilmem ne nedir bu sünilere yezit diyen çakma herifi kayırmanız umurumda diil demiştim parantez içinde belirtiyoruym aleviler geçmişten bu yana en çok ayrım yapan taraf diilmidir soruyorum sizlere en çok ayrım yapan diilmidir abircan da kimoluyo yenipir sultanmı? elalemi yada milleti birbirine dşürenler neden bu kadar seviliyo ttuluyo anlamadım o abircansa bende aysimayım şimdi internete girin ve köye bakın artı ben sözümden dönmemde kıvırmamda ben abircana yazdım biz ali düşmanı değiliz benim bacım alevilerin gelini ve iki yeğnim var artı benim babamın eşimin dedesinin babamın amcasının ve oğlumun adı da alidir artı oğlumda kangallıdır benim ve sülalemin alevileri sevdiğikadar sizler sünnileri sevseydiniz şimdi abircan gibi zihniyeti kıt biri yüzünden burada tartışıyor olmazdık sayın madımak asıl ortamı bozan sizlersiniz diğer alevilerinde günahını almayın herkes sizin gibi bölücü değildir ayrıca anlıyomusun inşallah anlıyosundur birdaha abircan yüzünden benimle tartışma.[/QUOTE]
[B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Tv izlemiyorum Sayın aysima58,günah.Sizin üstün bilgilerinizden yararlanmak istiyorum dedim,hata mı ettim yani :) Allah aşkına dedim,neresiymiş o köy...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Hadi biz KOMİK TİPLER'iz.Siz kimsiniz? Değerlere ne kadar saygılısınız,karşınızda ki insana büyük olsun küçük olsun ne kadar saygılısınız.Ben eğer tartışma ortamında bile siz'li biz'li konuşuyorsam büyük küçük demeden,aynı şeyi karşımdakilerden de beklerim.Ne bu samimiyet![/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Siz değil ceddiniz gelsin,hepsiyle de tartışırım.Sen kimsin ki abircan yüzünden sizinle tartışayım.Çok şükür bizlerin ihtiyacı yok desteklenmeye,herkes kendi cevabını veriyor destek beklemeden![/COLOR][/SIZE][/I][/B] |
benmi kimim ben darende somuncu babanın torunuym senin ve abircan gibilerini cebimden çıkaracak kadarda bilgim var ama sizin gibi beyni boşlara o bilgiyi vereceğime kitap yazarım alem faydalanır hiç değilse benim soyumun geldiği yere birgit bak bakalım nasıl bir yermiş kitaplarını al bir oku bakalım somuncu baba kimmiş neler yapmışda tarihe imza atmış sen ve abircan gibiler benim kesip attığım tırnak olamazsınız sen dedim çünkü siz demeye değecek biri olsaydın abircan gibi siteye hakaret eden birini savunan ondan daha kötü demekki o yüzden dikkat ettinse ilk msj ımda siz diye hitaap etmiştim ama baktımki haddini aşıyosun fikir değiştirdim mümkünse bu son msj olsun artı seninle tartışmak istemiyorum çünkü değmiyor.
|
[QUOTE=aysima58;570103]alevi yada farklı yollarla ayrım yaptığın yetmiyomuş gibi ağarmış saçlarındanda utanmayarak millete düdük diyen tipik sen alevileri kayırırken madımak oteli yangınından önce medyaya sunulmayan az çok gizli tutulan alevilerin yaktığı köyü duymadın heralde... bak renkli düdük sen burda milleti ayırmaya çalışırken senin paşanın atanın dedenin örnek aldırıp komunistlerede film yaptırdığı pir sultan abdalın bile o saçma filmde cenazsi yok..açıkcası nerden geldiğiniz belli olmamasına rağmen geçmişten bu yana israil oğulları gibi arıza çıkaran bi ırk yada bir topluluk olmanıza rağmen [COLOR=red][COLOR=black]sizleri sevdik,kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık, doğru yolu göstermekten çekinmedik[/COLOR] [COLOR=black]hepinize[/COLOR][B].[/B][/COLOR]..biz bunları yaptık evet şu saatten sonrada şikayetimiz yok. ama senin gibi bazı gündelik kelebekler alevi sünni kardeşliğini bozmaya çalıştığı gibi ateistleride bu işe katarak komunistlerden aldığı yardımla kendi taraflarına insanları sosyalizm adı altında çekmeye çalışıyolar...halk evlerine sözümüz yok dine dile ırka sözümüz yok biz türküz türk evladıyız biz lazları sevdiysek biz ermeniyi sevdiysek biz çerkezi kürdü sevdiysek benimsediysek aleviyide benimsemişizdir ....şimdi bu yazıyı sen okursun dahada sinirlenirsin umurumda olmaz aslında bişi sölüyümü senin gibi çakma komedyenleri kimse takmaz onun için ne ağzını ne parmaklarını yor o parmaklarını bu yazılarımı okurken ettiğim kapaklardan dolayı kafanı kaşımak için kullan bu herkes için hayırlı olacaktır...sevgilerimle gördünmü aysima58 nasıl bilgiye sahip sen üniv. okumuşun ya kafamı bozma benim abir daha neler biliyorum açtırma ağzımı siteden atılırım senin yüzünden.[/QUOTE]
[B][I][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]sitenin akıl küpüymüşsünüz maşallah yaaa. yazmıs yazmıs sonrada bunu okur sinirlenirsin yazmıs nasılda biliyor sacmaladıgını ve okuyanı sinirlendiricegini...[/COLOR][/FONT][/I][/B] [QUOTE]açıkcası nerden geldiğiniz belli olmamasına rağmen geçmişten bu yana israil oğulları gibi arıza çıkaran bi ırk yada bir topluluk olmanıza rağmen [COLOR=red][B][COLOR=black]sizleri sevdik,kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık, doğru yolu göstermekten çekinmedik[/COLOR] [COLOR=black]hepinize[/COLOR].[/B][/COLOR]..biz bunları yaptık evet şu saatten sonrada şikayetimiz yok[/QUOTE] [B][I][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]lütfetmişsiniz gerçekten ya sevmeseydiniz bizleri, paylasmasaydınız ekmeginizi nolurdu halimiz.....[/COLOR][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple][/COLOR][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]şu yaktıgımız köyü söyleyiverinde bilelim ayrıca.[/COLOR][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]birşey söylüyorsanız ortaya koyun bişeler onun üzerine konusalım kaç mesaj geçmiş cevap yok hala yaktıgımız köyle ilgili yokmu koskoca sitede bileniniz...[/COLOR][/FONT][/I][/B] |
[QUOTE=aysima58;570219]benmi kimim ben darende somuncu babanın torunuym senin ve abircan gibilerini cebimden çıkaracak kadarda bilgim var ama sizin gibi beyni boşlara o bilgiyi vereceğime kitap yazarım alem faydalanır hiç değilse benim soyumun geldiği yere birgit bak bakalım nasıl bir yermiş kitaplarını al bir oku bakalım somuncu baba kimmiş neler yapmışda tarihe imza atmış sen ve abircan gibiler benim kesip attığım tırnak olamazsınız sen dedim çünkü siz demeye değecek biri olsaydın abircan gibi siteye hakaret eden birini savunan ondan daha kötü demekki o yüzden dikkat ettinse ilk msj ımda siz diye hitaap etmiştim ama baktımki haddini aşıyosun fikir değiştirdim mümkünse bu son msj olsun artı seninle tartışmak istemiyorum çünkü değmiyor.[/QUOTE]
[B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Ben size Somuncu Baba'yı sormadım.Sıkışınca git araştır,bul.Aman ne diye hitab ederseniz edin,kendi halinize bıraktım sizi,ne dediği belli olmayan,boş boş kendini bilgiliymiş gibi göstermeye çalışan insanlarla asıl benim işim olmaz.Bir soruya cevap bile veremediniz,hemde kendi kendinize çıkardığınız bir cümleye karşı sorulan soruya.Demekki asıl size değmiyor...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Ben madımak_58'im,abircan değil.Bana benimle ilgili sorunlarınızı söyleyin.Ben kimsenin şakşakçılığını yapmıyorum.Her mesaja teşekkür edip onlardanda teşekkür beklemiyorum![/COLOR][/SIZE][/I][/B] |
tartışmanın birbirimizin kalbini kırmanın bi manası yok bugun ülkemizde yaşayan aleviler aleviliği kendi menfaatleri doğrultusunda değiştirmiş karıştırmış kurcalamış değişik bi mezhepmı şii liğin bi kolumu meydana gelmış orası mechul peygamberimiz şu hadisi şerifini tekrar tekrar vurgulamak istiyorum bu hadis herşeyi çok güzel açıklıyor...
[QUOTE][B]Tirmizi[/B]’nin bildirdiği hadis-i şerifte, [B](Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72si Cehenneme gider, yalnız bir fırka kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir)[/B] buyuruldu. Bu fırkaya (Ehl-i sünnet vel cemaat) denir.[/QUOTE] |
Sayin yonetici kardeslerim bu forum neden kapatilmiyor anlamis degilim illa insanlarin birbirine kufur etmesinimi bekliyorsunuz.
|
TÜRK FILMLERINDE OLDUGU GIBI BIRKAC ÖLÖ VE YARALI OLUNCA KAPATIRIZ.
YAKINDA 3. DÜNYA SAVASI BU SITEDE, & BU TARTISMADAN CIKACAK.:D TARTISMADA ACIZ DURUMDA KALAN KARSIISNDAKINE SALDIRIP. INSANLIKTAN DEM VURUYOR |
sayın yöneticiler bizler biraz vazla yorum yapınca fazla yorum yapdınız diye konuyu kapatıyonuzda burda rezillik diz boyu neden kapatmiyonuz buranın özelliği ne anlamış değilim
|
sALIM 58 KARDES OLSA GEREGINI YAPARDI.
O YOK GELI SANIRIM BIRAZDAN. SAKIN OLALIM BU SITE HEPIMIIZN |
Konu özünden,amacından çıkmıştır.Gecikme için özür dileyerek süresiz kilit..
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:58. |