![]() |
Cevap: Başbakan Erdoğan Sivas'a geliyor
[QUOTE=ŞAHBEY;571539]Sayın başbakan hoş gelsin sefalar getirsin ...O yazdıklarınızda başbaknın suçu ne acaba siz kendinize bakın seçtiğiniz vekllier adammı Sivası düşünseler çok şeyler yapılırdı kardeşim işi ehline vereceksin memleketinin işi için başbakanın kapısında yatanlar var Sivas vekilide kendine çalışsın ah yetim SİVASIM GARİP TALİHSİZ SİVASIM[/QUOTE]
O vekilleri kim sıraya koyuyor acaba? Bize bu vekilleri müstahak gören kim acaba? Olan biteni görüp kulak çekmeyen ikaz etmeyen kim acaba? Biz odunları koysak yine Sivas'lı bize oy verir bırakın bu memleketi hak ettiğini yaşasın diyen kim acaba? Buraya gelip uçup kaçan sonra unutan kim acaba? Sivas'dan bir bir giden daireleri, verilmeyen destekleri bakanlar kurulunda imzalayan kim acaba? Benim ölüm yeter bu Sivas'lı yılardır ne yapsak he der diyen kim acaba? Şehrine milyarlarca lira akıtıldığı halde doğruyu görüp çark eden şehirlere üzülüp kahrolan ama kendisine ne olursa olsun, sırtına vurup ağzındakini alsan da oy verir bunlar diyen kim acaba?? [QUOTE=abircan;572358]malesef son gelişmeler ve açıklamalr öyle gelmiyor, şer üçgeni bozuldu şer üçgeninin pkk sı artık akp nin yanında evete hazırlanıyorlar, şimdiden tüm haber sitelerinde yer aldı, akp pkk kolkala barzani yunanistan hamas destekçi ab-d en büyük şakşakcı hadi sonumuz HAYIRLIsı inşallah[/QUOTE] Bu günki açıklamaları okumuşsunuzdur. Karayılan ne diyor devlette anlaştık diyor. Bunu bildiren gazeteler kimler, yandaşlar, sonra BDP başkanı ne diyor boykot edecektik ama AKP bize gelirse bir düşünürüz değerlendiririz diyor.. Burada bana dahil teröristle benzer tutan zat-ı muhtermelere duyrulur kimler hayırcı kimler evetçi Ülkemi kimler yönetiyor kimler, Yazık oldu kanını bu vatan için akıtan hısmıma, helal etmiyorum onun kanını hiçbirinize. Oturmuş terörist başı ile pazarlık yapmışlar. Ne karşılığı: evet desinler diye, ne karşılığında kısa bir süre için ateşkes için... Bu devlet bu kadar mı aciz? Hiç mi içiniz sızlamıyor, ağlayan ana babaları hiç mi izlemediniz, hiç mi yakınınız kan akıtmadı, bu kadar mı içiniz soğudu? Sonra kalkıp kan üzerinden birilerini kan tacirliği ile suçluyorsunuz. Bu kan tacirliği değilde nedir? Aslanlarının kanını seçim uğruna satmak bu değildir de nedir..? |
KİM ACABA ...sorusuna cvp vermek kolay ama suç oyu kullananda kardeşim verme kim olursa olsun sıralamaya konan vekil adayını beğenmedin bir iş yapamaz bile bile bana hizmet getirmeyene yada ehil olmayana vermeyecek tepkini koyacaksın yazdıklarını kabul ediyorum ama insanımız bilinçli olacak ne istediğini bilecek
|
[QUOTE=58_SEMİH_58;571531][B]Hangi yüzle geliyor acaba ![/B][/QUOTE]
sen ve senin gibilerin göremeyeceği nurlu bir yüzle gelecek umarım cevabını almışındır....onun gelmesi sivasımıza gururdur. |
[QUOTE=asi elbeyli1990;572897]sen ve senin gibilerin göremeyeceği nurlu bir yüzle gelecek umarım cevabını almışındır....onun gelmesi sivasımıza gururdur.[/QUOTE]
[B]Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır '' [COLOR="Red"]mustafa kemal atatürk[/COLOR] Her halk hak ettiği şekilde yönetilir şöyle ki halk ve yönetim bir bütünün parçalarıdır... hatta birbirlerinden oluşurlar durum buyken taksicisinin,manavının,doktorunun vs. üç kağıtçı olduğu bir ülkenin, yönetiminin üç kağıtçı olmaması beklenemez...[/B] |
hos gelsinde, stad konusunada bir cevabi vardir insallah:)
|
Saat 16:30'da Cumhuriyet Meydanı'nda
|
[QUOTE=ŞAHBEY;572893]KİM ACABA ...sorusuna cvp vermek kolay ama suç oyu kullananda kardeşim verme kim olursa olsun sıralamaya konan vekil adayını beğenmedin bir iş yapamaz bile bile bana hizmet getirmeyene yada ehil olmayana vermeyecek tepkini koyacaksın yazdıklarını kabul ediyorum ama insanımız bilinçli olacak ne istediğini bilecek[/QUOTE]
zaten aynı adamları vekil edecek özelliklede şu açıkalınmdıır nedir aadm sivasa hiç gelmze son zmanlarda hiç çıkmıyor:) Dua edelimde ya sivaslılar akıllanır bu adamlar aday olursa oy vermez ya da zaten verecekler eminimde bari şansımıza tayyip bey sivasa iş yaapcak adamları vekil adayı etse.ben bu konuda başbakana mail bile attım güreşçiden hocadan hırıszdan arkadaşından fenerli vekil istemiyoruz dedim. |
[B]gelmezmi nasıl oy toplayacak gine birsürü vaad verecek sivasa sonra sivasta ne var ne yok silip süpürecek ALLAH yardımcımız olsun [/B]
|
sevgili burak seni tebrik ediyorum yolun açık olsun.senin gibi düşünen gençlere ihtiyacımız var...
|
[QUOTE=ŞAHBEY;574344]sevgili burak seni tebrik ediyorum yolun açık olsun.senin gibi düşünen gençlere ihtiyacımız var...[/QUOTE]
sağol teşekkür ederim şahbey.ben sadece doğruları ve gerçekleri söylüyorum.eğer allah nasip eder ve hakkımızda varsa inş ileride sivasa faydalı olacak bir kişi olurum.özelliklede belediye başkanı olmak istiyorum.ama bu işler hep particilik işi olduğu için işim zor gibi görünüyor benim.hayırlısıysa olsun diyelim. |
Gitmeyi düşünüyordum ama az önce 45 dakika dışarda kaldım ve fena susadım.Evden canlı seyretemk mantıklı gibi..
|
[B]YAHU SU SECIMLER ,REFERANDUMLARDA OLMASA HALKIMIZ CANLI CANLI BIR GENEL BASKAN,BASBAKAN GOREMEYECEK :) [/B]
[B]HOS GELSINLER SEFA GETIRSINLERDE İŞLERI DUSUNCEDE GELMESINLŞER YAHU :)[/B] |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Annem, Babam halen Sivasdalar ve gidecekler tv 58 veya SRT canli verir ins. bizde izleriz...[/COLOR][/FONT][/B]
|
EFSANE FABRİKA KAPISINA KİLİT VURDU !.. Bitlisin sigarasından sonra tütünüde tarihe karışıyor..Bitlis’teki TEKEL sigara fabrikası kapatıldı. Bir zamanların efsane sigarası Bitlis marka sigara artık üretilmiyor. Üretici bundan sonra kaliteli Bitlis tütünü yerine ucuz Amerikan tütünü üretmeye zorlanıyor. Tütünü tütün yapan, tohumu, toprağı, havası, mikro kliması ve üretim şartlarıdır. Bitlis tütünü ekonomimiz için önemli, Bitlis için önemli, Bitlis’te topraklarında tütünden başka ürün yetişmeyen aileler için önemlidir. Tütün ekilen topraklarda alternatif ürün denemesi yapıldı. Elma ve kiraz ağacı dikildi. Başarı sağlanamadı.
Bitlis’te 26 bin aile tütün üretirdi. TEKEL’in Bitlis fabrikasında tütün işlenir ve sigara yapılırdı. Önce tütün üretimine kota geldi. 13.500 aile tütün üretimini bırakarak başka bölgelere göç etmek zorunda kaldı. 12.500 aile kota çerçevesinde yılda 5 bin ton Bitlis tütünü üretiyordu. TEKEL özelleştirildi. Bitlis yaprak tütün işleme tesisi ve sigara fabrikası kapatıldı. 600 çalışan işsiz kaldı. Bitlis tütününde yıllık üretim bin tona düştü. Tek alıcı yabancı sigara fabrikaları. Onlar ise sözleşme ile tütün alıyor. Onlar Bitlis tütününe ilgi duymuyorlar. Bitlis Tütün Birliği Başkanı Maşallah Doymaz’dan aldığım bilgiye göre yabancı alıcılar bu yıl sadece 116 ton tütün için anlaşma yaptılar. Mukti’de 86 ton, diğer köylerde 30 ton Amerikan tütünü tohumu ile deneme üretimi yaptırıyorlarmış. Yabancı sigaracıların arayışı pahalı Ege tütünü yerine Bitlis’te ucuz Amerikan türü tütün ürettirmek. ıyor.. Yanıbaşımız Tokat Sigarada aynı durumda arkadaşlar. |
Bu halk 8 yıldır başımıza musallat ettiğin vekillerin ne yaptı ne verdin Sivas'a deyip
Hangi yüzle oy istemeye geldin diye yakasına yapışmassa daha çok 8 yıllar beklersiniz nüfus ta her yıl 15 azalma yerine 20 lere 30 binlere çıkar, Bize yine, yine Büyükşehir hayalleri kurmak düşerr. İyi uykular. |
inşaallah birileri tepki verir yoksa sivasın hakkı yenmeye devam edecek
|
keske biz sivasdayken gelseydi
|
[QUOTE=cilem_58;574394]keske biz sivasdayken gelseydi[/QUOTE]
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Keske... ama Tv58 canli veriyor su an... hem sivas´i hemde basbakani izliyebilirsin.:)[/COLOR][/FONT][/B] |
[B]Bu sabah geldim Sivastan :( [/B]
[B]Beyaz Tv canlı veriyor. Maşallah iyi kalabalık var Sivas " Evet " demiş.[/B] |
Hoşgeldin sayın başbakan,
8 yılda Sivas'ın her türlü sorunalrını halletiniz, yatrım cenneti yaptınız, söz verdiğiniz 30 binlik stad hizmete hazır 4 eylülde açılışı bekliyor, işsizlik hemen hemen yok gibi, bir sekiz yıl sonra burası Paris olacak Pariss tabiki yeterli nüfüsumuz kalır da sizi de tekrar karşılayacak bu kadar kalabalığı bulabilirseniz :) |
[B]Bu sene benim tanıdıklarımdan 4 aile Siavas tan göç etti, biri de malesef benim ailem dir göç edenlerden [/B]
|
Ben Sivas2ta böyle bir kalabalığı hiç görmemiştim.
|
Ben beni bildim bileli Sivas´ta issizlik var, Sivas´ta yoksulluk var, yillarin birikimini bu hükümete yüklemek ne kadar büyük bir haksizlik. Ben AK Parti hükümetini gelmis gecmis en basarili hükümet olarak görüyorum. Yillarca tamiri bile yapilamayan yollar duble yola cevrildi, demiryollari modernlesti, hizli trenler yakinda ülkenin her yerine ulasacak. Zamaninda sadece zenginlerin tasima araci olan ucak normal bir vatandasin binebildigi bir ulasim araci haline geldi. Bunlar benim gözlemlerim.
|
[QUOTE=sandalli;574436]Ben beni bildim bileli Sivas´ta issizlik var, Sivas´ta yoksulluk var, yillarin birikimini bu hükümete yüklemek ne kadar büyük bir haksizlik. Ben AK Parti hükümetini gelmis gecmis en basarili hükümet olarak görüyorum. Yillarca tamiri bile yapilamayan yollar duble yola cevrildi, demiryollari modernlesti, hizli trenler yakinda ülkenin her yerine ulasacak. Zamaninda sadece zenginlerin tasima araci olan ucak normal bir vatandasin binebildigi bir ulasim araci haline geldi. Bunlar benim gözlemlerim.[/QUOTE]
Olur mu abi Sivas dışında yaşayan 4 milyon Sivaslının hepsi AKP zamanında göç etti haberin yok mu? :) |
Beyler on yılki evvel vekil sayımızı hatırlayan varmı, Kaçtı ?
Bir dahaki seçimelrde vekil sayımız kaç olacak bilen varmı ? Kimse sadece bu hükümet döneminde gitti demiyor zaten, bunların amacı göçü geri getirmekti, hanii? Yol yapmak her hükümetin görevidir, bunlar olamsa diğerleri yapacaktı elbetteki, başbakan kendi cebindende yaptırmıyor, milletin ödediği vergilerle. Türkiyede yaşayanlar bilir aldığınız nefesten bile nerdeyse vergi alınıyor hemde 70 çeşit vergi türü var elbette yapacaklar yok birde yapmasınlar. Sanayisi olmayan yatırımı olmayan yere duble yol değil ne yaparsan yap ne olacakki? Her yıl 15 bin 20 bin göç veren bir ilin hali ne olur? Sanırım ilçe olmaya aday. |
Şimdi mitingden geldim arkadaşlar.Miting çok coşkulu ve kalabalıktı.sivastan en az %70 evet çıkar.bu kesin benim gözlemimce öyle.Başbakan sivasa müjdeler verecek diye gitmiştim mitinge ama ne müjde verdi ne de verdiği sözleri hatırladı.hatta bazıları bağırdı başbakanım stadyum diye ama duymamazlığına verdi.BENCE İŞİN ÖZETİ TAYYİP SİVASTAN İSTEDİĞİNİ ALDI VE 12 EYLÜLDEDE ALACAK SİVASA NE YATIRIM CANIM BOŞ VERİN GİTSİN OLACAK YİNE.
|
yatırımlardan havasını aldı gene sivas
durmak yok göç yollarına sivas |
[B]Ben de devlet memuru olarak Sivastan Ankaraya göç ettim. Keşke Sivasta işsiz kalsaydım nufusumuz azalmazdı :D[/B]
|
herşey akp için
bir çivi yok sivasım için |
[QUOTE=arifcoskun;574439]Beyler on yılki evvel vekil sayımızı hatırlayan varmı, Kaçtı ?
Bir dahaki seçimelrde vekil sayımız kaç olacak bilen varmı ? Kimse sadece bu hükümet döneminde gitti demiyor zaten, bunların amacı göçü geri getirmekti, hanii? Yol yapmak her hükümetin görevidir, bunlar olamsa diğerleri yapacaktı elbetteki, başbakan kendi cebindende yaptırmıyor, milletin ödediği vergilerle. Türkiyede yaşayanlar bilir aldığınız nefesten bile nerdeyse vergi alınıyor hemde 70 çeşit vergi türü var elbette yapacaklar yok birde yapmasınlar. Sanayisi olmayan yatırımı olmayan yere duble yol değil ne yaparsan yap ne olacakki? Her yıl 15 bin 20 bin göç veren bir ilin hali ne olur? Sanırım ilçe olmaya aday.[/QUOTE] Yol yapmak her hükümetin görevidir diyorsun da abi, rahmetli Ecevit iktidar iken Sivas´a gitmistim, Ankara´dan Sivas´a kadar yollarda cizgi bile yoktu. Almanya´dan gelen biri icin farki farketmek cok zor degildi. Kendimi afrikada gibi hissetmistim, simdi arada daglar kadar fark var. Dedigim gibi uzun süre ayri kalinca degisimi daha iyi görüyorsun. Tabii görmek istersen. |
[QUOTE=sandalli;574452]Yol yapmak her hükümetin görevidir diyorsun da abi, rahmetli Ecevit iktidar iken Sivas´a gitmistim, Ankara´dan Sivas´a kadar yollarda cizgi bile yoktu. Almanya´dan gelen biri icin farki farketmek cok zor degildi. Kendimi afrikada gibi hissetmistim, simdi arada daglar kadar fark var. Dedigim gibi uzun süre ayri kalinca degisimi daha iyi görüyorsun. Tabii görmek istersen.[/QUOTE]
Sade kendi yollarını yapacak değillerya, birazda ülke yollarını yapsınlar canımm, maşaallah kısa sürede işçilikten gelip ülkenin gözde büyük şirketlerine ortak olan, her bakanının çocuğunu iş adamı yapan ihaleler aldıran bir başka başbakan daha gelmedi bu ülkeye. Rahmetli Ecevit nere bunlar nere haydi canım sendeeee :D |
valla ben ona buna bakmam tamam referandumda bende evet vermeyi düşünüyorum çünkğ mantıklı olanda bu.sonuçları ve getirlileri düşünüldüğünde hayır dmek bence doğru olmaz.ama ben olaya sivasa çerçevesinden bakıyorum birde.başbakan ne verdiği sözleri tuttu nede hatırladı sadece her yerde bahsettiği duble yoldan sonra havaalanı hızlı ten geçiştirdi.Verdiği sözleride hatırlatanlarada duymamazlıktan geldi sayın başbakan.ben referanduma evet diyorum ama akp ye asla oy vermem vermeyeceğimde özelliklede bu vekiller tekrar aday olursa sivaslıda vermeeycek diye düşünüyorum.
|
Ben 71 yaşındayım Sivas çok Başbakanlar gördü.Sayın Başbakan RecepTayyip Erdoğan da Sivas'a hoş geldi sefa geldi. Bu gelmeler seçimdennnn seçimedir. Bir daha gelecek değil ya. Siyasiler gezi turlarında gezdıklerı bölgelerin insan topluluklarını etkileyek kendi görüşleri doğrultusundaki duygularını harekete geçirirler. Yani bir anlamda geçmişi unutturmaktır.Halkın geçmişteki görüşlerini kafalarından silip kendi görüşlerini benimsetmektir. İnsanoğlu geçmişi çabuk unutur. Bu da onların liderlik vasvında gizlidir. Referanduma kadar bütün Türkiyeyi tarayacaklar halkın nabzını tutacaklar gelecek seçim için bir öngörü hazırlayacaklar.
Bu günkü siyasi iktidar Sivas için ne yapacak geçmişteki verilen sözler yerine getirilecek mi. Yeni yatırımlar yapılacak mı.Sivas hakkındaki görüş ve fikirleri ne yöndedir. Bunu anlamalı ki ona göre Sivas halkı da yönünü belirlesin. TV lerde izlediğim kadarı ile bu konulara hiç değinmeden Sivaslıdan evet oyu istiyor. Vekillerini Sivas bölgesinin Köylerine kadar seferber ediyor. Genelde bölge halkı bu vekillerle ilk tanışması olsa gerek. İş başa düşünce peş yana düşüyor. Çok çalışmak çok mücadele vermek gerekiyor. Halkla içiçe olmak gerekiyor. Dolaysıyle Sivas'lıya da çok iş düşüyor iş imkanı sağlamak için Sivaslı vekilleri harekete geçirmek gerekiyor. Bu da Sivaslının görevi üzerine düşeni yapmalıdır. Derler ki hak verilmez alınır .Böylesi günlerde siyasilerden birşeyler koparma günüdür. Düşen fırsatları iyi değerlendirmek gerek. Böyle imkanlar her zaman doğmaz. Sivas için siyasi iktidar az da olsa birşeyler vermeli ama önce istemesini bilmek gerek. Sivaslı devamlı sessiz kaldıkça yatırım yapılmadığı sürece eskiden yapılmiş olan küçük ölçekli yatırımlarıda başka yerlere kaptırır. Bizim zamanımız da en küçük bir atölye olan Askeri Dikimevinin Sivas esnafına büyük faydası vardı. Öyle zannediyorum ki Devlet yatırımları buradan elini çekmiş ,Özel sektör buraya ağırlığını koymuş gibi görünüyor. Ama bir çiçekle yaz gelmez karma ekonomi sistemlerinde özel sektörle kamu sektörü ortak iş birliği içerisinde uyumlu çalışma niteliğini kazanmalıdır. Sivas ın kuvvetli bir sermaye yapısı yok ama yine de özel teşebbüsün başarılı yatırımları var. Biz bunları İstanbul'dan görüyoruz. Her yıl Sivas'a gittiğimde gözümle şahit oluyorum. Bu başarılar Sivaslı olarak bizleri mutlu ediyor gurur duyuyoruz. Netice itibariyle Sivaslı iş adamlarına ve sanayici kesimine büyük görevler düşüyor. Sivas Milli gelirden payına düşeni almalı dır. Sosyal ve aktif olmak gerekmektedir. Ağlamayana meme yok derler Siyasilerin aklına seçmen seçimden seçime düşer seçmeni o gün tanırlar sonra unuturlar. İki parti arasında günümüzde kıran kırana mücadele veriliyor seçmenlerde bunlardan memleketleri için birşeyler yapılmasını istemelidir.Onlar oy istiyor bizlerde iş ve aş istemeliyiz . Sevgiler 24/08/2010 Ağaoğulları |
[QUOTE=arifcoskun;574439]Beyler on yılki evvel vekil sayımızı hatırlayan varmı, Kaçtı ?
Bir dahaki seçimelrde vekil sayımız kaç olacak bilen varmı ? Kimse sadece bu hükümet döneminde gitti demiyor zaten, bunların amacı göçü geri getirmekti, hanii? Yol yapmak her hükümetin görevidir, bunlar olamsa diğerleri yapacaktı elbetteki, başbakan kendi cebindende yaptırmıyor, milletin ödediği vergilerle. Türkiyede yaşayanlar bilir aldığınız nefesten bile nerdeyse vergi alınıyor hemde 70 çeşit vergi türü var elbette yapacaklar yok birde yapmasınlar. Sanayisi olmayan yatırımı olmayan yere duble yol değil ne yaparsan yap ne olacakki? Her yıl 15 bin 20 bin göç veren bir ilin hali ne olur? Sanırım ilçe olmaya aday.[/QUOTE] Abi sen Sivas'a çok gelmiyorsun galiba ,bilmeyebilirsin.AKP'den önce sadece üniversitenin önünde azıcık duble yol vardı bir de bazı lçelerin girişinde ufak tefek vardı hepsi toplam 24 km imiş.Duble yol denilince ne olduğunu bilmezdim. Diyorsunuz ki yol yapmak hükümetlerin en normal görevidir.Demek ki önceki hükümetler icraatte bile sayılmayan değil duble yolu tek yön yolu bile yapmamış sonucu çıkmaz mı? |
[B]Devletin bir işleme bir yönetilme şekli var olduğunu hepimiz biliriz. Öyle bir anlatmışınız ki görende duyanda sanacakki başbakan 3 Kasım 2002 ertesi sabahı kazma kürek almış ülkenin ne kadar yolu varsa yapmış:)[/B]
[B]Yav bende dolaşıyorum bende görüyorum iller geziyorum belli yerlerde çalışmalar var var ama yeterli değil. Zaten ülke için her kim olursa olsun bir çivi çakarsa taktir edilir, bunu inkar etmenin bir anlamı yok. Bu hükümet evet yol yapımına diğerlerinden biraz daha fazla önem vermiştir sağolsunlar var olsunlar kimse buna itiraz etmez.Allah razı olsun deriz.[/B] [B]Ama o yolları yaparken birde diğer yolları nasıl yapmışlar bir bakalım:[/B] AKP'nin 22 ayrı yolsuzluğu şu başlıklar altında sıralandı: 1-Ayda 9 milyar lira maaşla geçinemeyen bir Başbakan. 7 yılda dolar milyarderi oları Recep Tayyip Erdoğan, ayda 9 milyar liralık Başbakanlık maaşıyla geçinemediğini söylüyor! Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehlr Belediye Başkanlığı'na aday olduğu gün açıklanan serveti: "Kasımpaşa'da bit daire, Maltepe'de bir kooperatif hissesi. Bolluca'da (Gaziosmanpaşa) 346 metrekare arsa, Burak Gıda ve Ticaret Limited Şirketi'nde yüzde 10 hisse," (20 Şubal 1994 tarihli SABAH Gazetesi). 7 yıl sonra Rahmi Koç. "Tayyip Bey 1 milyar dolar para biriktirmiş." açıklamasını yaptı.(3 Ağustos 2001-CNN Türk) Başbakan'ın 26 yaşındaki oğlu Ahmet Burak Erdoğan, 2,325,000 dolara bir kuru yük gemisi aldı. Başbakan'ın diğer oğlu Bilal Erdoğan. ABD'de 261.000 dolara daire sahibi oldu. Ayrıca iki kardeş, Çamlıca Kısıklı'da "tapu kayıtlarına göre" 1 trilyon liralık villanın sahibi olular. Başbakan aynı yerde içi 450 metrekare olan villanın bir benzerini kendisi için satın aldı. AKP' NİN YOLSUZLUKLARI LİSTESİ aşağıdaki sıralanan yolsuzluklar iddia değil belgeleriyle isbat edilebilen buz denizin görünen kısmı. bunlara birde belediyelerdeki yolsuzkluk iddialrını ekleyin akp'nin gerçek yüzü o zaman daha net ortaya çıkacaktır... AKP'nin 22 ayrı yolsuzluğu şu başlıklar altında sıralandı: 1-Ayda 9 milyar lira maaşla geçinemeyen bir Başbakan. 7 yılda dolar milyarderi oları Recep Tayyip Erdoğan, ayda 9 milyar liralık Başbakanlık maaşıyla geçinemediğini söylüyor! Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehlr Belediye Başkanlığı'na aday olduğu gün açıklanan serveti: "Kasımpaşa'da bit daire, Maltepe'de bir kooperatif hissesi. Bolluca'da (Gaziosmanpaşa) 346 metrekare arsa, Burak Gıda ve Ticaret Limited Şirketi'nde yüzde 10 hisse," (20 Şubal 1994 tarihli SABAH Gazetesi). 7 yıl sonra Rahmi Koç. "Tayyip Bey 1 milyar dolar para biriktirmiş." açıklamasını yaptı.(3 Ağustos 2001-CNN Türk) Başbakan'ın 26 yaşındaki oğlu Ahmet Burak Erdoğan, 2,325,000 dolara bir kuru yük gemisi aldı. Başbakan'ın diğer oğlu Bilal Erdoğan. ABD'de 261.000 dolara daire sahibi oldu. Ayrıca iki kardeş, Çamlıca Kısıklı'da "tapu kayıtlarına göre" 1 trilyon liralık villanın sahibi olular. Başbakan aynı yerde içi 450 metrekare olan villanın bir benzerini kendisi için satın aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ben ticaret yapmasam, oradan para kazanmasam, bu maaşla (Başbakanlık maaşı) geçinemem," diyor. Peki, halk nasıl geçinsin? 2- Naylon fatura düzenlemekten sanık bir Maliye Bakanı. Sanık Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan, hiç çalışmadan, yorulmadan, oturduğu yerde bir kalemde 366 milyar lira kazanıyor Peki nasıl? 17 Nisan 2003 larihinde önce mısır ithalatındaki gümrük vergisi %20'ye indiriliyor. Ağustos 2003 tarihinde Kemal Unakıtan'ın oğlu 4000 ton mısır ithal ediyor, İthalat işlemi bittikten sonra, 8 Ağustos 2003 tarihinde mısır ithalinde gümrük vergisi yeniden %45'e çıkarılıyor. Kimin hakkı yeniyor? Tabii ki halkın! Abdullah Unakıtan. pastörize yumurta ithalatı işine de giriyor. Önce şirketi AB Gıda San. ve Tic. A.Ş.'ye 2,5 milyon YTL'lik teşvik belgesi veriliyor. İşe başlamadan önce pastörize yumurtada KDV oranları %18'den %8'e iniyor. Yani Maliye Bakanı, aileye çalışıyor! 3- Bir arsa satışından bir trilyon lira kâr eden ama vergi vermeyen Maliye Bakanı. Kemal Unakitan, kendi aldığı mülkü kendine sattı. 19 ayda 1,244,400,000.000 TL kazandı! İzmir'in Foça ilçesinde bir taşınmaz, Kemal Unakıtan'a ait BEM Dış Ticaret A.Ş. tarafından 12 Ekim 2000 tarihinde 15.600.000.000 TL'ye satın alındı, Aynı taşınmaz. 10 Mayıs 2002 tarihinde, yani 19 ay sonra 1.260.000.000.000 TL'ye bir özel finans kurumuna satıldı. Satan şirketin ortağı Kemal Unakitan, alan şirketin genel müdürü de Kemal Unakitan! Bu olağanüstü kârdan kurumlar vergi ödenmedi, şirket tasfiye edildi. 4- 13 günde 219 yol ihalesi. AKP hükümeti 18 Kasım 2002'de kuruldu. Hükümetin henüz ilk 13 gününde, 31 Aralık 2002 tarihine kadar, tam 219 adet yol ihalesi yapıldı. Toplamı 52 trilyon lira olan ihale bedelleri, Sayıştay vizesinden kaçırılmak için 750 milyar lirayı aşmayacak şekilde ayarlandı. Böylece, yolsuzluk saptamasın diye Sayıştay devre dışı bırakıldı. Yolsuzluk yapmadığını söyleyen bir hükümet, Sayıştay denetiminden niçin kaçar? 5- Hortumcular VIP salonunu kullanmaya devam ediyor. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Havaalanının VIP salonunda bankasına e konulan birisini gördüm. Adamın ayakkabısının fiyatına bir ay evrak memuru çalıştırıyorum, Nasıl olur, VlP'te ne işi var diye baktım," diyebiliyor. Aradan 4,5 yıl geçti, bu konuda hiç birşey yapılmadı. Aynı adamlar, bugün de VIP kapısından geçiyorlar. 6- Hortumcu helikopteriyle hortumcu köşküne giden bir Başbakan. Halis Toprak, özel helikopterini göndererek AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Bozüyük'teki köşküne getirtti. Görüşmeye bazı hortumcu banka patronları da katıldı. Hortumcunun helikopteriyle gezen bir Başbakan, hortumculara VIP kapısını kapatır mı? 7 İhalesiz 2 milyon dolarlık iş alan AKP'li. TCDD İzmir Limanı, 15 yıllığına Reha Denizcilik adlı şirkete (toplam 2 milyar 100 milyon dolarlık iş) ihalesiz olarak bir sözleşmeyle verildi. Reha Denizcilik, sözleşme tarihinden sadece bir halta önce kuruldu, Bu ballı işi ihalesiz alan şirketin büyük hisseli ortaklarından biri, AKP'nin Bakırköy İlçe Başkanlığı'nı yapmış olan Rahmi Genç. "Yolsuzluklarla mücadele edeceğim, " diye halka söz verip, vatandaşın oyunu alan AKP, böylece yandaşlarını devletin olanaklarıyla besliyor. 8- Hortumcudan pahalıya al, yandaşına ucuza sat. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu. Ceylan Grubu'ndan, banka borcuna karşılık 52 milyon dolara Antalya'daki Deluxe Resort Otel'i aldı, Karşılığında da Ceylan Grubu'nun 52 milyon dolarlık borcu silindi. Devletin 52 milyon dolara aldığı otel, bir süre sonra 25 milyon dolara AKP yandaşı bir şirkete satıldı. Devletin bu ticaretten zararı tam 27 milyon dolar. Bunun adı, hortumcunun cebine devlet kesesinden para koymaktır; halktan çalmaktır... 9- Devletin 51 milyon dolarlık fabrikası, AKP yandaşına 1.1 milyon dolara satıldı. Gerçek değeri 51 milyon dolar olan Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası 1,1 milyon dolara AKP yandaşı Albayraklar A.Ş.'ye satıldı. Selüloz-İş Sendikası, mahkemeden fabrikanın satışını iptal ettirdi, Ancak bu arada şirkette 12,7 trilyonluk bir varlık kaybı tespit edildi (yaklaşık 10 milyon dolar). Halkın vergisiyle kurulan birçok şirket, AKP yandaşlarına bu şekilde peşkeş çekildi. Bunun adına AKP'nin özelleştirme - hortumlama politikası deniyor. 10- Ver ihaleyi kap milletvekilini. İkinci Beyaz Enerji Operasyonu'nda AKP'nin yolsuzluk batağına ne denli girdiği telefon kayıtlarıyla da ortaya çıktı. Milletvekili Cemal Kaya, işadamı İbrahim Selçuk'u arayarak eşi üzerine kayıtlı Aram Şirketi'ne, EÜAŞ'dan ihale alma girişiminde bulundu. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, "Bu amaçla Kargamış, Özlüce ve Urfa ihaleleriyle ilgili ayrıntılı görüşmeler yaptıkları, bu görüşmelerde sanık Selçuk'un, Milletvekili Cemal Kaya'ya yapması gereken kırımları dahi söylediği, Cemal Kaya'nın teklif edilen bazı ihaleleri küçük bularak, kendisine daha büyük ihaleler vermesini istediği" ifadelerine yer veriliyor. İddianamede ayrıca, işadamı İbrahim Selçuk'un, Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç'a baskı yapması için, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahinle görüştüğü ve Malkoç'a Şahin aracılığıyla baskı yapıldığı" açıklaması da yer alıyor. CHP'den AKP'ye geçen, yolsuzlukları ortaya çıkınca milletvekilliğinden istifa edip ayrılan ve yargılandığı dosyadan mahkum olan Cemal Kaya, 2007 seçimlerinde AKP'den Ağrı milletvekili adayıdır. 11- İçişleri Bakanı'nın işbitirici oğlu. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bakan olduktan sonra Türkiye Jokey Kulübü hakkında inceleme - soruşturma açtırıyor. Ancak, Türkiye Jokey Kulübü, Bakan'ın avukat oğlu Murat Aksu'yu, aylık 7,5 milyar liraya danışman olarak tutuyor. Yani hem hakim, hem de savcı aynı aileden... 12- İhaleye fesat karıştıran Milli Eğitim Bakanı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kamu kurumu, bir bakan hakkında yolsuzluk iddiasıyla ilgili olarak soruşturma açılmasını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı, 7 Haziran 2004 tarihinde,135 ilköğretim okulu inşaatı için 62 ihale açtı. Ancak ihalede yapılan yolsuzluklar nedeniyle, Kamu İhale Kurumu. Başbakanlığa resmen başvurarak Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında soruşturma açılmasını istedi. Peki, soruşturma açıldı mı? Hayır... Yolsuzluk yapan AKP'li olduğu için özenle korundu. Böylece, Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk yapan bir bakanı daha kanatlarının altına almış oldu. 13- Özelleştirme yağmasına örnek. Gemlik Gübre Sanayii A.Ş., 83,1 milyon dolara özelleştirildi. Oysa bu fabrikanın sadece arsası, içindeki 154 lojmanla birlikte 120 milyon dolar ediyor. Limanıyla birlikte fabrikayı salın alan İşadamı Ali Rıza Yıldırım'ın basına yaptığı açıklama: "IGSAŞ gübre, 90 milyon dolara satıldı, içinde 60 milyon dolar para vardı, Eti Gümüş, 33 milyon dolara satıldı. 20 milyon dolar nakiti vardı, Gemlik Gübre bugün satılsa, iki katına satılır." İşte, ülkemiz bu şekilde yoksullaştırılıyor... 14- Yağmaya devam, 4.5 ayda 4 misli kâr. 3 milyon 751 bin dolara özelleştirilen Sümerbank'ın arsasının sadece bir bölümü 13 milyon 750 bin dolara satıldı! Sümerbank'ın 50 yıl önce kurduğu Pamuklu Mensucat A,Ş,, 13 Temmuz 2005'te, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca 3 milyon 751 bin dolara, 47 ortaklı Ortak Girişim Grubuna (OGG) satıldı. OGG'nun başında AKP'li Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar bulunuyor Şirketi alan grubun ilk icraatı, Sümerbank'ın 90 dönümlük arsasının 55 dönümlük bölümünü, alışveriş merkezi yapılmak üzere KİPATESCO şirketine 13 milyon 750 bin dolara satmak oldu. Böylece şirket, sadece arsanın bir bölümünü satarak yatırdığı paranın 4 katını 4,5 ay sonra kazanmış oldu. Kaldı ki, daha fabrikanın 35 dönümlük arsası duruyor. Böylece özelleştirme bir yağmaya dönüştü; bir yatıranlar daha bir yıl geçmeden 4,5 ay sonra sadece arsanın bir bölümünü satarak 4 misli kâr elde ettiler, Tabii fabrikanın satılan bir trilyonluk hurdaları bu kârın içinde değil... OGG Yönetim Kurulu ve AKP Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, ÖİB ile yaptıkları gayriresmi anlaşmanın fabrikayı ekonomiye kazandırma amacı taşımadığını da açıkça belirtti. Amaç, özelleştirmek değil, halkın hakkım yağmalamak... 15- Ulaştırma Bakanı'nın oğlu nasıl gemi sahibi oldu? Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım, Almanya'daki Santour GmbH firmasından aldığı 200.000 Euro ile İtalya'da bir gemi satın aldı. Binali Yıldırım, milletvekili olmadan önce bu firmanın Genel Müdürüydü, Peki, Binali Yıldırım'ın oğluna 200.000 Euro para veren şirkete nasıl bir kıyak yapıldı? Türkiye Denizcilik İşletmesi'ne ait bir gemi ihalesiz olarak, Santour GmbH firmasına kiralandı! Kimin eli kimin cebinde? 16- AKP'nin ulusal yolsuzluk markası: OFER AKP hükümeti, yasalara aykırı olarak İsrailli işadamına 6 ayda 755 milyon dolar kazandırdı! TÜPRAŞ'ın yüzde 14,76'lık hissesi, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla, yasadışı olarak İsrailli işadamı OFER'e 446 milyon dolara satıldı. Ancak 6 ay sonra TÜPRAŞ'ın %51'lik hissesi ihaleyle satıldığında gerçek fiyatın, bu rakamın çok üstünde olduğu anlaşıldı, 6 ay arayla yapılan, biri ihaleli, diğeri ihalesiz iki işlem karşılaştırıldığında, AKP hükümetinin OFER'lere 755 milyon dolar kazandırdığı ortaya çıktı. Danıştay, ihalesiz satışın yasalara aykırılığını karara bağladı. Fakat yargı kararı yerine getirilmedi. Önce OFER'i tanımadığını söyleyen Tayyip Erdoğan, daha sonra bir kez görüştüğünü açıkladı, Ancak OFER'le birden fazla görüştüğü ortaya çıktı. Kemal Unakıtan, Kuşadası, Galataport ve Tüpraş ihaleleriyle ilgili olarak kapalı kapılar ardında OFER ailesiyle pek çok kez görüşmeler yaptı. OFER'in özel uçağıyla Hong Kong'a gitti, Limanların özelleştirilmesiyle ilgili olarak, Mehmet Kutman adlı bir işadamından ihale tekliflerini gizli yazılarla aldı. Hükümet, Türk halkından yana değil OFER'den yana tavır alıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, OFER'i koruyor. 17- AKP'nin yerel yolsuzluk markası: ALİ DİBO. AKP'lilerin kurdukları "ALİ DİBO" düzeni, AKP'nin yolsuzluklarının yerel markası oldu. AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'in de adının karıştığı Hatay'daki yolsuzluklar zinciri, halk tarafından "ALİ DİBO" düzeni olarak adlandırılıyor. Yolsuzluğu ortaya çıkaransa bir başka AKP milletvekili. AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'in kendi el yazısıyla ihalelerin AKP'lilerce nasıl paylaşıldığı belgeleriyle ortaya kondu. Bir süre sonra AKP'nin yerel yönetimlerde nasıl bir ihale yağması yaptıkları, belgeleriyle birlikte Türkiye'nin her tarafından medyanın gündemine düştü. Kısa sürede görüldü ki, "ALİ DİBO" düzeni sadece Hatay'da değil, Türkiye'nin pek çok ilinde kurulmuş. Çorum, İstanbul, Samsun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Gümüşhane, Bolu. Afyonkarahisar, Adana ve Amasya. "ALİ DİBO" düzeninin kurulduğu başlıca iller... "ALİ DİBO" düzeninin medyada sık sık yer alması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Bir AKP'li 10,20,50 milyarlık kamu ihalesine girse, o adam yandı, Elinize, dilinize dursun ya, insaf, Yani AKP'li bu memleketin evladı değil mi?" dedi. Oysa aynı Başbakan daha önce, "İş başka, siyaset başka; müteahhitlik yapmak isteyen başka yere gitsin," demişti. Bizzat Başbakan, "ALİ DİBO" düzenini meşrulaştınyor ve "ALİ DİBO"nun, AKP'nin yolsuzluklarının yerel markası olarak Türk siyasal tarihinde yerini almasını sağlıyor. 19- Bir Başbakan dokunulmazlıkların kaldırılmasını neden istemez? Dokunulmazlıklar kalkarsa, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, pek çok bakan yargılanacak! 2002 seçimleri öncesinde, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Uğur Dündar'ın sunduğu "seçim arenası" programında dokunulmazlıkları kaldıracaklarına dair halka söz verdiler. Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda daha da ileriye giderek, "Neden kürsüdeki konuşmaya dokunulmazlık olsun? Gönül ister ki, o da kalksın. El ele verip onu da kaldıralım," dedi. Aradan 4,5 yıl geçti ama milletvekili dokunulmazlığı kalkmadı. 20- AKP neden yolsuzlukların üzerine gidemiyor? AKP, yolsuzlukların üzerine gidemez çünkü kendisi yolsuzluk batağına batmış durumda. Bazı bakan, il ve ilçe başkanlarının kapalı kapılar ardında nasıl ihale pazarladıkları, belgeleri ve mahkeme kararlarıyla kesinleşmiş durumda. Yurt dışında alın teri dökerek para biriktiren vatandaşlarımızın 5 milyar doları hortumlandi; AKP kılını bile kıpırdatmadı, Bir hortumcuyla aynı safta yer alan bakanlar, gazetelerin manşetine bile çıktı. 21- AB Türkiye'deki yolsuzluklar konusunda ne diyor? Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili olarak yayınladığı 2006 yılı ilerleme raporunda, yolsuzluklar konusunda şu gerçeğin allını çizilmektedir: "...yolsuzluk yaygın ve yolsuzlukla mücadele eden makamlar ve politikalar zayıf olmaya devam etmektedir." AKP iktidarının yolsuzluklarını Avrupa Komisyonu da kabul etmekte ve raporuna almakta sakınca görmemektedir. 22- AKP'nin yolsuzluklarını, AKP'li milletvekilleri nasıl itiraf ediyor? Bir AKP milletvekili diyor ki, albayrak çarpılacağız diyor diyor:) Dokunulmazlığı 2002 de iş başına gelirken bir yıl sonra kaldıracağız diye söz veren AKP'nin CHP nin ısrarla kaldırın dediği dokunulmazlığı neden kaldırmadıklarının en güzel örneği iştee!.. |
Maşalah geldi ve döndü ne güzel bir mitingti ...ne konuşmaydı ama EYVALLAH
Kim ne derse gülüm kararımız kesin gülüm.....evet evet söylemine aynen katılıyorum |
[QUOTE=LaEdri;574523]Abi sen Sivas'a çok gelmiyorsun galiba ,bilmeyebilirsin.AKP'den önce sadece üniversitenin önünde azıcık duble yol vardı bir de bazı lçelerin girişinde ufak tefek vardı hepsi toplam 24 km imiş.Duble yol denilince ne olduğunu bilmezdim.
Diyorsunuz ki yol yapmak hükümetlerin en normal görevidir.Demek ki önceki hükümetler icraatte bile sayılmayan değil duble yolu tek yön yolu bile yapmamış sonucu çıkmaz mı?[/QUOTE] 8 sene önce yol olmadığından Sivas'a pek giden gelen yokmuş demekki hatta ben gelirken nasıl geldim galiba toprak bir yol hatırlıyorum ;) Birgün sırf görmek için gelicem laedri söz. :) Gerçi burada daha evvel siteye takılan ve aşırı akp taraftarı olan biriyle iddiaya girmiştik 2013 te İstanbul-Sivas arası hızlı trenle 5 saate inecek demişti bende mümkün değil demiştim, dediki peki olursa biletler sendenmi bende kabul ettim, yetişmez se ve o hızla olmazsa biletler bu sefer o arkadaştan onu bekliyoruz. HAYIR'lısıyla o gün gelsinde :D |
[QUOTE=arifcoskun;574651]8 sene önce yol olmadığından Sivas'a pek giden gelen yokmuş demekki hatta ben gelirken nasıl geldim galiba toprak bir yol hatırlıyorum ;) Birgün sırf görmek için gelicem laedri söz. :)
Gerçi burada daha evvel siteye takılan ve aşırı akp taraftarı olan biriyle iddiaya girmiştik 2013 te İstanbul-Sivas arası hızlı trenle 5 saate inecek demişti bende mümkün değil demiştim, dediki peki olursa biletler sendenmi bende kabul ettim, yetişmez se ve o hızla olmazsa biletler bu sefer o arkadaştan onu bekliyoruz. HAYIR'lısıyla o gün gelsinde :D[/QUOTE] Bunu inkar etmeyin bari,körü körüne saldırılmaz böyle,ama bişey demiyorum sadece komik:) |
[QUOTE=engineer58;574659]Bunu inkar etmeyin bari,körü körüne saldırılmaz böyle,ama bişey demiyorum sadece komik:)[/QUOTE]
Anlamadım neyi inkar etmişiz neye saldırmışız ki engineer58 "Türkiye'de petrol vaaaddıda bizmi içtik " sen niye alındın buna bekem :) Gitçez, gezcez. görcez dedikye :) |
[QUOTE=arifcoskun;574669]Anlamadım neyi inkar etmişiz neye saldırmışız ki engineer58 "Türkiye'de petrol vaaaddıda bizmi içtik " sen niye alındın buna bekem :)
Gitçez, gezcez. görcez dedikye :)[/QUOTE] 8 sene önce yol olmadığından Sivas'a pek giden gelen yokmuş demekki hatta ben gelirken nasıl geldim galiba toprak bir yol hatırlıyorum Birgün sırf görmek için gelicem laedri söz. Gerçi burada daha evvel siteye takılan ve aşırı akp taraftarı olan biriyle iddiaya girmiştik 2013 te İstanbul-Sivas arası hızlı trenle 5 saate inecek demişti bende mümkün değil demiştim, dediki peki olursa biletler sendenmi bende kabul ettim, yetişmez se ve o hızla olmazsa biletler bu sefer o arkadaştan onu bekliyoruz. HAYIR'lısıyla o gün gelsinde Yazdığın burda hacı ne petrolu ne diin sen,alınma değil sadece mantıklı düşünme diyelim,sen 8 sene öncede yol vardı demişin bende komik bulmuşum:) hala gülüyorum bak... |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:21. |