![]() |
Cevap: CHP zaman aşımını protesto etti
bu olayda kimlerin en ufak bir yardımı, bir ihmali varsa yargılansın en agır ceza verilsin amenna. Ama bu olay sürekli ısıtılıp Sivaslılara mal edilmesin.
|
[QUOTE=Alibaba58;611895]Siz şimdi diri diri yanan insanlara acımazsınız, 19 yıl hapis yatan insana üzülürsünüz. Sizin kafa yapınız bu.[/QUOTE]
Kafa yapımız demek bu öylemi? biz hiçbir zaman olan olayları tasvip etmedik. keşke olmasaydı, o kadar can yok olup gitmeseydi keşke böyle acı bi şekilde. ama gel gelelim 19 yıldır cezaevinde ömrü çürüyenlerin suçlu olmadığını herkes biliyor. Kafalarına çuval geçirilerek dayakla zorla imzalatılan ifadelerle hayatları karartılan, meskenleri E TİPİ olan mazlumları hiç söylemiyorsunuz. İşte sizinde kafa yapınız bu..!! |
[QUOTE=Cley;611995]bu olayda kimlerin en ufak bir yardımı, bir ihmali varsa yargılansın en agır ceza verilsin amenna. Ama bu olay sürekli ısıtılıp Sivaslılara mal edilmesin.[/QUOTE]
Bunlar hepimizin isteği güzel temenniler ama, kim yapacak bu temennileri? Siyasileşmiş yargı bunu yapabilecek mi? Söylenildiği gibi sanırım son çare yine AHİM de. Evet Sivaslı'lara mal edilmesin çünkü Sivaslı'ların içinde iyiler de var. |
Şu anlaşılıyorki bir konuda fikir birliğine varıyoryuz. Bu Türkiye üzerine kardeşlik üzerine yazılan çizilen oynanan bir oyundu.Ve rollerini yapması gerekenler rollerini üstlendiler ancak öyle bir bağ oluşmuşki bunu kaç kez denemelerine rağman başaramadılar.
Evet bu bir insanlık suçudur bu tür bir vahşet her nerden gelrise gelsin affedilir yanı olmaz,zaman aşımıda olmaz olmamalı da. Yüz yılda olsa gerçek suçlular bulunup tarih önünde gıyabende olsa yargılanmalı aydınlatılmalı olay. Eğer gerçek manada suçsuz insan yatmışsa, yatıyorsa devlet hatasından dolayı özür dilesin tazminat ödesin. Bunu biz buradan bilemeyizki herşey ellerinde yargı daha iyi bilir bunu. Arkadaşlar bunlar karşılıklı hoşgörü ve anlayışla konuşarak aramızda karşı fikire saygılı olarak tartışarak halledilecek şeyler, ancak öyle bir sonuca varabiliriz, germeye yönelik hakaret tarzı söylemlerle bir şey elde edemeyiz. Bu konuya biraz daha dikkat edelim derim. |
[QUOTE=cnrrhn;611955]benim yaptığım yorumlar silinmiş onu anlatmaya calısıyorum küfür ve hakaret içerikli bişey yazmadım ben[/QUOTE]
senin yaptığın yorumdan haberin yok demekki burada demokratik bir biçimde düşüncelerini yazan insanların bir kısmını "rüştü abinin hatırı olmasa diye başladığın yorumunda ALLAH sız lar kitapsızlar siz peygamberi bile tanımazsınız diye devam eden mesajın hakaret içermiyormu birde kalkmış kimseye hakaret etmedim küfür söylemedim diyorsun rüştü abina yağcılık yapacağına biraz uslubüne dikkat et bu senin için daha hayırlı olur. |
"OLAYA KAYITSIZ KALANLAR YARGILANSIN"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sivas davası için, "Madem ki mahkeme 'kamu görevlisi olsaydı yargılamaya devam ederdik' diyor. Belki yıllar sonra olacak ama, olayın bu boyutunun yeni bir sayfasını açması da mümkün. O da şudur; bu katliam gibi feci olayda kusuru bulunan veya kusurlu oldukları düşünülen kamu görevlileri hakkında bir soruşturma başlatılıp, bunlarla ilgili bir yargılama yapılabilir. Dönemin Valisinden, İçişleri Bakanı'ndan, hükümetten sorumlu kişilerden ve olay sırasında görüşmeler yapıldığı iddia edilen kişilerden, olaya kayıtsız kalanlardan, bu olayın sonuçlanmasında şu veya bu şekilde katkısı bulunanlardan, kimlerse o kişiler, onlar hakkında bir soruşturma yapılarak, asli fail olmasalar bile olaya dolaylı olarak sebebiyet verdiği iddia edilen kişilerin yargılanması da bence bu yargılamadan daha önemlidir. Dolayısıyla savcılarımızın, bu iddia üzerine bir soruşturma yapmasında ben şahsen fayda görüyorum'' dedi Arınç'ın yaptığı açıklama sonrası gözler, dönemin üst düzey yöneticilerine çevrildi. Sivas'ta Madımak katliamının yaşandığı 2 Temmuz 1993 tarihinde görevde olan isimler şunlardı: Başbakan - Tansu Çiller Başbakan Yardımcısı - Erdal İnönü İçişleri Bakanı - Mehmet Gazioğlu Sivas Belediye Başkanı – Temel Karamollaoğlu Sivas Valisi - Ahmet Karabilgin Sivas Emniyet Müdürü – Doğuhan Öner Jandarma Alay Komutanı - Albay Oktay Birerdinç MİT Müsteşarı – Sönmez Köksal Emniyet Genel Müdürü - Yılmaz Ergun Jandarma Genel Komutanı – Org. Aydın İlter |
[QUOTE=Kibrisli;611980]
Ailenden birisini öldürmekten zanlı 1 kişi 19 senedir kaçıyor ve sonra zaman aşımından davası düşürülüyor, ne hissedersin? Aynı tepkiyi mi verirsin? İkinci bir soru Başbağlar'da serbest kalan 19 kişinin doğru dürüst yargılanmadığı aşikar. Yeniden yargılanmalarını ister misin?[/QUOTE] merak etmeyin illa ailemize birşey olunca üzülen birisi değiliz her hangi bir vatandaşımıza zarar gelse içimz yanar. sizde aynı medya gibi sanki hiç kimse ceza almamış dava düşmüş gibi bir izlenim veriyorsunuz kaç müebbet var kaç kişi kalmış onlarda kamuda bulunmayan kişiler suçlu olduklarından bile emin değilsiniz halada her sene şer odaklarının maşası olmaya devam ediliyor birde aydın geçinen insan bunlar polisi taşlarlar kışkırtıcı pankart açarlar aşağılayıcı tahrik edici sözler söylerler neyseki insanımız duyarlı aklı selim davranıyorda yeni olaylar çıkmıyor hep tek taraflı bakıyorsunuz aynı tepkiyi başbağlar için neden göstermiyorlar onlarda insan |
[center][IMG]http://g1203.hizliresim.com/v/g/3j3g0.jpg[/IMG][/center]
|
[IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/picture.php?albumid=556&pictureid=3793[/IMG]
|
[QUOTE=Cley;611978]O zamanın Sivas valisi Ahmet Karabilgin. Kim tarafından vali yapıldıgını da biliyorsunuzdur. Emniyet onun emrindeyken neden olaylara müdahale olmadı. Polis ve asker neden izledi.[/QUOTE]
o dediğin emniyet iki gün önce faxından geçen bildiriyi basılıp şehre dağıtılmasını sağladığını biliyomusun , müslümanlara çağrı deyip cuma namazı sonrası halkı gösteriye davet eden faxı o fax emniyetin faxıdır, 2 temmuz 93 tarihli gazeteleri al incele kim neler hazırlığı yapmış görürüsün, kaldırım taşları aynı şekil, susuz itfaiye araçları aynı hazırlığın adresi, ya o temmuz sıcağında sivasta hiç olmayan hicret koşusu nedir , ibdacelilelr şehre dolduruldu temmuz sıcağında okullar tatil ken okadar öğrenci yurduna kim getirdi o koşu bahanesiyle yüzlerce militanı, aynı emniyet neden sivasa giriş çıkışları engellemedi, sakaryaya boluya malatyaya yozgata tokata giden onlarca araç içindeki militanlar nasıl elini kolunu sallayarak gitti işte gerçek suçlular orada o organizsayonu yapanlarda , yakalanan 50 *100 kişiyi adalat bakanı şevket kazan dahil avukatlığına soyunan o günkü sanık avukatlarını bugünkü geldiği makamları göz önünde bulundurusak olayın faillerinin niye yakalanmadığı gerçeğini daha iyi anlarız |
[QUOTE=amet_58;612022]"OLAYA KAYITSIZ KALANLAR YARGILANSIN"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sivas davası için, "Madem ki mahkeme 'kamu görevlisi olsaydı yargılamaya devam ederdik' diyor. Belki yıllar sonra olacak ama, olayın bu boyutunun yeni bir sayfasını açması da mümkün. O da şudur; bu katliam gibi feci olayda kusuru bulunan veya kusurlu oldukları düşünülen kamu görevlileri hakkında bir soruşturma başlatılıp, bunlarla ilgili bir yargılama yapılabilir. Dönemin Valisinden, İçişleri Bakanı'ndan, hükümetten sorumlu kişilerden ve olay sırasında görüşmeler yapıldığı iddia edilen kişilerden, olaya kayıtsız kalanlardan, bu olayın sonuçlanmasında şu veya bu şekilde katkısı bulunanlardan, kimlerse o kişiler, onlar hakkında bir soruşturma yapılarak, asli fail olmasalar bile olaya dolaylı olarak sebebiyet verdiği iddia edilen kişilerin yargılanması da bence bu yargılamadan daha önemlidir. Dolayısıyla savcılarımızın, bu iddia üzerine bir soruşturma yapmasında ben şahsen fayda görüyorum'' dedi Arınç'ın yaptığı açıklama sonrası gözler, dönemin üst düzey yöneticilerine çevrildi. Sivas'ta Madımak katliamının yaşandığı 2 Temmuz 1993 tarihinde görevde olan isimler şunlardı: Başbakan - Tansu Çiller Başbakan Yardımcısı - Erdal İnönü İçişleri Bakanı - Mehmet Gazioğlu Sivas Belediye Başkanı – Temel Karamollaoğlu Sivas Valisi - Ahmet Karabilgin Sivas Emniyet Müdürü – Doğuhan Öner Jandarma Alay Komutanı - Albay Oktay Birerdinç MİT Müsteşarı – Sönmez Köksal Emniyet Genel Müdürü - Yılmaz Ergun Jandarma Genel Komutanı – Org. Aydın İlter[/QUOTE] belediye itfaiye dahil birçok daire başkanları o kaldırım taşları nı otelin önüne koyan organizasyonu yapan fen işlerindeki görevliler, mutlaka ve mutlaka emniyetin tüm birimleri mitin sivas ve bağlı bulunduğu birimleri özellikle olayı kışkırtıp halkı cuma sonrası gösteriye hazırlayan yerel basın sorumluları mutlaka yargı önüne çıkarılmalı Arınça katılıyorum bu konuda yetmez ama evet diyorum ilk defa, ayrıca o gün sanık avukatını savunan bugün hala bakan koltuğunda oturan yazıcıyıla akp derhal ilişğini kesmeli, o günkü avukat kadrosundan olup hepsi akp tarafından yükseltilmiş ödüllendirilmiş kim varsa onları akpden atmalı, aranan kişiyi çalıştıran istanbul büyükşehir iett yetkililerini , yurt dışında yakalanıp kırmızı bültenle aranırken polanydan ilgili sanıkları istemeyen bugünkü akp dış işleri ve adalet bakanlarını ve yetkililerini derhal soruşturmalı varmısın akp gerçekten sorumluları yargılamaya 80 yıllık tuceliyi yargılama şevkini burada da görmek istiyoruz |
[QUOTE=zarek_58;612011]Kafa yapımız demek bu öylemi? biz hiçbir zaman olan olayları tasvip etmedik. keşke olmasaydı, o kadar can yok olup gitmeseydi keşke böyle acı bi şekilde. ama gel gelelim 19 yıldır cezaevinde ömrü çürüyenlerin suçlu olmadığını herkes biliyor. Kafalarına çuval geçirilerek dayakla zorla imzalatılan ifadelerle hayatları karartılan, meskenleri E TİPİ olan mazlumları hiç söylemiyorsunuz. İşte sizinde kafa yapınız bu..!![/QUOTE]
Sırf bana cevap yazmak için bu siteye üye olmuş gibisiniz. Kafalarına çuval geçirilerek, dayakla zorla imzalatılan ifadeler olduğunu iddia etmişsiniz ilk defa sizden duyuyorum. Orda o kadar insan olaylara karışmışken, otelin etrafında toplanmışken sokakta gezen herhangi bir vatandaşı tutukladıklarını hiç sanmıyorum. Ayrıca o vahşeti gerçekleştirenler sadece oteli yakanlar değil, etraflarında toplanıp naralar atanlarda, onlara destek verenlerde en az onlar kadar suçludur. Hiç kusura bakmayın. |
"Bu işte asıl kimlerin parmağı var,olaylar hasbel kader mi gelişti,bu boyuta varacağı önceden planlanmış mıydı?" gibi sorulara herkes bir yorum yapıyor ama kaybeden hep biziz,memleketimiz...Olay günü 14 yaşında işçievlerinde arkadaşlarımla top oynuyordum.Akşam eve gidince babam tv yi açın Madımak Oteli'ni yaktılar deyince şok oldum.Bu olayın Sivas'ta gerçekleşmiş olmasını aklım almıyordu.
Sivas'tan taşındığımızda bana hep yananlardan mısın yakanlardan mı diye soruyorlardı (ki hala soruyorlar).Ben de ne yakanlardanım ne de yananlardan deyince illa ikisinden biri olmam gerekiyormuş gibi yadırganıyordum.Hep bunun mücadelesini verdim.Bu olayı tüm Sivas halkına mal edilmemesi gerektiğini söyledim. Olaylar çıkmadan önce dilden dile dolaşan rivayetlere göre cuma namazı esnasında Pir Sultan Abdal etkinliğine katılanların çıkarmış olduğu gürültüler,namazdaki vatandaşların biraz daha sessiz olmaları konusunda onları uyarmaları,kültür merkezinin önüne Pir Sultan Abdal heykelinin dikilmesi,Aziz Nesinin bilmem kaç bin yıllık dine inanmak aptallıktır türünden sözleri,valinin zafer işaretleri yapması gibi şeyler olayların başlamasına vesile oldu.Bu kadar basit miydi peki? Hiç kimse bu şekilde ölmeyi haketmiyor.Her ne sebeple olursa olsun. Sağ görüşlü bir insanım ve bunların hiçbirini kabullenemiyorum."Yakın la yakın" diyen zihniyet sanki odun yakıyor.Dinimiz karıncayı öldürmenin bile günah olduğunu bildirirken din elden gidiyor naralarıyla onca insanı pisi pisine acımadan öldürdüler. Bir daha Hasret Gültekin'ler,Muhlis Akarsu'lar gelmez bu dünyaya.İnançları,milliyetleri ne olursa olsun benim toprağımın insanları.Bu ve buna benzer olaylar inşallah bir daha yaşanmaz.Ölenlere Allah rahmet eylesin.(Sünni bir gardaşınız) |
Yakmalar, yakılmalar insanları ideolojilerle ötekileştirmeden doğar. İnsanları ötekileştirenler nitelemelerdir. Mesela; "ben sünniyim, ben sağcıyım, diğeri alevi, bir diğeri solcu gibi nitelemeler, "benim yolum doğru, diğerisinin ki yanlış" duruşlarına yol açıyor. Sonuç ise; doğrularımızı dayatma yoluna gidiyoruz.
Bu yaşamda milyarlarca insan sayısı kadar farklı fikir, yüzlerce binlerce de ideoloji ve onların değişik hizipleri, fraksiyonları var. Herkes doğru olarak bildiğini bir diğerine dayatma yolunu seçerse, sonuçta insanların yanma yakılma olayları çıkıyor. Nitekim, günümüzde bu [U]farklı fikirleri[/U] evrenselleştirip diğerlerine kabul ettirme dayatmalarından, günde yüzlerce katliama şahit oluyoruz. Çözüm; İnsanlar birbirlerine inançlarını, ideolojilerini, kültürlerini, törelerini dayatmalarından vazgeçmeliler. Bu durum diğerlerinin de dayatma haklarını kullanmalarına yol açıyor. Dayatma, yalnızca insanların insani hakları için olmalı. Yani; yaşama, evlenme, iş sahibi, çocuk sahibi, barınacak yeri olma, eşitlik, karşılıklı sömürme, sömürülmeme. Bunlar dışındaki her tür dayatma, imtiyaz ve hükümranlık kurmadır. Ötekileştirmedir. |
Bakan Yazıcı, Madımak dosyasının içeriği hakkında bilgisi olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor,
[B]"O dosyadan hatırlıyorum. Böyle hemen başlayıp da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir olay değil." [/B]diyen Yazıcı, dinlenen tanıklar arasında dönemin emniyet müdürünün de olduğuna işaret etti. Müdürün, [B]"Bu olayı gerçekleştirenler Sivas dışından gelen 10 kadar kişiydi. Yakalayamadık."[/B] şeklindeki ifadelerinin dosyaya konulduğunu vurguladı.[B] "Bu açıdan planlanmış, tertiplenmiş, vatandaş kışkırtılmış ve sonuçta bu olay meydana gelmiştir." [/B]tespitinde bulunan Yazıcı, davada kimseye ceza verilmemiş gibi yazılarak kamuoyunun yanıltıldığına dikkat çekti: [B]"Oysa 79 sanık ağır hapse çarptırıldı."[/B] |
Duman,
[B]2. sayfada yazdığım Murat Yetkin'in kitabındaki alıntılar senin bu dediklerini destekler nitelikte.[/B] |
[QUOTE=Alibaba58;612056]Sırf bana cevap yazmak için bu siteye üye olmuş gibisiniz. Kafalarına çuval geçirilerek, dayakla zorla imzalatılan ifadeler olduğunu iddia etmişsiniz ilk defa sizden duyuyorum. Orda o kadar insan olaylara karışmışken, otelin etrafında toplanmışken sokakta gezen herhangi bir vatandaşı tutukladıklarını hiç sanmıyorum. Ayrıca o vahşeti gerçekleştirenler sadece oteli yakanlar değil, etraflarında toplanıp naralar atanlarda, onlara destek verenlerde en az onlar kadar suçludur. Hiç kusura bakmayın.[/QUOTE]
Sevgili kardeşim birincisi siteye yıllardır üyeyim ben. Zorla imzalatılan ifadelere gelelim. Benim akrabam olan 3 kardeş bu olaylardan sanık durumunda.üçüde hükümlü. şimdi ben sana bu üç kardeşin durumunu anlatayım ondan sonra elini vicdanına koyup cevap ver bana. En büyük abilerinin 1 temmuz günü düğünü oldu ve haliyle adam evinde eşiyle beraber. Ortanca ve küçük kardeşler abilerinin düğünü olduğu için haliyle aynı evde kalamayacakları için şehir dışındaki akrabalarına gittiler. Olaylar olduktan 2 gün sonra sivasa geri döndüler ve olayın 3. günü akşamı evlerinden 3 kardeşi alıp gittiler. üç kardeşin ikisi kırşehir, en küçük ise afyon cezaevine gönderildiler. 3 yıl sonra ortanca ve küçük kardeş çıktı. ikiside "EMNİYETTE ZORLA İMZALATILAN İFADE EVRAKLARINDAN, YAPILAN İŞKENCELERDEN" bahsettiler. Sizce yalanmı söylediler?? Hadi diyelim onlar yalan söyledi. 7 yılla yargılanıp çıkanlarda mı yalan söyledi?? Ben şahsım adına o günü şiddetle kınıyorum. Yapılan şey bir suç, insanlık suçu. Ölenlerin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. keşke böyle olmasaydı ve onlarında anaları babaları çocukları ağlamasaydı. Ama bu insanlık suçunu işleyenler dışarda. Ben içerde yatan masumlar için üzülüyorum. Benim anlattığım bu davadan haksız yere, ilgisi olmadığı halde hüküm giyip hayatı kararan üç kardeşin hikayesiydi sadece. Diğerlerinide bi oturup araştırın derim.. |
Onlar gibi niceleri var ..
Zaten kınanması gerekenlerden birisi de o değil mi? |
2 gece evvel nihayet bir sağ tv de tcnet veye kanaltürkmü emin değilim 2 konuklu bişeydi saat 3 civarı gezinirken gördüm önce tv nette yine sivas üzerine bir avukat sanık avukatı ve bir alevi kimlikli biri vardı oradaki yayından sonra gezinirken başka bir kanalda galiba kanaltürk tü bir genç adam konuşuyordu, mitin raporundan bahsediyor, sivasa 26 adet kontrgerilla ajanı görevlendirilmiş 10 gün önceden ikişerli gruplar halinde şehre gelmişler, halkın arasına girmişler gerekli yerel unsurlarla birlikte çalışmışlar provakasyonu hazırlamışlar, öyle güçlüydükü bağlantıları diyor hükümetinde üzerinde, bölgedeki alay komutanlığını garnizonu valiyi falan aşmışlar, halkı kışkırtmışlar, cuma oranizasyonunu yapmışlar ve ortadan kaybolup gitmişler bu öyle bişeyki devletide temize çıkarıyor miti emniyeti özel kuvvetleri orduyu herkesi belediyeyi valiliği herkesi devre dışı bırakıyor bu sorumlulukta eee peki bu en az 5000 kişi kimi saatler 15.000 kişiye ulaşan kalabalık ne iş yaptı, o kadar emniyetin ve iha nın çektiği görüntülerde oldukça profosyonelce halkın arasında olup sloganlarla hedefi belirleyip halkı yönlendiren o provokatörler kimdi neydi diye soran yok 19 yıldır. ateşi çakan kapı önündeki araçları yakıp kundaklayıp o ceseratle oteli tutuşturanlar kimdi, içerden tahliyeleri önleyenler kimdi, komşu binaların tepesinden kiremitleri gencecik kızların erkeklerin üzerlerine savuran kimdi, dumandan kaçıp nefes almak için cama gelenleri o taşlarla kimler içeri geri itti. kabahatli çok , ölen 33 - 37 ise kabahatli en az 370 di, odur budur oradan tesadüf geçendir diyerek bir çogunu suçsuz yere yatıyormuş pozisyonuna sokmaya çalışan hakim savcı savunma avukatı siz değerli arkadaşlarıma soruyorum kimdi suçluluar o zaman arkadaşlar bu insanlık suçu niye yaşandı, bu utancı bize niye yaşattılar, kimse bulalım artık gerçek suçluları sonsuza kadar sürmesin bu dava bu utanç, yüzleşeceğiz mecburuz, hala 19 yıl sonra sağcı -dinci basın olayyeniymiş gibi hepsi ağzını açtı busen eolayı konuşup tartışmaya daha yeni başladılar, yangının külünden cılız üfürüklerle ateş harlamaya çalışıyorlar bunada şükür harlayalı hep beraber bu ateşide yüzleşip aydınlanalım o ateşle
|
İşte olay da o.
Ne zaman ki olayın içinde aktif olarak bulunanlar başka dava sebepleri ile içeriye girdiler, farklı olaylar ile ilgili bilgilerine başvuruldu, o zaman bazı gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Haklısın. Hala neden çıkmıyor asıl faiiler? Çünkü işin ucu çok daha fazla büyüyecek. |
[QUOTE=zarek_58;612338]Sevgili kardeşim birincisi siteye yıllardır üyeyim ben. Zorla imzalatılan ifadelere gelelim. Benim akrabam olan 3 kardeş bu olaylardan sanık durumunda.üçüde hükümlü. şimdi ben sana bu üç kardeşin durumunu anlatayım ondan sonra elini vicdanına koyup cevap ver bana. En büyük abilerinin 1 temmuz günü düğünü oldu ve haliyle adam evinde eşiyle beraber. Ortanca ve küçük kardeşler abilerinin düğünü olduğu için haliyle aynı evde kalamayacakları için şehir dışındaki akrabalarına gittiler. Olaylar olduktan 2 gün sonra sivasa geri döndüler ve olayın 3. günü akşamı evlerinden 3 kardeşi alıp gittiler. üç kardeşin ikisi kırşehir, en küçük ise afyon cezaevine gönderildiler. 3 yıl sonra ortanca ve küçük kardeş çıktı. ikiside "EMNİYETTE ZORLA İMZALATILAN İFADE EVRAKLARINDAN, YAPILAN İŞKENCELERDEN" bahsettiler. Sizce yalanmı söylediler?? Hadi diyelim onlar yalan söyledi. 7 yılla yargılanıp çıkanlarda mı yalan söyledi??
Ben şahsım adına o günü şiddetle kınıyorum. Yapılan şey bir suç, insanlık suçu. Ölenlerin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. keşke böyle olmasaydı ve onlarında anaları babaları çocukları ağlamasaydı. Ama bu insanlık suçunu işleyenler dışarda. Ben içerde yatan masumlar için üzülüyorum. Benim anlattığım bu davadan haksız yere, ilgisi olmadığı halde hüküm giyip hayatı kararan üç kardeşin hikayesiydi sadece. Diğerlerinide bi oturup araştırın derim..[/QUOTE] Şimdi anlıyorum gösterdiğiniz tepkinin nedenini? Peki içeri alınma nedenleri ne? Merak ettim doğrusu. Evlerinde oturuyorlar durduk yere gelip götürüyorlar. Bişeyden haberleri yok öyle mi? |
[QUOTE=zarek_58;612338]Sevgili kardeşim birincisi siteye yıllardır üyeyim ben. Zorla imzalatılan ifadelere gelelim. Benim akrabam olan 3 kardeş bu olaylardan sanık durumunda.üçüde hükümlü. şimdi ben sana bu üç kardeşin durumunu anlatayım ondan sonra elini vicdanına koyup cevap ver bana. En büyük abilerinin 1 temmuz günü düğünü oldu ve haliyle adam evinde eşiyle beraber. Ortanca ve küçük kardeşler abilerinin düğünü olduğu için haliyle aynı evde kalamayacakları için şehir dışındaki akrabalarına gittiler. Olaylar olduktan 2 gün sonra sivasa geri döndüler ve olayın 3. günü akşamı evlerinden 3 kardeşi alıp gittiler. üç kardeşin ikisi kırşehir, en küçük ise afyon cezaevine gönderildiler. 3 yıl sonra ortanca ve küçük kardeş çıktı. ikiside "EMNİYETTE ZORLA İMZALATILAN İFADE EVRAKLARINDAN, YAPILAN İŞKENCELERDEN" bahsettiler. Sizce yalanmı söylediler?? Hadi diyelim onlar yalan söyledi. 7 yılla yargılanıp çıkanlarda mı yalan söyledi??
Ben şahsım adına o günü şiddetle kınıyorum. Yapılan şey bir suç, insanlık suçu. Ölenlerin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. keşke böyle olmasaydı ve onlarında anaları babaları çocukları ağlamasaydı. Ama bu insanlık suçunu işleyenler dışarda. Ben içerde yatan masumlar için üzülüyorum. Benim anlattığım bu davadan haksız yere, ilgisi olmadığı halde hüküm giyip hayatı kararan üç kardeşin hikayesiydi sadece. Diğerlerinide bi oturup araştırın derim..[/QUOTE] Öncelikle geçmiş olsun.. İşin bu boyutunu hiç düşünen yok.Zorla cezaevine atılanlar,otelin yakıldığını ilk defa kendini tutuklamaya gelenlerden duyanları gören yok..Onların insani hakkı yok.Yıllardır memleketinden,ailesinden,eşinden,dostundan suçu olmadığı halde kaçak yaşamak zorunda olanların insan hakkı yok. Ölenlerin en temel hakkı ellerinden alındı,suçsuz yere hapislerde çürüyenlerin de en temel haklarından birisi alındı. Ülkemiz 92 ve 93 yıllarında inanılmaz olaylara sahne oldu.Bu olayların failleri farklı değil."Yakanlardan mı yananlardan mı" sorusunu duyunca kahroluyorum..Medeniyetlerin beşiği bir il bunları haketmiyor.O soruyu soranın da Allah'tan belasını istiyorum!Ve artık gerçekten bıktım!Lanet olsun o güne diyorum! |
[B][I]Her nerde hakıszlık var her kim olursa olsun yanında yer yer almalıyız. Bugün orda haksız yere yatanlarada destek olmalıyız, Silivri kampında haksız yere yatanlar içinde ses çıkarmalıyız, inanıyorumki işte o zaman birşeyleri değiştirebilriz. [/I][/B]
|
Şüphe üzerine tutuklananlarla,haberi bile olmayan şeyden yıllarca hapis yatanları karıştırmamak lazım.
Kaldı ki ona rağmen ben uzun tutukluluk sürelerini hep eleştiren birisiyim! |
[QUOTE=aktassa;612343] Hala neden çıkmıyor asıl faiiler? Çünkü işin ucu çok daha fazla büyüyecek.[/QUOTE]
Çok doğru bir söz. Asıl failler insanları bölen emperyalist zihniyetin oterite taşeronları ve ayrılıkçılığı benimsemiş maşalar. Çıkarmı, çıkmaz tabi balık baştan kokmuş. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:16. |