![]() |
Cevap: ULAŞ-Yapalı
[URL=http://img252.imageshack.us/i/182b5fd61e20e174984c0bb.jpg/][IMG]http://img252.imageshack.us/img252/3092/182b5fd61e20e174984c0bb.jpg[/IMG][/URL]
|
[QUOTE=Kardelencicegi;588340][URL=http://img252.imageshack.us/i/182b5fd61e20e174984c0bb.jpg/][IMG]http://img252.imageshack.us/img252/3092/182b5fd61e20e174984c0bb.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
SAYGI DEĞER BACIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SİZİNDE BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN |
canım köyüm ayrılsakta senden kopamam
uzaklardada olsam sensiz hiç yapamam senin verdiğin terbiyeden aslaa sapamama cenazem gurbettede kalsa ruhum seninle olacak |
özlenmezmi köyünde gençlik çağları
şimdi kar basmışmıdır yüce dağları göç eylemiş halkı viran kalmış bağları dolaşır destanları dilde köyümün |
elemi hasreti içimde yanar
bekleyi bekleyi hasrete döner aklıma düştükce yaralar kanar kokusu çiçekte gilde köyümün |
[B][I]Güzel köylerimiz virane olmuş
Akar sularımız kurumuş donmuş. Deliktaş Yapalı özlemim olmuş. Acısı yürekte dilde köyümün.[/I][/B] |
gündüz hayalimde gece düşümde
düşündükce akıl gider başımdan oradan ayrıldım çok genç yaşımdan kuşlarda kalmamış dalda köyümün |
[QUOTE=Salim58;588426][B][I]Güzel köylerimiz virane olmuş
Akar sularımız kurumuş donmuş. Deliktaş Yapalı özlemim olmuş. Acısı yürekte dilde köyümün.[/I][/B][/QUOTE] selamlar gönderiyorum delik taşa hasret kaldım dağda borana kışa zalım gurbet beni getirdi tuşa anarım sazım da telde köyümü |
Ekilirdi ekinler tarlalara sabanla
Desteler kucak ile yığılırdı yığına Kağnı ile taşırdık sapları harmana Fırında pişen ekmeğin doyulmaz tadına Bir başkadır içimde sevdası köyümün |
[QUOTE=Sılam_58;588429]Ekilirdi ekinler tarlalara sabanla
Desteler kucak ile yığılırdı yığına Kağnı ile taşırdık sapları harmana Fırında pişen ekmeğin doyulmaz tadına Bir başkadır içimde sevdası köyümün[/QUOTE] HOŞ GELMİŞ KÖYÜME SILAM ALMIŞ ELİNE KAĞITLA KALEM ALMANYADA YAVRULARA SELAM HASRETLE GÖZLERİ YOLDA KÖYÜMÜN |
aşık diyari baba hayli gelemez
gelsede çoğunu belki bulamaz ruhlar birbirine hasret kalamaz cenazem omuzda salda köyümün |
[QUOTE=OSMAN ECE;588428]selamlar gönderiyorum delik taşa
hasret kaldım dağda borana kışa zalım gurbet beni getirdi tuşa anarım sazım da telde köyümü[/QUOTE] [B][I]Selamın alındı Diyarı Baba, Elime alırdım bir kırık yaba, Bulgur pilavını koyardık kaba, Nemli gözler ile görsem köyümü.[/I][/B] |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;588430]
HOŞ GELMİŞ KÖYÜME SILAM ALMIŞ ELİNE KAĞITLA KALEM ALMANYADA YAVRULARA SELAM HASRETLE GÖZLERİ YOLDA KÖYÜMÜN[/QUOTE] Hoş gördük sağol sefil aşık Buluşsun dostlar olsun barışık Gurbetmi, köymü işler hep karışık Anıları çıkmaz aklımdan köyümün |
[QUOTE=Salim58;588432][B][I]Selamın alındı Diyarı Baba,
Elime alırdım bir kırık yaba, Bulgur pilavını koyardık kaba, Nemli gözler ile görsem köyümü.[/I][/B][/QUOTE] inşallah köyümüzü bir gün görürüz kurbanlar kesip paylar veririz kürek yabaları alır karlar kürürüz sefilim görür yeşil alda köyümü |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;588434]inşallah köyümüzü bir gün görürüz
kurbanlar kesip paylar veririz kürek yabaları alır karlar kürürüz sefilim görür yeşil alda köyümü[/QUOTE] [B][I]Göremeyiz artık yollarım uzak, Kurmuşlar önüme kocaman tuzak, Kış gelince giyerdik kalınca kazak, Zor görürüm artık bende köyümü...[/I][/B] |
ozanlar yurdu yapalı köyü
tarihe karışmış düğünü yoyu hepten göç eylemiş bayanı bayı petekte sönmüş arı misali |
gelip baba ocağın yakmazlar
yeni nesil hatir gönül takmazlar yıllardır geriye dönüp bakmazlar sanki köyünden usanmış biri misali hep köyümü aradı her iki gözüm orası ana ata yurdumuz bizim ağlayıp sızlamak olmuyor çözüm kereme yanan aslı yari misali |
Boş kalmış burası ozanı nerde,
Yazılmaz mesajlar ümitler yerde, Bir güzelin aşkı düşürdü derde, Şimdi kaldım kemik deri misali. |
yapalıya gönül köprüsü kurdum
hasretine yanıp ağlayıp durdum derdin nedir diye diyariye sordum söylemedi eyibin sırı misali |
[B][I][COLOR="Red"]Selam yapalinin güzel insanlari
Bos birakmayin buralari Kardelencicegi´nin gönül dostlari Dostlar edindim Pir Sultan Abdal misali [URL=http://img145.imageshack.us/i/83944062ga3o.gif/][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/8388/83944062ga3o.gif[/IMG][/URL] [/COLOR][/I][/B] |
uğramış köyüme kardeş birisi
bir dörtlük yazayım gelir gerisi geçmiş gidiyor yolun yarısı dünya başına çalınsın al senin olsun |
elli yıllık yolu ben saya saya
bir amaç için gelmiştik guya bu uzun yolun tamamın yaya sona geldik felek yol senin olsun |
boşuna geçirdim altmış yılımı
başıma yağan yağmur tolumu zehirmi yedim yoksa balımı kuru ekmek bana yeter bal senin olsun |
aşık sefilim bekle sırayı
debreşip içinde açma yarayı ben zaten ömür boyu giydim karayı başına çalınsın felek al senin olsun |
diyarim yemedim ömrümde haram
yükleniyor göçüm hazır barhanam gözler yumulanda iyi olur yaram köy kasaba şehir il senin olsun |
sivasımdan ayrı huzurum mu var
ayrılıktan gayrı kusurum mu var dünyaya meyleden nazarım mı var gurbette verdiğin gül senin olsun |
açmayın dostlarım derindir yaramı
gurbete düşeli göremedim sılamı of dedikce tutamam gözyaşımı verin bana sılamı yadel senin olsun. |
kış geldi artık geceler uzun
dokunmazssan ötmez teline szın sizlerde buraya birşeyler yazın köyümüze gelsin neşe efendim |
anamın kokusu burnumda tüter
bilmem ki bu gurbet ne zaman biter sivasa gider de bir kara katar kavuşurum dosta eşe efendim |
bu zalim gurbet cana tak etti
siyah saçları hepten ak etti insanlığı yedi dostluğu yok etti hayatımız döndü kışa efendim |
gurbetllerde gönüller darda
dostlardan ayrı yürekler zarda haniya o eski komşuluk nerde bizim çabalarımız boşa efendim |
gurbet dedinizde aklım karıştı
bayram geldi kim kimle görüştü sevinçler yerine yüzler buruştu baktım gözlerden akan yaşa efendim |
aşık diyari baba kadere razı
yara iyileşsede kalıyor izi almanyadan yazıyor körpe kuzu derdim biriken çıktı beşe efendim |
aşık sefilim içimde dertler sıralı
yavrum hasretin içime girdi gireli yürek yanık ciğerlerim yaralı gizli derdimi yazdım döşe efendim |
YAPALI
mor dağlarında davar kuzu yayardık kış gelende kara bayırdan kızak kayardık hayvan derilerinden çarık giyerdik bize coşku verirdi senin o halin yapalı |
orak tırpan düşmezdi elden
adını almışın çiçekten gülden hep anarız düşmessin dilden serin eser bağrına yelin yapalı |
bahar özü karacalar aylı üçgeninde
göç eylemiş kimse kalmamış hanında yüreğimiz gönlümüz yine senin yanında burnumda tüter toprağın gülün yapalı |
gençlikte bağrında sürdük sefa
geldiğime pişman oldum bindefa şimdi gurbette çekiyom cefa sefile gül olur senin çalın yapalı |
kader rüzgarı vurdu uzağa attı
yaş kemale erdi umutlar bitti kader diyariyi çileden çileye itti başıma yağsaydı yağmurun dolun yapalı |
Durun bu kadar derinden gitmeyin vallahibillahi ağlayacağım Allah kimseyi vatanından ayrı koymasın..
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:21. |