![]() |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
[B][COLOR="DarkRed"]Buruk sevdam,yıldız taçlı çiçeğim
Tutkular arasında boy atmış kardelen Hangi yerde nasıl buldun ruhumu? Soğuk karlar arasında kalbimi Neyle yaktın ansızın Hüznünün ateşini Kim öğretti sana asiliği Yıldızlar mı,kar mı,güneş mi Kim öğretti düşlerimin çıkmaz sokağını Karların arasında,güneşin serinliğinde, suyun öfkesinde kaybolmuş yüreğimde kimse yok senden başka Karların koynunda sabahlıyorum her gece Sırf bahara daha yakın olabilmek için Sana adıyorum bulutlardan düşen tüm sevda damlalarını Seni bekliyorum kardelenim,asi çiçeğim Kar çiçeğim Yar çiçeğim........ KARDELEN SEVDASI HERKES GÜLÜ SEVERKEN SİZ KARDELENİ SEVDİYSENİZ VE ONU BEKLİYORSANIZ ZORLUĞA HAZIR MISNIZ DİYE SİZE SORAR KARDELEN.. DEDİĞİNİZ GİBİ KARLARDA SABAHLAMANIZ GEREKEBİLİR. OYSA GÜL BAHARDA AÇAR VE ÜŞÜTMEZ..KOLAYCA DA ULAŞABİLİRSİNİZ. KARDELEN DAĞ ÇİÇEĞİDİR, ASİDİR, ZORDUR..KENDİNE BİLE ZORDUR. KARDELEN SEVDASI OLAN SOĞUĞA, KARA VE DAĞIN TEPELERİNE DOĞRU UZUN ZORLU BİR YOLCULUĞA KENDİNİ HAZIRLAMALIDIR..DEĞİL Mİ?! TAM ULAŞTIM DERKEN, KARDELEN KENDİNİ YİNE KARLARA SAKLAYABİLİR HER AN. DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ BUNLARI? BUNLARI BİLMENİZE RAĞMEN HALA KARDELEN SEVDASINA TALİPSENİZ SİZ GERÇEKTEN SEVİYORSUNUZ DEMEKTİR.[/COLOR][/B] |
Özlemişim
-------------------------------------------------------------------------------- Bıçak gibi gözlerini Gözlerini özlemişim oy O çocuksu nazlarını Nazlarını özlemişim oy Yıllar yılı gizlemişim, Seni ne çok özlemişim Büyü olsun, sihir olsun Her hece bir kahır olsun oy Varsın olsun, zehir olsun Sözlerini özlemişim Yıllar yılı gizlemişim, Seni ne çok özlemişim Şimdi ömrüm kışa döndü Şu hayatım düşe döndü oy Yattığım yer taşa döndü Dizlerini özlemişim Yıllar yılı gizlemişim, |
[B]Anladımki sen yalansın,
Yalanlarda Kalp çalansın Şu hesanı keste üstü kalsın.[/B] |
Hayat bize mutlu olma şansı
vermedi Biz kendimizden başka Herkesin üzüntüsünü Üzüntümüz, Acısını acımız yaptık. Çünkü dünya'nın öbür ucunda, Hiç tanımadığımız bir insanın Gözyaşı bile içimizi parçaladı.... Kedilere ağladık Kuşların yasını tuttuk. Yüreğimizin yufkalığı Kimi zaman hayat karşısında Bizi zayıf yaptı. Aslında ne güzel şeydir İnsanın insana yanması Sevgili... Ne güzeldir bilmediğin birinin derdine üzülmek ve çare aramak. Ben bütün hayatımda hep Üzüldüm, hep yandım.. Yaşamak ne güzeldir be sevgili Sevinerek, severek, sevilerek, Düşünerek... ve o vazgeçilmez sancılarını Duyarak hayatın |
[B][COLOR="DarkRed"]
Hoscakal Yüregim. Bu gün hüzünlü bir gün; yüreğimden bir parça koptu sanki ve gitti bana hiç bir şey söylemeden. Giderken götürmedi yüreğimden kopan parçayıda, beni böye açıyla bıraktı. Biliyorum şimdi çok uzaklarda belkide yapayalnız, güneşin doğuşunu izliyor. Kimbilir belkide, gece yarısı dolunaya bakıyor. Tıpkı birlikte olduğumuz gibi sessizliğin tadını cıkarıyor. Ama unutmamalı ki; Biz hep yürekten güldük yürekten ağladık Yürekten bir birimizin gözlerine baktık Biz hep sevgiyi aşkımızla bağladık... Artık şunu söyleye bilirim ki: HOSÇAKAL YÜREGİM SEVGİLİM... SERTAÇ CANLI [/COLOR][/B] |
İçimdeki hüzün yüzüme oturmasa da,
Bu acı beni yerden yere savurmasa da, Gözümden başka bir yerden okunmasa da, Kim demiş mutlu olduğumu, yandım.. Askın ölür ya, duan tutmaz ya, rüyan olmaz ya, Ben de kül oldum yandım.. Sevgin ölür ya, duan tutmaz ya,rüyan olmaz ya, Ben de kül oldum yandım.. Ben de kül oldum yandım.. |
Ölümü Ektim Randevu Yerinde
Beklemekten Ağaç Olsun Zembereği boşalmış sözcüklerin Akreple yelkovan öpüşüyor onikide Bütün ziller vaktinde vuruyor, tembellik edip gitmeyeceğim Kusura bakma ölüm Bugün de gecikeceğim Sessizlik çökmüş kentin sokaklarına Martılar uykuya dalmış Kar bütün izlerini örtmeye hazır Randevularımıza sadığımdır sektirmem saatini ama bu sefer tembelliğim tuttu, ölüm daha çok beklersin beni… Şimdi kış ölümün vaktidir derler ve tecrübelerimden bilirim kışın ölene söverler. Kusura bakma ölüm ben ardımdan sövdürmem. Bu randevuya asla gelmem. Bu şiirin içinden tren de geçebilir Uçak da Vapur da Bütün teknolojik ölüm aletleri de ama hiç birine binmeyeceğim Kusura bakma ölüm gelmeyeceğim *** Gelecek öyle uçsuz bucaksız duruyor ki Ve ben ne olacağını merak ederken hani filmin en güzel sahnesinde sinemadan çıkar gibi hayattan çıkıp gidemem Kusura bakma ölüm Adın çok soğuk gelemem Bunca mazeretim varken yaşama dair, ölümü aklımdan bile geçirmem Seviyorum seni hayat tüm kötü sürprizlerini de.. Erol ZAVAR |
[COLOR="Red"][B]Ben yitirdim ben ararım
Yâr benimdir kime ne Gâh giderim öz bağıma Gül dererim kime ne Gâh giderim medreseye Ders okurum Hak için Gâh giderim meyhaneye Dem çekerim kime ne Sofular haram demişler Bu aşkın şarabına Ben doldurur ben içerim Günah benim kime ne Ben melâmet hırkasını Kendim giydim eğnime Ar ü namus şişesini Taşa çaldım kime ne Sofular secde ederler Mescidin mihrabına Yâr eşiği secdegâhım Yüz sürerim kime ne Gâh çıkarım gökyüzüne Hükmederim kaf'tan kaf'a Gâh inerim yeryüzüne Yâr severim kime ne Kelp rakip böyle diyormuş Güzel sevmek pek günah Ben severim sevdiğimi Günah benim kime ne Nesimî'ye sordular li Yârin ile hoş musun Hoş olayım olmayayım O yâr benim kime ne Kul Nesimi[/B][/COLOR] |
Ölümüne Sevdim Seni
Güfte yetmez bestelendin Nağme nağme dizdim seni Endamınla büyüledin Mısralara yazdım seni Tan ötesi ufuklardan Erişilmez bulutlardan Damıtılmış kaynaklardan Badelere süzdüm seni Zehir gibi akacaksın Mahsenlere atacaksın Belki sonum olacaksın Ölümüne sevdim seni. |
[COLOR="Red"][B]TAŞTIN YİNE DELİ GÖNÜL
Taştın yine deli gönül Sular gibi çağlar mısın Aktın yine kanlı yaşım Yollarımı bağlar mısın Nidem elim ermez yâre Bulunmaz derdime çare Oldum ilimden avare Beni bunda eğler misin Yavı kıldım ben yoldaşı Onulmaz bağrımın başı Gözlerimin kanlı yaşı Irmağ olup çağlar mısın Ben toprak oldum yolunda Sen aşırı gözetirsin Şu karşıma göğüs geren Taş bağırlı dağlar mısın Harami gibi yoluma Aykırı inen karlı dağ Ben yârimden ayrı düştüm Sen yolumu bağlar mısın Karlı dağların başında Salkım salkım olan bulut Saçın çözüp benim içün Yaşın yaşın ağlar mısın Esridi Yunus'un canı Yoldayım illerim kanı Yunus düşte gördü seni Sayru musun sağlar mısın YUNUS EMRE[/B][/COLOR] |
Boşuna
Şiir! Şiirin... Şiirlerimiz... Halkların kanıdır mürekkebi _______________yazılıp dizelerde dolaşan! Saz! Sazın... Sazımız... Esareti parçalayan bir mavzerdir sazımız dağlarda şakırdayan _______________ve Madımaklar kâr etmez güneşin çocuklarına! Yürüyüş! Yürüyüşün... Yürüyüşümüzü kaydediyor tarih! " ve tarih bilir ki biz yaralarımızın üstüne basa basa yürürüz! "(*) Korku! Korkuyor.. Korkuyorsun... Korkuyorsunuz sazımızdan _______________sözümüzden ______________________şiirimizden! Korkuyorsunuz bakışımızdan _______________duruşumuzdan _____________________yürüyüşümüzden! Korkuyorsunuz ölülerimizden! Sanki ___korkunun ecele faydası varmış ________________________gibi! . |
Ben Kadınım
Sev kadınım sev Sana sevmek yakışır seven gönlüne yapışır Seni sevmeyen o utansın Gel kadınım gel Seni sevene gel Sevipte gitmeyene gel Gelipte almayan utansın Gül kadınım gül Yok aşkının hiç sonu Gönlün yüce,sevgin ulu Girmeyenler utansın Gülsen bebğim hep sen Akmasa gözyaşların Acımadan hep sana Sele döndürenler utansın Sus kadınım sus Kimseler duymasın feryadını Seni bağırtan o zihniyet Bilirse o kendi utansın Gül kadınım gül Sana gülmek yakışır Seni güldürmeyen utansın Gök gözün boncuk boncuk Gökyüzü kıskanır Sana gülmeyen gözler utansın Çek kadınım çek Çile ömrüne yazılmış Çekmeyince hata sanılmış Bunu yazan utansın Gül kadınım gül Gülen yüzüne hasretim Seni güldürmeyen O kendi utansın Öl kadınım öl Yaşam senin neyine Gülüp-oynamak,sevmek-sevişmek Gönlünce gönlünü doldurmak Layık görmeyp yaşama seni Ezip öldürenler utansın. |
[COLOR="RoyalBlue"][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][B]Aradım Seni
[IMG]http://img1.blogcu.com/images/e/l/i/elifceyasam/rain.gif[/IMG] hep türkülerde aradım seni,hep şarkılardaydın, nerde üzgün,nerde ayrılık şarkıları varsa orda aradım seni, hani dinlemeyecektik ayrılık üzerine ne varsa........ yavuz bingölle başladım birtanem değmen benim gamlı yaslı gönlüme ben bir selvi yardan ayrıldım vay.... evvel bağ bal idim dostun bağında talan vurdu ayva nardan ayrıldım ayrıldım ayrıldım vay........ ben gönlümü çala yardan ayrıldım vay............. sonra daldım şarkılara ismail yk içim yanar kalbim yanar zor gelir bu ayrılık henüz erken daha erken doyamadım çok severken. ben seni günlük sevmedim ki, ben seni bir ömür sevdim sen benim umudum herşeyimsin,canımın içisin isterim seni daha sana doymadımki özlerim seni henüz senden kopmadım ki.......... böyle sürüp gitti sarkılarda aradım seni yüreğim yanarak,kalbim kanayarak, çıkmadın telefonlara,konusmak bile istemedin, gururun yendi seni........... leman samın gül güzelini dinlerken akan yaslar yanaklarımdan süzüldü teker teker hatamı söyle yar.............. aradım seni her yerde, sahillerde,elele gezdiğimiz caddelerde, martılara sordum seni........... 1503 kere bağırdım seni seviyorum yar...... gururumu çiğneyerek söylüyorum geri dön yar arıyorum seni her nefesimde,her anımda....... geri dön yar,ruhum öldü bedenimde ölmeden geri dön yar....Alıntı........ [IMG]http://www.deu.edu.tr/userweb/emin.elmaci/resimler/Yagmur.gif[/IMG][/B][/FONT][/CENTER][/COLOR] |
[COLOR="blue"][B]Vefasız dünya diye yakınıp durma;
Dünya elindeyken tadını çıkarsana! Herkese vefalı olsaydı dünya Sıra mı gelirdi senin yaşamana? [/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkGreen"][B]Tertemiz geldik yokluktan kirlendik;
Sevinçle geldik dünyaya, dertlenik. Ağladık, sızladık, yandık, yakındık: Yele verdik ömrü, toz olup gittik. [/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkOrchid"][B]Dostunu erkekçe seven kişi
Pervane gibi özler ateşi: Sevip de yanmaktan kaçanların Masal anlatmaktır bütün işi. [/B][/COLOR] |
[COLOR="Magenta"][B]YAĞMUR KAÇAĞI
elimden tut yoksa düşeceğim yoksa bir bir yıldızlar düşecek eğer şairsem beni tanırsan yağmurdan korktuğumu bilirsen gözlerim aklına gelirse elimden tut yoksa düşeceğim yağmur beni götürecek yoksa beni geceleri bir çarpıntı duyarsan telâş telâş yağmurdan kaçıyorum sarayburnu'ndan geçiyorum akşamsa eylül'se ıslanmışsam beni görsen belki anlayamazsın içlenir gizli gizli ağlarsın eğer ben yalnızsam yanılmışsam elimden tut yoksa düşeceğim yağmur beni götürecek yoksa beni[/B][/COLOR] |
[COLOR="Blue"][B]Yaşamanın sırlarını bileydin
Ölümün sırlarını da çözerdin; Bugün aklın var, bir şey bildiğin yok: Yarın, akılsız, neyi bileceksin?[/B][/COLOR] |
Özlem 02
Gelsen Yeniden doğacağım Dokunsan Serpilip gelişeceğim Baksan Mutluluktan uçacağım Yar Beni bir öpsen Yemin olsun ölümsüzleşeceğim |
Sev Sevebildiğin Kadar
Geldim işte! Bak yanıbaşındayım Tenindeki teri Yüzündeki kederi Silmeye geldim. Geldim işte! Bak başucundayım Al senindir ellerim Tut! Tutabildiğin kadar Al senindir gözlerim Bak! Bakabildiğin kadar Tüm benliğimle sana geldim! Sev! Sevebildiğin kadar! |
Siyah Mı Hâlâ Gözlerin
sel artığı sevdamın ödünç gözyaşlarıyla bu gün de bir gemi batırdım avuçlarımda ve hiç bir mezara sığdıramadığım kalbimi kırıp,kiraya verdim b i r a ğ b a l ı k ç ı s ı n a… şimdi;uyur gezer sancımla uzaklara süslenmiş uzun bir yalnızlık giydim ben buralı değilim! kardeş ölüsüyle yaşayan güllerin gözyaşları sabah kokar sevgilim... içimi dökmeye gittiğim göller ne bilsin! sende bir kış bulsaydım kendime çığ olup üstüme devrilecektim... küflü bir ekmek gibi öptüğüm 'unutmak' ta hiç taraf olmadı bana gamzemde hüsran acımı sevdim ve haksız yağmurlara tutuldum düşüp gittim peşimden bir daha izime rastlayamadım... ahh! sevgilim...canım katilim! senin de yalnızlığa komşu bir evin vardır gün gelir gider de,sarılır kendine yitiğin kadar yanar/yaktığın orman boyu susarsın... bunu ben;ağlamaktan dönen bir annenin dövdüğü dizlerinden/yolduğu saçlarından ardımdan konuşan çatal yollardan mutsuz çalılardan ve dua etmeyi çoktan unutmuş ellerimden biliyorum uzaklar yakın senden sürüldüm yaslı palaskalarla içimde telli duvaklı bir palandöken... ahh! sevgilim...akşam ağrım! kirpiğinden düşmeyi bekleyen damladan kısa olsa da ömrüm bir göz açıp kapamaca gözlerinde son bir defa uyumak istiyorum siyah mı hâlâ gözlerin |
[B][COLOR="DarkRed"]Sevmek yok bundan sonra
Bağlanmak yok Sevmek yok bundan sonra Aldanmak yok Off ağlamak yok Zamansız ağlayıp üzülürdün ya Seni düşünür uyumazdım ya O eski halimden eser kalmadı Her güzel şey gibi bu da yaşandı Unuttum seni bak herşey bitti Acılar bıraksın artık peşimi Sevmek yok bundan sonra Bağlanmak yok Sevmek yok bundan sonra Aldanmak yok Off ağlamak yok[/COLOR][/B] |
*SEN YOKSUN*
sensizliğin sabahındayım şimdi her yer sensiz sanki hiç gün doğmamış üzerime hiç doğmamış güneş yüreğim suskun yüreğim çaresiz ağlıyor bendeki sessizliğe sensizliğin sabahındayım şimdi senden geriye hasretler kalıyor sonu olmayan hülyalar bir türlü bitmeyen gece bir türlü bitmeyen yol hep gün batımları hep karanlıklar sensizliğin sabahındayım şimdi bir boşluk var yüreğimde SEN YOKSUN DİYE |
[B][COLOR="DarkRed"]SENİ SEVİYORUM
Ne güzel şey seni seviyorum demek Sevdiğini söyleyebilmek ne güzel Her baharda gece gündüz her saniye Seni seviyorum Seni seviyorum Seviyorum seni diyebilmek ne güzel Bir kere sevdaya tutulmayagör Ateşlere yandığının resmidir Aşık dediğin mecnun misali kör Ne bilsin alemde ne mevsimidir Çünküsü yok nedeni yok sevmenin Zamanı hiç yok, dakikalar zaman üstü Utangaç bir gecenin kucağında Yağmurlar vuruyor pencereme Aşkın vuruyor kalbimin kıyılarına Gecenin bu çıldırtan yalnızlığında Aşkın ayak seslerinin duyuyorum yüreğimde Ve hasretin içimde Seni seviyorum Sesinin duymak istiyorum uyumadan önce Sabahlara kadar konuşmak Hiç kapatmamak telefonu Aynı düşlere uyumak sonra Ve uyanmak aynı güneşe Bir kere sevdaya tutulmayagör Ateşlere yandığının resmidir Aşık dediğin mecnun misali kör Ne bilsin alemde ne mevsimidir Daha bir güzelleştim son günlerde Gözlerimin içi parlıyor Kabıma sığdıramıyorum aşkı Gülmek geliyor içimden Sokaklarda koşar adım yürümek Tanıdık tanımadık herkese selam vermek Merhaba ülkemin güzel insanları Hepinize hepinize merhaba Sizi de seviyorum Yağmuru, denizi, kokusunu toprağın Gökmavisinde güvercinleri, martıları Dağ eteklerinde gelincikleri seviyorum ateş kırmızısı Bin dallılarıyla köy kızlarını Ve elleri hamur kokan anaları Hepsini sende seviyorum Seni seviyorum Bir kenara mahsun çekilen içim Yemeden içmeden kesilen içim Sensiz/yarsız uykuyu haram bilen için Ayrılık ölümün diğer ismidir Senin sevdiğin gibi topluyorum saçlarımı Siyah kazağımı daha çok yakıştırıyorum kendime Ve daha çok seviyorum limonlu çayı Senin sevdiğin herşeyi seviyorum Türkülerini memleketinin Feneri ve kara kartalı senin için Davamızı ve şiiri sende seviyorum Seni seviyorum İyi ki doğdun İyi ki varsın Doğum günün kutlu olsun Seni çok seviyorum Seni çok seviyorum Yaşamaksa seni sevmek Ben hiç ölmedim Seni seviyorum Sebnem KISAPARMAK [/COLOR][/B] |
***ARKANA BAKMADAN GEL***
BİR YÜREK Kİ İÇİN İÇİN KANIYOR, BİR SEVDA Kİ ALEV ALEV YANIYOR, SENSİZ BU DÜNYA BANA DAR GELİYOR. GELECEKSEN ARKANA BAKMADAN GEL. YILLARCA NE YAPTIMSA OLMUYOR,, SEVDİM AMA,SEVGİM SANA YETMİYOR, SEN YOKKEN YANIMDA İÇİM TİTRİYOR. GELECEKSEN ARKANA BAKMADAN GEL. GEÇMİYOR GÜNLERİM SENSİZ BAHAR OLMUYOR, BİTMİYOR ÖZLEMİM,KADER BANA GÜLMÜYOR, GÖNÜL SENDEN BAŞKASINI SEVMİYOR. GELECEKSEN ARKANA BAKMADAN GEL. KARANKIK DÜNYAMA IŞIK OLMAYA KANAYAN KALBİME MERHEM OLMAYA, HAYAT YOLUNDA YOLDAŞ OLMAYA GELECEKSEN ARKANA BAKMADAN GEL. |
[COLOR="DarkRed"][B]Korkarak Yaşıyorsan !!
Öyle bir hayat yaşadım ki; Cenneti de gördüm cehennemi de Öyle bir aşk yaşadım ki, Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de. Bazıları seyrederken hayatı en önden Kendime bir sahne buldum oynadım. Öyle bir rol vermişler ki; Okudum, okudum anlamadım. Öyle bir hayat yaşadım ki; Son yolculukları erken tanıdım Öyle çok değerliymiş ki zaman Hep acele etmem bundan anladım. Kendi kendime konuştum bazen evimde Hem kızdım, hem güldüm halime. Sonra dedim ki, Söz ver kendine! Denizleri seviyorsan, Dalgaları da seveceksin. Sevilmek istiyorsan, Önce sevmeyi bileceksin. Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin Korkarak yaşıyorsan, Yalnızca; hayatı seyredersin.. [/B][/COLOR] |
SENİ SEVİYORUM
sevmek; bakmak değil görmekse eğer, sevmek; yanındayken başını omuzuna koyabilmekse eğer, sevmek; yanındayken yalnızlığı unutmaksa eğer, SENİ SEVİYORUM.... sevmek; senle iken yere daha sağlam basabilmekse eğer, sevmek; yokluğunda seninleymiş gibi hissetmekse eğer, sevmek; hayallerine senide sokabilmekse eğer, SENİ SEVİYORUM sevmek; el ele tutuştuğunda kalbinde bişeylerin kopmasıysa eğer, sevmek; gözgöze geldiğin de hiç kıpırdamadan bakabilmekse eğer, sevmek; kalbini kalbinde hissetmekse eğer, SENİ SEVİYORUM |
[COLOR="DarkRed"][B] Öyle kolay değildir hayatıma girmek
Öyle kolay değildir hayatıma girmek.. ve rüyalarıma girmek çok zorlar insanı.. Sevilmesi zor bir insanımdır.. öyle kolay kolay da alamazsın beni hayatına.. soğuğumdur, cehennem sıcaklığında da olsan senide buz keser sözlerim.. ben öyle kolay kolay sevemem, sevdirmem de kendimi.. ....soğuk ile aynı cümle içinde geçer adım.. konuşursam kalp kırarım.. Cesaret ister karşımda durupta sevilmek.. tokat yemiş gibi olursun sevgimden.. mutlu olmasınıda bilmem mesela.. acılardır benim yoldaşım... ...konuşursam mutluluğunu alırım.. Emek ister, sabır ister beni sevmek... öyle her istediğinide yaptırmam.. dediğim dediktir mesela.. kızarsam soğuk olurum,ruhsuz olurum... ne biçim bir insan ile aynı cümlede sıfatım olur adım.. konuşursam ayrılırım... ....beni sevmek, ben olmak ister aslında.. ama bir rüya görürsün, bir melek gelir dünyana... herşey değişir, ne sen, sen olursun.. ne ben, ben... beni sevmek.. yanımda olmayı istemektir.. sadık olmayı istemektir.. yalandan uzak olmayı istemektir... her daim sevmek, sevilmek istemektir.. beni sevmek, mutlu olmayı istemektir... ....aşk ile özlem ile aynı cümlede geçer adım.. konuşursam çocuk olur ağlarım... [/B][/COLOR] |
sen giderken
sen giderken gözlerimin gördün mü yüreğimin paramparça olduğunu gördün mü sen giderken karanfiller sıralıydı. içlerinden biri var ki benim gibi yaralıydı sen giderken çiçeklerin solduğunu gördün mü ellerimin saçlarımı nasıl yolduğunu gördün mü sen giderken karanfiller sıralıydı içlerinden biri var ki benim gibi yaralıydı sen giderken bahar mıydı? nergisle çiçek var mıydı. iki nefes alıp vermek yaşam bu kadar mıydı.sen giderken |
»Ayrılık«
Ayrılık Ayrıldım; Kalbim kan ağlıyor Gözyaşlarım sel aldı hayatımı Satırlarımda seni düşünüyorum Sensizlik,sessizlik Yanlızlık hüzün oldu içimde Rüyalarımın sırma saçlı prensesisin Satırlarım ayrılığı söyler, Gönlüm seni ister Sensizlik kalbimde bir yara oldu artık SEVMEK VARKEN AYRILIK NİYE |
Sen gidince sevgilim uzak diyarlara
Her bir damla sel olur. Her bir damla sen olur. Yağmurla beraber ağlayasım gelir *********************** Yağmur damlaları vururken cama Gözyaslarım süzülür yanağıma Sensizken sevdiğim benim Yüreğim erir damla damla ***************** Nerede sevdalı cift görsem Kıskanırım seni hemen Ve düsünürüm derinden Şimdi kİmle hangi elden ********** Yağmur yağdıgında her defa Ağlayasım gelir dalarım uzaklara[B][I][COLOR="DarkRed"][/COLOR][/I][/B] Seni düsünürüm bakarken rıhtıma Sensiz sevgilim yüreğim erir damla damla |
Seni düşünüyorum yine,
Ben ve sadece umutlarım, Hiç sonu olmayan bir yolda, Sana ulaşamayacağımı bile bile, Seni düşünüyorum yine, Seni düşünüyorum yine, Umutlarımı çorak topraklarda, Onları duygularımla sularken, Yeşermeyeceğini bile bile Seni düşünüyorum yine |
[B][I][COLOR="Black"]SUSTUM...
ÇÜNKÜ KALBİM ACIYOR Sustum! Ne kadar susulacaksa o kadar sustum! kendimle konuşuyorum şimdi yalnız... yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime kimse duymuyor... Sustum! sustu dudağımdaki şarkı, gözlerimdeki şiir yaraları yalayan rüzgar sokaklarında kahrolduğum şehir gözlerim konuşuyor yalnız sustum! bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum! sustu benimle deniz, sustu deli dalgalar, sustu martılar... umutlarımı sarıp rüzgarlara uzaklara savuruyorum her gece yıldız yapıp serpiyorum gökyüzü Sustum! tuz basıp yaralarıma! sustum içinde volkanlar taşıyan bir derviş gibi yaslanıp yalnızlığın duvarına gül döküp kalabalıklara kimsesiz geziyorum gönül ülkemi her gece kimse bilmiyor.. kimse görmüyor sustum! sustu benimle gök, sustu dağ, sustu toprak acılar konuşuyor şimdi yalnız yaralı gönlümün sızıları konuşuyor tutup öldürüyorum içimdeki sevdaları bir bir atıyorum uçurumlardan kimse hissetmiyor... saçlarını kokluyorum rüzgarların dudaklarından öpüyorum hayatı içimde incecik bir sevgi ürperiyor sarı hüzünler dökülüyor gönül bahçeme gelmiyor beklediğim bahar yaralar merhem tutmuyor gözyaşı olup dökülüyorum kaldırımlara mendil silmiyor yağmur dinmiyor sevdiğim bilmiyor... sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu zaman sustum yalnız gözlerimle dokunuyorum hayata kimse anlamıyor... sustum! ey beşiğini sallayıp boğduğum hayat kucağımda büyütüp öldürdüğüm sevgi yaralar merhem tutmuyor geceler avutmuyor ben sustum acılarım konuşuyor yalnız.. ben sustum! susmuyor yüreğimi kavuran kasırga pencereme vuran yağmur damlaları susmuyor her gece dışarda inleyen rüzgar gelmiyor bahar kuşlar sevinmiyor yıldızlar küs ay üzgün güneş doğmuyor acılar dinmiyor içimde binlerce şiir kanıyor her gece kimse bilmiyor... sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu hayat sustu zaman acılar konuşuyor yalnız acılarım konuşuyor kimse duymuyor... duymuyor... duymuyor... duymu... duy... HOSCAKAL [/COLOR][/I][/B] |
[CENTER][B][IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/picture.php?albumid=64&pictureid=1126[/IMG]
Aşk " Hoşçakal " Yerine " Elveda " Demekmiş Aslında Her küçük kıpırtıyı , Her çarpışı AŞK … Her gideni sevdalı Her gidişi ayrılık sanan yüreğim … Nasılda yalanmış oysa Aşk değilmiş yaşananlar aslında … Gidene sallanan eller Koca bir yalanmış baksana …. ASK ; Her sabah tek bir isimle uyanmakmış Her gece rüyanda görmek için yalvarmakmış AŞK ; Küçücük ellerde tutulan Kalemle yazmakmış özlenmişliği AŞK ; Rüyanda kavuşup mutlu başlamakmış güne Yalancıktan tebessümler çizmekmiş dudaklara AŞK ; Bir parça umuda sarılmakmış Son giydiği elbisede duymakmış kokusunu AŞK ; Hüzün sarısı baharlar yaşamakmış Güneşi kovalamakmış kışın ortasında AŞK ; Tek bir adresi ezberletmekmiş adımlara İsmini hecelemekmiş o attığın her adımda AŞK ; Sarılamamakmış aslında Açık kalınışıyla yaşamakmış kucakların AŞK ; Gözyaşlarını çivileyip sabitlemekmiş hatıralarda Düğümlenmesiymiş sözcüklerin boğazlarda AŞK ; Geriye kalan bir vesikalık fotoğrafta yaşamakmış Avuçlarında kanatmakmış sevdanı AŞK ; Bir avuç toprağa sarılmakmış sen gibi Ve ; “ HOŞÇAKAL “ yerine “ ELVEDA “ demekmiş aslında …..[/B][/CENTER] |
[COLOR="DarkRed"][B] Bir Demet AŞK !!
Tükeniyor artık cümlelerim.. Gidişinden beri yazdığım onca kelime beni terk ediyor. Tıpkı senin gibi... Oysa hece hece, harf harf seni anlatmak vardı... Yeni sevdalılara, yeni aşıklara... Örnek olmalıydın sen, yol göstermeliydin. Senin gibi birini anlatmak olmalıydı benim görevim... Ama bak bitiyor dedim ya artık cümlelerim. Tükeniyor kelimeler ve tüm heceler... Senin gibi onlarda beni terk ediyor birer birer.... Korkma Sevgim bitmiyor ve bitmeyecekte asla... Hoş keşke senin umrunda olsa... Mutlu olmalısın sen... En büyük düşün bu.. Mutlu olmalısın ve mutluluğunu engelleyecek hiç bir set olmamalı önünde... İzin vermemelisin ve vermeyeceksinde... Senin mutluluğun aydınlatacak benim dünyamı... Gülüşlerin güneşim olacak, Sıcak tebessümün Ay Işığım olacak.. Ve Gözlerin Yakamozu olacak Dünyamın.. Sonra bir gün bir yerde göreceğim seni... Elinde küçük bir el olacak... Hep istediğin bir küçük bir çocuğun eli olacak.. Gözlerine bakıcam sadece ve ben gözlerinde Mutluluğunu görmek isteyeceğim.. Öyle mutlu olmalısın ki... Bu hayata ve bu hayatın getirdiği onca kötülüğe rağmen, gözlerinin içi mutlulukla ışıl ışıl olmalı... Biliyorum Sen Mutlu Olacaksın... Çünkü ben sadece bunun için dua ediyorum. Ben... Ben mi? Beni Boşver.... Senin Mutluluğun Benim Yaşama Sebebim Olacak Bunu Bil Bu Yeter.....[/B][/COLOR] |
....TÜRK:!!!! MARŞI....
Gece kurt yavrularken geldik dünyaya Sabah kükrerken arslan, ismimiz kondu Kartal yuvalarında emzirdi analarımız Eyer üstünde savaşı öğretti babalarımız Halk için, vatan için yetiştirdi analarımız Onlar tehlikede olduğunda yiğit kesildik Dağların şahinleri gibi özgürce yetiştik Gururla çıktık zorluklardan, bozgunlardan Tunçtan dağlar kurşun gibi erisede Onursuz çıkmayız hayattan ve savaştan Ey kara toprak her zerren çatlasada soğuktan SANA ŞEREFSİZ ŞEKİLDE DÖNMEYECEĞİZ. HİÇ BİR ZAMAN HİÇ KİMSEYE PES ETMEDİK BİZ, YA ÖZGÜRLÜK, YA ÖLÜMDÜR SEÇENEĞİMİZ. Yaralarımızı ağıtlarla sararken bacılarımız, Maharetle canlanır değerli gözlerimiz. Açlık kıvrandırsa da kök yeriz, Susuzluk bezdirsede taşların suyunu içeriz. Gece kurt yavrularken geldik dünyaya Halka, vatana ve Allah'a bağlıyız biz. |
[COLOR="DarkRed"]Ah kadınım!
Usandım usanmasına ya, Yol versen de gidemem ki senden. Köprüleri atılmış geri dönüşümün, Eşkıya kesmiş patikalarını. Belki senle ömür boyu sürüneceğim, Ama geri dönsem de öleceğim. Aynı anda aynı yöne iki adım atıyoruz senle Ben sana, Sen arkaya, Sen uzağa, Sen rüyaya. Mesafe kısalmıyor hiç, yaklaşamıyorum sana. Gözlerine bakıyorum; Kan çanağı adeta, Gel diyor, ulaşabileceğin noktadayım. El uzatıyorum, Ben istedikçe, Sen kelepçeliyorsun arkanda ellerini, tutamıyorum. Kalbin adını koyamadığın duyguların esiri, Bir yandan git diyorsun, diğer yandan Nefesimi ensende istiyorsun değil mi? Gör artık, gör ve kabul et kadınım, Ben senin öteki adınım… Ayberk [/COLOR] |
Senden Başkasını Sevmeyecegim.
Sevdigin seni unuttu deselerde Bunu böyle görüp böyle bilselerde Kalbimi kırıp çekselerde Senden başkasını sevmeyecegim. Evlenip yuva kurmuş deselerde Boyunca çocugu olmuş deselerde Onu sevme unut deselerde Senden başkasını sevmeyecegim. Aşk gelip geçici deselerde Sevgiyi küçümsemeyip böyle bilselerde Aşkıma karşılık dünyayı verseler Senden başkasını sevmeyecegim |
Vazgeçmedim Senden
Yıllar çok şeyi aldı götürdü de Bir seni alamadı garip gönlümden Dermanım kalmadı seni bulmaya Vazgeçemedim ne senden ne sözümden. * * * Saçlarım artık beyaza döndü Gençliğin ateşi çoktandır söndü Ölüm haberimi almamışsan eğer Vazgeçmem ne senden ne sözümden * * * Hastayım,yalnızım günbegün eriyorum sitemim kadere günahsızsın biliyorum Vazgeçmedim ne senden ,ne sözümden İnan hala “seni Çook seviyorum” |
[B][COLOR="DarkRed"]
Git........... Hadi git, usulca ve sessiz,son sözünü söylemeden git. Hadi git,söyleyecek sözler bırakta git Hiç söylenmemiş sözler bırakta git Bu bir vedamı elvedamı bilmeden git, hadi git Önce hüzün belirsin yüzünde, sonra yüzün, aynada Usulca git, usulca ve ansızın,geldiğin gibi,hadi git. ilk söze başladığındaki kalp atışının tersine Kalbimin kalbine karşılık verdiği ilk anı umursamadan git kalbimin sesini dinlemeden git Huysuz bir ihtiyar, inatçı bir adammışım gibi git Gitki kurtulabilesin, hadi git Benim için yere serdiğin gururunu kurtarabilmek için git, Hadi git Yeniden yalanlar duymamak için git Gitki kurtulabilesin acılarından, hadi git Nasıl olsa sonsuza kadar sürmez hiçbir acı, hadi git Kalbini yerinden sökerek git Göğsümün çeperine sığmayan kalbim daha çok büyüsün diye git Çağlayan şelalemde tek damla bırakmadan git Her nehir kendi yolunu bulurken git Sahipsiz bırak bu uçurumun sana akan sularını Ki, yeniden bir şelale olmasın ve bir daha çağlamasın, hadi git Git ve kendine doğru akmaya başla, hadi git Bana doğru akan yolları birbir kapatarak git, şimdi git Çizemediğin kaderin için yol aramayı bırakta git Ekilmiş umutları kökünden sökerek git Çorak bırak bu toprakları, birdaha umut yeşermesin, hadi git Acının kaleminden damlayan mürekkebim kurumadan git Hadi git,hemen şimdi git, ‘’Seni Seviyorum ‘’derken bile yüreğini yeniden kanatarak git ‘’En doğrusu buydu’’ diye düşün,kendini suçlamadan git Kendine acımadan, silkin ve hayata yeniden başlamak için git Usulca ve ansızın git, hadi git ‘’Gül bahçesi hep dikenlimi olacak? ’’ demeden git. Gülleri düşünmeden git Susuz yazdı, ateşten sıcak kıştı demeden git Susarak ve haykırarak git... Son defa nefretini kusarak git Ve deki ‘’beni ne hallere düşürdün ey aşağılık yaratık’’ Bu sana son sözümdür diyerek git. Camların buğusu silinirken pastel bir bakış fırlatta git Camdan pastel bir söz söylede git Flu bir gelecekten son sürat git, hadi şimdi git. Son defa haykırmalısın ‘’ben bunları hak etmedim! ’’ Son defa haykırmalısın‘’ ben bunları hak etmedim! ’’ Söyleyecek son bir söz bırakmadan git Başını dik tutarak git Aşka inancını yitirmeden git Hayat nasıl olsa hepimize bir son hazırlıyor, hayata git Seçtiğimiz şarkıda vardı ayrılık diye düşün Şarkımızın rengi zaten hüzün Bütün ayrılıklar sarıda ve bütün hüzünler sarıda Tıpkı sonbahar yaprakları gibi,hadi git Dalından koparak git ve şarkıları unutta git, hadi git Hüznün hançerini saplayana lanet ederek git Şimdi git usulca ve yeniden, hadi git Unutarak git ama.... bir şeyide unutmadan git, ‘’Her son yeni bir başlangıcı müjdeler bize’’ Müjdeler olsun,hadi git Şimdi gidiyorum,sende git Severek düşüyorum bıraktığın boşluğa,hadi git. İnan hiç kızmıyorum gidişine, inan hiç ama hiç,hadi git Yazmaktan başka çıkar yol bırakmadan git Son defa oku satırlarımı,sonra hemen git Usulca ve aniden git, habersiz git Gitki ben bilmeyeyim gittiğini, hadi git Saklıyorum gülüşünü gözlerimde, hadi git Usulca ve aniden,son bir gülüş bırakarak git Gülüşünden izler bırakarak git, hadi git Maviye bakarak git, hadi git, Arkana bakmadan hatta,GİT Hadi git, severken ve sevilirken ‘’Belkide en doğrusu bu’’ diye düşünerek git Hadi git,şimdi,hemen, usulca ve ansızın Hadi git....git.... git.... GİTME......! [/COLOR][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:14. |