![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Anladım bağladı benim bahtımı
Madem ki yok etti saltanatımı Göreyim dünyada mükafatımı Cennetten bir peri kız ile gelsin :) |
[QUOTE=sivaBURs;463591]
Davulcu gelmesin vardır ayarım Kendi çayımı da kendim koyarım Bir günde karımdır diye sayarım Seneye yirmi do-kuz ile gelsin[/QUOTE] Davulcu kalsın artık bir simge Müraacat et uyarma servisine Davulcu gitsin düğün evine Komşu elinde sarma ile gelsin :) |
Günler çok uzundu, kısaydı gece,
Kurudu boğazım, çıkmadı hece, Ne olur dostlarım gitmesin güce, Bu bayram neşeler saz ile gelsin. |
Çözemedi bizim bilge heyeti
Yine görünüyor sıvı diyeti Yakıp kavuracak belli niyeti Oldu olacak bol tuz ile gelsin |
Uzakta vatandan bayram olacak,
Yine bu garibin gözü dolacak, Sılada ki yarım belli solacak, Yarin gönderdiği haz ile gelsin. |
Senenin hergününe uğrar ramazan
Ateşte kaynar yemek olan kazan İster kabul et istersen nazlan Bol kazançla bereket ile gelsin |
Aç susuz bıraktı yüzdü derimi
Ağrılar kuşattı bak her yerimi Duyarsa Ramazan bu sözlerimi İftarda kavrulmuş kaz ile gelsin |
Sıcaklar kavurdu, terletti teni,
Kuruttu bu sene ramazan beni, Yine de severiz bayramlar seni, Bekletmesin bizi tez ile gelsin. |
Oruç nefislere verilen terbiye
İyi hazırlanmalı artık seneye Yazın ortasında gelecek diye Bulutla, yağmurla gölgeyle gelsin |
sivaBURs boşuna çare arama
Merhem çalmaz kimse bildim yarama Zaten bakmıyoruz gündüz harama Bari bir iftar dan-söz ile gelsin :) |
Yaz ayları geçti dayandık güze,
Hitap ediyordu yemekler göze, Doyulmaz ozanlar inanın size, Dostların sohbeti saz ile gelsin. |
Rabbim affet beni kurban yoluna
Sen bakma aklı kıt sefil kuluna Neşe olsun diye yazdık biline İsterse yüz sene yaz ile gelsin :) |
Orucunu tutup, namaz kılanlar,
Sohbet-i alide hürmet bulanlar, Sandalli´ya böyle ilham olanlar, İster kışla, ister güz ile gelsin. |
Gururlu olmadı kendin övmedi
Bu ozan kimseye boyun eğmedi Küçülmedi başı yere değmedi Sen beni yerlere çaldın be gönül |
ben kurban ozanlarımın diline
başımı koymuşum allah yoluna yardım et yarap aciz kuluna gelsinde isterse közünen gelsin |
Orucu yiyenin doydu mu karnı,
Utanmıyor yüzü, kararmış alnı, Müslüman kardeşim bayramda şanlı, Bayramda sevinçler öz ile gelsin. |
Söyleme sırrını dostum dostuna
Oda söyler dostunun dostuna Sarılmışsa insan dost kılığına Sırrını pazarda satana ne diyem |
İçimde intizar dilimde türkü
Benim karasevdam bitmeyen öykü Torlayıp toplayıp bu kadar yükü Söyle kime sorup aldın be gönül |
yigit olan yigit kendini ögmez
kendinden güçsüzü dögmez allahtan başkasına boyun egmez diyarinin gönlünü aldın be ozan |
[QUOTE=arifcoskun;463612]Söyleme sırrını dostum dostuna
Oda söyler dostunun dostuna Sarılmışsa insan dost kılığına Sırrını pazarda satana ne diyem[/QUOTE] Söyle Arif Üstat bu sitem kime Alınmam mı gerek kendi üstüme Ben kin tutmamışım salih dostuma Demek yine yaya kaldın be gönül |
Dostluk bahçemize ekmiştik fidan
Dadandı kara leylek vermedi aman Dost bağında meyveler eriştiği an Hoyratça yolup koparana ne diyem |
[QUOTE=OSMAN ECE;463615]yigit olan yigit kendini ögmez
kendinden güçsüzü dögmez allahtan başkasına boyun egmez diyarinin gönlünü aldın be ozan[/QUOTE] Diyari Üstadım gönlün var olsun Sen ki düşkünlere kanat ve kolsun Kaldığın mekanın melekle dolsun Sağlam bir dost daha buldun be gönül |
Varıp bir olmaza kalbimi verdim,
Dertlerle acıda zirveye erdim, Yolununa bedeni bas diye serdim, Beni ateşlere saldın be gönül. |
Duruşu dik olan asla savrulmaz
Yiğit olan kişi yanmaz kavrulmaz Anla artık yeter sana yar olmaz Yine hülyalara daldın be gönül |
Terkedip giderken bakmadı bana,
Ayrılık tak etti inan ki cana, Sitem dolu sözler az mıdır sana, Genç ömrümü benden çaldın be gönül. |
Bir göz temasıyla onu farkettin
Peşinden koşarak eridin bittin Ağlaya ağlaya ömrü tükettin Hatırla ne zaman güldün be gönül |
ömürüm geldi sona dayandı
gönül gafletten anca uyandı ozanlarım öldügümü duyanda beni dua ile anın gardaşlar |
Karardı hayatım, soldu güllerim,
Yarden uzaklarda yıldır günlerim, Gurbette acıyla, dertle inlerim, Sen de tek başına kaldın be gönül. |
Hep yüksekten uçtun,alçak görmedin
Kanadını bir kez yere sermedin Seveyim mi bunu diye sormadın Ağarmamış saçı yoldun be gönül |
Dedin ki hiç aşksız geçer mi ömür,
Uğruna koşturdu gözleri kömür, Delisin sen belli, geçmiyor emir, Boşuna sevdaya daldın be gönül. |
Sevenler sevdaya ne zaman kanmış
Boşuna çırpınmış boşuna yanmış Unuttuğun yarin adını anmış Bak yine efkarla doldun be gönül |
Dünyanın çilesin sarıin başıma,
Acımadın benim bu genç yaşıma, Vuruldun dilberin kalem kaşına, Kirpikle sinemi deldin be gönül. |
Zorla olmaz ki bu sonunda bildin
Anladın hatanı bak yola geldin Bir yıl öncesinde bir gonca güldün Ne çabuk sararıp soldun be gönül |
Mektubu vermeden gidiyor posta,
Yüreğim akn ağlar, bedenim hasta, Her yüze güleni benzetme dosta, İşte tek başına kaldın be gönül. |
Hayali sevdaya nişan takılmaz
Sevecek mi diye fala bakılmaz Anla bak felekle başa çıkılmaz Ömrümü sıfıra böldün be gönül |
Bilemem yolumu nereye gider,
Aşka düşen yürek bin cefa eder, Uslan artık nolur, bu çile yeter, Canımı bedenden aldın be gönül. |
Birine bağlanıp herkesi siler
Ah zavallı kalbim, bilsem ne diler İçinde sevda yok yüzüne güler Güleni canan mı bildin be gönül |
Bilemem ki yolum nereye gider,
Aşka düşen yürek bin cefa eder, Uslan artık nolur, bu çile yeter, Canımı bedenden aldın be gönül. |
Toprak çorak olmuş aşkı ekince
Dağ dile gelmiş sevda çekince Feryat ediyorsun bak ince ince Huzuru neşeyi sildin be gönül |
İbret alamadın vakit geçiyor,
Daha dün doğanlar eşin seçiyor, Kara sevda kalbi kesip biçiyor, Artik benim icin öldün be gönül. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:43. |
|