![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[QUOTE=nurcansl;466101]Bende bu kabilyet niye yok? Hala ilham gelir diye bekliyorum, ama yok,yok iste:)[/QUOTE]
Bir kağıt bir kalem yada klavye Aslında bu yetenek var herkeste Bir kaç güzel söz birde kelime Nurcansl da ozan olup katıla bize :) |
[QUOTE=arifcoskun;466103]Bir kağıt bir kalem yada klavye
Aslında bu yetenek var herkeste Bir kaç güzel söz birde kelime Nurcansl da ozan olup katıla bize :)[/QUOTE] Insallah diyelim................ |
[QUOTE=nurcansl;466101]Bende bu kabilyet niye yok? Hala ilham gelir diye bekliyorum, ama yok,yok iste:)[/QUOTE]
[B]ozan olmak kolay iştir yazmasıda gayet hoştur durma yaz sen hemde koştur boş söz yoktur hepsi hoştur[/B] |
Günaydın ozanlar, selam sizlere,
Güzellikler girmiş yine sözlere, Nurcansl, Arif´im, Salim bizlere, Neşeli sözleri verse ne olur. |
Ne de hoş geliyor ozanın sesi,
Aheste aheste çıkar nefesi, İçinde kalmasın şiir hevesi, Nurcan sözlerini dese ne olur. |
[QUOTE=sandalli;466107]Günaydın ozanlar, selam sizlere,
Güzellikler girmiş yine sözlere, Nurcansl, Arif´im, Salim bizlere, Neşeli sözleri verse ne olur.[/QUOTE] [B]sanada günaydın hoş geldin hele poaça börek yokmu boş geldin yine yoksa acıkıpta aç geldin yine bi bardak çayımız olsa ne olur[/B] |
[QUOTE=Salim58;466109][B]sanada günaydın hoş geldin hele
poaça börek yokmu boş geldin yine yoksa acıkıpta aç geldin yine bi bardak çayımız olsa ne olur[/B][/QUOTE] Yenilmiyor Almanya´nin böreği, Kanar gurbet elde dostun yüreği, Belli mi ki Sandalli´nin durağı, Bugün mekanına gelsek ne olur. |
[QUOTE=sandalli;466112]Yenilmiyor Almanya´nin böreği,
Kanar gurbet elde dostun yüreği, Belli mi ki Sandalli´nin durağı, Bugün mekanına gelsek ne olur.[/QUOTE] [COLOR="SlateGray"][FONT="Arial Black"]alamanya çok uzak çekilmiyorki salim ankaraya takılmıyorki burda börek çörek satılmıyorki hergün mekanıma gelsen ne olur[/FONT][/COLOR] |
Çayın yok, kahven yok ne için gelem,
Ankara çok büyük ben nasıl bulam, Gelirken simitle, puaça alam, Masaya bir sofra kursan ne olur. |
[QUOTE=sandalli;466117]Çayın yok, kahven yok ne için gelem,
Ankara çok büyük ben nasıl bulam, Gelirken simitle, puaça alam, Masaya bir sofra kursan ne olur.[/QUOTE] [B]çayımız kahvemiz boldur bak burda suyu bozuk olur her demli çayda bulursun burayı ara sen haritada arif ozanımla gelsen ne olur[/B] |
Şimdilik koymuşum şiire nokta,
Vatanım içimde kanayan ökte, Hadi gel yeniden sofraya çökte, Kalan katmerleri götür Salim bey. |
[QUOTE=sandalli;466120]Şimdilik koymuşum şiire nokta,
Vatanım içimde kanayan ökte, Hadi gel yeniden sofraya çökte, Kalan katmerleri götür Salim bey.[/QUOTE] [B]yoruldu ozanım terledim yine name name sözler döküle dile sensiz olmaz tadı sofranın hele gel oturup yiyek ekmekle tere[/B] [B]güle güle sana sandallı kardeş başımın tacıdır gelen her kardeş paramız olmazsa yemeyiz beleş ozan gelir ise haberim ola[/B] |
Bir mektup yolladim, sevgili yare,
Yürek dertle dolu, ciğerim pare, Ayrılık çok acı, faydasız para, Rüyami yarıpta doğsan geceme. |
[B]yarim artık beni tanımaz oldu
görmüyor gözlerim dumanla doldu o son görüşümde ecelim oldu bekliyorum hergün gel bir geceme[/B] |
Karanlık geceme yarimdi ışık,
Akıl firar etti, yüreğim aşık, Hayallerim bitti, işler karışık, Sabah güneş gibi doğsan geceme. |
[B]olmuyor artık bu gurbet sensiz
cley yemez içmez herzaman bensiz sandallı sen çayları koy amanha demsiz bak güneş batıyor yine bu akşam[/B] |
Bir gün daha geçti yine ömürden
Bir bade doldur ver içem elinden Sev seni seveni sende yürekten Bir dost bulamadım tez akşam oldu |
[B]ayrılık vaktidir üzmeyin beni
arkamdan kızıpta üzmeyin beni çok uğraşıp sakın çözmeyin beni güneşim batıyor yine bu akşam[/B] |
Karşılıksız sevme mezarın eşme
Sevilmeden sevip yolundan şaşma Ben bir susuz garip sen soğuk çeşme Uzattım elimi akma istersen |
Terk ettim sılayı evi ocağı
Hala arıyorum şefkat kucağı Derim soyuluyor yedim sıcağı Cehennem narında yakma istersen |
Arif Abi söyle şimdi nederim
Bir göz atıp gittin arttı kederim İstenmiyor isem burdan giderim Öyle uzak uzak bakma istersen |
Şu yalnızlık beni ne hale itti
Özlenmek aranmak ne çabuk bitti Sandallı burdaydı nereye gitti Elma dediğimde çıkma istersen |
Önceden tatmıştım sevdalık yaman
Aklını sarıyor beyaz bir duman Seni seviyorum dediğim zaman Başını yan çevir takma istersen |
sivaBURs yaz ister gör ki kış gelir
Acı çekmeyene sevda hoş gelir Ne desem faydasız sana boş gelir Sen sok hançerini bıkma istersen |
Bekledim sayfada ozan adı yok
Bu akşam ozanın belli tadı yok Uçup da gelmedi tek kanadı yok sivaBURs düzeni yıkma istersen |
Ozanın yüreği kuşa benziyor,
Islanmış gözleri yaşa benziyor, sıvaBurs burada başa benziyor, Özrümü kafana takma istersen. |
ozanlar yoruldu bir ay boyunca
birer birer toplanıyorlar anca sevaburs kalmış tek tabanca yalnızlıgı kafaya takma istersen |
[QUOTE=sandalli;466318]Ozanın yüreği kuşa benziyor,
Islanmış gözleri yaşa benziyor, sıvaBurs burada başa benziyor, Özrümü kafana takma istersen.[/QUOTE] Hayırdır ozanım ne oldu sana İçini açıp da anlat sen bana Bu garip dostunu atma yabana Gönlüme kederi tıkma istersen |
[QUOTE=sivaBURs;466323]Hayırdır ozanım ne oldu sana
İçini açıp da anlat sen bana Bu garip dostunu atma yabana Gönlüme kederi tıkma istersen[/QUOTE] Dalmışım bügünlük başka aleme, Laflarım dökülmez oldu kaleme, Gönül köle olmuş derde, eleme, Halimi bu gece sorma istersen. |
[QUOTE=OSMAN ECE;466320]ozanlar yoruldu bir ay boyunca
birer birer toplanıyorlar anca sevaburs kalmış tek tabanca yalnızlıgı kafaya takma istersen[/QUOTE] Diyari epeyce kenardan baktın Dere suyu gibi sessizce aktın Hani ya üstadım hep yazacaktın Gömdüm yüreğime çıkma istersen |
[QUOTE=sandalli;466324]Dalmışım bügünlük başka aleme,
Laflarım dökülmez oldu kaleme, Gönül köle olmuş derde, eleme, Halimi bu gece sorma istersen.[/QUOTE] Sorarım halini çünkü ben dostum Varsay ki ayağın altında postum Sen hep üstüm oldun yanında astım Anlat şu halini durma istersen |
[QUOTE=sivaBURs;466326]Sorarım halini çünkü ben dostum
Varsay ki ayağın altında postum Sen hep üstüm oldun yanında astım Anlat şu halini durma istersen[/QUOTE] Sözlerin ibrettir elbet alana, Yüreğimiz açık, burda kalana, Sohbetinde yer bulunmaz yalana, Bu gece kusura bakma istersen. |
[QUOTE=sandalli;466327]Sözlerin ibrettir elbet alana,
Yüreğimiz açık, burda kalana, Sohbetinde yer bulunmaz yalana, Bu gece kusura bakma istersen.[/QUOTE] Dedim sözlerimi fazla ısrar yok Anladım ki senden artık ikrar yok Sustum be ozanım daha tekrar yok Üzülüp gönlünü yakma istersen |
[QUOTE=sivaBURs;466329]Dedim sözlerimi fazla ısrar yok
Anladım ki senden artık ikrar yok Sustum be ozanım daha tekrar yok Üzülüp gönlünü yakma istersen[/QUOTE] Akşam olur girer geceme hüzün, Dertlerden çileden eskidi yüzüm, Bana güç veriyor inan ki sözün, Ne olur bizlerden bıkma istersen. |
Ufukta ki izler kaybuldu birden,
Aşkım ayaklarda kalkmıyor yerden, Acılar birikti ayrılmaz serden, Gelde bu gurbetten bıkma istersen. |
kalbime taht kurdunuz yeriniz yüce
aksatmadan izledim sizi her gece bu gün yine çok dertli sandallı hoca yazla dokunaklı laf çakma istersen |
[QUOTE=OSMAN ECE;466340]kalbime taht kurdunuz yeriniz yüce
aksatmadan izledim sizi her gece bu gün yine çok dertli sandallı hoca yazla dokunaklı laf çakma istersen[/QUOTE] Göklere yazılsın adın bulutla, Yaşasın ozanım sözün umutla, Seni seviyoruz sakın unutma, Gelip geçer hepsi takma istersen. |
[B][U]TÜRK “AÇILIMI”![/U]
Bu ülke Türk yurdudur, yuvama saldırmayın Kalbimde sabır vardı, öfkeyle doldurmayın Ben gazi Sakarya’yım, “ayağa kaldırmayın” Dağa çık diyorsanız, çıkmaz isem namerdim Dünyayı başınıza yıkmaz isem namerdim Çoğu bu hevesteydi, bir kez gülen olmadı Nicesi akıl verdi, doğru bilen olmadı İt gibi ölen oldu, ama bölen olmadı Topunuza bir kibrit çakmaz isem namerdim Dünyayı başınıza yıkmaz isem namerdim Elinizde harita, kafanızda bin plan Amerika, İsrail, Avrupa falan, filan.. Toprak alabilseler, onlar alırdı ulan Akılsız başınızı yakmaz isem namerdim Dünyayı başınıza yıkmaz isem namerdim Abileriniz hain, sizden de geçecekler Zoru gördüklerinde onlar da kaçacaklar Bugün rüzgar ekenler, fırtına biçecekler Şu topraklara kurşun dökmez isem namerdim Dünyayı başınıza yıkmaz isem namerdim Kaç balta yarası var, siz şu çınara bakın Çanakkale’ye bakın, Dumlupınar’a bakın Bilin ki öfkem bana şahdamarımdan yakın Sizi birgün hizaya sokmaz isem namerdim Dünyayı başınıza yıkmaz isem namerdim Bunlar en son damlalar, bardak taşınca görün Türk kalesinde bayrak yere düşünce görün Uykudaki bir devin aklı şaşınca görün O Kandil’i Dicle’ye dökmez isem namerdim Dünyayı başınıza yıkmaz isem namerdim ALİ KINIK [/B] |
[B]yine sabah oldu ötüşür kuşlar
sivasım yenilmiş nezaman başlar gözlerimden dökülür akmayan yaşlar gelip geçer deme takmam istersen[/B] |
[QUOTE=Salim58;466386][B]yine sabah oldu ötüşür kuşlar
sivasım yenilmiş nezaman başlar gözlerimden dökülür akmayan yaşlar gelip geçer deme takmam istersen[/B][/QUOTE] Sivas´im yenilmiş hüzünlü sözler, Gülmeyi unuttu Sıvas´ta yüzler, Yiğido takımdan üç puan gözler, Gel de yüreğimi yakma istersen. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:26. |
|