![]() |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
Gecenin sırrı
Geceleri karanlık deyip de geçme sakın Onda ne bilinmez gizler,ne ağlayan gözler var... Karanlık var ise aydınlık da o nisbette yakın Karanlığın bittiği yerde mutlaka aydınlık başlar. Gün katili karanlık öldürüp teslim eder Gecenin süzgecinden geçip doğar aydın günler. Akıl ermez gecenin gizine,hikmetine Kul kavuştu gecenin o büyük nimetine Yüce Kitabını bile Allah bir gece indirdi Kararmış nice ruhu nurlandırıp sevindirdi. Kur'an' ın her hecesinde bir gece esrarı var Geceler sırları gizler,izinsiz çözülmez bu esrar. Bir gece gerçekleştirdi Yüce Allah, Mirac'ı O gece Habibine gösterdi İlâhî tahtı,tacı... Geceler doğurgandır,her gece bir anadır Kendi karanlıkta olsa bir ana evlâttan yanadır. O ana her sabah seherde aydınlıklar doğurur O yüzdendir asaleti,o yüzden ondaki bu haklı gurur... |
SENİ SEVDİM ABLAM
Seni sevdim ablam,gün batımında, Gece karanlığa büründüğünde, Yıldızlar söndüğünde. Seni özledim ablam,uzağa baktığımda seni, Güneşe baktığımda saçlarını, Gökyüzüne baktığımda gözlerini gördüm. Ve seni sevdim ablam,aklımda adını, Kalbimde acını, Ellerimde ellerini hissettim. Ve seni gördüm ablam,aynada halimi, Yastığında kokunu, Gözlerimde hayalinigördüm. Ve yine seni sevdim ablam,okadar yazdığım mektubu, Dile getirdiğim adını, Ve her defasında seni sevdiğimi duydum... |
[COLOR="DarkRed"][B]
Düsledigin gibi Küçük bir dünyanin içine gizlenmissin Sadece hissedebiliyorum seni Tipki senin beni hissedebildigin gibi Bazen bütün umutlarimi ,bütün sikintilarimi Oradan sana söylüyorum Tipki senin bana söyledigin gibi Içimizin karanligini bosaltiyoruz bazen Bazen de iki kelime saklayabiliyoruz Seni böyle hissetmek, seni böyle sevmek güzel Bir bakiyorum bir adim geliyor, Bir bakiyorum kilometrelerce uzaksin Geceleri seni düslüyorum yine Küçük bir makinenin içinden Biliyorum ayni yerdeyiz ayni seyi dinliyoruz Hissedebiliyoruz ayni seyi Elimde sana dair hiçbir sey yok Sadece yani basim da çalan minik bir radyo Bilmiyorum su an ne haldesin Ve de evin neresindesin Belki salon da koltuga oturmus, Belki odanda yatagina uzanmis Ayni seyleri düslüyoruz Gecenin bizim için hazirladigi güzelligi dinliyoruz Ben bu gece çok hüzünlendim Göz yaslarim yanagimda kaldi Bir ananin acisini paylasti göz yaslarim Bir sevgilinin siirinde duygulandim Ama bunlarin hepsinde seni düsledim Tipki senin beni düsledigin gibi Erkan kültekin [/B][/COLOR] |
[B]İNANIYORUM[/B]
Yıldızların ne kadar parlak olduğuna inanıyorsam, Gökyüzünün de ne kadar yüksek olduğuna inanıyorsam, Ve ölümün ne kadar yakın olduğuna inanıyorsam, Bilki seni sevdiğime de o kadar inanıyorum, Eğer inanıyorsan sende yıldızların parlaklığına , Gök yüzünün de ne kadar yüksek olduğuna, Ve ölümün ne kadar yakın olduğuna inanıyorsan, Sende beni seviyorsun !!! İNANIYORUM........ |
[B][COLOR="DarkRed"]
ESKI YARA Eski yar eski yara Sızlıyor eski yara Yenisinden fayda yok Varıp gidem eski yara Eski yardan eski yardan Geçilmez eski yardan Yenisiyle gönül eyle Yare kalsın eski yardan Eski yara eski yara Kapanmaz eski yara Sinesine sürer mi Geri dönsem eski yara Eski yardan eski yardan Gerçek sözler eski yardan Ben yareyim sen derman Kes umudu eski yardan Eski yar eski yara Kalbimde eski yara Yüzlerce güzel var da Hasretim ben eski yara[/COLOR][/B] |
Aşk Denince Sen Gelirsin Aklıma
Aşk denince sen gelirsin aklıma Gülleri kıskandıran kokun gelir Aşk denince sen gelirsin aklıma Tenin gelir toprak gölgene düşer o zaman Aşk denince sen gelirsin aklıma Deniz gelir gökyüzü gelir ikimize de Aşk denince sen gelirsin aklıma Bana rengim senden gelir Aşk denince sen gelirsin aklıma Karanlıklarımı aydınlatan gülüşün gelir Aşk denince sen gelirsin aklıma Bende ki çocuk merhaba der balon elinde Aşk denince sen gelirsin aklıma Yeni düşler gelir baş rolünde sen Aşk denince sen gelirsin aklıma Zaman durur….. |
YÜCE MEVLANA
YÜCE MEVLANA
Belh şehrinde doğdu sevgi güneşi Dünyada benzeri bulunmaz eşi Mümine Hatun’un gönül neşesi Gönül bahçesinin yazı Mevlana Bahaeddin Veled gitti Kâbe’ye Yol uğradı düştü Şam, Larende’ye Ol Nişabur şehri sultanı diye Sevda bahçesinin özü Mevlana İplikçi Medrese dolup taşardı Mevlana Hak için aşkla yaşardı Gönüller fethedip sevgi başardı Erenler kulağı gözü Mevlana Hamdım piştim ile yandım diyerek Sevdası aşk için coştu bu yürek Hoş görü kardeşlik sevgi bilerek Dört mevsim baharın güzü Mevlana Gönüllerde solmaz bir çiçekti o Kâbe’ye yüzünü sürecekti o Nur ile aşk için ölecekti o Güneşin gül açan yüzü Mevlana Yaratana gönül veren nur, melek Kabrine gidenler adarlar dilek Aşk, sevgi, yolunda böyle bir yürek Hakka giden yolun izi Mevlana Barış ve kardeşlik sembolü idi Âşık olan aşkla tanınır dedi Bunca nasihati kimler dinledi Birlik beraberlik sözü Mevlana SABİHA SERİN |
YÜCE MEVLANA
Belh şehrinde doğdu sevgi güneşi Dünyada benzeri bulunmaz eşi Mümine Hatun’un gönül neşesi Gönül bahçesinin yazı Mevlana Bahaeddin Veled gitti Kâbe’ye Yol uğradı düştü Şam, Larende’ye Ol Nişabur şehri sultanı diye Sevda bahçesinin özü Mevlana İplikçi Medrese dolup taşardı Mevlana Hak için aşkla yaşardı Gönüller fethedip sevgi başardı Erenler kulağı gözü Mevlana Hamdım piştim ile yandım diyerek Sevdası aşk için coştu bu yürek Hoş görü kardeşlik sevgi bilerek Dört mevsim baharın güzü Mevlana Gönüllerde solmaz bir çiçekti o Kâbe’ye yüzünü sürecekti o Nur ile aşk için ölecekti o Güneşin gül açan yüzü Mevlana Yaratana gönül veren nur, melek Kabrine gidenler adarlar dilek Aşk, sevgi, yolunda böyle bir yürek Hakka giden yolun izi Mevlana Barış ve kardeşlik sembolü idi Âşık olan aşkla tanınır dedi Bunca nasihati kimler dinledi Birlik beraberlik sözü Mevlana SABİHA SERİN |
YÜCE MEVLÂNA
Belh şehrinde doğdu sevgi güneşi Dünyada benzeri bulunmaz eşi Mümine Hatun’un gönül neşesi Gönül bahçesinin yazı Mevlâna Bahaeddin Veled gitti Kâbe’ye Yol uğradı düştü Şam, Larende’ye Ol Nişabur şehri sultanı diye Sevda bahçesinin özü Mevlâna İplikçi Medrese dolup taşardı Mevlana Hak için aşkla yaşardı Gönüller fethedip sevgi başardı Erenler kulağı gözü Mevlâna Hamdım piştim ile yandım diyerek Sevdası aşk için coştu bu yürek Hoş görü kardeşlik sevgi bilerek Dört mevsim baharın güzü Mevlâna Gönüllerde solmaz bir çiçekti o Kâbe’ye yüzünü sürecekti o Nur ile aşk için ölecekti o Güneşin gül açan yüzü Mevlâna Yaratana gönül veren nur, melek Kabrine gidenler adarlar dilek Aşk, sevgi, yolunda böyle bir yürek Hakka giden yolun izi Mevlâna Barış ve kardeşlik sembolü idi Âşık olan aşkla tanınır dedi Bunca nasihati kimler dinledi Birlik beraberlik sözü Mevlâna SABİHA SERİN |
Şarkılarda Dinledim Seni
Şair: Sabiha Serin Dün gece şarkılarda dinledim seni Hepsinde sen vardın seni gördüm, hayalini Sanki yanımda oturup tutmuştun ellerimi Nağmeler arasında aradım gözlerinin rengini Dinledikçe şarkıları sana olan özlemimi Daha da artırdı güftelerin o eşsiz güzelliği Buğulanan gözlerimi sildiğim o mendilimi, Melekler getirsin gör sana olan sevgimi İçtiğim biranın yudumunda aradım teselliyi Sanki birlikte kaldırıyorduk kadehimi Geldim diyordun yanıma uzatıyordun ellerini Olsam da sevginle sarhoş unutamadım seni Daha da çok özledim seni ve gözlerini Nağmelerle coştuğum bu eşsiz geceyi Yıldızlarla paylaştım sabaha kadar sevgini Sevginle kor olmuş bu zavallı yüreğimi Atabilsem mavi denizlere unutabilsem seni Sen gemini vurdun sahile, kustun bana sevgini Coştun ırmak gibi çağladın, akıttın yüreğini Dinledim hep ah ederek, hüzün dolu sevgini Bense kördüğüm olan dilimde ki bu heceyi Söyleyemiyorum asla seni ne çok sevdiğimi Unutmak kolay mı sandın böylesine bir sevgiyi Özleminle yoğrulmuş bu yaralı yüreğimi Ne şarkılar teselli etti nede güftelerin güzelliği Dün gece şarkılarda dinledimse seni Meleklerle paylaştım sana olan sevgimi. |
İki Bedende Tek Yürek
Şair: Sabiha Serin Beni ateşlere salan o siyah gözler Çılgınca yakan o tatlı sözler Nefessiz gecemin gizeminde İki bedende tek yürekler. Rüya denizine daldığım hayaller Ömür denilen o zalim meçhuller Bizimle tükenen o mağrur gemide İki bedende tek yürekler. Geçen ömrün nev-baharında bülbüller Acıklı notalar çalar dinlenen türküler Beyhude gelmez artık o eski günlerde İki bedende tek yürekler. Dayasam göğsüne başımı erirler Alsam bir buse kıskanır melekler Figanımın boğulup titrediği sesimde İki bedende tek yürekler. Sen bendeki sen, ben sendeki benler Aynı anda aynı şeyi düşünürler Sevgi deryasında uçuşan beyinlerde İki bedende tek yürekler. Son nefesimde yanımda olsan yeter Ölsem kollarında ağlasa sevenler Çıksa dilimden Seni Seviyorum hecelerde İki bedende tek yürekler. |
ALMADAN GİTME!!
Bendeki “SEN”i almadan gitme! Gideceksen Bendeki “SEN”i al, öyle git. Ama bunun için; Yıllar öncesinin bir “SEN” tablosunu satın alman gerek. Sana benziyor diye -saçları,sesleri,gülüşleri- sevdiğim tüm adamları öldürmen gerek. Ve seni seviyorum diye parlıyorken gözlerim bana aşık olmuşları da. Adına adadığım tüm kitapları yakman gerek. Gitmenin kolay olduğu bir “sen” var mı bilmiyorum. Ama gitmen için “sen”i kendi ellerinle öldürmen gerek! Gideceksen Bendeki “SEN”i öldür, öyle git… |
BENİM SEVDAM
Erciyes dağı gibi heybetli Akdeniz gibi kıymetli Anadolu gibi değerlidir benim sevdam Okyanus gibi derindir Bulutlar gibi Beyaz;Ana sütü gibi Ak Yıldızlar kadar parlaktır benim sevdam |
FirariSana çirkin dediler, düşmani oldum güzelin,
Sana kafir dediler, diş biledim Hak'ka bile. Topladin saçtigi altinlari yüzlerce elin, Kahpelendin de garez bagladim ahlaka bile... Sana çirkin demedim ben, sana kafir demedim, Bence dinin gibi küfrün de mukaddesti senin, Yaşadin beş sene kalbimde misafir demedim. Bu firar aklina nerden, ne zaman esti senin? Zülfünün yay gibi çelik tellerine Takilan gönlüm asirlarca peşinden gidecek. Sen bir ahu gibi dagdan daga kaçsan da yine Seni aşkim canavarlar gibi takip edecek... |
BEN SENİ BİLMEDEN SEVDİM
Ben, seni; adını bilmeden sevdim. Ve, varlığınla gülüşünü... Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ve, ''yar''lığa süzülüşünü. Ben seni, sesini duymadan sevdim... Ve duymadan nefesini. Ben seni adını bilmeden sevdim... Ama; sevdim!.. Üşüyüşünü sevdim... Üşüyüşünü sevdim on üçüncü ayın ilk günü; Gel, ısıt deyişini!.. Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi... Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim... Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim. Bir de; Gel, ışıt deyişini!.. Ben seni, adını bilmeden sevdim. İhtiyacım... Cevabım... İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam... Gökkuşağım, ışığım... Kuşkanadım, pembe rüyam, çiy tanem... Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem... ...Sevdim işte! Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim... Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı! Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ben seni, sesini duymadan sevdim. Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni... ...seni sevdim. Seni sevdim. İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle... Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım. ...Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına... Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk?.. Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim!.. Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden... Yüzünü bilmeden, sesini bilmeden... ...seni bilmeden sevdim. Seni, bilmeden sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler... Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve, ben; seni adını bilmeden sevdim |
BEN SENİ NEDEN SEVDİM BİLİYOR MUSUN
ben seni neden sevdim biliyormusun ben senin özlemini sevdim platonik aşkını ve görmedigim gözlerini sevdim bilmedigim hırçınlıgını tutmadıgım ellerini yudum yudum içtigim hasretini sevdim yalnızlıgımda sen yokken yanımda ama dalgın dalgın bakarken duvarlara beynimde seni tasavvur edişimi sevdim ben seni neden sevdim biliyormusun gece karanlıgında kara karıncanın ayak izi gibi hayallerime sessizce gelişini sevdim duvarda beliren anlık suretini bir anda görüşümü sevdim ben seni sen oldugun için sevdim ben seni neden sevdim biliyormusun haberin yok ama sen benim ruhumda nakış nakış gönlüme desen çizişini sevdim bir gül gibi hayalimde açışını sevdim hiç demedin ama seni seviyorum diye bülbül gibi ötüşünü sevdim |
[B][COLOR="DarkRed"]BEN SENİ SEVDİM Mİ?
Ben seni sevdim mi? Sevdim, kime ne Tuttum, ta içime oturttum seni Aldım, okşadım saçlarını, öptüm İçtim yudum yudum güzelliğini Ben seni sevdim mi? Sevdim elbette Bendeydi özlemlerin en korkuncu Çıldırırdım sen ne kadar uzaksan, Aşk değil, hiç doymayan bir şeydi bu Ben seni sevdim mi? Sevdim doğrusu Sevdikçe tamamlandım, bütünlendim Biri vardı ağlayan gecelerce Biri vardı sana tutkun; o bendim Ben seni sevdim mi? Sevdim en büyük En solmayan güller açtı içimde Ömrümü değerli kılan bir şeydin Sen benim bozbulanık gençliğimde Ben seni sevdim mi? Sevdim, öyle ya Bir çizgiye vardım seninle beraber Ve bir gün orada yitirdim seni Ben seni sevdim mi? Sevdim, ya sen beni ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN[/COLOR][/B] |
[B]SEN BENİM HİÇBİR ŞEYİMSİN
Sen benim hiçbir şeyimsin Yazdıklarımdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir şeyimsin Varlığın yokluğun anlaşılmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasıl karanlığıma bir yıldız olmak Dudaklarınla cama çizdiğin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kız uykusu bulmak Yalnızlığı öldüresiye çirkin Sabaha karşı öldüresiye korkak Kulağı çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir şeyimsin Hiçbir sevişmek yaşamışlığım Henüz boş bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok çığlıkların silemediği Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir şeyimsin Yabancı bir şarkı gibi yarım Yağmurlu bir ağaç gibi ıslak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykumun arasında çağırdığım Çocukluk sesimle ağlayarak Sen benim hiçbir şeyimsin ATİLLA İLHAN[/B] |
[B]HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM
Seni anlatabilmek seni. İyi çocuklara, kahramanlara. Seni anlatabilmek seni, Namussuza, halden bilmeze, Kahpe yalana. Ard- arda kaç zemheri, Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu Dışarda gürül- gürül akan bir dünya... Bir ben uyumadım, Kaç leylim bahar, Hasretinden prangalar eskittim. Saçlarına kan gülleri takayım, Bir o yana Bir bu yana... Seni bağırabilsem seni, Dipsiz kuyulara. Akan yıldıza. Bir kibrit çöpüne varana. Okyanusun en ıssız dalgasına Düşmüş bir kibrit çöpüne. Yitirmiş tılsımını ilk sevmelerin, Yitirmiş öpücükleri, Payı yok, apansız inen akşamdan, Bir kadeh, bir cigara, dalıp gidene, Seni anlatabilsem seni... Yokluğun, Cehennemin öbür adıdır Üşüyorum, kapama gözlerini... Ahmed ARİF[/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]Sevgilerin en güzeli
Sen benim sevgimi değil Ben sana sevgimi harcadım canım Ben seni öyle sevdimki, Üstüne alınma sebebi sen değildin Seni ben sevmek istediğim için sevdim Aşkım ben seni seçtim, pişmanda değilim Ben sende, sen dahil Kimsenin göremediği yönünü sevdim Sakladıklarını gizlediklerini sevdim Ben senin, sevilmeye değer bulamadığın taraflarını sevdim Sevgilerin en güzeli seni sevmek Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı,sabah kalktığında Senin var olduğunu bilmek canım [/COLOR][/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]Sevgilerin en güzeli....
bir daha gelirsem dünyaya gözlerimden inciler yerine nurlar saçılsın gün ışığına sözlerimdeki hayaller gerçeğini yakalasın taksın yakasına gül gibi sevgilerin en güzelini... bir daha gelirsem dünyaya ayrılık kelimesi yerine alfabemde kavuşmak olsun sevda güneşiyle açılsın gökkuşağı renklerin düşleriyle yüreğime indirsin alev gibi sevgilerin en güzelini... bir daha gelirsem dünyaya imkansız ulaşılmayan yerine zamanı dinlemeyen biri olsun rüzgarıyla nefes versin ömrüme öyle bir baksın ki gözlerime ruhuma saplasın kurşun gibi sevgilerin en güzelini... [/B][/COLOR] |
[B]Aşk !..
Aşk dediğin nedir ki Tenden bedenden sıyrık Çocukların içinde Yaşadığı bir çığlık Aşk dediğin nedir ki Histen nefesten varlık Umutsuzluk içinde Karanlığa son ıslık Ahmet Hamdi Tanpınar [/B] |
GÜL İLE HASBİHAL
Sen ey gül, Açıp solan, Kalmayıp giden, Gülüp ağlayan, ağlatan, Var yok arası, Hasret çiçeği, Kanlı vadi, Sevda tepesi, Veda çölü, Kalbin uzak coğrafyası, Varlık âyinesi, Işık tuzağı, Vuslat serabı, Açıp solan, Taze müjde, Kırılgan yâr, Varlık kristali, Yokluk kuyusu. Sen ey gül, Göğsümün kanının çiçeği, Bu seher vakti, Gün tomurcuklanmadan, Işık eşyaya vurmadan, Açılmadan zamanın goncası, Kapına geldim. Yola düştüm, Kalbimde yatan gül aşkıyla, Aklımı kanatan rengine vurularak. Yitiğimi bulmak, Bulduğumu yitirmek için. 'Veda' tepelerinde kurulan devleti Gül yaprağından devşirmek için. Şifa gülünü, vefa gülünü, can gülünü, Sultan gülünü öpmek ve diriltmek/dirilmek için… Yitirmek için Leylâ’yı ve Lâle’yi, “La ilahe” diyebilmek için. Sen ey gül, Say ki bir bülbül yanı başında, Ömrüm bir bülbül ağlayışında. Sesim gül şiiri, kelimelerim şebnem Ve yağmurla yanağına düşürdüğüm gözyaşında. Toprağına ölü olup uzanıyorum şimdi. Sen ey gül, Sen ne kadar gülsen, Ne kadar gülersen, Ne kadar kan dökmek istersen göğsümden, O kadar bülbülüm ben, O kadar ağlıyor, O kadar gülüyorum. Senin için kanıyorum. Gül yüzüne kanıyorum. Sen ey gül, Hasretin de vuslatın da saadet bana, Ki bir ömür ediyor hasretin. Varlığım mecnun bir diken olsa da, Senin yanında kalıyorum, sana kanıyorum ya. Vuslat o kadar makbul değil. Belki, mümkün değil. Göğsüme her sokuluşunda Soluşunu da yanımda getiriyorsun. Öyleyse, sen kendini diken bil ey gül. Kalbime yetmiyorsun. Arzuma yetişemiyorsun. Yalnız gözüm kanıyor sana, Sahte ışıklar gibi. Gece ortası yıldız böceği. Varoldukça yok oluyorsun. Geldikçe gidiyorsun. Sen ey gül, İlk, senin âyinende gördüm yüzümü. Senin yüzünde aşkımı keşfettim. Senin yüzünden derde düştüm. Bir seni senâ ettim, senin övgüne kandım. Seni yâr ve kendimi var sandım. Oysa bir 'Ezelî Nazar'ın hatırında var değil miydik? ‘Gizliydim; görünmek istedim’ dedi diye Düşmüş değil miydik varlık âyinesine? Ve ne ki, ve ne yazık ki, ve ne hüsran ki, Birbirimizin yüzünde oyalandık. ‘Görünmek isteyen Cemâl’e kör kaldık. ‘Görmek dileyen Nazar-ı Dekaik-âşina’ya uzak kaldık. Varlık yâre oldu yüreğimizde, Yâr’in yolundan kaldık. Sen ey gül, Ben seni buldum, Ben sana vardım, Ben sende durdum. Ne çare, Bulduğum yâr aradığım değildir, Vardığım yöre kalınası değildir, Durduğum yer kalası değildir. Yine de vefalısın, bilirim. O yüzden kanımı akıtırsın, O yüzden solarak sokulursun koynuma, Canımı acıtırsın tâ ki, Bulduğuma razı olmayayım, Vuslatına kanmayayım. Şairin “Gül, ey saf çelişki!” dediği diken değsin yüreğime. Leylâ’dan geçeyim, Ferhat’leyin benlik dağını deleyim, Ta tahammülü kuşanıp, el açıp Ötelerin Sahibi’ni dileyeyim. Tâ yalanı, solanı, eskiyeni yakayım, Gül, kül olsun. Tâ perde perde açılsın gül yaprakları, Ölümüm düğünüm olsun. Ve sen ey gül, Güllerin solduğu bu yerde, Ellerin düştüğü bu yerde, Gözlerin kapandığı bu yerde, Canların kanadığı bu yerde, Sen ve ben, Neden birbirimize bakarız? Neden bunca senâ, bunca sevda? Neden? Ben sende kalamam ey gül. Sen de bana kalmazsın. Sen ey gül, Yalan yanlış aşkların ülkesi. Yitik sevdaların yöresi. Buruk buluşmalar köşesi. Aşkın ve şiirin yakıcı gölgesi Sen bende kalmazsın. Ben sana kanamam. Seni senâ ettiğim yeter artık ey gül! Söylediklerim şairce değildir gerçi, Seni senâ etmenin bedeli sözün parçalanmışlığıdır. Nice gül yaralı şiirlere değmiştir dudağım. Gül yüzlülerin dergâhında gülücüksüz bırakılmıştır. Gülü yazmış, güleyazmamıştır. Gülü bilmiş, gülebilmiş değildir. Ağlamış, lâkin gözyaşı gül yüzlere değmemiştir. Gül muştusu beklemiş ve halâ beklemektedir. Şimdi sen ey gül, Geri ver emdiğin gözyşlarımı, Gözüme dönsün yeniden kana buladığın çiğ taneleri, Tâ ki “Adımları parıltılı, alınları bembeyaz, Dağılsın evrene gülün mestaneleri.” Sen ey gül, Sen Muhammed kokulu gül. Sen ey gül kokulu Muhammed! (asm) “Sen ki en büyük Gül’sün, en çok gülü seversin Söyle bahçıvanına, bir gül de bana versin.” Sen ey gül, “Sen ey bahar elçisi, sen ey kutlu güldeste Senin için cansızlar bile canından geçer.” Değil mi ki Hafız Senin hatırına mahfuzdur ebediyen, Fuzûli sözleri, Senin adına fuzûliyattan arındı. Şiraz’ın rüzgârında, Medine’nin göğünde, İstanbul’un yüreğinde, Senin kokundur yâremizi sağaltan, Senin kokun Yâr’in vechine yüzümüzü çeviren. Sen ey gül, Umarım ki yüzüm yüzüne değer. Duyarım ki, yüzün yüzüme güler. Ve bilirim ki, “Gölgeler şehrinde gül, Kimseler kalmayacak. Öteler şehrinde gül, Bir daha solmayacak.” Solmayacak gül, Ve Nur’dan yaprakları olacak. Senai DEMİRCİ |
Yalnızlık
Bir garip duygu alıp gidiyor içimde... Sessiz ve derinden. Ve birgün aniden Cep telefonumu yalnızca Çalar saat niyetine kullandığımda Anladım sırrını Bu duygu benim yalnızlığımdı... |
[B]BU VATANA NASIL KIYDILAR[/B]
[B]İnsan olan vatanını satar mı?[/B] [B]Suyun içip ekmeğin yediniz,[/B] [B]Dünyada vatandan aziz şey var mı?[/B] [B]Beyler bu vatana nasıl kıydınız?[/B] [B]Onu didik didik didiklediler,[/B] [B]saçlarından tutup sürüklediler,[/B] [B]götürüp kâfire: "Buyur..." dediler.[/B] [B]Beyler bu vatana nasıl kıydınız?[/B] [B]Eli kolu zincirlere vuruluş,[/B] [B]vatan çırıl çıplak yere serilmiş.[/B] [B]Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş.[/B] [B]Beyler bu vatana nasıl kıydınız?[/B] [B]Gün gelir çark düzüne çevrilir,[/B] [B]günü gelir hesabınız görülür.[/B] [B]Günü gelir sualiniz sorulur :[/B] [B]Beyler bu vatana nasıl kıydınız?[/B] [B]N.Hikmet[/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]İŞTE GİDİYORUM
Ant içtim gidiyorum işte uzaklara ardıma hiç bakmadan söylüyorum son kez seviyorum seni sen istedin gidiyorum işte Kalbinin boş sokaklarına yazdım beni unutmayasın beni diye hiç bilmediğim uzaklara yalnızım bu gece yıldızlar gibi mevsimler hep kış olmuş her gün yağmur ve kar yağıyor üşüyorum ellerini arıyorum sarsın beni diye zamansı biten aşkın eseriyiz bu gece şehirde ayrılık var gecenin sessizliğinde bir ses haykırıyorum son kez seni seviyorum kalbinin boş sokaklarında çınlasın diye yıldızlar geceye küsmüş isyan bayrağını çekmiş gemiler birer birer terk ediyor gönül limanı işte ben de gidiyorum kalbinin boş sokaklarından elimde el izin yüreğimde sızın inim inim ağlattı beni seviyorum hala seni bırakıp gittin ayrılıklar denizine beni üşüsem ne fark eder ölü misali şikayetim var Tanrı’ya deli gibi sevdim diye razı değilim bu kaderden bu alınyazısından alsın bu bedeni bu candan bir daha sevmesin diye tüketti sevdan beni yüreğim yangın yeri son sözüm sana seviyorum seni sen de kalbinin boş sokaklarında yanasın benim gibi şimdi diyecek bir şey kalmadı dilimde sildim seni de gönlümden kalmadı sevda ne de aşk sana yitirdim kendimi sende sen istedin işte gidiyorum kalbinin boş sarayından [/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]SEN DEĞİLSİN SEN
sen değilsin sen senin için kıraç topraklarda güller açtığım sevgili sen değilsin sen zamanı durdurup sana koştuğum engelleri aşıp sana kavuştuğum rüyalarımda gördüğüm peri kızı sen değilsin sen baharımda yapraklarımı döktüren bana hazan mevsimini yaşatan ayrılık rüzgarları estiren sevgi sözcüklerimi küstüren içime nefret tohumları eken sen değilsin sen ardından gecelerce beni ağlatan geri dönmen için gecelerce duat ettiğim susuz kalmış çöl ortasında gördüğüm serap kurumuş dudaklarımı gözyaşlarınla ıslatan sen benim sevdiğim değilsin beni aşık eden kendine uykuya hasret bırakan gecelerce geceleyin mehtap’da gördüğüm sevgili sen değilsin sen yazdığım bu aşk şiirleri senin için değil sevdiğim için yalancı duygularınla yalancı baharı yaşatan sen değilsin sevmeseydim seni dökülmezdi dilimden bu sözler senin için değil sevmeyi sevdiğim için sana mecbur olduğum adını mıh gibi aklımda tuttuğum her an seni andığım sevgili sen değilsin sen yorgun yürüyüşlerimde kavuşmayı düşündüğüm cananım sen değilsin sen [/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]SİLEMİYORSAN KARALIYACAKSIN!!!
Sen benim için hem bir hiç hem de her şeysin… Giderken bıraktığın yara sonsuz bir acı bıraktı yüreğimde… ‘’sevseydin gitmezdin…gitseydin sevmezsin..’’ Giderken bıraktığın yarayı ne başkası kapatabilir..nede sen… Hücrelerim paramparça kimi ölü kimi ölüm savaşında.. Aynı yasamaya çalışmak gibi… Sensiz hayata alışmak gibi… Varlığında yokluğunda bir savaş aslında… Büyük bir savaş… Hiçbir zaman kazanamayacağım bir savaş… Vazgeçtim her şeyden..sevdan hariç Ne yasamamın bir önemi var su anda nede gıdısının… Ne gelişini beklerim..nede beni sevmeni… Biz bizi bir hiçe harcadık… Geri dönmek kolay mı?bittik derken tekrar aşkım demek kolay mı ? Her şeyden zor Çok zor… Şimdi arasan son kez sesini duymak için nelerimi vermezdim ki… Bu can yoluna feda… araya aylar girse de her seferinde dönmüştük birbirimize… bu kez çok farklı olacak biliyorum… geri dönüşümüz olsa silmezdik birbirimizi… daha doğrusu sen beni… ben seni silsem zaten uğruna bunca yas dökülmezdi… bunca acı çekilmezdi … ne var ki öğreniyorum artık SİLEMİYORSAN KARALIYACAKSIN!!!!!!![/B][/COLOR] |
[COLOR="SeaGreen"][B]Kardelen Çiçeği
Kardelen Çiçeği ve Sen Sadece bir kardelen çiçeğiydin benim için Buz gibi havada beyaz örtünün içinden çıkmış Sade bir kardelen çiçeği Siyah düşlerimin arasından Boynu bükülmüş bir hançerle Kalbimi Söküp Koparacak kadar Asi İlk görüşte kalbimi çalacak kadar Masum bir kardelen çiçeği Gözlerini bile göremeden vuruldum sana Gözlerine ilk baktığım anı ise hiic sorma Karların arasında o güzel denizin ne işi vardı Bilmiyordum amma Artık senden başka hic bir sey sen olmuyordu bana İki kere iki SEN Uğurlu sayım SEN Mecnunun Leylası SEN Ferhatın Şirini SEN Aşkımın adı SEN SEN Kardelen Çiçeği Ölümün adı SEN Nerden bilebilirdim ölümün adının SEN oldugunu Nerden bilirdim eriyip gideceğini Nerden bilebilirdim Kardelen Çiçeği Şimdi Seni düşünüyorum Simdi karların arasında BEN seni arıyorum Mecnunun yanında BEN seni soruyorum Denizlere gözlerindir diye dalıyorum Orada bile Seni bulamıyorum Çarem kalmadı artık Beyaz ÖRTÜNDEN başka Gel artık Ölüm meleğim Ben beyaz örtüne gidiyorum Gel artık deniz Gözlüm Denizinde Boğuluyorum Gel artık Kardelen Çiçeğim!!! Seni Seviyorum Chevro LET[/B][/COLOR] |
[B]Yolcu ile Arabacı
[IMG]http://img525.imageshack.us/img525/9954/190804gi7.jpg[/IMG] — Gurbet ademden(*) kara, hasret ölümden acı. Ne zaman tükenecek bu yollar, arabacı? — Henüz bana "Yolunun sonu budur!" denmedi, Ben ömrümü harcadım, bu yollar tükenmedi. — Atları hızlı sür ki köye pek geç varmasın, Nişanlımın gözleri yollarda kararmasın. — Düştüğüm yollar gibi sonsuzdur benim tasam, Bekliyenim olsa da razıyım kavuşmasam... — Bir kere görse gözüm köyün aydınlığını Kül bağlar içerimde bu kızıl kor yığını. — Senin de yolun biter, diner gözünde yaşlar, Benim uğursuz yolum bittiği yerden başlar! (*)yokluk Faruk Nafiz Çamlıbel [/B] |
[B][FONT="Comic Sans MS"]Umutsuzlar Parkı
Binlerce, ama binlerce yıldır yaşıyorum Bunu göklerden anlıyorum, kendimden anlıyorum biraz İnsan, insan, insandan; ne iyi ne de kötü Kolumu sallıyorum yürürken, kötüysem yüzümü buruşturuyorum Çok eski bir yerimdeyim, çürüyen bir yerimden geliyorum Öldüklerimi sayıyorum, yeniden doğduklarımı Anlıyorum, ama yepyeni anlıyorum bıktığımı Evlerde, köşebaşlarında değişmek diyorlar buna Değişmek Biri mi öldü, biri mi sevindi, değişmek koyuyorlar adını Bana kızıyorlar sonra, anısızın bana Kimi ellerini sürüyor, kimi gözlerini kapıyor yaşadıklarıma Oysa ben düz insan, bazı insan, karanlık insan Ve geçilmiyor ki benim Duvarlar, evler, sokaklar gibi yapılmışlığımdan. Bilmezler, kızmıyorum, bunu onlardan anlıyorum biraz Erimek, bir olmak ve unutulmak içindeki onlardan Ya da bir başkaca şey: ben kendimi ayırıyorum O yapayalnız olmaktaki kendimi Böyleyken akıp gidiyorum bir nehir gerçeği gibi Sanki ben upuzun bir hikâye En okunmadık yerlerimle Yok artık sıkılıyorum Edip Cansever[/FONT][/B] |
[B][FONT="Comic Sans MS"]Mara
bilmemek bilmekten iyidir düsünmeden yasayalim mâra günü ve saatleri ne yapacaksin senelerin bile ehemmiyeti yoktur seni ne tanidigim günleri hatirlarim ne seneleri yalniz seni hatirlarim ki benim gibi bir insansin tanimamak tanimaktan iyidir seni bir kere tanidiktan sonra yasamak acisini da tanidim bu aciyi beraber tadalim mâra basim omzunda iken sayikladigima bakma beni istedigin yere götür ikimiz de ne uykudayiz ne uyanik Asaf Halet Çelebi [/FONT][/B] |
çok harika şiir ellerine sağlık
|
sigaramın dumanına sarsam saklasam seni
gitme, gitme gittiğin yollardan dönülmez geri gitme, gitme el olursun sevdiğim incitir beni... yokluğun ah yol yol olsa uzasa unutmam seni gitme, gitme gittiğin yollardan dönülmez geri gitme, gitme el olursun sevdiğim incitir beni... akşam vakti sardı yine hüzünler kalbim yangın yeri gel kurtar beni senden akşam vakti dolaştım sokaklarda yırtık bir afiş, seni gördüm duvarda... |
gule gule
hadi güle güle ben gittim sana bi sözüm yok teşekkür ettik boşver ben alıştım ağlamaya ben inanmıyorum artık aşka inanmıyorun sana sen kal aşkım ben giderim korkma acıları ben çekerim yalvarmaya gerek yok aşkını alır giderim |
[COLOR="DarkRed"][B]Artık Yanında Olmayacağım
Artık ben yanında olmayacağım Elveda de bana,uzaktan el salla El salla ki gittiğini bileyim Gittiğini bilirsem Daha kolay olur ayrılık Seni unutmak varya seni unutmak O kadar zorki seni unutmak Artık ben yanında olmayacağım Bensiz yürüyeceksin bu tozlu yollarda Bensiz tırmanacaksın hayat denen yokuşu Seni unuttum dediğin an varya İşte o zaman dünyam kararır Yanlızlıktan sensizlikten İşte ben o zaman ölürüm [/B][/COLOR] |
ÖYLE YIKMA
öyle yıkma kendini öyle mahsun, öyle garip... nerede olursan ol içerde, dışarda, derste, sırada, yürü üstüne üstüne tükür yüzüne celladın fırsatçının, fesatçının, hayının... dayan kitap ile dayan iş ile tırnak ile, diş ile umut ile, sevda ile, düş ile dayan rüsva etme beni! Ahmed Arif |
KARTANEM
Bir kış sabahı sen yağdın saçlarıma Ellerimle dokunup öpmek istedim seni Hapsetmek istedim seni sıcacık kalbime Ama ne ulaşabildim ne de hapsedebildim Ardından bahar geldi sen de eriyip gittin... |
[COLOR="Blue"]NEDEN HALA SEVİYORUM [/COLOR]
[COLOR="Black"]Umrunda değilim çok iyi biliyorum, Arkanı döndün arkandan geliyorum. Biçare bedeni beyhude yoruyorum, Bilmiyorum neden hala seviyorum. % % % En temiz duygularla sevdim zatialini, Seni düşündüm hep,uzattım geceleri. Rüyamda bile tutmadın muhtaç ellerimi, Bilmiyorum neden hala seviyorum seni. % % % Uzaktan uzağa tebessüm sana zahmet Bilmez misin her gülüşün bana rahmet. İnanmıyorsun sevgime,inkarın hakaret Neden hala seviyorum ya Rab medet! % % % Övündüğüm onurum gururum nerede Övünçüm layik olmayan namert ellerde. Yakışmıyorsun küçük,büyük sevgime Neden hala seviyorum bunları bile bile[/COLOR] [COLOR="Red"]YıLdırım YıLmaz[/COLOR] Budan benden=)) |
[COLOR="DarkRed"][B]Canım yanıyor içimde bir sızı nedenini bilmiyorum
Adı sensizlik belki Yada ulaşamamak ağlayamamak derinden Kıyamdayken başka yerde secdedeyken başka yerde olmak Yönelememek sana içten bir aşkla Canım yanıyor ya Rabbel alemin Bir sızı var anlayamadığım Canım yanıyor Ya Erhamerrahimin Adını koyamadığım Bugün gitmek istedim buralardan Sana yakın olmak içinuzakları yakın yapabilmek için Çıktım viran şehrimden;daha fazla gidemedim nedense Bir yağmur başladı sessizceER-RAHİM diye fısıldadı paramparça olan yüreğime İrkildim Ya Rabbelaleminrahmetine kavuştur beni Sonra yürüdüm içimde bir ses anlayamadığım Bir güvercin gördüm sırılsıklam; EL-CELİL dedi içimdeki sese Ne büyük.ne yücesin;yüceliğinle derman ol derdime Islandımyorgunum birde acı var içimde nereye baksam seni gördüm ALLAHIM Bir çocuk tebessümündebir yaprağın vedasında mevsime MALİKÜ’L-MÜLK tecellisini gördüm kara bulutların içinden doğan güneşte Sen her şeyin tek sahibi ALLAHIM İçimde bir uçurumken hayatüstelik çıkmazdayken dar sokaklarım EL-MÜHEYMİN sesi kulağımda Sen aciz kullarını unutmayan hep gözeten ALLAHIMyardım et bu kuluna Savruluyorum nereye gitsem bilmiyorumbir dağa bakıyorum bir mahlukata Hepsi rükuda hepsi kıyamda Çiçeklerotlartoprak secdede En küçük mahlukat zikirdeinsanlık ise gaflette YA HALIK diyor tabiat;adem ise hüsrandaazapta Ey inceliklütuf sahibi EL-LATİF Ey kusurlardan münezzeh KUDDÜS EY adalet sahibi EL-ADL EY büyüklük sahibi EL-AZİM EY merhamet sahibi ER-RAHMAN Nereye baksamnereye dönsem sen tecelli ettin Bir tek insanlıkta görmedim huşu ile yakarış her şey sende yaşarken;İnsanlık nefsinde ölmüş Her yer sende ikeninsanlık her yerde viran olmuş Bu viran şehirdedivane dünyada yalnız bırakma bizi UTANIYORUZ RAHMETİ GENİŞ ALLAHIM Bizi bize bırakma ALLAHIM BİZİ BİZE BIRAKMA[/B][/COLOR] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:30. |