![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[B]akşamın güneşi düştü yüzüme
kar yağmış memlekete üşü üzülme ellerim üşüyor kur sobayı güzine ağardı saçlarım bembeyaz oldu[/B] |
Kar yağar inceden ince
Ne hoş olur insan sevince Siyah yakışırmı hiç gence Alı,moru yeşili giyinde gel |
[B]yazı gördük kışı gördük
dağlardaki taşı gördük gözlerdeki yaşı gördün gel nasıl istersen öyle gel[/B] |
Ankara garından kalkıyor tren,
Dertli dertli çalar trende siren, Sivas´a varınca yapacak fren, Kara tren nice özlemler taşır. |
[B]almanya treni kalkıyor gardan
ankara geçişte çalıyor siren inin misafirimiz olun biran kara tren nice insanlar taşır[/B] |
Ankara garında vereyim mola,
Tren hızlı gitsin durmasın yola, Gönüller dostluğun aşkıyla dola, Coşsun memlekette saz ile sözler. |
[B] Bir demli çay ile simite talim
Çöldeki mecnun dan beterdi halim Görseydim yeterdi seni sağ salim Ankara garında bekledim seni Sevda bu insanı böyle bitirir Arsızı hırsızı dize getirir Seveni sokakta bile yatırır Ankara garında bekledim seni (alıntı) [/B] |
Ankara garında havalar soğuk,
İçimiz üşüyor, seslerim boğuk, Yoktur sığınacak sıcak kovuk, Titriyor ellerim tren garında. |
[B]soğumaz ankaranın garı
sıcaktır kahvesi çayı ayaz olur yağınca karı beklerim seni tren garında[/B] |
Ankara garının rayları demir,
Gurbet ellerinde geçiyor ömür, Bekleme yerinde simitler yenir, Yüreğim duruyor tren garında. |
[B]kışık soğuk olur ayazı buzu
burdan geçer isen unutma bizi eğer göremessem hatırla bizi gözlerim doluyor tren garında[/B] |
[B]aha gidiyorum bende ozanlar
ellerim üşüdü bana kızanlar görüşürüz sabaha beni üzenler beklerim herzaman tren garında[/B] |
Sabahın soğuğu yüzüme vurur,
Uykusuz insanlar ayakta durur, Çantalar çok ağır yerlerde sürür, Yolcular gidiyor tren garında. |
[B].............. KÖYÜM ...................[/B]
[B]Yetmiş hanelik köyüm on beşe inmiş[/B] [B]Kalmamış gençleri gurbete gitmiş[/B] [B]Eskiden köyüm çok şenlikmiş [/B] [B]Tanınmıyor bizim köymü burası? [/B] [B]Nerede o eski çocuk sesleri [/B] [B]Kilitlenmiş kapıların zerzesi[/B] [B]Viran olmuş bostanları, bahçesi[/B] [B]Tanınmıyor bizim köymü burası?[/B] [B]Kar kalkınca açardı tepeler[/B] [B]Koyun, kuzu gider yayılır meler[/B] [B]Açardı tepelerde çiğdem, çiçekler[/B] [B]Tanınmıyor bizim köymü burası? [/B] [B]Yaz gelince ekin olurdu tarlalar[/B] [B]Biçilirdi fiğ, buğday ile arpalar[/B] [B]Türkü söylerdi ekin biçen ırgatlar[/B] [B]Tanınmıyor bizim köymü burası? [/B] [B]Sabah çok erken gidilirdi tarlaya[/B] [B]Günboyu dövenle sürülürdü malama[/B] [B]Gece başlardık harman savurmaya[/B] [B]Tanınmıyor bizim köymü burası?[/B] [B]Yanan ateşte pek güzel olurdu çay[/B] [B]Küçük büyüğü dinlerdi derdi hay hay[/B] [B]Artık söz geçmez olmuş vayki vay[/B] [B]Tanınmıyor bizim köymü burası? [/B] [B].........................Arif COŞKUN[/B] |
Arif abi ne de güzel sözün var,
Gurbetin elleri yüreğime dar, Bilirim köyümün yollarında kar, Dağların ardında boş kaldı köyüm. Köylerin durumu içler acısı, Yaşar içimizde gurbet sancısı, Uğramaz yurduma kardeş, bacısı, Dağların ardında boş kaldı köyüm. |
[B]ozanlarda köylerini özlemiş
benim yüreğimi yakıp dağlamış uzaktayım yollarım hep kapanmış çocukluk özlemim kalmadı köyüm[/B] |
[QUOTE=Salim58;467165][B]ozanlarda köylerini özlemiş[/B]
[B]benim yüreğimi yakıp dağlamış[/B] [B]uzaktayım yollarım hep kapanmış[/B] [B]çocukluk özlemim kalmadı köyüm[/B][/QUOTE] Çocukluğum anılarım gelir aklıma Hatıralar doldu içimdeki saklıma Şöyle uzaktan tepelere bakmaya Çok özledim ben köyümü ozanım |
[QUOTE=arifcoskun;467166]Çocukluğum anılarım gelir aklıma
Hatıralar doldu içimdeki saklıma Şöyle uzaktan tepelere bakmaya Çok özledim ben köyümü ozanım[/QUOTE] [B]çocukken koşardım ben o köyümde şimdi büyüdükte ne oldu bize soğuk sudan ayranı içerdik dağda özlem dolu o köylere ozanım [/B] |
[B][I][COLOR="DarkSlateBlue"]---- nerde şimdi ----
Aşığım demiştin deliler gibi, Cananım verdiğin söz nerde şimdi, Görünmez düştüğüm acının dibi, Sevdayla baktığın göz nerde şimdi. Çıkmıyor yüreğe taklımış aşkın, Terkedişin serim eyledi şaşkın, Coştu kara sevda yapıyor taşkın, Uğruna yandığım kız nerde şimdi. Bitmedi umudum gözlerim yolu, Aşkın açısıyla gözlerim dolu, Unuttun mu sana sarılan kolu, İnce belde kalan iz nerde şimdi İhanet eyledin dertli gönlüme, Hiç değer vermedin sevda gülüme, Ittin yüreğimi sensiz ölüme, Şekerli leblerin, yüz nerde şimdi. Kurulu düzeni devirdin gittin, Terkedip gönlümü tarumar ettin, Beni sensizliğe ne kolay ittin, İçinde yaşayan öz nerde şimdi. Hayatın anlamı sensin sanmıştım, Ela bakışlarda nura kanmıştım, Yar diyerek senin için yanmıştım, Yüreğimi yakan köz nerde şimdi . Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B] |
[B]gidiyorum gine bak akşam oldu
hüzünlendim aha gözlerim doldu beni sevenlerim burada kaldı acep bu gidişler nereye şimdi[/B] |
[B]hiç ozan gelmemiş geceden beri
küstülermi yoksa bana affetse biri dertli gönüllere okun fermanı acep bu duruşlar nereye şimdi[/B] |
Bu gidişle bizler yutarız hep hap,
Ozanlar küsmüşler bellidir sebep, Ismarla siteye bu akşam kebap, Hani ya verdiğin söz nerde şimdi. |
[QUOTE=sandalli;467632]Bu gidişle bizler yutarız hep hap,
Ozanlar küsmüşler bellidir sebep, Ismarla siteye bu akşam kebap, Hani ya verdiğin söz nerde şimdi.[/QUOTE] [B]niye küsmüşlerki gelmezler neden gelin konuşalım hep güzel dilden başçeden topladığım o güzel gülden hani ya doslarım nerede şimdi[/B] |
Acıkmış karınlar yoktur yemeği,
Boşa mı çıkacak ozan emeği, Kovalamak gerek burdan dönegi, Aşıklar çalmıyor saz nerde şimdi. |
Nedir bu ayaz nedir bu don
Bülbül ol gül dalına kon Faturalar olmuş artık naylon Bekliyoruz ozanlar yazsın artık |
[QUOTE=arifcoskun;467745]Nedir bu ayaz nedir bu don
Bülbül ol gül dalına kon Faturalar olmuş artık naylon Bekliyoruz ozanlar yazsın artık[/QUOTE] [B]söyle ozanım söyle kelimeler gelir dile birgün konuşmassam bile gelir ozanlarda birazdan artık[/B] |
Başımdan gitmiyor aşkın dertleri,
Buyursun gelsinler, Sivas mertleri, Özlemle anılır yiğit yurtları, Karla kaplı dağlar, öz nerde şimdi. |
Yazları yağmurda kışın da karda
Bir dostu beklersin olunca darda İçimde biriken özlemim var da Yürek coşkun çağlar söz nerde şimdi |
Hoş geldin gardaşım sefa getirdin,
Gönül bahçemizde güller bitirdin, Dertleri kederi aldın götürdün, Sözümüz burada saz nerde simdi. |
Hoş bulduk üstadım varlığın canmış
Bir mektup bekledim köşesi yanmış Bu gönül hasrete nasıl dayanmış Gözüm seni arar iz nerde kaldı |
Kar ile boranla kaplanır yollar,
Hasretle sarılır sılada kollar, Can olan canana çiçekler yollar, Sevdalar yaşayan öz nerde kaldi. |
bir bulut olup buharlassam
pervane gibi dönüp dursam kaybolsam ya da hic olmasam beni soran dostlarim nerde simdi |
Açtın kollarını sen nicesine
Garibin halinden bilircesine Düşüncemi yazdım şiircesine Bak çıktım bahara güz nerde kaldı |
Yapardı ozanlar akşam sefası,
Böyle miydi ozanların vefası, Boşa mi çekildi gurbet cefası, Yüreklerde yanan köz nerde kaldı. |
gecmiste kaldi o bahsettigin sefa
insanlarda kalmadi hic vefa insanlik cekiyor artik bolca cefa huzur buldugumuz günler nerde kaldi |
Pişmişsin hayatta tam olgun yaşın
En güzel dostumsun bulunmaz eşin Sana doğru geldi ozan kerdeşin Nice dağlar aştım düz nerde kaldı |
Adını saymaya var mı ki gerek,
Söz sohbet eyledik, unutmaz yürek, Kronik yapardı, cok iyi börek, Tatlı dilli güzel kız nerde kaldı. |
Sen arzu ettiğim en güzel melek
Bitmiyor engeller ne yapsın felek Bak içim yanıyor yedikçe kelek İçimi soğutacak buz nerde kaldı |
Geceler boyunca durdum bekledim,
Her gelen ozana ümit yükledim, Senin sözlerine sözüm ekledim, Sen, ben buradayız biz nerde kaldı. |
İsminle başlardı dostluğun adı
Seni alıp gelsin mümkünse kadı Seninle kayboldu hayatın tadı Çorbaya atacak tuz nerde kaldı |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:42. |
|