![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Kurmuşlar kendilerine bir düzen
Kapitalizmdir halkı hep sömüren İşçiyi, köylüyü memuru ezen IMF'ye imza atana sitem ederim |
Kafamıza vurup etmişler kuzu,
Kışa çevirdiler bak yine yazi, Dişimi söktüler kalmadı azı, Milletten çalana sitem ederim. |
Çok yaşadım bende baharı yazı
Göllerde yüzdürdüm ördekle, kazı Gel sevdiğim söyleyip çalalım sazı Unutupta gelmeyene sitem ederim |
Yediler göbeği şişman ettiler,
İnsani insana düşman ettiler, Beni doğduğuma pişman ettiler, Ben böyle yalana sitem ederim. |
[QUOTE=sandalli;468241]Yediler göbeği şişman ettiler,
İnsani insana düşman ettiler, Beni doğduğuma pişman ettiler, Ben böyle yalana sitem ederim.[/QUOTE] Yediler, içtiler oldular kelli felli Bunların böyle olacağı zaten belli Doymaz bunlar hepsi kuyu keseli Garibe su vermeyene sitem ederim |
Bunlardan bekleme gelmez ki hayır,
Gözleri kör bunun kulağı sağır, Millete yüklenen külfet çok ağır, Yokluğa salana sitem ederim. |
Tok açın halinden ne anlar ?
Ancak bol, bol zam yapar Fakir yine soğanla doyar Hergün et yiyene sitem ederim. |
Milletin başını soktular dara,
Silinmez gönlümden açılan yara, Faizlere gider bak onca para, Milleti yolana sitem ederim. Yüzlerce milyara katladı borcu, Devrildi yerlere milletin burcu, Vatanı yönetmek bunun mu harcı, Geride kalana sitem ederim. |
Salim bey bakmıyor bügün ozana,
Sitem eyle sende düzen bozana, Etler çok pahalı girmez kazana, Bizi aç koyana sitem ederim. |
Güya helva yiyecektik mutfakta
Yedirdiler millete bolca papara IMF'den borç alınan milyar dolara Peşkeş çekip dağıtana sitem ederim |
[B][I]Yaz Geldi Geçti[/I][/B]
[I][B]Havalar soğudu sarardı yaprak,[/B][/I] [I][B]Ömürden yine bir yaz geldi geçti,[/B][/I] [I][B]Soluyor çiçekler, kurudu toprak,[/B][/I] [I][B]Güllerin dalından haz geldi geçti.[/B][/I] [I][B]Eylülün içine birikti hüzün,[/B][/I] [I][B]Sarı yüzü geldi göründü güzün,[/B][/I] [I][B]Takılmış kalbime yar gonca yüzün,[/B][/I] [I][B]Gözümün önünden naz geldi geçti.[/B][/I] [I][B]Ayrılık rüzgarı güz ile geldi,[/B][/I] [I][B]Yarin bu vedası sinemi deldi,[/B][/I] [I][B]Eller sevgilinin kıymetin bildi,[/B][/I] [I][B]Beni aşka salan göz geldi geçti.[/B][/I] [I][B]Öyle acılara gebe sonbahar,[/B][/I] [I][B]O soğuk yüzünü sineme çakar,[/B][/I] [I][B]Dayanmaz gözlerden kanlı yaş akar,[/B][/I] [I][B]Yürek esir oldu, öz geldi geçti.[/B][/I] [I][B]Karanlık kaplıdır bütün günlerde[/B][/I] [I][B]Acılar, kederler doldu dillere,[/B][/I] [I][B]Benzemiyor gurbet bizim illere,[/B][/I] [I][B]Yüreklerden acı söz geldi geçti.[/B][/I] [I][B]Kayboldu yürekte soğudu sıcak,[/B][/I] [I][B]Aşk yoksa icimde yanmasın ocak,[/B][/I] [I][B]Sevdalar gönlüme açmıyor kucak,[/B][/I] [I][B]Aşk ateşi söndü köz geldi geçti.[/B][/I] [I][B]Kabullenmek gerek böyle kaderim,[/B][/I] [I][B]Boyumu aşiyor derdim kederim,[/B][/I] [I][B]O´nu soranlara bilmem ne derim,[/B][/I] [I][B]Aşkı alıp giden kız geldi geçti[/B][/I] [I][B]Hasan Ilter[/B][/I] |
Desem ki nazlı yar seni özledim
Yanan ateşimi kalbe gizledim Günler aylar geçti yolun gözledim Dönsen bana desem gelir mi dersin |
Çok şey değil ama kalbimi verdim
Ruhumla bedeni yoluna serdim Kendi ellerimle çiçekler derdim Çiçek sana desem alır mı dersin |
Adını söylesem gönül diliyle,
Karşılasam onu cennet gülüyle, Farkım hiç kalmadı artık ölüyle, Canımı verirsem gelir mı dersin. |
gönülden şu kalbi söküp de verdim
geçmişten günahı atıp da geldim bütüm bu ömrümü yoluna serdim toz olsam yoluna basar mı dersin |
Sana feda ettim değersiz canı
Başardın kalbime attın kancanı Bitirdim kahvemi al da fincanı Falıma bak desem bilir mi dersin |
Seni sevdi canım, tek seni ister,
Mevlanın aşkına sevgini göster, Şenin sevgin benim kalbimi besler, Kalbimi aşkına alır mı dersin. |
Pilleri şarja takarım,
Makinamı koluma takarım, Stadyumdan içeri adımımı atıp Sivas diye bağırırım..:) |
Yolum sana çıkar artık sapamam
Öyle bağlandım ki inan kopamam Dur gitme birtanem sensiz yapamam Yanımda kal desem kalır mı dersin |
Bu kadar ilgisiz olama ne olur,
Bir kez gülsen gönül mutluluk bulur, Kalbim verceğin herşeyi alır, Benimle mutluluk bulur mu dersin. |
Vazgeçtim beyazdan karalardayım
Sensiz geçer günüm yaralardayım Kalbine saklandım buralardayım Çıkarma hiç desem olur mu dersin |
[B][COLOR=#ff8c00]meğer ben onu kalbimden atamamışım
aşkıma bir mezar kazamamışım[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]toprağın altına koyamamışım azraile gel desem gelir mi dersin[/COLOR][/B] |
Kapatma gözünü, sevdaya aşka,
İçimde tutuşan ateşin başka, Bir kez girebilsem kalbine keşke, Yüreğine beni alır mı dersin. |
virane eyledin şu gönlümü
esirgerim senden gayrısına sözümü hasretin bırakmaz artık peşimi yağmur olup çölüme yağar mı dersin |
[B][COLOR=darkorange]geleceksin diye yolun gözledim[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]verdiğin tarihi gün gün bekledim[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]yahu gelsene seni çok özledim[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]sana halley alacam desem gelirmi dersin ?[/COLOR][/B] |
Sen yoksan bana da hayat yok desem
Dünyada sadece bir onu sevsem Ben aşkı uğruna canımı versem Oda benim için ölür mü dersin |
Mehmet yok,Apo sakat
Hava güneşli,zemin güzel olacak Kamanan ilk 11de başlarsa, Sivas Antalya'ya 3 tane atar mı dersin.:) |
Uzak olma benden gel gir içime,
Yazayım sevdanı dertli döşüme, Aşkım n´olur girde renk ver düşüme, Düşlerimde bari kalır mı dersin. |
Boşa harap etme kendi kendini
Seni seçtim de ki sevindir beni Ben gibi sevmedi kimseler seni Diğerini silip eler mi dersin |
Unuttu aramaz, sormaz adımı,
Yitirdim aklımı, gönül tadımı, Eder mi bilmem ki benim yadımı, Perişan halimi bilir mi dersin. |
Ayrıldık birtanem doymadım sana
Umudum kalmadı sevdadan yana Bana veda ettin dön artık ona Gözlerine yaşlar dolar mı dersin |
[QUOTE=sivaBURs;468392]Boşa harap etme kendi kendini
Seni seçtim de ki sevindir beni Ben gibi sevmedi kimseler seni Diğerini silip eler mi dersin[/QUOTE] bir kalpte iki aşk bulunmaz yare adanmış ömre kıyılmaz aşk güzeldir ama kalp kırılmaz seni sevse bile gelir mi dersin |
Bir selamı için yılı bekledim,
Gariban halime aşkı ekledim, Kimseye demedim kalpte sakladim, Verdiğim selamı alır mı dersin. |
Sevdiğini bulup aklanmıyorsa
Nasıldır nerdedir yoklanmıyorsa Güzel çiçek lakin koklanmıyorsa Henüz gonca iken solar mı dersin |
[QUOTE=sandalli;468400]Bir selamı için yılı bekledim,
Gariban halime aşkı ekledim, Kimseye demedim kalpte sakladim, Verdiğim selamı alır mı dersin.[/QUOTE] ömrünü feda ettin ama gelmedi yıllarını çürüttün bir gün sevmedi kalbin yoruldu ama ölmedi bir dua etsen varmaz mı dersin |
Tükendi nefesim, kalmadı gücüm,
Alamadım ondan yürekte öcüm, Aşkın cezasına çekseler sicim, Boynum kıldan ince olur mu dersin. |
Tecrübe faydasız akılsız sere
Felek darbesini yedi kaç kere sivaBURs saçını yoldu boş yere O da saçlarını yolar mı dersin |
Bırak gönül artık aşkına kansın,
Sönmesin ateşi sevdanın yansın, Dilinde aşkımın türküsü kalsın, Söz ile saz ile çalar mı dersin. |
Onla bir sabaha kaç gece astım
Kalbine girebilmek bu idi kastım Zorla da güzellik olmuyor dostum Kalın sağlıcakla tatlı uykular |
Aşk ile yanan bunca yürekler
Seven kalbe nasihat neyler Acılar,çileler günbe gün keder Lokman hekim çare bulurmu dersin |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:37. |
|