![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[B]dertlendik yine bi akşam üstü
çok üzülüyorum hocamız küstü oturup ağlasam bende diz üstü ankarada üç puan alınırmola[/B] |
Hoca gitti ama gelecek hoca,
Yeniden tütecek Sivas´ta baca, Nasip eder Mevlam, gidersen haca, Hurma getir bize yeyip icelim. |
[B]................'GİBİYİM[/B]
[B]Soğuk olur sılamın uzun gecesi[/B] [B]Çıkarmı yürekten aşkın hevesi[/B] [B]Belki bu hayatın bir bilmecesi[/B] [B]Çamur deryasına batmış gibiyim[/B] [B][B]Uzaktır varılmaz dostun yolları[/B][/B] [B][B]Doyulmaz içmeye soğuk suları[/B][/B] [B][B]Ulaşmak istedim sıvadım kolları[/B][/B] [B][B]Güreşte sanki tuş olmuş gibiyim[/B][/B] [B]Kaptırmış kendini dünya malına[/B] [B]Parayla yaşamın doymaz tadına[/B] [B]Bir hal gelirse eğer dostun başına[/B] [B]Hazırolda bekleyen asker gibiyim [/B] [B][B]Kalp gözüyle bak etrafına[/B][/B] [B][B]İyi kulak ver dost nasihatına [/B][/B] [B][B]Sanki mahşer günü ulu divanda[/B][/B] [B][B]Çaresiz, cevapsız kalmış gibiyim[/B][/B] [B]Arif'im olurum dostun neferi[/B] [B]Çok sır saklar hayatın gizemi[/B] [B]Hayat boyunca bitmez çilesi [/B] [B]Kalbime bir ok değmiş gibiyim[/B] [B]Arif COŞKUN[/B] |
[B][COLOR=darkorange]bir ayak verin de ona göre yazak
şeytanın bacağını artık kırak kolay olsun vereceğiniz ayak yapın bana böylece iyi bir kıyak[/COLOR][/B] |
Civisi çıktı da dünya sallanır,
Yare buket buket güller yollanır, Dayısı olanlar zaten kollanır, Gariban ozana gülseniz yeter. |
İşçiyiz , köylüyüz haklıyız kazanacağız
İktidarı sallaya sallaya yıkacağız Devrimin kralını yapacağız Emperyalistleri yurt'tan kovacağız... ( Slogan gibi oldu artık idare edin :) ) |
Ne olur Ozanım inme derine
Zor görevi verme emir erine Mutlu şeyler yazsak efkar yerine Dünya üç beş günlük bilseniz yeter |
Ozanlar gelmiyor boşuna tutma
Büyük balık gibi küçüğü yutma Beyaz sayfaya yaz beni unutma Ben gitmeden önce gelseniz yeter |
Ozanim sazina, sözüne kurban,
Yazda sözlerini edelim bayram, Bakarim uzaktan hep hayran hayra, Bu garip halimi bilseniz yeter. |
Neşe dediğinin nedir ederi
Kaç para verirsek siler kederi Zaten ağlamışız doğuştan beri Şöyle oynak hava çalsanız yeter |
Üstadim ne olur kusura bakma,
Ince isler bunlar kafaya takma, Siyaset icine sakin ha akma, Huzuru burada bulsaniz yeter. |
Üstadım kuralım rengarenk düşler
Siyaset dediğin karanlık işler En hassas yerinden insanı şişler Paya düşen dersi alsanız yeter |
Bulasmak istemem böyle islere,
Raziyim ben hayallere düslere, Uzaktan bakarim, girmem iclere, Sizde sözlerime gülseniz yeter. |
[QUOTE=kronik;468708][B][COLOR=darkorange]bir ayak verin de ona göre yazak
şeytanın bacağını artık kırak kolay olsun vereceğiniz ayak yapın bana böylece iyi bir kıyak[/COLOR][/B][/QUOTE] Ayak ver diyenler ayaksız kalmış Galiba epeydir uykuya dalmış Dilerim uykuda bir melek olmuş Tatlı rüyalara dalsanız yeter |
sivaBURs kalemi süte batıra
İçini aktara beyaz satıra Okuyabilene kalsın hatıra Haydi sağlıcakla kalsanız yeter |
Sandalli der burda bitmez bu sarki,
Herkesler anliyor O´nda ki farki, Gönülden sevenler eylemez terki, Gitmeyip burada kalsaniz yeter. |
[B][I]Cley'in sayesinde hobi oldu artık siyaset:)
Tükendi sabırlar,sanki kalmadı hidayet Herkes konu açıyor, kaynaksız, rivayet Bizi biz yapan özümüzdür, bilelim yeter...[/I][/B] |
[B]kimse gelmez olmuş artık buraya
bir haber salıpta hemen duyura gelin ozanlarım sizlerde buraya söz söylemeyip yazmanız yeter[/B] |
ANNEM
Yemedin yedirdin, giymedin giydirdin Hiç eksik olmazdı gelen gidenin Yanardı ocağın pişerdi yemeğin O günleri özlemle arar mı sın annem Sırtında beşik elinde orak Derdin işleri bir yoluna koyak Biçerdin ekini kucak, kucak O günleri çok özler misin annem Yaşandı ömür geçti seneler Değdi mi dersin bunca emekler Büyüdü çocuklar gidip gelmezler Geçmişe bakıp ta üzüldün mü annem Derlerdi ana hakkı hiç ödenmez Kıymetini şimdi hiç kimse bilmez Kırılan kalbe merhem kar etmez Şimdi bir köşede mi kaldın annem Herkes çekilir uzaktan bakar Bu durum içimi çok burkar Bizimde bak büyüyor çocuklar Herşey sırasıylamı diyorsun annem Kalmamış dermanın çekilmiş ferin Böylemi olmalıydı senin kaderin Artık farketmezsin kim gelip gidenin Eski bir eşya gibimi oldun annem Böylemi bilinmeli senin değerin Annelere buket buket gül verin Anne, babayı yürekten sevin Bizi affedebilecekmisin annem Arif COŞKUN |
geldim bakın yine kimseler yoktur
sandallı gelmesse hiç tadım yokdur yedim makarnayı aç karnım toktur birşey yazmasanda bulunman yeter |
biraz yalınız kalmış bizim ozanlar
bazı gülüp bazen de kızanlar sokakta bozuluyor düzenler herkes yurduna baglı kalsa yeter herkes böyle atarsa kulak ardına dolar çakallar ana yurduna herkes düşmüş kendi derdine derdine bir çare bulsa yeter |
Güzel söz söyler bizim özümüz
Keşke görmeseydi bunu gözümüz Koptu dalından soldu gülümüz Bahardan bahara hatırla yeter |
[B]güzel sözler söylenirmi dillerden
ozan yazar durur hep gönüllerden bende gider isem gurbet ellerden aklına düşünce hatırla yeter[/B] |
[B][I]Bir dörtlük te ben yazayım size,[/I][/B]
[B][I]Ozanlar hası toplanmış siteye.[/I][/B] [B][I]Diller durmuş, düşünceler ne diye.[/I][/B] [B][I]Nikini görünce hatırlayın yeter.[/I][/B] |
[B]hatırla demekle hatırlanmıyor
iyne çok acıtıyor batırılmıyor doslarımız vardır asla unutulmuyor bir garip görünce hatırla yeter[/B] |
Ak koyun kara koyun meleşir
Dost dostuna sitem eder eyleşir Bir gün olur elbet herşey netleşir Sanal da olsa bir gül yolla yeter |
[B][I]Dost deyince akan sular duruyor,[/I][/B]
[B][I]Fani dünya kimselere kalmıyor.[/I][/B] [B][I]Candan dost olanlar unutulmuyor.[/I][/B] [B][I]Kahveleri içerken hatırla yeter :)[/I][/B] |
Dostluk bahçemize ekmiştik fidan
Dadandı kara leylek vermedi aman Dost bağında meyveler eriştiği an Yiyince bir teşekkür etsen yeter :) |
dost dediğim el olmuş
yar dediğim hiç yokmuş insanın aradığı özündeymiş kendine şöyle bir baksan da yeter |
Giderim buralardan vakit tamam
Dostlarla eyledik çok selam, kelam Tüm dostlara ederim en içten selam Alıp vermesini bilsinler yeter |
başım gözün üstüne selamın
eğrilik bilmez hiç kelamın sen gelene kadar her anı Arif'i seveler boş geçirmesin yeter |
[QUOTE=goramaz;469613]başım gözün üstüne selamın
eğrilik bilmez hiç kelamın sen gelene kadar her anı Arif'i seveler boş geçirmesin yeter[/QUOTE] ne kadar saçma bir şiir oldu..ozan olunmuyor ozan doğuluyormuş.. çok doğru.. |
[B]ozanlar toplanmış bakın buraya
verelim onlara güzel hediye soğanlı köfteyi sarın pideye bi yorgunluk çayı içmemiz yeter[/B] |
[I][B][COLOR="Indigo"]_______BiZ________
Terbiye duvari yıkıldı gitti, Dillerim lâl oldu, sözlerim bitti, Bülbülümüz sustu, baykuşlar öttü, Gayri viran oldu bağımız bizim. Kurt sürüsü daldı, yaralı çoban, Unutulmaz sözler içimde çıban, Uzaktan gelipte kovarsa yaban, Görünmez dumandan dağımız bizim. Tipimiz kayıksa ben miyim suçlu, Belki de bu adam babandan yaşlı, Sanki söylüyenler hep sırma saçlı, Yerlere yıkıldı sağımız (!) bizim. Sandallı´yım Hakk´a açıktır özüm, Kimselerden korkmam, karadır gözüm, Adamım, insanım bellidir izim, Erir hak yolunda yağımız bizim. Hasan Ilter[/COLOR][/B][/I] |
[B][I]Sitede çok bilmişlik yapanları
Özünü unutup, yoldan sapanları Anti düşünenden nem kapanları Gelin hep beraber çöpe atalım..! Kendi kendilerini övenlere Başkalarına pcden sövenlere Sadece tartışmaya gelenlere Gelin hep beraber sopa atalım..! Türk solu, sağı diyip ayıranlara Sadece kendi tarafını kayıranlara Adamlıkla alaksası olmayan hayvanlara!!! Gelin hep beraber SIPA diyelim..![/I][/B] |
[B][I]Burada ötmesin yabanın kuşu,
Belli değil inan ayağı, başı, Vurup patlatırmış gözümle, kaşı, Kaba kuvvet satan artık gelmesin. [/I][/B] |
alistik dünyadaki zulümlere
zenginin fakiri hor görmesine gücsüzlerin hep ezilmesine insanliga zarar veren, dünyaya artik gelmesin |
Gönül vermis garip bir ozanim
Dosluk icin kaynasin kazanim Eksik olmasin sevip yazanim Yüregimi anlamayan dostlarim artik gelmesin |
[QUOTE=sandalli;469650][I][B][COLOR="Indigo"]_______BiZ________
Terbiye duvari yıkıldı gitti, Dillerim lâl oldu, sözlerim bitti, Bülbülümüz sustu, baykuşlar öttü, Gayri viran oldu bağımız bizim. Kurt sürüsü daldı, yaralı çoban, Unutulmaz sözler içimde çıban, Uzaktan gelipte kovarsa yaban, Görünmez dumandan dağımız bizim. Tipimiz kayıksa ben miyim suçlu, Belki de bu adam babandan yaşlı, Sanki söylüyenler hep sırma saçlı, Yerlere yıkıldı sağımız (!) bizim. Sandallı´yım Hakk´a açıktır özüm, Kimselerden korkmam, karadır gözüm, Adamım, insanım bellidir izim, Erir hak yolunda yağımız bizim. Hasan Ilter[/COLOR][/B][/I][/QUOTE] Birileri çıkıp bir şeyler yapar, Hedef doğru iken bir anda sapar, Kıskançlık yüzünden kıyamet kopar, İlkel dönemlerde çağımız bizim. Ben buyum deyince değilsin derler, Kalkmak istedikçe eğilsin derler, Dirliği düzeni dağılsın derler, Başa çorap ördü tığımız bizim. Fitne fesat varsa insanı oyar, Adını sanını değişik koyar, Çok iyi ressamdır renklere boyar, Kirli suda yüzer kuğumuz bizim. Kötülük bilmeyen temiz insandım, Karşıma çıkanlar aynıdır sandım, Ama çekilmiyor artık usandım, Masuma atılır ağımız bizim. Ben de bir insanım yeterli olsun, İsteyen benimle kafayı bulsun, Artık uğraşamam sesim duyulsun, Çok çabuk karardı göğümüz bizim. Yanlışa yönelmem bir tek hizam var, İpek böceğiyim küçük kozam var, Anlatamadığım ne çok gizem var, Ölsen de uğraşır sağımız bizim. sivaBURs’um içim öze dönüyor, Kavruldu yüreğim köze dönüyor, Bu şiir tükenen söze dönüyor, Sustum mutlu olsun çoğumuz bizim. |
helal olsun abim sana
okurken hayran kaldim yazdiklarina rabbim güc versin icini dökmen icin bize halinden anlamayanlar artik gelmesin not: o muhtsem yorumundan sonra halit abimin kalemim tükendi valla... |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:26. |
|