![]() |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
[B][COLOR="Green"]Zaman eski zaman değil
Duman eski duman değil Katılacak toz kalmadı Aklınızı vurun taşa Çözüm aramayın boşuna Sunulacak tez kalmadı Gün tükettik rüyalarla İflas ettik riyalarla Verilecek poz kalmadı Budadık yeşil dalları Yamulttuk bütün yolları Yürüyecek iz kalmadı Adama düştü ürkeklik Madama kaldı erkeklik Paylaşacak koz kalmadı Hak sözü işittik duyduk Yinede şeytana uyduk El açmaya yüz kalmadı Hayatımız terelelli Meşrebimiz çiftetelli Çalınacak saz kalmadı[/COLOR][/B] |
[COLOR="darkred"][B]Yorgunum
Yorgunum gecelerden Geceler boyu beklemekten Sevdanın pençesinde Ölümle cebeleşmekten Bir ses arıyorum şimdi bir ışık Geleciğe dair bir umut Yıkılmış enkazın Altından kaldıracak bir el Yorgunum Hayatta hiç olmadığım kadar Yorgunum Yaşamak acı çekmekse neye yarar Yorgunum Paslanmış yüreğim hep nasır tutar Yorgunum Yorgunum şimdi tüm dostlar Yorgunum Tüm bedenim ruhumla Kalbimde şimşekler çarpıyor Gündüzlerim bile olmuş gece Hayat oldu bana bir bilmece Unutamıyor insan sevince Şimdi hayat oldu bana bir işkence Yorgunum Hayatta hiç yorulmadım belki bu kadar Yaşamaksa sensiz neye yarar Umut vermiyor işte bu yarınlar Çekip gitmiyor bu acılar Hep bir yerlerde hep bir yerde yarım kalıyor Umuda koştum ama hep ayağımdan vurdular Umudumda seni aradım Yalan oldu şimdi, bana mezar oldu virane sokaklar Orhan_ca[/B][/COLOR] |
[B]yüreğine sağLı matmazeL =)))))[/B]
|
[B][I][COLOR="Red"] Yorgunum
Hayatta hiç yorulmadım belki bu kadar Yaşamaksa sensiz neye yarar Umut vermiyor işte bu yarınlar Çekip gitmiyor bu acılar Hep bir yerlerde hep bir yerde yarım kalıyor Umuda koştum ama hep ayağımdan vurdular Umudumda seni aradım Yalan oldu şimdi, bana mezar oldu virane sokaklar[/COLOR][/I][/B] |
KADINIM
Yıllardır beklediğim diğer parçam Şafaklara gebe kalan geceler Sıcağa hasret kalan kış günleri gibi Beklediğim,Özlediğim,Gizlediğimsin Kadınım… Nefesime karışan ılık nefesin Bir bayram sevinci,yada yeniden uyanış gibi, Göremediğim,Ulaşamadığım,yosun gözlümsün. Kadınım… Çılgınca öpüşünün dudaklarımda kalan hazzı Gül kokusu sinmiş okşanası tenin gibi, Issız hayallerimdeki geç kalan mavi Gülen yüzündeki öpülesi gamzeler gibi, Bilinmeyenim,Sorularım,Cevaplarımdın. Kadınım… Nehirde köpüren deli dalgalar Her dalı filizlenmiş bahara hazırlanan bir fidan gibi, Uykusu gecelerde umutsuz düşünceler Odamdaki şevkatine hasret çiçekler gibi, Sevdam,Varlığım,Vazgeçemediğimsin. Kadınım… |
BİR SENİ UNUTAMADIM BİLİRMİSİN
Zifir saçlarında unuttum hayatı … ay suskun, yıldızlar küs şimdi düşümde her gece bir orman yanıyor bir dağ kanıyor her sabah. yüreğime akan sızılı ırmaklar gibi, kanayan şiirlere bırakıp gittin ömrümü şimdi hangi kıyıdan baksam rengi hüzündür aşkın... Adını ağır bir yük gibi vurup sırtıma, binlerce cam kırığı ayaklarımın altında, içimdeki en yüksek dağa kaçtım... hangi yola çıktıysam saçların dolandı kalbime hangi yana döndüysem bir akrep öptü yaralarımı ben artık çıkmaz bir yolun yolcusuyum... hangi pencereden bakarsam bakayım….. ne sancım diner, ne ağrım biter... Say ki, dallarda inleyen yaralı bir rüzgar sesiyim artık çöllerde ağlayan bir ırmak sesi bütün ışıklarım söndü, bütün hayallerim öldü şimdi üstüme düşen her gözyaşı, her damla keder. hüzne bulanmış ayrılıklardan gam dokuyor yüreğim öyle mahzun öyle yaralı, devrilmiş ağaçlar gibi duruyor boynum, bütün dallar kırık Aşkın kanayan yanını bırakıp avuçlarıma bir tebessüm gibi usulca çekip gittin hayatımdan şimdi hüzne göçüyorum her gece hiç bir yol çıkmıyor umuda, yorgunum gittin yaşamayı unuttum, ağlamayı, gülmeyi unuttum ne zaman başladı bu hikaye, ne zaman bitti unuttum bir seni unutmadım bilirmisin... bir seni unutamadım ... |
YARINLARIM....
Hayatın yalancı güzelliğine mi kanar insan Yoksa inandığı gibi mi bakar hayata… Gerçek olan hangisi söylermisiniz bana…. Ben mi görmek istediğim gibi görüyorum her şeyi… Yoksa hayatmı bana öyle gösteriyor kendini… Kurulan hayaller nerde peki…ya yarınlar…ya umutlar… Yarınlar umutlarda ise neden acı çeker hala insan… Her insanın hayalleri yokmu yarınlara… Yada umutları yokmu yaşadıkları yaşacakları yarınlara…. Neden bir anı bir anını tutmaz günlerimizin…. Birkaç dakika yada bir gün önce gülüyorken … Bir anda ağlamalar,yıkılan hayaller niye..?ya umutlar…! Siz söylemedinizmi umuda kurşun işlemez diye… Siz söylemedinizmi yarınlar daha güzel olacak diye… Benim umutlarım yağmalandı… Benim yarınlarım kana bulandı… Sel olup aktı gözyaşlarım yanaklarımdan… Çağladı coştu pınarlarından… Ama benden başka ama benden başka silen olmadı…. Kader yine oyununu oynadı… Dünler bir rüya mazi oldu benim için…. Ne hayallerim kaldı ne umutlarım… Karanlığa büründü hayalimdeki yarınlarım…. |
GÖZLERİME BAK
Acıyı görmek mi istiyorsun? Gözlerime Bak Acıyı görmek mi istiyorsun? Gözlerime bak! Dudaklarımda söyleyemediğim sana ait duyguları, Bana her fırsatta bıraktığın yokluğunun acısını fark edeceksin. O zaman anlayacaksın acının sende ne kadar masum durduğunu. Ayrı yetişmiş güllerin birbirine hasreti gibi, Umutla kurudum sensiz. Ve sen hiç gözlerime bakıp beni sevdiğini söyleyemedin. Oysa sırf bu kelime için kurduğum hayallerdi beni hayatta tutan Bir boşluktan içeri girdim her gece, Senli düşlerden sensiz karanlıklara süzülür gibi. |
KARASEVDA
Bir kere sevdaya tutulmaya gör; Ateşlere yandığının resmidir. Aşık dediğin, Mecnun misali kör; Ne bilsin alemde ne mevsimidir. Dünya bir yana, o hayal bir yana; Bir meşaledir pervaneyim ona. Altında bir ömür dönedolana Ağladığım yer penceresi midir? Bir köşeye mahzun çekilen için, Yemekten içmekten kesilen için, Sensiz uykuyu haram bilen için, Ayrılık ölümün diğer ismidir |
Ya seninle ya sensiz!
Olmasa da sevenim Ağlayanım gülenim İlk sözüm son yeminim Ya seninle ya sensiz! İstersen sevme beni İstersen bekle beni Taş gibi toprak gibi Ya seninle ya sensiz! Yalnız bir mevsim değil Yalnız bir bahar değil Her zaman her yerde bil Ya seninle ya sensiz! İstersen öldür beni İstersen güldür beni Gün gibi güneş gibi Ya seninle ya sensiz! |
SENİN OLMADIĞIN YERDE
Adına aşk koyduğun o büyük boşluğa ben koca bir hayat sığdırdım... Beni sevmemene isyan edip kaçmak, sende aradıklarımı hayatla doldurmaya çalışmak, ruhumun en büyük yanılgısıydı... Hayat bana en acımasız yüzünü sevgini inkar ettiğim zamanlarda gösterdi... Ve şimdi asıl olmam gereken yerde, hayata başladığım yerde, kalbindeyim... Vazgeçilmez oluşunun sırrı bu işte: Senin olmadığın yerde ne olduğunu biliyorum... |
En mutlu günümde karardı dünyam
Aşkı ben söyledim ayrılıgı sen Ayrı yöne giden sevenler olduk Neşeyi sen aldın kederleri ben Çaldın gecelerden yıldızlarımı Umutlarımı.. Bir yalan farzedip duygularımı Yaşanmış maziye veda ettin sen İlk günü hatırla bir can olmuştuk Sanki bulunmayan aşkı bulmuştuk Oysa bir arzuya tutsak olmuştuk Gerçegi sen aldın yalanları ben Çaldın gecelerden yıldızlarımı Umutlarımı.. Bir yalan farzedip duygularımı Yaşanmış maziye veda ettin sen |
HABERİMİZ YOK
HAYALLE YAŞARKEN GERÇEK DÜNYADA ZAMANI İÇMİŞİZ HABERİMİZ YOK ÖMÜRLE YÜZYÜZE GELDİK AYNADA HARCANIP GİTMİŞİZ HABERİMİZ YOK KÖTÜ BİR SÖZ GİBİ DÜŞTÜK DİLLERE YANLIŞ YOL SEÇMİŞİZ HABERİMİZ YOK ÜMİTLE BAĞLANIP ACI GÜNLERE GÖZYAŞI EKMİŞİZ HABERİMİZ YOK BOŞ YERE KOŞARKEN HAYAT YOLUNDA NE DERTLER ÇEKMİŞİZ HABERİMİZ YOK GÖZLERDEN DÖKÜLEN GÖZYAŞLARINDA ERİYİP GİTMİŞİZ HABERİMİZ YOK |
[FONT=Georgia]ONURDA AĞLAR[/FONT]
[FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia]Gözlerinin pınarında Bir bulut, Boşandı boşanacak Nerdeyse. Aklımdan geçenleri Okuyorsun su gibi. Dünya gördü Bizi boğazladılar... Tutma gözyaşlarını Onur da ağlar... Bırak yıkansın gökyüzü, Lacivert, yeşil, altın Işıkları günbatının. İşte şafaktayız gene Çırılçıplak Ve mavi. İşte sanki dağ yeli Ve işte sanki meltem... Kimse toz konduramaz Kesip attığımız tırnağa bile. Sen en güzel kızısın Bütün galaksilerin Bense tözüyüm artık Akkor tözüyüm Prometheus'u yakan Kara sevdanın... [/FONT] Ahmed Arif |
AÇLIK SINIRI
Atlı arabaların, faytonların peşinde Yollarda at tersleri kalıyor geçişinde... Üşüşür ters başına aç karınlı serçeler Açlığa nîmet olur terste kalmış taneler... Tek ümit ters gözlemek ise aç karınlara Aç karınlar ne kadar güvenir yarınlara... DİE'nin açlık ve yoksulluk sınırı belirlemelerinin düşündürdükleri... |
Günaydın
Bu güzel güne günaydın, günaydın güneş günaydın gökyüzü günaydın kuşlar günaydın sana kedicik sana da günaydın simitçi çocuk günaydın otobüs şöförü sevgili manavımız, sana da günaydın ve mahalle bakkalımız günaydın günaydın saksıdaki çiçekler benimle birlikte yolda yürüyenler, günaydın karşıdan gelenler günaydın karşı kaldırımdakiler sizlere de günaydın günaydın işte, ne var sanki bunu söyleyemeyecek hergün herkese ve herşeye günaydın günaydın günaydın |
YıLdızLı bir qecede açabiLSem Sana kaLbimi
Sana DeSem, diyebiLSem Sana, Seni Sewiyorum Ama, aSLa SöyLeyemem Bu böyLe Sürüp qidecek Ve Sen Seni Sewdiqimi biLmeyecek, anLamayacakSın Ama ben her qece Her aLLahın qeceSi Aya we yıLdızLara Senden bahSedeceqim Ama Sana aSLa Çünkü aramızda dağLar, denizLer we Benim kahroLaSı qururum var |
90GİDELİM BİRBİRİMİZDEN...
Sessin duyulmasın Hüzün kokan kokun yayılmasın odama… Dur dokunma ellerinle, bedenime bedeninle İz kalmasın sıcaklığından üşüyen benliğime… Sevme beni Yüzün seyrime düşmesin bir kez daha Kalk gidelimlere yol almadan Hani o hüzün kokan yolların ayazına vurmadan gece bizi Gidelim birbirimizden… O boşluğa yazılan bütün kelimelerden kurtulalım Saklanalım acıtan yalnızlıklardan… Bir kez daha gebe kalmadan bitimsiz gecelere Bir kez daha tanık olmadan sabahı olmayan gecelere Bürünelim birbirimizin bilmediğimiz kaçışlarına… Parçalanmış bedenlerin kanayan yaralarına basmadan, Yüzümde bırakılan her bir iz kanamaya başlamadan gidelim birbirimizden… Umut yok yarına, Bedenlerimizde koşullanmış bu acıdan dönüş yok yarına… Gitmek yazılmışken isimsiz boş kuytulara bu telaşta yarın yok! |
[B][COLOR="DarkRed"]Gitmeyeceksen.
Gitmeyeceksen, Eksiktir hareketliliğin Genişliğin gerekir Eksiktir hareketliliğin Zamanın sözü eksik Mutlu olmaya bak sen Zaman geçecek zaten Gitmeyeceksen Gidemeyeceksin demek Sabredeceksin Sorunları küçültüp Göreceksin ama hepsini Göreceksin ama güzel Göreceksin neler neler. Gitmeyeceksen Gidemeyeceksin demek Gidemeyeceksin fakat o an Bakacaksın gitmişsin bir an Durmasana, anlar bırakıyorsun bak Elinden gelen gelsin Hareketliliğin gitmeye eksik O da gerekir çünkü Çünkü gittiğin an gelecek Bir gidiş olacak ki bir gidiş Dönüşün olmayacak. Belki işte o zaman Tamamlayacak sözünü zaman Gördüğünle kalacaksın… [/COLOR][/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]BENİM ADIM KEPEZ
Ansızın bir karasu iner Deniz fenerinin gözlerine Fener kör olur Ve ağır ağır uyanmaya başlar Deniz dibinin devleri Koç sürüsü dalgalar toslaşır gerine gerine Ötede yıkkın bir balıkçı köyünün çiçeksiz evleri Evler ki denizlerde olup bitenleri bilmez Bense bu kaderi iyi bilirim Benim adım Kepez Yıldızlar olmadı mı, dolunay olmadı mı Gökyüzü de kördür Yüreğindeki kara bulutlar Durmadan yıldırımlar kusar Yorgun bir gemi oturur kayalara Karışır birbirine dua ve küfür Korkuysa şapkasını her zaman Kapkara bir dala asar Bir yosun tarlasında dinlenirken Gördüm ölümü kaç kez Selam verip geçti gülümseyerek Ben korkusuz Kepez Kaç sünger ve inci avcısının Kanına girdi bu denizler Kaç taze gelin ihtiyarladı Bu ufuklara baka baka Her sabah Neşeli bir ıslık aydınlığına Evden çıkıp gidenler Ya döndüler ya da hiç dönmediler Yaralı akşamlara Yalnız kalmayınca aç kalmayınca Oğlak, kuzu melemez Ben ne dramlar yaşamamışımdır bu kıyıda Ben Kepez Mutlu insanlarda gördüm Gelip kollarımın arasında sevişen Ama uzun sürmedi Şıngır mıngır kristal ömürleri Ne çığlıklar işittim rüzgarlardan Mevsim mevsim değişen Hele de yitik ekmekler gibi ayrılık türküleri Tedirgin martıların Kanatları vururken gez Ben dilsiz bir görgü tanığıyım Benim adım Kepez Gün kısalır, Bir gece de değişir renk renk haritam Gün uzar, Sızlayan süslü bir göğüstür Tarih-i Kadim Sırdır, ayıptır Gördüklerimin hepsini anlatamam Gemiler gelip geçerken Kaç dilden hüzünlü şarkılar dinledim Gül yanaklı, lale dudaklı Ne güzeller gördüm gitti gelmez Ben hep aynı yerde beklerim Benim adım Kepez Bazen denize küserde Gökteki yıldızlarla konuşurum Bazen gidemediğim yerleri okşamak isterim Bulamam ellerimi Ay doğarken başlar En uzun süren sarhoşluğum Asırlar kemirse de Koparamazlar zincirlerimi Kimse kirli ayaklarıyla Üzerimi tepeleyemez Ben beş vakit Sabrın gül suyuyla yıkanırım Benim adım Kepez [/B][/COLOR] |
Ansızın bir karasu iner Deniz fenerinin gözlerine Fener kör olur Ve ağır ağır uyanmaya başlar Deniz dibinin devleri Koç sürüsü dalgalar toslaşır gerine gerine Ötede yıkkın bir balıkçı köyünün çiçeksiz evleri Evler ki denizlerde olup bitenleri bilmez Bense bu kaderi iyi bilirim Benim adım Kepez Yıldızlar olmadı mı, dolunay olmadı mı Gökyüzü de kördür Yüreğindeki kara bulutlar Durmadan yıldırımlar kusar Yorgun bir gemi oturur kayalara Karışır birbirine dua ve küfür Korkuysa şapkasını her zaman Kapkara bir dala asar Bir yosun tarlasında dinlenirken Gördüm ölümü kaç kez Selam verip geçti gülümseyerek Ben korkusuz Kepez Kaç sünger ve inci avcısının Kanına girdi bu denizler Kaç taze gelin ihtiyarladı Bu ufuklara baka baka Her sabah Neşeli bir ıslık aydınlığına Evden çıkıp gidenler Ya döndüler ya da hiç dönmediler Yaralı akşamlara Yalnız kalmayınca aç kalmayınca Oğlak, kuzu melemez Ben ne dramlar yaşamamışımdır bu kıyıda Ben Kepez Mutlu insanlarda gördüm Gelip kollarımın arasında sevişen Ama uzun sürmedi Şıngır mıngır kristal ömürleri Ne çığlıklar işittim rüzgarlardan Mevsim mevsim değişen Hele de yitik ekmekler gibi ayrılık türküleri Tedirgin martıların Kanatları vururken gez Ben dilsiz bir görgü tanığıyım Benim adım Kepez Gün kısalır, Bir gece de değişir renk renk haritam Gün uzar, Sızlayan süslü bir göğüstür Tarih-i Kadim Sırdır, ayıptır Gördüklerimin hepsini anlatamam Gemiler gelip geçerken Kaç dilden hüzünlü şarkılar dinledim Gül yanaklı, lale dudaklı Ne güzeller gördüm gitti gelmez Ben hep aynı yerde beklerim Benim adım Kepez Bazen denize küserde Gökteki yıldızlarla konuşurum Bazen gidemediğim yerleri okşamak isterim Bulamam ellerimi Ay doğarken başlar En uzun süren sarhoşluğum Asırlar kemirse de Koparamazlar zincirlerimi Kimse kirli ayaklarıyla Üzerimi tepeleyemez Ben beş vakit Sabrın gül suyuyla yıkanırım Benim adım Kepez [/B][/COLOR] |
[B][COLOR="DarkRed"]
Sen Benim Sen benim tutkularımsın Sen benim sevdalarımsın Kuruyan toprağımda nemsin Susuzluğumda suyumsun Gönül bahçemde çiçeğim Sen benim canımsın. Sen benim umutlarımsın Aşk odağımda aşkımsın Kalbimin atışlarısın Damarlarımda can suyum Sen yaşam kaynağımsın Sen benim canımsın. Geceleri hayallerimsin Gündüzleri özlemimsin Gönül karanlığımda ışığım Sen benim hayatımsın Sen benim canımsın.................. [/COLOR][/B] |
içsel bir yansıma işte
geçmişi ve geleceği... nereden başlarım anlatmaya ki ve hangi senden başlarım ki resmini karalamaya, şarkını söylemeye nereden başlarım ki hangi yoldan gelebilirim ki sana yapayalnız, korkusuzca! kendimce ve susuzluğumla... hangi kapı sana açılır ki, hangi el sana uzanır ki ve ben hangi göz ile bakmalıyım artık sana.. |
GÖZLERİMİ KAPADIM DOKUN KANAT YARAMI SAR!
Dokun Kanat yaramı Sar! Ellerimi açtım Tut Dokun Sev! Okşa örselenmiş bedenimi Düşünme hiçbir samimiyetsiz tebessümü! Bilme neyin ne kadar acıtacağını… Bilme esaretin bize nelere mal olacağını… Gözlerimi kapadım Dokun Kanat yaramı Sar! Ellerimi açtım Tut Dokun Sev! Çık girdiğin kuytudan Saklanma karanlık düşlerinden! Savaşma benliğinle… Olduğun yerden kaç Koş Hadi durma gel! Gözlerimi kapadım Dokun Kanat yaramı Sar! Ellerimi açtım Tut Dokun Sev! |
GÖZLERİMİ KAPADIM DOKUN KANAT YARAMI SAR!
Dokun Kanat yaramı Sar! Ellerimi açtım Tut Dokun Sev! Okşa örselenmiş bedenimi Düşünme hiçbir samimiyetsiz tebessümü! Bilme neyin ne kadar acıtacağını… Bilme esaretin bize nelere mal olacağını… Gözlerimi kapadım Dokun Kanat yaramı Sar! Ellerimi açtım Tut Dokun Sev! Çık girdiğin kuytudan Saklanma karanlık düşlerinden! Savaşma benliğinle… Olduğun yerden kaç Koş Hadi durma gel! Gözlerimi kapadım Dokun Kanat yaramı Sar! Ellerimi açtım Tut Dokun Sev! |
[COLOR="DarkRed"][B]sultanım
Can yakan gözlerini, bak görmeye geldim Abu hayat sözlerinle gül olup yeşermeye geldim Ben aciz ben yarım Sana tamam olmaya geldim Şeyda bülbüller gibi, gül dalına konmaya geldim Şeyda bülbüller gibi, gül dalına konmaya geldim Yanar içim senden öteye yer yok Yanar sözlerim bakma gözlerime Canımdan başka servetim yokken Canımdan geçmeye geldim Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim Dağ, taş, toprak iken umman olmaya geldim Aşksız bi çareyken Kendimi bulmaya geldim Yalana meyil ederken gerçeği görmeye geldim Yaşayan bir ölüyken gönlünde doğmaya geldim Yaşayan bir ölüyken gönlünde doğmaya geldim Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim [/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]sultanım
Can yakan gözlerini, bak görmeye geldim Abu hayat sözlerinle gül olup yeşermeye geldim Ben aciz ben yarım Sana tamam olmaya geldim Şeyda bülbüller gibi, gül dalına konmaya geldim Şeyda bülbüller gibi, gül dalına konmaya geldim Yanar içim senden öteye yer yok Yanar sözlerim bakma gözlerime Canımdan başka servetim yokken Canımdan geçmeye geldim Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim Dağ, taş, toprak iken umman olmaya geldim Aşksız bi çareyken Kendimi bulmaya geldim Yalana meyil ederken gerçeği görmeye geldim Yaşayan bir ölüyken gönlünde doğmaya geldim Yaşayan bir ölüyken gönlünde doğmaya geldim Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim [/B][/COLOR] |
Bu Son Gece
-------------------------------------------------------------------------------- Gözümden sakındığım seni Kendimden sakınıyorum artık Gönlümün her bir köşesinde hatıran vardı, Hatıralarını beni terkettiğin gibi terkediyorum artık Yapayalnız bırakıcam içimdeki seni Durduracağım artık gözümdeki seli... Susturacağım ruhumdaki matemi... Ardıma bile bakmayacağım... Senin bakmadığın gibi... Bitiriyorum söylediğim son şarkımızı, Bunlar kulağa hoş gelen son anları, Nakaratına saklamıştım yarınlarımızı, Yeni bir şarkı beğenmemek üzere, Unutuyorum hatrın olsa bile üzerimde, Yakıyorum tüm notalarını bu aşkın... Çığlığını duyamayacağım bir yastık basıyorum kulaklarıma... Ve köz olmuş yangınım, anılarıma yağmurlar yağdırıyorum Bu gece... Bu sensizliğe içlenip penceremden son bakışım, Gözümden intihar eden yaşların son vukaatı bu gece... Sensiz bir hayata, Susuz kalmış toprağa son akışım... Gözlerin gibi bir bataklığa son saplanışım bu gece... Bunlar son çırpınışlarım, Resimlerini yakmaya hazırlanışlarım, Sensizliği dirhem dirhem avuçlayıp, Boğazıma takılsada yutkunduğum son gece... Tüm hatıralarımızı bir kağıda yazıp Uçak yapmalıyım, Onu rüzgara bırakıp uçurmalıyım, Avuçlarına düşsede aldırmamalıyım, Sensizliğe son aldanışım bu son gece... Şair=Sinan Arslan 21/11/2008 |
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img228.imageshack.us/img228/3353/sewmek3dd3xbhp8.jpg[/IMG][/URL]
|
[COLOR="DarkRed"][B]Göz Yaşlarımı Yağmurlara Ekledim
şimdi mevsim sonbahar kopan yapraklar mıdır rüzgarın değdiği yoksa tükenen takvim sayfalarıyla yaşamım mı aynı makamda çalan bu kaçıncı hüzün şarkısıdır gidişinle dinlediğim ve bu kaçıncı yalnızlığımdır her sevdada yeniden başlayan şimdi mevsim sonbahar hava yağmur kokarken hiç doğmayacak bir sevdaya gebe yüreğim ve sana dokunamayan ellerimle yalnızlığımın sindiği hüzün sokaklarının her köşesine adını yazar bir gölge gibi dolanırken peşimde yalnızlık yolların ıslaklığında ayak izlerini ararım ahh bu ne hüzzam sevdadır bu ne yalnızlık şimdi mevsim sonbahar şimdi hüzün ve yalnızlık kol kola gezerken parolasız işaretsiz karanlığını alıp yanına yalnızlığıma nöbet çıkarır gece yollar uzak yollar ayrılıklarda kesişirken en kuytu köşelerde gözlerimin kıyısından düşen göz yaşlarımı sevda bulutlarıyla eylül yağmurlarına ekledim saklanma saçaklar altına ben gelemiyorum bırak benim yerime saçlarına dokunsunlar............. Cünkü ben hic seninle olmayacagim...........................[/B][/COLOR] |
[B][COLOR="DarkRed"]Aldım Kalbimi Gidiyorum Senden
İtiraf ediyorum Zor oldu pek zor... Yakaladım sıkıca yüreğimi, Ayaklarımı diredim, Gelmiyor çıkmıyor yerinden... Bütün olmuş, Farkında değil Diğer bütünlerden Zannediyor gidiciler, geçiciler, Dönmeyecekler... Oysa kalmışlar Öncekiler, sonrakiler Uğraş verilen gelecektekiler. Çek, asıl Bırak kanasın, acısın Yaralar açılsın... Sana yaşatacağım Gerçek bir ilki Bir sürü yalan özelinden, Kendini teklikle kandıran Zavallı süründen… Aldım kalbimi gidiyorum Senden... Aynur Baydar [/COLOR][/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]Sivaslım
Olmayınca olmuyor yapacak bir şey yok, Daha fazla ısrar etmenin bir manası yok. Anlamsız daha bu aşkın beşinden koşmak, Senin hayatında yerim yokmuş Sivaslım. Hayatta her şey istediğin gibi olsun, Aradığın aşkı sevgiyi çabuk bulursun. Giyim tarzı konuşması hoş güzel olan, Sen aşka değil görünüşe sevdalısın Sivaslım. Ben yine kayıp ettim dürüstlüğümden, Dünya değil biz insanlarız yalan olan, Hayat öyle bir düzene kurulmuş ki canım, Sende haklısın, her şey çıkar olmuş Sivaslım [/B][/COLOR] |
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img152.imageshack.us/img152/5959/beauar8.jpg[/IMG][/URL]
Özlüyorum Sevgilim Seher yellerini kuş seslerini özlüyorum Ben seni özlüyorum Tatlı bakışlarını ipek saçlarını Bir saba rüzgarı diyorum Alsa getirse seni yanıma yanı başıma Ve bir özgürlük anıtı yapıversek Bu güzel anı adına Ben kurtulsam şu hayal esaretinden Bir usanç çılgınlığına dönüştü güzelliğin Saçların giyotinden daha keskin bir ölüm yolu Kokun baldıran zehri oldu Ama diyorum ve ellerimi açıp dua ediyorum Şu güzel kuşlar ya da beyaz periler Ya da şu bad-ı saba tutuverse ellerinden Bir pamuk yumuşaklığıyla Bırakıverse seni yanıma Ve sen hep yanımda olsan Ben kurtulsam hayal çirkefliğinden Yine seher yellerine kuş seslerine dönsek Beraber güz türküleri söylesek Güneşin doğduğu yöne Ve bir özgürlük anıtı yapıversek Tutsak yüreklerimize Artık gel sevgilim Artık gel bıktım şu bekleyişten Ya da Allah' ım ölümü gönder Azrail' le Özgürlüğe susamışlığa kansam Gönder Allah' ım ikinin birincisini Kabul buyur günahkar kalbimin Günahkar tövbesini Kabul buyur Allah' ım ikinin birincisini |
Adını Bilmeden Sevdim
Ben, seni; adını bilmeden sevdim. Ve, “var”lığınla gülüşünü... Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ve, “yar”lığa süzülüşünü. Ben seni, sesini duymadan sevdim... Ve duymadan nefesini. Ben seni adını bilmeden sevdim... Ama; sevdim!.. Üşüyüşünü sevdim... Üşüyüşünü sevdim onüçüncü ayın ilk günü; “Gel, ısıt” deyişini!.. Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi... Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim... Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim. Bir de; “Gel, ışıt” deyişini!.. Ben seni, adını bilmeden sevdim. İhtiyacım... Cevabım... İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam... Gökkuşağım, ışığım... Kuşkanadım, pembe rüyam, çiy tanem... Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem... ...Sevdim işte! Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim... Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı! Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ben seni, sesini duymadan sevdim. Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni... ...seni sevdim. Seni sevdim. İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle... Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım. ...Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına... Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk?.. Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim!.. Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden... Yüzünü bilmeden, sesini bilmeden... ...seni bilmeden sevdim. Seni, “bilmeden” sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler... Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve, ben; seni adını bilmeden sevdim |
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img222.imageshack.us/img222/3371/adszrt8.png[/IMG][/URL]
Yasakkkkkk Bir bulut yükü gibi Seni yüklemişim gözlerime Gözlerimin buğusundasın Bir çiy damlasısın Kirpiklerimin ucuna tutunan Bir bilsen nasıl titriyorsun Yalnızlık kokan duygular içinde Bir yasak korkusu sinmiş Titreyen yüreğimizin her köşesine İkimiz de biliyoruz Bu sevdanın çıkışı yok Adı yasak bu sevdanın Yüreğimiz atıyor ya Tutsak edilsede duygularımız Ne dersek diyelim Bu sevdanın adı Yasak.... Yasak...... Yasak...... Yok bu sevdanın sonu Öyleyse neden bile bile Bu acıyı ikimiz de yaşıyoruz..... |
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img132.imageshack.us/img132/4121/bleedingrosemd3co0zq4.gif[/IMG][/URL]
Sen benden gidersen Denizler de gider kıyılarımdan Uzak iklimlerde eser sesim Bir rüzgardan, bir rüzgara koşar Çocukluğumun şarkıları Kimseler duymaz... Sen gidersen; Ellerim de gider peşinden Irmaklarım yataklarını şaşırır Dipsiz bir uçuruma bırakırım sözlerimi Cam kırıklarında yürümüş gibi Koşarım... Açarım gözlerimi Her şafak vakti, her yol ağzına Kimseler bakamaz... Sen gidersen; Çakarım kendimi bir çivi gibi kendime Kimseler sökemez... sen gidersen bende giderim sürüklene sürüklene ardıma bakmadan koşarım peşine delice sen gidersen demek boşuna işte bilirimki bir gün gideceksin ve bu ruya sona erecek bile bile ölümüne seni sevmek sen gidersen diye ardından ağıtlar yakmak sen gidince bana düşer |
[B]gurbet treni
"yine katarlandı gurbet treni, yatağı sırtına vuran gidiyor durdurak dinlemez yoktur freni, saati hasrete kuran gidiyor. geride kalanlar ağlar çaresiz, ölüler çaresiz sağlar çaresiz dereler ırmaklar dağlar çaresiz umudu mendile saran gidiyor. haydi leyli leyli leyli de leyli nedir gariplerin gurbete meyli haydi leyli leyli yolcuya leyli ananın sırtında bir körpe çağa çağanın feryadı bend olmuş dağa işleri de kalmış ulu allah'a düşlerini hayra yoran gidiyor. katar dedikleri demir kervancı kervanın içinde yürekler acı dedenin bağrında bir garip sancı torunları hacer, turan gidiyor esat kabaklı [/B] |
[B]gurbet treni
"yine katarlandı gurbet treni, yatağı sırtına vuran gidiyor durdurak dinlemez yoktur freni, saati hasrete kuran gidiyor. geride kalanlar ağlar çaresiz, ölüler çaresiz sağlar çaresiz dereler ırmaklar dağlar çaresiz umudu mendile saran gidiyor. haydi leyli leyli leyli de leyli nedir gariplerin gurbete meyli haydi leyli leyli yolcuya leyli ananın sırtında bir körpe çağa çağanın feryadı bend olmuş dağa işleri de kalmış ulu allah'a düşlerini hayra yoran gidiyor. katar dedikleri demir kervancı kervanın içinde yürekler acı dedenin bağrında bir garip sancı torunları hacer, turan gidiyor esat kabaklı [/B] |
[B][COLOR="Red"]Bir kara sevda geldi başıma
Hiç bakmaz oldu gözüm yaşına Kurşun işler mi mezar taşıma Bir garip geldi geçiyor ömrüm Bir şahin olmuş ucuyor gönlüm Deryalar çöller aşıyor gönlüm Tez haber salın nazlı yarime Bir garip geldi geçiyor ömrüm Kor ateşlerde yanıyor içim Bin derdim var biçim biçim Yaralı bülbülüm yok ki sucum Bir garip geldi geçiyor ömrüm[/COLOR][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:30. |