![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
ey vallah ne deyim sevgili dostum
kimseyi kırmak deyil haa kastım günde beş vakite sererim postum fakiri fukarayı soyan deyilim |
Cley gibi yiğit, sözünün eri,
Arif abi verir dostluğa seri, Diyari babanın yürekte yeri, Sizi el yerine koyan değilim. |
bakarsan yetişir her dalda kiraz
ortamı bozdular fitneler biraz iylik yap karşılıgı gelir maraz kör cahil sözüne uyan deyilim |
Dengeleri bozdu kirletti arzı,
Katile hizmettir zalimin tarzı, Unuttu sünneti yapmıyor farzı, Kötüyü yiğitten sayan değilim. |
derdini anlatsan kendin bilmeze
kasılır şişer çeker kendini naza yeteriz dostum yine biz bize her kem sözü duyan deyilim |
Sözler ibret dolu anlayan bilir,
Bir kötü söz ile dostluk mu ölür, Sen gel de Diyarı Sandalli gelir, Seni burda yalnız koyan değilim. |
kendi kaderimi benle getirdim
gurbette ömrümü yedim bitirdim biraz kahve molasına oturdum daha gidecegimiz uzun yllar var |
Yüreğimi kalkan bilip,
Sokaklara çıktım anne, Babamı vurdukları yerden geliyorum,, Şimdi acı beynimden, Yüreğime sızıyor, Anne bak ben bugünde ölmedim.... Filistinli bir yetim..... |
Akşamlar soguk olur geceler ayaz
Durma duygularını sevdiğine yaz Dalında ne güzel durur kırmızı kiraz Haydin ozanlar yazın şuraya biraz :) |
Mevsimler değişti döndü bak kışa,
Neler gelir bilmem bu garip başa, Buraya yazanlar şiire paşa, Sözlerine yasak olmaz ozanın. |
Güz gelende sayılır koyun, kozu
Pek güzel olur asil insanın soyu Çekildi kuyunun görünmez suyu Kalmadı insanlığın o güzel huyu |
Keştiler kuzuyu ağlar koyunu,
Dağlardan getirip içer suyunu, Severim ozanım senin huyunu, Bana göre değil parti oyunu. |
Kalmadı eridi dağların karı
Haram bilmez ederler karı Nedense düşeş atar hep zarı Biz hep yeke talim eder olduk :) |
Karadır bizlerin alın yazısı,
Kim garibandır, zengin bazısı, Kimin yer iken biftek tazısı, Bir kuru ekmeğe muhtaç fakirim. |
Çok beylerin villası var adada
Suyunu bağlamış akıtır çayıra Fakiri bilmem ki acep kim kayıra Kader, kısmet diye onu avuta |
Yine suskun yürekler nerede kalmış
Elin sözüne kanıp yalana inanmış Bunlar katili, hırısızı şehire salmış Açılmak bu değil karalar bağlanmış |
Nerede kaldı bizim ozanlar
Yokmu hiç dostunu soranlar Ne bakıyosunuz de haydi canlar Yazın şuraya iki satır kelamlar |
kelam yazmaya sözüm yok
sitede o yazacak kalem çok onlar gelince olur gönül tok o zamana kadar benden selamlar |
[B][I][COLOR="Navy"]Sözlere girmeden vereyim selam,
Akşam hüznü cökmüş yazmıyor kalem, Uyku ya mı dalmış sitede alem, Ne yazar, ne okur bizim ozanlar. [/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=goramaz;482463]kelam yazmaya sözüm yok
sitede o yazacak kalem çok onlar gelince olur gönül tok o zamana kadar benden selamlar[/QUOTE] Selam aldım başım üstüne Yaş eklenir yaşın üstüne Koyalım çayı ocak üstüne Sohbet olsun sohbet üstüne :) |
[B][I][COLOR="Navy"]Burası sitenin huzur köşesi,
Gelir ozanların burda neşesi, Bade dolsun yine aşkın şişesi, Sunulsun ozandan ozana bugün. [/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=arifcoskun;482470]Selam aldım başım üstüne
Yaş eklenir yaşın üstüne Koyalım çayı ocak üstüne Sohbet olsun sohbet üstüne :)[/QUOTE] su kaynadı çay demlendi sohbet akşamı şenlendirdi hasan abi dili tellendirdi ozan gesin ozanımın üstüne |
[QUOTE=goramaz;482473]su kaynadı çay demlendi
sohbet akşamı şenlendirdi hasan abi dili tellendirdi ozan gesin ozanımın üstüne[/QUOTE] [B][I][COLOR="Navy"]Coşturur ozanlar sazın telini, Kurutmaz gönlünde sevda gülünü, Özlemle anarım Sivas ilini, Başka yer tanımam ilin üstüne. [/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=sandalli;482477][B][I][COLOR="Navy"]Coşturur ozanlar sazın telini,
Kurutmaz gönlünde sevda gülünü, Özlemle anarım Sivas ilini, Başka yer tanımam ilin üstüne. [/COLOR][/I][/B][/QUOTE] gittim gördüm sivas ilini kurutmuşlar bahçesini bağını şaşırmazki ne solunu sağını yigit tanımam sivaslı üstüne |
[QUOTE=goramaz;482479]gittim gördüm sivas ilini
kurutmuşlar bahçesini bağını şaşırmazki ne solunu sağını yigit tanımam sivaslı üstüne[/QUOTE] [B][I][COLOR="Navy"]Bağlara bahçeye gelirse bahar, Gözler resimlere hasretle bakar, Sırtına çantayı, bavulu takar, Yine düşer gönül yolun üstüne. [/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=sandalli;482480][B][I][COLOR="Navy"]Bağlara bahçeye gelirse bahar,
Gözler resimlere hasretle bakar, Sırtına çantayı, bavulu takar, Yine düşer gönül yolun üstüne. [/COLOR][/I][/B][/QUOTE] bahar gelir ise bizim ile çiçeklenir gardaşlarla taşlıdere sen bizim ile bir gel hele ziyafet veririm yemek yemek üstüne |
[QUOTE=goramaz;482482]bahar gelir ise bizim ile
çiçeklenir gardaşlarla taşlıdere sen bizim ile bir gel hele ziyafet veririm yemek yemek üstüne[/QUOTE] Yöreler içinde Sivas yöresi, Sizin ilin güzel olur töresi, Dolmadan dünyada ömrün süresi, Çisi düşer belki dalın üstüne. |
Ararım sevdiğim kaybettim kendimi
Ne dindirir yüreklerdei çeken özlemi Saklarım kimseye veremem serimi Özü bir sözü bir dost olmayınca |
Şiire yön verir yazdığın yazı,
Silinsin içinden keder ve sızı, Costurur gönülden inletir sazı, Mızraplar vuramaz telin üstüne. |
Sivas'ım çok oldu ayrıldım senden
Bende geçtim feleğin çemberinden Bilirsin kader çok çektim senden Ateş yanmaz daha külün üstüne |
[B][I][COLOR="Navy"]Bizim
Ayrılık sözünü kimler çıkardı, Yürek bizim, iman bizim, öz bizim, Fırattan, Dicleden canlar akardı, Ova bizim, dağlar bizim, düz bizim. Ayrı, gayri olmaz biz bir milletiz, Beraber olursak gerçek kuvvetiz, Kürdü, türkü kardeş güçlü devletiz, Şehit bizim, gazi bizim, uz bizim. Barıştan yanadır Bektaşi Veli, Koparma gönlünde yaşat sen gülü, Ayrı mı olurmuş sünni, alevi, Gönül bizim, mızrap bizim, saz bizim. Ayrımcılık olmaz birlik ırkımız, İslam ve imandır bizim farkımız, Her iki dilde de coşar şarkımız, Türkü bizim, ağıt bizim, söz bizim. Bu vatan uğuruna şehit verenler, Herkesi burada birlik görenler, Boşa mı konuşur söylen erenler, Oğlan bizim, gelin bizim kız bizim. Bizler hep beraber cana can kattık, Birlikte gavuru ülkeden attık, Talimler eyledik, tüfekler çattık, Kışla bizim, silah bizim, gez bizim. Vatanın uğruna tükenmez azim, Uğruna fedadır, bedenim özüm, Vatan hainleri sizedir sözüm, Kürdü bizim, türkü bizim, laz bizim. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B] |
[B]Gülünce Güller Açar O Gül Yüzünde...
Sevdalı yüreklere güven özünde. Ne tatlı ne hoş seda vardır sözünde... Ne olur uzat ellerini EFENDİM...[/B] |
ahireti verip dünyayı almış
eli dili hep harama kaymış insanlığını üç kuruşa saymış seni rehber bilmeyince Efendim |
[B][I][COLOR="Navy"]Sabahın ışığı düşmüş yüzüne,
Yeniden gideyim yârin izine, Sürmeleri çekmiş ela gözüne, Giyinmiş, kuşanmış ne güzel olmuş. [/COLOR][/I][/B] |
fatihin yavuzun selimin
nefferleri idi kutlu nebinin bekçileri idi dini mübininin kudüsün yetim kalmış ey osmanlı |
[B][I][COLOR="Navy"]Bir garip sancım var yürekten çıkmaz,
Küstürdün gönlümü yüzüne bakmaz, Küllenmiş yüreği sevdalar yakmaz, Bir tek gurbet eller dar gelir bana.[/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Navy"]Her nereye gitsem silinimez geçmiş,
Gönül sensiz seni yar diye seçmiş, Döşümün içinde bin yara açmış, Seni düşündükçe har gelir bana. [/COLOR][/I][/B] |
elinden alınamaz bu mübarek Kuran
milletime kurulsa da bir hain plan Allah nurunu tamamlar her zaman Günesler de doğacak bir karanlık gecede |
yarın iş vardır oldu vakit epeyce
lakin uykum kaçtı Şener i dinleyince çok fazla takıldım sitede sizi görünce ütümü kim yapacak bu karanlık gecede |
Ütüledik biz de kafayı burda,
Ütüler eskidi, oldular hurda, Yolum düşer ise vatana, yurda, Ütünü kızıma yaptırsam derim. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:18. |
|