![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Ben geldim hepinize slm olsun
Yüreğiniz neşe ve sevinç dolsun Vatanıma göz dikenin Her gününe lanet olsun. FD |
[B]Sen gittin her yer kan gözyaşı
Başladı tekrar cehalet yarışı Heryerde var kardeşlerin savaşı Çağlar ötesinden gelsen Efendim [/B] |
[B][I][COLOR="Navy"]Bizim Ilde
İlkbaharda erir karlar sel olur, Dolar sullar ile göl bizim ilde, Otları, çiçeği gayet bol olur, Tadından yenilmez bal bizim ilde. Fırınde ekmekler bir başka kokar, Sıcacık güneşi tenleri yakar, Dereler, nehirler çağlayıp akar, Bentlerini yıkar sel bizim ilde. Coşar yüreklerde sevdalar coşar, Koyunlar kuzular yaylaya koşar, Yiğittir insanı karlı dağ aşar, Dağlardan geçiyor yol bizim ilde. Köpüklüdür bizim köyün ayranı, Uzaktan görenler olur hayranı, Dört gözle beklenir kurban bayramı, Açılır çiçekler, dal bizim ilde. Ayıramaz insan senden yüreği, Gariban yatağı, dostun durağı, Ağustosta düşer bizde kırağı, Elmaları yeşil, al bizim ilde. Karakışta buza keser yolları, Garibandır yoksul olur halları, Dostlukla sarılır dosta kolları, Mızrapla kardeşdir tel bizim ilde. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B] |
Sılanın hasreti içimde benim,
Yanar ateşlerde kavrulur tenim, Saymakla uzadı yıl oldu günüm, Ben yanar ağlarım kara bağlarım. |
[B]Gurbet ki icimizi yakar
Sandalli bile yanar aglar Yolumuz düsmezse Vatana Iste o zaman Karalar Baglana[/B] |
Gurbetin yolları uzar da uzar,
Ozanlar gönülden şiirler yazar, Kimi düzen kurar, kimisi bozar, Böyle gelmiş böyle gider bu dünya. |
atasına kılıç kuşanmış
tarihini hepden atmış kendini dev aynasında sanmış değeri kalmamış hiçbir meydanda |
Kim demis boyle gelir boyle gider
Iman gunesimiz sönmedikce Bu Yollarin sonu elbet biter Gonülden isteyin Yeter |
Yine güneş doğar sabah çok yakın,
Korkmayın ufuğa ümitle bakın, Yakın gönülleri aşk ile yakın, Yanacaksa yansın Hakk´ın yolunda. |
Korku Umit olmazsa
Ucamazdik Hakk'a Resul'e Efendim demisim O'na dogrudur Vuslat'a gidisim. |
Sonbaharla gelir yüreğe hüzün,
Üzüme bakarak kararır üzüm, Hakk´tan başkasına bakmasın gözün, Yoluna çıkamaz engel o zaman. |
Gül dedim, bülbül dedim
Bu ömrün cileyle geçer dedi Resul'e actim Ellerimi O zaman muradina erersin dedi. |
Kimlerin eline geçti bak dümen,
Yükselir yürekten göklere aman, İlaç olur derdi atalar zaman, Yakalamak gerek geçmeden vakit. |
Beseri sevdalar yoktur özümüzde
Kimileri gül Kimileri diken atti önümüze Zaman geciyor saniye saniye Sandalli Ustad bakmayi ver maziye . Geldi Yine Huzunlu geceler Gurbet'te dolar gözler ; Bas koyu verem Yastigima Uyani vermezsem Hakkini Helal eyle. |
Yüreğe od düşsün, kavursun yaksın,
Gözlerimden yaşlar kan ile aksın, Kuruşun pınarı güne kör baksın, Hakk yolundan başka yol görür isem. Dilşad Hatun sözün özünden gelir, Arayan Mevlayı çok kolay bulur, Herşeyler yok olur Hakk olan kalir, Duaya açılsın eller yeter ki. |
Selam verip geçti;güldü gözleri,
Yanağında güller açtı;gülerken, Ardında yankılandı gül sözleri, Adı gül,çehresi gül,nazarı gül! |
Gül ile ışıldar,yanar çırası,
Güldendir gamzesi,güldür yarası, Gül alıp gül satar,gülden parası, Çarşısı gül,sokağı,pazarı gül. |
Gönül söyler,kalem yazar,karalar,
Gönülden gönüle kapı aralar, Sevdanın ettiğin bir bir sıralar, Yazan benim ama, dil benim değil. |
[QUOTE=abdulvahid;482948]Gönül söyler,kalem yazar,karalar,
Gönülden gönüle kapı aralar, Sevdanın ettiğin bir bir sıralar, Yazan benim ama, dil benim değil.[/QUOTE] Arar gönlüm gelmek ister yar sana Aşk benim sevda benim can benim Solmasın açsın gülüm, hasret cana Sevda ırmağında taşan sel benim |
Firar etti aklım gitti başımdan,
Dereler sel doldu gözüm yaşından, Aşka düstüm senin kalem kaşından, Başına taktiğin gül benim değil. |
Bulutlar siyah yağmurlar tozlu
Yollar mavi gök kuşağı buzlu Ihanetler şimdi yedi yıldızlı Her şey değişti devletlim Kağıtlar siyah kalemler uçsuz Baş kaygısız denizler susuz Öz yurtta hayat tatsız tuzsuz Her şey değişti devletlim |
Yine hasret sana kaldı bak ellerim
Aklımda gülüşün gözlerimde hayalin Kalbimde saklıdır hep senin yerin Gömüldü karanlığa şehir vede serin |
[B][I][COLOR="Navy"]Ne Delidir Ne Divane
Deli olsa sana aşık olur mu, Ne delidir ne de divane gönül, Gidip gurbet elden geri gelir mi, Ne delidir ne de divane gönül. Gezip dağı taşı geldi yanına, Canını ekledi senin canına, Tüm varını feda etti yoluna, Ne delidir ne de divane gönül. Aşkına düşmüş bak takmıyor beni, Sevda ateşiyle kavurmuş teni, Nere gitse yine unutmaz seni, Ne delidir ne de divane gönül. Bir vefa görmedi haftada ayda, Güzeli sevdi de bulmadı fayda, Asalet yürekte değildir soyda, Ne delidir nede divane gönül. Gönül bu yaşar kendi halinde, Gözü yok inan ki elin malında, Yaşattı adını gönül dalında, Ne delidir ne de divane gönül. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B] |
Sarıklı ile cübbeliyi ayırıyorlar
islam yok diyeni kayırıyorlar Halkın yarısını yok sayıyorlar Bilmelisin ey yavuz ata Senin eserin ege marmara Nifak ektiler açıldı tarihle ara Şimdi atatürkçülük ediyor para Bilmelisin ey fatih ata |
Ne delidir Ne divane
Sevdik olduk Avare Bilmem nedir Care Cekip gitsekmi Ellere |
Bir şeyler koptu içimden taa derinden
Yürek darmadağın oynadı yer yerinden Artık dönmez vuslat gemisi seferinden Aldırma ey yolcu kara sana uzak olsada |
[I]bu kadar üzelme herşey nasip
Allah herkese yaratmış bir sahip seni de evlendirelim bir kız bulup sana vardı diye kızın başı yansa da;)[/I] |
Yeni bir umuttur yeniden başlar hayat
Kalplere yolculuk yaşanır olur seyehat Kurulsada sevdiğim önümüze barikat Dayanmaz sevgiye toz olur gider |
[B][I][COLOR="Navy"]Engeller engel mi senin yoluna,
Sarılıp kalsaydım canan koluna, Senin gibi güzel, nazlı geline, Ömrümü versem de az gelir yine. [/COLOR][/I][/B] |
[B]Sen uzaklarda değil hep bizimlesin
Sevginle şefkatinle hep gönüllerdesin Uzayan gecelerde doğan güneşsin Ne olur uzat ellerini Efendim...[/B] |
Gurbet'te Kaparsin gözlerini dediler
Hastaligina care yok dediler Oysaki Bilmiyorlar ki Allahim var La- Tahzen diye haykiran dilim var ... |
[B][I][COLOR="Navy"]Gurbet ellerinin yapısı kara,
Sılanın hasreti içimde yara, Sıvas´ta çıkılır yazları kıra, Madımak toplarsın yaz gelir yine. [/COLOR][/I][/B] |
bir hafta sonra sivasımdayım
param kalmadı, düşüncedeyim bilet bulamazsam buralardayım sivas özlemim taşıverdi yine :( |
[B][I][COLOR="Navy"]Dünya malı ne ki dünyada kalır,
Özlemler aklımı başımdan alır, Akan sular elbet yatağın bulur, Sivas´ta içime haz gelir yine. [/COLOR][/I][/B] |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="RoyalBlue"]Müslümanim diyene can Feda
Türk'üm diyebilmek baska bir eda Ikisini ayni kefeye koyma Bu bastan sonra bir Hata . [/COLOR][/FONT][/B] |
[B][I]Geldim atışalım Sandalli Cley
Sizinle atışmak başka birşey Açılımsız günler hey gidi hey:) Güneşli günle görebilecek miyiz yine..?[/I][/B] |
Sitede burası benim tek yerim,
Güzelliğe feda bu garip serim, Sana siyasetten uzaklaş derim, Sen çağır yeter ki söz gelir yine. |
[B][I]İşim siyset değil vatandaşlık görevi
Artık ruh hastası oldum açılımın işlevi:) Piskopatta denebilir bir nevi Eski ruh haime dönebilir miyim yine..?[/I][/B] |
Çektim artık siyasetten elimi,
Elin kârı için yormam dilimi, Kuruttular genç yaşımda gülümü, Bu garip gönlüme güz gelir yine. |
[QUOTE=YILDIRIM;483511][B][I]İşim siyset değil vatandaşlık görevi[/I][/B]
[I][B]Artık ruh hastası oldum açılımın işlevi:)[/B][/I] [I][B]Piskopatta denebilir bir nevi[/B][/I] [I][B]Eski ruh haime dönebilir miyim yine..?[/B][/I][/QUOTE] Güneşim kapandı kara buluttan Akıl mantık vermiş bizi yaradan Gün olur başımız kurtulur dardan Yeni bir umut doğarmı dersin... |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:20. |
|