![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
halılar dokuyup ipler egirdik
sayfayı bin dokuza devirdik işi yine siyasete çevirdik haberleri izledikçe ter gelir bana |
İki tane dana, üç tane inek,
Servetimiz buydu yoktu bir binek, Ayaklar yalındı, yırtıktı göynek, Geçmişimi anmak har gelir bana. |
Evimizin önü küçük bir bostan,
Minicik yürekler yazardı destan, Görünmezdi yüzler kir ile pastan, Yine de o günler bir gelir bana. |
Ne virüs bilirdik ne de gribı,
Tanımadık ilaçları, şurubu, Severlerdi düşkünleri garibi, Şimdi gördüklerim zır gelir bana. |
gülü yetiştiren dikenli hardır
her agacın dalında gölgesi vardır sevdigim aşkın içimde sırdır onsuz yaşamak zor gelir bana |
Hayatın anlamı sırda gizlidir,
Yürekte ki sevda yârde gizlidir, Kışların soğuğu karda gizlidir, Karakış ayları kor gelir bana. |
Bir gülüm var goncadan gonca
Girdin kalbime yar oldun kanca Sevecek bu kalp ömrüm boyunca Kalbinden kalbimi yar kovmadıkça |
[CENTER][I][B]25 mart eyy 25 mart,[/B][/I]
[I][B]Alperenin lal olduğu günsün sen,[/B][/I] [I][B]Gökyüzünün al olduğu günsün sen,[/B][/I] [I][B]Bozkırların gül olduğu günsün sen...[/B][/I][/CENTER] [CENTER][I][B]25 mart eyy 25 mart,[/B][/I] [I][B]Karaların başımıza örüldüğü günsün sen,[/B][/I] [I][B]Alperenin toprağa gömüldüğü günsün sen....[/B][/I][/CENTER] [CENTER][URL="http://resimzade.com/Show.html?i=15383&token=44417"][IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=15383&token=44417[/IMG][/URL][/CENTER] |
[QUOTE=sandalli;484243]Ne virüs bilirdik ne de gribı,
Tanımadık ilaçları, şurubu, Severlerdi düşkünleri garibi, Şimdi gördüklerim zır gelir bana.[/QUOTE] Kar yağardı kapıların boyunca Kürürdük bacaları sonra loğla Köy odası dolardı akşam olunca Şimdiki sohbetler boş gelir bana |
Sicacık sohbetler kayboldu gitti,
Televizyon geldi, komşuluk bitti, Bülübülün yerine baykuşlar öttü, O güzel günler hep hoş gelir bana. |
Bahar gelende açardı çiçekler
Gelirdi kuşlar canlanırdı böcekler Sevdalar coşar yanardı yürekler Şimdiki sevdalar boş gelir bana |
Baharlar çamurdu, yazları tozlu,
Kışın sözler donar her taraf buzlu, Dügüne giderdik oğlanlı, kızlı, Şimdi ki dügünler boş gelir bana. |
Traktörle gidilirdi kazaya
Kimi atlı giderdi kimide yaya Doyulmazdı tarlada demlenen çaya Şimdiki çaylarda tad vermez bana |
Ciğer satılırdı pazar yerinde,
Sahtecilik yoktu sevgi derinde, Dürüstlük, insanlık vardı serinde, Şimdi ki esnaflar boş gelir bana. |
Pazara gelirdi sepet sepet yumurta
Ne internet vardı nede kota Babadan yerdik birazda sopa :) Şimdiki çocuklar garip gelir bana |
Tokatlı satardı yeşil üzümü,
Ayırmazdı müşteriden gözünü, Üzüme gel diyen güzel sözünü, Unutmadım hala hoş gelir bana. |
Seçerdi babam karpuzun hasını
Çekmezdi kimsenin hiç bir nazını Rüstem abi dertli çalardı sazını Müzikte bozuldu yoz gelir bana |
Buram buram kokar pişince ekmek,
Bulgur aşı idi en güzel yemek, O eski günleri özlemek gerek, Şimdi ki ekmekler taş gelir bana. |
Bayram gelir dolaşırdık evleri
Yarışırdık kimin çok var şekeri Herkes yerdi bayram yemekleri Eski bayramlar yok gelir bana |
yine bayram geldi küsler barıştı
eski adetlerimiz tarihe karıştı ozanlar yine güzel yarıştı sizinle atışmak haz verir bana |
[QUOTE=OSMAN ECE;484504]
yine bayram geldi küsler barıştı eski adetlerimiz tarihe karıştı ozanlar yine güzel yarıştı sizinle atışmak haz verir bana[/QUOTE] Senede iki kez gelir bayramlar Gurbetin kahrını çekenler anlar O yarın hasreti sinemi dağlar Gönülden dile söz verir bana |
gurbet deme arifim açma yaramı
nazlı yarim ile benim açtı aramı çok özledim vallah güzel sılamı ismini andıkca hız verir bana |
[QUOTE=OSMAN ECE;484507]
gurbet deme arifim açma yaramı nazlı yarim ile benim açtı aramı çok özledim vallah güzel sılamı ismini andıkca hız verir bana[/QUOTE] Gurbet diye diye çektik hasreti Yükledik yüreklere gamı, kederi Bir gün olur görürüz memleketi Osman abim çay ısmarlar bana |
buyur arif can başımla beraber
eşin dostun yol daşınla beraber ekmegim yemegim aşımla beraber sivasta buluşuruz inşallah |
[QUOTE=OSMAN ECE;484518]
buyur arif can başımla beraber eşin dostun yol daşınla beraber ekmegim yemegim aşımla beraber sivasta buluşuruz inşallah[/QUOTE] İşte yiğidonun canlı örneği Esirgemez dostuna aşı, böreği Gezeriz Sivas'ı yeriz etliekmeği Sılada olmak tad verir bana |
aşık diyari baba söyler yürekten
kaçmaz baklavadan çörekten hep muhabbtimiz ıraktan ırakta olsa gönüllerimiz birdir sizinle |
Ozanlar dalmışlar sohbetler derin,
Sözünüz bal bana gönlümde yerin, Bu garip gardaşa biraz yer verin, Coşturur sazınız haz verir bana. |
[QUOTE=sandalli;484539]
Ozanlar dalmışlar sohbetler derin, Sözünüz bal bana gönlümde yerin, Bu garip gardaşa biraz yer verin, Coşturur sazınız haz verir bana.[/QUOTE] Ozanın hası hoşgeldin sende BJK gol attımı sen onu söyle Dostların yer ayırdı gel böyle Dilinden dökülen can verir bana |
Beşiktaş gol attı, çarşı coşuyor,
Kara kartal zaferlere koşuyor, Sevinçten yüreğim doldu taşıyor, Kartalın zaferi hız verir bana. |
[QUOTE=sandalli;484550]Beşiktaş gol attı, çarşı coşuyor,
Kara kartal zaferlere koşuyor, Sevinçten yüreğim doldu taşıyor, Kartalın zaferi hız verir bana.[/QUOTE] Kartal kanatlandı uçuyor havada Golü atmış coşup varıyor tadına Şeytanlar çarpıldı helal Beşiktaş'a Ülkeme paun almak hoş gelir bana |
[B][I]Kartal şeytana sert çarptı
Atakları Rüştü'ye çarptı Avrupa'da sükse yaptı Sivas'a yenilmesi haz verir bana...[/I][/B] |
Hiç umrumda değil orda ne ettiği
Bana ne kimlere kaç gol attığı Geçen yıl antepe maçı sattığı Sivasın yenmesi gaz verir bana |
[B][COLOR="Red"]Tekbirlerle Kurban verdik Allah'a
Iman Günesi dogdu Uzaklarda Gurbet'te bir hüzünle gecsede Bayraminiz Mubarek Ola ... [/COLOR][/B] |
Bu bayram hüzünlü gurbet elinde,
Özlemler, sevdalar durur dilimde, Şimdi bayram olur Sivas ilinde, Ne güzel yaşarlar ben olmasam da. |
[B][COLOR="Red"]Gardas deyip sarilmak vardi Can'a
Özlemler biterdi kavusunca Sila'ya Sivas yollarina düsermi mi Kaderim Bir Selam sal gidemedigim memleketim .[/COLOR][/B] |
Hasret yüreğimde ateş tutuştu,
Gonca güle baykuş kondu ötüştü, Çocuklar büyüdü bana yetişti, Ben hala gurbette çakılı kaldim. |
Ne kadar çabalasam,
Benden ozan olmaz, Her zaman her zaman, Googel emmi'den yardımda olmaz:):):) |
Ozanlık özdedir değildir sözde,
Sevdalar çalınır mızrapla sazla, Yetinmek gerekir her zaman azla, Yazıları yazan eline saglik. |
[COLOR=Red][B]Fazlasi zarardir derler
Gurbet'te bir ömür nasil geçer Bunca dert keder yetmezmi ki Saz'imdaki teller artik feryad figan eyler [/B][/COLOR] |
Yıllar oldu gurbet elde gezerim,
Ciğerimi hasretlerle ezerim, Acılar gölünde dertle yüzerim, Bu deli gönlümde bayram olmuyor. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:25. |
|