![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Günahkar
Çok günahkarım bu zamanda Hiç bir yararım yok insanlara Ecdadım benim yaşımda Fatih olmuş Çanakkalede Ülkesini korumuş Yararım yok Dünyada İnsanlık gitmiş bu dünyada Her şez para olmuş dünyada dostluk kalmamış Çıkarlar var Günahkarım Yalancıyım Unutmuşum atamı Bu topraklar kolay kazanılmadı Bu durumu görse Ecdad Sızlar Kemikleri Günahkarım bu dünyada. Doğu |
[CENTER][I][B]Bir baksana giden yıllara[/B][/I]
[I][B]Kimler ayrıldı düştü yollara[/B][/I] [I][B]Anlat geride kalan kullara[/B][/I] [I][B]Ölüm yakın ölüm yakın[/B][/I] [I][B]Çivisi çıkmış yalan dünyanın[/B][/I] [I][B]Kul hakkı yetim hakkı alanın[/B][/I] [I][B]Hesabı sorulacak her anın[/B][/I] [I][B]Ölüm yakın ölüm yakın[/B][/I] [I][B]Koymak için seni tabuda[/B][/I] [I][B]Azrail nöbet bekler kapıda[/B][/I] [I][B]İster saray ister gecekonduda[/B][/I] [I][B]Ölüm yakın ölüm yakın Veren Allah'tı alacak tabi canı Kimine ateş,kimine peygamber yanı Bilal hocamda söylerdi ya hani Ölüm yakın ölüm yakın[/B][/I] [/CENTER] |
[B][I]KIYAMET KOPACAK[/I][/B]
[B][I]Duydumki karanlık sarmış bedenine,[/I][/B] [I][B]Amaçsız yere yaşıyorsun üzüldüm bu haline,[/B][/I] [I][B]Sözcüklerde saklı ruhun derin geçmişine,[/B][/I] [I][B]İndığımde sadece karanlık hüküm kılıyordu....[/B][/I] [I][B]Sonsuza kadar sebepler var nedensizce,[/B][/I] [I][B]CÜmleler eriyor anlamsız ve kor bakışlar içinde,[/B][/I] [I][B]Hayatı irdeliyorum kör bir deliğin çukurunda,[/B][/I] [I][B]Ölüm şarkı söylüyor gözyaşlarında matem var bu gece...[/B][/I] [I][B]Zindanda kalsın ruhun anlamsız kör çıkışları[/B][/I] [I][B]İndiğinde dökülecek elbet içindeki kin dolu bakışları[/B][/I] [I][B]Nefete bir adım daha giderken kör cehaletin[/B][/I] [I][B]Karanlık saracak ve gönülden herkez düşecek bu gece....[/B][/I] [I][B]Bir neşter saplanır nefes aldıgın ciğerlere[/B][/I] [I][B]Şeytan ruhundan inecek vücutların derinine[/B][/I] [I][B]seÇtiğin yönde kapanacak tüm çıkışların[/B][/I] [I][B]Her İnsan ektiğini biçecek kıyamet cok yakın....[/B][/I] [I][B]Ne bir iz kalsın nede geçmişin kör bir gölgesi[/B][/I] [I][B]seçimleri yaptı insanoğlu düşüşlerde sefası[/B][/I] [I][B]Çekerken acıyı hisedecek derinden ve anlamlı[/B][/I] [I][B]Bu gece yer gok bır olacak kıyamet cok yakın....[/B][/I] |
susturdular dilsad kızım susturdular
vatan perveri vatanına küstürdüler kimin içeri tıkıp kimin astırdılar dünyanın çivisi koptu tadı tuzu kalmadı bir çiçek açmıştı türkün baglarında zındanlara attılar gençlik çaglarında bilerek öldürdüler maraş daglarında susturdular konuşacak sözü kalmadı o bir umut o bir güneşti batırdılar kalleşce arkadan oyuna getirdiler türkiyenin tek umudunu götürdüler yıktılar bendimizi ovası düzü kalmadı kulak asmadan sıkıntıya darlıga aşıkız ismine büyük birlige yürüyelim yılmadan bütün zorluga artık çakalların halayacak yüzü kalmadı |
[B][I]Iste Öyle
Herkes düşman oldu bana bir anda, Kankama bir selam verdim vereli, Yaşar güzellikler yürekte canda, Dostluğun özüne vardım varalı. Saldırdı her yönden erkeği, kızı, Çoğaldı içimde üzüntü, sızı, Ellerinden gelse boğarlar bizi, Herşeyi ortaya serdim sereli. Kimden ne istedim, kime ne verdim, Düşman bakışları uzaktan gördüm, Çoğunun adını listeden sildim, Bu yüzden kankamı kırdım kiralı. Siyahi başkaca dönmüyor dilim, Harama uzakta, gönlüm ve elim, Dogru olanlara verilir gülüm, Gerçek dostlukları gördüm göreli. H.I.[/I][/B] |
sana laf edenin gözün oyarım
onu arkadaşlıktan hariç koyarım yıllarca dagda davar yayarım başı boş sürüye dönmüşler dostum |
BAK HELE
Katakulle ile bulmuş hep yolunu Misaldir hep Karaman’ın koyunu Nerden gelmiş arar insan soyunu Bana ders vermeye kalkar bak hele Tarar saçını hem sağa hem sola Zamansız bir anda verdirir mola Gün gelir salar çıkmaz bir yola Bana kılavuzluk yapar bak hele Derin çeker ciğer ine dumanı Giydirir yiğide al yeşil fistanı Oda insan hor görme çobanı Bana insanlık öğretiyor bak hele Ağırdır baş yarar namert in taşı Durmaz yerinde oynar gözü, kaşı Dostluk halayında çeker hep başı Yerim dar deyip kaçıyor bak hele Yiğitmiş vazgeçmezmiş sözünden Kapanmaz bir yara açmış derinden Hekim kesilmiş çok emin kendinden Derdime derman olacakmış bak hele “Arife tarif gerekmez” ezelden Okur türküsünü çalar her telden Gelir mi hiç geri göç edip giden Anlayana sinek sazdır bak hele Arif COŞKUN-2009 |
[B]Eyüphan geldi bugün.
Size söylicek şiir her gün Uzun zamandır dargın Ya şehr-i Ozanlara[/B] |
[QUOTE=EyüphanAydın;494695][B]Eyüphan geldi bugün.[/B]
[B]Size söylicek şiir her gün[/B] [B]Uzun zamandır dargın[/B] [B]Ya şehr-i Ozanlara[/B][/QUOTE] Hoş geldin, sen ey genç ozan Seni çok bekledi yoluna bakan Bak yetişti bahçeye ektiğin soğan Bekleriz gelmez bir türlü bizim doğan |
[B]geçerken uğradım bakayım dedim
tüm ozanlara selamı saldım bugün yine bende yalınız kaldım hayırlı akşamlar tüm ozanlara[/B] |
sivasımdan ayrılmışım ben yine
yapayalnız kalmışım gurbet elde aklım kaldı da annemde kardeşte ne yapsam dinmiyor sızı yürekte |
Gurbetin ateşi yürekte yanar,
Ayrılık sinemde yaradır kanar, Uzaktan görenler hep mutlu sanar, Sızlatır canımı dili gurbetin. |
gözümde yaşlarla anarım sen
ayrılık ateşi yaktı sinemi sivasım dedikçe sanarlar deli anlamaz halimi eli gurbetin |
Gün olur da coşar deli yüreğim,
Büküldü gurbette kalkmaz bileğim, Sılaya ulaşmak bir tek dileğim, Çekilmiyor artık eli gurbetin. |
ulucamiiden girince içeri
silinir gözümden dünya neşesi içimde bulurum 'hay'ın nefesi anına değişmem ölü gurbetin |
[B][I]Merhabalar hemşe ozanlar
Sıkılıyor artık sitede canlar Yaşayalım dostça kardeşçe Kimseyi kırmasın insanlar[/I][/B] |
Sensiz akşamımda skıldı sabrım
Sebilim, sefilim, seherindeyim Solgunum sensizken sanki sıfırım Sadece seyyarım seferindeyim |
[B][QUOTE=arifcoskun;495129]Sensiz akşamımda skıldı sabrım
Sebilim, sefilim, seherindeyim Solgunum sensizken sanki sıfırım Sadece seyyarım seferindeyim[/QUOTE] Ne güzel demiş ArifÇoşkun. Eyüp yine bu işlerde çok şaşkın. Bekledi bizi yine aşkın. Selam olsun ya dostlar.[/B] |
yaşlı diyarim naçar oldu
derdin herkese açar oldu ozanlar benden kaçar oldu biraz soguktur yolu gurbetin |
Canım annem,
Çocukluğumun perisi, Yün döşeklerde sıcaklığına sığındığım, Yeşil sabun kokulu biriciğim, İnce kıyılmış ev makarnasının tadı, Kaysı, gül reçelisin soframda, Arka bahçede kazan kurulup kaynatılan, Dumanı üstünde hedik lezetisin damağımda. |
[B]Yine geldi Ozan Eüp
Söyledi size bir kaç dize Eüp Ne olucak bu Eüp Aldı başını gitti Eüp[/B] |
yollar uzadıkça ulaşılmıyor.
sıladan uzak hiç konuşulmuyor. dostlar la artık hiç buluşulmuyor. çekilmez çilesi acı gurbetin. |
[B][QUOTE=Salim58;495315]yollar uzadıkça ulaşılmıyor.
sıladan uzak hiç konuşulmuyor. dostlar la artık hiç buluşulmuyor. çekilmez çilesi acı gurbetin.[/QUOTE] Ne güzel söylediniz öyle. Bu iş olmayacak böyle Herkez haykırsın bir kez daha söyle Çekilmez çilesi acu gurbetib :)[/B] |
[B]ozanlar neden susuyor bilmem.
kaleminden nameler dökülmez neden. küstünüzse bırakıp gidelim hemen. kahrı çekilmiyor acı gurbetin.[/B] |
salim gardaş ozanlar bize küstüler
selamı sabahı hepten kestiler sazlarını sözlerini duvara astılar uzunca bir ara verdi ozanlar |
Ozan ozana küsermi eder nazını
Gün olur elbet coşar çalar sazını Söyler ağlatır anayı hem kızını Yüreği yaralı dostlara merhaba |
selamlar kardeşim arif coşkuna
yalanmıyım söyle allah aşkına atışmayı atışmayı döndük şaşkına başka sayfaya merak sardı ozanlar |
[QUOTE=OSMAN ECE;495549]
selamlar kardeşim arif coşkuna yalanmıyım söyle allah aşkına atışmayı atışmayı döndük şaşkına başka sayfaya merak sardı ozanlar[/QUOTE] Sensin bizim değerli Osman abimiz Hepimiz burda abi, kardeş gibiyiz Çalmaya çalmaya eskidi saz telimiz Durmayın ozanlar neşelensin sitemiz |
bazı dostlar burdan yoz oldu
bir iki satır yazdılar söz oldu kış bastırdı yollar buz oldu sitede bize hardı ozanlar |
[QUOTE=OSMAN ECE;495553]bazı dostlar burdan yoz oldu
bir iki satır yazdılar söz oldu kış bastırdı yollar buz oldu sitede bize hardı ozanlar[/QUOTE] Kimler geldi kimler geçti buradan Arada bir haber alırız güzel sıladan Sevmiş vazgeçermi gönül o yardan Sağlık sıhhat versin bize yaradan |
[B]Akşam sefanız hayırlı olsun.
Gönlünüz hergün nurla dolsun Bahçenizdeki güller solsun. Eyüphan Aydın hergün sitede olsun[/B] |
Ata mekanımız demek aşınmış
Cümle ozanlar burdan taşınmış Kızıyorum ama onlar kaşınmış Ozanlar kolayca bölünmez bre Elekler asılmış unlar elenmiş Yeni mekanımız burası denmiş Kadınların fendi erkeği yenmiş Bir söze kaz olsa yolunmaz bre Demek yenildiniz nefisle aşka Başlığı başkadır yazılan başka Gördüklerim gerçek olmasa keşke Bayanlar yurdunda kalınmaz bre Bir kadın kelamı erkeği ezer Bayan mekanıdır adında yazar Benim ozanlarım orda ne gezer Başa neler gelir bilinmez bre Bakın kilitlerler sizi helaya Adınız karışır türlü belaya Vakit geç olmadan dönün yuvaya Çalınan lekeler silinmez bre Diyari Sandallı ey Arif Coşkun Esiri mi oldunuz hepiniz aşkın sivaBURs sinirli bu hale şaşkın Kadın oyununa gelinmez bre Bu taşlamadan sonra halim nice olur bilinmez, tüm tanıdıklarıma hakkımı helal ediyorum.:) :) |
siva burs göründü güller açılır
birazdan siteye neşe saçılır ozanlara burda kiymet biçilir başka sayfalarda olunmaz bre |
Birini kurtardık şükürler olsun
İstemem birisi orada kalsın Burada her ozan yerini alsın Kötü hayellere dalınmaz bre |
bir haftadır tek başıma koydular
ozanlar sitesin hariç saydılar bayanlarla muhabbete doydular onların oyununa gelinmez bre |
Hala oralarda ne durursunuz
Su bile vermezler hep kurursunuz Kalırsanız orda kaybolursunuz Bir daha türkünüz çalınmaz bre |
Ozanın sözünde kötü kast olmaz
Tavşan derisinden sağlam post olmaz Bir kadın erkeğe asla dost olmaz Silerler iziniz bulunmaz bre :) |
[B][QUOTE=sivaBURs;495685]Hala oralarda ne durursunuz
Su bile vermezler hep kurursunuz Kalırsanız orda kaybolursunuz Bir daha türkünüz çalınmaz bre[/QUOTE] Orada durmayın gelin buraya Oturun şöyle girin oraya Kaybolmayın sakın bakın şuraya Selam etti Eüp reis.[/B] |
hele arka sayfalara bak neler yazmışım
bir çoguna darılmış bazısına kızmışım isim isim herkese şiirler dizmişim rızasız güller yolunmaz bre |
[B][QUOTE=OSMAN ECE;495691]hele arka sayfalara bak neler yazmışım
bir çoguna darılmış bazısına kızmışım isim isim herkese şiirler dizmişim rızasız güller yolunmaz bre[/QUOTE] Bre bre bre Olduk büyük bir bre Dinliyorum hep sizi bre Bir daha dinledik bre[/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:54. |
|