![]() |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
[COLOR="DarkRed"][B]
SUS GÖNLÜM!.. SUS GÖNLÜM!.. Sus gönlüm.Çok dile getirme.Sen dile getirdikçe gönlün daha da coşuyor, daha meraklanıyor ve beklemek daha da zorlaşıyor. Sus gönlüm.Çok laf etme.Az söyle ki işimiz olgunlaşsın. Az söyle ki Hakka karşı yanlış kelam çıkmasın. Sus gönlüm.Bir elif miktarı sus.Az kaldı bahara.Dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen görünmeyen dalgalar gibi yüreğin biliyorum. Beklemekten başka çare olsaydı,seni durdurmazdım...İnan bana... Ama yok.Başka çare yok. Unutma ki ilaç bile beklemeden tesir etmez, çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz... Sus gönlüm.Bu kışın bahara dönünceye kadar. Bu gece gündüz oluncaya kadar.Uzak yollar yakınlaşıncaya kadar. Bu sıkıntının ardından ferahlık gelinceye kadar. Ve yüzümüz vuslat gözyaşlarıyla ıslanıncaya kadar sus... Sus gönlüm.Seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk'u buluncaya kadar. Senin nasibin sana ulaşıncaya kadar,ulaşmayanlarınsa senin nasibin olmadığını anlayana kadar sus... Sus gönlüm. Sus gönlüm.Sebepler var edilinceye kadar. Bahaneler oluşuncaya,birbirimizin nasibi oluncaya kadar sus. Sus gönlüm.Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus. Sus gönlüm.Her susuşun bir cevap olsun.Her susuşun,sabrın olsun. Her susuşun,duan olsun.İçten yakarışının adı olsun,susuşun. Bekleyişinin.umut edişinin,inancının,sevdiğinin vurgusu olsun,[/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]HATIRAM OLSUN
Inan siir gözlüm Inan gönül gözlüm Sensiz bir dünyayi Yasamam, yasamam, yasayamam... Elin ellerimde Gözün gözlerimde Bilki yüregimde Sicacik, sicacik Bir sevgin var... Sende hatiralar var Sende mutluluklar var Sana sitem ettiysem Sitem sevgiden dogar... Ben sende yasadim Seninle tattim böyle bir aski Al hatiram olsun, armagan olsun Sana bu sarki.......... [/B][/COLOR] |
[COLOR="Black"][B]Dost denilir mi
Bizleri hor görüp eğleniyorsa Böyle dosta dostlar, dost denilir mi Yanlışa, hataya söyleniyorsa Böyle dosta dostlar, dost denilir mi İyi günde ışık, neşe saçarsa Kötü günde bizden uzak kaçarsa Hemen sevip, hemen gönlü geçerse Böyle dosta dostlar, dost denilir mi Halimizi sorup öğrenmiyorsa Hep bizden bekleyip hiç vermiyorsa Ziyaret etsek te o gelmiyorsa Böyle dosta dostlar, dost denilir mi Pintileşip esirgerse bir çayı Bizden uzak geçiyorsa her ayı Neyleyim var imiş tahtı, sarayı Böyle dosta dostlar, dost denilir mi Hep anlatıp sesimizi duymazsa Geleneği töremize uymazsa Dostu sevip hatırını sormazsa Böyle dosta dostlar, dost denilir mi Sözde sevip özde ciddî olmazsa Dar gününde arayıp ta sormazsa Hiç değilse üç beş ayda gelmezse Böyle dosta dostlar, dost denilir mi Üzüntü derdini dosta açmazsa Coşku neşesini hiç paylaşmazsa Dosta giden yola hiç yaklaşmazsa Böyle dosta dostlar, dost denilir mi Sivas'lı kimedir bu hücum, akın Sanki dostlarına sen oldun yakın Var mı dostlarından senin bir farkın Böyle dosta dostlar, dost denilir mi [/B][/COLOR] |
[COLOR="Black"][B]Sana ben deliler gibiyken
Acıdı yüreğim yol yol Hayat yetinmektir öyle demiştin Sensizlik canıma yetti yoruldum Senden vazgeçmem mümkün değil ki Aşkta bir hata bin ceza mı Yüreğim titriyor korkuyla Seni kaybetmek varya Hayatım yanında bitsin tükensin Başka hiçbirşeyi istemiyorum Hayat öyle zor zaten dünyada Farkına vardım yokluğunda Sevmek zormu söyle yoksa kolay mı Aşk mı daha kolaydır yoksa aşksızlık mı Dağ yıkan hasretleri gömdüm Yüzünde bir çiçektim açamadım Yar yar gidersen günahlarım boynuna Bensiz gitme bir oda uzağıma Geceler sensiz bir kor koynumda Seni bir tek an unutamam SENİ KARA SAPLI BIÇAK GB SİNEME SAPLADILAR..[/B][/COLOR] |
[B][COLOR="Indigo"]YILDIZIM
bugün gökyüzünde bir yıldız gördüm o yıldız benim olmalı dedim çünkü sevdiğimin yarasını o yıldız kapatacak dedim kendime ama teksey istiyorum yıldızdan beni sevdiğim gibi bırakma çünkü o arkasına bakmadan terk etti... sen beni bırakma sen de kayma ellerimden sende üzme beni hep yanimda ol yıldızımmmm............... [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Red"]BİR BEN VAR BENDEN GAYRI______
sarsılamaz tabular koydum hayatıma kimseye yıktırtmadım kendimden gayrı ağladığımda göz yaşlarımı gizledim sildirmedim kendimden gayrı kimseler üzmedi beni benim kendimi üzdüğüm gibi sevgiden kaçılırmıydı kactım yasakladım herkeze söz gecirdimde bir kendim den gayrı baktığım her yer cennet ken ben cehenemi sevdim çiçek yetişmez çorağa gül fidesi diktim yeşermez gönül dağıma ses verdim sesimi kimse duymadı kendimden gayrı dostum diyemedim sevdiğimsin dediler kal yanımda dedim severken kalınmaz dediler gitme dur dedim gitiğim yer uzak değil sen yanımdayken dediler bensizliği benim aşkıma tercih edenler şimdi aşkımla kalsın bir benden gayrı [/COLOR][/B] |
[B][COLOR=red]GİDİŞİMİ DURDURMAK İSTERSİN BELKİ :[/COLOR][/B]
[COLOR=blue][B]SANA ''GİDİYORUM'' BİLE DEMEYECEĞİM[/B][/COLOR] [B][COLOR=blue]GİDERKEN...[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]GİDİŞİMİ DURDURMAK İSTERSİN BELKİ,[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]BELKİ BANA BİRAZ ''DAHA KAL!''[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]''SON KEZ DOKUN ELLERİME ...'' DERSİN[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]OYSA BEN DOKUNMADAN,SENİ ÖYLESİNE [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]BIRAKIP GİDECEĞİM.[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]KOYDUM KAFAMA BİR KERE .....[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]ÖZLEMEYECEĞİM[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]ANILARIM HEP ÖTEDE BİR YERDE OLACAK [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]BENDEN ÇOOK UZAKTA,[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]VE SENİ HATIRLATAN HER BAKIŞTAN DA,[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]GÖZLERİMDEN MİLYON DAMLA YAŞ AKARKEN [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]NE GÜZEL BİR ÖDÜL DİYECEĞİM.[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]SENSİZLİĞİN BEDELİ SESSİZ ÇIĞLIKLAR,[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]UĞULDARKEN BEYNİMDE .[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]ELLERİMDE KALAN SON BİR PARÇA [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]BARİ SEN AĞLAMA [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]YA DA AL GİT BAŞINI SEN GİT BURALARDAN [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]SEN VEDA ETME BANA [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]BELKİ BÖYLESİ ÇOK DAHA KOLAY OLUR [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]BELKİ O ZAMAN DAHA AZ OLUR [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]ÇEKİLECEK KAHIRLARDA [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Blue"]Uluorta
-seyrek gülüş sen ne güzel bir şeysin- -nazlanırsın ama bir gün gelirsin- düşen bir yaprağa bağladım hayatımı olsun artık diyorum ne olacaksa paralı asker miyim neyim ben ekleyip duruyorum sabahları akşama ve kendimi arıyorum meşgul çalıyor gerçi söylenmez böyle şeyler uluorta aşk diyor başka bir şey demiyor kalbim nasıl bir dostluk ki bu, hem kadim hem de mayhoş elma tadında. kendimi de koysam ayağımın altına yine de yetişemiyorum ey aşk, omzunun hizasına. çünkü bende birikiyor her şeyin tortusu ve ayağını kaldırıyor dünya, konuşurken benimle. budanan oğullar gibiyim sessiz ve narin nereye konsam geri sayım başlıyor kurcalıyor beni bir çırağın elleri ah, unufak olsam ve desem ki ağzın tat görmesin hayat kandırdın beni. sorma, elim kırılsın bir daha dokunursam güneşe. kılpayı kaçırılmış bir şeyin bıraktığı ardında neyse oyum ben. yaralı serçe, benim için dua et: gök bir kayalık gibi şimdi üstümde dr. şükrü öncüoğlu'ndan üç ayda bir reçete. acıyan bir şeyim ben burdan çok uzaklarda ve koskocaman bir hansın sen uğraşma bu çocukla çünkü nasıl bir şey biliyorum itin taştan korkması bir yastık arıyorum kuş seslerinden mühim değil sonrası. sorma, yangın sönseydi suyla denizler her akşam böyle yanmazdı. yakartop oynayan melekler gördüm güneşle ve büyük çiftçiler gördüm dağları biçen yolundaydı herşey, ben bile yolundaydım ama kıyıya vardığımda kendimi unuttuğumu anladım karşı kıyıda. şiirler söyledim belki duyarsın diye çığlığıydım içinde dilsiz bir şehzadenin sana seslendim durdum bu küçücük odadan acımı duy, sensin pusulam benim ki dünya silinmiş bir harita gibi yabancı bana. sorma, usulca uzandığında bir ceset oluyorsun öpüldükçe şımaran. İbrahim Tenekeci [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]Özlem
Memleket hasretidir, gurbette özlem. Zeynep, İlkokul öğretmenim; ilk adı, Özlem. 'Özlem Yokuşları' okuduğum ilk roman. Beni kandıran, tezgahtar kızın adı; Özlem. En iyi müşterisiyim,'Özlem Süpermarket'in. Biletimi mutlaka, 'Özlem Tur'dan alırım. Duygular; benliğimi kapladığı zaman. İlk aşkım; Özlem'in ateşi, içimde yanan. Özlem; nereye baksam,her yerde özlem. Neden? Niye? Kime? bu özlem! [/COLOR][/B] |
Özlem
Adini özlem koydun bu sonsuz sevginin, Özlemin tek siginagi oldu bu aci dolu yüregin, Bu bitmeyen özlem kaçinilmazligiydi sensizligin, Bitmez bu özlem sevgili, bitmeyecek bensizligin... Ayrildik ve her geçen gün büyüdü bu özlem, Her iç çekiste bir göz yasi, her göz yasinda bir sitem, Bitmedi bu hasret, ne yapsam nereye gitsem, Özlemin gösterdi, kime baksam hep sen... Yillarim seni beklemekle geçti umutla, Gelisin seni vazgeçilmez kildi bir anda, Sensizligin içimi, yüregimi yaktigi anlarda, Özlemin hep vardi, birakip gittigin zamanlarda... Adi hep özlem kalacak bu karsiliksiz sevginin, Özlemek tek çaresi olacak sensizligin, Bitmez bu tutku, bitmeyecek bensizligin, Yasadikça vazgeçilmez olacak ismin, Kaçinilmaz olacak özlemin, Özlemim... [COLOR="DarkRed"][B][/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]Özlem
Gözlerimden aşkın seli. Dökülür hep sana özlem. Gönlümün baharlı dalı. Bükülür bir yana özlem. Ne derdin var ne de tasan. Sevgi dolu gönül masan. Birde karasız olmasan. Ne kalır de bana özlem. Çekilmez sensiz Ankara. Olsada cebimde para. Şehre karşı bir sigara. Yakılır be sana Özlem Yakıyor beni ateşin. Girdiğin günahı düşün. Her bakışında bir kurşun. Sıkılır bu cana özlem. Çürüyor bak her bir yanım. Peşinde koşmaktan canım. Fazla sürmez aşk kervanım. Yıkılır bir hana özlem. [/B][/COLOR] |
[QUOTE=dark_yamtar58;360545][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5395/kadirzj8hj6tq5qv3fe8.png[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/5674/siir08pic1js2tn6xv8.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://g.imageshack.us/img140/siir08pic1js2tn6xv8.jpg/1/][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/siir08pic1js2tn6xv8.jpg/1/w480.png[/IMG][/URL] SENİ ÖLÜMÜNE SEVEN BEN Gidebilir miyim senden öteye? Ufuk çizgisinin; Bittiği anda yeninen başladığı yere? Senden ötesi, yine Sen! Kıyıya vurgun çıplaklığıyla, Karaya hasret dalgalarda Sen. Bir hüzün bozgunu gülüşün içinde, Parıldayan gül kokulu bir tebessüm; Unuttuğum geçmişim, Bilemediğim geleceğim, Yaşamadığım bugünüm yine Sen! Bir yıldızın, içine düştüğü derin mavilik, Gizlenen baharın getirdiği tazelik, Ve toprağın o ıslak kokusundaki sadelik, Yine Sen! Yeterdi...Bir yürek atımında dahi, Ah!Benden gidemeyen, Bana gelemeyen yine Sen! SENİ ÖLÜMÜNE SEVEN BEN[/QUOTE] ..........................................................:D:D:D |
Filistin'de düğün var anne...
Firdevs, kapılarını ardına kadar açmış konuklarını ağırlıyor... Yahudi namlusundan çıkan her bir kurşun düğün davetiyesi olarak düşüyor göğüslere... Filistin'de toplu düğün var anne... Varsayın ki yanınızdayım demekle olmuyor biliyorum... Nisa-75'i hatırlatma n'olur! Mazeretlerim var... Ben kadın değilim... Yaşlı da değilim... Çocukluğu terk edeli yıllar oldu... Dedim ya mazeretlerim var... ''' Seninle büyütmediler Filistinlim... Seni sevmek neyi gerektirir? Anlatmadılar... Uzaktan sevmekle olmuyor... Dualarım sizinle demek de olmuyor... ''' Firdevs düğünleri kanlı olur biliyorum, Barut kokularıyla uğurlanır gelin ve damat adayları... Orda olmak lazımdı, farkındayım... Dedim ya mazeretlerim var... ''' Evladını firdevse uğurlayan bir anne neden ağlar? Annen bana ağlar Filistinlim, bana ağlar... Varlığım acı verir annene... Annen sensiz kalırken, ülkemin yazarları öfkelerini makalelere kusacaklar... Kahrolsun diyecekler yahudilere... Oysaki 'kahrolsun! Kurşunu' ne öldürür ne de yaralar... Ümmetin gazını almaktan öteye geçmeyeceğini de biliyorum... ''' Memleketinden yükselen her bir çığlık Nisa-75 olarak düşer memleketime... Ne ben farkındayım ne de hocalarım farkındalar... Sen firdevs'in nüfusuna artı bir olarak düşerken ben burada sırasını bekleyenlerden olur muyum acaba? Bir gözüm Ahzap-23 de, diğer gözüm Nisa-74 de... ''' Seni sevmek neyi gerektirir? Bunu bana anlatmadılar Filistinlim... Klavye... Kalem.. Yürüyüşler melhem olmuyo farkındayım... Ne zaman ki 'madde in İsrail'markalı davetiye düşer memleketime İşte o zaman anlarım acılarını... ''' Düğününe katılamadım; Var say ki tembelim... Var say ki korkağım... Var say ki kardeşlik ruhum yerle bir... Var say ki dünya hayatı aldattı... Var say ki ölümden korkuyorum... Var say ki cihadına küçük diyenlerden oldum... ''' Var sayma n'olur... Sen ki ebedi hayatı kazananlardan oldun... Ben ise ağzı açık bi şekilde firdevsteki hayatını okuyorum... N'olur gir rüyalarıma ve bana Al-i İmran 170'i oku... Buna çok ihtiyacım var... ---------------- Rabbim Filistinli kardeşlerimizin şehadetini kabul etsin ve kalplerimizdeki ölüm korkusunu çıkartsın. Âmin... Feyzullah Birışık |
[COLOR="DarkRed"][B]Sen
Hüzünlü gecelerin,saatler esareti sen matemin en dokunaklı izdüşümü sen tarifi imkansız gönül fırtınamın sahillerde soluklandığı kum tanesi feryadı. sen ezelden ebede türkü tadındaki tını. Bilirmisin Hırçınlaşan dalgaların umursamazlığını Hissedebilirmisin Canın tenden ayrıldığındaki soğuk yüzünü Hücrelerimde mühebbetsin Nöbetlerim hasretin vazgeçilmez limanı Belkide Anlatamamışlığın acısı Anlayamamanım hüznü yüklü sinemde Bir kere olsun sevdim de Bir kere olsun sevdin de Kan kızılı gecelerim dönsün mehtaplı gecelere Elinden gelmiyorsa yorduysa hayat senide Hiç değilse hırçın bir rüzgarla ah eyle Bekliyorum mahşeri bir hasretle AğıR SeViYoRuM... Can ayrılmak üzere tende[/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]BİR GÜN BAKSAM Kİ GELMİŞSİN
Bir gün baksam ki gelmişsin.. Bir güvercin gibi yorgun uzaklardan yar. Gözlerinde bir bitmez,bir tükenmez güzellik Saçlarında ilkbahar.. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Gülüşünde taze serin bir rüzgar Ellerin yine eskisi kadar güzel Çiçek açmış dokunduğun bütün kapılar.. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Hasretin içimde sonsuzluk kadar. Şaşırmış kalmışım birdenbire çaresiz. Dökülmüş yüreğime gökyüzünden yıldızlar. [/B][/COLOR] |
[B]
Mehmet Tokat / Inadina Sevecegim İşte; bu gecede yanlızım,yine dilimde aynı sözcükler.. Yüreğimde aynı hüzün,yine karanlığa teslim olmuş yanlızlığım... Yine sana, gel diyeceğim biliyorum,gelmeyeceksin... İnadına düşüneceğim seni inadına,inadına seveceğim... Güneşi bilirsin hep aynı yerden doğar, Bazen ılık,bazen sıcak,bazen de yakar. Kimi gün bulutlar saklasa da,bilirsin ki ardında bir gerçek var... İşte; sende benim gözlerimde öyle doğdun Bazen ıslak,bazen kederli,bazen de ışıl ışıldın. Bir an gözlerimi kapatsam da,bilirsin ki ardında sen vardin.... Bak, işte yine çocuk oldum,ağladım karşında. Hadi saçlarımı okşa ellerimi tut. Yoksa,yok olup gideceğim kahrımdan.. Yine sana gel diyecegim,biliyorum gelmiyeceksin.. Inadina düsünecegim seni inadina,inadina sevecegim… Yine anıları çıkartacağım yüreğimden,sereceğim önüme… O güzel günleri bir bir buruşturup atacağım çöptenekelerine. Sonra albümden resimlerini ayıracağım tek tek. Parçalayıp yırtacağim,..ama, bir tek tek resmin kalacak elimde, O da bana verdiğin ilk resmin.iste onunla bileklerimi keseceğim Yine damarlarımdan, damla... damla....sen akacaksın.... Gene sana gel diyeceğim, biliyorum,gelmeyeceksin. İnadına düşüneceğim seni,inadına inadına seveceğim. Şimdi sevgilim bir başıma doruğundayım sensizliğin. Yüreğim utanır seni özlemekten,aydan parlak gözlerin Çocuk gülüşlerin gelir aklıma,ellerim tutar ağlayamam. Evet acı çektiğim doğru,seni sevmenin bedelidir bu… Sana gene gel diyecegim, biliyorum gelmiyeceksin... Inadina düsünecegim seni inadina, inadina sevecegim.... [/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]SEN SEN SEN
Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden., Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter.. Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter.. Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter.. Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır sende naz.. Gündüzünden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter.. Duymasa da hiç kimse şâir gönlümün, Sende karar kıldığını... Ve içimin şerha şerha yarıldığını, Sen bilsen yeter.. Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi.. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek.. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter...........[/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B][B] seninle başladım bitsin seninle
seninle başladım... bitsin seninle... ve gün be gün ben seni düşünürüm. sen benim her şeyimsin. ey sevgili.... rüzgarlara ezberlettim türkülerimi ben hep uzaklara türkü yazarım sılamsın... sevdamsın... sabır taşımsın kalemim adından başka ad yazmaz bu kütükte başka bir ad okunmaz narına nuruna kurban olduğum seven sevdiğinden asla yakınmaz ben sevda bölüğünde kıdemli bir askerim terhis olsam gidecek bir yerim yok... yüreğimden başka silah taşımam bütün adresleri iptal ettim benim senden özge gerçek yarim yok... sen benim her şeyimsin ey sevgili... ben rol gereği aşık değilim deme bu garibin benimle işi ne... aşkın beni teşhir eder sesin içime saklanır aklanırsa adım seninle aklanır.... istersen durmadan adres değiştir gözlerimi bağlasalar da bulurum seni ben türkülerde tanırım fizan ı yemeni anlasam ki sesim sesine değmiştir bütün gemileri yakar giderim bu bir taahhüttür sına beni en derin rüzgarların önüne sür bulut bulut bir yerde yanlış yaparsam adımı unut son kurşunu kendime sıkar giderim bir et kemik torbası değilim ben bir hasar raporu değil yazdığım bir aşk mektubudur ey sevgili kızıl kıyametten önce ve görmek için bakmaya gerek yok her dilde güzeldir senin adın meydanlar sarsılır sen ortaya çıkınca yeter ki görecek göz, göz olsun vel hasıl uzun sözlere hiç gerek yok dil hicabından lal olmalı seni anarken ey benim tabibim tacidarım gün dönümüdür ben seni bekliyorum seninle başladım, bitsin seninle..[/B][/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]Ey sevgili
Unuttuğun şiirleri Satır satır ezberlersem.. Çaresizliğine Çare olsam… En kötü gecelerini Kocaman odalarıma kilitlesem.. Umut kırıklarımı Yapıştırsam tek tek… Benimle bir ömür paylaşır mısın? Endişelerini itsem bir kenara Düşüncelerini,milyonlarca renge bürüsem.. Kötü izleri siliversem… Kozasından çıkarsam en güzel kelebeğimi Sevgiyi tutsam örsem başına… Benimle bir ömür paylaşır mısın? [/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]Selamsizim
Bir selamdı beklediğim,candan cümlelerin hatırına Bir merhabaydı istediğim,dostluğumuzun anısına Bir halimi-hatrımı sorman yeterdi,paylaştıklarımızın üzerine,samimiyetten kalma Bir-iki kelime duyulmak istenen,sevgi bağımız adına Bilmiyorum beklide BEN yazdım yaşanmışları,SEN vardın içinde Bilmiyorum belki de ben yaşadım seninle yaşanmamışları,sen yoktun içine Bilmiyorum belki de ben kader diyeceğim,kaderimde sen olsan keşke Bir selamdı beklediğim,’’ ben ‘’ değil,’’sen’’ değil,’’BiZ’’ hatırına ‘’biz’’ olabildik mi acaba ……. Mevsimlerim kış oldu,dilimden hiç düşmez adın hasret ..gülmek güç oldu Bu kadar mı silindim senden,bu kadar mı özletemedim beni sana Mesafe yoktu ki arada,sen orda ben burada olsamda çok yakındık biz,sanki camdan cama Meğer uzakmışız…sen orda ben burada ‘’Evet,özledim seni’’ Sensizlik öyle dedi,ben özlemedim seni özleyemedim de…çünki sana hasret kaldım ben Vurulmuşum besbelli Dolanmışım yar beline Bir türkü tutturmuşum Ağlamaklı hasrete Yaralıdır canı yüreğim Hasretinle erir giderim.........söylenen şarkı misali istediğim bir selamdı Senden diye yetecekti bana Senin fikrinle senden gelecekti …Sen’le dolu Sen kokacaktı buram buram Selamı çok gördün ya bana yarenim Anılardan alırım senden yoksa bile dedim Anıda olsa senle de olsa Sen gibi Senden gibi olmuyo bi’tanem….. Sevemedim ayrılığı gel,alışamadım yokluğuna Bir selamdı beklediğim Sevgi kaynaklı samimiyetten gelme içinde bakışlarının halesi,gülüşünün gamzesi olsun Ellerinin sıcaklığı ruhumda güller açtırsın… Selamsızım benim duyuyorsun biliyorum Duymasanda umut ediyorum Umudum da varya benim Sensizliğin üstüne kuruyorum Sen her sabah mutlu bir selamsın Sen her gece tatlı rüyaların selamısın… Sen hergün sensizliğin yalnızlığıma verdiği selamsın ..... Bir selam sana benden Karşılığı elbet bir gün gelir diye Selamını bekliyorum…..Sadece SENden __________________ İki direk arası tel örgüler içindeyim. Yürümem yasak, düşünmem yasak, nefesler ödünç [/B][/COLOR] |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Beni sen akşamcı ettin
Hayal sevgilim Elde kadeh Dilde sen Her akşam bu sofrada bir rüzgardır esen Yıldızlara isimler verdim kendimce Biri hayal Biri gurbet Biri hasret Biri hep o güzel memlekettir memleket Sokaklarında büyüdüğüm seninle Buluştuğum gözlerinle O güzel memleket bir yıldıza adını verdi Akşamları göğe kaldır başını seyret Belki geçmişin ışıkları henüz sönmemiştir Belki resimler kaybolmamıştır Belki isimler unutulmamıştır Belki batmayı unutmuş güneşler vardır gökte Seyret aynaya bakmadan seyret gökyüzünü Bir yıldız göz kırpıyorsa Veya bir ışık kayıyorsa Benim kadehimdir şerefine kalkan Işıklara doğru Sana doğru Şiirler geliyor gökyüzünden Bu bilinmeyen hayal meyhanesinden Beni kimse görmedi Ben kimseye el sallamadım Seninle meşguldum Tanıdıklar görmüşse de ben onları tanımadım İnanır mısın senden başkasını da pek sallamadım Baharlar açıyor toprakla birlikte ben de canlanıyorum Hayallerimi uçurtma yaptım Gökyüzünde yalpa yalpa yalpalanıyorum Birşey göremiyorum uzaktan sana uzanamıyorum Adını çağıracağım bir kimse de yok Hep yalnız yürümüşüm sokaklarda demek ki Sana bakayım derken kimse kalmamış yanımda Bir senin adın var aklımda Onu da söyleyemem Onu bağıramam özgürce Adını tutukladım beynimde salıvermek yok Havalandırma bile yasak Voltayı hayallerimde atacaksın Sen kimseye görünmeyeceksin Gel be dünya, evinden atma beni hayata çok alıştım Azraile satma beni Sana söylerim beni vermezsen ellere İsimleri itiraf ederim Bir konuşsam sarsılırsın Beni sen akşamcı ettin hayal sevgilim Elde kadeh Dilde sen Meyhane beğen meyhanelerden Küfürlere karıştı gecenin çığlıkları Sesim sesine ulaşmaz Aşk buna mı derler Kavuşulmazsa büyür Kavuşulursa erir Ben seni seyrederdim Köşeden Arkana takılırdım anlamazdın akşam üstleriydi Bizlerle pek oynamazdın Bir yakan toptu son oyunumuz Ellerin ellerimi yaktı Gözlerin gözbebeklerimi Bisikletimde kaldı sıcaklığın Bisikletim yok şimdi Beni sen akşamcı ettin Hayal sevgilim Elde kadeh Dilde sen Bir de o zümrüt gözlerinde öpüşen Mutlu çocuk Nereye yolculuk bile demeden Gittin evlendin Seslenemedim Seni hiç görmedim Ben ölmedim Sen ölmedin Neredeydin bilemedim Bir tebrik de edemedim Şimdi eski dostlara rastlıyorum Herbiri bir yerde Kimi okumuş kimi zengin Kimi mutlu Kimi bezgin Ben bir dünya tatlısı ile evliyim şimdi Dünyaya bunca bağlanmam onun eseriydi Şiirler yazdım ona şarkılar oldu Bu kadeh onunla doldu Seni inattan soruyorum herkese Daha neler var bu şiir devam ederse Bırakma hayallerimi Hayal güzelim Ben akşamcıyım Sen akşamsın Bir güzel bestede şarkısın dinlediğim Bir özlemsin bitiremediğim Dün gibi herşey oysa Dün gibi ama Zamana şehir de dayanamamış Yıkılmış Sokaklar süklüm püklüm Ağaçlar büyümüş ve çürümüş Bizse yaşamadıklarımıza inat saçlarımızda beyazlar Sokaklarda maziyi arıyoruz Yanılıyoruz dostum Yanılıyoruz Zaman geldi biz ayrılıyoruz Ben sana alıştım hayat Darılırım gidersen Bir daha yüzüne bakmam Şerefsizim yanına bile gelmem Bu şiir uzayacak Hayal güzelim Yorulduysan git Laf lafı Laf mısrayı açıyor Bende uyku yok Zaman azaldıkça Uykum kaçıyor Daha uzun kalmak ayakta Sanki daha uzun yaşamak gibi Hiç uyumasam ömrüm iki katına çıkar mı Aldanmak mı yoksa hayallerim Ömür nedir Hayat nedir hayal nedir İşte şu oturduğum sedir nelere şahittir Ben bilmem o da dünyada ben de Belki o sedir daha bir kıymetlidir Herşey izafi hayal sevgilim Güzel Çirkin İyi Kötü Uzun Kısa Ve daha neler neler Adına sıfat dediğin ya da nitelik Asıl olan Mutlakla birliktelik Sazlıklarda bir kamış O kamış neye yaramış Diye sorma Kamış kamış olmuşsa mutlaka Birşeye yaramıştır Hani insan insan olmuşsa da aynısıdır Palavra gayrısıdır Ben bıkmadım yaşamaktan Yaratan bıktırmasın Aşk ile yansın yüreğim Ayakkabım sıktırmasın Haşim adam bıçaklıyor mu sokaklarda Yüksel’i dövdüler mi kapıda Vay anam ne kıymetliymiş gözlerin sen hala kaçır onları Mahallenin bebeleri birbirine girsin senin için Elyüz kan içinde elin oğlu şenli Bizi bize kırdırttın Güzeller güzeli Hayal şehrin hayal kızı Helal olsun sana Akan kanlar yoluna şerbettir senin Beni sen akşamcı ettin hayal güzelim Ötekiler ne oldu bilmem Biri emekli olmuş Öbürü elini tornaya kaptırmış Biri de terörist dediler En akıllısı manifaturacı, müteahhit Kapatmış hayal şehrin arsalarını Sonra önüne gelene satmış Ben kiraladım yanındaki meyhaneyi Parasız mey satarım karşılığında muhabbet Ben sana hapsoldum müebbet Yine de diyorum kendime be adam haline şükret Ya idam olsaydı cezan Af da etmezdi devlet Bu şiir ah bu şiir seni bana getirsin Ne işim varsa beni alıp bitirsin Sesler uzakta kaldı Yaşlar yaş olmaktan çıkmak üzere Bu şiir seni bana getirecek mi bilemem Ama ben kalkıp gideceğim uzaklara Aklımı bırakıp Aşkımı bırakıp Bir de yakamı bıraksam Kurtulacağım Sana bir sepet çiçek yollayacağım İsimsiz Bir kucak şiir Bitimsiz Ellerimde güller açmış Sabah çiğleri üzerinde Fırından sıcak ekmek kokusu yayılır Çocukluğumun istüne Uyanmak ne de zordur okul varsa Sen uykularımı bölerdin Buğdaylı rüzgar kokusuyla Büyüdük herşeyi büyüttük Aşkı Hasreti Milleti Sen neredesin ey sevgili |
[COLOR="DarkRed"][B]
BEN Ben: Karli daglarin deli rüzgari Ben: Tozlu yollarin demirbasiyim Ben: Suyu kurumus sevgi pinari... Ben: Toprak bekcisi, mezar tasiyim Ben: Hep yillar yili kanayan ciban Ben: Fikir sürüsün yitiren coban Ben: Hayal pesinde cariksiz taban Ben: Gurbet agzinda bulgur asiyim Ben: Çürük bir gemi ask denizinde Ben: Yagmur damlasi dostun izinde Ben: Yanip kül oldum askin közünde Ben: Karasevdanin dert yoldasiyim Sen: Koyu düsmanim yersiz gülüse Ben: Düsünvermisim bitmez bir düse Ben: Bildir aglarim bu yil ölmüse.. Ben: Bensiz duyunun ilk savasiyim Ben: Gönlü aklina uymayan deli Ben: Az düsünceden doymayan deli Ben: Beni ben diye saymayan deli Birakin ben benden uzaklasayim Abdurrahim Karakoc [/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]SEN
Sen: Camli daglarda agaran safak... Sen: Duru göllerin nilüferisin Sen: Engin ovada sararan basak Sen: Umut kaynagi, alinterisin Sen: Gökte yildizsin uykularda düs Sen: Yesil ekinsin sen beyaz gümüs Sen: Mavi denizsin sise bürünmüs Sen: Sevda sirrinin dügümlerisin Sen: Her güzelligin canli sergisi Sen: Kalp yarasisin emin sargisi... Sen: Benim dilegim Hakkin vergisi Sen: Gönlümde sapli ask hancerisin Sen: Koyu gölgesin yaz sicaginda Sen: Olgun meyvesin dal kucaginda Sen: Korsun, alevsin ask ocaginda.. Sen: Gadir Allahin sahaserisin Sen: "Ben" sin, gel gör ki ben "sen" degilim Sen: Benim düsüncem, ruhum ve dilim... Sen: Benim gözlerim, ayagim, elim... Emin ol, sen bana benden berisin Abdurrahim Karakoc __________________[/B][/COLOR] |
[B]BİR GÜZELİN AŞIĞIYIM (5722 Hit)
Bir güzelin aşığıyım erenler Onun için taşa tutar el beni Gündüz hayalimde gece düşümde Kumdan kuma savuruyor yel beni Al gül olsam al gerdana takılsam Kemer olsam ince bele sarılsam Köle olsam pazarlarda satılsam Yarim deyi al sinene sar beni Abdal Pir Sultan'ım gamzeler oktur Hezaran sinemde yaralar çoktur Benim senden özge sevdiğim yoktur İnanmazsan git Allah'a sor beni Pir Sultan Abdal[/B] |
[B]ÖTME BÜLBÜL (5217 Hit)
Ötme bülbül ötme şen değil bağım Dost senin derdinden ben yana yana Tükendi fitilim eridi yağım Dost senin derdinden ben yana yana Deryadan bölünmüş sellere döndüm Ateşi kararmış küllere döndüm Vakitsiz açılmış güllere döndüm Dost senin derdinden ben yana yana Haberin duyarsın peyikler ile Yaramı sarsınlar şehidler ile Kırk yıl dağda gezdim geyikler ile Dost senin derdinden ben yana yana Abdal Pir Sultan'ım, doldum eksildim Yemeden içmeden sudan kesildim Zülfün kemendine kondum asıldım Dost senin derdinden ben yana yana Pir Sultan Abdal[/B] |
eline saglık cok güzel olmus
|
SEVDİĞİN KADAR SEVİLİRSİN
Her şey sende gizli Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakini gördüğüdür rengin Yaşadıklarını kar sayma Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme, bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi; Sevdiğin kadar sevileceksin Ay ışındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak Kendini yalnız hissettiğin kadar yalnızsın Ve güçlü his ettiğin kadar güçlü Kendini güzel hissettiğin kadar güzel İşte budur hayat, işte budur yaşamak Bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün; Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin Bunu da öğren; SEVDİĞİN KADAR SEVİLİRSİN Can YÜCEL |
[COLOR="DarkRed"][B]
Yok Bagirma Söylemezdin tüm o sözleri Görseydin en gerçek halimi Artık önemi yok Her yanlışta doğar bir doğru Belkide böyle olmalıydı bu Boşver ziyanı yok Başka birine kendimi anlatmak Başka birine duvarlarımı yıkmak Başka tenlerde aşkı aramak İnan istemem artık Zor duramam ayakta hergün kırılıpta Zor aşk yaşanmıyor hergün her an yanılıpta Her giden bir parça çalıyor benden Yarım kalanlara rağmen Yok bağırma hiç şimdi alınıpta Yok üstüme gelme hiç eskiye sarılıpta Her acı bir günah siliyor benden Yarım kalanlara rağmen Şimdi yaramı sarmam gerek Aşkla aramı yapmam gerek Kime inanmalı Başka birine kendimi anlatmak Başka birine duvarlarımı yıkmak Başka tenlerde aşkı aramak İnan istemem artık...[/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkRed"][B]
Can Kurban Bizim kapı dost kapısı Girene canımız kurban. Selâm muhabbet tapusu Verene canımız kurban. Nefisten soyunduk tül tül Gitti beden, kaldı gönül Özümüz bağ, sözümüz gül Derene canımız kurban. Uzadıkça hasret demi Şefkat atı çiğner gem’i Yaramıza sabır em’i Sürene canımız kurban. Hayat kilim, çile nakış Dokuyoruz iniş, yokuş Marifet mânâya bakış Görene canımız kurban. Kin marazdır, sevgi sanat Yürekte kaynar her saat Kimsesizlere kol, kanat Gerene canımız kurban. Suları Islatamadım Abdurrahim Karakoç [/B][/COLOR] |
[B][COLOR="DarkRed"]Ne Yapsın?
Akıl dağlara kaçmış, fikir ne yapsın beyler? Küfür dünyayı sarmış, zikir ne yapsın beyler? Zengin hem vatandaşı, hem devleti soyarsa Makul bir cevap verin, fakir ne yapsın beyler? Abdurrahim Karakoç [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]Yeter ki Gel
Üzülme her hafta gelemem diye Haftada olmazsa ayda gel canım. Üç yüz altmış beş'i böl on iki'ye Sırala otuz'u say da gel canım. Bekletme geciken müddet ziyandır Güzele kin,öfke,hiddet ziyandır Varsa gurur,kibir,şiddet ziyandır Onları orada koy da gel canım. Kitap 'aşk masal' der,yıkar bırakmaz Akıl 'tedbir al'der çöker, bırakmaz Korku 'gitme kal'der çeker, bırakmaz Sen gönül sözüne uy da gel canım. Yazı,güzü,kışı bahar zamanı Yaşadın bilirsin ki her zamanı Dinle rüzgârları seher zamanı Uzaktan sesimi duy da gel canım. Abdurrahim Karakoç [/COLOR][/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]
Yolların Sonu Bilir misin hancı, bugüne kadar Hanından kaç yolcu çıktı bu yola? Sıladan gurbete giden yolcular Kaç damla gözyaşı döktü bu yola? Getirmeden bu yolların sonunu Kaç yolcu son durak yaptı hanını? Kaç yolcu bu yolda verdi canını? Ecel kaç yolcuyu çekti bu yola? Ben bilmedim gitti, n'olur sen söyle Bu yollar kararsız uzar mı böyle? Yâr için ah çekip karşıki köyde Hangi göz, kaç sene baktı bu yola? Akar bir oluktan beş dağın karı Demişler adına 'hasret pınarı' Şu mezarı gölgeleyen çınarı Kimin için, kimler dikti bu yola? Kaç âşık bu yolda zaman eritti? Kaç yorgun hanında terin kuruttu? Bu taşlı yol kaç çarığı çürüttü? Kaç topuğun kanı aktı bu yola? Yollar kıvrım kıvrım, dağlar sıralı Düşünürüm, yollar beni yoralı. Kaç ceylan iniyor böğrü yaralı, Her gecenin seher vakti bu yola? Abdurrahim Karakoç [/B][/COLOR] |
[B] BEBEĞE ÇAĞRI (10397 Hit)
Soyguncu soysun da, vurguncu vursun Sen ana karnında boşa durursun Doksan günde çık gel dokuz ay dursun Doğmaya gayret et, doğmaya bebek Sonra geç kalırsın yağmaya bebek Üçkağıtçı düzen geçip gitmeden Her ocakta üç- beş baykuş ötmeden Çabuk ' Devlet malı deniz' bitmeden Doğmaya gayret et, doğmaya bebek Sonra geç kalırsın yağmaya bebek Makam armağandır, koltuk hediye Muhkem ilamlar var ' rüşvet ye' diye Ne diye beklersin söyle ne diye? Doğmaya gayret et doğmaya bebek Sonra geç kalırsın yağmaya bebek Göz kırpınca sıfırı çok sayılar Zirveye tırmandı topal ayılar Yağcı yeğen arar haydut dayılar Doğmaya gayret et doğmaya bebek Sonra geç kalırsın yağmaya bebek Artık banka soymak basit eğlence Günde milyar hiçtir ' yurtsever genc' e(!) Dünyaya duhül et, gel biraz önce Doğmaya gayret et dogmaya bebek Sonra geç kalırsın yağmaya bebek Tez çık, haram süt bul, beleş kundak bul Yalancılık mübah, yüzsüzlük makbul Hukuksal açıdan bir ' olanak' bul Doğmaya gayret et doğmaya bebek Sonra geç kalırsın yağmaya bebek Adi ekranlarda iğrenç yüzü gör Halkı tiksindiren bir kof dizi gör Önce onları gör, sonra bizi gör Doğmaya gayret et doğmaya bebek Sonra geç kalırsın yağmaya bebek ABDURRAHİM KARAKOÇ[/B] |
[B]BEBEĞE İHTAR (9063 Hit)
Geçmişte yağmanın hasat dönemi Acele gel diye çağırdım seni Şimdi iş değişti dur, dinle beni Dokuz aylık yolu altmış ayda çek Beş sene dolmadan doğma ha bebek. Emmin, dayın annen, baban kereste İşçi, memur, çiftçi, çoban kereste Çarşı, pazar, yazı-yaban kereste İnsanlar ya mertek, ya orta direk Beş sene dolmadan doğma ha bebek. Doğarsan üç günlük iş bulamazsın Acıkırsın, ekmek, aş bulamazsın Ucuz toprak, beleş taş bulumazsın Yaşamak rezillik, rüsvaylık demek Beş sene dolmadan doğma ha bebek. Arı peteğinde ağulu bal var Kaçıp kurtulmaya ne yön, ne yol var Sıkıver dişini, annene yalvar Buradan rahattır orda beklemek Beş sene dolmadan doğma ha bebek. Kurtlar sülük oldu, sıyrıldı posttan Kaçan kurtuluyor, ahbaptan dosttan Değişti bahçıvan, bozuldu bostan, Hıyarlar acıdır, karpuzlar kelek Beş sene dolmadan doğma ha bebek. Vaziyet bambaşka vaziyet oldu Yaşamak işkence, eziyet oldu Dalkavukluk üstün meziyet oldu. Sanatkârlar sansar, dâhiler şebek Sözümü dinlersen hiç doğma bebek. ABDURRAHİM KARAKOÇ[/B] |
[B]BEBEĞE SİTEM (7261 Hit)
"Aman gelme" dedim, bak geldin işte Dünyaya meylin var, beşer’sin bebek Bir bilsen dünyamız neyin nesidir Ayırır ağzını işersin bebek. Kimisi su katar içtiğin süte Kimisi at sokar yediğin ete Günahtan, hileden, haramdan öte Zulmet kuyusuna düşersin bebek. Yukarıya gitsen'köle'sayarlar Aşağıya insen tefe koyarlar Her saat bir başka renge boyarlar Baktıkça sen sana şaşarsın bebek. Önün bal-petekli, elin mühürlü Omuzun kötekli, dilin mühürlü Haftan ipotekli, yılın mühürlü Aydan, günden mahrum yaşarsın bebek. Sevgimiz rüşvettir seversek seni Aldatmak içindir ne versek seni Kalleş çağımızla eversek seni Gerdeğe girmeden boşarsın bebek. ABDURRAHİM KARAKOÇ[/B] |
[B]MÜZELİK ŞİİR (5791 Hit)
Yürüyen heykellerle aynı müzedeyim ben Konuşan mumyalara kimden söz edeyim ben Fikren işkencedeyim, ruhen cezadayım ben Korkaklığın sükûtu kol geziyor her yerde Sanki tek başımayım, tek kişilik mahşerde. Putların gölgesinde dans eder akbabalar Söz sokakta dolaşır, öz zindanda çabalar Atılan ucuz safra selâmlar, merhabalar En temiz topraklara gül eksem mantar biter Yollar sırat köprüsü, durmak düşmekten beter. Kaybettim mesafeyi, zamandan uzaklaştım Sevgi diye sarıldım, isyanla kucaklaştım Ne kendimden kurtuldum, ne kendime yaklaştım Toprağın üstü mezar, zevke dalmış ölüler Can sıkmaya yetiyor canlı kalmış ölüler. Fuhuş yuvası sanki en görkemli binalar Çamur evlât doğurur taş yürekli analar Resmen hak tevzi eder hakkı boğan canavar Koşanlar, yarışanlar.. dehşet ötesi dehşet Akıl karaya vurdu, gırtlağı geçti vahşet. Meydanlar tıklım tıklım, caddeler salkım-saçak Kölelik histerisi yayılmış köşe-bucak Elli tane hokkabaz, elli milyon oyuncak Müdür ve müdüriçe müzenin bekçileri Aferine çalışır düzenin bekçileri. Mülkü kazanan ayrı, tasarruf eden ayrı Hisseler neden farklı, hak, hukuk neden ayrı? Hasta yaşar deniyor, baş ile beden ayrı Mantık yürütmek yasak, itiraz eylemek suç Neşe-eğlence cinnet.. yatıp uyumak korkunç. Güvenmek aldanmaktır.. ölçü-tartı izafî Mert-namert, güzel-çirkin, eksi-artı izafî Çoğunun cebindeki kimlik kartı izafî Kim kimdir? Kim kim değil? Anlamak ve bilmek zor Oynanan komediye gül diyorlar, gülmek zor. Figüran heykeller var kül tablası boyunda Yediyüz göbek atar dakikalık oyunda İşlenen her günaha kurtta ortak, koyun da Kalmışım ara yerde, tozdayım, dumandayım Kirli bir mekândayım, iğrenç bir zamandayım. ABDURRAHİM KARAKOÇ[/B] |
[B]Gurbet
(Necip Fazıl Kısakürek) Dağda dolaşırken yakma kandili, Fersiz gözlerimi dağlama gurbet! Ne söylemez, akan suların dili, Sessizlik içinde çağlama gurbet! *********************** Titrek parmağınla tutup tığını. Alnıma işleme kırışığını Duvarda, emerek mum ışığını, Bir veremli rengi bağlama gurbet **************************** Gül büyütenlere mahsus hevesle, Renk dertlerimi gözümde besle! Yalnız, annem gibi, o ılık sesle, İçimde dövünüp ağlama gurbet!.. [/B] |
[B]Bekleyen[/B]
[B](Necip Fazıl Kısakürek)[/B] [B]Sen, kaçan ürkek ceylânsın dağda,[/B] [B]Ben, peşine düşmüş bir canavarım![/B] [B]İstersen dünyayı çağır imdada;[/B] [B]Sen varsın dünyada, bir de ben varım![/B] [B]Seni korkutacak geçtiğin yollar,[/B] [B]Arkandan gelecek hep ayak sesim.[/B] [B]Sarıp vücudunu belirsiz kollar,[/B] [B]Enseni yakacak ateş nefesim.[/B] [B]Kimsesiz odanda kış geceleri,[/B] [B]İçin ürperdiği demler beni an![/B] [B]De ki: Odur sarsan pencereleri,[/B] [B]De ki: Rüzgâr değil, odur haykıran![/B] [B]Göğsümden havaya kattığım zehir,[/B] [B]Solduracak bir gül gibi ömrünü,[/B] [B]Kaçıp dolaşsan da sen, şehir şehir,[/B] [B]Bana kalacaksın yine son günü.[/B] [B]Ölürsün… Kapanır yollar geriye;[/B] [B]Ben mezarla sırdaş olur, beklerim.[/B] [B]Varılmaz hayale işaret diye,[/B] [B]Toprağında bir taş olur, beklerim…[/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]Oyuncakları bırakıp yürekler ile oynayalı; oyunların adı 'AŞK' kaldı...
Küçük bir çocuğun masumluğunu taşıyordu yüreğim.. Öyle sevmişti ki..Öyle sevilmeye muhtaçtı ki..Herkese inanırdı kolaylıkla..İnanmıştı..! Oynadığı oyunlardan ayrı tutmuştu seni..Ne oyuncak olacaktı, ne de oyunbozanlık yapacaktı..! Olmadık şeylere küserdik çocukken, sonra bir bakmışız yine kaldığımız yerden oynamaya başlamışız bile..O kadar kısa sürerdi ki kırılganlıklar, alınmalar..Oysa şimdi ardına bakmadan gitmeleri tercih ediyoruz..Kırılmışlıkları içimizde tutarak en ağırından gitmeleri...Senin yaptığın gibi..! Saklambaçlarımın adı sen oldu..Sen saklanırdın ben seni bulurdum ya hani..Artık bulamıyorum..! Artık duvara dönüp, kapamıyorum gözlerimi..Biliyorum saklandığın yerden çıkmayacaksın..Biliyorum....! Anladım büyümüşüz, Anladım masumluğumuzu yitirmişiz.. Ben oyun oynamayı bıraktım, hayat bana oynamaya başladı artık..En çokta bunu anladım..! Toz pembe gelen hayat, artık başka renklere gebe kaldı..Herşey siyaha döndü, gözlerimin rengi bile..! Gözlerimdeki ışıltı, yerini hüzne bıraktı..Kelimelerim çarpık..! hecelemelerim çoğaldı.. Ağlamak hiç yabancı değil artık...Gülmek bir o kadar uzak..! Ben büyüdüm..Yüküm ağırlaştı.. Oysa ki böyle büyütmek istememiştim yüreğimi.. Haketmediği darbeler aldı..Hiç ummadığı zamanda, ummadığı kişiden..! Ne yapacağını bilmeden, elim cebimde geziniyorum hayatta..Anlamsızım bu aralar..! Yorgun ve karışık..! Acının; sadece düşüp, yaraların kanamasını sanan ben, şimdi acının ve mutluluğumun adının sen olduğunu öğrendim..! Oyunlarım öksüz kaldı..Oynayamıyorum.. Çağırıyorlar gitmiyorum..Biliyorum ki gözlerimi tekrar yumduğumda, saklanıp çıkmayacaklar..Beni bırakacaklar öyle koca bir duvarın önünde..Ben artık mızıkçılarla oyun oynamıyorum..Ben artık boyumdan büyük oyunlara kalkışmıyorum..! Küçükken oyunlarımızın adı yoktu.. Büyüdük oyunlarımızın adı aşk kaldı.. Aşk oyun değildi..Sen öyle sandın.. Oynadın..Gittin..! alıntı... [/B][/COLOR] |
[B][COLOR="DarkRed"]Sen olmadan
Sen olmasan! Sen olmadan, ben ne olurum; Sen olmadan?.. Adresi olmayan bir mektup gibi yorulmaz mıyım bütün zamanların ve bütün mekanların içinde?.. Sahili bulamayan minik bir dalga gibi kolum kanadım düşmez mi ummanlarda? Ve rüyalardaki parmak izlerini aramaz mıyım herkesin bildiği dünyada! Ve sen olmasan... Sen olmasan kaybolmaz mıyım asıl, kayıpların toplandığı kalabalıklarda?.. Dönebilir miyim bir yeldeğirmeni olsam; rüzgarım olmadan? Ya da bir su değirmeni olsam, akıntına kapılmadan?.. Bir yağmur damlacığı olsam, düşebilir miyim bir yaprağın kollarına; savurmasan bulutumu? Güleç yüzlü bir baloncuk olsam minik avuçların tuttuğu; uçabilir miyim gökyüzüne, dolmasan içime?.. Biliyorum; varsın. Biliyorum; yarsın... Biliyorum ve bildiğim için yazıyorum zaten bunları. Yani... Yanisi şu ki; olmasan düşer miydin aklıma, Sen olmasan?.. [/COLOR][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:30. |