![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Hiç mi sevmemişim, hiç sevilmedim,
Bir dostun dilinde hiç övülmedim, Kendim gittim asla hiç kovulmadım, Kimseler bilemez halimi benim. |
Yüreğim tutuştu yandı kül oldu,
O eski dostlarım bana el oldu, Gönül gitti bir çirkine kul oldu, Kimseler bilemez halimi benim. |
Dumanlı başımı karlar bürüdü,
Kader beni gurbet gurbet sürüdü, Akıl benden gitti, yare yürüdü, Kimseler bilemez halimi benim. |
Belki de herkesler kendince haklı,
Ben yıllar önceden yitirdim aklı, Aşkın en güzeli kalbimde saklı, Kimseler bilemez halimi benim. |
Sakın bu sözlerim seni üzmesin,
Yaş döküpte kahve gözü süzmesin, Yar bana küsüpte benden bezmesin, Kimseler bilemez halimi benim. |
İftira atıyor kendini bilmez,
Dilerim ömrünce bir kere gülmez, Niceleri ölür, bu gönül ölmez, Kalbim yaşamaktan bıktı bıkacak. |
abi kim ifdra atiyor soyle bileym
adini ver cigerin sokeyim cok yoruldum dostlar mutlu olsun tek dilegim bu can yoluna feda hasan abi |
dokunmayın sandallı dosta
serini sevdaya salmış gidiyor gurbette uçagı inmiyor pite binmiş umut gemisine dalmış giditor okulda söylerdik isdiklal marşı trafik çogaldı karıştı çarşı susamış gidiyor sevdaya karşı eline çiçekler almış gidiyor ben hayranım şiir yazanlara aşk ile atışıp söz dizenlere ben sıramı verdim genç ozanlara diyarim yaşlanmış gelmiş gidiyor |
[B]osman abimize sözümüz olmaz.
yazdıklarında hiç gözümüz olmaz. çalış çalış artık heğbemiz dolmaz. yazmış dörtlükleri neden gidiyor[/B] |
Ah Diyari baba bir bilsen işi,
Dökerler insanın gözünden yaşı, Yolunuza feda garibin başı, Başını taşlara çalmış gidiyor. |
Bilal´ım, kardeşim sevgili dostum,
Eğer yalan varsa soyulsun postum, Kimseyle uğraşmam, bulunmaz hasmım, O kendi halinde dalmış gidiyor. |
Salim bey kardeşim sözlerin haktır,
Yazdığın dörtlükte yanlışın yoktur, Yiğit olanların rakibi çoktur, Onlarda dersini almış gidiyor. |
[QUOTE=Salim58;500620][B]osman abimize sözümüz olmaz.
yazdıklarında hiç gözümüz olmaz. çalış çalış artık heğbemiz dolmaz. yazmış dörtlükleri neden gidiyor[/B][/QUOTE] işte heybe derdi perişan yurdumuz gurbette ekmektir bizim derdimiz herbir yana dagılmış aile ferdimiz ana yurdunu terk eden gidiyor |
[B]teşekkür ederim ozanım sana.
uzaktan bir selam yollayın bana. bütün sivaslılar kardeşim ola. sılaya elveda demiş gidiyor[/B]. |
Boşuna olmasın ozanın sözü,
Sandalli´nin bügün morardı gözü, Gün olur kaybolur dünyadan izi, Kendini boşluğa salmış gidiyor. |
Hasan ozana hiç sözümüz olmaz.
yazdıklarında hiç gözümüz olmaz. gurbet ellerinde yüzümüz gülmez. onlarda dersini almış gidiyor. |
Salim hoca geldi kurdu düzeni,
Uyarıyor hemen yanlış yazanı, Seviyor Salim´i oğlu, kızanı, Herkes kıymetini bilmiş gidiyor. |
düzen kalmamışki düzelmez artık .
çoluk çocuk doldu çekilmez artık. hoca olur isek kaçarlar artık. herkes bildiğini yazmış gidiyor. |
[B]bugün çok takıldım bende buraya.
hayırlı akşamlar diyelim sana. sabaha çıkarsak yazarız yine. yine karanlığa dalmış gidiyor.[/B] |
Salim hocam söyler sözün özünü,
Yiğittir dikenden çekmez gözünü, Hakka bağlamışsın kardeş özünü, Akşam namazını kılmış gidiyor. |
hayırlı akşamlar tüm ozanlara.
kulak veriyorum tüm ezanlara. hakkım helal olsun çok kızanlara. eline bastonu almış gidiyor.... |
Haydi ozanlarım sizlerde gelin,
Kardeşlik ne demek burada bilin, Başörtüsü takmış bak allı gelin, Yüzüne nurları dolmuş gidiyor. |
gurbette yavrular gözlerim dolar
kar yagmış üstüne güllerim solar uzaktan acı acı düdügün çalar kara tren yolunu almış giditor |
ozanlar siirleriniz harika yureginize saglik
|
başımdaki şapka sekiz köşeli
bazı kederliyim bazen neşeli gönül yavrulardan ayrı düşeli annesi saçların yolmuş gidiyor |
Kafada saç yoktur kel ettik başı,
Gurbetlik zehire dönderdi aşı, Gözlerden akıttık kan ile yaşı, Katılıp sellere salmış gidiyor. |
sulak tarlalara tohum ekilir
gurbette yigidin saçı dökülür kara madenlerde beli bükülür sefalet başını almış gidiyor |
[COLOR=black][FONT=Verdana]........ONUNCU KÖY (1)........[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Hasretle bekledim yıllar boyunca[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Huy çıkar mı hiç can çıkmayınca[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Yanlışı doğru diye, tercih yapınca[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dünyamı başıma yıkarsın gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Akarım sevgimle dolar taşarım[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Çıkarsa riya kar çiğner aşarım[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sevgiler sahte olmuş şaşarım[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Seversin insanları sen yine gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Hayat ödevdir ders verir bize[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kopya çekip sınavda yapılır hile[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Adres ararken basıyor başka zile[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sen yine doğrudan şaşma gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Yaşam basamaktır inip, çıkılır[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Her yüze gülen dost mu sanılır[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Tilki hikaye sin den ders alınır[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Peyniri tilkiye kaptırma gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Arif dostlara eder nasihat [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Doğruluk olmasın bana kabahat[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Eserler içinde ölmez bir sanat[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Tabloya resim ini yap deli gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Arif COŞKUN -2009 [/FONT][/COLOR] |
[QUOTE=sandalli;500758]Kafada saç yoktur kel ettik başı,
Gurbetlik zehire dönderdi aşı, Gözlerden akıttık kan ile yaşı, Katılıp sellere salmış gidiyor.[/QUOTE] yalan dünya deyilmi var varası bende yavrular sende aşk yarası diyari babanın geldi sırası dertleri birlikte almış gidiyor |
butun ozanlara tsk elinize yuregnize emeginize saglik kaleminiz tukenmesin devami gelsin
|
sivrialan köyünden sivas düzünden
duydum veysel gelmiş görmeye geldim aşık olan yanar imiş özünden bu aşkın sırrına ermeye geldim dost gülü bizde sana bizi izledigin için teşkkür ederiz |
[COLOR=black][FONT=Verdana]......ONUNCU KÖY (2)....[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Anlatma sırrını dost dediğine[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Oda gider söyler dost bildiğine[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kararlar çıkınca yarın mecliste[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Üzülür yolunu şaşarsın gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Esirgemez tavuğu gelecek kazdan[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Anlarlar belki Arif seni yazından[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Çalıp söylediğin kırık sazından[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dillerde türkü olur mu gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Yüksek minare de okunur ezan[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Her zaman çıkar huzuru bozan[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dağlarda sürüyü otlatan çoban[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bunlardan ders almaz mısın gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Karışmam kimsenin özel işine[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kedi toprak örter kendi pisine[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Aklım almaz dünyanın bu gidişine[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Çözer misin bu bilmeceyi sen gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kurbanım sılamın toprağına taşına[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Her şey gelir hayatta sağ olan başa[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Nazlı yarın gözünden akan o yaşa[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kırarsın kalpleri değer mi gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]Yürürüm karışıktır benim yolum[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Anlaşılmaz bazen sağım, solum[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sunulan sevgiyi yudum, yudum[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]İçtikçe kanar mısın sen gönül[/FONT][/COLOR] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Arif’in özüm doğrudan şaşmaz[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Duygulu yüreğim kötüye yormaz[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bu dünya fanidir kimseye kalmaz[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Gühanı, sevabı bil deli gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Arif COŞKUN-2009[/FONT][/COLOR] |
ikinizinde eline kalemine yüreğine sağlık kardeşim.
|
[COLOR=black][FONT=Verdana]......ONUNCU KÖY (3)......[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Aynıdır gözümde zengin, fakiri[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Acımaz ağlatır garip yetimi[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kader, kısmet diye yapar seçimi[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Doğruyu sen seçtin mi gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]Gökyüzünde uçan allı turnalar[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bilmemki sözlerim kimi kırar[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Yürekte verilen adaletli karar[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Hiçe sayıp kendini üzme gönül[/FONT][/COLOR] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Yaptırırlar bakır tasa kalayı[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Doğruyu söyledim açtım arayı[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dokuzuncu köyde yedim fırçayı[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Onuncu köyde mutlumu sun gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ozanım durmaz yazar kalemim[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Benimde vardır elbet kederim[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Severim, sayarım sitem ederim[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Hakkını helal ettin mi sen gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Karışılmaz ustanın özel işine[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Gülünce bakarlar altın dişine[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Düştü mü davul dengi dengine[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Nasılda oynar coşarsın gönül[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]Zarar gelmez insana sevilmekten[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Severim dostları bende yürekten[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dostlarıma harcadığım onca emekten[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kadirin, kıymetin mi bilindi gönül[/FONT][/COLOR] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Arif’im sözüm nasihat la dolu[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Çok gezdim bilirim barikatlı yolu[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dost darbesi yerim gözlerim dolu[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Değer mi üzülüp ağlamaya gönül[/FONT][/COLOR] Arif COŞKUN-2009 |
[QUOTE=ayten58;500803]ikinizinde eline kalemine yüreğine sağlık kardeşim.[/QUOTE]
sivasın etrafı çok çetin daglık ovası düzü bahçelik baglık sizinde yüreginize saglık ayten 58 kardeşim |
sizinde elinize dilinize yüreğinize kaleminize sağlık kardeş çok teşekkür ederim bana yazdığınız bu değerli dörtlük için çok naziksiniz.
|
Arif üstat kimlerden yedin ki kelek
Böyle intizarlar yazdırır felek Özün doğru insan yüreğin melek Ahlar ortasında kalmış gidiyor |
[QUOTE=sivaBURs;500817]
Arif üstat kimlerden yedin ki kelek Böyle intizarlar yazdırır felek Özün doğru insan yüreğin melek Ahlar ortasında kalmış gidiyor[/QUOTE] Kimi kavun yer kimide kelek Coştukça getirir yaralı yürek Bilmem kadermi yoksaki felek Dağıtmış benliğimi almış gidiyor |
Koşarım dostumun hürmetine ben
Muhtacım ozanın himmetine ben Tek girmem Rabbimin cennetine ben Dostun arasına dalmış gidiyor |
Sandallı Ozanın bulunmaz eşi
Diyari Pirimin olduk kardeşi Arif Üstat idi ozanın başı Burada dostunu bulmuş gidiyor |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:09. |
|