![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
yapmayın canlarım dayanmaz yürek
mezardan döndü kazmayla kürek tutmuyor dizlerim çürüdü direk yolda yürümek artık zor gelir bana |
Sensin bu alemde ozanın pırı,
Uğruna vereyim bu dertli seri Aman ha Diyari gitme sen geri, Yokluğun heryer de zor gelir bana. |
solmasın yüzün benzesin güle
özün tertemiz hiç yoktur hile gidersem dönüşü olmayan yola ardımdan dua edersen fer gelir bana |
amann yaa osman abi o nasıl söz öyle allah gecinden versin.........üzme bizide
|
ne deyim güzel kızım günüm yaklaştı
duluklar sarktı saçlarım aklaştı azrayıl gelip ara sırada yoklaştı her yola yürümemde ter gelir bana |
Bende çok garibim Diyari baba,
Hayat bildiğinden çok daha kaba, Yıllardır gösterdim hep boşa çaba, Gayri gurbet eller dar gelir bana. |
deme öyle babam gelir aklıma
acır içim aglar bu bahtıkara yaşa sen uzuun ömrün çok ola kal bizi öksüz koyma burda |
hepiniz benim başımın tacı
sizlerden alıyorum bu gücü kaçarsa suya gençligin ucu onu yakalamak zor gelir bana |
[B]ozanlar atışmış yine burada
benim gönlüm bugün yine harabe dostları severim uzak diyarda gayri bu hasretlik zor gelir bana[/B] |
Ozan atışsa da kalpler kırılmaz,
Kötülükle hiçbir yere varımaz, Salim ozan gibi adam bulunmaz, İyi ki varsın ozan kardeşim, |
[B]sandallı ozanım övüyor bizi
uzakta olsada görüyor bizi güzel dörtlüklerle seviyor bizi selam olsun sana güzel kardeşim[/B]. |
Selamına selam verdim uzaktan,
Korursun dostunu her bir tuzaktaan, Gına geldi türbanda ki yasaktan, İnsanlara özgür yaşam isterim. |
[B]selamın alındı büyük ozanım
bazen doğru yolda bile azarım dostlarıma kötü bakanlara kızarım insanlara saygı sevgi isterim.[/B] |
Karlar yağımış yine Hamburg yoluna,
Takılmalı güzel yiğit koluna, İsterim ki dostun sağın soluna, Karafiller, çiçek, güller isterim |
Ben de geldim işte selam sizlere,
Doyum olmaz ozanda ki sözlere, Sobada tutuşup yanan közlere, Öylece oturup bakmam isterim. |
İnsanlar gittikçe oluyor kaba,
Boşuna gidiyor verilen çaba, Yanarsa Sivas´ta sıcacık soba, Hemen ben vatana kaçmak isterim. |
DOSTLUGU BARIŞI SUNMAYA GELDİM
Dostluğu barışı sunmaya geldim
Bizim inancımız insan sevgisi. bende tohumunu saçmaya geldim. Edep erkanımız hünkar görgüsü. Dostluğu barışı sunmaya geldim. Bizim yolarımız birlik yoludur Cafer mesebimiz ali nurudur. Erenler katında gizli sırrımız. Kinlik tohumunu silmeye geldim. Bizim rehberimiz ilim irfandır. Doğruyu söyleyen ulu ozandır. Aşkımız sevdamız yunus canandır. Ozan olup sazın çalmaya geldim. Bizim varlığımız insan olmaktır. canlıya saygıyı alıp sunmaktır. Malımız mülkümüz kara topraktır. Kanberim kulunuz olmaya geldim. Kanber Gürbüzdal |
sitemize hoş safa geldiniz erenler
burda dosluk kurar bütün yarenler yunusun yoluna gönül verenler diyarim haliniz sormaya geldim |
cennet bahcesini Hak kendi bezer
Sad olur müminler icinde gezer Kiramen katibin sevabin yazar Aksam namazini kildigin zaman NOT:AKSAM NAMAZI VAKTI DE O YÜZDEN |
Sararmış benizler solmuş gül yüzler
Unutulmuş anılar yırtık resimler Giden gelmez varmı görenler Bedenide, ruhuda almış gidiyor |
[B]gönülden sohbetler gayet hoş olur
sizleri görünce gönlüm hoş olur hava çok soğudu yarın kış olur benide rüzgarı almış gidiyor.[/B] |
Cevap: DOSTLUGU BARIŞI SUNMAYA GELDİM
[QUOTE=Kanber;507210]Dostluğu barışı sunmaya geldim
Bizim inancımız insan sevgisi. bende tohumunu saçmaya geldim. Edep erkanımız hünkar görgüsü. Dostluğu barışı sunmaya geldim. Bizim yolarımız birlik yoludur Cafer mesebimiz ali nurudur. Erenler katında gizli sırrımız. Kinlik tohumunu silmeye geldim. Bizim rehberimiz ilim irfandır. Doğruyu söyleyen ulu ozandır. Aşkımız sevdamız yunus canandır. Ozan olup sazın çalmaya geldim. Bizim varlığımız insan olmaktır. canlıya saygıyı alıp sunmaktır. Malımız mülkümüz kara topraktır. Kanberim kulunuz olmaya geldim. Kanber Gürbüzdal[/QUOTE] Felsefen dostluk olsun ilkende barış Bu düşünceye karşı gelip eyleme yarış İnsanlık ayrılmaz tektir gel sende karış Tutalım dostluğa giden bu yola alkış Kanber Ozan aramıza hoşgeldin der, bu güzel paylaşım için teşekkür ederiz. |
Düzelmez ki artık düzen bozulmuş,
Dostluğun adresi yanlış yazılmış, Ardımdan nedense kuyu kazılmış, Hayale boşuna dalmış gidiyor. |
[COLOR="Red"][B]Yokki gercek dost Gonul abla
Kimse olmaz sen olunca darda Sahte dostlara helal olmasin hakkimiz ALLAH'tan gayri yokki yakinimiz[/B][/COLOR] |
Yeni ozan gelmiş verelim selam,
Selamdan önce hiç edilmez kelam, Yazıyor belli ki güclüdür kalem, Hoş geldin sefalar getirdin kardeş. |
[QUOTE=sandalli;507450]Yeni ozan gelmiş verelim selam,
Selamdan önce hiç edilmez kelam, Yazıyor belli ki güclüdür kalem, Hoş geldin sefalar getirdin kardeş.[/QUOTE] [COLOR="Red"][FONT="Century Gothic"][B]ALLAH'in selami geri cevrilmez Asiklar diyarindan olunca kalem elden dusmez Kalp temiz olunca dilden guzel soz cikar Iste elimden geldigi kadar:D[/B][/FONT][/COLOR] |
Bir kapıdan girip öbür kapıya
Bilmem ki varmaya ne kadar kaldı Altı toprak üstü tahta yapıya Bilmem ki girmeye ne kadar kaldı Irmaklar kurumuş akan dere mi Kanser ilerlemiş geçmiş veremi Tüm derdin üstüne ölüm merhemi Bilmem ki sürmeye ne kadar kaldı Yatağa düşenin tutmazmış yanı Beyazlarmış yüzü akmazmış kanı Asıl sahibine emanet canı Bilmem ki vermeye ne kadar kaldı |
Çile geçti ömrün yarısı,
Yola yavaş gider insan irisi, Ozanlar içinde dostun birisı, Yüzünü görmeye ne kadar kaldı. |
Özlemişsin kesin vatan elini
Esirgeme bizden tatlı dilini Gülistana girip dostun gülünü Bilmem ki dermeye ne kadar kaldı |
Ozanım dilinden dökülen söze,
Giderim gittiğin her doğru ize, İyi gelmişsin, yön verdin bize, Elini vermeye ne kdar kaldı. |
Ömür satılır mı var mıdır alan
Hakikat söylerim olmaya yalan Yaşamdan geriye insanlık kalan Bilmem ki görmeye ne kadar kaldı |
Senin gibi yiğit, sen gibi doğru,
Şimdi göndermeli dostlara çağrı, Ozanın aşklardan yanarsa bağrı, Merhemler sürmeye ne kadar kaldı. |
Ozanım sevginle yaktın alemi
Sildin yüreklerden pası elemi Sana direksiyon sana yönümü Bilmem ki kırmaya ne kadar kaldı |
Her geçen gün yine ömürden gider,
Hayatın geçmişi kaç para eder, Dostun acı sözü ölümden beter, Canlari sarmaya ne kadar kaldı. |
Sevginle büyüttün sen ağacını
İnsanlıkla taktın şeref tacını Sevgi saygı katıp dostluk harcını Bilmem ki karmaya ne kadar kaldı |
Gelişin burada güldürür yüzü,
Sevince boğuyor sözlerin bizi, Sana kurban olsun vezirin kızı, Sinene sarmaya ne kadar kaldı. :D |
Yine efkarlandım bu akşam üstü
Canım arzuladı cananı dostu Sizin kapınıza bu garip postu Bilmem ki sermeye ne kadar kaldı |
Sarı kızda gitti kaldım burada,
Arif abi bekler, arka sırada, Aşklar kanar durur içte yarada, Bilmem ki sarmaya ne kadar kaldı. |
Ağzından bal damlar ozanım yine
Dertli sazın çalar yanıyor sine Arif Üstat bakar dost meclisine Bilmem ki girmeye ne kadar kaldı |
Dostluğun adına yazılır yazı,
Bitmez sarı kızın ektiği sızı, Sana sunulmalı dostluğun hazı, Bilmem ki vermeye ne kadar kaldı. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:43. |
|