![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
ikigündür sitede ben de yoktum
yoklugum belli memnun oldum ara verince bende dertli oldum serini sevdaya vermiş ozanlar |
Ben de bir sevdaya saldım serimi,
Boş yere terkettim kendi yerimi, Hem ciğeri yaktım hem de derimi, Benim hallerimi görmüş ozanlar. |
görülmezmi sandallı senin derdin
dersinki üzülme herzamanki halim belli derdin sevdadandır bilirim seninde halini görmüş ozanlar |
bir kaçtane methini aldım
morelleri çok iyi buldum siva burs ustadı göremez oldum gelip halimi sormuş ozanlar [QUOTE=sandalli;509862]Ben de bir sevdaya saldım serimi, Boş yere terkettim kendi yerimi, Hem ciğeri yaktım hem de derimi, Benim hallerimi görmüş ozanlar.[/QUOTE] ok vurmuş sevdası yara derinde kan icran akar herbir yerinde olanca umudu nazlı yarinde serini yoluna sermiş ozanlar |
Yitirilmiş duygular gururdan ırak
Hayat kurmuş bana kötü bir tuzak Dostluklar sahte olmuş özünden uzak Kalp gözüyle bakıp yormaya geldim |
[QUOTE=arifcoskun;509871]Yitirilmiş duygular gururdan ırak
Hayat kurmuş bana kötü bir tuzak Dostluklar sahte olmuş özünden uzak Kalp gözüyle bakıp yormaya geldim[/QUOTE] dilerim allahtan kalp gözün açılsın başında nuur ile ışışlar saçılsın yazdıgın deşhatın bire seçilsin bu aşkın sırrına ermeye geldim |
baş başka post başka olmasın özün
egriye harama bakmasın gözün gıybete fesatca olmasın sözün dogruyu egriyi bulmaya geldim HASRET |
[QUOTE=HasreT;509876]baş başka post başka olmasın özün
egriye harama bakmasın gözün gıybete fesatca olmasın sözün dogruyu egriyi bulmaya geldim HASRET[/QUOTE] eksilmesin başından baharın yazın kime taş vurursun kimedir sözün egriyi dogruyu iyi görsün gözün bu soruyu zatihalinize sormaya geldim |
sözüm ulusa seslenis osman abi
sözüm derstir ben kırmam kalbi görürüm insanlardaki nasihati egriyi dogruyu görmeye geldim HASRET izninizle benim çıkmam lazım görüsmek üzere |
burası er meydanı ozanlar yarışır
yürekler kın tutmaz küsler barışır bazı kem sözler kana karışır dostluktan yanadır özümüz bizim |
[B]ozanlar atışmış hiç haberim yok.
yemeğimi yedim şuan karnım tok. saplandı bağrıma uzaktan bir ok. ben sizin hatrınızı sormaya geldim.[/B] |
iki günde döndük susuz oluğa
caz yapa caz yapa gördük bu günü kablunbağ ile soluk soluğa hız yapa hız yapa gördük bu günü teşekkürler rüştü elmas emğine saglık |
[B]hoş geldin diyarı baba özledik seni
dünden beri yollarda gözledik seni artık hatırlamaz hiç kimse beni çok özledik ama gördük bu günü[/B] |
sen kalbimizdesin ruhsati baba torunu
hiç kimseler dolduramaz senin yerini bende göremedim dostun birini siva burs sandallı duynun sesimi |
[B]teşekkür butonum çalışmıyorki.
tüm ozanlara selamım ulaşmıyorki. neden seven insan kavuşmuyorki. çok konuştuk ama gördük bu günü. [/B] |
[QUOTE=Salim58;509916][B]teşekkür butonum çalışmıyorki.
tüm ozanlara selamım ulaşmıyorki. neden seven insan kavuşmuyorki. çok konuştuk ama gördük bu günü. [/B][/QUOTE] sivasımın suları soğuk ve zülal yalandır dünyada mal ile melal ozanlar eylesin hakkını halal artık yaşıyorum son nefesimi |
tesekkür butonu kaldırılmıs okuyorum ben sizin yazdıklarınızı burdan tesekkür ediyim bari ama o iyi oluyordu tekrar getirilse .....
|
[QUOTE=OSMAN ECE;509918]sivasımın suları soğuk ve zülal
yalandır dünyada mal ile melal ozanlar eylesin hakkını halal artık yaşıyorum son nefesimi[/QUOTE] [B]özledik ozanım soğuk suları karşımızda durur tecer dağları ulaşın tecerin tozlu yolları bitirdim artık son nefesimi[/B] |
[B][I][COLOR="Sienna"]_________Benim____________
Ben öyle yalnızım öyle budala. Asude hayatım yerlerde benim, Muhtaç kaldım bir tek tutacak dala, Tutuştu bağlarım harlarda benim. Ne sevda acım var, ne aşklar döşte, Karadır hayalim, renk yoktur düşte, Yalnızlık içimde, hasretlik başta, Bütün ümitlerim korlarda benim. Geçmişim elemdir, gelecek keder, Diyemem çektiren sadece kader, Çilemi toplasam bilmem kaç eder, Belli acılarım sırlarda benim. Hiç kimse anlamaz neden ağlarım, Al, yeşil tanımam kara bağlarım, Hicranlar içinde geçer çağlarım, Yaşamımın aslı zorlarda benim. Gizliden gizliye söylerim ağıt, Dertlerimi yazsam ağlardı kağıt, Hançer al eline yüreğim dağıt, Zaten tüm benliğim zarlarda benim. Farkına varmadan geçmiş yıllarım, Hüzünden başkayı bilmez kollarım, Bağımda hazan var, kuru dallarım, Sevgisiz geçmişim darlarda benim. Siyahi yazıyor yaşamım böyle, Kimseler ben gibi dayanmaz öyle, İster at dışarı ister el eyle, Hayallerim üşür karlarda benim. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B] |
bir umutla bekledik iki bin onu
azaldı köylünün çuvalda unu bu gidiş aratır belkide dünü kırılmış umutlar haller perişan anne baba evladın gurbete saldı ağladı ardından saçların yoldu büyük şehirlere hepsi göç oldu kapılar kilitlenmiş iller perişan fakir çöpten toplar kuru ekmeği battıkca vururlar ona tekmeyi kendine kader etmiş çile çekmeyi tek başına yaşayan yaşlı dullar perişan üşüsede giyemez sırtına kalın şapka yok başta ayaklar yalın on sekiz yaşında açılmış alın saçları seyremiş keller perişan aşık diyaribaba der içerim dolu ne yöne gideyim şaşırdım yolu inşaatan kazanır parayı pulu içi nasırlanmış eller perişan |
Kaç gündür çilede yaralı yürek,
Dağıldı işlerim, devrildi direk, Böyle yaşamaya bilmem ne gerek, Kafam, gözüm, yürek, diller perişan. |
BİZİM OZANLAR
Ozanlar ne güzel etmiş hasbihal Hepsi de kederli değişiktir hal O yüzden bu sayfa eşsiz bir mahal Duyanı sızlatır bizim ozanlar Yaş ortalaması epeyce yüksek Ben deyim otuz beş siz deyin çıksak Buluşsak bir yerde bir kahve içsek Kendini özletir bizim ozanlar Hiçbir kötülüğe olmazlar tutsak Sevgi ve saygıda tanımaz yasak Her gün yazsalar da biz de okusak Yolunu gözletir bizim ozanlar Bir balta vuruşla ağaç devirir Atışmaya kalkma muma çevirir Alay edenlere ne ceza verir Bebeği bezletir bizim ozanlar Dost olana karşı benzer kediye Düşman olanlara satır hediye Kesip yüzdükleri kokmasın diye Deriyi tuzlatır bizim ozanlar Hepsi de aşıktır bir vefasıza Kalplerde kilit yok gelen hırsıza Anlat de ne verdin o hayırsıza Gerçeği gizletir bizim ozanlar sivaBURs, sen ozan yolunu bekle Günleri sayarsın nice emekle Doksan dokuz olmaz bir daha ekle Hasreti yüzletir bizim ozanlar |
allah sihat versin yarında dününde
yaşanaca hayat var senin önünde agaçlar sararmış lomuş bu kış gününde kurumuş yapraklar güller perişan düzenimiz dirliğimiz savruldu yele iki gündür sitede çekilir çile siva burs usdat ayak ver hele yolunu gözletir bizim ozanlar |
sivaburs şiirin çok güzel tesekkür ederiz çok begendim tabi osman abimin ve sandallının şiirleride ayrı bi güzell.....tesekkürler........
|
[QUOTE=HasreT;510059]sivaburs şiirin çok güzel tesekkür ederiz çok begendim tabi osman abimin ve sandallının şiirleride ayrı bi güzell.....tesekkürler........[/QUOTE]
teşekkür ederi kardeşim o sizin yüreğinizin güzellği |
İstemiş üstadım benden bir ayak
Düzgün vermez isem çok yerim dayak Bugün isterseniz dertleri sayak Belki de kendinden geçer ozanım [QUOTE=HasreT;510059]sivaburs şiirin çok güzel tesekkür ederiz çok begendim tabi osman abimin ve sandallının şiirleride ayrı bi güzell.....tesekkürler........[/QUOTE] Beğendiğine çok sevindim, nezaketin için asıl ben teşekkür ederim. |
Kuşum hadi bizde yazalım...
|
yaa elim alışmış tesekkür butonuna sizede öyle oluyormu elim oraya gidiyor ama tesekkür edemiyorm
osman abim sagoll seninde sevgi dolu bir yüregin var... [QUOTE=gönlüm58;510064]Kuşum hadi bizde yazalım...[/QUOTE] gönlüm sen yaz benim ilham gelmedi bugün yokk |
Sensiz hayallerim tak etti cana,
Siyah bakan gözü özledim, Hasretle doluyum sevgilim sana, Askimin durdugu özü özledim. |
Galiba mesaj sayısını yükselttiği için kaldırıldı. Ama dediğiniz gibi, yazılanların altına konan bir teşekkür, yazının okunduğunu gösterme açısından önemliydi. Umarım düzelir.
[QUOTE=gönlüm58;510070]Sensiz hayallerim tak etti cana, Siyah bakan gözü özledim, Hasretle doluyum sevgilim sana, Askimin durdugu özü özledim.[/QUOTE] Kurtulsam şeytanın odaklarından Sıyrılsam hasretin budaklarından Canan dediğimin dudaklarından Çıkacak bir güzel sözü özledim |
Geceyi gündüze katar beklerim,
Hasretli sevdama hicran eklerim, Onun yoklugunu sere yüklerim, Gamzeler acilmis yüzü özledim. |
durmaz anaların gözünde yaşı
yenilir elinden ekmeği aşı biraz atışmadan sıkışsa başı hemen bu sitaden kaçar ozanlar |
O yarin "aşk bitti" sözüne uysam
İmkansız değişmem ben eğer buysam Müsade etse de başımı koysam Kıvrılıp yattığım dizi özledim |
[QUOTE=sivaBURs;510085]O yarin "aşk bitti" sözüne uysam
İmkansız değişmem ben eğer buysam Müsade etse de başımı koysam Kıvrılıp yattığım dizi özledim[/QUOTE] ne oldu ustadım deyişti ayak bunu yoksa bir şakamı sayak şu atışmanın adını koyak kaç gündür görmedim sizi özledim |
Ayaklar karıştı üstadım bizde
Şaşırdım gideyim ben hangi izde Bu ayak çok güzel katılın siz de Sözleri yağdıran bizi özledim |
[QUOTE=sivaBURs;510090]Ayaklar karıştı üstadım bizde
Şaşırdım gideyim ben hangi izde Bu ayak çok güzel katılın siz de Sözleri yağdıran bizi özledim[/QUOTE] boşuna koşup gitmişim çava seva burs ustadım getirdin tava yarin kırmamı alır giderim ava göllerde ördeği kazı özledim |
Teşekkür butonu yerinde yoktur,
Ozanın yokluğu sineme oktur, Dostların dediği sözleri haktır, Sözlerini baldan seçer oazanım. |
Gurbet elde yanar hasretle bagir,
Sevda yükü sensiz hayattan agir, Bir sesin duyayim, bir kere cagir, Yüreginden gelen sözü özledim. |
katılalım bizde sizin sohbete
bekledigim can nerelerde seslensem duyarmı benide bana hayat veren canı özledim |
Üstadım sunduğun zehiri içsem
Tüfek var elinde nereye kaçsam Fırsatım olsa da içini açsam İçinde saklanan gizi özledim |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:52. |
|